|
|
#1501 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Krakowianki - XXII
|
|
|
|
#1502 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Wystawę złożoną z wypreparowanych ciał ludzkich, można oglądać od jutra w Klubie Fabryka na Zablociu. Kraków jest pierwszym polskim miastem, prezentującym tę ekspozycję. (...) Na wystawę składa się 200 spreparowanych ciał ludzkich. Metoda stosowana przez naukowców polega na wtłoczeniu w ludzkie ciało acetonu zamiast wody i umieszczenie go w mieszance silikonowej. Po kilku tygodniach ciało jest suche i zakonserwowane. Wystawę sponsorują Chiny. Media spekulują, że mogą się na niej znaleźć ciała więźniów, na których wykonano wyroki śmierci. Właśnie z tego powodu nie zgodziła się na nią Francja. " zgadzam się Cytat:
|
|
#1503 |
|
Zakorzenienie
|
Oglądałam, byłam rok temu. Mieliśmy wtedy szczęście, bo kupiliśmy bilety na parterze, w 2 rzędzie, na samym środku tydzień przed spektaklem!
|
|
#1504 | |
|
Copyraptor
|
Cytat:
Ale z pierwszych dwóch linków wynika, że to trzy różne wystawy. Pierwszy link, pierwsza wystawa (oryginalna): "Gunther von Hagens ze swoją wystawą nie został jednak wpuszczony do wielu krajów (m.in. do Izraela i Polski), w innych (Francja, Niemcy) wywołał silne protesty, a niemieckie media oskarżyły go nawet o to, że do wystawy wykorzystuje ciała chińskich więźniów skazanych na karę śmierci. Te zarzuty nigdy nie zostały potwierdzone, a sam von Hagens szybko został multimilionerem. I znalazł naśladowców - podobne wystawy organizuje już kilka innych firm na całym świecie." Ta wystawa organizowana na Zabłociu to właśnie "naśladowca", oskarżony był Hagens. Z drugiego linka wynika, że oskarżyli o to Premier Exhibitions (druga wystawa) . A obecną wystawę (trzecią) robi czeska JVS Group. I wystawa się nie nazywa "Bodies...the exhibition" tylko "The Human Body Exhibition". "Cytowany przez "Daily Mail" doktor David Nicholl, działacz praw człowieka twierdzi, że w wystawie spreparowanych ludzikach ciał "Bodies... the exhibition", wykorzystywane są ciała straconych chińskich więźniów. Firma Premier Exhibitions, organizator wystawy (...)" Więc albo ja czegoś nie rozumiem, albo autor artykułu chciał napisać o czymś sensacyjnym, i sobie powybierał informacje jakie mu pasowały - tu coś o ciałach, tu jakąś wystawę...
Fanpage z moimi rysunkami, które pewnie już gdzieś widziałaś w internecie, tylko nie wiedziałaś, że to moje. Edytowane przez cholernarejestracja Czas edycji: 2013-03-12 o 19:52 |
|
|
|
|
#1505 |
|
Matka Smoka
|
Chyba zadowolona skoro tyle razy go polecałam i chcę kupić taki sam
![]() Mam ten zestaw - http://www.braunhousehold.com/pl-PL/...et-0x64196742/ Z tego względu, że mam tyle dodatków, to nie opłaca mi się kupować innej marki teraz. Teraz kupię chyba ten: http://www.braunhousehold.com/pl-PL/...ve-0x64196743/ Ale bez sensu bo będę mieć zdublowane pojemniki - nie wiem czemu tego solo nie sprzedają? Tzn. podobno sprzedają w serwisach ale mega drogo i się nie opłaca.Wg mnie mikser to fajniejsza rzecz i ma więcej funkcji - tylko zabiera więcej miejsca. A już w ogóle najfajniejsza rzecz to takie mega roboty samostojące, jak ma Cholerka. Jak ja pragnę wielkiej kuchni |
|
|
|
#1506 |
|
Zakorzenienie
|
Wredna, OMD, dodałam zdjęcia
.
|
|
|
|
#1507 | |
|
Matka Smoka
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1508 | |
|
Copyraptor
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1509 | |
|
Matka Smoka
|
Cytat:
Ale właśnie znalazłam serwis Brauna w Krakowie - przeglądarka nie obsługuje mi ich sklepu (nie jestem na swoim laptopie), więc nie wiem co i p ile mają - ale napiszę najwyżej czy jest jakiś model, ktory mogę solo kupić i pasuje SmoothiesA właśnie - jestem na północy i tu zima totalna brrr. |
|
|
|
|
#1510 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#1511 |
|
Copyraptor
|
Ineso, nie pocieszę Cię mówiąc, że w Krakowie śnieży?
![]() 6^m, ja to mam w ogóle wszystko - mikser ręczny taki z mieszadełkami do ubijania piany i tak dalej, blender i ten stojący robot. I wszystkiego używam do czego innego, mniej-więcej po równo blenderem robię pesto, miksuję zupy i koktajle. Mikserem ręcznym ubijam pianę z białek, robię ciasta na naleśniki i inne rzadkie. A robotem stojącym trę warzywa, miksuję ciasta które wymagają długiego wyrabiania, robię kruche ciasta które się lepiej sieka niż miksuje/wyrabia, siekam orzechy...nie mam problemu z wyciągnięciem go jak wiem, że mi zaoszczędzi roboty
|
|
|
|
#1512 | ||
|
Matka Smoka
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1513 |
|
Copyraptor
|
Tylko jak ja je siekam to tak bardzo drobno, nie wiem jak będzie z siekaniem na większe kawałki, bo może być np. nierówno, tj. z części wyjdą drobinki a kawałki wciąż duże
tak jest np. z czekoladą - chciałam się wycwanić kiedyś i posiekać czekoladę do ciastek czego wybitnie nie lubię, ale z części czekolady robi się pyłek, a część jeszcze w kawałkach
|
|
|
|
#1514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cholera no Ty to jesteś wyposażona
U mnie w domu ten robot nie robił ciast, a do drobnych, obiadowych rzeczy nigdy nie chciało mi się z nim bawić. Cytat:
Mój ma taki zamykany pojemnik do siekania więc gdybym miała zrobić masło orzechowe to myślę, że dałby radę. Cholerka i inne miałam pytać o jutro o możliwość odbioru ale chyba mnie nie będzie w Krakowie ![]() Co myślicie o czymś takim?
|
|
#1515 |
|
Copyraptor
|
Myślę, że to kanapa.
I że jak jest jasna, to się szybko usyfi. Co jeszcze można o niej myśleć?
|
|
|
|
#1516 | ||
|
Matka Smoka
|
Cytat:
Cytat:
Orzechy pewnie też by zrobił na masło, ale musiałabym z tysiąc razy otworzyć i wygarnąć z dna to, do czego nóż nie sięga ![]() W ogóle tego wielkiego pojemnika do siekania warzyw na sałatki to nigdy nie użyłam zgodnie z przeznaczeniem Parę razy tylko wyjęłam i to po to żeby tym dużym nożem ,,wyrabiać" ciastoOgólnie rzecz biorąc mam dość twórcze podejście do blendera. I tak cud, że wytrzymał 4 lata ![]() ---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- Środkowa najładniejsza. Ale też myślę, że to mało praktyczne ze względu na kolor. |
||
|
|
|
#1517 |
|
Nie depcze krokusów
|
Myślę, że to jasny mebel. Jeśli planujecie w ciągu paru lat dziecko, to zrobi sobie dużą kolorowankę do leżenia.
Od zastosowanego materiału zależy, czy się będzie syfić. Niestety nie wiem, jaki jest odpowiedni. Moja ciotka ma od lat białe meble i wyglądają jak nowe.
Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. Edytowane przez Malla Czas edycji: 2013-03-12 o 21:17 |
|
|
|
#1518 | |||
|
Zakorzenienie
|
Granatowa, Myszka- czy ul. Szybka jest dla Was po drodze? znalazłam tam etui na telefon i ze względu na cenę chciałabym je wziąć, ale dla mnie ta lokalizacja to koniec świata
sklep znajduje się obok salonu skody przy ul. Kocmyrzowskiej, otwarty do 18.00Czy któraś z Was ewentualnie mogłaby tam podejść? ![]() Cytat:
wszystko przez te dzieciory. Na zjeżdżalniach byłam, ale ciota ze mnie i bałam się tej najszybszej a na tą z kółkami nie chciało mi się czekać. Mnie chyba najbardziej podobały się te wiry (niesamowite że tak ciężko było z nich wyjść!) i ta chlupiąca misa w zewnętrznym basenie- coś a'la fale właśnie. W ogóle wylegiwanie się w basenie pod chmurką w taki ziąb z widokiem na tatry (których niestety nie dane bylo zobaczyć) to genialna sprawa!Cytat:
![]() 2. ![]() 3. pewnie że bezkres! głębiny i stwory tam żyjące zawsze mnie przerażały, brrr. ale tak się dzisiaj naczytałam o tych himalaistach i przejrzałam te filmiki i w ogóle że się zaczęłam na poważnie o was bać. Wcześniej też się bałam, ale mniej. nie idźcie w te góry a tak serio to miałam już kilka razy Cię pytać, bo jakoś nic nie mówiłaś o szczegółach tych planów. Nie boicie się? Przecież jesteście niedoświadczeni, w sumie wielkiego pojęcia na ten temat nie macie, bo co innego chodzić po tatrach, a co innego po H. Wiem, że nie pakujecie się na szczyt, ale jednak.... idę czytać! Cytat:
6M- sama mam białe kanapy i zdecydowanie odradzam. Pięknie toto wygląda, ale jest strasznie niefunkcjonalne. Wystarczy, że raz Granatowo przyjdzie w granatowych jeansach i plama murowana A tak serio- widać wszystkie zabrudzenia i przecierają się wezgłowia/ podłokietniki(?)? Ja w końcu zainwestowałam w narzuty i jest ok, ale z wezgłowiami/ podłokietnikami nic nie zrobię i nadal będą narażone na wytarcia i przybrudzenia
Nie warto żałować naszych wyborów, bo w momencie kiedy je podejmujemy wydają się najlepszymi decyzjami, a przecież nie jesteśmy w stanie przewidzieć ich konsekwencji. kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=546709 moje ciuszki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=550082 |
|||
|
|
|
#1519 |
|
Zakorzenienie
|
Cholerka, Ineso, Malla, GG dziękuję za opinie
Uparłam się na jasny kolor i dlatego właśnie musi być skórzana (ze względu na zabrudzenia, dzieci własnie). Chodziło mi raczej o ocenę wizualną ![]() gga jaki masz materiał?
|
#1520 |
|
Nie depcze krokusów
|
Wizualnie podobają mi się białe meble
|
|
#1521 |
|
Zakorzenienie
|
Ineso nie wpadłam nigdy na mielenie mięsa blenderem. Muszę spróbować
W ogóle to podobają mi się nawet te proste ikeowe ale jasna materiałowa kanapa to zabójstwo
|
#1522 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
skórzaną na pewno łatwiej utrzymać w czystości choć to musi być już na prawdę wysoka półka, bo przecież od siedzenia, leżenia itp. i tak ta skóra będzie się przecierać/czernieć. Rodzice mojego byłego mają kanapę z 2 fotelami w jasno zółtym kolorze i służy im już lata, ale lekkie przetarcia, a raczej jakby zaczernienie koloru w miejscach gdzie się najczęściej siada niestety widać. A kosztowała sporo, powiedziałabym że bardzo dużo. mnie też, nie przytłaczają pokoju i wydają się lżejsze niż jakiekolwiek inne
Nie warto żałować naszych wyborów, bo w momencie kiedy je podejmujemy wydają się najlepszymi decyzjami, a przecież nie jesteśmy w stanie przewidzieć ich konsekwencji. kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=546709 moje ciuszki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=550082 |
|
|
|
|
#1523 | |
|
Zakorzenienie
|
Mmmm niektóre ikeowe mają zdejmowane pokrowce, które później można dokupić
Zatem może nie białe ale jakieś kremowe meble mają szansę przetrwać ![]() Cytat:
Ale to dlatego ze miałam za słabo zawiązane bikini i bałam się, że wyląduje w wodzie bez stanika lub majtekCo do wirów-przedzieramy się przez basen, mój towarzysz przodem Idzie cwaniak, po chwili zauważył ze mnie nie ma...Wir mnie wciągnąłByłaś jeszcze gdzieś na termach? Według mnie właśnie te w Białce są najfajniejsze
|
|
|
#1524 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bardzo fajne Co ubierasz jutro? Jak się Twojemu TŻtowi podobało? ![]() Cytat:
Cytat:
Ładne, ale cholernie niepraktyczne. Cytat:
![]() edit: Jeśli to ulica Szybka to ja nie wiem gdzie w pobliżu jest salon Skody, a przejeżdżam tamtędy prawie codziennie
Edytowane przez WrednaMyszka Czas edycji: 2013-03-12 o 22:21 |
||||
|
|
|
#1525 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1526 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a użytkowany był w normalny sposób, nie było wszystko brudzących dzieciaków, nie paćkało się brudnymi palcami itp. taki urok jasnych rzeczyhaha a to Mężczyzna ja ze 2x musiałam okrążać ten wir zanim udało mi się z niego wyjść ![]() na termach jako takich byłam jeszcze w Bukowinie. Poza tym jak dla mnie to termy= aquapark bo niby czym to się różni? Ok, wodą, że tu jest z głębi ziemi itp. ale w wielu aquaparkach też są jakieś wody o specjalistycznych właściwościach, s wszystkie atrakcje jakie są w Białce są też w każdym standardowym aquaparku. Cytat:
Cytat:
|||
|
|
|
#1527 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie chcę się zakochać...
|
|
|
|
|
#1528 | |
|
Zakorzenienie
|
Zacznę zbierać na taki
![]() Cytat:
m^6, z tamtych które wkleiłaś za pierwszym razem najbardziej podobała mi się kanapa z drugiego zdjęcia, ma fajny kształt tych bocznych poduszek no a o praktyczności już wszyscy napisali ![]() SdC, bardzo pozytywnie nastrajasz tą relacją, super, że jesteś tak zadowolona! Z przyjemnością się czyta notkę nigdy poważnie nie myślałam o takiej usłudze, że "zwykli śmiertelnicy" faktycznie mogą skorzystać, a tu proszę A czy było tak, że jakiegoś ciucha nie kupowałaś ze względu na cenę? na zasadzie "no przecież nie dam tyle za głupią spódnicę/bluzkę/cośtam"
|
|
#1529 |
|
Konto usunięte
|
Krakvet mnie załamuje
|
|
|
|
#1530 |
|
Zakorzenienie
|
Przedarłam się przez zaspy
i dotarłam do ulubionego SH na dostawę...W drodze do domu skakałam z radości, że kupiłam spódniczkę taką samą co mi się dopiero rozwaliła a tu psikus-jest za duża Ale kilka innych kupionych rzeczy skutecznie poprawia mi humor
![]() |
Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:25.

Tzn. podobno sprzedają w serwisach ale mega drogo i się nie opłaca.

Parę razy tylko wyjęłam i to po to żeby tym dużym nożem ,,wyrabiać" ciasto
sklep znajduje się obok salonu skody przy ul. Kocmyrzowskiej, otwarty do 18.00
wszystko przez te dzieciory. Na zjeżdżalniach byłam, ale ciota ze mnie i bałam się tej najszybszej
(czyt. zgrabnie