|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 12 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.12 |
|
2 | 4,00% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 2,00% |
| Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
25 | 50,00% |
| Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
8 | 16,00% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.12 |
|
5 | 10,00% |
| Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
6 | 12,00% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013
Jenny byłaś w tej hurtowni w Żorach ? Ile tam kosztuje Tako Alive ?
|
|
#3272 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013
Cytat:
![]() Cytat:
a pudła i rupiecie znikają po złożeniu łóżeczka, dlatego my juz złozylismy
|
||
|
|
|
#3273 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli nie zdążymy do porodu z remontem i przeprowadzką (mam nadzieję, że jednak się uda
) to będę musiała z naszego obecnego pokoju usunąć kontener, małe biurko i chyba barek; żeby w tym miejscu postawić i naszykować łóżeczko. A w nowej sypialni mam nadzieję, że wszystko się pomieści tak jak planujemy i nie będzie za dużo niepotrzebnych gratów
|
|
|
|
#3274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jutro go zamówień tylko wenge
|
|
|
#3275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3276 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3277 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Juz mi tz lozko dostosowal zeby nogi byly wyzej i przez te 3 tygodnie bede sie stosowac do zalecen gina oby pomoglo bo nie usmiecha mi sie lezec do konca ciazy a te trzy tygodnie to szybko mina |
|
|
|
|
#3278 | |
|
Zakorzenienie
|
(to było nasze pierwsze miejsce gdzie oglądaliśmy wózki i za dużo tego było; a nigdzie sobie cen nie pisałam). Za to w Rybniku na Wiejskiej Tako Alive 2w1 mają za 1539 zł.---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3279 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jenny, głowa do góry, wszystko w swoim czasie : ) w ogóle muszę Wam powiedzieć jaki wałek.... wkurzyłam się troszkę no. Od stycznia wisiało ogłoszenie idealnego łóżeczka dębowego z płaskimi szczebelkami (chcę tylko takie, nooo) za 230 zł, trochę dużo myślę sobie, ale ok...mamas& papas, stoją po 750 zł normalnie, więc stwierdzam, że piękne i przeznaczone. ale co robię? kminię, kminię, bo mówią, że dowiozą nawet gratis, myślę sobie- to może jak się przeprowadzimy się zgłoszę, żeby już do nowego przywieźli. a co mnie jeszcze powstrzymywało to to, że nie wiedziałam gdzie jest nasze z pokolenia na pokolenie rzec można łóżeczko, mama rozkłada ręce, brat coś kręci, siostra nie jest pewna, ja mam czas, więc nie drążę, nie każę tych piwnic i strychów przekopywać. i dzisiaj co? decyduję się na to używane.. piszę do ogłaszających.. a tu się okazuje, że nie ma ich w kraju, będą w lipcu. no co za dno.
J + D = H Edytowane przez happy blue Czas edycji: 2013-03-12 o 22:55 |
||||
|
|
|
#3280 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój mąż słuch i poczucie rytmu to nawet ma (jakby nie było to afrykańskie dziecko) ale jego gust muzyczny pozostawia wiele do życzenia. Więc też się cieszę, że Sofcia z mamą głównie muzyki słucha
|
|
|
|
|
#3281 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale może być ciężko.... bo jeśli dobrze pójdzie to najprędzej za 2 tyg, a najpóźniej za miesiąc dostaniemy klucze do mieszkania i wtedy zostaną 2 m-ce/niecałe 2 m-ce do porodu, ale te nowe mieszkanie mamy całe do totalnego remontu W tej chwili nie ma tam nic prócz kilku starych gratów poprzedniego właściciela i brzydkich odrapanych ścian
Edytowane przez JennyAniolek Czas edycji: 2013-03-12 o 22:55 |
|
|
|
|
#3282 |
|
Zakorzenienie
|
heloł, buziak na szybko i idę spać
(podczytałam 4 ostatnie strony i widziałam, że axella dalej w kulki leci... phi!)
|
#3283 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Materiały kupiłam w sklepie stacjonarnym u siebie. Polarek jest taki arbuzowo- malwowy , bawełna jasna w niebieskie kropki, gdzieniegdzie właśnie czerwone lub różowe + króliki duże w zadziornej wersji damskiej i męskiej (tzn. np. królik rozbójnik z przepaską na głowie i takie tam... ), widziałam tam jeszcze biegające kurczaczki i jakiś zamek Początkowo nie był to wzór jaki chciałam pierwotnie, ale materiały dobre jakościowo, polarki takie jak na allegro, bawełna 100% i wyjdzie mi jakieś 70 zł za materiały i krawcową ![]() ---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- Cytat:
a nie bierzesz żadnego laktatora albo odciągacza mleka?
|
|
#3284 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja niedawno robiłam wykończeniówkę domu i wiem, ze czego nie zrobiłam od razu, to później ciężo całe wykończenie zakończyłam z rok temu, a dopiero w tym lutym dokupiłam brakujący wieszka na kurtki do przedpokoju i zamówiłam szafę wnękową Ale i tak gdyby nie ten Malutki cżłowieczek, to pewnei jeszcze ze 2 lata bym się zbierała
|
|
|
|
|
#3285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo byśmy do tej pory mieli wiele rzeczy nieskonczonych odłożonych na kiedyś się zrobi..
|
|
|
|
|
#3286 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
powiem Ci, że też mam trochę stres. termin na 18 maja, a raz usłyszałam o zagrożeniu przedwczesnym porodem, więc cały czas się boję, że będzie wcześniej.. a przeprowadzka koniec kwietnia. pewnie ostatni dzień kwietnia. mąż będzie miał to na swojej głowie, po pracy oczywiście, bez auta i bez znajomych do pomocy. nie mamy remontu, ale trzeba wszystko przewieźć, wnieść, rozpakować, rozplanować, poukładać.. a ja? albo będę z małą już albo na wylocie, no nie wiem jak to będzie, wolę nie myśleć ![]() edit: bez Waszych kciuków będzie ciężko
|
|
#3287 |
|
Zakorzenienie
|
a jeszcze zapytam o pie.r.do.ł.y do wózka - moskitiera, parasolka, folia przeciwdeszczowa i nie wiem czy coś jest jeszcze?? Czy takie rzeczy trzeba koniecznie kupić oryginalne? czy inne też będą pasowały?? szczególnie zastanawiam sie jak sie montuje taką parasolkę?
|
|
|
|
#3288 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
folię kupuję (ryzykuję, bo tańśza pięć razy) taką http://allegro.pl/folia-przeciwdeszc...020581143.html i taką http://allegro.pl/folia-przeciwdeszc...092128092.html
|
|
#3289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nam do porodu zostało (jeśli będzie na czas) to niecałe 12 tyg, a jak się Ptyś pospieszy to 10 tyg albo i mniej , a od momentu otrzymania kluczy 6-8 tyg Chciałabym już koniec września i urlop , bo do tego czasu będziemy na najwyższych obrotach Edytowane przez JennyAniolek Czas edycji: 2013-03-12 o 23:24 |
|
|
|
|
#3290 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
6- 8 tygodni to super kop motywacyjny i tak należy na to patrzeć
|
|
#3291 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#3292 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale wicie gniazda się ząłącza i realizujemy teraz wszystko
|
|
|
|
|
#3293 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dziewczyny, diabli wspominała, że Jej nie będzie?
|
|
#3294 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ---------- Z tego co kojarzę to nie... ---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3295 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() zaczyna do mnie docierać |
|
|
|
|
#3296 |
|
Zakorzenienie
|
Tak patrzę na moją liste wyprawkową.. już tak niewiele a jeszcze tak dużo.. Największy dylemat mam przy laktatorze i termometrze..
no i wstrzymuje się z zakupem jeszcze pościeli, rozka, kocyka i wanienki bo coś mama ma kupić coś bratowa ma dać, ale w koncu nie wiem czy da czy kupi, wiec muszę cierpliwie czekać do świąt wielkanocnych, wybadać sprawę i wtedy kupuje (ale dla świętego spokoju już znalazlam na allegro).. A i sporo mi się listy zmniejszyło jak stwierdzilam, że nie chce mi się szukać na allegro i nie kupuje
|
|
|
|
#3297 |
|
Zakorzenienie
|
U Was to już lada chwila
![]() Tylko macie ten plus, że wyprawka skompletowana, jesteście na swoim i pokoik dla Przemusia też gotowy; ale u nas się skumuluje wszystko naraz ![]() --- Kończymy 28 tc, zostało równe 12 tygodni !!! Mąż pojechał do pracy, ja coś spania nie mam; a w dodatku świerszcze właśnie rozpoczęły koncert - znalazły sobie porę ![]() Edytowane przez JennyAniolek Czas edycji: 2013-03-13 o 01:14 |
|
|
|
#3298 | |
|
Zakorzenienie
|
Toś Ty już prawie donoszona
Cytat:
![]() Jakiś falstart popełniłam ![]() Gratuluję! Ja znów poszłam spać po 22, ale się obudziłam i zasnąć już nie mogę. Ale takie domowe świerszcze?!
|
|
#3299 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Chyba sobie zaraz coś na dobranoc pooglądam na tvnplayer ![]() ![]()
|
||
|
|
|
#3300 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kurczę, też mam tv w sypialni...Na czas ciąży poprzenosiliśmy tuney, żeby mi było w łóżku wygodnie oglądać i teraz w sypialni mamy ten lepszy tuner. No i tak się przyzwyczaiłam z łóżka oglądać ulubione programy, ale chyba jednak trza będzie zrezygnować z tego![]() My zrobiliśmy 3 tyg temu mały remont i przemeblowanie całego mieszkania.. Do tej pory żyliśmy na totalnym luzie i mieliśmy np. narty na szafie torby podróżne pod łóżkiem wielkie półki z książkami stwierd ziliśmy, że to wszystko musi jednak zniknąć, bo nie ma miejsca na Wojtkowe rzeczy A jak zaczęliśmy to wynosić do piwnicy i wywozić do rodziców to załamka...Szok, ile człowiek gromadzi rzeczy---------- Dopisano o 07:06 ---------- Poprzedni post napisano o 07:04 ---------- Widzę, że wszystkie śpią ![]() A śpijcie na zdrowie ![]() Nas chyba męczy bezsenność od niedzieli...
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:08.

W tej chwili nie ma tam nic prócz kilku starych gratów poprzedniego właściciela i brzydkich odrapanych ścian 

), widziałam tam jeszcze biegające kurczaczki i jakiś zamek
Początkowo nie był to wzór jaki chciałam pierwotnie, ale materiały dobre jakościowo, polarki takie jak na allegro, bawełna 100% i wyjdzie mi jakieś 70 zł za materiały i krawcową
za wizytę

- znalazły sobie porę