Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013 cz.11 - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 12 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.12 2 4,00%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.12 1 2,00%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.12 1 2,00%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 1 2,00%
Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 25 50,00%
Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 8 16,00%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.12 5 10,00%
Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.12 6 12,00%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 1 2,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-12, 18:09   #3121
Aaś
Zakorzenienie

Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013

mi kiedyś koleżanka mówiła że jest różnica między tacierzyńskim a ojcowskim. któryś z nich można wziąć razem z mamą -czyli np od razu po porodzie a drugi dopiero jak mamie skończy się macierzyński.
zaraz spróbuje poszukać info na ten temat bo jeszcze się okaże że coś poprzekręcałam

a co do mojej nowej. znaklazłam sposób najej uciszenie. dałam jej mój komputer i sobie filmy ogląda. przynajmniej się nie odzywa a ja sobie w spokoju czytam książkę
tylko teraz jest problem bo ja mam komputer a ona mi ględzi nad uchem

i tylko dzwoni do swojego faceta (który oświadczył jej się w dzień kobiet jak się kąpała w wannie ) co pól godziny: już rodzę, a nie jednak nie, a nie chyba jednak rodzę, ale nie oni mi mówią że jeszcze nie. no załamka.
macie rację - nieślubna córka ferdynanda
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 18:10   #3122
Lublana
Zadomowienie

Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Niby taka miła, że aż mdła w tym wszystkim!
Już dawno byśmy poszli do innego banku, ale szkoda nam tracić czasu na wszystko od początku... Zwłaszcza, że byłoby bardzo miło, gdyby kasa była do końca marca...
szkoda, ze nie poszliście równolegle do pośrednika, na pewno więcej by wywalczył i mniej by Was to nerwów kosztowało

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
łoł no to ma piękny urlop
mój mi ostatnio wyliczał ile będzie w domu siedział ale stwierdziłam, że pewnie po tygodniu go wywalę do roboty
no ma, ma az nie moge się doczekać tych wakacji, na które pojedziemy jak będzie odchodził z tej firmy kiedyś
Ja chcę mojego w domu koniecznie 2 tygodnie po porodzie, później niech wraca do roboty, bo powinnam się już ogarnąć przez ten czas
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 18:12   #3123
salviae
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
moja też nisko jest, ale na szczęście szyjka się nie skraca, tzn. zobaczymy na kolejnej wizycieno i muszę leżeć raczej niż łazić, żeby nie wywoływać wilka z lasua mały Cię nie kopie boleśnie tak strasznie nisko? Bo moja jak była dupką w dole to mnie strasznie mocno kopała, to były takie ukłucia gdzieś na szyjce, w okolicach spojenia łonowoego, ze masakra..
czasem kopie, nie jest to bolesne ale bardzo nieprzyjemne, czuję te małe nóżki poniżej linii włosów, ale miałam nadzieje, że rączkami tam grzebie i okazało się, że kiedy myślałam, że go klepie po wypiętym tyłku to pukałam w główkę
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 18:12   #3124
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
mi kiedyś koleżanka mówiła że jest różnica między tacierzyńskim a ojcowskim. któryś z nich można wziąć razem z mamą -czyli np od razu po porodzie a drugi dopiero jak mamie skończy się macierzyński.
zaraz spróbuje poszukać info na ten temat bo jeszcze się okaże że coś poprzekręcałam

a co do mojej nowej. znaklazłam sposób najej uciszenie. dałam jej mój komputer i sobie filmy ogląda. przynajmniej się nie odzywa a ja sobie w spokoju czytam książkę

i tylko dzwoni do swojego faceta (który oświadczył jej się w dzień kobiet jak się kąpała w wannie ) co pól godziny: już rodzę, a nie jednak nie, a nie chyba jednak rodzę, ale nie oni mi mówią że jeszcze nie. no załamka.
jeszcze powinna beknąć, pierdnąć i podrapać się po dupie dla dopełnienia obrazu
Stary 2013-03-12, 18:12   #3125
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kalka Pokaż wiadomość
No widzisz, a ja tez dziś robiłam badania, wysiedziałam się 1,5 godziny i nikt mnie nie przepuścił .Dwie kobiety z dziecmi owszem, ale zmęczoną, opuchniętą, ledo siedzącą ciężarną nie . Nie zapytałm to fakt, ale bez jaj! A w gabinecie byłam raptem 3 minuty (krew i mocz)
ja na Twoim miejscu (zmęczona, opuchnięta, ledwo siedząca) bym nie czekała wcześniej jak miałam mniejszy brzuch to jakoś nie prosiłam żeby mnie przepuszczać bo faktycznie dość długo nie było widać po mnie ciąży... Ale teraz jestem już w 33 a właściwie prawie 34 tc, jak zdejmę mój płaszcz - pomidor to nie mam skrupułów żeby nie wejść w kolejkę nie chce mi się siedzieć 1,5h w kolejce wśród narzekających emerytów i ciągle mi się sikać chce, poza tym ciężarne mają przywilej to korzystam i już
Stary 2013-03-12, 18:13   #3126
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
szkoda, ze nie poszliście równolegle do pośrednika, na pewno więcej by wywalczył i mniej by Was to nerwów kosztowało
Mądry Polak po szkodzie...

----

Uciekam przed TV. Może sobie jakiegoś filma zapuszczę... Albo przebimbam pod kocykiem...

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 18:13   #3127
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
Hej jestem po wizycie, to już prawie 34 tydzień, mały waży 2 kg i jak to lekarz powiedział olbrzymem nie jest, ale taki akurat , a najlepsze, że twardo siedzi pupą w dół i lekarz mówił, że mało prawdopodobne żeby się odwrócił i raczej będzie cc.
Myślałam o tych ćwiczeniach, ale teraz się zastanawiam, czy nie lepiej ta cesarka
fajny takie w sam raz chłopczyk, hmm może się jeszcze przekręci ale lepiej żebys sie jednak nastawiła na cc

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
ja już po wizycie dlugo siedziałam bo dużo lekarz mówił co mnie czeka w najbliższym czasie na dodtaek mam twardy brzuch na dole i do świąt mam wiecej leżeć i w nocy podnieść materac do góry zeby nogi były wyżej bo jak teraz mi sie ten brzuch nie uspokoi to bede leżeć do końca wiec dzisiaj już przygotowuje materac do podniesienia po za ty Kubuś duży termin porodu przesunął się na 22 z 28 maja i własnie sobie uświadomiłam ze jeszcze nie mam tylu rzeczy czekam do końca miesiąca i robie zakupy
dużo odpoczywaj i dużo leż
żeby było wszystko ok z brzuszkiem
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 18:14   #3128
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:

musze sprawdzić ta gwarancje bo ja myslałam ze na 3 lata tak mowili
z tego co wiem to różnie dają tą gwarancję na 2 lub 3 lata, z tym, że na zawieszenia jest chyba na 2 ale nie jestem pewna na 100%, daj znać jak u siebie sprawdzisz
Stary 2013-03-12, 18:14   #3129
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
czasem kopie, nie jest to bolesne ale bardzo nieprzyjemne, czuję te małe nóżki poniżej linii włosów, ale miałam nadzieje, że rączkami tam grzebie i okazało się, że kiedy myślałam, że go klepie po wypiętym tyłku to pukałam w główkę
o to miałam tak samo właśnieteż myślałam, ze rączkami dłubie i chce mi pomachać między nogamia tu na usg okazało się, że to nie łapki
to całe szczęście, że Cię ból omija, bo mnie aż bolało jak czasem walnęła, dlatego jak się obróciła głową w dół od razu się kapnęłam i teraz kopie w żebra a tu to niech kopie ile sił
Stary 2013-03-12, 18:17   #3130
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
miłej jazdy
na pewno nie zapomniałaś
Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość

powodzenia
Nie zapomniałam Fajnie było, lepiej się jeździło niż po Lublinie
Jestem dobrej myśli, może 22 będzie dla mnie szczęśliwym dniem

Cytat:
dobrze że mój syn już ze szkoły przyszedł..pomógł mi z tymi zdjęciami..bo mój tel i aparat się zepsuły a dokładnie wejścia usb..więc zrobił swoim nowym telefonem i po przekładał bo Ja to jednak za bardzo nie kumam co i jak..przyznaje syn uczy mnie wszystkiego w kompie robic...

kwiatki i grzybki od babci na szydełku...
oraz mój brzuch dziś...
i Wiko oczywiście też pozował he he
w tle i mój pies fibi
Piękny brzuś i prezenty od babci A synuś uroczy

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość

Karolina2121 gratuluję wybranej aukcji z wózkiem
Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość

karolina2121, ankaaa206- za wygranie aukcji!

Dzięki

Jeszcze pytanko : kupowała któraś z Was piłkę do ćwiczeń ? Gdzie ? Za ile ?

Edytowane przez karolina2121
Czas edycji: 2013-03-12 o 18:19
karolina2121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 18:21   #3131
Aaś
Zakorzenienie

ooo znalazłam o tym tacierzynskim i ojcowskim. tylko nie wiem na ile to jest aktualne:

http://www.bankier.pl/wiadomosc/Ojco...4-2342509.html
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 18:21   #3132
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karota11 Pokaż wiadomość
to właśnie tez moje typy i fotelik też
A xlander xmove?

http://x-lander.pl/serwis/ na stronie coś wspominają o 3 latach gwarancji, tak mi teżsprzedawca mówił ;/
ja oglądałam akurat tego x move i wizualnie bardzo mi odpowiada, ma masywne pompowane koła, fajną opcje z kolorem - można zmienić go za ok. 250 zł, idealnie się go składa, no i po złożeniu zajmuje mniej miejsca niż maxi cosi (dla mnie o tyle ważne, że mamy z mężem 2 auta, on duże, ja małe sportowe, więc o ile w dużym rodzinnym będzie sporo miejsca na przewożenie o tyle w moim aucie ledwo co się zmieści w bagażniku ten MC o ile się zmieści ) , tylko zwiodły mnie ostatnio negatywne opinie na temat xmove, a ja się nie znam na wózkach, więc biorę to też pod uwagę. Z drugiej strony jeśli gwarancja będzie na 3 lata na wszystkie podzespoły to warto to rozważyć... muszę na spokojnie porównać go jeszcze raz z tym maxi cosi i tako alive...
Stary 2013-03-12, 18:21   #3133
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
to był wątek poruszany w I trymestrzew Decathlonie sa fajne piłkija kupowałam inną, stacjonarnym sklepie za ok. 50 zł ale ona miała dodatkwy bajer - obciążenie w środkuogólnie piłki kosztują jakoś 30-50 zł
Stary 2013-03-12, 18:22   #3134
becik_4
Zadomowienie

Ashyshqa powiedział ze szyjka ok tylko ten twardy brzuch i obrzęki mi sie robią tak całkiem leżeć nie muszę ale raczej leżeć niż łazić bo jak zaniedbam i bede ciekac to po tem bede leżec do koćńa wiec taka jak by profilaktyka zeby sie to uspokoiło przez te trzy tygodnie tak mi powiedziął
becik_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 18:24   #3135
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:

no ma, ma az nie moge się doczekać tych wakacji, na które pojedziemy jak będzie odchodził z tej firmy kiedyś
Ja chcę mojego w domu koniecznie 2 tygodnie po porodzie, później niech wraca do roboty, bo powinnam się już ogarnąć przez ten czas
Ja tak samo bym chciała

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 18:24   #3136
becik_4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
ja oglądałam akurat tego x move i wizualnie bardzo mi odpowiada, ma masywne pompowane koła, fajną opcje z kolorem - można zmienić go za ok. 250 zł, idealnie się go składa, no i po złożeniu zajmuje mniej miejsca niż maxi cosi (dla mnie o tyle ważne, że mamy z mężem 2 auta, on duże, ja małe sportowe, więc o ile w dużym rodzinnym będzie sporo miejsca na przewożenie o tyle w moim aucie ledwo co się zmieści w bagażniku ten MC o ile się zmieści ) , tylko zwiodły mnie ostatnio negatywne opinie na temat xmove, a ja się nie znam na wózkach, więc biorę to też pod uwagę. Z drugiej strony jeśli gwarancja będzie na 3 lata na wszystkie podzespoły to warto to rozważyć... muszę na spokojnie porównać go jeszcze raz z tym maxi cosi i tako alive...
ale 3 letnia gwarancja nie ejst na wsyztsko tylko jakoś podzielona musisz sobie to sprawdzić
Stary 2013-03-12, 18:25   #3137
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:

kwiatki i grzybki od babci na szydełku...
oraz mój brzuch dziś...
i Wiko oczywiście też pozował he he
w tle i mój pies fibi
Super brzucho i synuś A te żonkile i grzybki to boskie, uwielbiam na szydełku rzeczy!! Też robiłam różne,ale już mi srednio wychodzą kwiatki itp Ale korale umiem nadal. Pokażę Wam kiedyś, jaką torebkę sobie zrobiłam i jakie korale
Stary 2013-03-12, 18:27   #3138
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Zmienili mi dziewczynę na sali. Jest w 38 tyg teraz. Ale chyba długo tu nie pobędzie bo ledwo co wczoraj rano przyszła a po południu zaczęły się skurcze na razie takie przepowiadające co godzinę na parę minut ale zawsze
I uwaga zapowiadana ciekawostka: ona dowiedziała się że jest w ciąży w 34 tyg
No nieźle

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Witam się w 33tc

Cytat:
Napisane przez Kaaasiulka Pokaż wiadomość
Pisałyście o wózkach mutsy. Siostra męża ma mutsy evo. I jest bardzo zadowolona. Po pierwsze użytkuje wózek na różnych terenach. Sprawuje się świetnie nawet na polnych dróżkach. Po drugie łatwo i szybko się składa i mieści się nawet do małego bagażnika w samochodzie. No i wizualnie jest bardzo atrakcyjny. My z mężem zamówiliśmy wózek w tym w tygodniu i musimy czekać cały miesiąc na dostawę. Oby nasz synek nie postanowił wcześniej pojawić się po drugiej stronie ;-)
Jaki wózek kupiliście ?? Też mutsy evo ?

Cytat:
Napisane przez storyl Pokaż wiadomość
My z Igusiem zaczynamy dziś 29 tc!!!

Cytat:
Napisane przez Innocence_89 Pokaż wiadomość
No nie w łasnie odkryłam ze w Jedo fyn classic nie ma rączki przy daszku gondoli Teraz juz prawie wszystkie wózki taka mają ehhh... a nie wiecie czy jest opcja dopięcia szelek/pasków po bokach gondoli, żeby móc ją używać jako nosidełka?
Jedo Fyn Classic i Jedo Fyn Freeline mają paski/szelki do przenoszenia gondoli i mają 1 budkę dla gondoli i spacerówki. Jedo Fyn Memo ma 2 budki i rączkę do przenoszenia

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 18:27   #3139
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Katate Pokaż wiadomość

Zgadzam się z Tobą, że nie ma sensu kupować laktatora za parę stów tak "na zapas" bo może się wcale nie przydać.
Ja też myślałam, ze obejdę się takim ręcznym. Dopiero jak miałam 40 st.gorączki i cyca jak kamień to kupiłam ten z madeli. I powiem szczerze, że gdyby nie to zapalenie to by mi się nie przydał, bo nie musiałam normalnie ściągać pokarmu. Ale siostrze się przydał to nie szkoda kasy.
A kiedy wdało Ci się to zakażenie? Fajnie, że mogłaś odstąpić siostrze
Stary 2013-03-12, 18:28   #3140
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:

oj Aaś, mam nadzieję, że laska szybko urodzi i będziesz ją miała z głowy A do tego czasu czekam na smaczki z sali szpitalnej

Cytat:
Cytat:
o to miałam tak samo właśnieteż myślałam, ze rączkami dłubie i chce mi pomachać między nogamia tu na usg okazało się, że to nie łapki
to całe szczęście, że Cię ból omija, bo mnie aż bolało jak czasem walnęła, dlatego jak się obróciła głową w dół od razu się kapnęłam i teraz kopie w żebra a tu to niech kopie ile sił
To mi dziewczyny teraz pomogłyście zagadkę rozwiązać. Miałam też te kłucia w szyjce i myślałam, że to rączki, bo mi się taki ładny pupkowy kształt koło pępka wypinał A ostatnio już po szyjce nic, za to w żeberko czasem coś walnie... Czyli prawdopodobnie mała wcześniej była pupką w dół, a teraz już wisi do góry nogami. Tak podejrzewam, ale dowiem się na pewno już w czwartek

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Nie zapomniałam Fajnie było, lepiej się jeździło niż po Lublinie
Jestem dobrej myśli, może 22 będzie dla mnie szczęśliwym dniem
Trzymam kciuki za 22 i fajnie, że Ci się dobrze jeździło!

A piłkę kupiłam na początku ciąży w jakimś markecie (carrefour, real, może tesco ) za 25zł. I jest ok, jak piłka.
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 18:28   #3141
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
ooo znalazłam o tym tacierzynskim i ojcowskim. tylko nie wiem na ile to jest aktualne:

teraz ojcowski jest w wymiarze 2 tyg - mój mąż się wybiera zaraz po porodzie na niego

Becik leż i odpoczywaj ładnie dasz radę, ja mam taki brzuch od 20 tc i leżę ciągle

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 18:29   #3142
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:

no to w takim razie mój mąż idzie na ojcowski

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 18:29   #3143
becik_4
Zadomowienie

kupowała któraś z was tą wyborczą o urlopach??? jest coś o tym nowym dłuższym urlopie macierzyńskim ( rok czasu) bo miało wejsc od wrzesnia i jak sie bedzie jeszcze na macierzyńskim to go miało objąć i moze przedłużyć na kolejne pół roku za 60% pensji ciekawe czy tak bedzie ?

Edytowane przez becik_4
Czas edycji: 2013-03-12 o 18:31
Stary 2013-03-12, 18:29   #3144
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:

Ale masz z nią jazdy Ona w ogóle się zrowiem dziecka przejmuje?

Jak ja leżałam w szpitalu zakaźnym to raz dostałam taką starą babę na salę i do niej syn przyłaził taki głupek, gadali tak głośno że myślałam, że umrę i np. syn mówi: "No twój kot nasrał na środku dywanu! Ja nie będę po nim sprzątać! Idiota." haha, myślałam,że tam oszaleję
Stary 2013-03-12, 18:30   #3145
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Ale, że sprzedawczynie nie zareagowały?!

Jezooooo przyjechał właśnie kurier.
Kupiłam - fakt faktem za 1/3 ceny przewijak.
Stwierdziłam, że fajny, była licytacja - wygrałam.
Pomyślałam, że będzie na komodę jak znalazł.
Nie sprawdziłam rozmiarów, a on jest ogromny 70 na 80 cm
TŻ się śmieje, że musimy teraz przewijak zbudować
śliczny przewijak a nie możesz go kłaść gdzieś na stole albo innej jakiejś płaskiej powierzchni?

---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ----------

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie wiem czy ktoś wstawiał ale tutaj można obejrzeć program "O matko"
http://tvnplayer.pl/programy-online/...-odcinki,1211/
o dzięki za wstawkę , bo jeszcze tego nie oglądałam
Stary 2013-03-12, 18:32   #3146
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
kupowała któraś z was tą wyborczą o urlopach??? jest coś o tym nowym dłuższym urlopie macierzyńskim ( rok czasu) bo miało wejsc od wrzesnia i jak sie bedzie jeszcze na macierzyńskim to go miało objąć i morze przedłużyć na kolejne pół roku za 60% pensji ciekawe czy tak bedzie ?
kupiłam, przeczytałam, nic ciekawego czego by w necie nie było. potwierdzają tylko że matki które będą 1 września na macierzyńskim będą mogły przedłużyć o te 60% płatne pół roku. a tak nic ciekawego

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 18:33   #3147
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
to był wątek poruszany w I trymestrzew Decathlonie sa fajne piłkija kupowałam inną, stacjonarnym sklepie za ok. 50 zł ale ona miała dodatkwy bajer - obciążenie w środkuogólnie piłki kosztują jakoś 30-50 zł

Domyślam się, ale wtedy to ja miałam inne problemy... głównie i nie miałam siły ani motywacji do ćwiczeń Teraz po zajęciach w SR pomyślałam, że warto do czerwca coś poświrować z piłką

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość

Trzymam kciuki za 22 i fajnie, że Ci się dobrze jeździło!

A piłkę kupiłam na początku ciąży w jakimś markecie (carrefour, real, może tesco ) za 25zł. I jest ok, jak piłka.
Dzięki

Sprawdzę w Tesco, bo pozostałych z wymienionych w Łukowie nie ma albo w Decathlonie bo będziemy w czwartek w Lublinie

Edytowane przez karolina2121
Czas edycji: 2013-03-12 o 18:34
karolina2121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 18:33   #3148
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Katate Pokaż wiadomość
Na marcówkach urodziła dziewczyna w 33t 6d, waga 2440g 46 cm. Maluszek w inkubatorze. Nawet spory jak na wcześniaczka.
Vil ona miała termin po nas, na 3o kwietnia. Chyba zacznę jednak pakować torbę.
o kurka ja na jednym USG miałam termin 26 kwietnia, więc chyba to najwyższy czas się spakować w razie czego
Stary 2013-03-12, 18:34   #3149
becik_4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
kupiłam, przeczytałam, nic ciekawego czego by w necie nie było. potwierdzają tylko że matki które będą 1 września na macierzyńskim będą mogły przedłużyć o te 60% płatne pół roku. a tak nic ciekawego
dzieki to znaczy ze nic sie na razie nie zmieniło mnie to pasuje bo bede musiaął przedłużyć na te kolejne pół roku wiec dobrze ze przynajmniej zapąłcą 60%
Stary 2013-03-12, 18:36   #3150
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
teraz ojcowski jest w wymiarze 2 tyg - mój mąż się wybiera zaraz po porodzie na niego

Becik leż i odpoczywaj ładnie dasz radę, ja mam taki brzuch od 20 tc i leżę ciągle
No i właśnie o ten urlop mi chodziło. Też chce, zeby mój mąż poszedł na niego jak wyjde ze szpitala.

Cytat:
kupowała któraś z was tą wyborczą o urlopach??? jest coś o tym nowym dłuższym urlopie macierzyńskim ( rok czasu) bo miało wejsc od wrzesnia i jak sie bedzie jeszcze na macierzyńskim to go miało objąć i moze przedłużyć na kolejne pół roku za 60% pensji ciekawe czy tak bedzie ?
Mi mąż kupił. Nic ponad to co już wiemy tam nie ma. Matki, które urodzą po 17 marca bedą mogły skorzystać jeśli to wogole wejdzie bo nie ma takiej gwarancji niestety. No i że nie ma szans na zmianę, żeby te co urodzą do 17 marca mogły z tego skorzystać.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości