Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! część 8 - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł ma mieć kolejny wątek?
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! cz. 9 11 25,58%
Półmetek już za nami, a my z wielkimi brzuszkami-Mamy lipiec/sierpień 2013 cz.9 4 9,30%
Półmetek już za nami, a my się cieszymy kopniakami-Mamy lipiec/sierpień 2013 cz.9 9 20,93%
Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 17 39,53%
Wiosennie plotkujemy,wyprawki maluszkom szykujemy- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 2 4,65%
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-12, 10:57   #781
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe
Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! część 8

hej
czarownica dzieki
oliath jak pieknie uprany wozek i torba faktycznie pod kolor jak nic.

A my wczoraj poszlismy na urodziny do mojej mlodej chrzestnego, jak wrocilam i uspilam "gada" to znow wizaz szwankowal, nie moglam sie zalogowac.

A dzis idziemy do kina na Nieletni/Pelnoletni

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 10:58   #782
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BelleFramboise Pokaż wiadomość
Zapomniałam, witamy w 24 tygodniu

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
Łączę się w bólach bo ja dzisiaj taka połamana, że się czuję jak kaleka
A myślałam już, że wszystkie takie rozświergolone dzisiaj, tylko ja taki muł Nie żeby mnie cieszyło Twoje połamanie..ale raźniej jest

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 10:59   #783
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
Kurcze wy macie typy na imiona a ja w lesie z tym tematem, miała być Gabrysia ale męska wersja już mi nie leży :/ a na Mikołaja małż się nie godzi wrrr

24tydzień jeszcze chwila i zaczną się czerwone posty
ja też jeszcze nie mam wybranego i jakoś nie spieszno mi, musi się obudzić we mnie chyba zew macierzyństwa, żeby wybrać imie i kupić coś dla dziecka

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 10:59   #784
idzia111
Zakorzenienie

Pomożecie mi?

Czy któraś orientuje się z wózkami Babyactive?

Bo tak widziałam w sklepie Babyactive Jest za 1200zł (opcja 2 w 1), a w innym sklepie Babyactive Jest 8 za 700zł (też 2 w 1). Czy to jest to samo? W sensie czy model Jet to to samo co Jet 8?

Jestem w szoku, bo na all ceny tez coś koło 1000-1200 a ty nagle 700.
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 11:02   #785
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Hej.

Byłam w labie, ale tak się wkurzyłam...
Kolejka chyba 100 osób. W labie oczywiście jedna pielęgniarka. A ja tam nienawidzę siedzieć, bo to jest poczekalnia do labu i do lekarza i wszystkie zarazy tam krążą :/ Raz pół godziny siedzenia tam kosztowało mnie 2 tygodnie choroby. A jeszcze co 5 minut kłótnie, kto jest za kim, czy z siuśkami można wejść bez kolejki i że to jest skandal tak traktować ludzi! Chwała, że miałam w torebce słuchawki...

Jeszcze na dodatek nie zrobiłam jednego badania, bo mi wcześniej powiedziały, że ono kosztuje 15 zł, a kosztuje 40...

No ale już szczęśliwie wylazłam, poszłam na targ po warzywka, dzisiaj będzie zapiekanka ziemniaczano-pieczarkowa z warzywami i kiełbasą

I zjadłam pyszną świeżą bułkę, Artusiowi smakowało, chwilę pokopał i poszedł spać

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
może dlatego bo mają ciemno to Ci nie gęstnieją
Możliwe

Cytat:
Napisane przez kallisto89 Pokaż wiadomość
A w ogóle jakie jaja... Śniło mi się wczoraj, że moja koleżanka umarła (jak ja nie znoszę takich snów ). Postanowiłam zadzwonić do niej, zapytać co słychać tym bardziej, że dawno się nie widziałyśmy. Przy okazji chciałam się pochwalić, że będę mamusią. Nie zrobiłam tego wcześniej, bo ona z mężem starali się o dzidzię bezskutecznie już drugi rok tak jakoś głupio było mi się chwalić, nie chciałam jej ranić... No i dzisiaj zadzwoniłam do niej a ona mi mówi, że jest w ciąży! Tak się cieszę! Uwielbiam takie zbiegi okoliczności
Sny się często spełniają na odwrót. Ja nie cierpię takich snów, ale one z reguły nie wróżą niczego złego.

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
a teraz pochwale się, że po wizycie ok.

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Aaaaaaa, Margo i reszta dziewczyn, na wszelkie podraznienia, odparzenia i suchosci najlepsza na swiecie jest zwykla maka ziemniaczana, do kapieli 1-2 lyzki (--> tzw. śliska woda ), do pudrowania i w ogole.
A kiedy moja mlodsza odparzyla sie/ uczulila od jakichs tanich pieluch tak, ze miala zywe rany na cipuszynie i NIC nie pomagalo, uratowala nas wlasnie maka + masc TORMENTIOL - tylko Tormentiol chyba () nie dla noworodkow jakby co.

Ja się urodziłam w sierpniu (6., ciekawe, której z Was uda się trafić na termin urodzin Perse:P) i moja babcia mnie wkładała w puchowy becik.... Oczywiście ilość potówek niezmierzona Mama mi mówiła, że NAJLEPSZA jest właśnie kąpiel w mące ziemniaczanej na takie coś
Właśnie chyba Tormentiol ma jakiś szkodliwy składnik, ale jest chyba coś podobnego lub o podobnej nazwie dla dzieci... Na tym blogu o składach kosmetyków ta dziewczyna o tym pisała.

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość

Ewusia, widzę, że i Ty coś spać nie mogłaś... może coś w powietrzu wisi?

Ja dzisiaj wstałam dobre pół godziny przed budzikiem i byłam przerażona, że już tak późno, a ja nie słyszałam budzika......
Nie zasnęłam już potem aż do pobudki TŻa.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 11:06   #786
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
To byłam ja, widzę niedobre wiadomościszkoda, będzie trzeba zdecydować się na inny model?

Co do imion, zawsze mówiłam że moja córeczka będzie Pola, niestety Tż nie zaakceptował tego pomysłu i wymyśliliśmy NELLY (Neli, Nela)

Zapomniałam, witamy w 24 tygodniu
Tez jestem zawiedziona :nie wiem:.
Nelly przeslicznie, a zarejestruja Wam Nelly czy NELA jak w polskim kalendarzu?
Zawsze mozecie mowic Nel, Nelly jak u mnie - nie ma Lilo ani Lila w kalendarzu, to bedzie oficjalnie Lilianna
Cytat:
Kurcze wy macie typy na imiona a ja w lesie z tym tematem, miała być Gabrysia ale męska wersja już mi nie leży :/ a na Mikołaja małż się nie godzi wrrr

Gabriela, Gabriel i Mikolaj - wszystkie super czemu Gabriel nie pasi?
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 11:08   #787
idzia111
Zakorzenienie

Perse współczuje przygody w labie. Już słysze te baby ,, ja tylko coś zapytać sie" itp.
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 11:10   #788
lachryma
Zakorzenienie

hejka!
dziś byłam z rana u mojej gin (jeden z 2 lekarzy do których chodzę) po l4 i po skierowanie na badania. przy okazji stwierdziła, że mi zmierzy ciśnienie i zważy. i ta krótka wizyta potwierdziła, że babka ma świra na punkcie wagi ciężarnych. po zważeniu mnie, po raz drugi usłyszałam, że mam hamować z jedzeniem, bo do 20 tygodnia kobieta powinna przytyć 2 kilo. ja przytyłam już 5 kg, więc na 22tc to już w ogóle skandal

chodzę tylko do niej, bo daje mi skierowania na badania za free, tamten drugi drugi lekarz jest o niebo lepszy...
Stary 2013-03-12, 11:11   #789
shestiger
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Dla mnie takie sytuacje są kolejnym argumentem za tym, by jak najszybciej powiedzieć mamie o ciąży. Jak ona widzi tę sytuację? Nie pracujesz i nie szukasz pracy, jesteś zmęczona , źle się czujesz, więc nie możesz jej pomóc. Ona nie wie dlaczego to wszystko. Poza tym znowu będziecie wędrować "gdzieś" przed pójściem na swoje, bo mama miała pretensje o bałagan? Spróbujcie się porozumieć zamiast znowu uciekać, bo humory. Każdy je czasem ma. Nie chcę oczywiście oceniać jak to wygląda u ciebie, bo nie znam twojej sytuacji, ale skoro u mamy mogłaś się "schronić" po mieszkaniu u mamy TŻa, to coś to znaczy. Nie może być taki diabeł straszny jak go malują.
Ahh no co ty!Jakby wiedziała to by mnie wczoraj śmiechem zabiła..niestety taka wredna z niej istota, jak TŻ tu był na weekend to ino coś pobąkiwala złowrogim głosem byśmy sobie dziecka nie zrobili oO..
Pisałam do brata kiedy On ma przyjechać bo myślałam że o to jej chodzi (bo zawsze nocuje w moim pokoju) ale pisał że sam nie wie..więc zgłupiałam.. Pokój posprzątałam dziś dokładnie chociaż wiem że jak ona bd chciała to znajdzie sposób na doczepkę..
Śliczny "hefcik" poleciał z nerwów..pozbierałam się i układam dalej..maluch szaleje. Buziaki dla was
shestiger jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 11:11   #790
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
hejka!
dziś byłam z rana u mojej gin (jeden z 2 lekarzy do których chodzę) po l4 i po skierowanie na badania. przy okazji stwierdziła, że mi zmierzy ciśnienie i zważy. i ta krótka wizyta potwierdziła, że babka ma świra na punkcie wagi ciężarnych. po zważeniu mnie, po raz drugi usłyszałam, że mam hamować z jedzeniem, bo do 20 tygodnia kobieta powinna przytyć 2 kilo. ja przytyłam już 5 kg, więc na 22tc to już w ogóle skandal

chodzę tylko do niej, bo daje mi skierowania na badania za free, tamten drugi drugi lekarz jest o niebo lepszy...
o rety, jaka baba

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 11:11   #791
BelleFramboise
Raczkowanie

Cytat:
Tez jestem zawiedziona :nie wiem:.
Nelly przeslicznie, a zarejestruja Wam Nelly czy NELA jak w polskim kalendarzu?
Zawsze mozecie mowic Nel, Nelly jak u mnie - nie ma Lilo ani Lila w kalendarzu, to bedzie oficjalnie Lilianna

Zdecydowaliśmy się na wersję oficjalną Nelly...

Kocham

Razem od 23.08.2009
03.11.2012.- II kreseczki

Maleństwo

Nelly
BelleFramboise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 11:12   #792
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:

za tydzień

Spokojnie my też jeszcze nie mamy imienia i potrwa dłuuugo nim się zdecydujemy.. Na razie w myślach mamy Kacpra, w sumie to jedyne imię, na które mąż nie stękał..aczkolwiek sporo osób odradza.. w tym mój brat, który zna kilku Kacprów i twierdzi, że wszyscy to debile
A imię Gabrysia bardzo ładne, moja młodsza siostra takie ma i bardzo fajnie się go używa.. przeważnie Gabi, co jej bardzo odpowiada..a Gabrysia, Gabryśka zamiennie..

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39718547]Hej.

Byłam w labie, ale tak się wkurzyłam...
Kolejka chyba 100 osób. W labie oczywiście jedna pielęgniarka. A ja tam nienawidzę siedzieć, bo to jest poczekalnia do labu i do lekarza i wszystkie zarazy tam krążą :/ Raz pół godziny siedzenia tam kosztowało mnie 2 tygodnie choroby. A jeszcze co 5 minut kłótnie, kto jest za kim, czy z siuśkami można wejść bez kolejki i że to jest skandal tak traktować ludzi! Chwała, że miałam w torebce słuchawki...
[/QUOTE] Też nie przemyśleli, żeby robić poczekalnię jedną dla chorych i zdrowych.. sama bałabym się tam siedzieć, zwłaszcza w takim okresie, gdzie tyle zachorowań.. Dobrze, że nie zwariowałaś tam i trzymam kciuki, żeby żaden zarazek się do Ciebie nie przykleił

Stary 2013-03-12, 11:13   #793
Oliath
Zakorzenienie

Ja juz plan na dzis wykonalam w wiekszej czesci - decoupage pierwsza warstwa dosycha, a jak juz otworzylam puszke z akrylem, to sobie jeszcze machne pojemniki na sypkie rzeczy w kuchni - kasze, otreby i inne takie, bo nie lubie w woreczkach przechowywac.
Mam duzo zachomikowanych szklanych opakowan z duzej Nescafe, beda cale kremowe z ciemnobraz koronka i moze popodpisywane ladnym retro charakterem pisma albo ozdobione innym badziewiem w starym stylu
Nareszcie mam czas, zeby sie realizowac
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 11:18   #794
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
Perse współczuje przygody w labie. Już słysze te baby ,, ja tylko coś zapytać sie" itp.
DOKŁADNIE! Właśnie tak było Ja tylko coś tam.. a reszta lincz No po prostu śmiech na sali.

Cytat:
hejka!
LOL moja mama przytyła ze mną 17 kilo, a potem wróciła do swojej wagi bez problemu Ja też już jestem +5, nie wiem, ile będzie do końca, ale tak jak pisała chyba Domi - nie to jest najważniejsze, tylko to, żeby dziecko przybierało. Co za lekarka....

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Też nie przemyśleli, żeby robić poczekalnię jedną dla chorych i zdrowych.. sama bałabym się tam siedzieć, zwłaszcza w takim okresie, gdzie tyle zachorowań.. Dobrze, że nie zwariowałaś tam i trzymam kciuki, żeby żaden zarazek się do Ciebie nie przykleił
No tam mało co jest przemyślane...
Dziękuję

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------

Cytat:
Ja juz plan na dzis wykonalam w wiekszej czesci - decoupage pierwsza warstwa dosycha, a jak juz otworzylam puszke z akrylem, to sobie jeszcze machne pojemniki na sypkie rzeczy w kuchni - kasze, otreby i inne takie, bo nie lubie w woreczkach przechowywac.
Mam duzo zachomikowanych szklanych opakowan z duzej Nescafe, beda cale kremowe z ciemnobraz koronka i moze popodpisywane ladnym retro charakterem pisma albo ozdobione innym badziewiem w starym stylu

Wybacz, ja już nie komentuję Twoich postów, bo musiałabym się co 5 min. zachwycać W domu musisz mieć jak w pudełeczku, wszystko pięknie i przytulnie, poozdabiane i w ogóle. Ja nie umiem powiesić jednej ramki ze zdjęciami, więc nawet nie myślę o takich rzeczach, jak Ty zapewne masz... Swoją drogą mogłabyś kiedyś zrobić zdjęcia tych cudów
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 11:20   #795
rasha90
Raczkowanie

Cytat:
tylko pozazdrościć energii i chęci do działania Twoje wpisy aż mnie motywują do tego żeby wreszcie ruszyć siedzenie i się za coś zabrać, a jest co robić
Stary 2013-03-12, 11:21   #796
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
hejka!

Śmiechowa jest.. Ja przytyłam 3 kg do 18tc.. chyba uznałaby mnie za słonicę Maniaczka jakaś

Stary 2013-03-12, 11:24   #797
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

Oliath gratuluje córeczki ) moj tez juz polozenie główkowe, ale gin powiedział ze jeszcze 50razy moze sie obrócic
no i moja relacja z 3D z soboty:
dzidzi zdrowa!!! wszystk ook, zadnych niepokojacych zmian tak sie ciesze
mam duze lozysko i gin powiedział, ze moge miec mdlosci, ale nie mam no i zeby za duzo nie przytyla w ciazy bo najgorsze dla kobiety jest duzo tycie w ciazy i pozniej z tym zwiazane problemy ;/
przerpaszam, ze nie odzywałam się, ale w pon mialam egzamin i zdałam
no i juz zaczelam zakupy ciuszkowe dla mojego synka chyba juz mu kupilam na all z 7 par spodni a jesli przeskoczy 56 rozmair to chyba sie zalamie bo sa takie slodkie :P
no i chcialabym juz kupic lozeczko, pieluchy tetrowe itp

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

Cytat:
Śmiechowa jest.. Ja przytyłam 3 kg do 18tc.. chyba uznałaby mnie za słonicę Maniaczka jakaś
ja przytylam 6 kg do 23 tc ;/ ale z moja waga poczatkowa to nie powinno tak byc ;/

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Kathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 11:28   #798
surka
Zakorzenienie

Cytat:
hejka!
Nie ptrzejmuj się tym babsztylem, korzystaj ze skierowań i główa do góry. A swoją drogą to jaka młoda lekarka czy stara?

Cytat:
Na razie w myślach mamy Kacpra, w sumie to jedyne imię, na które mąż nie stękał..aczkolwiek sporo osób odradza.. w tym mój brat, który zna kilku Kacprów i twierdzi, że wszyscy to debile
Tż ma chrześniaka Kacpra i kochany z niego chłopak, przutlas i wogóle, ale rozrabiaka i niejadek straszny Znowu siostra ma partnera Kacpra i nie stwierdziłam póki co u niego cechy debilizmu

Cytat:
Jak będziesz miała czas w tych wszystkich swoich robótkach to może pochwalisz się jakimś zdjątkiem, może i nas tymi pieknoścmia zmoblizujesz do roboty

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39718839]LOL moja mama przytyła ze mną 17 kilo, a potem wróciła do swojej wagi bez problemu Ja też już jestem +5, nie wiem, ile będzie do końca, ale tak jak pisała chyba Domi - nie to jest najważniejsze, tylko to, żeby dziecko przybierało. Co za lekarka....
[/QUOTE]

Moja przełożona w pracy przy każdej ciąży(2) przybrała równo po 16 kg, a jest teraz jak szczpiorek
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 11:30   #799
rasha90
Raczkowanie

No dobrze, czas się zabrać za tłumaczenie umowy licencyjnej... ale mam Was na oku
Stary 2013-03-12, 11:31   #800
ona8686
Zakorzenienie

Dzien dobry

Miałam paskudna noc, nie dosc, ze nie moglam zasnac, a jak zasnełam to sniły mi sie takie głupoty, az w koncu zaczełam krzyczec przez sen i Tż mnie obudziół szarpiac bo inaczej sie nie dało. Potem lezałam i zaczał bolec brzuch, wziełam nospe, lezałam na jednym boku i zaczał mnie bolec kregosłup juz nie mogłam i sie popłakałam az w koncu zasnełam, a rano obudził mnie maluszek rozpychajac sie niesamowicie i wypychał sie juz gdzies na wysokosci pepka i tyle sobie pospałam

Za to dzis wizyta i w koncu po długiej przerwie zobacze mojego szkraba

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39704945]Współczuję
Ja mam teraz znowu trochę inny problem jelitowy
Dla zainteresowanych:
Najpierw były zaparcia. Potem biegunka. A teraz - mam takie skurcze jelit, że nagle jak zaboli, to widzę gwiazdki, ale nic się nie dzieje potem, po 3 minutach przechodzi, a całkowicie - po wizycie w WC, ale nie każdy skurcz się nią kończy, więc się męczę. A na drugi dzień od rana powtórka. Słodko...[/QUOTE]

biedactwo, widze ze meczy Cie to samo co mnie.
Ale jak na razie chodze do wc codziennie od jakis 4 dni dla mnie to sukces i ciesze sie niesamowicie

Cytat:
Nie mam fotek ale DZIEWUSZKA POTWIERDZONA (a cykalam sie zdziebko ), SERDUSZKO CUDNE I ZDROWE . L4 na 3 tygodnie, po Swietach bedziemy Lili mierzyc
Odwrocila sie skubana nie wiadomo kiedy, glowka na dole, doopinka na gorze - czym ona mnie wobec tego wali po bokach?!

Cytat:
Napisane przez Charlize89 Pokaż wiadomość
Za dzisiejsze wizyty

Nadrobić was dziewczyny to nie lada wyczyn
Zadzwonili dzisiaj do mnie z pracy, abym przyjechała po nową umowę, bo kończy mi się 14.03. Myślałam, że dostanę tylko do czasu porodu a tu na czas nieokreślony Cieszę się bardzo, zawsze to jakieś zabezpieczanie bo urlopie macierzyńskim. Chociaż moja praca to nie żaden szczyt marzeń, ale praca to praca. Teraz jestem na L4 i kasa trochę mniejsza bo brak premii, ale no cóż...
bardzo ladnie z ich strony

Cytat:
Napisane przez EVAgwiazdka Pokaż wiadomość

u mnie tez bedzie Wiktor moj Tż sie uparł na takie imie bo jego tato sie tak nazywał na poczatku sie umowilismy ze jak bedzie dziewczynka to ja wybieram imie a dla chlopaka on i niestety duzo niem mam do powiedzenia
u nas była umowa, ze jak bedzie chłopak to ja imie wybieram, a jak dziewczynka to Tż, ale jest chłop i tak imie wybieralismy wspolnie, przeciez to wspolne dziecko i jednak chciałam zeby Tż-owi imie tez sie podobało

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
pogmatwane te sprawy ZUSowskie ;/ Ja cały czas czekam na kasę za luty... podobno do 15 mam dostać, zobaczymy...
Ja pensje zawsze dostawałam 1 za miesiac który miała byc, czyli, pensja za luty miała byc 1 lutego a była 1 marca i tak przez prawie 2 miesiace byłam bez wypłąty. Bo styczniowa poszła na samym poczatku na wypłaty itp. i została pensja Tż.

A wczoraj na kolacje udałam sie do mamy i były frytki, maluszkowi chyba bardzo smakowały bo fikał po nich ogromnie jak nic, teraz tylko frytki jesc

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 11:31   #801
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Ejjj.. nie gratulujcie mu tak bo już nie czuję się ważniejsza od niego
Dla nas jestes najwazniejsza
Cytat:
PERSE siemie lniane, sprobuj moze, co?
ENLEVEE Swego czasu zrobilam to samo, co Twoj TZ familia miala zaskok Gratki i WIEEEELKIE dla Twojego!!!!!!!!!!!

Ja po wizycie

Nie mam fotek ale DZIEWUSZKA POTWIERDZONA (a cykalam sie zdziebko ), SERDUSZKO CUDNE I ZDROWE . L4 na 3 tygodnie, po Swietach bedziemy Lili mierzyc
Odwrocila sie skubana nie wiadomo kiedy, glowka na dole, doopinka na gorze - czym ona mnie wobec tego wali po bokach?!
Lilo ćwiczy BOKS
Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość

Ejjj już się ledwo co dopinam w płaszczyk sprzed ciąży, wyglądam jak szynka owinięta sznurkiem co najmniej chciałabym żeby już wiosna się zaczęła to nie będę musiała go rozpinać jak jest tak zimno
Aaa.. i kupiłam sobie 3 zwykłe bluzeczki w h&mie więc humor od razu lepszy
Ja juz przeszyłam guziki w płaszczu zimowym
Cytat:
Napisane przez Charlize89 Pokaż wiadomość
Za dzisiejsze wizyty

Nadrobić was dziewczyny to nie lada wyczyn
Zadzwonili dzisiaj do mnie z pracy, abym przyjechała po nową umowę, bo kończy mi się 14.03. Myślałam, że dostanę tylko do czasu porodu a tu na czas nieokreślony Cieszę się bardzo, zawsze to jakieś zabezpieczanie bo urlopie macierzyńskim. Chociaż moja praca to nie żaden szczyt marzeń, ale praca to praca. Teraz jestem na L4 i kasa trochę mniejsza bo brak premii, ale no cóż...
Ale ważne ze kasa jest
Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość
Cześć Mamusie
Chwilkę nie zaglądałam, bo tak strasznie boli mnie kręgosłup, że nie jestem w stanie wysiedzieć w jednej pozycji. Dodatkowo mam skurcze takie nie miłe, że hej
I tak jak pisałam, nie wygadałam się mężusiowi, że to chłopaczyna
Twardzielka.Ja bym nie wytrzymała i sie wygadała
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39709705]Bardziej kolekcjonerka

Niektórych z nich JESZCZE nie używałam:P

http://i.imgur.com/ICo4ICG.jpg

Generalnie lubię wszystkie.
Pierwszy rząd to bezpieczne nudziaki, lakiery na "muszę pomalować a mam 2 minuty", jakieś odżywki i mięta/turkus.
Drugi - wszelkie moje ulubione ZIMNE odcienie taupe, szarości, niebieskiego, granatowego, fioletu, czarny. To najbardziej lubię, zwłaszcza na nóżkach. Te za nimi się nie zmieściły, ale gama kolorystyczna ta sama
I ostatni rząd to róże, korale, łososiowe i czerwienie. Mam tylko jedną klasyczną czerwień. Bardzo lubię te intensywne fuksjowe.
Z firm to różnie, Golden Rose, Miss Sporty, Essence, Rimmel, Joko, dwa Ingloty i jeden Essie [/QUOTE]
Nieźle...lakieromania
Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
Enlevee...Twój Tż...to facet z licencją:P
Na robienie dzieci
Stary 2013-03-12, 11:32   #802
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
mam duze lozysko i gin powiedział, ze moge miec mdlosci, ale nie mam no i zeby za duzo nie przytyla w ciazy bo najgorsze dla kobiety jest duzo tycie w ciazy i pozniej z tym zwiazane problemy ;/
no i juz zaczelam zakupy ciuszkowe dla mojego synka chyba juz mu kupilam na all z 7 par spodni a jesli przeskoczy 56 rozmair to chyba sie zalamie bo sa takie slodkie :P
no i chcialabym juz kupic lozeczko, pieluchy tetrowe itp
Gratuluję udanej wizyty i zdanego egzaminu
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 11:34   #803
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Nie ptrzejmuj się tym babsztylem, korzystaj ze skierowań i główa do góry. A swoją drogą to jaka młoda lekarka czy stara?
w średnim wieku, tak 40-43 lata.
Stary 2013-03-12, 11:35   #804
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Oliath gratuluje córeczki ) moj tez juz polozenie główkowe, ale gin powiedział ze jeszcze 50razy moze sie obrócic
no i chcialabym juz kupic lozeczko, pieluchy tetrowe itp[COLOR="Silver"]
za egzamin i wizytę

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
Dzien dobry

Miałam paskudna noc, nie dosc, ze nie moglam zasnac, a jak zasnełam to sniły mi sie takie głupoty, az w koncu zaczełam krzyczec przez sen i Tż mnie obudziół szarpiac bo inaczej sie nie dało. Potem lezałam i zaczał bolec brzuch, wziełam nospe, lezałam na jednym boku i zaczał mnie bolec kregosłup juz nie mogłam i sie popłakałam az w koncu zasnełam, a rano obudził mnie maluszek rozpychajac sie niesamowicie i wypychał sie juz gdzies na wysokosci pepka i tyle sobie pospałam

trzymam kciuki za wizytę

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 11:35   #805
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
A pokażesz jak skończysz? Też kupujemy Nescafe i w sumie nigdy nie pomyślałam o pomalowaniu ich..ciekawa jestem jaki efekt będzie

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Tż ma chrześniaka Kacpra i kochany z niego chłopak, przutlas i wogóle, ale rozrabiaka i niejadek straszny Znowu siostra ma partnera Kacpra i nie stwierdziłam póki co u niego cechy debilizmu

Cytat:
za wizytę i zdrowego dzidziusia
za zdany egzamin (a co to dokładnie za egzamin? )

Stary 2013-03-12, 11:36   #806
Konto usunięte

Kathe gratki!!!

Cytat:
biedactwo, widze ze meczy Cie to samo co mnie.
Ale jak na razie chodze do wc codziennie od jakis 4 dni dla mnie to sukces i ciesze sie niesamowicie
A zauważ, że prawie żaden facet nie ma problemów z WC. To znowu w większości tylko zmora kobiet....
Stary 2013-03-12, 11:37   #807
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Zdecydowaliśmy się na wersję oficjalną Nelly...
A orientowaliście się czy zarejestrują wam Nelly bez problemu w Urzędzie? Często jeśli nie mają imienia gdzieś tam na swoich specjalnych listach, to je "spolszczają". Teraz rzadziej się to zdarza, ale kiedyś zarejestrowanie Xawerego było nie do pomyślenia i nadal w wielu USC jest z tym problem.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 11:40   #808
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39719244]
A zauważ, że prawie żaden facet nie ma problemów z WC. To znowu w większości tylko zmora kobiet.... [/QUOTE] Bo faceci jedzą jak świnie.. jak im się wszystko wymiesza, to nie sposób tego nie oddać

Stary 2013-03-12, 11:42   #809
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:

Wklejam Wam na dobry poczatek dnia fotki wypranego wozia - uwaga, na raczce torba z zyrafka dokupiona od jednej babeczki za 9 zeta ale utrafilam kolory, nieprawdaz?
postarałas sie

Cytat:
Napisane przez rasha90 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
dziś nam mija 20 tydzień i z tej okazji chyba w ramach pobudki dostałam około 6.30 z główki w środek brzucha jutro USG

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Dzień dobry dziewczyny Wczoraj padłam po powrocie do domu. Zadzwoniłam do ginka umówić się na to sprawdzenie serduszka i on mi, żebym dzisiaj przyszła. 1,5 godz po skończonej pracy, więc pojechaliśmy z TŻ na miasto, a potem do niego. Z serduchem wszystko ok na szczęście, a mały rozbrykany niesamowicie W każdym razie jak wróciłam o 8, zjadłam obiad i poszłam spać
Zaraz postaram się trochę nadrobić, chociaż mam tylko godzinę do wyjścia do pracy
dobrze, ze z serduszkiem wszystko w porzadku

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Hej mamuski

Jesteśmy z Marlcelkiem rzadko ale czytamy Was codzniennie.

Każdej zostawiamy buziaka w 22 tygodniu
okraglutki

Ostatnio kazdy mi mowi, ze mam nisko brzuszek chyba bede musiała o to spytac lekarza, ja tam nie widze roznicy, nigdy wczesniej w ciazy nie byłam

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 11:44   #810
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
za Igorka.
Ja nie zauwazylam poprzednio tej zaleznosci, ale i nie zwracalam uwagi na to - do dzis rano. W sumie ok gdyby Lilith budzila mnie o 4 dopiero , zdaze nakarmic i uspac i wyprawic reszte inwentarza do pracy/ szkoly/ przedszkola i na trawnik (psior )
Cudna mordeczka
Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Hej mamuski

Jesteśmy z Marlcelkiem rzadko ale czytamy Was codzniennie.

Każdej zostawiamy buziaka w 22 tygodniu

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości