|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł ma mieć kolejny wątek? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! cz. 9 |
|
11 | 25,58% |
| Półmetek już za nami, a my z wielkimi brzuszkami-Mamy lipiec/sierpień 2013 cz.9 |
|
4 | 9,30% |
| Półmetek już za nami, a my się cieszymy kopniakami-Mamy lipiec/sierpień 2013 cz.9 |
|
9 | 20,93% |
| Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 |
|
17 | 39,53% |
| Wiosennie plotkujemy,wyprawki maluszkom szykujemy- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 |
|
2 | 4,65% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! część 8
Cytat:
|
|
#1382 |
|
Zakorzenienie
|
a kot juz kwili?:P
|
|
|
|
#1383 |
|
Zakorzenienie
|
no.. i endokrynolog zapisany na 27ego, były wcześniej terminy ale na takie chore godziny typu 10 rano, a to dla mnie przecież środek nocy
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#1384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Super Ci się udało z tymi skierowaniami! |
|
|
|
|
#1385 |
|
Zakorzenienie
|
enleve a tak sie balas - no widzisz.
i pokaz te polspiochy. A co do lasagne - ja nigdy nie robilam
|
#1386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie wiem co się u mnie dzieję, ale całe okna mi latają bo na dworze strzały jakieś dziwne słychać, takie jakby z oddali, może jakiś poligon wojskowy jest albo fajerwerki po prostu a ja w głowie mam już wojnę
|
|
#1388 |
|
Zakorzenienie
|
ooo Samantha zaczyna dzień
czekamy na esej jak bidula nadrobi![]() Stokrotka...idź Ty może spać a nie na wojnę czekasz:P |
|
|
|
#1389 |
|
Zakorzenienie
|
lece i ja spac dziewuszki
|
#1390 |
|
Zakorzenienie
|
oj jeszcze nie mogę iść spać bo w dzień się przekimałam i jak zasnę teraz to w nocy nie będę spała. Może coś pooglądam jeszcze
|
#1391 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Śliczna, oczka i włoski ma przecudne Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() enlevee to fajnie, że powiedziałaś babci, dobrze, że masz to za sobą. Tym bardziej, że przyjęła to lepiej niż myślałaś
|
|||||||
|
|
|
#1392 |
|
Raczkowanie
|
Lece do łóżeczka, śpijcie dobrze Mamusie i buziaki dla Waszych Maleństw
|
#1393 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przepraszam, ale nie wytrzymałam i wybuchłam smiechem bo sobie to wyobraziłam..Cytat:
![]() Cytat:
Też nie będę karmić piersią i jak najbardziej Cię rozumiem ![]() Jaka ANIELICA, a nie diablica Cytat:
![]() No zdziwiłam się, bo Babcia wyjątkowo surowa dla mnie jest i wymagająca.. oczywiście pare zdań powiedziała co mogła sobie darować, ale naprawdę jak na nią to wyjątkowo łagodnie ![]() Cytat:
No też się cieszę.. dzień mogę zaliczyć do udanych, zdeecydowanie!Cytat:
mój syn chyba innych kolorów nie będzie miał bo matka mu same takie funduje hahaha.. a Tż oczywiście stwierdził, ze syn ma juz więcej ubrań niż on sam ![]() http://www.ffmoda.com/pl/products/wi...cy/mh31306660/ Cytat:
Może to koniec świata? jakiś niezapowiedziany? ![]() dziewczyny czuję się jakbym z kilofem cały dzień zaiwaniała.. a mnie tylko pare godzin przed komputerem nie było hahahhaa
|
|||||||
|
|
|
#1394 |
|
Zadomowienie
|
Mi się znowu spać nie chce a tu cichutko, wszystkie już grzecznie śpią
|
|
|
|
#1395 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny!!!!!!! Ponad 20 stron
Nie da rady przebrnac z braku czasu. Dzis wstalam najpierw o 7rano bo Tzzaczal sie dobijac domofonem do drzwi i mysle co za idiota dzwoni w rytm bibi bibibi bi bi bi bi bibi No chyba nie listonosz Potem nie moglam zasnac ze 2godziny bo myslalam ciagle o USG, a jak zasnelam to sie obudzilam po 14stej Ja teraz jak moj kot jestem i przesypiam 3/4 doby. Za oknem mam znow masakre. Znow pada snieg. Po co paa snieg jak za 3dni z tej wielkiej kupy sniegu nic nie zostaje Cytat:
Mam nadzieje, ze to baba i, ze jutro sie dowiem o tym bo jednak ide na USG Cytat:
Ja zasypiam na prawym , a budze sie na wznak z rekoma pod glowa i noga na nodze ugietymi w kolanach, niczym bym se na plazy lezala. Tz mowi mi, ze jeszcze mi drinka z parasolka brakuje Cytat:
Cytat:
No ja to raczej sowa niz ranny ptaszek. Cytat:
Dziekuje O matko to niezle miala.Ja bralam tabletki 5lat jak mialam 21lat zaczelam. A przestalam tuz po moim slubie z Tz i mialam wtedy 26lat. Uzywalismy prezerwatyw bo nie chcielismy tak od razu miec zaraz dziecka,ale tez nie uzywalismy ich tak starannie bo sie umowilismy, ze jak wpadniemy to bedziemy sie cieszyc bo juz jestem w dobrym wieku. Potem jak juz po kilku razach mysle kurde, ze nie wpadamy to sie zaczelam zastanawiac. Potem zrobilam badania i wyszlo, ze owulacji u mnie brak. I to jest wlasnie to jak lekarze przepisuja tabsy mlodym dziewczynom bez badan Cytat:
Wow zazdraszczam, ze Cie tak kopie bo ja nie moge sie doczekac kiedy mnie tak kopnie Cytat:
Tak dlugo,ale sie cieszymy tak jak mowisz bardzo. Ja sama nie umiem tej radosci opisac. Pamietam jak 3lata temu moja siostra , ktora jest mlodsza ode mnie 7lat mi oznajmila, ze jest w ciazy. Wylam tydzien i jej szczerze zazdroscilam i czulam sie jak zbrakowany osobnik. Jak czytalam na roznych forach o tym jak koiety zajsc nie mogly i ich Tz je zostawiali to czulam przerazenie. Moj Tz na szczescie jest normalny i powiedzial, ze w zyciu by mnie nie zostawil bo sa in vitro adopcje i inne metody zeby miec dzieci. No,ale to juz za nami. Przykro tylko, ze sie okazalo, ze mojej siostry synek jest opozniony w rozwoju o 5mcy i chyba ma Autyzm Chodzic dopiero zaczal jak mial 17mcy. Rozwijal sie normalnie tylko jak przyszlo do siadania i chodzenia to siostra zauwazyla, ze cos jest nie halo i wyszlo.Ona miala tragicznie ciezki porod w wielkich bolach i moja mama podejrzewa, ze moglo dojsc do niedotlenienia mozgu u malego. Ale to tylko Bog jeden wie. Mojego ojca siotra pierwsze dziecko urodzila chore z "wodoglowiem" Ja przez te wszystkie historie siedze teraz jak na szpilkach i boje sie jutrzejszego USG, mimo, ze nie moge sie doczekac to sie boje. Nawet powiedzialam lekarzowi, ze nie chce badac plynu owodniowego bo to i tak nic nie zmieni i tak urodze i tak. Nie chcialam zeby uniknac drugich mysli i dylematow. Cytat:
Cytat:
smialam sie, ze zazdroszcze mojej mamie komuny bo mieli dwie obcje do wyboru biale lub czarne i bylo dobrze, a teraz zeswirowac idzie I niby my mamy latwiej, ciekawe
|
|
|
#1396 |
|
Zakorzenienie
|
Samantha- rozłożyłaś mnie na łopatki tym biiii biiip biii bippp
![]() Tż powinien się cieszyć, że mu otwarłaś, bo mnie to ciężko dobudzić nawet jakby kopał ktoś w drzwi Fajnie, że Wam się udało z dzieckiem ! I nie martw się- wszystko będzie dobrze, a to jest szczęśliwy wątek Gdzie mieszkacie w Stanach? ![]() Kallisto- też spać nie mogę, albo i nie chcę jeszcze- chociaż ziewam jak porąbana
Edytowane przez enlevee Czas edycji: 2013-03-12 o 23:27 |
|
|
|
#1397 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ---------- Jak mus to mus, idę lulu bo tu już pustki, do jutra |
|
|
|
|
#1398 |
|
Zakorzenienie
|
sama zostałam na polu bitwy?
|
|
|
|
#1399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ten moj domofon tak dzwoni, ze umarlego obudzi Dasz rade ze wstawaniem chyba ![]() O matko jak mnie zgaga piecze az slabo mi i jeszcze w zoladek skrecilo. Odkad wstalam nie umylam sie tylko zeby Zaraz musze sie wyszorowowac na usg na jutro. Tz wrocil z pracy, ale musi wrocic na 23 znow i do 5rano Ja sie boje sama zawsze byc w domu w nocy. On na lotnisku pracuje wiec taka praca.My mieazkamy w Chicago na przedmiesciach jeszcze. Mamy zamiar stad spadac, ale teraz z baby to ciezko bedzie wiec zostawiamy na przyszly rok ![]() Lece sie myc na usg
|
|
|
#1400 |
|
Zakorzenienie
|
SAMMY, TRZYMAMY
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!Dzien dobry Wam Noc srednio, zanim jeszcze małż poszedl spac zlapal mnie KOLEJNY taki skurcz w stope, ze ani rozciagnac, ani stąpnąć, po prostu plakalam na caly glos, a małż juz nie wiedzial, co mi robic, zeby przeszlo A do bolu pachwin doszedl bol kosci w kroku, normalnie jakby mnie kto bejsbolem obil. Na dzis nie mam zbyt ambitnych planow - ot francuskie zawijaski z mozzarella, szynką i sosem pomidorowym, cd. decoupage'ow i w poludnie zebranie wspolnoty mieszkaniowej. Kawal drogi, a we Wro BIALUTKO , na szczescie zabieram sie autem z sasiadka.Milego poranka, spiooooooooochy. EDIT: Witam sie w 24 tygodniu
Iza Diablicja Lilo Kubulek Edytowane przez Oliath Czas edycji: 2013-03-13 o 05:56 |
|
|
|
#1401 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się w ten piękny zimowy dzień
Przysypało nas..od wczoraj nie przestawał padać śnieżek..drogowcy zaskoczeni i musiałam całą drogę przekopywać się przez biały puch. Fajny śnieżek, ale chcę wiosnę No to idę nadrabiać.. Witaj ranny ptaszku Oliath
|
|
|
|
#1402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O jej ,ale od czego tak Mi normalnie kiszki skrecilo. I byłam az dwa razy w łazience. Było cieżko, miałam straszne skurcze tylka (sorry za opis) i bałam sie,ze dzidzie od tego parcia wypluje. Masakra. Tz pojechał do pracy i zostałam sama z kotem i baby mnie kopie wlasnie Czasami mi sie tak siku chce,ze az mnie pęcherz boli i brzuch mi na dole jakby pecznieje. Czy Wy tez tak macie? Oliath - gratki na 24 tyg.
|
|
|
#1403 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja w lutym też pytała czy nie zmyślam i czy na pewno jestem w ciąży bo brzucha nie mam Ale Kocham tą moją Babcie w ciąży i bez ciąży A co do ubrań... To nasz Glut ma więcej ubrań niż my razem wzięci ![]() Cytat:
![]() Osobiście znam chłopca, który jest niepełnosprawny z winy lekarzy odbierających poród ![]() Ale, że to jest wyjątkowo szczęśliwy wątek to będzie tylko lepiej ![]() I za dzisiejsze USG... nie zapomnij zdać nam relacji ![]() Cytat:
za kolejny tydzień ![]() Może zwiększ dawkę magnezu na te skurcze? Mnie chyba też powoli zaczyna łapać jedna z ciążowych dolegliwości- tak to jest jak się cały czas chwaliłam, że mnie nic nie boli Jak śpię na boku to po pewnym czasie bolą mnie kości miednicy(?) Pomaga poduszka międzynożna jeszcze Ale brzucha nie mam jakiegoś ogromnego to miałam nadzieje, że dotrwam tak bezboleśnie do porodu, ale moja próżność mnie zgubiła Ok idę szykować Tż do pracy bo wyjątkowo dużo dziś pracuje Mam nadzieję, że interes mu się w końcu rozrusza, bo już nie było za wesoło ![]() ---------- Dopisano o 06:34 ---------- Poprzedni post napisano o 06:33 ---------- Zapomniałam napisać, że i u nas biało ![]() Ślicznie to wygląda za okna
|
|
#1404 |
|
Zakorzenienie
|
Margosiu - na bank będę zdawać relacje z takich przeżyć
![]() Skoro mówisz,ze szczęśliwy to cieszę sie jeszcze bardziej , ze w nim jestem i dziękuje Ja gdybym chciała ukryć ciążę to bym nie dała rady. Mi od 3mca taki balon wyskoczył, ze masakra. Teraz to juz jak dwa balony
|
|
#1405 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry Mamusie i Brzusie!
Wczoraj wieczorem wizaz świra dostał, nie mogłam się zalogować. Śnieg u mnie dalej wali i to tak, że w pierwszej chwili jak się obudziłam myślałam, że taka mgła, że nic nie widać. Zaraz wstawię do RÓŻNE tekst o cukrzycy, jeszcze mi się coś przypomniało i dopiszę, i jak w trakcie mojej diety coś znajdę to będę edytować. Przypomniało mi się coś o X-landerze: jak oglądaliśmy wózki w smyku w niedzielę, bardzo się nim zainteresowałam, bo jego wygląd mi się podoba i Pan zaczął odradzać. Trafiliśmy na faceta o bardzo dużej wiedzy i uważam, że nie ściemniał by go sprzedać, bo odradzał towar, który był mocno przeceniony i jakby chcieli się go pozbyć to byłby cud malina. No i tak: X-lander podobno jest wózkiem owszem funkcjonalnym, w miarę lekkim i wygodnym ale twardym dla dziecka. No i jakby co to w smyku jest przecena wózków z 2011 bodajże (nie pamiętam czy 2012 - 2011) i to spora. I pytanie do Was: Półśpiochy - czy są funkcjonalne? Czy nie lepsze śpiochy na szelkach rozpinane w kroku? Do półśpiochów zakładamy bodziaki? Czy kaftaniki? Jeśli kaftaniki to przecież wylezą one z półśpiochów jak się dziecko będzie kręciło? |
|
|
|
#1406 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Świetny był ten czas, zwłaszcza w Poznaniu..mogłabym tam mieszkać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja pamiętam jak zazdrościłam żonie brata mojego męża, jak pierwsza zaszła w ciążę, najlepsze że my jeszcze wtedy nawet nie próbowaliśmy zajść Widziałam też minę i zachowanie mojej bratowej, po tym jak poinformowaliśmy o naszej ciąży. Przycichła bardzo. Niby radość, ale było jej przykro. Później mój brat tłumaczył, że Ania chciała już zajść, ale ma problemy i to u nich potrwa..i dlatego tak jej się troszkę przykro zrobiło.. Rozumiem ją. Ona ma problemy owulacyjne i bez wsparcia tabletkami i hormonami jajeczko nie chce się wypuścić..ta ostatnia faza nie następuje.. Gin najpierw kazał jej odczekać pół roku, ma brac hormony, a później jak dostaną zielone światło, to już muszą na maksa próbować.. Mam nadzieję, że szybko się uda..widzę jak bardzo jej na dzieciątku zależy i boję się, że mogłaby wpaść w depresję jakąś. na polu chwały Cytat:
![]() Powodzenia na usg i czekamy na relację Na pewno wszystko będzie ok.. kciuki zaciśniete
|
||||||
|
|
|
#1407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:05 ---------- Poprzedni post napisano o 06:56 ---------- uwaga, uwaga! Uważam, że RÓŻNE nie są dobrym miejscem na dodawanie tam ważnych informacji np. dotyczących zdrowia mam i dzieci. Zajrzałam tam i w sumie robi się nam tam pogaduszki o wszystkim i o niczym i jak któraś z nas będzie chciała konkretów to będzie się przebijać przez różne sprawy. Co Wy na to? Żeby w klubie założyć "miejscóweczkę" dotyczącą tylko spraw zdrowia naszego i dziecka i nic więcej tam nie komentować tylko wpisywać przydatne info? |
|
|
|
|
#1408 |
|
Zakorzenienie
|
Oliath gratki za tydzień
czarownica1 a to plotkary Ja co prawda chyba tylko ze 2 razy wlazłam na 'różne'..ale faktycznie przydałoby się miejsce na wrzucanie tylko konkretów o maluszkach ![]() Dziewczyny a odnośnie bóli i skurczy, to wczoraj mnie dopadło coś dziwnego. Poszłam się wysiusiać przed samym snem i jak siuśki ze mnie schodziły, to blizej końca wzmagał się ból po prawej stronie na wysokości wcięcia w talii.. rozszedł się równomiernie na cały bok wzdłuż.. wracałam do łóżka przygarbiona, a jak się położyłam wcale lepiej nie było..nie mogłam się ułożyć wygodnie, w ogóle przekręcić się by znaleźć dogodną pozycję..To tak jakby silny skurcz, jakby mnie jakiś sznur z prawej strony mocno ściskał.. Po kilku minutach przeszło, ale w nocy miałam podobnie i też znowu po wysiusianiu się. Rano już ok.. Miałyście coś takiego?? albo wiecie co to mogło być?? |
|
|
|
#1409 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Najgorsze co ona może zrobić to sie zalamac. Najlepiej dać na luz. Nie wiem jak to nazwać. Myśleć o tym bedzie,ale z dystansem. Ja sobie dałam czas do 35lat, a potem bym dumala nad in vitro. Moja ciotka urodziła pierwsze dziecko w wieku 41lat i jest szczęśliwa. Najgorzej to iść do łóżka z Tz i myśleć tylko o zapłodnieniu. Może gdyby moj Tz nie był taki wyrozumiały i pomocny to bym tez zeswirowala. Współczuje jej,ale dla jej dobra niech da na luz Dodam jeszcze,ze ja kocham zwierzęta i temu sie poswiecilam. Pomocy im. Zmieniłam tez moj styl życia na bardziej pozytywny i zdrowszy. Może to tez mi pomogło. Cytat:
![]() Dzięki Cytat:
---------- Dopisano o 01:33 ---------- Poprzedni post napisano o 01:21 ---------- Cytat:
Często tez tak mam, ze jakby mi sie na bąka zbierało i brzuch mi pecznieje i towarzyszy temu ból jakby na okres,ale to nie bączek i odpuszcza. Ciotka mi mówiła,ze to norma i nic złego, ze macica ma skurcze i ze jeśli nie ma sie ich w ciagu godziny wiecej niż kilkanaście to nic złego. W pt mam wizytę u gina to go zapytam. Do tego od dziecka mam chroniczny kaszel,ale tera to sie dusze az. Ciagle mnie cos w gardle drapie. Tez muszę go zapytać. I zastanawiam sie czy skoro mam astygmatyzm i widze takiego juz pajaczka to czy powinnam zrobić badania na to czy moge rodzic drogami naturalnymi zeby potem nie było. Mojej mamie ucisk na nerw odebrał mowę na kilka godzin. Ale moja mama to twarda sztuka 5nas urodziła. Jak ona to zrobiła?Ja mam taki stres jak pomyśle o porodzie,ze masakra. Ciagle mi sie przypomina jak mi w Pl dentystka sadystka nerw w zebie bez znieczulenia chciała usunąć 3lata temu jak byłam w Pl Mało zem nie zeszła z bólu na krześle i jej nie zabiłam. Dobrze, ze siostra ze mną była bo ja nie mogłam sie z bólu wyprostować.
Edytowane przez Samantha7 Czas edycji: 2013-03-13 o 07:35 |
|||||
|
|
|
#1410 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry!
Po tygodniu bezczelnego obijania się wracam dziś do rzeczywistości studenckiej i to dość brutalnie (2 zaliczenia może uda mi się wpaść wieczorem i zdać relację![]() Miłych dzionków i kopniaków
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:41.

To mnie bardzo ucieszyło bo dzięki temu mogę tam mieć każde badanie i się ich o to nie prosić tylko idę z kartką od mojego prywatnego. 
to przez jedną z Wizażanek
)

12.06.2010
albo fajerwerki po prostu a ja w głowie mam już wojnę

Przepraszam, ale nie wytrzymałam i wybuchłam smiechem bo sobie to wyobraziłam..
to niezle miala.
Chodzic dopiero zaczal jak mial 17mcy. Rozwijal sie normalnie tylko jak przyszlo do siadania i chodzenia to siostra zauwazyla, ze cos jest nie halo i wyszlo.
Ja sie boje sama zawsze byc w domu w nocy. On na lotnisku pracuje wiec taka praca.
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!
, na szczescie zabieram sie autem z sasiadka.