|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 12 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.12 |
|
2 | 4,00% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 2,00% |
| Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
25 | 50,00% |
| Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
8 | 16,00% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.12 |
|
5 | 10,00% |
| Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
6 | 12,00% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013
Cytat:
już nie wiem czy śmiać się czy płakać, jak będziemy tak wybrzydzać, to w końcu nie wiem... jakieś imię być musi. Aha, oglądałam wczoraj http://tvnplayer.pl/programy-online/...-odcinki,1201/ Może któraś też ma ochotę obejrzeć ciekawe, ale miałam mieszane uczucia.
|
|
#3032 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013
http://allegro.pl/show_item.php?item=3060640905
Cytat:
![]() a miałam pytać o ten rosół dlaczego go mrozisz? nie możesz później ugotować? i w ogóle po co rosół na po porodzie? Metro - to nie jest tak, że ja nie jestem wyrozumiała dla matek karmiących ale sama osobiście wolałabym wyjść do drugiego pokoju niż karmić tak przy stole. Wydaje mi się, że w ciszy są lepsze warunki dla dzieciaczka, nic go nie rozprasza chociaż i sama bym zapytała czy mogę wyjść do innego pokoju bo skoro jest taka możliwość to dlaczego nie?
Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2013-03-12 o 15:11 |
|
|
|
|
#3033 |
|
Zakorzenienie
|
I co, sama będę?
![]() Justi, mam nadzieję, że ty jednak dasz radę
|
#3034 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
MAsz całkiem podobnie do mnie taką piłeczkę ![]() Też odniosłam takie wrażenie jak oglądałam wczoraj powtórkę. A ja dziś na internecie wyczytałam, że cała porodówka u nas w szpitalu przeniesiona do wyremontowanej cześci. A wczoraj szwagierka obiecała się zapytać swojej siostry dokładnie o warunki jakie są tam bo ona już w nowym rodziła. Ale jak ona mi opowiadała jak leżała na tej sali 8 osobowej...mówiła, że masakra. Ona miała dobrze bo rodziła pół godziny ( prawie w aucie urodziła ) i nie pękła ani nic wiec spoko. Ale wiadomo krew itd. Mówiła, że jak inne babki szły się kąpać to ona otwierała okna od razu bo śmierdziało. Wiadomo jak jest 34 stopnie na polu i 8 osób krawawiących lezy to nie jest fajnie. Tym bardziej się cieszę, że już przeniesli i podobno pokoje 2/3 osobowe są w nowym. I nie będę się już martwić, że nie zdążę dojechać do BB. Mój dokładnie tak samo uważa. Kiedyś mu mówiłam, że jak się nam syn urodzi to damy mu na imię Alex to właśnie stwierdził, że Alex albo Max to możemy sobie psa nazwać. A moja kuzynka ma Maksymilniana i mi sie podoba.
|
|
#3035 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ogólnie zakładam armaggedon po porodzie
|
|
#3036 | |
|
Zakorzenienie
|
Postaramy się ale nie wiem, nie wiem... czy dam radę tyle czasu być na chodzie... od 11 do 21
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- Bartek chyba lubi takie rytmy jak mama http://www.youtube.com/watch?v=bttowMnZ5Oo przy tej piosence skacze jak szalony
|
|
|
|
|
#3037 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Dwie kobiety z dziecmi owszem, ale zmęczoną, opuchniętą, ledo siedzącą ciężarną nie |
|
|
|
|
#3038 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wczoraj byłam w kauflandzie i stałam w kolejce do wędlin i baba bezczelnie wjechała z wózkiem przede mnie. Na prawdę to już jest bezczelnośc przed kobietę w ciazy sie wpychać,a widziec musiała bo miałam rozpięta kurtkę. I akurat wczoraj tak mnie plecy bolały, że myśłam, że usiondę sobie na półkach pod szybą za którą są wedliny. I jeszcze baba pokroić mi 7kg tej szynki i 1kg tamtej. Myślałam, że padnę bo ja chciałam 20dag jakiejś wędliny.
|
|
#3039 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i fotelik też ![]() A xlander xmove? Cytat:
|
||
|
|
|
#3040 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bo mnie to już przepuszczają nawet w kolejce w lumpeksach ![]() Ale skoro na nie przychodzę to znaczy, że mam siłę, więc grzecznie dziękuję i nie korzystam
|
|
#3041 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a do kapania nic nie kupuje Cytat:
, brzusio piekny, a Wiktorek przesliczny chlopiec i ten brzusio heheh ![]() Cytat:
za wizyte , dobrze ze dal wogole dziaddd heeeCytat:
za wizytee , lekarza bym zmienila , masakra , przeciez wyniki moczu sa jedne z najwazniejszych a tymbardziej jak jest tam infekcja ![]() Cytat:
![]() Wricilismy od lekarza, opoznienie 1,5 godziny , masakraaaa mlody dostal krople do oczu ... a tak poza tym mam dawac to co dawalam i do konca tyg. w domu, i doktor mowila ze bardzo duzo dzieci chorych od Dawida ze szkoly, ze jakis taki wirus dziwny i wszyscy prawie goraczkowali i to 6 dni szookkk, moj naszczescie dziisj juz bez goraczki ale nadal prawie nic nie je... a ja pisze i zasypiam prawie ide chyba na drzemke
|
|
#3042 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3043 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Ja też myślałam, ze obejdę się takim ręcznym. Dopiero jak miałam 40 st.gorączki i cyca jak kamień to kupiłam ten z madeli. I powiem szczerze, że gdyby nie to zapalenie to by mi się nie przydał, bo nie musiałam normalnie ściągać pokarmu. Ale siostrze się przydał to nie szkoda kasy.Cytat:
|
|||
|
|
|
#3044 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
masakra jakaś..biedactwa ![]() ![]() bardzo to przykre... wróciłam obiad w piekarniku... dziewczyny jesteście kochane..bardzo Wam wszystkim bez wyjątku dziękuję za tak miłe komentarze do zdjęc i jeszcze raz wszystkim bardzo dziękuję za słodkie życzenia urodzinowe wiecie..sama pocieszam się że to tylko urodziny .. nieważne które ![]() a tymi wszystkimi życzeniami i paczką od babci tylko pomagacie mi przetrwac ten dzień kolejnych znaczących już urodzin...he he powiem szczerze czuje się młoda ..w ogóle nie zwracam uwagi na wiek.. tak jestem szczupła od zawsze i chyba nie pisane mi czerpać satysfakcji z odchudzania się kiedykolwiek ![]() cóż... za to szukałam w gazetach o diecie cud na przytycie swego czasu(nie znalazłam..zawsze pisali tylko jak schudnąć a nie jak przytyc hi hi) ..teraz jestem już w tej kwestii trochę dojrzalsza ![]() i w życiu nie zamienie mojego ciałka na zadne inne... ![]() no to poczytam co tam napisałyście jak byłam w tesco
|
|
|
|
|
#3045 |
|
Zakorzenienie
|
Powiedziałam jej, że nie ładnie sie wpychać jeszcze przed kobietę w ciąży. Na co ona zrobiła minę "czego chcesz ode mnie" podniosła nos do góry i odwróciła plecami do mnie... Miałam wczoraj na prawdę zły dzień bo normalnie zrobiłabym awanturę na cały sklep.
|
#3046 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jezooooo przyjechał właśnie kurier. Kupiłam - fakt faktem za 1/3 ceny przewijak. Stwierdziłam, że fajny, była licytacja - wygrałam. Pomyślałam, że będzie na komodę jak znalazł. Nie sprawdziłam rozmiarów, a on jest ogromny 70 na 80 cmTŻ się śmieje, że musimy teraz przewijak zbudować
|
|
#3047 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Super brzuszek , synek przystojniacha, a babcia zdolna bestia!Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---- Zjadłam kawał bananowca i zaraz pęknę...
|
|
#3048 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3049 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Głównie piwo kupował. Aż mnie zatkało. A taka kobitka co obok stała wykad mu zrobiła na cały sklep Ze beszczelny itp. że biedna kobieta w ciąży Miło mi się zrobiło i nawet trochę głupio, bo on zaczął przepraszać. Może na kacu był i musiał szybko piwko strzelić
|
|
|
|
|
#3050 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3051 |
|
Wtajemniczenie
|
zrobiłam właśnie zamówienie w aptece, wyszło 150 zł z kosmetykami hipp, sudocremem, witaminkami dla mnie i innymi rzeczami
sponsorem zakupów było pzu tak więc mam już wszystko dla malucha
|
|
|
|
#3052 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ja osobiście chyba też bym tak zrobiła i podejrzewam, że w takiej wyjątkowej sytuacji to normalnie bym chyba obeszła tą osobę i poszła przed nią, nieważne czy by mi pyskowała czy robiła dziwne miny. Ale nie kryje, że lepiej jakby TŻ był obok, bo samotnie się z takimi sytuacjami mierzyć to dużo gorzej.
|
|
#3053 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny nie wiem czy ktoś wstawiał ale tutaj można obejrzeć program "O matko"
http://tvnplayer.pl/programy-online/...-odcinki,1211/
|
#3054 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Podobnie mam z mamą moją. Wcześniej wkurzały mnie jej telefony jak pytała jak mi poszło w pracy czy gdzieś w urzędzie. A teraz jak zostawiam gdzieś córcię na dłużej to też ciekawa jestem co robi, czy grzeczna itd. Wszystko bym chciała wiedzieć... i zaczynam rozumiec rodziców
|
||
|
|
|
#3055 |
|
Wtajemniczenie
|
Magiusa straszne, chociaż mnie już nic nie dziwi, moja kuzynka ok 4 lata temu jak byla w ciąży byl to gdzieś 20 tc, dostała wysokiej gorączki i bolała ją nerka, pojechała do szpitala, tam ją wzięli na oddział, zrobili tylko morfologie, dawali jej kroplówki z paracetamolem i relanium, nie wpadli na to żeby jej mocz zbadać
|
|
|
|
#3056 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
mimo wszystko za wizytę..a J też jeszcze glukozy nie miałam..teraz mój gin na urlopie..a do jego żony jakoś mnie nie ciągnie..ale czas już na wizytę więc chyba jednak pójdę...a glukozę sama zrobie ..tak dla przyzwoitości....:rolleye s: Cytat:
i mogę cały czas mówic o jedzeniu i się delektowac i nakręcac na przygotowywanie przeróżnych dań ![]() Cytat:
Ja nadal nic nie piorę ..rany no chyba zdąże ![]() Cytat:
![]() ciekawe co to za znamię ![]() może zejdzie samo ![]() u nas też problem z imieniem ciągle jest.... Cytat:
|
||||
|
|
|
#3057 |
|
Raczkowanie
|
Na marcówkach urodziła dziewczyna w 33t 6d, waga 2440g 46 cm. Maluszek w inkubatorze. Nawet spory jak na wcześniaczka.
Vil ona miała termin po nas, na 3o kwietnia. Chyba zacznę jednak pakować torbę. |
|
|
|
#3058 |
|
Zadomowienie
|
Ada- spełnienia marzeń i zdrowia
Laktator- też chyba kupię ręczny na początek Pościel do wózka- dla mnie bez sensu, nie kupuję! nawet nie wiem, czy się szarpnę na prześcieradło, czy nie położę dużej tetrowej lub flanelowej pieluszki Jussti- fajnie, że kupiłaś chustę, weszłam po Twoim poście na tę aukcję, ale patrzę zakończona. Kto rano wstaje... Jednak wystawili kolejnych 20 sztuk Pewnie też kupię, ale za jakiś czas.
|
#3059 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tydzien przede mnąAle faktycznie spory
Edytowane przez kalka Czas edycji: 2013-03-12 o 16:33 |
|
|
|
|
#3060 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję kolejnych rozpoczętych tygodni i miesięcy
Banka oby synek szybko wyzdrowiał ![]() Cloche powodzenia na glukozie ![]() Ankaaa206 gratuluję wybranej aukcji ![]() Justyna gratuluję kolejnego tygodnia i oby na policji coś zdziałali ![]() Mi chyba też wyjdzie pępek, bo jest jakiś mniejszy... A kreski póki co nie widać I w ciągu 2 tygodni przybyło mi kolejne 2 cm ![]() Karolina2121 gratuluję wybranej aukcji z wózkiem Mocz - 9 zł Morfologia - 9 zł Pobranie morfo - 4 zł Glukoza - 10 zł Pobranie glukoza - 4 zł Niby 4 zł więcej, ale jakoś poprzednimi razami jak robiłam więcej badań to za pobranie kasowali tylko raz; no chyba że w tym przypadku jest inaczej ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Śliczny brzuszek ![]() Na jaki wózek się zdecydowaliście ?? Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A ile Jaś już waży ? ![]() Cytat:
--- Zostało mi jeszcze dzisiaj od rana
|
||||||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:21.

dlaczego go mrozisz?

Ślub 27. X. 2012
.Dwie kobiety z dziecmi owszem, ale zmęczoną, opuchniętą, ledo siedzącą ciężarną nie 

* Dziękuje
za wizyte , dobrze ze dal wogole dziaddd heee
bo za dużo przytyłam. W sumie ok. 12 kg, jestem w 29 tc (28 tc i 3 dzień wczoraj).
a nie lubię się rozklejać publicznie. 

70 na 80 cm

tydzien przede mną