Fotografia ważna czy nie? - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-03-07, 11:58   #61
Viollet87
Zakorzenienie

Dot.: Fotografia ważna czy nie?

Cytat:
Napisane przez sol11 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!
Teraz na szybciutko bo lecę na miasto do urzędów mnie wysyłają.
Wczoraj przeprowadziłem długa i poważna rozmowę z narzeczonym.
Przyczyniłyscie sie do kompromisu pomiędzy nami!
Dzięki wielkie!

Szczegóły jak wrócę!
Super

310813
Viollet87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-07, 12:32   #62
blackcherry12
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez painka Pokaż wiadomość
Dokładnie to samo napisałam kilka postów wyżej i oczywiście zgadzam się z powyższym.

My płacimy za fotografa 4200zł (z tym, że to jest full pakiet - sesja narzeczeńska, w dniu ślubu od przygotowań do 1 w nocy, sesja ślubna w innym dniu) i raczej jest to średnia cena jak na Warszawę, wręcz przeciętna i jestem z niej bardzo zadowolona. Pisałam maile w sprawie ofert do wielu film i ceny sięgały nawet 8-10 tys.

Prawda, ale prawdą jest również że wielu fotografów jest "mobilnych" i osiągalnych na terenie całego kraju, jeżdżą po całej Polsce sama widziałam wielokrotnie takie oferty, albo wokół kilku województw i kwota za dojazd nie jest jakaś wygórowana, wliczona w koszty, czasami nawet widziałam że płaci się tylko za przyjazd na plener a nie na ślub. Więc jeżeli ktoś mieszka w Warszawie, gdzie rzeczywiście z reguły ceny są bardzo wygórowane, tak jak pisałaś faktycznie 5-10 tys, to co za problem wziąć nawet i lepszego fotografa nie z Warszawy, który kawałek dojedzie i nie płacisz wtedy tylko za usługę a nie za hmmm "rangę?" miasta? U nas fotograf będzie dojeżdżał 120km. Mamy z Krakowa, robi rewelacyjne zdjęcia w dodatku z partnerką i płacimy około 2500 (przygotowania, błogosławiony, ślub, wesele do 1, plener w innym dniu, album, strona internetowa). A jak na Krk to wcale nie dużo więc to też nie jest reguła, że w dużych miastach wszędzie drogo, trzeba długo szukać po prostu Widziałam droższych u siebie w okolicach domu rodzinnego, z naprawdę nieznanej nikomu miejscowości,np. za 3800 za ten sam pakiet który mamy dobry, ale niczym szczególnym naszego nie przebija, nasz ma lepszą jakość zdjęć i nie wyustawiane, naturalne i nawet na chwilę nie zastanawiałam się wybierając tańszego, choć tak jak pisałam powyżej na tym oszczędzać nie chciałam. więc to nie do końca żadna reguła z tymi miastami

Edytowane przez blackcherry12
Czas edycji: 2013-03-07 o 12:38
blackcherry12 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-07, 13:08   #63
Dione
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cukraktywna Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wolnego. Nie zwracacie uwagi na jedno podstawowe kryterium - MIEJSCE ZAMIESZKANIA.
Bynajmniej nie jest to podstawowe kryterium. Cena zalezy od umiejętności i wynikajacego z niego "wzięcia" danego fotografa .
Cytat:
Sorry, ale w takiej Warszawie nie znajdziecie fotografa, który Wam zrobi reportaż za kilkaset złotych. To fizycznie niemożliwe, .
Na pewno sie znajdzie ale to bedzie poczatkujacy fotograf, student który sobie dorabia etc .

Edytowane przez Dione
Czas edycji: 2013-11-19 o 12:58
Dione jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-07, 14:56   #64
kreoolka
Rozeznanie

Cytat:
Hej dziewczyny!
Teraz na szybciutko bo lecę na miasto do urzędów mnie wysyłają.
Wczoraj przeprowadziłem długa i poważna rozmowę z narzeczonym.
Przyczyniłyscie sie do kompromisu pomiędzy nami!
Dzięki wielkie!

Szczegóły jak wrócę!

Super jak się już na kogoś zdecydujecie to się pochwal
kreoolka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-07, 16:07   #65
talkative2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Antilia Pokaż wiadomość
Dla mnie fotografia jest na 1 miejscu, zrezygnowałam w ogóle z filmu na rzecz dobrego foto To coś co zostanie na całe życie, będziemy to pokazywać dzieciom, wnukom Myślę, że warto
Ja to samo! I pierwsze co zarezerwowaliśmy to fotografa (jeszcze zanim mieliśmy salę ) Dla mnie foto to jedna z najważniejszych rzeczy i musiał być koniecznie profesjonalny a zdjęcia trochę artystyczne, niebanalne, ale przy tym naturalnie, nie przerysowane (broń Boże żeby trawa świeciła jaskrawą zielenią , a niebo takim lazurem, ze po oczach razi ) Znaleźliśmy idealnego

talkative2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-07, 18:28   #66
cukraktywna
Zadomowienie

http://bitasmietana.com/
Co myślicie o tych fotografiach?

cukraktywna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-07, 19:33   #67
Dione
Zakorzenienie

Cytat:
reportaz ok ale plener moim zdaniem pozostawia nieco do życzenia
http://bitasmietana.com/wp-content/u...1/IMG_6318.jpg
pomysł fajny ale efekty wyszedł taki że panna młoda ma ukośnie podzielona twarz a pan mlody jest prawie niewidoczny
http://bitasmietana.com/wp-content/u...1/IMG_3259.jpg
to mi sie podoba super miejsce
http://bitasmietana.com/wp-content/u...1/IMG_7053.jpg
odrapany przystanek, udeptana trawa ,nie było ładniejszych miejsc ?
http://bitasmietana.com/wp-content/uploads/2012/11/IMG_5749.jpg
zazwyczja lubie takie zdjecia ale to jakoś zupełnie nie wydaje mi sie ładne
Stary 2013-03-07, 20:41   #68
Emir1994
Zakorzenienie

Cytat:
To mój kolega Bardziej znany pod pseudonimem susza, ja to znowu crazypanter.
http://worldoftanks.eu/community/acc...0534867-susza/
http://worldoftanks.eu/community/acc...4-Crazypanter/

Zdjątka robi fajne

W googlach go zapewne znalazłaś bo właśnie zaczął się pozycjonować na Wawę, też chcę to zrobić.
Warszawa fajny rynek, nawet z dojazdem mniej biorę niż lokalni ale bez wujka google ciężko załapać zlecenia.

Edytowane przez Emir1994
Czas edycji: 2013-03-07 o 20:46
Emir1994 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-07, 23:23   #69
sol11
Raczkowanie

Dziewczyny zastrzele sie !
Napisałam takiego długiego posta i mnie wyrzucili z net
Niech to licho!

Jutro podziele sie z Wami .

Wszystkiego najlepszego dziewczyny w dniu naszego święta!
sol11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-08, 08:40   #70
talkative2
Zakorzenienie

Cytat:
Dla mnie takie ooo... bez szału i jest ten efekt "oczoj***j", nienaturalnej trawy Wręcz razi po oczach
Ale to Tobie mają się podobać

talkative2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-08, 10:40   #71
1989emilia
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny zastrzele sie !
Napisałam takiego długiego posta i mnie wyrzucili z net
Niech to licho!

Jutro podziele sie z Wami .

Wszystkiego najlepszego dziewczyny w dniu naszego święta!

Czekamy!!! Trzymasz nas w niepewności

http://www.poomoc.pl/ Klikaj i pomagaj codziennie
1989emilia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-08, 11:15   #72
ElkaMakeUp
BAN stały

Cytat:
ogólnie zdjęcia nie zrobiły na mnie ogromnego wrażenia ale jest parę fajnych np to:
http://bitasmietana.com/wp-content/u...1/IMG_7022.jpg
ElkaMakeUp jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-08, 22:05   #73
sol11
Raczkowanie

Talking Dot.: Fotografia ważna czy nie?

Dziewczyny jestem!
Ale jestem zabiegana w pracy.
Juz opowiada ze szczegółami,wczoraj napisałam i mi wszystko skasowalo

Dwa dni temu rozmawiałam ponownie na temat slubnego fotografa-oczywiście musiałam podejść dyplomatycznie byłam bardzo milutka,przygotowałem jego ulubione ciasto ech ileż kobieta musi sie poświęcić.
Ale sie chyba opłacało bo doszliśmy do kompromisu

Na pierwszy ogień poszły Wasze posty!jestem Wam mega wdzięczna za to bo dzięki nim zrozumiał (nie interesujące sie babskimi forami a o opinie na temat fotografa raczej nikogo nie pytał)ze dla nas kobiet to ogromna pamiątka na całe życie.
Tłumaczył ze faceci sie nie interesują tematem ślubu i ma raćje ale to nie znaczy ze ma mnie blokować w tych sprawach prawda?
U Was dziewczyny faceci sie angażują w organizacje czy jak u mnie kompletnie nie przykłada?
Nerwy mam na niego bo skoro nie chce sie ńie zając to przynajmniej sie niech sie witrynie .
Jest kochany ale czasami ciężki..

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

Ciąg dalszy
Pisze drugi post bo boje sie ze znowu cos mnie wyrzuci.

Pokazalam mu wielu fotografów miedzy innymi z Waszych wyborów,kawiarni głowa raz w lewa raz w prawa,oczywiście pokazalam mu tego którego sam wybrał i wiecie co?
Powiedział ze nie widzi różnicy zbytnio pomiędzy ńimi

Ok głęboki oddech i działał dalej-łatwo nie było,podawałam przykłady również moich koleżanek,kuzynek.

Było cieżko ale po długich bojach powiedzial ze skoro dla dziewczyn(Was!)i innych kobiet tak ważne sa te zdjęcia to zgodzi sie na takiego którego wybiere ale warunki musiały być!

Fotograf max do 3 tys i płacimy pól na pól-to i tak lepiej niż bym musiała płacić za całość.

To chyba jedno z większych moich negocjacji życiowych.
Wiedziałam gdzie skierować swoje żale i prośbę o wsparcie-WIZAZANKI sa the best!!!!!

---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ----------

Jutro napisze o mojej świętej trójce fotografów jutro i w poniedziałek spotkania!

---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ----------

Dziewczyny trzymajcie kciuki

Edytowane przez sol11
Czas edycji: 2013-03-08 o 21:55
Stary 2013-03-09, 09:42   #74
sol11
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anannke Pokaż wiadomość
sol11 też dostałam ulotkę tego pana na naukach przedmałżeńskich jak byliśmy pan łapał pary po kursie więc chyba nie cieszy się wzięciem bo mało kto ucieka się do takich metod. Od razu po wyśmianiu jej z narzeczonym wywaliliśmy ją do kosza Ogólnie powiem tak można znaleźć taniego dobrego fotografa- będzie to właśnie jakaś studentka/student albo ktoś kto początkuje ktoś kto nie ma rozgłosu nie jest to jakieś popularne nazwisko. Tylko żeby znaleźć taką osobę trzeba poświęcić dużo więcej czasu energii poszperać popytać ale da się. I nawet zazdroszczę tym osobom którym się trafi taka okazja bo przypuszczam że nikt nie chce wywalać niepotrzebnie kasy chyba że komuś zależy na marce - nazwisku no to nie patrzy na to ile to kosztuje tylko decyduje się na konkretne nazwisko.

Tez mieliście jego ulotke?Nie dziwie sie nie smialiscie sie z niej.wyobraz sobie jaka ja miałam minę jak mój obstawiam tego fotografa

Nic tylko sie zastrzelić ale doszliśmy w końcu do kompromisu

Moje trzy perełki
1 Łukasz Radzieta,widziałam ze na forum jest post o nim!
To kolejny plus przemawiające za nim
http://wed.com.pl/galeria/plener/dynamicznie/
Chciałam wkleic link do zdjęcia które jest moim hitem ale flash nie otwiera mi tego.
2 Przemysław Szklarski ,znacie?
http://www.przemyslawszklarski.pl/ga...a%20śląsku.jpg
3Janusz Łaba ,slyszalyscie o nim?
http://www.januszlaba.com/wesele/13_2a.jpg

Wszystkich fotografów miałam okazje widzieć na weselach znajomych i kuzynek,wiedziałam ze bede kierować sie poleceniem bo bałabym sie wsiąść kogoś z net od tak.moze niepotrzebne ale wole nie ryzykować.
Większośc z Was dziewczyny to za pewne ładne,szczuple dziewczyny a ja do takich nie należę,mam ok 70 kg przy 165cm i jest to uwarunkowane i genetycznie i chorobowo.jestem na diecie i ćwicze żeby nie bylo
Nie podobać sie za bardzo sobie i czuje sie niepewnie ,dlatego nie liczą sie dla mnie tylko super zdjęcia ale tez fotograf który mnie rozbawi,wyluzuje!
To jest priorytet.
Nie chciałabym mieć sztywniaka fotografa bo widziałam ze tacy tez sa,chodzą jak cmy i ani be ani me.
Widziałam jak pracuje Pan Łukasz,w sumie tylko dwa wesela gdzie miałam o okazje widzieć w akcji-jest szalony!ale go doskonale pamietam
Sama brałam udział w tańcami wygibancach,wychodzi na scenę i jak widzi dretwych gości to ich rozkręca więc jest nie tylko fotografem ale tez wodzirejem a to jak najbardziej wskazane na naszym weselu,rodzina mojego jest drętwa więc taki foto byłby idealny.
To moje marzenie ale zobaczymy czy sie uda!
Pana Przemka i Janusza tez spotkałam na weselach,oczywiście najpierw obdzwonilam kuzynki zapytać jak sie pracowało z nimi i jaki efekt.
To moi kolejni w kolejce.
Wszyscy mi sie podobają więc zdecyduje który bedzie wolny.

Juz zauważyłam jak wstawia sie zdjęcia więc w następnym poście wstawie moje hity!

Dziewczyny dzisiaj mamy dwa spotkania z foto i w poniedziałek,o ile bedą mieć termin!
Który Wam sie najbardziej podoba?
Co sądzicie ?
Dziewczyny czekam na opinie!Wasza opinia jest mega ważna dla mnie,
Dziękuje za wsparcie!

Edytowane przez sol11
Czas edycji: 2013-03-09 o 09:44
Stary 2013-03-09, 16:13   #75
Emir1994
Zakorzenienie

Cytat:
Bez dwóch zdań najlepszy. Nie znam osobiście ale wiem z drugiej ręki, że solidny i kreatywny.
Stary 2013-03-09, 16:15   #76
laska4
BAN stały

Od razu zaznaczam ze ja na fotografii się nie znam wcale,nawet nie wiem jakiego my będziemy mieć bo to tż tym się zajmuje.Tych których podałaś to Przemysław Szklarski podbił mi serce,jego zdjęcia to tak jakby czas w tym momencie się zatrzymał,jakbym miała w podobnym stylu to obwiesiłabym salon zdjęciami ślubnymi,nie jednym jak mam zamiar zrobić ale kilkoma.
laska4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-09, 16:22   #77
cukraktywna
Zadomowienie

Cytat:
Który Wam sie najbardziej podoba?
Co sądzicie ?
Dziewczyny czekam na opinie!Wasza opinia jest mega ważna dla mnie,
Dziękuje za wsparcie!
Galeria i strona internetowa nie są najważniejsze. Nawet sprzęt nie jest najważniejszy... Najważniejsza (według mnie) jest pomyślna chemia w relacji z fotografem.
Sama zobaczysz na spotkaniu Przy niektórych możesz się czuć skrępowana albo zażenowana, możesz odczuwać różnicę wieku (np. będąc na "pan" zamiast na "ty"), może Cię irytować jego gadulstwo itd...
Z kim jak z kim, ale z fotografem trzeba nadawać na tych samych falach. Na przykład ja i mój TŻ ciągle żartujemy, nie wyobrażam sobie fotografa, który nie lubiłby się z nami śmiać, a do tego trzeba mieć trochę abstrakcyjne poczucie humoru
Powinnaś się przy nim czuć fajnie i swobodnie, Twój luby też powinien go lubić żeby znosić późniejsze obskakiwanie z obiektywem

Jak już będziesz na tym spotkaniu, to weź notes. Czasem są niejasności, np. przy pakiecie cenowym widnieje 300 zdjęć, ale nie wiadomo, czy obejmują już fotki z sesji, czy te z sesji będą naliczane dodatkowo? No i spróbuj się targować, ja utargowałam... Cóż, sporo Ale ja mam weselicho w piątek, więc w ogóle wszędzie mam ulgi

cukraktywna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-09, 18:34   #78
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573
Konto usunięte

mnie najbardziej podobają się te zdjęcia http://slub.2pi.pl/galeria/fotografia-slubna-poznan/
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-10, 00:25   #79
arekpekalski
Przyczajenie

GG do arekpekalski

Cytat:
ja i mój TŻ ciągle żartujemy, nie wyobrażam sobie fotografa, który nie lubiłby się z nami śmiać, a do tego trzeba mieć trochę abstrakcyjne poczucie humoru
O wreszcie to padło

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-10, 19:12   #80
sol11
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Emir1994 Pokaż wiadomość
Bez dwóch zdań najlepszy. Nie znam osobiście ale wiem z drugiej ręki, że solidny i kreatywny.
Dziękuje za opinie!
Wczoraj nie udało mi sie zorganizować chwili na spotkania ale jutro tel do ręki bo czasu coraz mniej.

Szybciutko działam .
Stary 2013-03-11, 09:34   #81
kreoolka
Rozeznanie

Cytat:
Tez mieliście jego ulotke?Nie dziwie sie nie smialiscie sie z niej.wyobraz sobie jaka ja miałam minę jak mój obstawiam tego fotografa

Nic tylko sie zastrzelić ale doszliśmy w końcu do kompromisu

Moje trzy perełki
1 Łukasz Radzieta,widziałam ze na forum jest post o nim!
To kolejny plus przemawiające za nim
http://wed.com.pl/galeria/plener/dynamicznie/
Chciałam wkleic link do zdjęcia które jest moim hitem ale flash nie otwiera mi tego.
2 Przemysław Szklarski ,znacie?
http://www.przemyslawszklarski.pl/ga...a%20śląsku.jpg
3Janusz Łaba ,slyszalyscie o nim?
http://www.januszlaba.com/wesele/13_2a.jpg

A kiedy masz termin??
Gdybym miała Ci polecić to Łukasza Radziętę, bo my właśnie na niego się zdecydowaliśmy.
Ja słyszałam o nim same pozytywne opinie ale czy będziemy zadowoleni wyjdzie w praniu. Nas przekonał fakt, że nie zajmuje się tylko fotografią ślubną ale pracuje jako fotograf na codzień i współpracuje z wieloma osobami z branży, m.in. wizażystką która będzie mnie malować.
Poza tym robił zdjęcia dla wielu znanych marek.
Też chciała bym się poczuć jak gwiazda ;p
Co do Przemysława Szklarskiego też coś obiło mi się o uszy ale nie znam nikogo kto z nim pracował. Jak dla mnie jego zdjęcia są ładne ale przeciętne i wyglądają trochę amatorsko. Ale to kwestia gustu.
Nie zastanawiaj tylko dzwoń po nich i pytaj o termin.
Stary 2013-03-11, 18:50   #82
Dione
Zakorzenienie

Cytat:
Galeria i strona internetowa nie są najważniejsze. Nawet sprzęt nie jest najważniejszy... Najważniejsza (według mnie) jest pomyślna chemia w relacji z fotografem
no według mnie zdjecia kreatywność dobry gust są najważniejsze nie chciałbym za nic fotografa z którym sobie fajnie pogadam a zrobi mi brzydkie fotki
naprawde, Autorko.? Tyle szumu ,gadania pisania a zdjecia które wkliłas sa na podobnym poziomie do tego pana od ulotki !
1. Czesc jest zupłenie nijaka ,dużo kiczowatych efekcików, Większosc jest brzydka, Ludzie wygldaja bardzo sztucznie .
2. Bez pomysłu zdjęcia jak przypadkowe ani tła ani min ani kolorów ani dynamiki - mało jak na zawodowca
3.Okropne ,one wyglądajazupełnie nieprofesjonalnie ! A na pewno bym za takie nikomu nie zapłaciła

O wiele bardziej podobaja mi sie zdjęcia innych fotografów które ktos zaproponował na innym watku
http://tolinski.com/
http://www.summerstudio.pl/content.php http://katarzynachudy.blogspot.com/

Poza tym pokazałaś po jednym zdjeciu które ci sie podoba .Nie wybiera sie fotograf po jednym a ni nawet 20 zdjeciach trzba patrzeć na kilkadzisąt ,setki
.Jedno czy kilka ładnych zdjec jest w stanie zrobić każdy zwłaszcza biorac pod uwage że robi kilka tys zdjęć jednego dnia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg janusz łaba.jpg (220,7 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Łukasz Radzięta.jpg (204,5 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Maciej Toliński.jpg (186,8 KB, 26 załadowań)

Edytowane przez Dione
Czas edycji: 2013-11-19 o 13:17
Stary 2013-03-11, 22:38   #83
sylvetti
Raczkowanie

Cena nie zawsze idzie w parze z jakością.
Ale owszem, fotografia ślubna jest ważna.
I tutaj nie oszczędzałabym.
Bo tysiące złotych idą na pierdoły typu baloniki, jakieś serweteczki, bileciki itp. a szkoda kasy na zdjęcia, które mają być pamiątką na całe życie.
Oj, pana Sowińskiego znam. Polecam, bo jest naprawdę dobry w tym co robi. Jeśli jesteś z okolic Nowego Sącza lub Krakowa to zajrzyj na jego stronkę www.sowinski.com.pl i wspomniany blog również.

a i widzę, że w poście wyżej zdjęcia jego autorstwa się przejawiają

---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ----------

Tu jeszcze adres bloga: http://blog.sowinski.com.pl/
możesz więcej zdjęć przejrzeć
i profil z fb: http://www.facebook.com/tomasz.sowin...ografia?ref=hl też systematycznie nowe zdjęcia się pojawiają.
sylvetti jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-12, 08:57   #84
kreoolka
Rozeznanie

Tylko z tym się zgodzę.

Cytat:
Napisane przez Dione Pokaż wiadomość
Powiedziałabym że osobowość fotografa ma znaczenie decydujące na końcowym etapie -trzeba wybrać kilku którzy sie podobają i ostatecznie zdecydować po spotkaniu z którym sie najlepiej dogaduje , rozumie , czuje swobodnie itd nie wybierać tylko po galerii .

Poza tym musisz określić co dla ciebie jest ważne na zdjęciach -czy maja być kreatywne, zakasujące, klasyczne ,naturalne czy wyglądające jak grafika komputerowa ?
Stary 2013-03-12, 14:37   #85
1989emilia
Raczkowanie

Nie do końca zgadzam się ze zdaniem Dione (i to nie dlatego, że tak jak pisałam w wątku na jego temat, moja przyjaciółka zdecydowała się na usługi Ł. Radzięty a ja pomagałam jej w wyborze).
Oczywiście nie kwestionuję faktu, że wielu innych bardzo dobrych fotografów na wizażu można znaleźć. Natomiast mam takie wrażenie, że Pani Dione (tak jak i zresztą w wątku dot. p. Radzięty) za wszelką cenę stara się przekonać, że jego zdjęcia są słabe i amatorskie.
Osobiście nie znam się na fotografii ale kiedy z moją przyjaciółką szukałyśmy dla niej fotografa to przeglądnęłyśmy naprawdę sporo galerii a jednak te zdjęcia spodobały nam się najbardziej (nie brałyśmy pod uwagę "masterów" którzy biorą za zdjęcia powyżej 4-5 tys). I nie wypowiadam się aby ogłosić, że Radzięta jest najlepszy- bo nie wiem czy tak jest, bo nie miałam z nim styczności a moja przyjaciółka ślub bierze dopiero w wakacje, natomiast zastanawiająca jest dla mnie chęć Dione narzucenia swojego zdania.

Oczywiście forum jest od tego aby wyrazić swoją opinię ale należy wziąć pod uwagę, że każdy ma inny gust. I to, że mi podobają się jego zdjęcia (zresztą jak widać nie tylko mi), to nie znaczy, że jestem fanką kiczu i przeładowania a po prostu mam inne od Ciebie (Dione) poczucie estetyki

Dione bardzo ambitnie zrobiłaś składankę zdjęć różnych fotografów () ale nie wiem czy zdajesz sobie sprawę z tego, że te zlepki zaprzeczają temu co pisałaś, bo moim zdaniem składanka p. Radzięty wypada tutaj najlepiej

http://www.poomoc.pl/ Klikaj i pomagaj codziennie
1989emilia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-12, 15:04   #86
Emir1994
Zakorzenienie

Sorry coś mi się pochrzaniło kogoś innego portfolio oglądałem, dlatego skasowałem to co napisałem wcześniej.

Edytowane przez Emir1994
Czas edycji: 2013-03-12 o 15:08
Emir1994 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-12, 15:10   #87
anannke
Zakorzenienie

No to prawda że dużo zależy od gustu i jakie komu zdjęcia przypadną najbardziej. Jednak trzeba wziąć pod uwagę że zdjęcia to jednak kosztowna pamiątka ze ślubu. Wiem że warto w to zainwestować i wybrać tak by było się zadowolonym jednak trudno jest czasem mieć wszystko co się chce bo niestety niektórzy są na prawdę bardzo kosztowni i no nie wszystkich stać na taki wydatek.
anannke jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-12, 20:27   #88
sol11
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez talkative2 Pokaż wiadomość
Dla mnie takie ooo... bez szału i jest ten efekt "oczoj***j", nienaturalnej trawy Wręcz razi po oczach
Ale to Tobie mają się podobać
Talkative a Ty jakiego miałas fotografa?

---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

Cytat:
Galeria i strona internetowa nie są najważniejsze. Nawet sprzęt nie jest najważniejszy... Najważniejsza (według mnie) jest pomyślna chemia w relacji z fotografem.
Sama zobaczysz na spotkaniu Przy niektórych możesz się czuć skrępowana albo zażenowana, możesz odczuwać różnicę wieku (np. będąc na "pan" zamiast na "ty"), może Cię irytować jego gadulstwo itd...
Z kim jak z kim, ale z fotografem trzeba nadawać na tych samych falach. Na przykład ja i mój TŻ ciągle żartujemy, nie wyobrażam sobie fotografa, który nie lubiłby się z nami śmiać, a do tego trzeba mieć trochę abstrakcyjne poczucie humoru
Powinnaś się przy nim czuć fajnie i swobodnie, Twój luby też powinien go lubić żeby znosić późniejsze obskakiwanie z obiektywem

Jak już będziesz na tym spotkaniu, to weź notes. Czasem są niejasności, np. przy pakiecie cenowym widnieje 300 zdjęć, ale nie wiadomo, czy obejmują już fotki z sesji, czy te z sesji będą naliczane dodatkowo? No i spróbuj się targować, ja utargowałam... Cóż, sporo Ale ja mam weselicho w piątek, więc w ogóle wszędzie mam ulgi
Cukratywna dziękuje za rady,notes gotowy,bede wszystko spisywaćmam nadzieje ze w tym tygodniu zamkne dział fotografa.

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

Cytat:
Napisane przez kreoolka Pokaż wiadomość
A kiedy masz termin??
Gdybym miała Ci polecić to Łukasza Radziętę, bo my właśnie na niego się zdecydowaliśmy.
Ja słyszałam o nim same pozytywne opinie ale czy będziemy zadowoleni wyjdzie w praniu. Nas przekonał fakt, że nie zajmuje się tylko fotografią ślubną ale pracuje jako fotograf na codzień i współpracuje z wieloma osobami z branży, m.in. wizażystką która będzie mnie malować.
Poza tym robił zdjęcia dla wielu znanych marek.
Też chciała bym się poczuć jak gwiazda ;p
Co do Przemysława Szklarskiego też coś obiło mi się o uszy ale nie znam nikogo kto z nim pracował. Jak dla mnie jego zdjęcia są ładne ale przeciętne i wyglądają trochę amatorsko. Ale to kwestia gustu.
Nie zastanawiaj tylko dzwoń po nich i pytaj o termin.

Hej Kreolka!
Wy tez macie Pana Łukasza Radzięta?ale super!!!!!
Zadzwoniłam dzisiaj do wszystkich trzech fotografów i na jutro jestem umówioną właśnie z Panem Łukaszem.
Jak spotkanie z nim?
Ile bierze zaliczki?
Byłaś z narzeczonym czy sama?
A skąd go znacie?z polecenia?
Jak Wasze wrażenia?bo mi bardzo sie spodobał na weselach na których byłam,szalony rozkrecał sztywniakow
To mi bardzo sie spodobało i przemawia za nim.
Ważne jest dla mnie każda opińia!!!

Dzięki za każda odpowiedz!

Juz jestem podekscytowana!ciągne mojego ze sobą,zobaczymy jak sie zachowa...
Stary 2013-03-12, 21:03   #89
Dione
Zakorzenienie

1989emilia ; autorka wątku prosiła o opinie na temat fotografów więc ją wyraziłam Powtarzasz że tobie i przyjaciółce sie podobają - czemu nie napiszesz co jest w nich takiego fajnego ? Ja napisałam co mi sie w nich nie podoba- zazwyczja staram sie uzasadniać swoje opinie bo wedłgu mnei pisanie "a mi sie podoba" nie ma żadnego sensu .Bynajmniej nie pisałam że są amatorskie (chyba niezbyt uważnie przeczytałaś moja wypowiedź). Pan umie robić zdjęcia , ma swój styl i potrafi i obsługiwać programy graficzne tylko moim zdaniem trochę z nimi przesadza.
Dla mnie to jest 'fotografia produktu' - martwych przedmiotów
.Zdjęcia są plastikowe , sztuczne -skóra, trawa wygląda tak że na grach komputerowe wygldaja bardziej żywo .
Dużo - o wie za dużo wygładzania w photoszopie-
Za dużo lamp błyskowych tak że ludzie odcinają sie od tła jakby byli w nie wklejeni.
Za duzo efektów komputerowych typu sztuczne flary (mega kiczowate zresztą)

- za to brakuje mi uchwyconego ciekawego naturalnego światła czy ładnego bokehu. Zdjęcia dobre do reklamy samochodu ale do fotografii ślubnej mi sie gryzą.

to zdjecia mnie najbardziej zadziwiło- UFO perfumy ?
http://wed.com.pl/wp-content/themes/...825&h=550&zc=1

Od rozkręcania sztywniaków to moim zdaniem jest od tego jest wodzirej /DJ /starosta nie fotograf.

Edytowane przez Dione
Czas edycji: 2013-11-19 o 13:19
Stary 2013-03-13, 08:21   #90
arekpekalski
Przyczajenie

GG do arekpekalski

Cytat:
Napisane przez Dione Pokaż wiadomość

Od rozkręcania sztywniaków to moim zdaniem jest od tego jest wodzirej /DJ /starosta nie fotograf.
A ja rozkręcam sztywniaków

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości