|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 12 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.12 |
|
2 | 4,00% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 2,00% |
| Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
25 | 50,00% |
| Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
8 | 16,00% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.12 |
|
5 | 10,00% |
| Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
6 | 12,00% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013
Cytat:
Cytat:
2) nic nie kupuję. Co polewania to mam rękę. Jedynie jaki będę mieć pojemniczek to miseczka żeby oczka przemyć ale to w domu na pewno jakaś się znajdzie. pawie oczko fajnie że napisałaś o tych odciągacz bo właśnie się zastanawiałam nad tym czy w ogóle kupować, a nie chciałam wydawać 200 zł na coś co może się nie przydać. Paulina mam nadzieję że sprawa się wyjaśni. A podasz nick tej osoby? bo widziałam że dziewczyny pisały że już podałaś ale coś przeoczyłam |
||
|
|
|
#2972 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013
Cytat:
![]() Cytat:
![]() chociaz wiem, ze to bardzo praktyczny wózek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2973 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tam bezczelnie licytuję z konta męża
![]() I na SR chodzę sama bo mój mąż się nie wyrabia z powrotem z pracy (ale jak patrzę na tych znudzonych mężów z tabletami i komórkami w rękach, to się nawet cieszę że nie marudzi mi u boku ). Na pewno będę chciała go wziąć na temat związany ze wsparciem męża podczas porodu i z opieką nad noworodkiem, a etapy porodu, kiedy jechać do szpitala i takie tam to mu daruję i na bezpiecznym maluchu też byłam sama-i gdyby nie perspektywa spotkania Mysi to pewnie bym poszła z jakąś koleżanką ![]()
|
|
#2974 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie
![]() Cytat:
to mu powiedziałam, że i owszem siądziemy tylko, że w trójkę i dla mnie to bedzie własnie eldorado. Cytat:
https://encrypted-tbn3.gstatic.com/i...Qwjaee8pWwQQzw
|
|
|
#2975 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja to taki allegrowy pasożyt jestem bo wcześniej jak nie z jego konta to używałam konta brata
|
|
|
|
|
#2976 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2977 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
glukoza na czczo 3.63 - norma min. 3.40 max. 5.50 glukoza po 2 godz. 6.85 - norma max. 7.80
|
|
#2978 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2979 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2980 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2981 |
|
Zakorzenienie
|
ja też chyba wiecej teraz używam, ale to on zakładał konto i w ogóle w nazwie jest jego imie :p a w danych jego dane
wiec jest mocno przywiązany..---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- to ja podobnie, na warsztaty nie ma szans zeby poszedł.. chyba ze bym mu biadoliła biadoliła i biadoliła
|
|
|
|
#2982 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i jaki ponętny ogonek a co to za żółty materiał? ja dziś spróbuję kocyk dać do zszycia mam już polarek, wkład i bawełnę
|
|
#2983 |
|
Zakorzenienie
|
a to mój akurat na bezpiecznego malucha bardzo chętny
![]() tym bardziej, że jedziemy jeszcze na 13:00 do Gliwic oglądać porodówkę, później o 15:00 dopiero mamy szansę się dostać do anestezjologa zobaczymy jak to rozegrać.
|
|
|
|
#2984 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2985 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
u mnie w 28 tyg synuś ważył ok.1200g
|
|
|
|
|
#2986 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
właśnie ktoś dzonił do bram..wychodzę a tu paczka ..wooow!!..co za niespodzianka...babcia mi prezent przysłała jak miło wiele słodyczy bukiet żonkili zrobionych na szydełku ![]() normalnie kocham moją babcię ale jestem chwalidu..pka dobra..lecę z małym do tesco... |
|||
|
|
|
#2987 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2988 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2989 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. do wanienki będę wkładała pieluszkę tetrową, małą misczkę będę miała do przemywania buźki i oczek, polewać będę ręką, a jak nie to w domu jakiś kubeczek się znajdzie może kupię jakąś myjkę frotte i to wszystkoCytat:
rozumiem Cię doskonale.. w tych czasach chyba każdy ma z nią problem.. u nas też teraz nadszedł gorszy okres, ale do gina chodzę prywatnie i jeszcze dodatkowo na te lepsze USG, na tym oszczędzać nie będęPawie oczko- fajnie, że ludzie w kolejce tak się zachowali ![]() co do laktatorów mam takie samo zdanie, na początek kupię najzwyklejszy odciągacz, żeby był do szpitala na wszelki wypadek. A później jak ocenię sytuację i będzie taka potrzeba to kupię porządny elektryczny Cytat:
dobrze chociaż, że zakupy takie udane ![]() ---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- Cytat:
w lumpku znalazłam taki obrus żółty, to chyba jakieś płótno, ale cienkie i przyjemne. a ogonek to moja duma kupiłam w papierniczym taki futrkowy drucik i go wygięłam, fajnie to wygląda. Kombinowałam jak go przymocować bezpiecznie, żeby nie dało się wyciągnąć.. Zrobiłam od środka taką odwróconą literę T i przyszyłam porządnie
|
||||
|
|
|
#2990 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2991 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2992 |
|
Rozeznanie
|
Ja mojego mąża wogóle nie musiałam namawiać na SR wrecz przeciwnie sam chciał a raczej uznał że to oczywiste że chodzimy razem i po każdych zajęciach jest bardzo zadowolony ze zdobytej widzy
kochany mój![]() Dziewczyny przez tą ciąże straciłam pół mózgu. Nastawiłam pranie i zapomniałam włożyć węża od wody do ubikacji. |
|
|
|
#2993 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I czy wy też maxi cosi mure bierzecie pod uwagę? bo już nie pamiętam, a chciałam się dowiedzieć za ile można kupić nową gdzieś na hurtowni, ostatnio jak byłam w smyku to była na nią promocja 2900 za 3w1 plus można by było od tego jeszcze jakiś rabat wynegocjować
|
|
#2994 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak bym jej zapłaciła no to wychodzi mnie 7,6zł za sztukę a wylicytowałam takie rzeczy: http://allegro.pl/bluza-biala-z-kapt...077180647.html http://allegro.pl/rozowa-spodniczka-...077180593.html http://allegro.pl/biala-bluzka-kubus...077180490.html http://allegro.pl/niebieski-pajac-mc...077180573.html http://allegro.pl/bluzeczka-z-krotki...077180617.html właśnie mi kurier przyjechał od r_p77 ale z tych 3 sprzedawców (gapa kids i rodzyneczki) najpóźniej przesyłka i najgorzej to wszystko poukładane w paczce, smoczki porozwalane;/ pudełka jakieś nie od kompletu-to to jeszcze rozumiem bo na sztuki brałam.. a podkłady do przewijania chyba są przeterminowane, nie wiem ale pisze po rusku coś że 2010 rok to mam nadzieje że to data produkcji;/ |
|
|
|
|
#2995 |
|
Wtajemniczenie
|
ha ! takie telefony to ja lubię. zadzwonili do mnie ze sklepu w którym wczoraj robiłam zamówienie na all że za dużo zapłaciłam za przesyłkę i mam sobie coś dobrać za 15 zł albo mi zwrócą kasę - wzięłam jeszcze prześcieradełko za 14,95
![]() coś mieli namieszane bo koszt kuriera na stronie był 15 zł a wyskoczyło mi przy płaceniu 30 ale już mi się nie chciało kłócić bo paczka wielka, z materacykiem itp. |
|
|
|
#2996 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do noska to raczej bym się tym nie przejmowała, jak miałam robione połówkowe to moja mała też miała na jednym zdjęciu 3D taki duży nochalek i pytałam gin jak to się ma do rzeczywistości, a on żeby się nie przejmować bo to kwestia padania cienia czy coś takiego, coś tam przekręcił przyciemnił/rozjaśnił i już inaczej wyglądało ![]()
|
|
#2997 |
|
Wtajemniczenie
|
dobrze że mój syn już ze szkoły przyszedł..pomógł mi z tymi zdjęciami..bo mój tel i aparat się zepsuły a dokładnie wejścia usb..więc zrobił swoim nowym telefonem i po przekładał bo Ja to jednak za bardzo nie kumam co i jak..przyznaje syn uczy mnie wszystkiego w kompie robic...
kwiatki i grzybki od babci na szydełku... oraz mój brzuch dziś... i Wiko oczywiście też pozował he he w tle i mój pies fibi
Edytowane przez ada32 Czas edycji: 2013-03-12 o 14:13 |
|
|
|
#2998 |
|
Wtajemniczenie
|
trochę rozmazane..ale coś tam widac..
![]() łooo i jakie wielkie te zdjęcia.. muszę pocwiczyc trochę z ich wstawianiem....... dobra... bo zakupy muszę iśc zrobic
|
|
|
|
#2999 |
|
Zadomowienie
|
Julcia pozostaje Julcią ) 100% pipuszka i powiedział, że przemiany nie będzie Wszystko wygląda dobrze, mała rozwija się prawidłowo i tyle. Na fotel oczywiście mnie nie wołał w karcie ciąży od początku mam przy szyjce macicy wpisywany (+) więc chyba tym USG jakoś to sprawdza. Po USG zasiadłam na fotel i wypisywał mi zwolnienie i mówi, że za miesiąc przyjść i że dziękuje a jaaaa kierując się Waszymi radami spytałam go kiedy test na obciążenie glukozą bo wszędzie piszą, że to jakoś chyba w tych tygodniach. Przypominam, że dwóm moim koleżankom wcale nie dał na to skierowania. Stwierdził, że na następnej wizycie da skierowanie ale wziął moją kartę coś tam sprawdził i wypisał mi już dziś (75 g) tylko dopiero za 3 tygodnie mam iść zbadać i za 3 tygodnie 26 marca wizyta. Na glukozę mam zamiar iść 22 marca. Więc Jenny jakbyś miała chętkę to proszę o dopisanie mi tych wizyt * Dziękuje
Nasze szczęście Julia Edytowane przez antoinettee Czas edycji: 2013-03-12 o 14:16 |
|
|
|
#3000 |
|
Zakorzenienie
|
Ja oglądałam i dla mnie wygląda bardzo porządnie. Jak na razie dla mnie to nr 1, ale muszę jeszcze obejrzeć Jedo Fyn.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:20.

;( 

to mu powiedziałam, że i owszem siądziemy tylko, że w trójkę i dla mnie to bedzie własnie eldorado.
Akurat go nie mieli więc kupiłam jakąś wersję jeszcze bardziej podstawową, najzwyklejszy odciągacz pokarmu SANITY za 10 zł żeby mieć w razie wu do szpitala, a jak będzie nawał mleka to wyślę męża po laktatorowy ratunek
, ale poczekam do piątku i info od gina...

i jaki ponętny ogonek
Storczykomaniaczka : 25
spełnienia marzeń i radości na każdy dzień 
za wizytę!
rozumiem Cię doskonale.. w tych czasach chyba każdy ma z nią problem.. u nas też teraz nadszedł gorszy okres, ale do gina chodzę prywatnie i jeszcze dodatkowo na te lepsze USG, na tym oszczędzać nie będę