Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013 cz.11 - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 12 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.12 2 4,00%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.12 1 2,00%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.12 1 2,00%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 1 2,00%
Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 25 50,00%
Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 8 16,00%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.12 5 10,00%
Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.12 6 12,00%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 1 2,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-12, 22:34   #3271
salviae
Zadomowienie

Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013

Jenny byłaś w tej hurtowni w Żorach ? Ile tam kosztuje Tako Alive ?
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 22:35   #3272
Lublana
Zadomowienie

Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
my też będziemy musieli bo nam sie łóżeczko nie zmieści.. tylko nie wiem kiedy to zaczniemy robić.. ja mam wy..j..eb.ane najwyżej tż będzie zamiast pic z kolegami pępkowe składal lóżeczko i przestawiał meble..

A propo słuchu to ja bym wolała zeby miał po moim TŻcie.. Słuch ma troche lepszy ode mnie chociaż ja dyplomowany muzyk jestem a on muzyk amator:p
o fajnie, utalentowani rodzice

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
to tylko teraz tak źle wygląda- kartony na śmietnik, łóżeczko jak rozłożysz to materac pójdzie do niego, przewijak też na nie, ubranka wiadomo do szafy lub komody, Twoje ubrania w których się nie mieścisz, jak się zaczniesz mieścić wrócą na swoje miejsce, wózek...wózek to dla mnie największy problem, bo mam mini holik a nie chcę mieć wózka na środku pokoju, a tu nie będzie chyba wyjścia, szlag!!

podoba mi się ten przewijak, Mysia, konkretnie dąb, ciężko znaleźć dębowe łóżeczko i przewijak nie wiem czemu... A ten jest super. Chyba się skuszę , ale z modyfikacjami (właściciel strony sam zachęca do własnego projektu) tylko budżet nie przewidywał zakupu przewijaka, happy : )

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

zwłaszcza, że dziewczynka. wiem, co mówię ; ) nie chcieli mnie na scholę, od tańca uciekam do wc do dzisiaj : ) niech Ninka dziedziczy inne rzeczy po tacie
może powinnas zostać mimem
a pudła i rupiecie znikają po złożeniu łóżeczka, dlatego my juz złozylismy
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 22:37   #3273
JennyAniolek
Zakorzenienie

Jeśli nie zdążymy do porodu z remontem i przeprowadzką (mam nadzieję, że jednak się uda ) to będę musiała z naszego obecnego pokoju usunąć kontener, małe biurko i chyba barek; żeby w tym miejscu postawić i naszykować łóżeczko. A w nowej sypialni mam nadzieję, że wszystko się pomieści tak jak planujemy i nie będzie za dużo niepotrzebnych gratów

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 22:38   #3274
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
to tylko teraz tak źle wygląda- kartony na śmietnik, łóżeczko jak rozłożysz to materac pójdzie do niego, przewijak też na nie, ubranka wiadomo do szafy lub komody, Twoje ubrania w których się nie mieścisz, jak się zaczniesz mieścić wrócą na swoje miejsce, wózek...wózek to dla mnie największy problem, bo mam mini holik a nie chcę mieć wózka na środku pokoju, a tu nie będzie chyba wyjścia, szlag!!

podoba mi się ten przewijak, Mysia, konkretnie dąb, ciężko znaleźć dębowe łóżeczko i przewijak nie wiem czemu... A ten jest super. Chyba się skuszę , ale z modyfikacjami (właściciel strony sam zachęca do własnego projektu) tylko budżet nie przewidywał zakupu przewijaka, happy : )

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

zwłaszcza, że dziewczynka. wiem, co mówię ; ) nie chcieli mnie na scholę, od tańca uciekam do wc do dzisiaj : ) niech Ninka dziedziczy inne rzeczy po tacie
My mamy mały wiatrolap i mnie przeraża wózek po śniegu w zimie w domu:/ Przewijak jest super jutro go zamówień tylko wenge
Stary 2013-03-12, 22:38   #3275
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
własnie najgorzej z wózkiem.. na korytarzu zewnętrznym bym się bała trzymać bo ukradną.. zresztą na pewno ktos by sie znalazł komu będzie przeszkadzać... wewnątrz domu mam dwa przedpokoje w pierwszym nie postawie bo wąski i się przejsc nie będzie dało.. pewnie w drugim ale wtedy mi będzie blokować dostęp do szafy..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 22:39   #3276
karota11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Jeśli nie zdążymy do porodu z remontem i przeprowadzką (mam nadzieję, że jednak się uda ) to będę musiała z naszego obecnego pokoju usunąć kontener, małe biurko i chyba barek; żeby w tym miejscu postawić i naszykować łóżeczko. A w nowej sypialni mam nadzieję, że wszystko się pomieści tak jak planujemy i nie będzie za dużo niepotrzebnych gratów
Jeszcze chwila jest, to miejmy nadzieję,z e zdąysz, bo wtedy juz tak po swojemu od razu szykujesz na stałe
karota11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 22:40   #3277
becik_4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Biedna

Witam w klubiee...niżej napiszę co u
No i wizyty od dziś co 3 tygodnie.

Jenny zapisz mi wizytę na 04.04, a wykreśl tą czwartkową
To dokladnie idziemy z wizytami taksamo tez mam 4 marca i co trzy tygodnie

Juz mi tz lozko dostosowal zeby nogi byly wyzej i przez te 3 tygodnie bede sie stosowac do zalecen gina oby pomoglo bo nie usmiecha mi sie lezec do konca ciazy a te trzy tygodnie to szybko mina
becik_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 22:51   #3278
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
Jenny byłaś w tej hurtowni w Żorach ? Ile tam kosztuje Tako Alive ?
, a co do ceny to wybacz ale nie pamiętam (to było nasze pierwsze miejsce gdzie oglądaliśmy wózki i za dużo tego było; a nigdzie sobie cen nie pisałam). Za to w Rybniku na Wiejskiej Tako Alive 2w1 mają za 1539 zł.

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ----------

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
To dokladnie idziemy z wizytami taksamo tez mam 4 marca i co trzy tygodnie
Wizyta na 4.04 dopisana

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-03-12, 22:51   #3279
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
własnie najgorzej z wózkiem.. na korytarzu zewnętrznym bym się bała trzymać bo ukradną.. zresztą na pewno ktos by sie znalazł komu będzie przeszkadzać... wewnątrz domu mam dwa przedpokoje w pierwszym nie postawie bo wąski i się przejsc nie będzie dało.. pewnie w drugim ale wtedy mi będzie blokować dostęp do szafy..
Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
My mamy mały wiatrolap i mnie przeraża wózek po śniegu w zimie w domu:/ Przewijak jest super jutro go zamówień tylko wenge
Cytat:
Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
o fajnie, utalentowani rodzice

może powinnas zostać mimem
a pudła i rupiecie znikają po złożeniu łóżeczka, dlatego my juz złozylismy
sprawa wózka jest przebolesna. jedyne wyjście jakie widzę to go nie używać. złożyć. sprzedać. nie ma. jest tylko chusta : ) a później ewentualnie parasolka, w miejsce stojaka na parasole
Jenny, głowa do góry, wszystko w swoim czasie : )

w ogóle muszę Wam powiedzieć jaki wałek.... wkurzyłam się troszkę no. Od stycznia wisiało ogłoszenie idealnego łóżeczka dębowego z płaskimi szczebelkami (chcę tylko takie, nooo) za 230 zł, trochę dużo myślę sobie, ale ok...mamas& papas, stoją po 750 zł normalnie, więc stwierdzam, że piękne i przeznaczone. ale co robię? kminię, kminię, bo mówią, że dowiozą nawet gratis, myślę sobie- to może jak się przeprowadzimy się zgłoszę, żeby już do nowego przywieźli. a co mnie jeszcze powstrzymywało to to, że nie wiedziałam gdzie jest nasze z pokolenia na pokolenie rzec można łóżeczko, mama rozkłada ręce, brat coś kręci, siostra nie jest pewna, ja mam czas, więc nie drążę, nie każę tych piwnic i strychów przekopywać.
i dzisiaj co? decyduję się na to używane.. piszę do ogłaszających.. a tu się okazuje, że nie ma ich w kraju, będą w lipcu. no co za dno.

Edytowane przez happy blue
Czas edycji: 2013-03-12 o 22:55
happy blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 22:51   #3280
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
Puściłam muzyczkę yt i mówię mężowi, że mała lubi tą piosenkę a on: zobaczymy po kim będzie miała gust muzyczny (on ma FATALNY!!!), ja: całe szczęście, że to dziecko ze mną przebywaale serio, oby on jej czegoś w genach nie przekazał
jakbym czytała o nas Mój mąż słuch i poczucie rytmu to nawet ma (jakby nie było to afrykańskie dziecko) ale jego gust muzyczny pozostawia wiele do życzenia. Więc też się cieszę, że Sofcia z mamą głównie muzyki słucha
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 22:53   #3281
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karota11 Pokaż wiadomość
Jeszcze chwila jest, to miejmy nadzieję,z e zdąysz, bo wtedy juz tak po swojemu od razu szykujesz na stałe
Też mam nadzieję, że zdążymy ale może być ciężko.... bo jeśli dobrze pójdzie to najprędzej za 2 tyg, a najpóźniej za miesiąc dostaniemy klucze do mieszkania i wtedy zostaną 2 m-ce/niecałe 2 m-ce do porodu, ale te nowe mieszkanie mamy całe do totalnego remontu W tej chwili nie ma tam nic prócz kilku starych gratów poprzedniego właściciela i brzydkich odrapanych ścian

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017

Edytowane przez JennyAniolek
Czas edycji: 2013-03-12 o 22:55
Stary 2013-03-12, 22:57   #3282
cloche
Zakorzenienie

heloł, buziak na szybko i idę spać
(podczytałam 4 ostatnie strony i widziałam, że axella dalej w kulki leci... phi!)
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 23:00   #3283
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość

ooo super, jestem ciekawa efektu.
wrzuć koniecznie fotki jak już kocyk będzie gotowy
a gdzie i jaki materiał kupiłaś ?
na pewno się pochwalę, o ile będzie mi się podobał
Materiały kupiłam w sklepie stacjonarnym u siebie. Polarek jest taki arbuzowo- malwowy , bawełna jasna w niebieskie kropki, gdzieniegdzie właśnie czerwone lub różowe + króliki duże w zadziornej wersji damskiej i męskiej (tzn. np. królik rozbójnik z przepaską na głowie i takie tam... ), widziałam tam jeszcze biegające kurczaczki i jakiś zamek Początkowo nie był to wzór jaki chciałam pierwotnie, ale materiały dobre jakościowo, polarki takie jak na allegro, bawełna 100% i wyjdzie mi jakieś 70 zł za materiały i krawcową

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ----------

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
piękności

pawie oczko to mam nadzieje że u mnie też ta waga zacznie zwalniać
a do torby pakuję:
Dokumenty:
-dowód osobisty
-karta ciąży
- ostatnie badania
- grupa kri

Dla mnie:
- maszynka do golenia (w razie "w")
- dwa opakowania chusteczek chigienicznych
- woda do picia
- gumka i opaska do włosów
- pomadka do ust
- dwie pidżamy
- skarpetki
- szlafrok
- płyn do lewatywy
- klapki pod prysznic
- kapcie
- kubek/talerzyk/sztućce
- szampon
- pasta do zębów
- szczoteczka do zębów
- szczotka do włosów
- kosmetyki
- mydło bambino
- szare mydło
- gaza
- zasypka taka żółta ta rany, nie pamiętam nazwy
- dezodorant
- podpaski duże dwa opakowania
- majtki poporodowe
- ręcznik mały i duży
- stanik
- aparat
- ładowarka do telefonu
- jakieś drobne pieniądze

Dla dziecka:
- 3 x pielucha tetrowa
- 15 szt pieluszek pampers
- ubrania na 3 dni (porobiłam zestawy)
- niedrapki x2
- ręcznik
- rożek
- chusteczki nawilżone
i to chyba na tyle

Magiusia jestem w szoku, jak lekarze mogli doprowadzić do takiego stanu

whatIThink za wizytę
dzięki za listę
a nie bierzesz żadnego laktatora albo odciągacza mleka?
Stary 2013-03-12, 23:09   #3284
karota11
Zadomowienie

Cytat:
Też mam nadzieję, że zdążymy ale może być ciężko.... bo jeśli dobrze pójdzie to najprędzej za 2 tyg, a najpóźniej za miesiąc dostaniemy klucze do mieszkania i wtedy zostaną 2 m-ce/niecałe 2 m-ce do porodu, ale te nowe mieszkanie mamy całe do totalnego remontu W tej chwili nie ma tam nic prócz kilku starych gratów poprzedniego właściciela i brzydkich odrapanych ścian
No to maz cyas, ale na spokojnie, miesyka macie gdzie,na głowę nie pada, to sobie lepiej powolutku i najwięcej od razu, wiem ile ot pracy i nerwów, ale zobaczysz jak bedzie pięknie
Ja niedawno robiłam wykończeniówkę domu i wiem, ze czego nie zrobiłam od razu, to później ciężo całe wykończenie zakończyłam z rok temu, a dopiero w tym lutym dokupiłam brakujący wieszka na kurtki do przedpokoju i zamówiłam szafę wnękową Ale i tak gdyby nie ten Malutki cżłowieczek, to pewnei jeszcze ze 2 lata bym się zbierała
Stary 2013-03-12, 23:12   #3285
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
No to maz cyas, ale na spokojnie, miesyka macie gdzie,na głowę nie pada, to sobie lepiej powolutku i najwięcej od razu, wiem ile ot pracy i nerwów, ale zobaczysz jak bedzie pięknie
Ja niedawno robiłam wykończeniówkę domu i wiem, ze czego nie zrobiłam od razu, to później ciężo całe wykończenie zakończyłam z rok temu, a dopiero w tym lutym dokupiłam brakujący wieszka na kurtki do przedpokoju i zamówiłam szafę wnękową Ale i tak gdyby nie ten Malutki cżłowieczek, to pewnei jeszcze ze 2 lata bym się zbierała
święta prawda! trzeba robić wszystko od razu bo inaczej się nie zrobi.. Ja nie wierzyłam i ciągle namawiałam TZta oj dobra kiedyś to skonczymy.. Dobrze, że się nie ugiął bo byśmy do tej pory mieli wiele rzeczy nieskonczonych odłożonych na kiedyś się zrobi..

Wojtek
Stary 2013-03-12, 23:15   #3286
happy blue
Zadomowienie

Cytat:

powiem Ci, że też mam trochę stres. termin na 18 maja, a raz usłyszałam o zagrożeniu przedwczesnym porodem, więc cały czas się boję, że będzie wcześniej.. a przeprowadzka koniec kwietnia. pewnie ostatni dzień kwietnia. mąż będzie miał to na swojej głowie, po pracy oczywiście, bez auta i bez znajomych do pomocy. nie mamy remontu, ale trzeba wszystko przewieźć, wnieść, rozpakować, rozplanować, poukładać.. a ja? albo będę z małą już albo na wylocie, no nie wiem jak to będzie, wolę nie myśleć

edit: bez Waszych kciuków będzie ciężko
Stary 2013-03-12, 23:15   #3287
maarchewka
Zakorzenienie

a jeszcze zapytam o pie.r.do.ł.y do wózka - moskitiera, parasolka, folia przeciwdeszczowa i nie wiem czy coś jest jeszcze?? Czy takie rzeczy trzeba koniecznie kupić oryginalne? czy inne też będą pasowały?? szczególnie zastanawiam sie jak sie montuje taką parasolkę?

Wojtek
Stary 2013-03-12, 23:18   #3288
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
a jeszcze zapytam o pie.r.do.ł.y do wózka - moskitiera, parasolka, folia przeciwdeszczowa i nie wiem czy coś jest jeszcze?? Czy takie rzeczy trzeba koniecznie kupić oryginalne? czy inne też będą pasowały?? szczególnie zastanawiam sie jak sie montuje taką parasolkę?
co do parasolki nie mam pojęcia. moskitiera- po co to?
folię kupuję (ryzykuję, bo tańśza pięć razy) taką http://allegro.pl/folia-przeciwdeszc...020581143.html i taką http://allegro.pl/folia-przeciwdeszc...092128092.html
Stary 2013-03-12, 23:22   #3289
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
powiem Ci, że też mam trochę stres. termin na 18 maja, a raz usłyszałam o zagrożeniu przedwczesnym porodem, więc cały czas się boję, że będzie wcześniej.. a przeprowadzka koniec kwietnia. pewnie ostatni dzień kwietnia. mąż będzie miał to na swojej głowie, po pracy oczywiście, bez auta i bez znajomych do pomocy. nie mamy remontu, ale trzeba wszystko przewieźć, wnieść, rozpakować, rozplanować, poukładać.. a ja? albo będę z małą już albo na wylocie, no nie wiem jak to będzie, wolę nie myśleć

edit: bez Waszych kciuków będzie ciężko
Wcale Ci się nie dziwię, będziecie mieć przeprowadzkę tak na styk no ale chociaż bez remontu. A u nas remont, a najpierw wybieranie/kupowanie wszystkiego i chyba najgorsze wnoszenie materiału; ale na szczęście auta mamy i mężowi ktoś pomoże - mój ojciec, teść, szwagier albo mój brat

Nam do porodu zostało (jeśli będzie na czas) to niecałe 12 tyg, a jak się Ptyś pospieszy to 10 tyg albo i mniej , a od momentu otrzymania kluczy 6-8 tyg Chciałabym już koniec września i urlop , bo do tego czasu będziemy na najwyższych obrotach

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017

Czas edycji: 2013-03-12 o 23:24
Stary 2013-03-12, 23:25   #3290
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Wcale Ci się nie dziwię, będziecie mieć przeprowadzkę tak na styk no ale chociaż bez remontu. A u nas remont, a najpierw wybieranie/kupowanie wszystkiego i chyba najgorsze wnoszenie materiału; ale na szczęście auta mamy i mężowi ktoś pomoże - mój ojciec, teść, szwagier albo mój brat

Nam do porodu zostało (jeśli będzie na czas) to niecałe 12 tyg, a jak się Ptyś pospieszy to 10 tyg albo i mniej , a od momentu otrzymania kluczy 6-8 tyg Chciałabym już koniec września i urlop , bo do tego czasu będziemy na najwyższych obrotach
i co mdlejesz, co mdlejesz 6- 8 tygodni to super kop motywacyjny i tak należy na to patrzeć
Stary 2013-03-12, 23:28   #3291
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
i co mdlejesz, co mdlejesz 6- 8 tygodni to super kop motywacyjny i tak należy na to patrzeć
Mdleje, bo nie wiem co gorzej = straszniej brzmi 85 dni czy 12 tyg

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-03-12, 23:29   #3292
karota11
Zadomowienie

Cytat:
święta prawda! trzeba robić wszystko od razu bo inaczej się nie zrobi.. Ja nie wierzyłam i ciągle namawiałam TZta oj dobra kiedyś to skonczymy.. Dobrze, że się nie ugiął bo byśmy do tej pory mieli wiele rzeczy nieskonczonych odłożonych na kiedyś się zrobi..
oj tak, ja mam wnękę taka w przedpokoju tez niedomalowaną Ale wicie gniazda się ząłącza i realizujemy teraz wszystko
Stary 2013-03-12, 23:30   #3293
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
dla mnie straszniej brzmi w dniach
dziewczyny, diabli wspominała, że Jej nie będzie?
Stary 2013-03-12, 23:37   #3294
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Zgadzam się

---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ----------

Cytat:
dziewczyny, diabli wspominała, że Jej nie będzie?
Z tego co kojarzę to nie...

---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Piję głównie wodę mineralną - ok 1-1,5 l. Na ciepło piję rano herbatę przed śniadaniem i w ciągu dnia i wieczorem rumianek (smakuje mi )

Jogurty owocowe w ogóle nie wchodzą w grę niestety... Zawierają za dużo cukru. Muesli też trzeba przeskanować skład, a najlepiej robić własną mieszankę, bo nie można jeść suszonych owoców i słodzonych płatków.
Dziękuję za info

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-03-13, 00:03   #3295
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
a co powiesz na 44?
zaczyna do mnie docierać

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 00:30   #3296
maarchewka
Zakorzenienie

Tak patrzę na moją liste wyprawkową.. już tak niewiele a jeszcze tak dużo.. Największy dylemat mam przy laktatorze i termometrze..
no i wstrzymuje się z zakupem jeszcze pościeli, rozka, kocyka i wanienki bo coś mama ma kupić coś bratowa ma dać, ale w koncu nie wiem czy da czy kupi, wiec muszę cierpliwie czekać do świąt wielkanocnych, wybadać sprawę i wtedy kupuje (ale dla świętego spokoju już znalazlam na allegro)..
A i sporo mi się listy zmniejszyło jak stwierdzilam, że nie chce mi się szukać na allegro i nie kupuje

Wojtek
Stary 2013-03-13, 01:11   #3297
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
a co powiesz na 44?
zaczyna do mnie docierać
U Was to już lada chwila
Tylko macie ten plus, że wyprawka skompletowana, jesteście na swoim i pokoik dla Przemusia też gotowy; ale u nas się skumuluje wszystko naraz

---
Kończymy 28 tc, zostało równe 12 tygodni !!!

Mąż pojechał do pracy, ja coś spania nie mam; a w dodatku świerszcze właśnie rozpoczęły koncert - znalazły sobie porę

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017

Czas edycji: 2013-03-13 o 01:14
Stary 2013-03-13, 01:20   #3298
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
a co powiesz na 44?
zaczyna do mnie docierać
Toś Ty już prawie donoszona

Cytat:
U Was to już lada chwila
Tylko macie ten plus, że wyprawka skompletowana, jesteście na swoim i pokoik dla Przemusia też gotowy; ale u nas się skumuluje wszystko naraz

---
Kończymy 28 tc, zostało równe 12 tygodni !!!

Mąż pojechał do pracy, ja coś spania nie mam; a w dodatku świerszcze właśnie rozpoczęły koncert - znalazły sobie porę
To u nas od dziś 30 tydzień leci w takim razie! (o nie to od czwartku) Jakiś falstart popełniłam
Gratuluję!

Ja znów poszłam spać po 22, ale się obudziłam i zasnąć już nie mogę.
Ale takie domowe świerszcze?!

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 01:35   #3299
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
To u nas od dziś 30 tydzień leci w takim razie! (o nie to od czwartku) Jakiś falstart popełniłam
Gratuluję!

Cytat:
Ja znów poszłam spać po 22, ale się obudziłam i zasnąć już nie mogę.
Ja dziś nie drzemałam, ale spać mi się też nie chce; a przez te nocki męża mam rozregulowane spanie Chyba sobie zaraz coś na dobranoc pooglądam na tvnplayer

Cytat:
Ale takie domowe świerszcze?!
, bananowe - jedzonko Stefanka, o takie => http://allegro.pl/swierszcze-bananow...056178543.html

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-03-13, 07:06   #3300
Kamciatka
Rozeznanie

Cytat:
Moja sypialnia jest malutka, i ciężko mi znaleźć odpowiednie rozwiązanie dla łóżeczka Może mój Tż cos wymyśli , a jeszcze tv i ciężko się go pozbyć

Kurczę, też mam tv w sypialni...Na czas ciąży poprzenosiliśmy tuney, żeby mi było w łóżku wygodnie oglądaći teraz w sypialni mamy ten lepszy tuner. No i tak się przyzwyczaiłam z łóżka oglądać ulubione programy, ale chyba jednak trza będzie zrezygnować z tego
My zrobiliśmy 3 tyg temu mały remont i przemeblowanie całego mieszkania.. Do tej pory żyliśmy na totalnym luzie i mieliśmy np. narty na szafietorby podróżne pod łóżkiemwielkie półki z książkamistwierd ziliśmy, że to wszystko musi jednak zniknąć, bo nie ma miejsca na Wojtkowe rzeczy A jak zaczęliśmy to wynosić do piwnicy i wywozić do rodziców to załamka...Szok, ile człowiek gromadzi rzeczy

---------- Dopisano o 07:06 ---------- Poprzedni post napisano o 07:04 ----------

Widzę, że wszystkie śpią
A śpijcie na zdrowie
Nas chyba męczy bezsenność od niedzieli...
Kamciatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości