![]() |
#511 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I
Już tłumaczę z tymi prezentami z Rossnę. Wprowadzili to jakoś w połowie lutego, więc jak którejś rabat wzrósł wcześniej to dostanie prezent dopiero przy kolejnym progu 5 %. I później co 3 miesiące przy każdym wejściu w wyższy rabat są prezenty. I raz jest właśnie body czy czapeczka z endo a czasem tylko gazetka jakaś i przepis na jedzonko da dziecka (na zmianę chyba - raz ubranko, raz sama gazetka). No i są też prezenty na urodziny dziecka - na roczek i dwa latka.
|
![]() ![]() |
![]() |
#512 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale dziękujemy za odpowiedź ![]() Mi brakują jeszcze 3 wizyty w rossmanie żeby dostac rabat 5% ![]()
![]() |
#513 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny moje dziecko usypianie jak tylko.je do fotelika zapakuje i potrafi w nim spać bardzo długo.
Co do tych zielonych kupek.dzisiaj dalej pije ten kompot i jem jabłka od rana i kupy normalne. Lody też raczej nie miały wpływu bo jadlam wczoraj wieczorem a kupy już byly w piatek. Za to teraz obserwuje bo ma obiad jadlam szynkę pieczona w rękawie, bez.szalu ale zawsze to odmiana od piersi. Mi jak czuje że.zator się zrobił w piersi to zanim małą dostawie staram się rozmasowac i po karmieniu jest ok.
#514 |
Zakorzenienie
|
najpierw próbowałam laktatorem, ale nic to nie dało, więc tż stwierdził, że spróbuje mi pomóc, żeby znowu te pieprzone zapalenie mi się nie zrobilo. Spróbuj- może masz lepszy laktator.
|
![]() ![]() |
![]() |
#515 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny! bijcie mnie laciem! wszłam na rozne blogi kulinarne i zaczelam przegladac i teraz jezyk odklejam od podlogi
![]() chce mi sie jesc! ciagle..... ![]()
#516 |
Zakorzenienie
|
Ifwka, nie wolno rozmasowywać zatorów.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#517 |
Wtajemniczenie
|
Ale czemu nie można? Jak u mnie się zrobił guzek taki w piersi i mimo częstego karmienia i odciągania laktatorem nie pomagało to rozmasowałam pod gorącym prysznicem i od razu zniknęło...
|
![]() ![]() |
![]() |
#518 |
Zakorzenienie
|
Wszędzie czytałam, żeby tego nie robić, bo można uszkodzić i jeszcze bardziej pozatykać kanaliki, że zazwyczaj ulga jest chwilowa, ale może się to skończyć zapaleniem ropnym piersi... Mam też takie materiały od laktatorki i tam to samo jest napisane. Dlatego ja nie masowałam, tylko przystawiałam małą, jak miałam zator, i zniknął po dwóch dniach, jak kanaliki się oczyściły... Może to, co było u Was, to nie był taki poważny zator, tylko malutki zastój? Bo ja od mojego to aż gorączkę miałam...
|
![]() ![]() |
![]() |
#519 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#520 |
Wtajemniczenie
|
Ja gorączki nie miałam i mnie to nie bolało. Ot po prostu czułam jakbym miała w środku w cycku kamień taki okrągły wielkości orzecha włoskiego.
Edytowane przez ILLUSION Czas edycji: 2013-03-10 o 18:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#521 |
Zakorzenienie
|
A to nie jest normalne? Bo ja mam zawsze coś takiego, jak mam dużo mleka w cycach - takie zgrubienia w niektórych miejscach... Czy to z moimi piersiami jest jednak całkowicie coś nie tak?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#522 |
Wtajemniczenie
|
Hm...u mnie jak pełno mleka to po prostu piersi są takie nabrzmiałe i twarde całe ale guzków nie wyczuwam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#523 |
Zakorzenienie
|
Jeeeeny ponad godzina prasowania za mną
![]() ![]() ![]() ![]() Jestem chora i nie ogarniam swojego chorobowego doła. Ciężko mi funkcjonować trochę :/
#524 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() teraz ja jem, a mąż przy niej siedzi ![]() ---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ---------- Cytat:
Nie wiem czy jakiegoś wpisu wcześniej nie ominęłam, ale odniosę do tego oddalania się. Jak się Zuza pojawiła to u nas było tak samo, po prostu nie było czasu, a jak spała to ja odpoczywałam, mąż coś załatwiał, nie było czasu dla siebie, na przytulenie się, oboje zmęczeni, ale to się unormuje. Dopiero jak moja mama pojechała, zostaliśmy w 3 to powoli powoli znalazł się czas i dla nas ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#525 |
Zadomowienie
|
A ja dzis ostatnia samotna nocka, bo maz bedzie mial urlop dwa tygodnie...ufff...bo bardzo nie lubie jego nocnych zmian...
Tez potrzebuje odpoczynku, bardzo ![]()
#526 | ||
Zakorzenienie
|
Ja to w ogóle płynu do płukania używam naszego
![]() ---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- Cytat:
Co do zup to ja tak samo, chwila moment i obiad jest. A jak nie ma nic to wcinam ryż z jogurtem, a mąż sobie wtedy radzi sam. ---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- Cytat:
hmm ja się już przyzwyczaiłam do snu co 3 godziny ![]() czasami jest lepszy, czasami gorszy dzień często robię tak że jak mąż wraca z pracy to daję mu Małą na godzinkę, a ja sobie coś robię, siedzę na necie,........odpoczywam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#527 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do tego oddalania się od siebie to u nas wręcz odwrotnie. Bardzo zbliżylismy się do siebie(chociaż nigdy nie byliśmy w sumie oddalenia)dzielimy się obowiązkami przy dziecku ale nie zapominamy też przy tym o sobie. Te chwile wspólne są cudowne i dają mi moc do funkcjonowania ![]()
![]() |
#528 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#529 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#530 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak miałam te zastoje to rozmasowywałam pod gorącą wodą, przystawiałam Małą a później kapustą okładałam ![]() ---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- Cytat:
Black ja mam tak samo jak ILLUSION |
||
![]() ![]() |
![]() |
#531 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
co to czajna box? ![]() Ja też kebsona, albo jakies chińskie jedzenie ryż z warzywami albo sajgonki, plackiem po węgiersku tez bym nie pogardziła i na jednym bym nie skończyła ![]() Cytat:
U nas na poczatku było tak własnie że nas to scaliło, tzn mysle że ogólnie nas scaliło, tylko tak pozornie z wierzchu po prost się sprzeczamy, oboje mamy charaktery że musi być na nasze.... mi strsznieciężko jest ustapić. A teraz jeszcze włączyło mi się takie pouczanie jego co do opieki nad Hanią pouczam go co ma robić a co nie (mi sie wydaje że z troski o Hanie) a jego to denerwuje... musze zacząć to kontrolować. Swoją droga nie macie tak że czujecie że tylko Wy zajmiecie się najlepiej dzieckiem? Ja tak mam pewnie dlatego że ciągle spędzam ja z nią czas tż dużo pracuje, sporadycznie ją przewija czy usypia a ja cały czas... ---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#532 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
choć mój tylko do 15 pracuje a później jest w domu, ale i tak mam takie odczucie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#533 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#534 |
Zakorzenienie
|
Bokeh-
![]() ![]() ![]() ![]()
#535 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny: czy to prawda ze chrzestni nie musza miec biezmowania tylko zaswiadczenie ze chodza do kosciola????????????????
#536 | |||
Zakorzenienie
|
Proszę
![]() Suche składniki wymieszać,podzielic na trzy części. Jabłka zetrzeć na jarzynówce. Na wysmarowaną blachę układać na przemian: suche skłądniki, jabłka, suche składniki,jabłka,suche składniki. Przykryć wiórkami z masła tak,aby nie było widać suchych składników. Piec w 180st przez 45min. Jest pyszne! ![]() Cytat:
![]() Ja używam od początku i Małej nic nie jest. Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#537 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() dodzwoniłam sie wreszcie do mojej fryzjerki- najblizszy wolny termin ma na tydzien po wielkanocy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#538 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja mam na odwrót, mała się uspokaja u innych u mnie jakaś nerwowa ![]() Ale jasne, że my wszystko najlepiej robimy, przecież jesteśmy z nimi 24/24h a inni tylko z doskoku ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#539 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jejku, ja juz usycham z jej braku. Ale z drugiej strony boje sie, ze jak zaczne od malenkiej kostki to juz pojdzie cala tabliczka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#540 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:10.