|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#871 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVII
Proszę nie przerażaj mnie... Powiedziałam, że nie chcę zabiegu i się zgodził. Tak, robiłam - 0Rh+, a czemu pytasz?
|
#872 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVII
dziękuję wam dziewczynki! po tym jak perse mi to wyliczyła to się uspokoilam....też tz mówi ze jest ok...z norm wychodzi 3-4 tc a od dnia OM wychodzi 5 tc .....
wader przykro mi co się stało? napiszesz coś? santom
|
#873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Eliza napiszę Ci pw
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
|
#874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękuję za przepis
|
|
#875 |
|
MBZ♥
|
Wadera bardzo mi przykro
![]() ![]() niestety u mnie też kończyło się zabiegami bo same tabletki nie wystarczały
|
|
|
|
#876 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39721056]
Wszystko zrozumiałam Jak już wypróbujesz tę Zoyę, to koniecznie napisz Holo też nie bardzo mi podchodzą..[/QUOTE] Ok Tyle że jedna z Zoyek jest o frostowym wykończeniu, a druga glitterowym, co nijak ma się do kremów. A powiem Ci, że zdarza się, że w obrębie jednej marki lakiery różnią się jakościowo od siebie w zalrżności od koloru i wykończenia właśnie. Ale oczywiście zdam relację ![]() A gdzie byś chciała zamawiać ewentualnie te Zoyki? Bo w PL one są niedostępne, ewentualnie na alledrogo je można znaleźć. Cytat:
![]() A warzyw nie doprawiam- ewentualnie ziemniaki już na talerzu. Cytat:
Cytat:
![]() A ile Ty byś chciała? Cytat:
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39728474]Ja się dzisiaj pomalowałam, żeby wypróbować nowe kosmetyki (zawsze tak robię, bo się boję o ewentualne uczulenie)... i normalnie się czuję jak inny człowiek. Nie ma szans, jutro bez kreski nie wychodzę.[/QUOTE] I dobrze! Zadbana kobieta to szczęśliwa kobieta. Szczęśliwa kobieta to szczęśliwa mama. A szczęśliwa mama to szczęśliwe Dzieciątko! O! ![]() Cytat:
Gratuluję serdecznie! ![]() Tego Ci życzę! Cytat:
Rena, super, że wizyta udana! Z tego co piszesz wygląda, że doktorek rzeczywiście sensowny Wadera, bardzo mi przykro... Napisz coś więcej o sobie, jeśli masz ochotę. Tu się możesz spokojnie wygadać. |
|||||||
|
|
|
#877 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wiesz co, na razie się na nie nie czaję. Ale często podczytuję bloga Urban State of Mind (znasz?) i ona tam prezentuje różne lakiery, właśnie najczęściej Essie, ale były też Zoye i któraś mi się strasznie, ale to straaaasznie spodobała, dlatego się zainteresowałam. Wadera witaj w naszym gronie... Strasznie mi przykro z powodu tego, co Cię spotkało
|
|
|
|
|
#878 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Rena-super,że wizyta się udala Cytat:
Ja tez musiałam być łyżeczkowana bo leki na mnie nie działały.
|
|
|
#879 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#880 |
|
Zakorzenienie
|
jaki kolor?
ja rzuciłam emke, jakoś mi się przejadła
|
#881 | |||||
|
Zakorzenienie
|
słodko!
Cytat:
a masz na miejscu np dordce laktacyjnego? kogos kto by Ci pomógł? cos doradził? Cytat:
zdrówka Cytat:
Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
RENA! ciesze sie ze z wizyty jestes zadowolona!!! CZARNULA! ale Amilcia slicznotka!!!!!!!!!!!!!!! ! |
|||||
|
|
|
#882 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
I to nie bardzo od Ciebie zależy, niestety, czy będzie potrzebny zabieg, czy nie... To stwierdzi lekarz na usg. [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39731284]Wiesz co, na razie się na nie nie czaję. Ale często podczytuję bloga Urban State of Mind (znasz?) i ona tam prezentuje różne lakiery, właśnie najczęściej Essie, ale były też Zoye i któraś mi się strasznie, ale to straaaasznie spodobała, dlatego się zainteresowałam. [/QUOTE] Znam tego bloga. Ale myk jest taki, że dziewczyna, która go prowadzi, mieszka w Nowym Jorku- dlatego ma dostęp do takich perełek. Z tego też powodu nie zaglądam tam regularnie, żeby sobie nie robić apetytu na kosmetyki w PL niedostępne ![]() Pamiętasz nazwę? O, ja też miałam pazurkowy wieczór- zrobiłam sobie manicure japoński. Namachałam się jak dzika
Edytowane przez Mmedeah88 Czas edycji: 2013-03-12 o 21:10 |
||
|
|
|
#883 |
|
Konto usunięte
|
Chyba to: http://urbanstateofmind.blogspot.com...ya-phoebe.html |
|
|
|
#884 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wadera4 trzymj sie, tule mocno
measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png Edytowane przez measia Czas edycji: 2013-03-12 o 21:59 Powód: wyzalenie sie |
|
|
|
|
#885 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ooo, paznokciowo się zrobiło. Ja ostatnio zainwestowałam w odżywkę Nail Tek i odżywkuję się
![]() Wróciłam z fitnessu, byliśmy też u teściów. I chyba w tym roku powtórzymy wakacje w Hiszpanii. Tyle, że dodatkowo z moimi rodzicami i siostrą (z mężem) teściowej ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() klask i:![]() ![]() Measia, Czarnula super ślicznotki dobranoc |
|||
|
|
|
#886 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz mam trzy pary gaci ale jedne lada moment będą się nadawać jedynie po domu.... Kasia uwielbia kozie mleko- pochłania 180ml w mig, wcześniej zdarzało się, że 120ml mm piła na raty.... za to przez ostatnie dni odchodzą jej zupki i coś słabiej smakują kleiki.... wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że zęby pójdą niebawem... po tym kozim mleku to siłę ma jeszcze większeą i problem aktualny 1,5 tygodnie temu (brak raczkowania) jest już rozwiązany- nie nadążam chodzić za moim raczkującym dzieckiem, doganiam ją jak zatrzymuje się aby wstać przy łóżku, szafie, koszu na śmieci itp... rena-życzę aby nowy gin aby szczęśliwie poprowadził Was po II kreski a potem do szczęśliwego rozwiązania Cytat:
ostatnio sam mi mówił, że dawno parowaru nie było a chętnie by zjadł coś na parze gotowanego ![]() pięknotka ![]() agatko - proszę nie stresować siebie i nas bo beta pięknie rośnie co do wizyty - rozumiem- ja też zawsze chciałam aby Tz-et był na każdej.... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
z łyżeczkowaniem jest tak jak dziewczyny piszą- nie zawsze macica się sama "oczyści" co do Twoich obaw to przepraszam, jeśli Cię wystraszę ale jestem po dwóch # i przy pierwszym też nic nie wiedziałam na ten temat byłam w podobnie wysokiej ciąży jak Ty, gin powiedziała, że mam czekać aż się sama "oczyszczę" i to będzie taki większy okres nie ma potrzeby iść do szpitala no i pomyliła się podwójnie niestety poronienie to nie okres, to bardziej poród przepraszam, ze będzie dosłownie ale musisz liczyć się z tym, że maleńki płód wyjdzie na zewnątrz - dla mnie to był największy szok , nikt mnie na to nie przygotował- myślałam, że faktycznie będę jedynie mocno skrzepowato krwawić, tymczasem trzeba się przygotować na to, że w 9tc jest inaczej poza tym gin która prowadziła moją pierwszą ciążę nie wzięla pod uwagę, że mam krew Rh"-" a pacjentki z taką krwią muszą dostać przeciwciała do 72 h po każdym poronieniu i porodzie w moim wypadku mimo poronienia w domu nie obyło się bez szpitala i bez łyżeczkowania
|
|
#887 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
za wizytęwitaj. przykro mi.. |
||
|
|
|
#888 |
|
Zakorzenienie
|
miałam, nie przekonała mnie. lepsza okazała się tańsza eveline
|
#889 |
|
Zakorzenienie
|
measia- jak czytam Twoje posty, że jesteś to tu, to tam, tam jedziesz i jeszcze tam to padam z podziwu jak Ty to organizujesz i nie dziwię się, że jesteś zmęczona, niewyspana i masz baby blues
musisz zwolnić! przede wszystkim Alę poustawiać aby pomagała ![]() P.S- zdjęcie Ala i Marysia cudne ![]() widzisz podobieństwa? ---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- inutilku- zazdroszczę wakacji...u nas była perspektywa Bałtyku ale niestety coraz mniej prawdopodobna
|
#890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój kiedyś wrócił do domu i z przedpokoju nasłuchiwał czy słychać skwierczenie z patelni, bo tak się bał, że na parze gotuję ja się muszę dokształcić w przepisach do pary bo po porodzie pewnie często te garnki będą w użyciu a nie chcę jeść tylko kilku rzeczy na krzyż. |
|
|
|
|
#891 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak mnie nakręciłaś tym solarium.... niestety teraz dla mnie to marzenie ściętej głowy nie pamiętam kiedy ostatnio sobie coś kupiłam tymczasem mogę jedynie wrzucić link do nowych zdjęć z remontu (jak zgram- bo na razie ciągle na aparacie )
|
|
#892 |
|
MBZ♥
|
Monika ja często gotuję w parowarze i korystam z przepisow stąd:http://ekscentrycznyparowar.blogspot.com/
|
|
|
|
#893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do zakupów i solarium ja tez jestem na etapie zaciskania pasa, i nic sobie nie kupuję. ostatni zakup to 2 pary czarnych spodni na ciuchach i czarna koszula. od jakiegoś czasu tylko w tym chodzę i jeszcze jakiś czas tak zostanie więc nie ma sensu czegoś kupować... moja mama obkupiła się czarnymi ciuchami więc jej trochę podbieram (nosimy podobne rozmiary). ale co do usług typu solarium, kosmetyczka, gdybym z nich zrezygnowała to bym chyba zwariowała. maszynką się golić w pewnych miejscach nie mogę a gdybym chodziła zarośnięta czułabym się jak jakiś brudas. henna co 2 tygodnie też obowiązkowa, bo sama niezdolna jestem.
|
|
#894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#895 |
|
Zakorzenienie
|
Katarzynka na starych i na nowych "śmieciach"
|
#896 |
|
Konto usunięte
|
Jaka modeleczka
Jak ona wdzięcznie pozuje... ![]() Santom bardzo się cieszę! Berbie - gratuluję wytrwałości w tych zabiegach. Mnie się nie chce położyć maseczki raz na tydzień.. A tak się jednak inaczej człowiek czuje, jak coś ze sobą zrobi. |
|
|
|
#897 |
|
Zakorzenienie
|
tak troszeczkę się pochwalę
![]() http://deccoria.pl/galeria,id,91688,1,kuchnia.html http://deccoria.pl/galeria,id,85666,1,salon.html http://deccoria.pl/galeria,id,93373,...garderoba.html http://deccoria.pl/galeria,id,85664,1,holl.html ---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39735467]Jaka modeleczka Jak ona wdzięcznie pozuje... ![]() [/QUOTE] Perse- chciałam wiele razy Kasię z "ukrycia" nagrać jak się bawi czy coś tam sobie gaworzy ale to nie możliwe - jak tylko widzi aparat od razu głowę w jego stronę kieruje- jak większość maluchów zresztą![]() ---------- Dopisano o 23:59 ---------- Poprzedni post napisano o 23:57 ---------- BERBIE- z depilacją jestem na bieżąco ale swoim postem zmotywowałaś mnie do "zrobienia" paznokcimam nadzieję, że nie zaśpię przez to do pracy
|
#898 |
|
Zakorzenienie
|
Zebra, kochana, widze ze Twoja córa rośnie na piękną modeleczkę
Widać, ze zarówno na starych jak i na nowych śmieciach świetnie sie czuje ![]() A propos deccorii (ja tez kiedys tam mialam swoje zdjecia powrzucane), to powiem Ci, ze pieknie urzadzilas mieszkanie Rozumiem ze jest to w domku jednorodzinnym? (sądząc po widokach z okna ? )Zadam niedyskretne pytanie, ile Cie wyniosła cała kuchnia, ze wszystkim ? I czy macie ogrzewanie podlogowe w calym mieszkaniu? Jaki koszt jest polozenia takiego ogrzewania? Sorrki ze tak wypytuje, ale czeka mnie niedlugo podobna rozrywka, a Twoje pomysly bardzo do mnie przemawiają ![]() W ogole jak widze cale mieszkanie po remoncie to normalnie Jestes dekoratorem wnetrz? Cudownie ![]() Na moje oko to kilkadziesiąt tys lekko tam włozyliscie... Juz sie nie moge doczekac kiedy ja zaczne placic fachowcom
|
|
|
|
#899 |
|
Zakorzenienie
|
Jeżu, nie mogę się doczekać momentu kiedy w końcu pomaluje paznokcie
będzie znaczyło, ze ogarniam, jestem w domu ![]() Amalia, kasia - lachony jak marzenie!
|
|
#900 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wadera witaj w naszym gronie... Strasznie mi przykro z powodu tego, co Cię spotkało [/QUOTE]Cytat:
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:38.

co się stało? napiszesz coś? 

Tyle że jedna z Zoyek jest o frostowym wykończeniu, a druga glitterowym, co nijak ma się do kremów. A powiem Ci, że zdarza się, że w obrębie jednej marki lakiery różnią się jakościowo od siebie w zalrżności od koloru i wykończenia właśnie. Ale oczywiście zdam relację
ogólnie - mdłe 

dzisiaj byłam u lekarki i jak dowiedziała się że Olo do żłobka chodzi to od razu padło pytanie czy był na pneumo szczepiony i mam się zastanowić 
szybko przeliczyłam i beta Ci idealnie przyrasta
klask i:

jak to będzie wyglądało...![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)