Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013 cz.11 - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 12 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.12 2 4,00%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.12 1 2,00%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.12 1 2,00%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 1 2,00%
Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 25 50,00%
Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 8 16,00%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.12 5 10,00%
Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.12 6 12,00%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 1 2,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-12, 17:31   #3091
Ashyshqa
Zakorzenienie

Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez whatIthink Pokaż wiadomość
Ada wszystkiego najlepszego! zdrowia i szczęśliwego porodu

Wczoraj była wizyta u gina, ale po powrocie ok. 20 już byłam nieźle zmęczona i nie miałam siły zdawać relację.
Ogólnie wszystko ok, poza tym że dostałam z☠☠☠kę (no dobra, nie taką typową, lecz raczej uwagę) że mam ograniczać sól i uważać na kilogramy bo za dużo przytyłam. W sumie ok. 12 kg, jestem w 29 tc (28 tc i 3 dzień wczoraj).
W ogóle najpierw bada mnie położna, dopiero potem jest właściwa wizyta u lekarza. No i położna mówi, że dobrze tyje, ale morfo mi spadła (hemoglobina, czerwone krwinki, hematokryt - ale nadal są w normie), a gin z kolei nie zwraca większej uwagi na wyniki badań (np. nie zwrócił w ogóle uwagi na kiepskie wyniki moczu (bakterie), położna też nie, gdybym nie była z tym u internisty, to pewnie nic by z tym nie było zrobione ), za to każe mi trzymać dietę. Także chyba co osoba, to zwraca uwagę na co innego - takie mam wrażenie, podczas gdy lekarz chyba powinien bardziej kompleksowo oceniać pacjenta. No ale... z glukozą tak jak myślałam, piguła źle pobrała (nie czekała 2h przy 75 gr, tylko po 1h), ale nie kazał mi powtarzać, bo w sumie miałam dobry wynik.
Następna wizyta 08 kwietnia o 18:00. Jenny
Z synusiem wszystko ok, nadal pozostaje synkiem (a nie córeczką) waży prawie 1200 gr. Uśmiechał się do nas (takie miałam wrażenie z usg) i machał rączkami, aż mi łezki poleciały ze wzruszenia a nie lubię się rozklejać publicznie.
Każdy widać na coś innego zwraca uwagę. Ale najważniejsze, że z synkiem wszystko ok

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Tak jak myślałam, wystawili znów Poczekam, aż Tobie przyjdzie i podzielisz się opinią jestem pewna, że są ok, ale zawsze to dobrze jeszcze potwierdzisz, jak już zamówiłaś

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
A wczoraj byłam w kauflandzie i stałam w kolejce do wędlin i baba bezczelnie wjechała z wózkiem przede mnie. Na prawdę to już jest bezczelnośc przed kobietę w ciazy sie wpychać,a widziec musiała bo miałam rozpięta kurtkę. I akurat wczoraj tak mnie plecy bolały, że myśłam, że usiondę sobie na półkach pod szybą za którą są wedliny. I jeszcze baba pokroić mi 7kg tej szynki i 1kg tamtej. Myślałam, że padnę bo ja chciałam 20dag jakiejś wędliny.
dziwię się troszkę, że się tak dałaś wyprzedzić, ale rozumiem, że to niw był Twój dzień. Ja jestem dość spokojna, ale stanowczo egzekwuję swoje prawa. Korzystam z kolejek uprzywilejowanych, w innych też proszę o ustąpienie, kiedy czuję, że muszę bo się źle czuję.

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie wiem czy ktoś wstawiał ale tutaj można obejrzeć program "O matko"
http://tvnplayer.pl/programy-online/...-odcinki,1211/
Dzięki, chętnie zobaczę, mimo, ze już wszystko opowiedziałyście

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
wstawiam link do szafy Helenki, dziś właśnie kurier przywiózł ubranka i okazały się tak słodkie, że musiałam zrobić sesję
https://plus.google.com/photos/11741...CKePhavm6YitdATo narazie wszystkie ciuszki jakie mamy...przydałaby się jakaś bielizna, bodziaki, te sprawy, ale nic mi się nie podoba [B]
Cudowności uwielbiam takie ubranka, styl romantyczno-rustykalny
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 17:35   #3092
humpback
Zakorzenienie

Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
mój w 5 miesiącu jak zobaczył mój goły brzuszek jak stałąm w przedpokoju to powiedziął " o kurde ty naprawdę jesteś w ciąży" faceci ...

Cytat:
Postaramy się ale nie wiem, nie wiem... czy dam radę tyle czasu być na chodzie... od 11 do 21
aaa, myślałam, że ma jakieś cudowne właściwości może
ja wyszłam wcześniej, bo nie chciałam siedzieć do 21 ale to co mnie interesowało to zobaczyłam i posłuchałam

Cytat:
Napisane przez kalka Pokaż wiadomość
No widzisz, a ja tez dziś robiłam badania, wysiedziałam się 1,5 godziny i nikt mnie nie przepuścił .Dwie kobiety z dziecmi owszem, ale zmęczoną, opuchniętą, ledo siedzącą ciężarną nie . Nie zapytałm to fakt, ale bez jaj! A w gabinecie byłam raptem 3 minuty (krew i mocz)
ja tam na glukozie bez obciachu podeszłam do kolejki z pytaniem kto jest ostatni, i czy jest ktoś w ciąży. akurat były 3 inne ciężarne na glukozę, ale weszłam jako 4 i kij że brzuch mały, ale jakbym miała czekać na czczo na końcu kolejki to bym tam padła

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
Ja też ciągle chcę JEŚĆ!!
i mogę cały czas mówic o jedzeniu i się delektowac i nakręcac na przygotowywanie przeróżnych dań
ja też uwielbiam ten temat
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 17:36   #3093
salviae
Zadomowienie

Hej jestem po wizycie, to już prawie 34 tydzień, mały waży 2 kg i jak to lekarz powiedział olbrzymem nie jest, ale taki akurat , a najlepsze, że twardo siedzi pupą w dół i lekarz mówił, że mało prawdopodobne żeby się odwrócił i raczej będzie cc.
Myślałam o tych ćwiczeniach, ale teraz się zastanawiam, czy nie lepiej ta cesarka
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 17:37   #3094
karota11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
kojarzę ją, podczytuje teraz codziennie jej z 1,5 tyg temu odszedł czop i od tego czasu była w szpitalu. ale fakt, dziś sobie pomyślałam że w sb zacznie się de facto 35 tydzień
pakuj pakuj

wiecie co, życie jest tak cholernie niesprawiedliwe ... pisałam Wam kiedyś że koleżanka zaszła w ciążę w tym samym czasie co ja. było kilka dni różnicy między TP. po moim pierwszym wyjściu ze szpitala poroniła. teraz znów im się udało, ale dostałam właśnie smsa że jest po zabiegu i zaś poronienie ... i nie wiadomo czy to nie z nerwów bo dwa tyg temu lekarz nie słyszał serduszka, a niby już powinien (było widać serduszko bijące na usg, nam z kolei lekarz tłumaczył że na początku nie słychać), to był jakoś 6 tydzień i ją nastraszył, przejęła się biedna i zaczął ją brzuch mocno boleć, pojechała do szpitala, było wszystko ok ale zatrzymali ją na obserwacji. potem zrobili usg, że niby jej lekarz źle wyliczył owulację i ciąża jest wcześniejsza. ale zaczęła krwawić z nadżerki, i zostawili ją na dłużej. w efekcie leżała od dwóch tyg w szpitalu i nie wiem co się stało ostatecznie ale znów nie wyszło ;( ;(
współczuję Wiem jaka to pustka
serduszko to różnie, myślę,z e zależy od sprzętu czy słychac czy nie ;/
U mnie gin nie chciał właczyć przy tak wczesniejszym etapie, bo powiedział,z e nie ma sensu maluszka naświetlać większą liczbą fal ;/

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Przyszła mi darmowa próbka Sudocremu
A gdzie mozna zdobyć?
karota11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 17:37   #3095
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
kwietniówka już urodziła a ja póki co,,goła i wesoła"
bo masz termin na czerwiec, czyż nie?

Cytat:
Fajnie, że sobie ćwiczysz już

Dramatów raczej brak
eh no fajnie, ale co z tego jak jestem gruba
Dziś moja grubość to temat no.1 moich dumań
Ja chce na bieżnię

Cytat:
kojarzę ją, podczytuje teraz codziennie jej z 1,5 tyg temu odszedł czop i od tego czasu była w szpitalu. ale fakt, dziś sobie pomyślałam że w sb zacznie się de facto 35 tydzień
pakuj pakuj

wiecie co, życie jest tak cholernie niesprawiedliwe ... pisałam Wam kiedyś że koleżanka zaszła w ciążę w tym samym czasie co ja. było kilka dni różnicy między TP. po moim pierwszym wyjściu ze szpitala poroniła. teraz znów im się udało, ale dostałam właśnie smsa że jest po zabiegu i zaś poronienie ... i nie wiadomo czy to nie z nerwów bo dwa tyg temu lekarz nie słyszał serduszka, a niby już powinien (było widać serduszko bijące na usg, nam z kolei lekarz tłumaczył że na początku nie słychać), to był jakoś 6 tydzień i ją nastraszył, przejęła się biedna i zaczął ją brzuch mocno boleć, pojechała do szpitala, było wszystko ok ale zatrzymali ją na obserwacji. potem zrobili usg, że niby jej lekarz źle wyliczył owulację i ciąża jest wcześniejsza. ale zaczęła krwawić z nadżerki, i zostawili ją na dłużej. w efekcie leżała od dwóch tyg w szpitalu i nie wiem co się stało ostatecznie ale znów nie wyszło ;( ;(
a ja czytałam, że nie można poronić ze stresutak czy inaczej biedna dziewczyna moja znajoma poroniła półtora roku temu i od tamtej pory nie może zajść w ciążę, strasznie mi jej szkoda...
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 17:37   #3096
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
wstawiam link do szafy Helenki, dziś właśnie kurier przywiózł ubranka i okazały się tak słodkie, że musiałam zrobić sesję
https://plus.google.com/photos/11741...CKePhavm6YitdATo narazie wszystkie ciuszki jakie mamy...przydałaby się jakaś bielizna, bodziaki, te sprawy, ale nic mi się nie podoba
Piękne ciuszki!

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Szprotka chore to wszystko, tyle już się z tym męczycie... Ta analityczka robi problem z tego, że w ciąży jesteś?? Stąd te ciągłe nowe dokumenty, jakich żąda? Masakra jakaś!

Poprawiaj sobie nastrój jak możesz
Tak, najpierw był problem, bo wypłatę dostaję do ręki, to chcieli zaświadczenie z ZUSu i od pracodawcy. Ok. Dostałam i zaniosłam. Wyszło, że jestem na zwolnieniu, więc wyjaśnienie czemu, po co, na co i dlaczego i jak długo zamierzam być. Pismo od pracodawcy, że wrócę do pracy. Później kolejne zaświadczenia z ZUS. Wyjaśnienie czemu takie anie inne składki. Później oświadczenie, że nie będę korzystała z wychowawczego. Później kolejne zaświadczenie z ZUS, bo skoro jestem w ciąży, to coś tam coś tam za ileś miesięcy. A ZUS dupa, nie chce mi wystawić za taki okres za jaki oni chcą, bo nie mają czegoś w systemie. Więc kolejne wyjaśnienia, oświadczenia, że dostarczę jak mi wydadzą itp.
Ja już tego nie ogarniam. Książkę mogłabym napisać...
Suma sumarum dowiedziałam się, że gdybym nie była w ciąży to by nie było tych problemów. Tzn byłyby, ale nie w takiej ilości. A tak traktują mnie jak osobę, która ten pieprzony bank chce oszukać, bo złożyła wniosek, chce kredyt, ale jest sobie w ciąży, a później będzie dziecko i kto będzie kredyt spłacał. A pytam się- czy ktoś mnie zapytał czy jestem w ciąży/planuję być itp. Nie, więc ja niczego nie ukrywałam, ba! Wiem, że jestem w ciąży, więc decyzja o kredycie itp jest jak najbardziej przemyślana...
Przy tej całej sytuacji to mi i ręce i cycki opadają!
(to tak pokrótce, bo ze szczegółami, to bym Ci tutaj 5 stron zapisała)

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

Edytowane przez szprotka_mada
Czas edycji: 2013-03-12 o 17:40
szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 17:39   #3097
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez storyl Pokaż wiadomość
Witam się z Wami po jak zwykle długiej nieobecności

My z Igusiem zaczynamy dziś 29 tc!!!

Idę na śniadanie i postaram się chociaż troszkę ponadrabiać co się u Was działo
Ooo, Storyl hejooo , dawno Cię nie było...
Stary 2013-03-12, 17:40   #3098
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
To jest straszne... Nie wiem ile trzeba mieć siły, żeby sobie z tym poradzić. Bardzo mi przykro...

Cytat:
To i tak nie dobrze bo chciałam, żeby maż od razu jak wyjde ze szpitala miał. Tak się składa, ze jak weźmie tą opiekę 5 dni co przysługuje po wyjściu ze szpitala to mu 500zł premi zabiorą. Taka polityka...
A pytam bo dziś kupił mi wyborczą i tam pisze apropo zmian, że chcą wprowadzić 8 tygodni tacierzyńskiego do wyboru przez 2 lata, ale nie można tego wziąć jak żona jest na macierzyńskim.
Szłyszałam o tych planach, ale nas póki co obejmują stare zasady. Zawsze może się mąż w pracy dogadać... Złożyć wniosek, jak tylko się dziecko urodzi i poprosić czy by nie mógł już po 2-3 dniach pójść na tacierzyński. Poza tym ma jeszcze te 2 dni urlopu okolicznościowego, więc może tym zapelnić lukę...
Stary 2013-03-12, 17:44   #3099
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Postawili mi pod nosem paczkomat
paczkomaty są super

Cytat:
Napisane przez kalka Pokaż wiadomość
Wiecie co? Śnił mi isę dziś mój poród:

Wstałam z łózka, wody PLUM i mąż poród odbierał. Ja się drę: co ty robisz? miała być cesarka, a dziecko już obok mnie leży i się uśmiecha, takie duże, roczne

Możecie wkleić na pierwszą stronę

Cytat:
współczuję jej i życzę szczęścia następnym razem
Stary 2013-03-12, 17:44   #3100
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
Hej jestem po wizycie, to już prawie 34 tydzień, mały waży 2 kg i jak to lekarz powiedział olbrzymem nie jest, ale taki akurat , a najlepsze, że twardo siedzi pupą w dół i lekarz mówił, że mało prawdopodobne żeby się odwrócił i raczej będzie cc.
Myślałam o tych ćwiczeniach, ale teraz się zastanawiam, czy nie lepiej ta cesarka
czasem się dzieciaki przekręcająmyślę, że nie ma co się nakręcać na ćwiczenia, pogódź się z cc a może się mały obróciu mnie w 29 tc mała była głowa w dół, lekarka mówiła, że raczej się nie przekręci już, po czym w 31 tc była już głową do góry a teraz w 32 tc znów jest głowa w dół i uznałam, że się luzuję, nie mam na to wpływu skoro z mojego dziecka taka wiercipięta
Stary 2013-03-12, 17:45   #3101
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Spojrzałam właśnie w kalendarz, a tam 12.03... Nic odkrywczego niby, ale akurat za równe trzy miesiące Kubuś będzie z nami na świecie (chyba, że nie będzie Mu się chciało czekać do tego czasy, albo wręcz przeciwnie- za bardzo Mu się spodoba w brzuszku)

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

Stary 2013-03-12, 17:46   #3102
Aaś
Zakorzenienie

Magiusa straszna historia... to ja naprawdę doceniam to że mam badanie co tydzień i ktg 4 razy dziennie...

kurde, ja już z tą dziołchą nie wytrzymam. ma już coraz częstsze skurcze. chyba. bo leży pod ktg i pielęgniarki jej mówią że to na razie nie są skurcze tylko takie bóle brzucha. ale obserwują ją. rozwaliła się na łóżku z brzuchem i gada pierdoły. np że musi poprosić o jakieś tabletki na wywołanie porodu
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 17:48   #3103
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaś
kurde, ja już z tą dziołchą nie wytrzymam. ma już coraz częstsze skurcze. chyba. bo leży pod ktg i pielęgniarki jej mówią że to na razie nie są skurcze tylko takie bóle brzucha. ale obserwują ją. rozwaliła się na łóżku z brzuchem i gada pierdoły. np że musi poprosić o jakieś tabletki na wywołanie porodu
aż mi się nie chce wierzyć że to będzie jej drugie dziecko
Stary 2013-03-12, 17:49   #3104
salviae
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
czasem się dzieciaki przekręcająmyślę, że nie ma co się nakręcać na ćwiczenia, pogódź się z cc a może się mały obróciu mnie w 29 tc mała była głowa w dół, lekarka mówiła, że raczej się nie przekręci już, po czym w 31 tc była już głową do góry a teraz w 32 tc znów jest głowa w dół i uznałam, że się luzuję, nie mam na to wpływu skoro z mojego dziecka taka wiercipięta
no to ładnie się kręci, mój już od 25 tygodnia siedzi na szyjce i też jest to jednym z powodów założenia pessara i mam dość mało wód, więc ma małe pole manewru, leniwiec jeden
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 17:49   #3105
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
najważniejsze że wszystko u Małego w porządku poza tym różnie podają, że nawet w 35 tyg się dzieci obracają

a propos tatusiowych urlopów mój mąż już w październiku zapowiedział szefowi że od razu po porodzie bierze 2 tyg wolnego i teraz co jakiś czas mu przypomina

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 17:49   #3106
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość

Szłyszałam o tych planach, ale nas póki co obejmują stare zasady. Zawsze może się mąż w pracy dogadać... Złożyć wniosek, jak tylko się dziecko urodzi i poprosić czy by nie mógł już po 2-3 dniach pójść na tacierzyński. Poza tym ma jeszcze te 2 dni urlopu okolicznościowego, więc może tym zapelnić lukę...
O tych okolicznościowych zapomniałam sobie. W sumie to wtedy mogłoby sie udać bo pewnie ze 3 dni będę w szpitalu wiec może sobie do pracy chodzić, później 2 dni okolicznosciowego i już jest 5. Ciekawa jestem tylko jak to będzie bo u nich urlopy sie planuje na wakacje już w kwietniu, a ja przeciez nie powiem mu urodze na bank 10 wiec urlop od 13 bo nie wiem jak to będzie.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 17:52   #3107
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Tak, najpierw był problem, bo wypłatę dostaję do ręki, to chcieli zaświadczenie z ZUSu i od pracodawcy. Ok. Dostałam i zaniosłam. Wyszło, że jestem na zwolnieniu, więc wyjaśnienie czemu, po co, na co i dlaczego i jak długo zamierzam być. Pismo od pracodawcy, że wrócę do pracy. Później kolejne zaświadczenia z ZUS. Wyjaśnienie czemu takie anie inne składki. Później oświadczenie, że nie będę korzystała z wychowawczego. Później kolejne zaświadczenie z ZUS, bo skoro jestem w ciąży, to coś tam coś tam za ileś miesięcy. A ZUS dupa, nie chce mi wystawić za taki okres za jaki oni chcą, bo nie mają czegoś w systemie. Więc kolejne wyjaśnienia, oświadczenia, że dostarczę jak mi wydadzą itp.
Suma sumarum dowiedziałam się, że gdybym nie była w ciąży to by nie było tych problemów. Tzn byłyby, ale nie w takiej ilości. A tak traktują mnie jak osobę, która ten pieprzony bank chce oszukać, bo złożyła wniosek, chce kredyt, ale jest sobie w ciąży, a później będzie dziecko i kto będzie kredyt spłacał. A pytam się- czy ktoś mnie zapytał czy jestem w ciąży/planuję być itp. Nie, więc ja niczego nie ukrywałam, ba! Wiem, że jestem w ciąży, więc decyzja o kredycie itp jest jak najbardziej przemyślana...
a ja nie rozumiem dlaczego Ty się fightujesz z analitykiem a nie doradcabo coś mi przemknęło, ze analityk Ci maile pisze, bez jaj doradca jest od pacyfikowania analityka. Niektóre rzeczy da się obejść, ale widać trafiliście na jakąś ostatnia ciućmę, której się nie chce/nie umie Was dobrze obsłużyćOby się to szybko skończyło
Ogólnie jak jest się na L4 to jest ciężko o kredyt, podobnie na macierzyńskim (tylko niektóre banki dają) za to jak normalnie pracujesz i jesteś w ciąży nie ma co się bankowi przyznawać do ciąży i problemu nie ma.

---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
widzę laska ala córka Ferdka Kiepskiego
Stary 2013-03-12, 17:52   #3108
antoinettee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karota11 Pokaż wiadomość

A gdzie mozna zdobyć?
Dziewczyny wstawiały wcześniej maila. Niestety nie pamiętam i nie mam go zapisanego. Wysłałam do nich wiadomość z prośbą o darmową próbkę i swoje dane.
Stary 2013-03-12, 17:52   #3109
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
aż mi się nie chce wierzyć że to będzie jej drugie dziecko
mi tez...moze by chciala zeby samo wyszło.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 17:57   #3110
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
a ja nie rozumiem dlaczego Ty się fightujesz z analitykiem a nie doradcabo coś mi przemknęło, ze analityk Ci maile pisze, bez jaj doradca jest od pacyfikowania analityka. Niektóre rzeczy da się obejść, ale widać trafiliście na jakąś ostatnia ciućmę, której się nie chce/nie umie Was dobrze obsłużyćOby się to szybko skończyło
Ogólnie jak jest się na L4 to jest ciężko o kredyt, podobnie na macierzyńskim (tylko niektóre banki dają) za to jak normalnie pracujesz i jesteś w ciąży nie ma co się bankowi przyznawać do ciąży i problemu nie ma.
Baba w banku dostaje info od analityczki co trzeba/czego brakuje itp, dzwoni albo pisze do mnie, ja latam załatwiam, zanoszę Jej, a Ona wysyła do tej analityczki skany. tak to wygląda.
Dziwi mnie to, że ta babka, która zajmuje się kredytami pracuje już w tym ponad 10 lat, więc jest obyta generalnie w tych sprawach, a nie potrafi się porozumieć z tą analityczką. Ganiam kilka razy dziennie z każdym jednym świstkiem, jakbym nie mogła dostać wytycznych, że potrzebują tego, tego i tego, załatwiłabym i bym zaniosła i każdy byłby szczęśliwy.
A co do ciąży, to ja wiem, że jest gorzej, dlatego nie zamierzałam się z tym afiszować, no ale wyszło na papierach z ZUSu, że są od grudnia "0" składki, więc dochodzenie dlaczego itp...

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

Stary 2013-03-12, 17:58   #3111
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
O tych okolicznościowych zapomniałam sobie. W sumie to wtedy mogłoby sie udać bo pewnie ze 3 dni będę w szpitalu wiec może sobie do pracy chodzić, później 2 dni okolicznosciowego i już jest 5. Ciekawa jestem tylko jak to będzie bo u nich urlopy sie planuje na wakacje już w kwietniu, a ja przeciez nie powiem mu urodze na bank 10 wiec urlop od 13 bo nie wiem jak to będzie.
o to mój mąż na szczęście może wziąć urlop kiedy chce ale myślę, że wykorzysta tacierzyński, ew. L4 i wio do pracy

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 17:58   #3112
becik_4
Zadomowienie

ja już po wizycie dlugo siedziałam bo dużo lekarz mówił co mnie czeka w najbliższym czasie na dodtaek mam twardy brzuch na dole i do świąt mam wiecej leżeć i w nocy podnieść materac do góry zeby nogi były wyżej bo jak teraz mi sie ten brzuch nie uspokoi to bede leżeć do końca wiec dzisiaj już przygotowuje materac do podniesienia po za ty Kubuś duży termin porodu przesunął się na 22 z 28 maja i własnie sobie uświadomiłam ze jeszcze nie mam tylu rzeczy czekam do końca miesiąca i robie zakupy
becik_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 17:58   #3113
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
kwiatki i grzybki od babci na szydełku...
oraz mój brzuch dziś...
i Wiko oczywiście też pozował he he
w tle i mój pies fibi
Piękne te na szydełku!
Stary 2013-03-12, 18:02   #3114
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Baba w banku dostaje info od analityczki co trzeba/czego brakuje itp, dzwoni albo pisze do mnie, ja latam załatwiam, zanoszę Jej, a Ona wysyła do tej analityczki skany. tak to wygląda.
Dziwi mnie to, że ta babka, która zajmuje się kredytami pracuje już w tym ponad 10 lat, więc jest obyta generalnie w tych sprawach, a nie potrafi się porozumieć z tą analityczką. Ganiam kilka razy dziennie z każdym jednym świstkiem, jakbym nie mogła dostać wytycznych, że potrzebują tego, tego i tego, załatwiłabym i bym zaniosła i każdy byłby szczęśliwy.
A co do ciąży, to ja wiem, że jest gorzej, dlatego nie zamierzałam się z tym afiszować, no ale wyszło na papierach z ZUSu, że są od grudnia "0" składki, więc dochodzenie dlaczego itp...
no to ewidentnie się jej nie chcei jeszcze na Was zarobi babskowymagajci e tez od niej i jak znów o coś poprosi to zrób zadymę i powiedz, że pójdziesz do innego banku, bo bez jaj:/

Cytat:
o to mój mąż na szczęście może wziąć urlop kiedy chce ale myślę, że wykorzysta tacierzyński, ew. L4 i wio do pracy
mój wykorzysta urlop, którego i tak ma jakoś 70 dniL4 ani tacierzyńskiego nie weźmie, bo mu firma po prowizji pojedzieno ale za to za urlop dostaje ekwiwalent i na tym zarobimy parę tysięcy, więc de facto ich strata
Stary 2013-03-12, 18:06   #3115
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Aaaaaa ja myślałam, że Ty szyjąca na maszynie
To tak masz rację, też wolałabym zapłacić 20 zł niż siedzieć z igłą bo bardzo nie lubię szyć ręcznie
Właśnie wróciłam od krawcowej, tak jej nawymyślałam z tym kocykiem, że się podniosła na 30 zł śmiała się, że kocyk robiony 100% na indywidualne zamówienie, w piątek ma być gotowy, ciekawam efektów
ja ręcznie nawet lubię się bawić (zrobiłam do tej pory sensorek) ale kocyk 160x100 to by było samobójstwo, jeszcze z tym wkładem - poległabym
Stary 2013-03-12, 18:06   #3116
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
no to ładnie się kręci, mój już od 25 tygodnia siedzi na szyjce i też jest to jednym z powodów założenia pessara i mam dość mało wód, więc ma małe pole manewru, leniwiec jeden
moja też nisko jest, ale na szczęście szyjka się nie skraca, tzn. zobaczymy na kolejnej wizycieno i muszę leżeć raczej niż łazić, żeby nie wywoływać wilka z lasua mały Cię nie kopie boleśnie tak strasznie nisko? Bo moja jak była dupką w dole to mnie strasznie mocno kopała, to były takie ukłucia gdzieś na szyjce, w okolicach spojenia łonowoego, ze masakra..
Stary 2013-03-12, 18:07   #3117
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
no to ewidentnie się jej nie chcei jeszcze na Was zarobi babskowymagajci e tez od niej i jak znów o coś poprosi to zrób zadymę i powiedz, że pójdziesz do innego banku, bo bez jaj:/
Niby taka miła, że aż mdła w tym wszystkim!
Już dawno byśmy poszli do innego banku, ale szkoda nam tracić czasu na wszystko od początku... Zwłaszcza, że byłoby bardzo miło, gdyby kasa była do końca marca...

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

Stary 2013-03-12, 18:07   #3118
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
mój wykorzysta urlop, którego i tak ma jakoś 70 dniL4 ani tacierzyńskiego nie weźmie, bo mu firma po prowizji pojedzieno ale za to za urlop dostaje ekwiwalent i na tym zarobimy parę tysięcy, więc de facto ich strata
łoł no to ma piękny urlop
mój mi ostatnio wyliczał ile będzie w domu siedział ale stwierdziłam, że pewnie po tygodniu go wywalę do roboty

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 18:08   #3119
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Właśnie wróciłam od krawcowej, tak jej nawymyślałam z tym kocykiem, że się podniosła na 30 zł śmiała się, że kocyk robiony 100% na indywidualne zamówienie, w piątek ma być gotowy, ciekawam efektów
ja ręcznie nawet lubię się bawić (zrobiłam do tej pory sensorek) ale kocyk 160x100 to by było samobójstwo, jeszcze z tym wkładem - poległabym
super, czekam na efektynie widziałam Twojego sensorka w ogóle widzę, że zapoczątkowałam lawinę sensorkowej twórczościja chyba zrobię jeszcze jeden albo maskotkę
Stary 2013-03-12, 18:09   #3120
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Mam nadzieję, że już zmierzacie ku końcowi tego dramatu....

Cytat:
Spojrzałam właśnie w kalendarz, a tam 12.03... Nic odkrywczego niby, ale akurat za równe trzy miesiące Kubuś będzie z nami na świecie (chyba, że nie będzie Mu się chciało czekać do tego czasy, albo wręcz przeciwnie- za bardzo Mu się spodoba w brzuszku)
U nas dokładnie 2 miesiące do terminu A jeszcze tyle do zrobienia! Ale cieszę się, że casz leci i po cichutku liczę, że Sofcia już na początku maja zaszczyci nas swoją obecnością

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
ja już po wizycie dlugo siedziałam bo dużo lekarz mówił co mnie czeka w najbliższym czasie na dodtaek mam twardy brzuch na dole i do świąt mam wiecej leżeć i w nocy podnieść materac do góry zeby nogi były wyżej bo jak teraz mi sie ten brzuch nie uspokoi to bede leżeć do końca wiec dzisiaj już przygotowuje materac do podniesienia po za ty Kubuś duży termin porodu przesunął się na 22 z 28 maja i własnie sobie uświadomiłam ze jeszcze nie mam tylu rzeczy czekam do końca miesiąca i robie zakupy
za wizytę. Ale to tylko ze względu na twardniejący brzuch masz leżeć? A szyjka jak? Bo ja mam twardnienia cały, czas, ale szyjka twarda jak skała, więc nie musze leżeć bez przerwy, mogę czasem wyjść z domu nawet. Mam nadzieję, że u Ciebie też tak będzie.
A co do terminu to on się już na tym etapie nie przesuwa. Każde dziecko rośnie swoim tempem i rodzą się różnej wielkości
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości