Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013 cz.11 - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 12 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.12 2 4,00%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.12 1 2,00%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.12 1 2,00%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 1 2,00%
Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 25 50,00%
Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 8 16,00%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.12 5 10,00%
Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.12 6 12,00%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 1 2,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-11, 10:02   #2401
lonely_lady
Zakorzenienie

Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
Ja też świruje z poduszkami już..to co chwile między nogi wpycham jakąś wielką..
pod głową nigdy nie miałam
bo nie umiem spac na poduszkach
ale ta ciąża sama nie wie czego chce..
i wszędzie praktycznie mam "jaśki" po wkładane pod głową ..pod ramionami..pod i między nogami..i tak kilka razy w nocy wyrzucam na podłogę w złości i z powrotem szukam po omacku i układam...
masakra normalnie...jestem zła na brak wygody!!
no właśnie mam identycznie
zawsze spałam na brzuchu na płasko, bez poduszki, ewentualnie poduszką miałam przykrytą głowę
a teraz śpię wysoko na dużej poduszce i jeszcze na nią jaśka kładę, oczywiście dwa jaśki między nogami i trzeci pod ramieniem
co jakiś czas je wyrzucam i szukam później.. albo przekładam jakoś inaczej, zwłaszcza jak muszę się przekręcić na drugi bok
Tż się ze mnie śmieje, że barykaduję się przed nim

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
A żeby nie było za kolorowo, bo jakże by inaczej, właśnie miałam telefon z banku i dostałam maila od pier.dolniętej analityczki. I ubieram się i śmigam do ZUSu po kolejne zaświadczenie... A że tam wszyscy tacy mili, że szok, to podejrzewam, że ten tydzień zacznie się tak samo uroczo jak poprzedni...
Niby ciąża to nie choroba, ale czuję się jakbym była gorszym sortem dla tych analityków...

Mam już dosyć!
Przysięgam, że jak już się to skończy, to się upiję bezalkoholowym piwem i Mąż będzie mnie z podłogi zdzierał!

trzymam żeby udało się wszystko bezproblemowo załatwić, żebyś nie musiała już się tym denerwować

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 10:03   #2402
karota11
Zadomowienie

Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez Kamciatka Pokaż wiadomość
Trzymamy z Wojtkiem kciuki
A jeśli chodzi o zwolnienie - mi nie musisz tego tłumaczyć, ale są ludzie, którzy uważają ciężarówki na zwolnieniu za niezłe kombinatorki. W poprzedniej pracy (w sporej firmie) szef był zdania, że jak kobieta rodzi dziecko to powinna już zostać w domu, bo jak po macierzyńskim wraca do pracy, to tylko z nią same problemy (chorobowe, szczepienia - trza się wcześniej zwolnić)....Więc generalnie powinna wrócić do pracy, jak odchowa I takich pracodawców wcale mało nie jest...
Dla nikogo nie powinien być to powód do komentowania w pracy, tu chodzi o zdrowie ,bezpieczeństwo i rozwój naszych maluszków, więc jeśli tak czujemy, to mamy prawo i od pocżatku iść na zwolnienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
No to masz całkiem fajny cukier jak po takiej kolacji Ja zjadłam wczoraj porcję szpinaku duszonego z cebulką i czosnkiem, do tego troszkę makaronu pełniziarnistego i po godzinie cukier miałam 136 Ale podejrzewam, że to wynik bardzo nieregularnego jedzenia w sobotę i niedzielę...

Właśnie cukier mierzę: na czczo i 1h po każdym głównym posiłku: I śniadaniu, obiedzie i I kolacji.

Dzięki dziewczyny dodajecie mi motywacji do dalszej walki z tym cholerstwem

za podjęcie wyzwania glukozowego! Już zaraz do domciu zmykasz

trzymam za wyniki!

Ja będę miała ten właśnie tylko freeline, ale nie wiem czym się różni od classic ale kupujemy używany od znajomych. Dziewczyny tu na wątku kupują raczej Jedo Fyn. A czemu zdecydowałaś się na Bartatinę?

Cześć Szarp! A co się działo takiego na tygodniu? Mam nadzieję, że ten będziesz miała spokojniejszy. A co do skrótu to nie wiele pomogę bo sama na szzybciora czytała bo ciągle byłam w tyle
Też mam dietę, mimo wszystko bedziemy kontrolować cukier , więc łączę się z Tobą w bólu
karota11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 10:06   #2403
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
Szczęśliwa zagłosowane, chociaż nie mam pojęcia co to takiego kindziuk
mmm.. kindziuk uwielbiam

a jeśli już jesteśmy przy temacie mięsnym, to ta najnowsza afera mnie przeraziła
masakra.. jak tak można.. polacy polaków trują i oszukują

U mnie pora na drugie śniadanko- dziś serwuję jajeczka na miękko z kiełkami brokuła i majonezem

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 10:07   #2404
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karota11 Pokaż wiadomość
Też mam dietę, mimo wszystko bedziemy kontrolować cukier , więc łączę się z Tobą w bólu
Czyli rozumiem, że już jesteś po wizycie u diabetologa? Nie chcą Ci jeszcze raz glukozy zrobić? Co mówił o tych Twoich cukrach w normie po jedzeniu prostych węglowodanów?
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 10:08   #2405
Elusiek
BAN stały

Cytat:

Od miesiąca jestem na diecie cukrzycowej, już się chyba do niej przyzwyczaiłam, nawet ulubiony batonik bajeczny już tak bajkowo nie smakuje jak kiedyś Tylko najgorsze jest dopasowanie godzin jedzenia do zajęć, każdego dnia w zupełnie innych godzinach jem
Elusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 10:13   #2406
karota11
Zadomowienie

Cytat:
Czyli rozumiem, że już jesteś po wizycie u diabetologa? Nie chcą Ci jeszcze raz glukozy zrobić? Co mówił o tych Twoich cukrach w normie po jedzeniu prostych węglowodanów?
Powiedziała, ze nie ma sensu, za tydzień mam kolejną wizytę i mam notatki robić, że moze to na samą glukozę mój organizm reaguje i takie tam bla bla bla
Dostałam wykaz produktów i glukometr i jazda wszystko notuję,z obaczymy za tydzień

Cytat:
Napisane przez Elusiek Pokaż wiadomość
Od miesiąca jestem na diecie cukrzycowej, już się chyba do niej przyzwyczaiłam, nawet ulubiony batonik bajeczny już tak bajkowo nie smakuje jak kiedyś Tylko najgorsze jest dopasowanie godzin jedzenia do zajęć, każdego dnia w zupełnie innych godzinach jem
Godziny są męćzace ja ledwo jeden zjem, a juz mam jeść kolejny

Dziewczyny a schudłyście coś? bo ja od tygodnia robię sama sobie diete i 1kg już mniej
Macie odstępstwa?
Stary 2013-03-11, 10:16   #2407
Elusiek
BAN stały

Cytat:

Dziewczyny a schudłyście coś? bo ja od tygodnia robię sama sobie diete i 1kg już mniej
Macie odstępstwa?
w pierwszym tygodniu diety schudłam 2 kg, ale lekarka mówiła że to normalne i żeby się nie przejmować tym bo organizm musi się dostosować dopiero teraz waga zaczyna lekko wzrastać
Elusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 10:20   #2408
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
eee.. głupotki gadasz.. jest dużo fajnych sukieneczek, na pewno znajdziesz coś odpowiedniego..
a jak nie to może jakieś leginsy, balerinki i tuniczkę
a co do pomieszczenia, to sesja nie musi być koniecznie w studio przy tle, w mieszkaniu też można zrobić sesyjkę, a masz więcej możliwości, możesz bardziej odkryć ciało, spróbować sesji bieliźnianej, z jakimś misiem czy malunkami na brzuszku
no niby taaak, jak znajdę coś odpowiedniego za niewielkie pieniądze to kupię...

właśnie wiem, że w mieszkaniu też można ale nie mam naprawdę na jakim tle tego zrobić chyba, żeby tak robiła foty, że tło byłoby zamazane, muszę z nią porozmawiać dokładnie, wczoraj to było takie między maseczką a peelingiem

Cytat:
Za to bardzo ważne jest by nie próbować dziecięcego mleka z butelki, nie oblizywać łyżeczki, którą dziecko karmimy itd, bo próchnica jest zaraźliwa No chyba, że któraś z Was nigdy nie miała próchnicy
Dokładnie! I NIE OBLIZYWAĆ SMOCZKA, KTÓRY SPADNIE!!! I nie oblizywać rączej dziecka

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
Ju nie lubi leginsów
mi się podobają te typowe sesje-koszule/materiał/bielizna
ale chyba nam sie nie uda, pozatym wyszlo mi uczulenie na brzuchu oblecha
Jacie, pamiętasz
Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
położna mi ostatnio mówiła że właśnie z mleczka przecierasz j. ustną
pokazywała mi to dokładnie, wystarczy palcem owiniętym w pieluszkę lekko dzięsełka, podniebienie i język, jednym ruchem przetrzeć
Suchą, czystą pieluszką po prostu?

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość

I ja z kolejnym pytaniem. Tym razem poglądowym, bo w sumie my z TŻ już podjęliśmy decyzję, ale zastanawiam się nad zdaniem innych.
Wyobraźcie sobie, że macie mieszkanie do wynajęcia. Kuchnia i łazienka oczywiście zagospodarowane pod wymiar, 2 pokoje:duży i mały mają po kilka szaf i tapczany. I wpadają potencjalni najemcy. I pytają się czy np. zgodzilibyście się by obecne meble ( dobre) wynieść, a w zamian kupić nowe, które sobie oni wybiorą, ale na Wasz koszt ( tzn. niby zapłacą, ale później w czynszu przez x czasu sobie odbijają). Co Wy na to?
a w życiu jak mają aż takie wymagania to niech sobie kupią mieszkanie rozumiem jakby to były meble wolnostojące i zmieniliby je na własny koszt ale nie coś takiego
Cytat:
To może powtórz badanie. Ja słodyczy nie jem, ale juz po białym pieczywie (dziś mi się zdarzyło zjeść ) mam skoki cukru
W moczu nigdy nie miałam cukru
ja miałam raz...
Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Witam z rana i zycze Wam milego poniedzialku

U mnie zaczal sie na slodko... w koncu jestem po randce z glukoza W smaku nie byla taka zla, tylko mi strasznie proszkiem smierdzialo Oczywiscie musialam sie ciut po chamsku wcisnac, bo poczekalnia od 7 pelna ludzi, ale ponoc nikt nie komentowal, a przynajmniej maz nie slyszal Najlepiej, zebym miala tez swoj kubek , no i za pobranie policzyli mi 2 razy (jedna oplata za pobranie morfo, druga za glukoze...). Wyniki bede miec popoludniu albo jutro zalezy kiedy odbierzemy. Byle do 9 i w koncu se cos zjem...
To ile zapłaciłaś w końcu za całe badanie + morfo?

----

Cześć,
Pogoda beznadziejna, mężu fuchę robi... chyba pójdę do koleżanki

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 10:22   #2409
xal
Zakorzenienie

Lecę po chlebek zanim to coś co pada za oknem przerodzi się w śnieg.
I do biedrony po pomarańczki

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 10:24   #2410
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
Powiedziała, ze nie ma sensu, za tydzień mam kolejną wizytę i mam notatki robić, że moze to na samą glukozę mój organizm reaguje i takie tam bla bla bla
Dostałam wykaz produktów i glukometr i jazda wszystko notuję,z obaczymy za tydzień

Godziny są męćzace ja ledwo jeden zjem, a juz mam jeść kolejny

Macie odstępstwa?
ale że jak?? w ciąży odchudzac się??

Ja to walcze i cieszę się każdym nowym przybranym!! kilogramem...

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Lecę po chlebek zanim to coś co pada za oknem przerodzi się w śnieg.
I do biedrony po pomarańczki

też mam parcie na pomarańcze!
uwielbiam je wysysać

W

G
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 10:25   #2411
karota11
Zadomowienie

Cytat:
ale że jak?? w ciąży odchudzac się??

Ja to walcze i cieszę się każdym nowym przybranym!! kilogramem...
nie odchudzanie absolutnie, ale jak przechodzi się na tą dietę cukrzycową, stałe posiłki, bez cukru i tłuszczów, to organizm reaguje drobną utratą wagi
Stary 2013-03-11, 10:26   #2412
sharpnowaja
Zakorzenienie

w ciąży nie wolno się odchudzać

ja zmykam pakować torbę i trzeba coś wymyślić na obiadek
Stary 2013-03-11, 10:33   #2413
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
nie odchudzanie absolutnie, ale jak przechodzi się na tą dietę cukrzycową, stałe posiłki, bez cukru i tłuszczów, to organizm reaguje drobną utratą wagi

aha!!

to przepraszam źle zrozumiałam...

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

tak siedzę i myślę co by tu dziś podziałac
zaczne od prania jakiegoś bo mi jedna łazienka już się nie domyka..

a obiad hmmm... co by tu ugotowac dziś?

W

G
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 10:36   #2414
gosiulka22
Wtajemniczenie

A mi dzis peka głowa od bólu... pewnie przez te pogode
dzis na zajecia na 15 dobrze ze tylko 2,5godziny
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 11:07   #2415
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Macie odstępstwa?
Ja miałam tak samo, schudłam 1kg w tydzień od rozpoczęcia diety i od tamtej pory waga pokazuje ten sam wynik Mnie to cieszy bo już mocno mi się rozpędzała waga a teraz, mając skończone 31tc mam 9kg na plusie więc w normie. Brzuszek rośnie ładnie, a boczki są troszkę mniejsze więc się cieszę

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
w ciąży nie wolno się odchudzać
kochana, to żadne odchudzanie tylko dieta cukrzycowa. Maluszki mają dostarczane wszystko co im potrzeba a jedynie pocieszenie cukrzycowych mam jest takie, że chociaż kilogramy wolniej przybywają

Z resztą jest taka opinia, że dieta cukrzycowa to najzdrowsza dieta na świece, bo rezygnuje się z prostych węglowodanów i tłuszczów nasyconych. Po ciąży mam zamiar zachować ją z modyfikacjami typu: owoce bez ograniczeń
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 11:12   #2416
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie zaczal sie na slodko... w koncu jestem po randce z glukoza W smaku nie byla taka zla, tylko mi strasznie proszkiem smierdzialo Oczywiscie musialam sie ciut po chamsku wcisnac, bo poczekalnia od 7 pelna ludzi, ale ponoc nikt nie komentowal, a przynajmniej maz nie slyszal Najlepiej, zebym miala tez swoj kubek , no i za pobranie policzyli mi 2 razy (jedna oplata za pobranie morfo, druga za glukoze...). Wyniki bede miec popoludniu albo jutro zalezy kiedy odbierzemy. Byle do 9 i w koncu se cos zjem...
to trzymam kciuki za wyniki

ja swoje właśnie podejrzałam w internecie - jest super bo cukrzycy nie widać, co więcej poziom cukru po glukozie jeszcze spadł mój głód przyjmie wszytsko
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 11:20   #2417
szczesliwa25
Rozeznanie

Ja mam dziś dzień lenia dla mnie niewychodzenie z domu zawsze jest równoznaczne z wyrzutami sumienia - zawsze myślę, że jestem potrzebna w restauracji, że coś.. jestem tam 7dni w tygodniu i chyba pora zacząć się odzwyczajać bo coraz mi ciężej - nie tylko fizycznie, ale czuje się też taka rozkojarzana i niezdolna do jakichś większych przedsięwzięć

Także dziś zostaję w domu i sprzątam,
i umilam sobie czas rozmową z Wami

taki mam plan na dziś, o!
szczesliwa25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 11:20   #2418
colorblue
Zakorzenienie

Witam
Ja dzisiaj po wizycie u lekarza. Hemoglobina spada tradycyjnie więc dostałam witaminki i żelazo..Cukier po obciążeniu glukozą wychodzi poza maksymalną normę. Niby nie dużo ale jednak jest podwyższony i dostałam skierowanie do poradni diabetologicznej:/ Norma maksymalna tutaj to 106 a ja mam 112...
Przytyłam przez ostatni miesiąc niecałe 2kg i tym o to sposobem w 28 tygodniu mam 9,4 kg na plusie
Dostałam też reklamówkę z próbkami proszku,herbatki dla mam karmiących,żelazem właśnie w kropelkach, butelka Lovi i coś tam jeszcze było

Trzymam kciuki za dziewczyny dzisiaj wizytujące

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 11:24   #2419
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Witam
Ja dzisiaj po wizycie u lekarza. Hemoglobina spada tradycyjnie więc dostałam witaminki i żelazo..Cukier po obciążeniu glukozą wychodzi poza maksymalną normę. Niby nie dużo ale jednak jest podwyższony i dostałam skierowanie do poradni diabetologicznej:/ Norma maksymalna tutaj to 106 a ja mam 112...
Przytyłam przez ostatni miesiąc niecałe 2kg i tym o to sposobem w 28 tygodniu mam 9,4 kg na plusie
Dostałam też reklamówkę z próbkami proszku,herbatki dla mam karmiących,żelazem właśnie w kropelkach, butelka Lovi i coś tam jeszcze było

Trzymam kciuki za dziewczyny dzisiaj wizytujące
norma maksymalna 106? jak to?
nie przejmuj się ja mam chyba 8kg na plusie..
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 11:28   #2420
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
Witam z rana i zycze Wam milego poniedzialku

Najważniejsze że już masz za sobą U mnie wyszła ta babka co pobiera i na głos powiedziała że do krzywych cukrowych bez kolejki

Dzisiaj też byłam na badaniach morfologia+mocz+jonogram +Mg i na własną rękę zrobiłam Toxo IGm, bo miałam tylko raz robione na poczatku ciąży i dla świętego spokoju chce być pewna ze jestem zdrowa biorąc pod uwagę że mam w pobliżu koty, psy jajka i surowe mięso za wszystko zapłaciłam 75zł aha i też kazali mi bez kolejki wejść, a Pani która pobierała do mnie z tekstem "chodź brzuszku" - jakoś mi się tak miło zrobiło ( nareszcie nie grubasku:P albo grubasie ) coś ostatnio mi się sami życzliwi ludzie trafiają. W realu tez mnie babka przy kasie upomniała że powinnam bez kolejki podejść i żebym tak zrobła nastepnym razem

Storczykomaniaczka : 25
Innocence_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 11:35   #2421
karota11
Zadomowienie

Cytat:
Ja miałam tak samo, schudłam 1kg w tydzień od rozpoczęcia diety i od tamtej pory waga pokazuje ten sam wynik Mnie to cieszy bo już mocno mi się rozpędzała waga a teraz, mając skończone 31tc mam 9kg na plusie więc w normie. Brzuszek rośnie ładnie, a boczki są troszkę mniejsze więc się cieszę

kochana, to żadne odchudzanie tylko dieta cukrzycowa. Maluszki mają dostarczane wszystko co im potrzeba a jedynie pocieszenie cukrzycowych mam jest takie, że chociaż kilogramy wolniej przybywają

Z resztą jest taka opinia, że dieta cukrzycowa to najzdrowsza dieta na świece, bo rezygnuje się z prostych węglowodanów i tłuszczów nasyconych. Po ciąży mam zamiar zachować ją z modyfikacjami typu: owoce bez ograniczeń
To powiedziała mi diabetolożka,z e to najzdrowsza dieta na świecie i napewno nic maluszkowi nie bedzie
Ja mam zamiar po porodzie stosować dalej dietę przy karmieniu piersią i późneij też przy gubieniu ciążowych kg

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Innocence_89 Pokaż wiadomość
Najważniejsze że już masz za sobą U mnie wyszła ta babka co pobiera i na głos powiedziała że do krzywych cukrowych bez kolejki

Dzisiaj też byłam na badaniach morfologia+mocz+jonogram +Mg i na własną rękę zrobiłam Toxo IGm, bo miałam tylko raz robione na poczatku ciąży i dla świętego spokoju chce być pewna ze jestem zdrowa biorąc pod uwagę że mam w pobliżu koty, psy jajka i surowe mięso za wszystko zapłaciłam 75zł aha i też kazali mi bez kolejki wejść, a Pani która pobierała do mnie z tekstem "chodź brzuszku" - jakoś mi się tak miło zrobiło ( nareszcie nie grubasku:P albo grubasie ) coś ostatnio mi się sami życzliwi ludzie trafiają. W realu tez mnie babka przy kasie upomniała że powinnam bez kolejki podejść i żebym tak zrobła nastepnym razem
miło,z e tak podchodzą
Mnie irytują ludzie jak widzę jak po zobaczeniu mnie przyspieszają kroku,z eby szybciej być w kolejce ;/ to zenujące .
Stary 2013-03-11, 11:37   #2422
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szczesliwa25 Pokaż wiadomość
kindziuk podlaski - zaznaczam, że można wygrać całkiem fajne nagrody:
http://www.podlaskamarka.pl/index.ph...nautow-PMR2012

będę zobowiązana
zagłosowane

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Mam już dosyć!
Przysięgam, że jak już się to skończy, to się upiję bezalkoholowym piwem i Mąż będzie mnie z podłogi zdzierał!
zaciskam żeby to już było ostatnie wezwanie, i żebyście w końcu dostali decyzję

Cytat:
uwielbiam kindziuk! A gdzie można dostać ten robiony przez Twojego męża? Zagłosowałam oczywiście
ja też zwłaszcza z pieprzem z lidla
Stary 2013-03-11, 11:41   #2423
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
To powiedziała mi diabetolożka,z e to najzdrowsza dieta na świecie i napewno nic maluszkowi nie bedzie
Ja mam zamiar po porodzie stosować dalej dietę przy karmieniu piersią i późneij też przy gubieniu ciążowych kg

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

miło,z e tak podchodzą
Mnie irytują ludzie jak widzę jak po zobaczeniu mnie przyspieszają kroku,z eby szybciej być w kolejce ;/ to zenujące .
No to rzeczywiście nieźle bym się wqrzyła

Jesli chodzi o te wózki Jedo to na ich stronie www.jedo.pl można sobie porównać modele

Zamówiłam wczoraj kolejne 3 pary spodni ciążowych dresowe, sztruksowe i wizytowe. Są strasznie wygodne i całkiem w przystępnej cenie biorąc pod uwagę że to produkt polski.

Jeśli chodzi o odchudzanie to ja się będę dopiero po ciąży odchudzać. Niech dzidziuś ma to co najlepsze Dziś u mnie 30 tydzień
i około 10 kg na plusie z czego połowa zebrana w ostatnich 1,5 miesiąca więc chyba nie jest najgorzej, jeszcze 3 kilo mogę przytyć w ramach normy przytycia w ciąży

Storczykomaniaczka : 25

Edytowane przez Innocence_89
Czas edycji: 2013-03-11 o 11:42
Innocence_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 11:42   #2424
szczesliwa25
Rozeznanie

Ash, na razie to jest taka mała lokalna produkcja i dostępna wyłącznie w naszej restauracji i sklepie, ale powoli szukamy sposobu na rozszerzenie sprzedaży,

szprotka: na szczęście jak my braliśmy kredyt było znacznie łatwiej, teraz to chyba wszyscy powariowali - w każdym razie mam nadzieję, że już Was nie będą ciągać,

innocence: cudnie, 'brzuszku', jak mi się to spodobało, aż uśmiechnęłam się od ucha do ucha

hump - cukrzycy nie ma, także spokojnie można zjeść czekoladkę
Stary 2013-03-11, 11:42   #2425
becik_4
Zadomowienie

[QUOTE

I ja z kolejnym pytaniem. Tym razem poglądowym, bo w sumie my z TŻ już podjęliśmy decyzję, ale zastanawiam się nad zdaniem innych.
Wyobraźcie sobie, że macie mieszkanie do wynajęcia. Kuchnia i łazienka oczywiście zagospodarowane pod wymiar, 2 pokoje:duży i mały mają po kilka szaf i tapczany. I wpadają potencjalni najemcy. I pytają się czy np. zgodzilibyście się by obecne meble ( dobre) wynieść, a w zamian kupić nowe, które sobie oni wybiorą, ale na Wasz koszt ( tzn. niby zapłacą, ale później w czynszu przez x czasu sobie odbijają). Co Wy na to?[/QUOTE]

[QUOTE=Kamciatka;39694751]

ja bym sie na pewno nie zgodziła nie ci to będą inni którzy zaakceptują twoje warunki a swoją drogą ale ludzie mają pomysły moja mama wystawiła kanape z fotelami na sprzedaż i dzwoni facekt który jest zainteresowany ale jak mu sie je przewiezie do innego miasta i wniesie do domu na nasz koszt a mnie sie nasuwa pytanie no i co jeszcze a moja mama jeszcze chciał zeby mu spuścić

szczesliwa też zaglosowałam powodzenia
becik_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 11:45   #2426
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
a obiad hmmm... co by tu ugotowac dziś?
ja mam pyszny żurek z wczoraj nawet sobie trochę do pracy wzięłam, bo taki dobry mi wyszedł

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Witam
za wizytę
Stary 2013-03-11, 11:48   #2427
vil84
Wtajemniczenie

hej hej
nie spałam prawie w nocy a od rana ciągle ktoś coś ode mnie chce, począwszy od telefonu kuriera o 7 rano. potem tabletki, babcia (bo mam sobie włączyć coś w tv i nie dociera do niej że ŚPIĘ), listonosz, praca ... yhhh... ale przyjechał wózek tylko nie rozpakowuje z kartonów, mąż to zrobi jak wróci, na razie kot ma radochę z ich drapania

zaś kilo na plusie w ciągu kilku dni a mam wrażenie że z dnia na dzień brzuch większy, w końcu zaczynam wyglądać jak w ciąży przystało

i sieeeerota jestem - miałam iść dziś do laboratorium na badania - mocz, krzepliwość krwi i crp, a wstałam koło 5, zjadłam na śniadanie 4 michałki, po czym mnie olśniło że jeszcze glukozę miałam zrobić bez obciążenia no i tyle z badań by było na dziś. pójdę jutro ale w środę mam gin więc mam nadzieję że dojdą te wyniki.

Color może nie będziesz musiała być na diecie jak takie niewielkie przekroczenie

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 11:50   #2428
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szczesliwa25 Pokaż wiadomość
hump - cukrzycy nie ma, także spokojnie można zjeść czekoladkę
i to nie jedną
Stary 2013-03-11, 11:56   #2429
becik_4
Zadomowienie

wiecie dzisiaj dotykałam przez brzuch synuśka ale fajnie tak sie wypinał do głaskania ale nie mam pojęcia co to za część ciała super tak pod paluszkami sie prężył ale jestem zakochana w nim po uszy :
becik_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 11:58   #2430
szczesliwa25
Rozeznanie

becik, widzę,☠że my idziemy niemal w tym samym tępie ale mój coś nie chce się do głaskania wypinać.

A zakochane w swoich maluchach jesteśmy wszystkie bez wyjątku
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości