![]() |
#61 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Fotografia ważna czy nie?
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Prawda, ale prawdą jest również że wielu fotografów jest "mobilnych" i osiągalnych na terenie całego kraju, jeżdżą po całej Polsce sama widziałam wielokrotnie takie oferty, albo wokół kilku województw i kwota za dojazd nie jest jakaś wygórowana, wliczona w koszty, czasami nawet widziałam że płaci się tylko za przyjazd na plener a nie na ślub. Więc jeżeli ktoś mieszka w Warszawie, gdzie rzeczywiście z reguły ceny są bardzo wygórowane, tak jak pisałaś faktycznie 5-10 tys, to co za problem wziąć nawet i lepszego fotografa nie z Warszawy, który kawałek dojedzie i nie płacisz wtedy tylko za usługę a nie za hmmm "rangę?" miasta? U nas fotograf będzie dojeżdżał 120km. Mamy z Krakowa, robi rewelacyjne zdjęcia w dodatku z partnerką i płacimy około 2500 (przygotowania, błogosławiony, ślub, wesele do 1, plener w innym dniu, album, strona internetowa). A jak na Krk to wcale nie dużo więc to też nie jest reguła, że w dużych miastach wszędzie drogo, trzeba długo szukać po prostu ![]() ![]() ![]() Edytowane przez blackcherry12 Czas edycji: 2013-03-07 o 12:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na pewno sie znajdzie ale to bedzie poczatkujacy fotograf, student który sobie dorabia etc . Edytowane przez Dione Czas edycji: 2013-11-19 o 12:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Super ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#66 |
Zadomowienie
|
http://bitasmietana.com/
Co myślicie o tych fotografiach?
![]() |
#67 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://bitasmietana.com/wp-content/u...1/IMG_6318.jpg pomysł fajny ale efekty wyszedł taki że panna młoda ma ukośnie podzielona twarz a pan mlody jest prawie niewidoczny http://bitasmietana.com/wp-content/u...1/IMG_3259.jpg to mi sie podoba super miejsce http://bitasmietana.com/wp-content/u...1/IMG_7053.jpg odrapany przystanek, udeptana trawa ,nie było ładniejszych miejsc ? http://bitasmietana.com/wp-content/uploads/2012/11/IMG_5749.jpg zazwyczja lubie takie zdjecia ale to jakoś zupełnie nie wydaje mi sie ładne |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#68 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://worldoftanks.eu/community/acc...0534867-susza/ http://worldoftanks.eu/community/acc...4-Crazypanter/ Zdjątka robi fajne ![]() W googlach go zapewne znalazłaś bo właśnie zaczął się pozycjonować na Wawę, też chcę to zrobić. Warszawa fajny rynek, nawet z dojazdem mniej biorę niż lokalni ale bez wujka google ciężko załapać zlecenia.
<ciach_reklama> Edytowane przez Emir1994 Czas edycji: 2013-03-07 o 20:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny zastrzele sie !
Napisałam takiego długiego posta i mnie wyrzucili z net ![]() Niech to licho! Jutro podziele sie z Wami . Wszystkiego najlepszego dziewczyny w dniu naszego święta! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ale to Tobie mają się podobać ![]()
![]() |
![]() |
#71 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Czekamy!!! ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 | |
BAN stały
|
Cytat:
http://bitasmietana.com/wp-content/u...1/IMG_7022.jpg |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Raczkowanie
|
![]()
Dziewczyny jestem!
Ale jestem zabiegana w pracy. Juz opowiada ze szczegółami,wczoraj napisałam i mi wszystko skasowalo ![]() Dwa dni temu rozmawiałam ponownie na temat slubnego fotografa-oczywiście musiałam podejść dyplomatycznie ![]() Ale sie chyba opłacało bo doszliśmy do kompromisu ![]() Na pierwszy ogień poszły Wasze posty!jestem Wam mega wdzięczna za to bo dzięki nim zrozumiał (nie interesujące sie babskimi forami a o opinie na temat fotografa raczej nikogo nie pytał)ze dla nas kobiet to ogromna pamiątka na całe życie. Tłumaczył ze faceci sie nie interesują tematem ślubu i ma raćje ale to nie znaczy ze ma mnie blokować w tych sprawach prawda? U Was dziewczyny faceci sie angażują w organizacje czy jak u mnie kompletnie nie przykłada? Nerwy mam na niego bo skoro nie chce sie ńie zając to przynajmniej sie niech sie witrynie . Jest kochany ale czasami ciężki.. ---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Ciąg dalszy ![]() Pisze drugi post bo boje sie ze znowu cos mnie wyrzuci. Pokazalam mu wielu fotografów miedzy innymi z Waszych wyborów,kawiarni głowa raz w lewa raz w prawa,oczywiście pokazalam mu tego którego sam wybrał i wiecie co? Powiedział ze nie widzi różnicy zbytnio pomiędzy ńimi ![]() Ok głęboki oddech i działał dalej-łatwo nie było,podawałam przykłady również moich koleżanek,kuzynek. Było cieżko ale po długich bojach powiedzial ze skoro dla dziewczyn(Was!)i innych kobiet tak ważne sa te zdjęcia to zgodzi sie na takiego którego wybiere ale warunki musiały być! Fotograf max do 3 tys i płacimy pól na pól-to i tak lepiej niż bym musiała płacić za całość. To chyba jedno z większych moich negocjacji życiowych. Wiedziałam gdzie skierować swoje żale i prośbę o wsparcie-WIZAZANKI sa the best!!!!! ![]() ---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- Jutro napisze o mojej świętej trójce fotografów ![]() ---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- Dziewczyny trzymajcie kciuki ![]() Edytowane przez sol11 Czas edycji: 2013-03-08 o 21:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Tez mieliście jego ulotke?Nie dziwie sie nie smialiscie sie z niej.wyobraz sobie jaka ja miałam minę jak mój obstawiam tego fotografa ![]() Nic tylko sie zastrzelić ale doszliśmy w końcu do kompromisu ![]() Moje trzy perełki 1 Łukasz Radzieta,widziałam ze na forum jest post o nim! To kolejny plus przemawiające za nim http://wed.com.pl/galeria/plener/dynamicznie/ Chciałam wkleic link do zdjęcia które jest moim hitem ale flash nie otwiera mi tego. 2 Przemysław Szklarski ,znacie? http://www.przemyslawszklarski.pl/ga...a%20śląsku.jpg 3Janusz Łaba ,slyszalyscie o nim? http://www.januszlaba.com/wesele/13_2a.jpg Wszystkich fotografów miałam okazje widzieć na weselach znajomych i kuzynek,wiedziałam ze bede kierować sie poleceniem bo bałabym sie wsiąść kogoś z net od tak.moze niepotrzebne ale wole nie ryzykować. Większośc z Was dziewczyny to za pewne ładne,szczuple dziewczyny a ja do takich nie należę,mam ok 70 kg przy 165cm i jest to uwarunkowane i genetycznie i chorobowo.jestem na diecie i ćwicze żeby nie bylo ![]() Nie podobać sie za bardzo sobie i czuje sie niepewnie ,dlatego nie liczą sie dla mnie tylko super zdjęcia ale tez fotograf który mnie rozbawi,wyluzuje! To jest priorytet. Nie chciałabym mieć sztywniaka fotografa bo widziałam ze tacy tez sa,chodzą jak cmy i ani be ani me. ![]() Widziałam jak pracuje Pan Łukasz,w sumie tylko dwa wesela gdzie miałam o okazje widzieć w akcji-jest szalony!ale go doskonale pamietam ![]() ![]() Sama brałam udział w tańcami wygibancach,wychodzi na scenę i jak widzi dretwych gości to ich rozkręca więc jest nie tylko fotografem ale tez wodzirejem a to jak najbardziej wskazane na naszym weselu,rodzina mojego jest drętwa więc taki foto byłby idealny. To moje marzenie ale zobaczymy czy sie uda! Pana Przemka i Janusza tez spotkałam na weselach,oczywiście najpierw obdzwonilam kuzynki zapytać jak sie pracowało z nimi i jaki efekt. To moi kolejni w kolejce. ![]() Wszyscy mi sie podobają więc zdecyduje który bedzie wolny. Juz zauważyłam jak wstawia sie zdjęcia więc w następnym poście wstawie moje hity! Dziewczyny dzisiaj mamy dwa spotkania z foto i w poniedziałek,o ile bedą mieć termin! Który Wam sie najbardziej podoba? Co sądzicie ? Dziewczyny czekam na opinie!Wasza opinia jest mega ważna dla mnie, Dziękuje za wsparcie! Edytowane przez sol11 Czas edycji: 2013-03-09 o 09:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#76 |
BAN stały
|
Od razu zaznaczam ze ja na fotografii się nie znam wcale,nawet nie wiem jakiego my będziemy mieć bo to tż tym się zajmuje.Tych których podałaś to Przemysław Szklarski podbił mi serce,jego zdjęcia to tak jakby czas w tym momencie się zatrzymał,jakbym miała w podobnym stylu to obwiesiłabym salon zdjęciami ślubnymi,nie jednym jak mam zamiar zrobić ale kilkoma.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Sama zobaczysz na spotkaniu ![]() Z kim jak z kim, ale z fotografem trzeba nadawać na tych samych falach. Na przykład ja i mój TŻ ciągle żartujemy, nie wyobrażam sobie fotografa, który nie lubiłby się z nami śmiać, a do tego trzeba mieć trochę abstrakcyjne poczucie humoru ![]() Powinnaś się przy nim czuć fajnie i swobodnie, Twój luby też powinien go lubić żeby znosić późniejsze obskakiwanie z obiektywem ![]() Jak już będziesz na tym spotkaniu, to weź notes. Czasem są niejasności, np. przy pakiecie cenowym widnieje 300 zdjęć, ale nie wiadomo, czy obejmują już fotki z sesji, czy te z sesji będą naliczane dodatkowo? No i spróbuj się targować, ja utargowałam... Cóż, sporo ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#78 |
Konto usunięte
|
mnie najbardziej podobają się te zdjęcia http://slub.2pi.pl/galeria/fotografia-slubna-poznan/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#80 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A kiedy masz termin?? Gdybym miała Ci polecić to Łukasza Radziętę, bo my właśnie na niego się zdecydowaliśmy. Ja słyszałam o nim same pozytywne opinie ale czy będziemy zadowoleni wyjdzie w praniu. Nas przekonał fakt, że nie zajmuje się tylko fotografią ślubną ale pracuje jako fotograf na codzień i współpracuje z wieloma osobami z branży, m.in. wizażystką która będzie mnie malować. Poza tym robił zdjęcia dla wielu znanych marek. Też chciała bym się poczuć jak gwiazda ;p Co do Przemysława Szklarskiego też coś obiło mi się o uszy ale nie znam nikogo kto z nim pracował. Jak dla mnie jego zdjęcia są ładne ale przeciętne i wyglądają trochę amatorsko. Ale to kwestia gustu. Nie zastanawiaj tylko dzwoń po nich i pytaj o termin. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
1. Czesc jest zupłenie nijaka ,dużo kiczowatych efekcików, Większosc jest brzydka, Ludzie wygldaja bardzo sztucznie . ![]() 2. Bez pomysłu zdjęcia jak przypadkowe ani tła ani min ani kolorów ani dynamiki - mało jak na zawodowca 3.Okropne ,one wyglądajazupełnie nieprofesjonalnie ! A na pewno bym za takie nikomu nie zapłaciła ![]() O wiele bardziej podobaja mi sie zdjęcia innych fotografów które ktos zaproponował na innym watku http://tolinski.com/ http://www.summerstudio.pl/content.php http://katarzynachudy.blogspot.com/ Poza tym pokazałaś po jednym zdjeciu które ci sie podoba .Nie wybiera sie fotograf po jednym a ni nawet 20 zdjeciach trzba patrzeć na kilkadzisąt ,setki .Jedno czy kilka ładnych zdjec jest w stanie zrobić każdy zwłaszcza biorac pod uwage że robi kilka tys zdjęć jednego dnia Edytowane przez Dione Czas edycji: 2013-11-19 o 13:17 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Raczkowanie
|
Cena nie zawsze idzie w parze z jakością.
Ale owszem, fotografia ślubna jest ważna. I tutaj nie oszczędzałabym. Bo tysiące złotych idą na pierdoły typu baloniki, jakieś serweteczki, bileciki itp. a szkoda kasy na zdjęcia, które mają być pamiątką na całe życie. Oj, pana Sowińskiego znam. Polecam, bo jest naprawdę dobry w tym co robi. Jeśli jesteś z okolic Nowego Sącza lub Krakowa to zajrzyj na jego stronkę www.sowinski.com.pl i wspomniany blog również. a i widzę, że w poście wyżej zdjęcia jego autorstwa się przejawiają ![]() ---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ---------- Tu jeszcze adres bloga: http://blog.sowinski.com.pl/ możesz więcej zdjęć przejrzeć i profil z fb: http://www.facebook.com/tomasz.sowin...ografia?ref=hl też systematycznie nowe zdjęcia się pojawiają. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 | |
Rozeznanie
|
Tylko z tym się zgodzę.
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Raczkowanie
|
Nie do końca zgadzam się ze zdaniem Dione (i to nie dlatego, że tak jak pisałam w wątku na jego temat, moja przyjaciółka zdecydowała się na usługi Ł. Radzięty a ja pomagałam jej w wyborze).
Oczywiście nie kwestionuję faktu, że wielu innych bardzo dobrych fotografów na wizażu można znaleźć. Natomiast mam takie wrażenie, że Pani Dione (tak jak i zresztą w wątku dot. p. Radzięty) za wszelką cenę stara się przekonać, że jego zdjęcia są słabe i amatorskie. Osobiście nie znam się na fotografii ale kiedy z moją przyjaciółką szukałyśmy dla niej fotografa to przeglądnęłyśmy naprawdę sporo galerii a jednak te zdjęcia spodobały nam się najbardziej (nie brałyśmy pod uwagę "masterów" którzy biorą za zdjęcia powyżej 4-5 tys). I nie wypowiadam się aby ogłosić, że Radzięta jest najlepszy- bo nie wiem czy tak jest, bo nie miałam z nim styczności a moja przyjaciółka ślub bierze dopiero w wakacje, natomiast zastanawiająca jest dla mnie chęć Dione narzucenia swojego zdania. Oczywiście forum jest od tego aby wyrazić swoją opinię ale należy wziąć pod uwagę, że każdy ma inny gust. I to, że mi podobają się jego zdjęcia (zresztą jak widać nie tylko mi), to nie znaczy, że jestem fanką kiczu i przeładowania a po prostu mam inne od Ciebie (Dione) poczucie estetyki Dione bardzo ambitnie zrobiłaś składankę zdjęć różnych fotografów ( ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Zakorzenienie
|
Sorry coś mi się pochrzaniło kogoś innego portfolio oglądałem, dlatego skasowałem to co napisałem wcześniej.
<ciach_reklama> Edytowane przez Emir1994 Czas edycji: 2013-03-12 o 15:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Zakorzenienie
|
No to prawda że dużo zależy od gustu i jakie komu zdjęcia przypadną najbardziej. Jednak trzeba wziąć pod uwagę że zdjęcia to jednak kosztowna pamiątka ze ślubu. Wiem że warto w to zainwestować i wybrać tak by było się zadowolonym jednak trudno jest czasem mieć wszystko co się chce bo niestety niektórzy są na prawdę bardzo kosztowni i no nie wszystkich stać na taki wydatek.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- Cytat:
Hej Kreolka! Wy tez macie Pana Łukasza Radzięta?ale super!!!!! Zadzwoniłam dzisiaj do wszystkich trzech fotografów i na jutro jestem umówioną właśnie z Panem Łukaszem. Jak spotkanie z nim? Ile bierze zaliczki? Byłaś z narzeczonym czy sama? A skąd go znacie?z polecenia? Jak Wasze wrażenia?bo mi bardzo sie spodobał na weselach na których byłam,szalony rozkrecał sztywniakow ![]() To mi bardzo sie spodobało i przemawia za nim. Ważne jest dla mnie każda opińia!!! Dzięki za każda odpowiedz! Juz jestem podekscytowana!ciągne mojego ze sobą,zobaczymy jak sie zachowa... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Zakorzenienie
|
1989emilia ; autorka wątku prosiła o opinie na temat fotografów więc ją wyraziłam Powtarzasz że tobie i przyjaciółce sie podobają - czemu nie napiszesz co jest w nich takiego fajnego ? Ja napisałam co mi sie w nich nie podoba- zazwyczja staram sie uzasadniać swoje opinie bo wedłgu mnei pisanie "a mi sie podoba" nie ma żadnego sensu .Bynajmniej nie pisałam że są amatorskie (chyba niezbyt uważnie przeczytałaś moja wypowiedź). Pan umie robić zdjęcia , ma swój styl i potrafi i obsługiwać programy graficzne tylko moim zdaniem trochę z nimi przesadza.
Dla mnie to jest 'fotografia produktu' - martwych przedmiotów .Zdjęcia są plastikowe , sztuczne -skóra, trawa wygląda tak że na grach komputerowe wygldaja bardziej żywo . Dużo - o wie za dużo wygładzania w photoszopie- Za dużo lamp błyskowych tak że ludzie odcinają sie od tła jakby byli w nie wklejeni. Za duzo efektów komputerowych typu sztuczne flary (mega kiczowate zresztą) - za to brakuje mi uchwyconego ciekawego naturalnego światła czy ładnego bokehu. Zdjęcia dobre do reklamy samochodu ale do fotografii ślubnej mi sie gryzą. to zdjecia mnie najbardziej zadziwiło- UFO perfumy ? http://wed.com.pl/wp-content/themes/...825&h=550&zc=1 Od rozkręcania sztywniaków to moim zdaniem jest od tego jest wodzirej /DJ /starosta nie fotograf. Edytowane przez Dione Czas edycji: 2013-11-19 o 13:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:22.