|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 12 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.12 |
|
2 | 4,00% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 2,00% |
| Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
25 | 50,00% |
| Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
8 | 16,00% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.12 |
|
5 | 10,00% |
| Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
6 | 12,00% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziękuję. No ja myślę tak samo i TŻ się z tym zgodził, ale się później zastanawialiśmy czy może np. nie jesteśmy dziwni. Oczywiście poinformowaliśmy ich o tym, by mogli zdecydować co dalej i napisali że w takim razie dziękują i szukają dalej. Ciekawe czy znajdą kogoś kto mieszkanie pod nich umebluje i zapłaci.
|
|
#2342 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013
Cytat:
|
|
#2343 |
|
Zakorzenienie
|
Ash, oj tam raz zgrzeszyć można... i tak świetnie trzymasz dietę, jesteś moim guru!!! ja mogę zrezygnować ze słodyczy kompletnie, ale te owoce
ja dzielnie pomagałam chłopu na budowie i padam... jutro do pracy, katar dalej mam - muszę się zaopatrzyć w szybko-wyciągalne chusteczki
|
#2344 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
) ale żeby godzić się na takie warunki, to podziękowałabym im... Dziękujemy one agian za brawa, nie spodziewałam się, że aż tak się spodoba w takim razie mogę kontynuować moją radosną twórczość bo mój Tż czy tato chyba nie rozumieją tej zajawki
|
|
#2345 |
|
Zakorzenienie
|
mamusia mi upiekla takie pyszne ciasto drozdzowe ze sliwkami, nie moge sie od niego odkleic...i do obiadu miala pyyycha marchewke z jablkiem i czyms tam jeszcze, dostalam cala miche
siedze, czytam forum i jem na zmiane hehe edit - ja czytam, Nela pochlania kalorie Edytowane przez diabli Czas edycji: 2013-03-10 o 23:04 |
|
|
|
#2346 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nawet mi nie mów
|
|
|
|
|
#2347 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a szybko-wyciągalnych chusteczek mam dwa pudła ![]() mogę się podzielić ![]() Uciekam, dobrej nocki |
||
|
|
|
#2348 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Też jestem tu nowa, mamy też podobny termin (ja 20.05) Fajnie, że jesteś i też będzie u mnie Synek. Masz już imię?maarchewka Ja planuję mieć osobny kosz dla dzidzi i to koło jego łóżeczka, bo mamy mega małą łazienkę i nic już tam nie wejdzie Poza tym moja przyjaciółka ma półroczną córeczkę i ze swojego doświadczenia mówiła, że fajnie jest mieć wszystko blisko miejsca, gdzie jest przewijak, nawet właśnie kosz na brudaski i kosz na pampersy (oczywiście niewielki i zamykany, co by Dzidzi nie śmierdziało---------- Dopisano o 23:58 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ---------- Cytat:
Hehe Widzę, że masz takie bezstresowe podejście jak ja Ja mam tylko wózek wybrany wczoraj kupiłam 2 czapeczki i 2 pary skarpetek Wojtusiowi i to by było na tyle Ciągle mi się wydaje, że jeszcze tyle czasu
|
||
|
|
|
#2349 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jakoś temat oddalony nawet propozycji bardzo brak ![]() A u Ciebie? imię ustalone? Wy już o wszystkim dumacie, nawet o praniu, ale dużo sie nauczę ![]() Napewno będzie Maleńki miał oddzielny kosz
|
|
|
|
|
#2350 | |
|
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
Ja pracuję w szkole, poszłam na zwolnienie od 27 tygodnia, wcześniej miałam 2 tyg. ferii. Moja gin stweirdziła, że nie dla mnie już bieganie za dzieciakami z brzuchem (pracuję w podstawówce w Niemczech, tam etat to 28 godzin lekcyjnych). A jak zareagowałą moja pani dyrektor? Stwierdziła, ze teraz "ciąża to choroba". ![]() Może w bezstresowym miejscu pracy da się do 40.tyg pracować, ale czy jest taka praca
|
|
|
|
|
#2351 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziwna dyrektorka
|
|
|
|
|
#2352 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I chyba tak zostanie. Wcześniej był Borys, ale mąż stwierdził, że Borys to był ruski najeźdźca Potem był Miłosz, ale nam do nazwiska nie pasuje (byłoby 2 razy na Mi, coś jak Kajetan Kajetanowicz ).Może jak zobaczysz już swojego Synka, to będziesz wiedzieć, jak dać mu na imię ![]() ---------- Dopisano o 00:24 ---------- Poprzedni post napisano o 00:19 ---------- Cytat:
No właśnie ona od kwietnia kogoś miała na zastępstwo, a teraz 5 tyg. nie ma nauczyciela. no ale ostatecznie to moje dziecko jest ważniejsze, niż to, czy dzieci będą miały lekcję, czy nie (mój przedmiot nie jest obowiązkowy). ![]() Kto był lub jest w ciąży wie, jak ciężko jest stać 6 godzin dziennie (ja w mojej pracy nie siedzę nawet na przerwie). A ona ma dzieci - widocznie zapomniała... ---------- Dopisano o 00:30 ---------- Poprzedni post napisano o 00:24 ---------- DObra, uciekam. Dobrej nocy Dziewczyny Wojtuś pozdrawia swoich małych kolegów i poucza, żeby w nocy nie kopali po pęcherzu![]() ---------- Dopisano o 00:31 ---------- Poprzedni post napisano o 00:30 ---------- Ach. Już po północy, więc My z Wojtusiem jesteśmy już w 30 tygodniu ![]() |
||
|
|
|
#2353 | |
|
Zadomowienie
|
Wiadomo,z e ciąża to nei choroba, alechyba każdy powinien zrozumieć, ze przychodzi ten czas niedyspozycyjności
![]() U mnie koleżanka poszła na zwolnienie juz w 3 miesiącu - z lenistwa, jako wybawienie od pracy, bo zdrowotnie nic jej nie jest, mówię na nią nawet "ciążowy czołg", bo zero dolegliwości nic ![]() ---------- Dopisano o 00:39 ---------- Poprzedni post napisano o 00:38 ---------- Cytat:
to już poważnie brzmi
|
|
|
|
|
#2354 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem na zwolnieniu od 10 tc
i napewbo nie z lenistwa....Cos spac nie moge chyba z nerwow pamietajcie o kciukasachh za winiki ---------- Dopisano o 07:00 ---------- Poprzedni post napisano o 06:59 ---------- Szczesliwa co sie vhiwasz na dole hihi
|
#2355 | |
|
Zakorzenienie
|
no pewnie że Nelka zjada kalorie i rośnie
![]() ![]() Cytat:
![]() dzień dobry wszystkim i miłego dnia
|
|
#2356 |
|
Wtajemniczenie
|
hej ...i Ja dziś bezsennośc zaliczyłam...koszmar nie noc...z boku na bok..i to nie tylko Ja tylko z Wiktorkiem po całym łózku się kulaliśmy...
dziwne ![]() koło 5 po plakałam się ze złości ze taką mordengę przeszłam w nocy wstałam i siedziałam przy małym coby on chociaż pospał.... ciiiii.....śpi! lecę do kuchni zrobic kawę no i....starsze moje ukochone z rana pobiegł do piekarni..oprócz chlebka i bułek kupił mamusi PĄCZKI Z LUKREM!! konkretnie dwa ![]() ![]() takie śniadanko humor na pewno poprawi ![]() wszystkim mamusiom ![]() za kolejne tygodnie ciąży |
|
|
|
#2357 |
|
Rozeznanie
|
ada, tak sobie podczytuję, że u Ciebie już 3 chłopców i mi rodzinka.pl staje przed oczami
![]() Mam troszkę papierkowej roboty z rana, także wypiłam lekką kawkę, zjadłam corn flakes'y i zabieram się do pracy ![]() I na bieżąco będę Was śledzić z domowego biura |
|
|
|
#2358 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() tak już wszyscy mówią mi....
|
|
|
|
|
#2359 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kurcz.ę Całą noc też nie spałam, a Mały tak szalał w brzuchu, że aż się o niego bałam a rano ryczałam jak bóbr, tak nie do końca wiedziałam, dlaczego
|
|
|
|
|
#2360 |
|
Zakorzenienie
|
Witam z rana
U mnie zaczal sie na slodko... w koncu jestem po randce z glukoza W smaku nie byla taka zla, tylko mi strasznie proszkiem smierdzialo Oczywiscie musialam sie ciut po chamsku wcisnac, bo poczekalnia od 7 pelna ludzi, ale ponoc nikt nie komentowal, a przynajmniej maz nie slyszal Najlepiej, zebym miala tez swoj kubek , no i za pobranie policzyli mi 2 razy (jedna oplata za pobranie morfo, druga za glukoze...). Wyniki bede miec popoludniu albo jutro zalezy kiedy odbierzemy. Byle do 9 i w koncu se cos zjem...
|
|
|
|
#2361 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Trzymamy z Wojtkiem kciuki A jeśli chodzi o zwolnienie - mi nie musisz tego tłumaczyć, ale są ludzie, którzy uważają ciężarówki na zwolnieniu za niezłe kombinatorki. W poprzedniej pracy (w sporej firmie) szef był zdania, że jak kobieta rodzi dziecko to powinna już zostać w domu, bo jak po macierzyńskim wraca do pracy, to tylko z nią same problemy (chorobowe, szczepienia - trza się wcześniej zwolnić)....Więc generalnie powinna wrócić do pracy, jak odchowa |
|
|
|
|
#2362 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak zrobiła jedna uczestniczka naszej SR - uparła się na jeden szpital i nie chciała rodzić gdzie indziej, więc przyjechała jak się zaczęło - to ją odesłali do innego szpitala, bo rozwarcie na 2 palce, więc dzwoni do tej naszej położnej się pyta co robić, na co położna - wróć do domu, odczekaj godzinę i znowu przyjedź i tak robiła aż do skutku, aż były 4 palce i ją przyjęli Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja czekam na filc i będę robiła literki ![]() Witam się poweekendowo Miałam dzisiaj robić badania, ale w sumie zapomniałam i nie chciało mi się wstawać Jutro pójdę, a w środę wizyta u gina, a w sobotę zobaczymy naszą małą pannicę Czekam na przesyłki - zamówiłam jeszcze wanienkę oraz matę turystyczną do przewijania Canpolu No i dalej jestem na etapie wyboru wózka i chyba w końcu zdecyduję się na JEDO Bartatina Alu Plus Classic, czytałam Was wczoraj trochę i chyba kilka z Was też ma go na oku bądź już zakupiła. Waży niecałe 14kg z gondolką - muszę jeszcze męża przekonać, bo on się uparł na ten http://allegro.pl/adamex-2012-mars-4...076794707.html
|
||||
|
|
|
#2363 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się w ten pochmurny poranek
![]() Idę podczyczać co naprodukowałyście
|
#2364 |
|
Wtajemniczenie
|
Przyznać się, która zamawiała śnieg ![]() Pocytowałam wczoraj przed spaniem, poszłam się myć i Mężul mi w tym czasie kompa wyłączył i wszystko poszło się trzepać... Tak więc z tego co zapamiętałam: vvgh (?!?)- ja strzelam, że to dupcia Kubusia. Bo skoro czuje stuki puki w dole brzucha i w okolicy żeber mniemam, że tam moje dziecię ma rączki i nóżki (za cholerę nie wiem gdzie co, bo czasami tu a czasami tu są mocniejsze kopniaki ), a więc jak mi się coś wypina w okolicach pępka to pewnie pupcia ![]() Ash- trampy kupiłam w takim zwykłym badziewiastym małym sklepiku. Nie lubię tam zachodzić, bo z reguły nigdy nic nie ma ciekawego, no i nigdy nie mogę dobrać sobie rozmiaru, a Oni połówek nie mają. Niemniej chyba w tygodniu zajrzę tam raz jeszcze, będzie mniej ludzi niż w weekend, to może jeszcze jakieś trampy w tak zabójczej cenie sobie kupię Upatrzyłam sobie jeszcze takie na allegro, bo zakochałam się w kolorze http://moda.allegro.pl/2501-pikowane...074701814.html ale jeszcze poczekam, bo Mąż zawału dostanie jak jeszcze jakaś paczka przyjdzie do domu ![]() Magiusia- mi się zdarzało już przed ciążą, że siniały mi opuszki palców rąk i paznokcie. Teraz w ciąży też kilka razy. To zaburzenie krążenia obwodowego. Jak Ci się tak znów przytrafi, rączki w dół, żeby dotarła krew i rozmasuj opuszki i paznokcie. karota- pawie_oczko- za sensorek!
Kubuś ex-aparatka ![]() góra- 30.06.10- 17.11.11 dół- 01.09.10- 26.08.11 koszt leczenia- 6225 zł Edytowane przez szprotka_mada Czas edycji: 2013-03-11 o 08:14 |
|
|
|
#2365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj kupiliśmy w HM dla małej od kuzynki sukieneczkę, jakie te sukieneczki wszystkie słodkie Znalazłam na ich stronie takie fajne spodenki jeansowe z krótkimi nogawkami na szeleczkach, ale cena za to mikro coś prawie taka jak za dorosłe.
|
|
#2366 |
|
Zakorzenienie
|
halo halo
tęskniłyście? nawet nie wiem kiedy tu ostatni raz zawitałam, chyba we wtorek ![]() Na weekendzie jeszcze mieliśmy gości. Przyjechał mój braciszek z rodzinką. Eh dopiero teraz widzę ile jest pokus w naszym mieszkaniu na wyciągnięcie ręki maluszków. streści mi ktoś co się działo? bo nie mam sił nadrabiać tego wszytskiego |
|
|
|
#2367 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() hmm nie umiem streszczac a z moja pamiemecia w ciazy Cytat:
moj szef akurat odrazu kaze isc na zwolnieni jak tylko jest zastepstwo zeby nie placic 2 pracownikom, no i jest wyrozumialy , raczej nigdy nie bylo problemow ze zwolnieniem sie , sam ma male dzieciwiec wie co sie moze zdazyc :PCytat:
jeszcze 20 min i bedziesz po ja sie tez stresuje dzisiejsza wizytacja a i dziaisj ze mna wizytuje Colorr, whatIthink, klauda88, joooasia kochane kciukasyy trzymam ide podsuszyc wlosy bo do 10 moga nie wyschnac wrrr ---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- a mlody w nocy ok w sensie bez goraczki teraz na ranem dostal 38,4 wiec mu szybko ibum dalam , biedny jest , ale w nocy 3 pobudki i chyba przez sen bo jak maz poszedl do niego to nie a bardzo wiedzial o co chodzi , chyba zle sny mial bo wolal tatusia heheh
|
|
#2368 |
|
Zakorzenienie
|
przejrzałam parę ostatnich stron i:
1) ja mam zamiar prasować ciuszki, zresztą ja po każdym praniu wszystko prasuje. 2) do tej pory nie słyszałam serduszka mojego maleństwa. Widziałam na monitorze akcję serca ale nigdy lekarz nie puszczał dźwięku. 3) xal ja piorę wszystko. Nowe rzeczy są przecież pryskane jakimiś tam chemikaliami co by cały czas ładnie wyglądały. |
|
|
|
#2369 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a tym bardziej że już mi wypuszczają tulipany.. szafirki.. hiacynty i żonkile... a tu...śnieg znowu przykrył ![]() ciekawe czy szlak ich nie trafi?! tak mi oko już się cieszyło jak w słoneczku się zieleniło w ogrodzie ![]() już nie mogę się doczekac ![]() Cytat:
o streszczenie to do marchewki ona robi to perfekcyjnie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- no to trzymam mocno kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty oby wszystkie wizytujące same dobre wieści przyniosły! |
||
|
|
|
#2370 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zjadłam wczoraj porcję szpinaku duszonego z cebulką i czosnkiem, do tego troszkę makaronu pełniziarnistego i po godzinie cukier miałam 136 Ale podejrzewam, że to wynik bardzo nieregularnego jedzenia w sobotę i niedzielę...Właśnie cukier mierzę: na czczo i 1h po każdym głównym posiłku: I śniadaniu, obiedzie i I kolacji. Cytat:
Cytat:
Cytat:
za podjęcie wyzwania glukozowego! Już zaraz do domciu zmykasz ![]() trzymam za wyniki!Ja będę miała ten właśnie tylko freeline, ale nie wiem czym się różni od classic ale kupujemy używany od znajomych. Dziewczyny tu na wątku kupują raczej Jedo Fyn. A czemu zdecydowałaś się na Bartatinę?Cytat:
Edytowane przez Ashyshqa Czas edycji: 2013-03-11 o 09:01 |
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:32.

07.07.2012 
) ale żeby godzić się na takie warunki, to podziękowałabym im...
w takim razie mogę kontynuować moją radosną twórczość
nawet mi nie mów
... Co prawda słodyczy nie jeadłam, ale mało regularnie i kilka niedozwolonych rzeczy się przewinęło

W ogóle muszę coś ruszyć z wyprawką, bo oprócz zarezerwowanego wózka to nie mam jeszcze nic:banghead: Cały czas mam wrażenie, że mam jeszcze tyle czasu 

Oczywiscie musialam sie ciut po chamsku wcisnac, bo poczekalnia od 7 pelna ludzi, ale ponoc nikt nie komentowal, a przynajmniej maz nie slyszal