Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013 cz.11 - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 12 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.12 2 4,00%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.12 1 2,00%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.12 1 2,00%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 1 2,00%
Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 25 50,00%
Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 8 16,00%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.12 5 10,00%
Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.12 6 12,00%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 1 2,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-12, 14:59   #3031
whatIthink
Raczkowanie

Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość

Rozumiem kwestię z długim imieniem. Nam się podoba Franek, ale Franciszek jest długie. A może Maks Wam się spodoba? Jest jeszcze Maksym. A co do Jana, to może faktycznie macie rację, skoro brat teścia zmarł w dzieciństwie, ale suma sumarą każdy kiedyś umrze. Może to właśnie być taki miły gest. Zależy jak do tego podejdziecie.
wg Tż-ta Maks to imię dla psa, a Maksym jest be
już nie wiem czy śmiać się czy płakać, jak będziemy tak wybrzydzać, to w końcu nie wiem... jakieś imię być musi.

Aha, oglądałam wczoraj http://tvnplayer.pl/programy-online/...-odcinki,1201/
Może któraś też ma ochotę obejrzeć ciekawe, ale miałam mieszane uczucia.

06.06.2013 r. - Piotruś
whatIthink jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 15:10   #3032
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Wrzuciłabyś link, bo mi wczoraj gdzieś umknął
http://allegro.pl/show_item.php?item=3060640905

Cytat:
Napisane przez whatIthink Pokaż wiadomość
Aha, oglądałam wczoraj http://tvnplayer.pl/programy-online/...-odcinki,1201/
Może któraś też ma ochotę obejrzeć ciekawe, ale miałam mieszane uczucia.
też to chwilę widziałam i osobiście jestem na nie

a miałam pytać o ten rosół dlaczego go mrozisz? nie możesz później ugotować? i w ogóle po co rosół na po porodzie?

Metro - to nie jest tak, że ja nie jestem wyrozumiała dla matek karmiących ale sama osobiście wolałabym wyjść do drugiego pokoju niż karmić tak przy stole. Wydaje mi się, że w ciszy są lepsze warunki dla dzieciaczka, nic go nie rozprasza chociaż i sama bym zapytała czy mogę wyjść do innego pokoju bo skoro jest taka możliwość to dlaczego nie?

Edytowane przez XxXJuSstiii
Czas edycji: 2013-03-12 o 15:11
XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 15:15   #3033
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Dostałam. Ale niestety odpadam...
I co, sama będę?
Justi, mam nadzieję, że ty jednak dasz radę

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 15:18   #3034
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość

kwiatki i grzybki od babci na szydełku...
oraz mój brzuch dziś...
i Wiko oczywiście też pozował he he
w tle i mój pies fibi
Śliczny brzusio
MAsz całkiem podobnie do mnie taką piłeczkę

Cytat:
Ja oglądałam i znowu wiało nudą.
Też odniosłam takie wrażenie jak oglądałam wczoraj powtórkę.

A ja dziś na internecie wyczytałam, że cała porodówka u nas w szpitalu przeniesiona do wyremontowanej cześci. A wczoraj szwagierka obiecała się zapytać swojej siostry dokładnie o warunki jakie są tam bo ona już w nowym rodziła.

Ale jak ona mi opowiadała jak leżała na tej sali 8 osobowej...mówiła, że masakra. Ona miała dobrze bo rodziła pół godziny ( prawie w aucie urodziła ) i nie pękła ani nic wiec spoko. Ale wiadomo krew itd. Mówiła, że jak inne babki szły się kąpać to ona otwierała okna od razu bo śmierdziało. Wiadomo jak jest 34 stopnie na polu i 8 osób krawawiących lezy to nie jest fajnie. Tym bardziej się cieszę, że już przeniesli i podobno pokoje 2/3 osobowe są w nowym. I nie będę się już martwić, że nie zdążę dojechać do BB.

Cytat:
już nie wiem czy śmiać się czy płakać, jak będziemy tak wybrzydzać, to w końcu nie wiem... jakieś imię być musi.
Mój dokładnie tak samo uważa. Kiedyś mu mówiłam, że jak się nam syn urodzi to damy mu na imię Alex to właśnie stwierdził, że Alex albo Max to możemy sobie psa nazwać. A moja kuzynka ma Maksymilniana i mi sie podoba.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 15:18   #3035
whatIthink
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
[URL]

a miałam pytać o ten rosół dlaczego go mrozisz? nie możesz później ugotować? i w ogóle po co rosół na po porodzie?
bo zakładam, że po porodzie mogę nie mieć czasu gotować rosołu, a fajnie będzie go wyjąć i sobie go odgrzać albo zrobić na nim inną zupę.
Ogólnie zakładam armaggedon po porodzie

06.06.2013 r. - Piotruś
whatIthink jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 15:21   #3036
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
I co, sama będę?
Justi, mam nadzieję, że ty jednak dasz radę
Postaramy się ale nie wiem, nie wiem... czy dam radę tyle czasu być na chodzie... od 11 do 21
Cytat:
bo zakładam, że po porodzie mogę nie mieć czasu gotować rosołu, a fajnie będzie go wyjąć i sobie go odgrzać albo zrobić na nim inną zupę.
Ogólnie zakładam armaggedon po porodzie
aaa, myślałam, że ma jakieś cudowne właściwości może

---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ----------

Bartek chyba lubi takie rytmy jak mama
http://www.youtube.com/watch?v=bttowMnZ5Oo przy tej piosence skacze jak szalony

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 15:33   #3037
kalka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Stanęłam grzecznie przy końcu planując podejść do okienka dopiero jak je otworzą na co jakiś mężczyzna, swoją drogą muszę powiedzieć, że przystojny do mnie z tekstem żebym w ogóle się nie krępowała i od razu jako pierwsza stanęła, że w ogóle nie powinnam mieć żadnych skrupułów i nie ma tematu żebym czekała w kolejce za chwilę dołączyły się popierając go inne babki, że facet ma racje i żebym się nie bała starych dziadków bo jak coś to "oni mi pomogą i mnie obronią"
No widzisz, a ja tez dziś robiłam badania, wysiedziałam się 1,5 godziny i nikt mnie nie przepuścił .Dwie kobiety z dziecmi owszem, ale zmęczoną, opuchniętą, ledo siedzącą ciężarną nie . Nie zapytałm to fakt, ale bez jaj! A w gabinecie byłam raptem 3 minuty (krew i mocz)

kalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 15:40   #3038
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalka Pokaż wiadomość
No widzisz, a ja tez dziś robiłam badania, wysiedziałam się 1,5 godziny i nikt mnie nie przepuścił .Dwie kobiety z dziecmi owszem, ale zmęczoną, opuchniętą, ledo siedzącą ciężarną nie . Nie zapytałm to fakt, ale bez jaj! A w gabinecie byłam raptem 3 minuty (krew i mocz)
Mnie też nikt nigdy nie przepuścił. U nas jest jedna kolejka do rejestracji, a druga do pobrania. Wiec wzięlam męża zeby zajął mi miejsce w tej do pobrania, żebym nie musiała dwa razy stać w kolejce bo jak do jakiegoś czasu od wstania nie zjem śniadania to mi niedobrze i nawet wymiotuje. To baba potrafiła zwrócic uwagę, że tak się nie robi, że pierwsze do rejestracji trzeba. W dupie to miałam i poszłam tak jak była kolejka Tż.

A wczoraj byłam w kauflandzie i stałam w kolejce do wędlin i baba bezczelnie wjechała z wózkiem przede mnie. Na prawdę to już jest bezczelnośc przed kobietę w ciazy sie wpychać,a widziec musiała bo miałam rozpięta kurtkę. I akurat wczoraj tak mnie plecy bolały, że myśłam, że usiondę sobie na półkach pod szybą za którą są wedliny. I jeszcze baba pokroić mi 7kg tej szynki i 1kg tamtej. Myślałam, że padnę bo ja chciałam 20dag jakiejś wędliny.

Laura

Stary 2013-03-12, 15:44   #3039
karota11
Zadomowienie

Cytat:
ja biorę chyba 3 modele pod uwagę:

1. maxi cosi mura
2. x landera
3. tako alive

z tym, że na razie na żywo widziałam tylko xlandera, i też sprzedawca mówił, że jest na niego gwarancja 2 lata a nie rok (tak jak wcześniej wspomniała Mysia) więc chyba to jest standardowy czas z tego co się orientuję. Muszę zobaczyć jeszcze te 2 pozostałe modele i zdecydować. Fotelik będziemy kupować maxi cosi cabrio fix.
to właśnie tez moje typy i fotelik też
A xlander xmove?

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
ja też mam już dwa ostrzeżenia jeszcze jedno i po mnie ale sie zastanawiał czy z czasem sie one nie resetują?bo chyba też bede musiala zalożyć drugie konto

ja nie kupuje co jedynie kocyk i chyba prześcieradlo albo coś na dno wózeczka zeby sie nie brudził

mój w 5 miesiącu jak zobaczył mój goły brzuszek jak stałąm w przedpokoju to powiedziął " o kurde ty naprawdę jesteś w ciąży" faceci ...

śpiworek kupuje a rożek - nie miaąłm zamiaru ale moze kupie jak wiekszosć kupuje moze faktycznie sie przyda

jakaś masakra!!!!!!!!!!!

ja zaraz lece do lekarza

---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ----------

musze sprawdzić ta gwarancje bo ja myslałam ze na 3 lata tak mowili
http://x-lander.pl/serwis/ na stronie coś wspominają o 3 latach gwarancji, tak mi teżsprzedawca mówił ;/
karota11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 15:46   #3040
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalka Pokaż wiadomość
Może nie wyglądasz tak źle?
Bo mnie to już przepuszczają nawet w kolejce w lumpeksach
Ale skoro na nie przychodzę to znaczy, że mam siłę, więc grzecznie dziękuję i nie korzystam

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 15:46   #3041
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Dobra to dwa ostatnie pytania:
1. Kupujecie i śpiworek i rożek cz tylko jedno z tych, czy w ogóle nie kupujecie?
2. Jakie przybory kupujecie do kąpieli? nie chodzi o kosmetyki tylko jakieś myjki, wiaderka/kubki do polewania itp?
tak mam spiworek i kupuje rozek|
a do kapania nic nie kupuje
Cytat:
dobrze że mój syn już ze szkoły przyszedł..pomógł mi z tymi zdjęciami..bo mój tel i aparat się zepsuły a dokładnie wejścia usb..więc zrobił swoim nowym telefonem i po przekładał bo Ja to jednak za bardzo nie kumam co i jak..przyznaje syn uczy mnie wszystkiego w kompie robic...

oraz mój brzuch dziś...
w tle i mój pies fibi
piekne- Babcia zdolniacha , brzusio piekny, a Wiktorek przesliczny chlopiec i ten brzusio heheh
Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Heja dziewczynki. My już po wizycie. Od ostatniej wizyty przed miesiącem przytyłam kg (Trochę to dziwne zważając na to, że jem 3 razy w ciągu nocy ale i tak się cieszę) Ciśnienie książkowe 120/80, wyniki też OK, ale tak widzę, że spadają.
Julcia pozostaje Julcią ) 100% pipuszka i powiedział, że przemiany nie będzie Wszystko wygląda dobrze, mała rozwija się prawidłowo i tyle.
Na fotel oczywiście mnie nie wołał w karcie ciąży od początku mam przy szyjce macicy wpisywany (+) więc chyba tym USG jakoś to sprawdza.
Po USG zasiadłam na fotel i wypisywał mi zwolnienie i mówi, że za miesiąc przyjść i że dziękuje a jaaaa kierując się Waszymi radami spytałam go kiedy test na obciążenie glukozą bo wszędzie piszą, że to jakoś chyba w tych tygodniach. Przypominam, że dwóm moim koleżankom wcale nie dał na to skierowania. Stwierdził, że na następnej wizycie da skierowanie ale wziął moją kartę coś tam sprawdził i wypisał mi już dziś (75 g) tylko dopiero za 3 tygodnie mam iść zbadać i za 3 tygodnie 26 marca wizyta. Na glukozę mam zamiar iść 22 marca. Więc Jenny jakbyś miała chętkę to proszę o dopisanie mi tych wizyt * Dziękuje
za wizyte , dobrze ze dal wogole dziaddd heee
Cytat:
Ada wszystkiego najlepszego! zdrowia i szczęśliwego porodu

Wczoraj była wizyta u gina, ale po powrocie ok. 20 już byłam nieźle zmęczona i nie miałam siły zdawać relację.
Ogólnie wszystko ok, poza tym że dostałam z☠☠☠kę (no dobra, nie taką typową, lecz raczej uwagę) że mam ograniczać sól i uważać na kilogramy bo za dużo przytyłam. W sumie ok. 12 kg, jestem w 29 tc (28 tc i 3 dzień wczoraj).
W ogóle najpierw bada mnie położna, dopiero potem jest właściwa wizyta u lekarza. No i położna mówi, że dobrze tyje, ale morfo mi spadła (hemoglobina, czerwone krwinki, hematokryt - ale nadal są w normie), a gin z kolei nie zwraca większej uwagi na wyniki badań (np. nie zwrócił w ogóle uwagi na kiepskie wyniki moczu (bakterie), położna też nie, gdybym nie była z tym u internisty, to pewnie nic by z tym nie było zrobione ), za to każe mi trzymać dietę. Także chyba co osoba, to zwraca uwagę na co innego - takie mam wrażenie, podczas gdy lekarz chyba powinien bardziej kompleksowo oceniać pacjenta. No ale... z glukozą tak jak myślałam, piguła źle pobrała (nie czekała 2h przy 75 gr, tylko po 1h), ale nie kazał mi powtarzać, bo w sumie miałam dobry wynik.
Następna wizyta 08 kwietnia o 18:00. Jenny
Z synusiem wszystko ok, nadal pozostaje synkiem (a nie córeczką) waży prawie 1200 gr. Uśmiechał się do nas (takie miałam wrażenie z usg) i machał rączkami, aż mi łezki poleciały ze wzruszenia a nie lubię się rozklejać publicznie.

Dziś ugotowałam rosół, taki prawdziwy. Część zamrożę (na po porodzie), część będzie na dziś i na jutro.
Umówiłam się też do dentysty (jutro idę, zobaczymy co tam się dzieje) i do dermatologa na za tydzień - bo wyskoczyło mi jakieś znamię takie brązowe w miejscu gdzie nie dochodzi światło to chyba tylko ja mam takie szczęście... idę to skontrolować i będę chciała wyciąć..
Synek nadal bez imienny, a nam się żadne imię nie podoba... znaczy się mężowi się podoba Szymon, a mnie mniej. Mnie się podoba Maksymilian, ale za długie (mamy długie nazwisko) i mężowi się nie podoba. Dalej upodobań brak. Ostatecznie miał być Jan, ale już był Jan o takim samym nazwisku co nasze, ale zmarł w dzieciństwie (brat teścia) i niefajnie dawać małemu personalia zmarłego. Jesteśmy w kropce.
za wizytee , lekarza bym zmienila , masakra , przeciez wyniki moczu sa jedne z najwazniejszych a tymbardziej jak jest tam infekcja
Cytat:
http://allegro.pl/show_item.php?item=3060640905

Metro - to nie jest tak, że ja nie jestem wyrozumiała dla matek karmiących ale sama osobiście wolałabym wyjść do drugiego pokoju niż karmić tak przy stole. Wydaje mi się, że w ciszy są lepsze warunki dla dzieciaczka, nic go nie rozprasza chociaż i sama bym zapytała czy mogę wyjść do innego pokoju bo skoro jest taka możliwość to dlaczego nie?
co do karmienia jestem tego samego zdania, mi akurat nie przeszkadza , ale rozumiem ze sa ludzie ktorzy nie beda sie czuli komfortowo , podczas karmienia dziecka i dlatego wolalabym zrobic to w jakims bardziej intymnym miejscu

Wricilismy od lekarza, opoznienie 1,5 godziny , masakraaaa
mlody dostal krople do oczu ... a tak poza tym mam dawac to co dawalam i do konca tyg. w domu, i doktor mowila ze bardzo duzo dzieci chorych od Dawida ze szkoly, ze jakis taki wirus dziwny i wszyscy prawie goraczkowali i to 6 dni szookkk, moj naszczescie dziisj juz bez goraczki ale nadal prawie nic nie je... a ja pisze i zasypiam prawie ide chyba na drzemke
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 15:46   #3042
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Mnie też nikt nigdy nie przepuścił. U nas jest jedna kolejka do rejestracji, a druga do pobrania. Wiec wzięlam męża zeby zajął mi miejsce w tej do pobrania, żebym nie musiała dwa razy stać w kolejce bo jak do jakiegoś czasu od wstania nie zjem śniadania to mi niedobrze i nawet wymiotuje. To baba potrafiła zwrócic uwagę, że tak się nie robi, że pierwsze do rejestracji trzeba. W dupie to miałam i poszłam tak jak była kolejka Tż.

A wczoraj byłam w kauflandzie i stałam w kolejce do wędlin i baba bezczelnie wjechała z wózkiem przede mnie. Na prawdę to już jest bezczelnośc przed kobietę w ciazy sie wpychać,a widziec musiała bo miałam rozpięta kurtkę. I akurat wczoraj tak mnie plecy bolały, że myśłam, że usiondę sobie na półkach pod szybą za którą są wedliny. I jeszcze baba pokroić mi 7kg tej szynki i 1kg tamtej. Myślałam, że padnę bo ja chciałam 20dag jakiejś wędliny.
Aż się dziwie, że się nie odezwałaś, szczególnie w tym drugim przypadku. Ja tam wojownicza nie jestem i najczęściej stoję w tych kolejkach, ale jakby się Ktoś przede mnie wepchnął to pewno bym się porządnie wkuła i odezwała.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 15:52   #3043
Katate
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Cześć,
Zaraz nadrobię, ale muszę Wam coś napisać bo jestem bardzo zszokowana i cała w emocjach.
Właśnie wróciłam od kosmetyczki i tam obok jest fryzjerka do której chodzę, która była w ciąży podobnie jak ja i miała rodzić na koniec czerwca. No i jak byłam u niej jakiś czas temu to mówiła, że jej się lekko odkleja łożysko i krwawiła i idzie od nast. dnia leżeć, bo dostała leki. No i dziś się dowiedziałam,że ponad tydzień temu znów mocno krwawiła i miała skurcze, więc pojechali do Raszei. Tam jej dali coś na powstrzymanie i tyle...Leżała tam tydzień i nic poza tym jej nie robili, w końcu po tygodniu przewieźli ją na Polną. I tam się okazało, że ona nie ma prawie w ogóle wód płodowych, że jej już pękł pęcherz, a ona ma zakażenie organizmu sięgające 90%!!!!! Urodziła dziś, córeczkę, która waży 600gr. - na razie nie wiadomo czy przeżyje, ale na szczęście fryzjerka dochodzi do siebie, zbijają jej zakażenie.
Ale cała sprawa to masakra. Jaak mogli tego nie zauważyć w I szpitalu i doprowadzić do takiego stanu.Przy okazji wyszło, że inna znajoma urodziła na Polnej zdrowe dziecko, ale jak jej położyli dziecko na piersi chwilę po porodzie to kobieta zmarła.

Dla mnie to są szokujące informacje, bo kurna co z tą całą opieką medyczną?!!!
Szok. Co jakiś czas się słyszy takie historię straszne. Przeraża mnie to...

Cytat:
No widzisz, różnie to bywa i to co jednym pasuje, innym nie koniecznie. Trzeba się przekonać na własnej skórze. Ja też miałam upatrzony madela mini electric na necie za około 250zł ale stwierdziłam, że kupię zwykły odciągacz do szpitala i jak będzie mi potrzebny elektryczny to wyślę męża żeby mi gdzieś szybko kupił. Nie nastawiam się że będę z niego korzystać przez cały okres karmienia, a jedynie na początek, lepiej wtopić 30 zł niż 300 w mojej opinii, a jak będzie, to czas pokaże
Zgadzam się z Tobą, że nie ma sensu kupować laktatora za parę stów tak "na zapas" bo może się wcale nie przydać.
Ja też myślałam, ze obejdę się takim ręcznym. Dopiero jak miałam 40 st.gorączki i cyca jak kamień to kupiłam ten z madeli. I powiem szczerze, że gdyby nie to zapalenie to by mi się nie przydał, bo nie musiałam normalnie ściągać pokarmu. Ale siostrze się przydał to nie szkoda kasy.

Cytat:
Mam ten sam problem. I już powiedziałam mojemu, ze jak będzie tak każdą propozycję negował i nic mi nie zaproponuje, to sobie sama bez jego wiedzy dziecko w urzędzie zapisze i nazwę jak mi się podoba
Katate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 15:52   #3044
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
Cześć,
Zaraz nadrobię, ale muszę Wam coś napisać bo jestem bardzo zszokowana i cała w emocjach.
Właśnie wróciłam od kosmetyczki i tam obok jest fryzjerka do której chodzę, która była w ciąży podobnie jak ja i miała rodzić na koniec czerwca. No i jak byłam u niej jakiś czas temu to mówiła, że jej się lekko odkleja łożysko i krwawiła i idzie od nast. dnia leżeć, bo dostała leki. No i dziś się dowiedziałam,że ponad tydzień temu znów mocno krwawiła i miała skurcze, więc pojechali do Raszei. Tam jej dali coś na powstrzymanie i tyle...Leżała tam tydzień i nic poza tym jej nie robili, w końcu po tygodniu przewieźli ją na Polną. I tam się okazało, że ona nie ma prawie w ogóle wód płodowych, że jej już pękł pęcherz, a ona ma zakażenie organizmu sięgające 90%!!!!! Urodziła dziś, córeczkę, która waży 600gr. - na razie nie wiadomo czy przeżyje, ale na szczęście fryzjerka dochodzi do siebie, zbijają jej zakażenie.
Ale cała sprawa to masakra. Jaak mogli tego nie zauważyć w I szpitalu i doprowadzić do takiego stanu.Przy okazji wyszło, że inna znajoma urodziła na Polnej zdrowe dziecko, ale jak jej położyli dziecko na piersi chwilę po porodzie to kobieta zmarła.

ojej!!!
masakra jakaś..biedactwa
bardzo to przykre...

wróciłam obiad w piekarniku...

dziewczyny jesteście kochane..bardzo Wam wszystkim bez wyjątku dziękuję za tak miłe komentarze do zdjęc i jeszcze raz wszystkim bardzo dziękuję za słodkie życzenia urodzinowe
wiecie..sama pocieszam się że to tylko urodziny .. nieważne które
a tymi wszystkimi życzeniami i paczką od babci tylko pomagacie mi przetrwac ten dzień kolejnych znaczących już urodzin...he he
powiem szczerze czuje się młoda ..w ogóle nie zwracam uwagi na wiek..
tak jestem szczupła od zawsze i chyba nie pisane mi czerpać satysfakcji z odchudzania się kiedykolwiek
cóż...
za to szukałam w gazetach o diecie cud na przytycie swego czasu(nie znalazłam..zawsze pisali tylko jak schudnąć a nie jak przytyc hi hi) ..teraz jestem już w tej kwestii trochę dojrzalsza
i w życiu nie zamienie mojego ciałka na zadne inne...

no to poczytam co tam napisałyście jak byłam w tesco

W

G
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 15:53   #3045
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Aż się dziwie, że się nie odezwałaś, szczególnie w tym drugim przypadku. Ja tam wojownicza nie jestem i najczęściej stoję w tych kolejkach, ale jakby się Ktoś przede mnie wepchnął to pewno bym się porządnie wkuła i odezwała.
Powiedziałam jej, że nie ładnie sie wpychać jeszcze przed kobietę w ciąży. Na co ona zrobiła minę "czego chcesz ode mnie" podniosła nos do góry i odwróciła plecami do mnie... Miałam wczoraj na prawdę zły dzień bo normalnie zrobiłabym awanturę na cały sklep.

Laura

Stary 2013-03-12, 15:59   #3046
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Powiedziałam jej, że nie ładnie sie wpychać jeszcze przed kobietę w ciąży. Na co ona zrobiła minę "czego chcesz ode mnie" podniosła nos do góry i odwróciła plecami do mnie... Miałam wczoraj na prawdę zły dzień bo normalnie zrobiłabym awanturę na cały sklep.
Ale, że sprzedawczynie nie zareagowały?!

Jezooooo przyjechał właśnie kurier.
Kupiłam - fakt faktem za 1/3 ceny przewijak.
Stwierdziłam, że fajny, była licytacja - wygrałam.
Pomyślałam, że będzie na komodę jak znalazł.
Nie sprawdziłam rozmiarów, a on jest ogromny 70 na 80 cm
TŻ się śmieje, że musimy teraz przewijak zbudować
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Przewijak1.jpg (29,1 KB, 42 załadowań)

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 16:00   #3047
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
dobrze że mój syn już ze szkoły przyszedł..pomógł mi z tymi zdjęciami..bo mój tel i aparat się zepsuły a dokładnie wejścia usb..więc zrobił swoim nowym telefonem i po przekładał bo Ja to jednak za bardzo nie kumam co i jak..przyznaje syn uczy mnie wszystkiego w kompie robic...

oraz mój brzuch dziś...
w tle i mój pies fibi
Wow!
Super brzuszek , synek przystojniacha, a babcia zdolna bestia!

Cytat:
Heja dziewczynki. My już po wizycie. Od ostatniej wizyty przed miesiącem przytyłam kg (Trochę to dziwne zważając na to, że jem 3 razy w ciągu nocy ale i tak się cieszę) Ciśnienie książkowe 120/80, wyniki też OK, ale tak widzę, że spadają.
Julcia pozostaje Julcią ) 100% pipuszka i powiedział, że przemiany nie będzie Wszystko wygląda dobrze, mała rozwija się prawidłowo i tyle.
Na fotel oczywiście mnie nie wołał w karcie ciąży od początku mam przy szyjce macicy wpisywany (+) więc chyba tym USG jakoś to sprawdza.
Po USG zasiadłam na fotel i wypisywał mi zwolnienie i mówi, że za miesiąc przyjść i że dziękuje a jaaaa kierując się Waszymi radami spytałam go kiedy test na obciążenie glukozą bo wszędzie piszą, że to jakoś chyba w tych tygodniach. Przypominam, że dwóm moim koleżankom wcale nie dał na to skierowania. Stwierdził, że na następnej wizycie da skierowanie ale wziął moją kartę coś tam sprawdził i wypisał mi już dziś (75 g) tylko dopiero za 3 tygodnie mam iść zbadać i za 3 tygodnie 26 marca wizyta. Na glukozę mam zamiar iść 22 marca. Więc Jenny jakbyś miała chętkę to proszę o dopisanie mi tych wizyt * Dziękuje

Cytat:
Cześć,

Szok!

Cytat:

Wczoraj była wizyta u gina, ale po powrocie ok. 20 już byłam nieźle zmęczona i nie miałam siły zdawać relację.
Ogólnie wszystko ok, poza tym że dostałam z☠☠☠kę (no dobra, nie taką typową, lecz raczej uwagę) że mam ograniczać sól i uważać na kilogramy bo za dużo przytyłam. W sumie ok. 12 kg, jestem w 29 tc (28 tc i 3 dzień wczoraj).
W ogóle najpierw bada mnie położna, dopiero potem jest właściwa wizyta u lekarza. No i położna mówi, że dobrze tyje, ale morfo mi spadła (hemoglobina, czerwone krwinki, hematokryt - ale nadal są w normie), a gin z kolei nie zwraca większej uwagi na wyniki badań (np. nie zwrócił w ogóle uwagi na kiepskie wyniki moczu (bakterie), położna też nie, gdybym nie była z tym u internisty, to pewnie nic by z tym nie było zrobione ), za to każe mi trzymać dietę. Także chyba co osoba, to zwraca uwagę na co innego - takie mam wrażenie, podczas gdy lekarz chyba powinien bardziej kompleksowo oceniać pacjenta. No ale... z glukozą tak jak myślałam, piguła źle pobrała (nie czekała 2h przy 75 gr, tylko po 1h), ale nie kazał mi powtarzać, bo w sumie miałam dobry wynik.
Z synusiem wszystko ok, nadal pozostaje synkiem (a nie córeczką) waży prawie 1200 gr. Uśmiechał się do nas (takie miałam wrażenie z usg) i machał rączkami, aż mi łezki poleciały ze wzruszenia a nie lubię się rozklejać publicznie.
Czego On się czepił wagi to nie wiem... Ja w skończonym 25tc miałam na plusie 10-11kg i mi mój gin powiedział, że nie mam się co martwić, bo raz że taki okres ciąży, a dwa, że przed ciążą byłam szczupła...

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
---
Cześć
Dopiero wróciliśmy do domu , 4h poza domem w tym prawie 2h w banku , ale widać już zielone światełko tylko trzeba jeszcze trochę poczekać
Nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę...! Oby szybko Wam z tym poszło!

----

Zjadłam kawał bananowca i zaraz pęknę...

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 16:01   #3048
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się tydzień temu prawie wydarłam na faceta jak beszczelnie wryl się w kolejkę w piekarni. Zwróciłam mu uwagę i chciałam nadawać dalej (ach te hormony) ale dopadł mnie ból gardła i bezgłos, jego szczęście.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 16:04   #3049
Katate
Raczkowanie

Cytat:
Przede mnie ostatnio się jeden gościu wepchał Głównie piwo kupował. Aż mnie zatkało. A taka kobitka co obok stała wykad mu zrobiła na cały sklep Ze beszczelny itp. że biedna kobieta w ciąży Miło mi się zrobiło i nawet trochę głupio, bo on zaczął przepraszać. Może na kacu był i musiał szybko piwko strzelić
Stary 2013-03-12, 16:08   #3050
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
Cześć,

Masakra

Storczykomaniaczka : 25
Innocence_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 16:08   #3051
ankaaa206
Wtajemniczenie

zrobiłam właśnie zamówienie w aptece, wyszło 150 zł z kosmetykami hipp, sudocremem, witaminkami dla mnie i innymi rzeczami sponsorem zakupów było pzu
tak więc mam już wszystko dla malucha

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 16:12   #3052
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Ja się tydzień temu prawie wydarłam na faceta jak beszczelnie wryl się w kolejkę w piekarni. Zwróciłam mu uwagę i chciałam nadawać dalej (ach te hormony) ale dopadł mnie ból gardła i bezgłos, jego szczęście.
Hehe, rozbawiło mnie to, że dopadł Cię bezgłos
Ale ja osobiście chyba też bym tak zrobiła i podejrzewam, że w takiej wyjątkowej sytuacji to normalnie bym chyba obeszła tą osobę i poszła przed nią, nieważne czy by mi pyskowała czy robiła dziwne miny. Ale nie kryje, że lepiej jakby TŻ był obok, bo samotnie się z takimi sytuacjami mierzyć to dużo gorzej.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 16:14   #3053
antoinettee
Zadomowienie

Dziewczyny nie wiem czy ktoś wstawiał ale tutaj można obejrzeć program "O matko"
http://tvnplayer.pl/programy-online/...-odcinki,1211/
Stary 2013-03-12, 16:15   #3054
kalka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Może nie wyglądasz tak źle?
Bo mnie to już przepuszczają nawet w kolejce w lumpeksach
Ale skoro na nie przychodzę to znaczy, że mam siłę, więc grzecznie dziękuję i nie korzystam
Że w ciąży to widać, rozebrałam się zaraz jak weszłam bo duszno mi było i blada, bo jak nie zjem to się prawie przewracam. Gapili sie na mnie jak nie wiem w co, ale przepuścić nikt

Cytat:
Napisane przez Katate Pokaż wiadomość
Przede mnie ostatnio się jeden gościu wepchał Głównie piwo kupował. Aż mnie zatkało. A taka kobitka co obok stała wykad mu zrobiła na cały sklep Ze beszczelny itp. że biedna kobieta w ciąży Miło mi się zrobiło i nawet trochę głupio, bo on zaczął przepraszać. Może na kacu był i musiał szybko piwko strzelić
Wiecie co, coś w tym jest, przed ciązą mnie wkurzały takie co się wpychały bo z brzuszkiem(miniaturką, ale widocznym) lub z dzieckiem na rękach. Teraz po pierwszej ciaży to nawet rozglądam się specjalnie czy komuś miejsca nie ustapić, bo wiem jak ciężko stać, czy czekać.

Podobnie mam z mamą moją. Wcześniej wkurzały mnie jej telefony jak pytała jak mi poszło w pracy czy gdzieś w urzędzie. A teraz jak zostawiam gdzieś córcię na dłużej to też ciekawa jestem co robi, czy grzeczna itd. Wszystko bym chciała wiedzieć... i zaczynam rozumiec rodziców

Stary 2013-03-12, 16:16   #3055
ankaaa206
Wtajemniczenie

Magiusa straszne, chociaż mnie już nic nie dziwi, moja kuzynka ok 4 lata temu jak byla w ciąży byl to gdzieś 20 tc, dostała wysokiej gorączki i bolała ją nerka, pojechała do szpitala, tam ją wzięli na oddział, zrobili tylko morfologie, dawali jej kroplówki z paracetamolem i relanium, nie wpadli na to żeby jej mocz zbadać no i ona dostała ostrego zapalenia nerek bo miała zastoje moczu, potem nerki przestaly pracować, ciotka wypisała ją ledwo żywą, normalnie się słaniala na nogach na własne żądanie i zawiozła szybko do innego szpitala, tam się okazało że miała już prawie sepse, leżala z 2 miesiące, dostawała mega dawki antybiotyków, na szczęście wszystko skończyło się dobrze i mała jest zdrowa. Nie mogłam w to uwierzyć, bo ja jak trafiłam na oddział to miałam full badań porobionych a ona pokazała mi wypis i faktycznie tylko morfologie i usg jej zrobili, normalnie do sądu mogłaby ich podać za takie zaniedbanie.

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 16:18   #3056
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
Heja dziewczynki. My już po wizycie.
mimo wszystko za wizytę..
a J też jeszcze glukozy nie miałam..teraz mój gin na urlopie..a do jego żony jakoś mnie nie ciągnie..ale czas już na wizytę więc chyba jednak pójdę...a glukozę sama zrobie ..tak dla przyzwoitości....:rolleye s:

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
Ada super kwiatuszki, brzuszek też a synuś przystojniak

super że wszystko dobrze

zjadłabym coś ... tak jak do tej pory mało jadłam to od wczoraj non stop coś pożeram :/ aż się mąż śmiał bo skarżył się w nd mojej mamie że mało jem to się ucieszył że się przejęłam ;P no ale bez przesady ... zrobił wczoraj sałatkę, miała być na dwa dni do obiadu, zjadłam do wieczora, potem zrobił jeszcze jedną żeby była na dziś, to zjadłam na pierwsze i drugie śniadanie ale z mężowym błogosławieństwem
Ja też ciągle chcę JEŚĆ!!
i mogę cały czas mówic o jedzeniu i się delektowac i nakręcac na przygotowywanie przeróżnych dań

Cytat:
Aż sobie srawdziłam, bo ta nazwa jakaś znajoma. Ja go miałam i nie sprawdził sie w ogóle w moim przytpadku. Jak wychodziłam ze szpitala, to na szybko tatę do apteki wysłałam i mi kupił ten , bo niby dobry. Dla mnie masakra, cycki bolały i nic nie leciało. I jak dostałam zapalenia piersi to skończyło się na elektrycznym Madeli (czy jakoś tak) za ponad 300zł, ale to nie bylo wogóle co porównywać. Moment i pokarm ściągnięty. I jak brałam antybiotyk i przez tydzień musiałam ściągać mleko to super się sprawdził.
A też szczerze liczyłam, że taki ręczny mi wystarczy. Ale wiem, że czasami dziewczynom jakoś to idzie z tymi ręcznymi.

Mój mąż też nie lubił szkoły rodzenia. Chodził ze mną, ale chyba bardziej dla świętego spokoju
I jedyne co zapamiętał ze wszystkich zajęć to, że podczas porodu można zrobić kupę I tyle wyniósł z zajęć.
-------

Ja znowu mam katar i kaszel. Masakra jakaś.
Wyprałam pierwszą turę ciuszków

Ada:roz a:STO LAT!!!
zdrowiej szybciutko....
Ja nadal nic nie piorę ..rany no chyba zdąże

Cytat:

Dziś ugotowałam rosół, taki prawdziwy. Część zamrożę (na po porodzie), część będzie na dziś i na jutro.
Umówiłam się też do dentysty (jutro idę, zobaczymy co tam się dzieje) i do dermatologa na za tydzień - bo wyskoczyło mi jakieś znamię takie brązowe w miejscu gdzie nie dochodzi światło to chyba tylko ja mam takie szczęście... idę to skontrolować i będę chciała wyciąć..
Synek nadal bez imienny, a nam się żadne imię nie podoba... znaczy się mężowi się podoba Szymon, a mnie mniej. Mnie się podoba Maksymilian, ale za długie (mamy długie nazwisko) i mężowi się nie podoba. Dalej upodobań brak. Ostatecznie miał być Jan, ale już był Jan o takim samym nazwisku co nasze, ale zmarł w dzieciństwie (brat teścia) i niefajnie dawać małemu personalia zmarłego. Jesteśmy w kropce.
za wizytę
ciekawe co to za znamię
może zejdzie samo
u nas też problem z imieniem ciągle jest....

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
tak mam spiworek i kupuje rozek|
a do kapania nic nie kupuje

piekne- Babcia zdolniacha , brzusio piekny, a Wiktorek przesliczny chlopiec i ten brzusio heheh

za wizyte , dobrze ze dal wogole dziaddd heee

za wizytee , lekarza bym zmienila , masakra , przeciez wyniki moczu sa jedne z najwazniejszych a tymbardziej jak jest tam infekcja

co do karmienia jestem tego samego zdania, mi akurat nie przeszkadza , ale rozumiem ze sa ludzie ktorzy nie beda sie czuli komfortowo , podczas karmienia dziecka i dlatego wolalabym zrobic to w jakims bardziej intymnym miejscu

Wricilismy od lekarza, opoznienie 1,5 godziny , masakraaaa
mlody dostal krople do oczu ... a tak poza tym mam dawac to co dawalam i do konca tyg. w domu, i doktor mowila ze bardzo duzo dzieci chorych od Dawida ze szkoly, ze jakis taki wirus dziwny i wszyscy prawie goraczkowali i to 6 dni szookkk, moj naszczescie dziisj juz bez goraczki ale nadal prawie nic nie je... a ja pisze i zasypiam prawie ide chyba na drzemke
odpoczywaj...połóż się i odpocznij

W

G
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 16:21   #3057
Katate
Raczkowanie

Na marcówkach urodziła dziewczyna w 33t 6d, waga 2440g 46 cm. Maluszek w inkubatorze. Nawet spory jak na wcześniaczka.
Vil ona miała termin po nas, na 3o kwietnia. Chyba zacznę jednak pakować torbę.
Stary 2013-03-12, 16:30   #3058
happy blue
Zadomowienie

Ada- spełnienia marzeń i zdrowia

Laktator- też chyba kupię ręczny na początek
Pościel do wózka- dla mnie bez sensu, nie kupuję! nawet nie wiem, czy się szarpnę na prześcieradło, czy nie położę dużej tetrowej lub flanelowej pieluszki

Jussti- fajnie, że kupiłaś chustę, weszłam po Twoim poście na tę aukcję, ale patrzę zakończona. Kto rano wstaje... Jednak wystawili kolejnych 20 sztuk Pewnie też kupię, ale za jakiś czas.
Stary 2013-03-12, 16:32   #3059
kalka
Zadomowienie

Cytat:
Na marcówkach urodziła dziewczyna w 33t 6d, waga 2440g 46 cm. Maluszek w inkubatorze. Nawet spory jak na wcześniaczka.
Vil ona miała termin po nas, na 3o kwietnia. Chyba zacznę jednak pakować torbę.
tydzien przede mną
Ale faktycznie spory

Edytowane przez kalka
Czas edycji: 2013-03-12 o 16:33
Stary 2013-03-12, 16:34   #3060
JennyAniolek
Zakorzenienie

Gratuluję kolejnych rozpoczętych tygodni i miesięcy

Banka oby synek szybko wyzdrowiał

Cloche powodzenia na glukozie

Ankaaa206 gratuluję wybranej aukcji

Justyna gratuluję kolejnego tygodnia i oby na policji coś zdziałali

Mi chyba też wyjdzie pępek, bo jest jakiś mniejszy... A kreski póki co nie widać I w ciągu 2 tygodni przybyło mi kolejne 2 cm Jak tak dalej pójdzie to do porodu będzie 120-130cm

Karolina2121 gratuluję wybranej aukcji z wózkiem

Cytat:
To ile zapłaciłaś w końcu za całe badanie + morfo?
Mocz - 9 zł
Morfologia - 9 zł
Pobranie morfo - 4 zł
Glukoza - 10 zł
Pobranie glukoza - 4 zł

Niby 4 zł więcej, ale jakoś poprzednimi razami jak robiłam więcej badań to za pobranie kasowali tylko raz; no chyba że w tym przypadku jest inaczej

Cytat:
wiecie dzisiaj dotykałam przez brzuch synuśka ale fajnie tak sie wypinał do głaskania ale nie mam pojęcia co to za część ciała super tak pod paluszkami sie prężył ale jestem zakochana w nim po uszy :

Cytat:
http://allegro.pl/label-label-przytu...032327991.html fajne te przytulanki zdecydowałam się na lwa
Już je kiedyś widziałam i też mi się podoba lew

Cytat:
Załączam mój brzuszek w 25 TC
Śliczny brzuszek
Cytat:
Napisane przez Kamciatka Pokaż wiadomość
a mam tylko wózek wybrany
Na jaki wózek się zdecydowaliście ??

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
zaraz mnie coś strzeli, stolarz zrobił nam drzwi z taką szybką po środku, i chyba mu się porąbały strony przy wkładaniu jej, tzn od nas z mieszkania nic nie widać, trzeba naprawdę blisko podejść zeby zobaczyć np kto przyszedł, ale za to od strony klatki kurde całe nasze mieszkanie widać normalnie grr co za dekiel z niego.
Masakra

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
też mi sporo osób odradzało Rybik i Jastrzębie, polecają też Rydułtowy, ale to ja już wolę ten Wodzisław, a do Gliwic jednak za daleko
Mi sporo osób polecało Rydułtowy albo Żory, no i odradzało Rybnik; ale jak wszystko pójdzie tak jak chcemy to rodzimy w Katowicach

Cytat:
aaa i powiem Wam przy okazji że prawdopodobnie uda mi się dostać odprawę z pracy, zasiłek macierzyński i jak dobrze pójdzie to może ten roczny macierzyński do tego dziś pół dnia wisiałam na telefonie z kadrami i zus-em. tylko jeszcze tydzień nie mogę urodzić
Super!

Cytat:
wypakowaliśmy wózek - jest cuuudny zakochałam się, już mogę iść z nim na spacer
spacerówka się rozkłada praktycznie na płasko - wiem że były różne zdania na ten temat.
gondolkę i spacerówkę wpina się w sekundę, bez adapterów.
wszystkie bajery w komplecie typu moskitiery itp poza śpiworkiem do spacerówki.
fotelik Recaro też jest piękny
Cytat:
esh wiedziałam żeby zrobić zdjęcia samemu. no nic, póki co mężowe fotki
https://picasaweb.google.com/1025024...65118561/Pokoj

na początku stare fotki.
Fajny wózek i super, że już go macie w domu

Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość
a co sądzicie o firmie Ziaja, Linomag, Nivea i Bambino??
z Ziaji wziełam płyn z oliwką do kąpieli i samą oliwkę (jeszcze nie wiem czy będę używać oliwki najwyżej na sobie), z Linomagu mam zasypke i krem, z Nivea chusteczki a z Bambino dwa kremy, w tym jeden z tlenkiem cynku.
Wczoraj weszłam na jakąś stronke gdzie dziewczyna zrobiła przegląd tych wszystkich chemikaliów i wyszło że nie sa najgorsze ale że syf generalnie;/ i teraz mam wątpliwości..wg jej analizy wyszlo że zostaje tylko seria z Rossmana ta niemiecka. Obecnie mam tylko oliwke z tej firmy..
Ja mam tylko Linomag (2x krem a+e i 1x z tlenkiem cynku), próbkę 10g Sudocreamu; a tak to mam zamiar kupić Hipp/Babydream

Cytat:
Napisane przez joooasia Pokaż wiadomość
a propo dzisiejszej wizyty: jesteśmy w 27 tygodniu, Jaś szaleje jak pijany zając, wody w porządku, szyjka 35 mm, ciśnienie 110/70 i w końcu doszłam do wagi z początku ciąży (w porównaniu do wizyty z przed 2 tygodni + 1kg), generalnie jest bardzo dobrze

a propo endokrynologa - ponad tydzień dzwoniłam do poradni i oczywiście się nie dodzwoniłam, więc dzisiaj pojechałam tam osobiście i dostałam wizytę na 18.03, czyli za tydzień

aha, no i Jenny, proszę o wpisanie kolejnej wizyty na 29.03
Cieszę się, że wszystko ok!
A ile Jaś już waży ?

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Kurcze, coraz więcej z nas ma kiepskie wyniki glukozy... Dziś Color też pisała, że ma podwyższoną glukozę po 2h...
Wiem, że tu pisałam, że cukrzyca ma dobre strony, ale wolałabym, żeby żadna z nas jej nie miała To jakby nie było jakieś obciążenie jest...
Czekaj na wizytę u lekarza i dowiesz się co i jak... Na razie nie ma co gdybać. Nie bardzo kojarzę te normy, które Ty masz.... Ale trzymam żeby jednak norma była wyższa niż Ci się wydaje

---
Zostało mi jeszcze dzisiaj od rana

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości