|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz
Doturlałam się do szpitala na USG, przesiedziałam godzinę, a lekarz powiedział bym przyszła jutro.... Biedny miał dwie cesarki i nie wyrabiał już czasowo. Trudno, dotoczymy się z małym jutro do niego.
Ale brzuch i krocze, to przy chodzeniu chyba mi odpadną. Zastanawiałam się w drodze powrotnej czy nie siąść na ławce i nie poczekać aż urodzę ![]() W domu zaś czekał na mnie list z ZUSu, że gdzieś tam, kiedyś tam pracowałam na umowę zlecenie i czy jeszcze pracuję, bo inaczej będę musiała za jakiś tam okres pieniążki zwrócić. Już dzwoniłam to wyjaśnić i pani kazała mi się tym nie martwić, bo tylko stary pracodawca mnie jakby nie wypisał. Zobaczymy co to będzie. 10 dni do terminu porodu, a tu same problemu wyskakują i nerwy mam. Jeszcze nawet przychodni nie mamy zadeklarowanej dla małego ani dla mnie... Pogadałam sobie z moim tatą przez telefon i od razu mi lepiej na sercu. Stwierdził, że musi brać już urlop, bo będzie dziadkiem i trzeba świętować Na mój ślub z rozpaczy, że traci córkę, brał 3 tygodnie, to ile dla wnuka weźmie- strach pomyśleć. Okey, muszę sobie odpocząć. Zaczęłam robić Kopiec Kreta, bo znajomi przychodzą wieczorem. Z odkurzaniem poczekam, aż mąż wróci, ja już siły nie mam
|
|
|
#3122 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz
Cytat:
---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ---------- Ja piorę w płynie Biały Jeleń, ale my w tym od kilku lat pierzemy wszystko. Nie używam żadnych do płukania, pachnących, vanishy czy innych
|
|
|
#3123 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Owszem nie ma niemądrych dzieciaków, ale są niemądrze wychowywane- i jak nieraz zasuną jakimś tekstem to porażka- ale co się dziwić jak takie są norma w domu. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Bylam w Poradni, ale Pani doktor która dziś przyjmowala jakaś taka nieżyvciowa była, nadmiar pacjentów ją wykończył chyba, bo mi się pyta po co przyszlam- mówię ze lekarz mnie skierował, ze względu na skurcze i stawianie się macicy i do ustalenia terminu cc. Stwierdzila że skurcze teraz to jest normalka jakby się coś działo to IP, jeśli nie to 21.03 przyjść do poradni a cc prawdopodobnie 26.03- chyba ze do tego czasu cos się wydarzy. Też mi nowiny zasadziła
|
|
|
#3124 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale idąc Twoim tokiem myślenia, to najlepiej swoje i dziecka rzeczy prać w normalnym proszku, persilu, wizirze, E czy jakimś tam innym. Mi się wydaje jednak, że rzeczy dziecka, z którymi on zawsze ma największy kontakt to są najważniejsze żeby były wyprane w czymś co Mu nie będzie szkodziło. |
|
|
|
|
|
#3125 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- Kobietki ja ugotowałam tż obiad wiec jak wróci z pracy to niech sobie odgrzewa bo ja zmykam na 15.30 do fryzjera i wróce Piękna ![]() ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- O BOZE!!!!! Co się ze mną dzieje!!!!!!!! wchodzę do kuchni a tam.... siwy dym!!!!! włączyłam patelnie z olejem na gaz i przyszłam sobie do Was pierwszy wolny dzień w domu a ja już chałupe chce spalić
|
|
|
#3126 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za zakupyCytat:
chociaż rozmawiałam z kilkoma znajomymi, które tam rodziły i nie narzekały na personel, więc może nie będzie aż tak źle.Tż za to przeżywa, że nie zdąży mnie zawieźć na czas ( ok. godziny drogi) i urodzę w samochodzie biedaczek filmów się naoglądał, jak to babki mowią "zaczęło się " i od razu mega skurcze poród w pełniCytat:
![]() Ja za to zadzwoniłam w końcu do mojej byłej szefowej, bo jeszcze nie przysłała mi pita. Pytam się jej, czy wysyłała, a ona mówi, że do mnie nie. Do takiej jednej dziewczyny wysyłała, ale do mnie na pewno nie i właściwie to ona była zdziwiona, że nie zaszłam sobie odebrać. Nosz k**** , skąd niby miałam wiedzieć, że mi nie przyśle - mogła chociaż zadzwonić. Co za babsko ![]() Trzymam kciuki za Dragusię, żeby poszło jak najszybciej
Edytowane przez Nyaa Czas edycji: 2013-03-11 o 14:50 |
|||
|
|
|
|
#3127 |
|
Zakorzenienie
|
zagłosowane
![]() Małpka, Nestelle świetne macie dzieciaki, takie teksty naprawdę miło usłyszeć za opis i jeszcze raz za ekspresowy poródZdaj później relację ![]() ![]() ![]() ![]() Ja po wizycie w laboratorium, u diabetologa i ktg, ledwo żyję ![]() To już nie na moje siły takie wojaże. Ponad pół dnia mi to zajęło, dobrze, że TŻ wziął sobie wolne i pojechał ze mną. Na Ktg jeden, jedyny skurcz i cisza na pokładzie... aż dziwne bo w 29t jak byłam 3 razy to zawsze pełno skurczy a teraz gdzie już prawie końcówka zero... |
|
|
|
|
#3128 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, czytam Was od prawie początku i chciałam zwrócić uwagę... ObserwujeCie aleś Ty jesteś zjadliwa jak ktoś tylko napisze coś nie po Twojej mysli to zaraz atak. Zluzuj majty troche bo wychodzisz na taką co to wszystkie rozumy zjadła. Nawet jak masz coś mądrego do napisania to można delikatniej a nie takie zaczepialskie teksty... Oby to były tylko hormony bo jak zawsze taka jesteś milusińska to mało fajnie
|
|
#3129 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do ciuszków to ja ubieram po 1 warstwie ... tzn 1 rękawek , na to spioch bez rękawów i skarpetki . Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3130 |
|
Raczkowanie
|
Biedna Dragusia- sori, ale ja bym juz zadala cesari. Tak czeac do niesonczonosci tez nie jest dobrze. W Belgii czeka sie max 10 dno.
Nati- pewnie szybo sobie te surcze przypomnisz ponoc sie nie zapomina. Czarny flamaster-wiem co czujesz ja juz tez ledwo chodze. Po 100m mam dosyc. Malpa-zaglosowane. |
|
|
|
|
#3131 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
takie histrie jak z tym na ip są wszędzie - po prostu nie często się zdarza ,że któraś przyjeżdża z pełnym rozwarciem .... najczęściej jeszcze kilka godzin mają przed sobą.....
|
|
|
#3132 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
raz pojechałam z dziciakami na kolonie, po tym powiedziałam nigdy więcej, to nie dla mnie, nie bede siebie meczyc i gnębić dzieciaków Cytat:
![]() Cytat:
Małpka zagłosowane
|
|
|
#3133 |
|
Rozeznanie
|
OC - nie nie, ja nie będę kombinować z serami i tymi innymi. Już mi nie dużo zostało to przepękam. Tylko tak ogólnie się zdziwiłam, że maja indeks zerowy.
|
|
#3134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3135 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale lepiej pozniej niz wcale Cytat:
Cytat:
ej no JAJA se robia co nie ...?? wiadomo ze lepiej jak sie sama akcja rozwinie ALE jest juz 12dni po ...mi kumpela opowiadala jak tutaj w Norge na szczescie nie w Bergen tylko w miescie obok ... pojechala 12dni po terminie ... ZERO USG nic ... na nast dzien dali jej OKsy i 4 dni jej wywolywali laske prawie rozerwalo ... od srodka bo okazlo sie ze mlody na 4,700 i 62 cm ... urodzil sie ''prawie'' martwy 45 min go reanimowali wiec sorry za duzo sie slyszy przypadkow - ja bym na jej miejscu zadzwonila do innego szpitala i spytala sie jak oni sie na taka sytuacje zapatruja ... zapyatc zawsze mozna Cytat:
hihi - wez to z drugiejs trony ze Jeszcze z domu nie wyszlas do tego fryzerja ... bo pewnie MAZ by sie troche zdziwil na ''obiad'' Dobra wstalam .... a jaka wyspana jestem ohohoh - pelna energi szkoda ze nic sie robic nie chce odgrzalam se obiad ... i zalegam przed Lapkiem . |
||||
|
|
|
|
#3136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chyba powinnam się zdrzemnąć...
|
|
|
#3137 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
takie wizyty to masakra ![]() Cytat:
Chyba, że nie planujesz... Albo w tym który nie uczula Ciebie, skoro masz taką wrażliwą skórę - to musi być chyba ok ?Cytat:
Cytat:
Napisz do Brawo, może ktoś się tam przejmie Wiesz, jak jakieś działania mają sens, to człowiek nie boi się dyskusji o nich Zaciazona - ale właśnie Dragusia miała jakieś przeboje z tym terminem, że w końcu chyba ten termin 28 to był nie aktualny tylko ten 5.03 - dłużej niż do 19 też jej nie będą trzymać.
|
|
|
#3138 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3139 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
HEJKA Dziołszki
Brawo za 34, 35 i 39 tydzień! ![]() ![]() klask i:Cytat:
Dzisiaj rano to już nawet zakrawało na lekki ból ![]() Też jutro KTG-uję się BAJEROZA! Myślisz, że jak powiem w szpitalu: Poproszę to samo co Nestelle to też mi tak ładnie pójdzie? Cytat:
Nagraj mruczanki kici i będziesz małemu puszczać jako kołysanki prenatalne ![]() Cytat:
Ja mimo wszystko byłabym pełna obaw, że niby się zacznie i poleci szybko na CC, a oni jednak puszczą naturalnie... albo coś z małym się (TFU TFU) nie tak stanie! Oj biedna ta nasza Dragusia ![]() Cytat:
A ja dziewczyny wróciłam od lekarza... i jakby to ująć... olał mnie! Powiedział, że jak nic mi się dziać nie będzie to mam już nie przychodzić do niego Tylko zadzwonić albo smsa napisać jak urodzę Spytał kiedy mi brzuch opadł... na co ja wielkie gały: OPADŁ? A OPADŁ??? szkoda, że tego nie czułam... i nie widzę... Szyjka miękka, skrócona (oj zabolało dowcipne badanie, zabolało) do tego mały zszedł do parteru już ... Podobno nie daje mi lekarz więcej niż 14 dni Oczywiście pokichana jestem ze strachu!Powiedział, że zachęca do naturalnych metod, aby akcja nabrała tempa (bo przy moim AFI to już wskazane) - a najbardziej naturalne jest co? Mąż Wstawiłam pieluchy do prania, na obiad krem z brokuła bo nie mam siły nic gotować... zrobiłam dzisiaj setki milionów km za kółkiem i padam z nóg! A do tego mam fajną książkę (przynajmniej tak się zapowiada) więc przyjmuję kierunek łóżka!
|
|
|
|
#3140 |
|
Rozeznanie
|
Biedna Dragusia, same nerwy dają w kość na pewno, ale miejmy nadzieje jest pod dobrą i fachową opieką, a w nieskonczonosć jej trzymac nie będą, chociaz sama to wolałabym miec zrobioną cesarkę wczesniej od ręki a nie leżeć , myśleć i stresować się nie potrzebnie
A jej maleństwo duze , ciekawe czy pomiary się sprawdzą |
|
|
|
|
#3141 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Idąc dalej Twoim tokiem myślenia, to powinnam, wszystkim znajomym, rodzinie i tym którzy będą mojego Szkraba nosić czy przytulać, nakazać pranie swoich ciuchów tylko w proszku który ja im narzucę. Chciałam jedynie porady, bo myślałam, że na tym forum właśnie się nimi wymieniacie, ale z Twojej strony dostałam jedynie sarkastyczną wypowiedź. Zresztą, ja pytałam jak dozować płatki, ile ich dawać na jedno pranie, a nie czy stosować czy nie. Więc jak się nie ma zdania i doświadczenia - to może lepiej się w ogóle nie wypowiadać!! ...................... Małpka - glosuję codziennie po 3 razy trzymam kciuki za wygraną !!
Edytowane przez kmagg81 Czas edycji: 2013-03-11 o 15:31 |
|
|
|
|
|
#3142 | |
|
Zadomowienie
|
hej mamusie!
dziewczyny czytam Was, nadrabiam ale od jakiegoś czasu zupełnie nie mam weny żeby cokolwiek napisać!! Patrzę w ten ekran i normalnie co chcę napisać to zapominam o czym, albo się rozkojarzę czymś innym.. taka czarna dziura! no ale wolę nic nie pisać niż pisać, żeby cokolwiek napisać czy jakoś tak.. Cytat:
Małpka- głosuję dziennie ![]() Nestelle- jesteś mamą na medal! opis porodu jak jakiś pikuś! Dragusia- ehh to czekanie.. ja chyba bym z tego czekania dostała szału.. w nocy jakieś dziwne skurcze mnie dziś dopadły.. na szczęście tylko trzy.. wstałam bo jakoś mnie poty obleciały, pochodziłam, napiłam się i przeszło! aa i mam pytanie do Was.. słyszałyście o firmie Play Gro? może któraś z Was ma zabawki z tej firmy? mój mąż zamówił taką krowę: http://www.playgro.com/shop/item/cli...tle/stage-2-3m i jest super! bardzo przypomina mi Lamazę.. mają też zawieszki, maty, grzechotki i wiele innych i zastanawiam się czy jeszcze na czymś oka nie zawiesić.. pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#3143 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
o rany... no ładnie ! Teraz to mnie stresujesz... no ale kiedyś to się musiała zacząć dziać ! Cytat:
czy ja Ci każę coś jakoś prać ? czy nie prać ? ja zapytałam, ty foch Zdanie miałam właśnie więc wypowiedziałam, sorry, jeśli liczyłaś tylko na aplauz Cytat:
|
|
|
#3144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zresztą to Twój stały schemat - sarkastyczny komentarz, a potem texty, że ktoś się niepotrzebnie unosi, bo Ty przecież wiesz WSZYSTKO!
|
|
|
#3145 | |
|
Rozeznanie
|
Nestelle, Takinna, Kwiatuszek, Klementyna, Pani22ka
GRATULACJE cudny Cytat:
![]() Dragusia trzymam kciuki
|
|
|
#3146 |
|
Zakorzenienie
|
Czytam teraz co można jeść karmiąc piersią itp artykuły i jedna rzecz mnie zaciekawiła, bo piszę, że można czekoladę białą
hmm... ciekawe dlaczego białą wolno a ciemnej nie powinno się? Myślałam, że czekolada to czekolada... Bo ja już tak się nie mogę doczekać nn kawałeczek czekolady, czegoś słodkiego, serniczka jej na prawdę coś mnie dzisiaj dopadło http://parenting.pl/portal/dieta-matki-karmiacej |
|
|
|
|
#3147 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja też bym wolała już mieć tą cesarkę, bo to irytujące jest strasznie..
|
|
|
#3148 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Szkoda, że nie nadmieniłaś tu jeszcze dywanów, zasłon, i obić mebli. Powiem Ci, że jeśli to jest zwykłe, normalne pytanie bez nutki sarkazmu - to ja chyba naprawdę niepotrzebnie na to forum wchodziłam. Ja mam trochę inna definicję co do normalnych zapytań. Ja tylko prosiłam o poradę ile płatków dać. Doskonale wiem jakie rzeczy w czym mam prać. Edytowane przez kmagg81 Czas edycji: 2013-03-11 o 15:54 |
|
|
|
|
|
#3149 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#3150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do brawo to preferuję ciekawszą prasę, za to widzę że Ty czytasz skoro wiesz że mogą się tym zainteresować
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:42.

.... wyczytałam, że majonez i żółty ser mają zerowy indeks glikemiczny ... aż mi się wierzyć nie chce. Jesz te produkty??

)
dzionek.
jak mogą tak zwlekac!!!!
za zakupy
chociaż rozmawiałam z kilkoma znajomymi, które tam rodziły i nie narzekały na personel, więc może nie będzie aż tak źle.

więc zachecam do głosowania skąd możecie 

klask i: