Krakowianki - XXII - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Spotkania Wizażanek

Notka

Spotkania Wizażanek Spotkania Wizażanek to forum, gdzie umawiamy się na spotkania w realu. Uwaga! W temacie wpisz region, w którym chciałybyście się spotkać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-12, 19:27   #1501
f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3
Konto usunięte

Dot.: Krakowianki - XXII

Cytat:
Napisane przez ola_gie Pokaż wiadomość
Czy jest ktoś chętny na Awanti? Ecrulo pisała, że może zorganizuje, jak się uzbierają zainteresowane
Ja mogę coś wziąć
f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 19:39   #1502
mmmmmm
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
No ale z tych artykułów wynika, że ta wystawa o której my rozmawiamy i wystawy których dotyczy afera chińska to zupełnie inne wystawy.
Przecież rozmawiamy o tej na Zabłociu?
"Wystawę złożoną z wypreparowanych ciał ludzkich, można oglądać od jutra w Klubie Fabryka na Zablociu. Kraków jest pierwszym polskim miastem, prezentującym tę ekspozycję. (...) Na wystawę składa się 200 spreparowanych ciał ludzkich. Metoda stosowana przez naukowców polega na wtłoczeniu w ludzkie ciało acetonu zamiast wody i umieszczenie go w mieszance silikonowej. Po kilku tygodniach ciało jest suche i zakonserwowane.
Wystawę sponsorują Chiny. Media spekulują, że mogą się na niej znaleźć ciała więźniów, na których wykonano wyroki śmierci. Właśnie z tego powodu nie zgodziła się na nią Francja. "

Cytat:
Napisane przez OneMoreDress Pokaż wiadomość
Bardzo fajna notka Tylko rzeczywiście troszkę zdjęć brakuje
zgadzam się

Cytat:
Napisane przez WrednaMyszka Pokaż wiadomość
Na Mayday 2. Od kilku miesięcy polowaliśmy z TŻtem, ale ciągle nie było dobrych miejscówek na pasujące nam terminy.
A oglądałaś 1? My już od dawna mamy ochotę, ale ciężko z biletami
Stary 2013-03-12, 19:50   #1503
WrednaMyszka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mmmmmm Pokaż wiadomość
Oglądałam, byłam rok temu. Mieliśmy wtedy szczęście, bo kupiliśmy bilety na parterze, w 2 rzędzie, na samym środku tydzień przed spektaklem! Ktoś widocznie zrezygnował i poszczęściło się nam. Było rewelacyjne, popłakałam się ze śmiechu! Od razu chcieliśmy iść na dwójkę, ale właśnie nie było jak.

WrednaMyszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 19:50   #1504
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Przecież rozmawiamy o tej na Zabłociu?
"Wystawę złożoną z wypreparowanych ciał ludzkich, można oglądać od jutra w Klubie Fabryka na Zablociu. Kraków jest pierwszym polskim miastem, prezentującym tę ekspozycję. (...) Na wystawę składa się 200 spreparowanych ciał ludzkich. Metoda stosowana przez naukowców polega na wtłoczeniu w ludzkie ciało acetonu zamiast wody i umieszczenie go w mieszance silikonowej. Po kilku tygodniach ciało jest suche i zakonserwowane.
Wystawę sponsorują Chiny. Media spekulują, że mogą się na niej znaleźć ciała więźniów, na których wykonano wyroki śmierci. Właśnie z tego powodu nie zgodziła się na nią Francja. "

zgadzam się

Ale z pierwszych dwóch linków wynika, że to trzy różne wystawy.

Pierwszy link, pierwsza wystawa (oryginalna):

"Gunther von Hagens ze swoją wystawą nie został jednak wpuszczony do wielu krajów (m.in. do Izraela i Polski), w innych (Francja, Niemcy) wywołał silne protesty, a niemieckie media oskarżyły go nawet o to, że do wystawy wykorzystuje ciała chińskich więźniów skazanych na karę śmierci. Te zarzuty nigdy nie zostały potwierdzone, a sam von Hagens szybko został multimilionerem. I znalazł naśladowców - podobne wystawy organizuje już kilka innych firm na całym świecie."

Ta wystawa organizowana na Zabłociu to właśnie "naśladowca", oskarżony był Hagens.

Z drugiego linka wynika, że oskarżyli o to Premier Exhibitions (druga wystawa) . A obecną wystawę (trzecią) robi czeska JVS Group. I wystawa się nie nazywa "Bodies...the exhibition" tylko "The Human Body Exhibition".

"Cytowany przez "Daily Mail" doktor David Nicholl, działacz praw człowieka twierdzi, że w wystawie spreparowanych ludzikach ciał "Bodies... the exhibition", wykorzystywane są ciała straconych chińskich więźniów.

Firma Premier Exhibitions, organizator wystawy (...)"

Więc albo ja czegoś nie rozumiem, albo autor artykułu chciał napisać o czymś sensacyjnym, i sobie powybierał informacje jakie mu pasowały - tu coś o ciałach, tu jakąś wystawę...

Edytowane przez cholernarejestracja
Czas edycji: 2013-03-12 o 19:52
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 19:51   #1505
Ineso
Matka Smoka

Cytat:

A Twój dużo funkcji posiada? Jaki model masz? Zadowolona jesteś?
Chyba zadowolona skoro tyle razy go polecałam i chcę kupić taki sam
Mam ten zestaw - http://www.braunhousehold.com/pl-PL/...et-0x64196742/ Z tego względu, że mam tyle dodatków, to nie opłaca mi się kupować innej marki teraz. Teraz kupię chyba ten: http://www.braunhousehold.com/pl-PL/...ve-0x64196743/ Ale bez sensu bo będę mieć zdublowane pojemniki - nie wiem czemu tego solo nie sprzedają? Tzn. podobno sprzedają w serwisach ale mega drogo i się nie opłaca.

Wg mnie mikser to fajniejsza rzecz i ma więcej funkcji - tylko zabiera więcej miejsca. A już w ogóle najfajniejsza rzecz to takie mega roboty samostojące, jak ma Cholerka. Jak ja pragnę wielkiej kuchni I garderoby
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 19:53   #1506
SdC
Zakorzenienie

Wredna, OMD, dodałam zdjęcia .
SdC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 19:54   #1507
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
Oglądałam, byłam rok temu. Mieliśmy wtedy szczęście, bo kupiliśmy bilety na parterze, w 2 rzędzie, na samym środku tydzień przed spektaklem! Ktoś widocznie zrezygnował i poszczęściło się nam. Było rewelacyjne, popłakałam się ze śmiechu! Od razu chcieliśmy iść na dwójkę, ale właśnie nie było jak.
Ja nie rozumiem fenomenu tego spektaklu - jak w końcu po latach słuchania jaki on zabawny zobaczyłam go sama, to byłam mocno rozczarowana. Owszem, śmieszny, ale więcej się śmiałam np. na ,,Prywatnej kliniece" w Ludowym. I w kazdym razie nie przyszło mi do głowy iść na kolejną część.
Stary 2013-03-12, 19:54   #1508
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Napisane przez Ineso Pokaż wiadomość
Mam ten zestaw - http://www.braunhousehold.com/pl-PL/...et-0x64196742/ Z tego względu, że mam tyle dodatków, to nie opłaca mi się kupować innej marki teraz. Teraz kupię chyba ten: http://www.braunhousehold.com/pl-PL/...ve-0x64196743/ Ale bez sensu bo będę mieć zdublowane pojemniki - nie wiem czemu tego solo nie sprzedają? Tzn. podobno sprzedają w serwisach ale mega drogo i się nie opłaca.

Wg mnie mikser to fajniejsza rzecz i ma więcej funkcji - tylko zabiera więcej miejsca. A już w ogóle najfajniejsza rzecz to takie mega roboty samostojące, jak ma Cholerka. Jak ja pragnę wielkiej kuchni I garderoby
A nie możesz kupić takiego http://www.braunhousehold.com/pl-PL/...up-0x64162737/ ? Nie będzie pasował?
Stary 2013-03-12, 20:02   #1509
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
A nie możesz kupić takiego http://www.braunhousehold.com/pl-PL/...up-0x64162737/ ? Nie będzie pasował?
ma tylko 450W i 2 prędkości, tamten miał 600W i 15 prędkości. I skoro tamten udało mi się spalić na mięsie to ten nie da rady nawet fasoli. To jak przesiąść się ze sportowego do malucha
Ale właśnie znalazłam serwis Brauna w Krakowie - przeglądarka nie obsługuje mi ich sklepu (nie jestem na swoim laptopie), więc nie wiem co i p ile mają - ale napiszę najwyżej czy jest jakiś model, ktory mogę solo kupić i pasuje No i ile kosztuje solo pojemnik do kruszenia lodu Smoothies

A właśnie - jestem na północy i tu zima totalna brrr.
Stary 2013-03-12, 20:03   #1510
mmmmmm
Zakorzenienie

Cytat:
To rzeczywiście mieliście szczęście.

Cytat:
Ale z pierwszych dwóch linków wynika, że to trzy różne wystawy.

Więc albo ja czegoś nie rozumiem, albo autor artykułu chciał napisać o czymś sensacyjnym, i sobie powybierał informacje jakie mu pasowały - tu coś o ciałach, tu jakąś wystawę...
Wrzuciłam teraz przypadkowe linki, które mi wyskoczyły po wpisaniu hasła w google ale wcześniej na pewno słyszałam o kontrowersjach związanych z tą krakowską wystawą

Cytat:
Napisane przez Ineso;39731736/

Fajniejsza jak się ma tyle miejsca, żeby stał na blacie bo inaczej rzadko się używa. Chociaż u mnie w domu i tak rzadko używałam robota bo jak miałam to przekładać, myć itd. to wolałam ręcznie sobie poradzić. A z blendera jestem mega zadowolona
Stary 2013-03-12, 20:10   #1511
cholernarejestracja
Copyraptor

Ineso, nie pocieszę Cię mówiąc, że w Krakowie śnieży?

6^m, ja to mam w ogóle wszystko - mikser ręczny taki z mieszadełkami do ubijania piany i tak dalej, blender i ten stojący robot. I wszystkiego używam do czego innego, mniej-więcej po równo blenderem robię pesto, miksuję zupy i koktajle. Mikserem ręcznym ubijam pianę z białek, robię ciasta na naleśniki i inne rzadkie. A robotem stojącym trę warzywa, miksuję ciasta które wymagają długiego wyrabiania, robię kruche ciasta które się lepiej sieka niż miksuje/wyrabia, siekam orzechy...nie mam problemu z wyciągnięciem go jak wiem, że mi zaoszczędzi roboty
Stary 2013-03-12, 20:13   #1512
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
Fajniejsza jak się ma tyle miejsca, żeby stał na blacie bo inaczej rzadko się używa. Chociaż u mnie w domu i tak rzadko używałam robota bo jak miałam to przekładać, myć itd. to wolałam ręcznie sobie poradzić. A z blendera jestem mega zadowolona
Właśnie pisałam, że warunkiem jest posiadanie miejsca Owszem do zmiksowania zupy czy koktajlu to blender wygodniejszy i mniej roboty. Ale bardziej skomplikowane rzeczy lepiej robić w mikserze. Przykładem moje mielenie mięsa - dwa filety z kurczaka muszę mielić na raty, trochę to trwa. Albo masło orzechowe - Hope robi blenderem, ale to też pewnie trochę trwa, a u Cholery wrzucimy pewnie w mikser, zamkniemy i zrobi się samo

---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

Cytat:
A robotem stojącym trę warzywa, miksuję ciasta które wymagają długiego wyrabiania, robię kruche ciasta które się lepiej sieka niż miksuje/wyrabia, siekam orzechy...nie mam problemu z wyciągnięciem go jak wiem, że mi zaoszczędzi roboty
Ooo to jeszcze sobie przywiozę orzechy i posiekam
Stary 2013-03-12, 20:19   #1513
cholernarejestracja
Copyraptor

Tylko jak ja je siekam to tak bardzo drobno, nie wiem jak będzie z siekaniem na większe kawałki, bo może być np. nierówno, tj. z części wyjdą drobinki a kawałki wciąż duże tak jest np. z czekoladą - chciałam się wycwanić kiedyś i posiekać czekoladę do ciastek czego wybitnie nie lubię, ale z części czekolady robi się pyłek, a część jeszcze w kawałkach
Stary 2013-03-12, 20:22   #1514
mmmmmm
Zakorzenienie

Cholera no Ty to jesteś wyposażona
U mnie w domu ten robot nie robił ciast, a do drobnych, obiadowych rzeczy nigdy nie chciało mi się z nim bawić.

Cytat:
Właśnie pisałam, że warunkiem jest posiadanie miejsca Owszem do zmiksowania zupy czy koktajlu to blender wygodniejszy i mniej roboty. Ale bardziej skomplikowane rzeczy lepiej robić w mikserze. Przykładem moje mielenie mięsa - dwa filety z kurczaka muszę mielić na raty, trochę to trwa. Albo masło orzechowe - Hope robi blenderem, ale to też pewnie trochę trwa, a u Cholery wrzucimy pewnie w mikser, zamkniemy i zrobi się samo[COLOR="Silver"]
Jak mielisz mięso blenderem? Tym zwykłym nożem?
Mój ma taki zamykany pojemnik do siekania więc gdybym miała zrobić masło orzechowe to myślę, że dałby radę.

Cholerka i inne miałam pytać o jutro o możliwość odbioru ale chyba mnie nie będzie w Krakowie

Co myślicie o czymś takim?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg basic.jpg (14,5 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg freesia vero.jpg (18,5 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg margot.jpg (44,0 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg mini max.jpg (17,8 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg section51.jpg (17,5 KB, 3 załadowań)
Stary 2013-03-12, 20:29   #1515
cholernarejestracja
Copyraptor

Myślę, że to kanapa.

I że jak jest jasna, to się szybko usyfi.

Co jeszcze można o niej myśleć?
Stary 2013-03-12, 20:34   #1516
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
Tylko jak ja je siekam to tak bardzo drobno, nie wiem jak będzie z siekaniem na większe kawałki, bo może być np. nierówno, tj. z części wyjdą drobinki a kawałki wciąż duże tak jest np. z czekoladą - chciałam się wycwanić kiedyś i posiekać czekoladę do ciastek czego wybitnie nie lubię, ale z części czekolady robi się pyłek, a część jeszcze w kawałkach
Mhm, co prawda jak sama siekam nożem to też równe kawałki nie są, ale nie wiem czy chcę pył. Najwyżej przetestuję.
Cytat:
Jak mielisz mięso blenderem? Tym zwykłym nożem?
Mój ma taki zamykany pojemnik do siekania więc gdybym miała zrobić masło orzechowe to myślę, że dałby radę.
Siekam w tym pojemniku 350ml - nie ma konsystencji takiej, jak zwykłe mielone - ale wystarczająco małe kawałki, żeby ulepić z tego mielonego, czy dodać do sosu.
Orzechy pewnie też by zrobił na masło, ale musiałabym z tysiąc razy otworzyć i wygarnąć z dna to, do czego nóż nie sięga
W ogóle tego wielkiego pojemnika do siekania warzyw na sałatki to nigdy nie użyłam zgodnie z przeznaczeniem Parę razy tylko wyjęłam i to po to żeby tym dużym nożem ,,wyrabiać" ciasto
Ogólnie rzecz biorąc mam dość twórcze podejście do blendera. I tak cud, że wytrzymał 4 lata

---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

Cytat:
Myślę, że to kanapa.

Środkowa najładniejsza. Ale też myślę, że to mało praktyczne ze względu na kolor.
Stary 2013-03-12, 21:14   #1517
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Myślę, że to jasny mebel. Jeśli planujecie w ciągu paru lat dziecko, to zrobi sobie dużą kolorowankę do leżenia.

Od zastosowanego materiału zależy, czy się będzie syfić. Niestety nie wiem, jaki jest odpowiedni. Moja ciotka ma od lat białe meble i wyglądają jak nowe.

Edytowane przez Malla
Czas edycji: 2013-03-12 o 21:17
Malla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 21:15   #1518
gg22
Zakorzenienie

Granatowa, Myszka- czy ul. Szybka jest dla Was po drodze? znalazłam tam etui na telefon i ze względu na cenę chciałabym je wziąć, ale dla mnie ta lokalizacja to koniec świata sklep znajduje się obok salonu skody przy ul. Kocmyrzowskiej, otwarty do 18.00
Czy któraś z Was ewentualnie mogłaby tam podejść?

Cytat:
Tej pogody to Ci zazdroszczę
Dużo ludzi było wieczorem na termach? Bo jak ja byłam to wszędzie były kolejki do 'bąbelków' 3,5 h to rzeczywiście długo, ja wchodzę na 2,5 i jest akurat-bo jeszcze trzeba przecież się przebrać i wysuszyć

Byłaś na zjeżdżalniach? Ja lubię tą dla dzieci-z kółkami No i basen z falą, czuje się jak nad morzem
było sporo ale jakoś fajnie się to rozkładało, że nie czuło się tłumu. ale strefa głośna jest na prawdę głośna wszystko przez te dzieciory. Na zjeżdżalniach byłam, ale ciota ze mnie i bałam się tej najszybszej a na tą z kółkami nie chciało mi się czekać. Mnie chyba najbardziej podobały się te wiry (niesamowite że tak ciężko było z nich wyjść!) i ta chlupiąca misa w zewnętrznym basenie- coś a'la fale właśnie. W ogóle wylegiwanie się w basenie pod chmurką w taki ziąb z widokiem na tatry (których niestety nie dane bylo zobaczyć) to genialna sprawa!

Cytat:
Napisane przez granatowo Pokaż wiadomość
1. a jak doszłaś do tego, że to jednak dzisiaj?

2. i dlatego wyglądasz jak wyglądasz (czyt. zgrabnie )

3. Prawda? I co lepsze? Bezkres ze szczytami spowitymi białymi chmurkami czy te potwory?
1. zobaczyłam na kartkę, którą Ł. mi zrobił w ramach niespodzianki i była na niej data
2.
3. pewnie że bezkres! głębiny i stwory tam żyjące zawsze mnie przerażały, brrr.
ale tak się dzisiaj naczytałam o tych himalaistach i przejrzałam te filmiki i w ogóle że się zaczęłam na poważnie o was bać. Wcześniej też się bałam, ale mniej. nie idźcie w te góry

a tak serio to miałam już kilka razy Cię pytać, bo jakoś nic nie mówiłaś o szczegółach tych planów. Nie boicie się? Przecież jesteście niedoświadczeni, w sumie wielkiego pojęcia na ten temat nie macie, bo co innego chodzić po tatrach, a co innego po H.
Wiem, że nie pakujecie się na szczyt, ale jednak....

Cytat:
Napisane przez SdC Pokaż wiadomość
idę czytać!

Cytat:
Myślę, że to kanapa.

6M- sama mam białe kanapy i zdecydowanie odradzam. Pięknie toto wygląda, ale jest strasznie niefunkcjonalne. Wystarczy, że raz Granatowo przyjdzie w granatowych jeansach i plama murowana Dorzuć do tego Lenkęplamę i SdC- gapę i możesz zapomnieć o białych kanapach
A tak serio- widać wszystkie zabrudzenia i przecierają się wezgłowia/ podłokietniki(?)? Ja w końcu zainwestowałam w narzuty i jest ok, ale z wezgłowiami/ podłokietnikami nic nie zrobię i nadal będą narażone na wytarcia i przybrudzenia
.
gg22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 21:25   #1519
mmmmmm
Zakorzenienie

Cholerka, Ineso, Malla, GG dziękuję za opinie
Uparłam się na jasny kolor i dlatego właśnie musi być skórzana (ze względu na zabrudzenia, dzieci własnie). Chodziło mi raczej o ocenę wizualną

gga jaki masz materiał?
Stary 2013-03-12, 21:31   #1520
Malla
Nie depcze krokusów

Wizualnie podobają mi się białe meble
Stary 2013-03-12, 21:36   #1521
mmmmmm
Zakorzenienie

Ineso nie wpadłam nigdy na mielenie mięsa blenderem. Muszę spróbować

W ogóle to podobają mi się nawet te proste ikeowe ale jasna materiałowa kanapa to zabójstwo
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ektorp-sofa-trzyosobowa__22361_PE107241_S4.jpg (14,0 KB, 6 załadowań)
Stary 2013-03-12, 21:37   #1522
gg22
Zakorzenienie

Cytat:
Cholerka, Ineso, Malla, GG dziękuję za opinie
Uparłam się na jasny kolor i dlatego właśnie musi być skórzana (ze względu na zabrudzenia, dzieci własnie). Chodziło mi raczej o ocenę wizualną

gga jaki masz materiał?
ja mam normalne materiałowe.
skórzaną na pewno łatwiej utrzymać w czystości choć to musi być już na prawdę wysoka półka, bo przecież od siedzenia, leżenia itp. i tak ta skóra będzie się przecierać/czernieć. Rodzice mojego byłego mają kanapę z 2 fotelami w jasno zółtym kolorze i służy im już lata, ale lekkie przetarcia, a raczej jakby zaczernienie koloru w miejscach gdzie się najczęściej siada niestety widać. A kosztowała sporo, powiedziałabym że bardzo dużo.

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Wizualnie podobają mi się białe meble
mnie też, nie przytłaczają pokoju i wydają się lżejsze niż jakiekolwiek inne
.
Stary 2013-03-12, 21:41   #1523
OneMoreDress
Zakorzenienie

Mmmm niektóre ikeowe mają zdejmowane pokrowce, które później można dokupić Zatem może nie białe ale jakieś kremowe meble mają szansę przetrwać

Cytat:
Napisane przez gg22 Pokaż wiadomość
było sporo ale jakoś fajnie się to rozkładało, że nie czuło się tłumu. ale strefa głośna jest na prawdę głośna wszystko przez te dzieciory. Na zjeżdżalniach byłam, ale ciota ze mnie i bałam się tej najszybszej a na tą z kółkami nie chciało mi się czekać. Mnie chyba najbardziej podobały się te wiry (niesamowite że tak ciężko było z nich wyjść!) i ta chlupiąca misa w zewnętrznym basenie- coś a'la fale właśnie. W ogóle wylegiwanie się w basenie pod chmurką w taki ziąb z widokiem na tatry (których niestety nie dane bylo zobaczyć) to genialna sprawa!
Też nie poszłam na tą najszybszą Ale to dlatego ze miałam za słabo zawiązane bikini i bałam się, że wyląduje w wodzie bez stanika lub majtek
Co do wirów-przedzieramy się przez basen, mój towarzysz przodem Idzie cwaniak, po chwili zauważył ze mnie nie ma...Wir mnie wciągnął

Byłaś jeszcze gdzieś na termach? Według mnie właśnie te w Białce są najfajniejsze
Stary 2013-03-12, 22:19   #1524
WrednaMyszka
Zakorzenienie

Cytat:

Ale fajny Zapisuję model

Cytat:
Bardzo fajne Co ubierasz jutro? Jak się Twojemu TŻtowi podobało?
Cytat:
Ja nie rozumiem fenomenu tego spektaklu - jak w końcu po latach słuchania jaki on zabawny zobaczyłam go sama, to byłam mocno rozczarowana. Owszem, śmieszny, ale więcej się śmiałam np. na ,,Prywatnej kliniece" w Ludowym. I w kazdym razie nie przyszło mi do głowy iść na kolejną część.
Wiesz co, ja nie chodzę jakoś dużo do teatrów, więc nie mam porównania, ale mi się podobało. Może po innych sztukach zmienię zdanie.

Cytat:
Ale właśnie znalazłam serwis Brauna w Krakowie - przeglądarka nie obsługuje mi ich sklepu (nie jestem na swoim laptopie), więc nie wiem co i p ile mają - ale napiszę najwyżej czy jest jakiś model, ktory mogę solo kupić i pasuje No i ile kosztuje solo pojemnik do kruszenia lodu:brzydal: Smoothies
A ja szukam blendera z tym od razu Fajnie, że można potem dokupić.

Cytat:
Ładne, ale cholernie niepraktyczne.

Cytat:
Napisane przez gg22 Pokaż wiadomość
Granatowa, Myszka- czy ul. Szybka jest dla Was po drodze? znalazłam tam etui na telefon i ze względu na cenę chciałabym je wziąć, ale dla mnie ta lokalizacja to koniec świata sklep znajduje się obok salonu skody przy ul. Kocmyrzowskiej, otwarty do 18.00
Czy któraś z Was ewentualnie mogłaby tam podejść?
Podejść nie mogę, bo mam daleko, ale podjechać tak. Będę jutro przejeżdżać tamtędy. Co mam dokładnie kupić? Potrzebuję też dokładny adres i nazwę sklepu
edit: Jeśli to ulica Szybka to ja nie wiem gdzie w pobliżu jest salon Skody, a przejeżdżam tamtędy prawie codziennie

Edytowane przez WrednaMyszka
Czas edycji: 2013-03-12 o 22:21
WrednaMyszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 22:44   #1525
SdC
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo fajne Co ubierasz jutro? Jak się Twojemu TŻtowi podobało?
Nie wiem jeszcze . Mam mętlik w głowie . TŻ był ucieszony ilością spódnic . Podobało mu się. Ale jemu ubranie nie robi różnicy, byle bym to ja była pod ubraniem .
SdC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 09:08   #1526
gg22
Zakorzenienie

Cytat:
Mmmm niektóre ikeowe mają zdejmowane pokrowce, które później można dokupić Zatem może nie białe ale jakieś kremowe meble mają szansę przetrwać

Też nie poszłam na tą najszybszą Ale to dlatego ze miałam za słabo zawiązane bikini i bałam się, że wyląduje w wodzie bez stanika lub majtek
Co do wirów-przedzieramy się przez basen, mój towarzysz przodem Idzie cwaniak, po chwili zauważył ze mnie nie ma...Wir mnie wciągnął

Byłaś jeszcze gdzieś na termach? Według mnie właśnie te w Białce są najfajniejsze
tym bardziej pokrowce z ikei się nie sprawdzają- miałam na kanapie ecru i po roku był do wyrzucenia- uprać się nie dało, bo był za duży żeby zmieścić do pralki, zaniosłam do pralni to się w wielu miejscach nie doprał i tak straszył a użytkowany był w normalny sposób, nie było wszystko brudzących dzieciaków, nie paćkało się brudnymi palcami itp. taki urok jasnych rzeczy

haha a to Mężczyzna
ja ze 2x musiałam okrążać ten wir zanim udało mi się z niego wyjść

na termach jako takich byłam jeszcze w Bukowinie.
Poza tym jak dla mnie to termy= aquapark bo niby czym to się różni? Ok, wodą, że tu jest z głębi ziemi itp. ale w wielu aquaparkach też są jakieś wody o specjalistycznych właściwościach, s wszystkie atrakcje jakie są w Białce są też w każdym standardowym aquaparku.

Cytat:
Podejść nie mogę, bo mam daleko, ale podjechać tak. Będę jutro przejeżdżać tamtędy. Co mam dokładnie kupić? Potrzebuję też dokładny adres i nazwę sklepu
edit: Jeśli to ulica Szybka to ja nie wiem gdzie w pobliżu jest salon Skody, a przejeżdżam tamtędy prawie codziennie
poszło PW

Cytat:
Nie wiem jeszcze . Mam mętlik w głowie . TŻ był ucieszony ilością spódnic . Podobało mu się. Ale jemu ubranie nie robi różnicy, byle bym to ja była pod ubraniem .
.
Stary 2013-03-13, 09:15   #1527
Konto usunięte

Cytat:
Ale dobrze rozumujesz, bo to nie jest ta oryginalna pierwsza wystawa. Tak naprawdę to w tym momencie jest chyba 4, czy 5 już naśladowców, ponieważ przez swoją kontrowersyjność przyciagają tłumy i biznes jest bardzo opłacalny...

Nie chcę się zakochać...
f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 09:29   #1528
ola_gie
Zakorzenienie

Cytat:
tamten miał 600W i 15 prędkości
Zacznę zbierać na taki
Cytat:
Myślę, że to kanapa.

m^6, z tamtych które wkleiłaś za pierwszym razem najbardziej podobała mi się kanapa z drugiego zdjęcia, ma fajny kształt tych bocznych poduszek no a o praktyczności już wszyscy napisali

SdC, bardzo pozytywnie nastrajasz tą relacją, super, że jesteś tak zadowolona! Z przyjemnością się czyta notkę nigdy poważnie nie myślałam o takiej usłudze, że "zwykli śmiertelnicy" faktycznie mogą skorzystać, a tu proszę
A czy było tak, że jakiegoś ciucha nie kupowałaś ze względu na cenę? na zasadzie "no przecież nie dam tyle za głupią spódnicę/bluzkę/cośtam"

Tak właśnie.
ola_gie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 09:45   #1529
Konto usunięte

Krakvet mnie załamuje
Stary 2013-03-13, 10:04   #1530
OneMoreDress
Zakorzenienie

Przedarłam się przez zaspy i dotarłam do ulubionego SH na dostawę...W drodze do domu skakałam z radości, że kupiłam spódniczkę taką samą co mi się dopiero rozwaliła a tu psikus-jest za duża
Ale kilka innych kupionych rzeczy skutecznie poprawia mi humor

Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości