|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część naszego wątku? | |||
| Trzeci wątek nam już leci, coraz większe nasze dzieci |
|
7 | 11,86% |
| Czy to chłopiec, czy dziewczynka, każda z nas chce córcię, synka |
|
0 | 0% |
| Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już za chwilę będą dzieci |
|
0 | 0% |
| Już nam pięknie rosną brzusie, to wrześniowo-październikowe są mamusie |
|
8 | 13,56% |
| Były kropki, są dzidziusie, a mamusiom rosną brzusie |
|
13 | 22,03% |
| Idzie wiosna, rosną brzusie, a w nich piękne są dzidziusie |
|
4 | 6,78% |
| Idzie wiosna, rosną brzusie, a w nich ukochane dzidziusie |
|
0 | 0% |
| Choć dzieciaczki takie małe, serca mają nasze całe |
|
3 | 5,08% |
| Rosną, rosną dumne mamy, na dzieciaczki już czekamy |
|
0 | 0% |
| Już nie fasolki, a dzieciaki, są dziewczynki i chłopaki |
|
0 | 0% |
| Każda mama wiedzieć chce, co tam w brzuchu chowa się |
|
5 | 8,47% |
| W brzuchu dziecię sobie fika, u mamy z września lub października |
|
1 | 1,69% |
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III |
|
18 | 30,51% |
| Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4771 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. II
Cytat:
kurde to widzę nie jestem sama, no istna zmora z tymi zapaleniami pęcherza :/ tak tego nienawidzę że szok !!!! a najgorsze, że odbiera mi to chęci i satysfakcję z przytulania bo bardzo często właśnie po tym mi się to zdarza.... choć pamiętam by za każdym razem iść siku PO, zawsze tak robię, podmywam się. Teraz zaczęłam pić dużo wody z cytryną, zakwaszam ten mocz, no i kupiłam Zuravit i biorę tak co 2 dzień Aha i pytanko, czy oddając mocz do badania, mogę zrobić jednocześnie i ogólne badanie moczu i od razu posiew, czy wtedy musiałabym 2 pojemniczki? posiew jest drogi? Papuga bardzo mi przykro, nie chcę nawet myśleć co czułaś słyszać od niego takie słowa.... jestesmy tu wszystkie z Tobą i przepis dla Brydzi a może i ktoś inny skorzysta sałatka u mnie była robiona 2 razy dopiero, więc jeszcze nie wprowadzałam żadnych modyfikacji (zawsze tak robię, otwieram parę przepisów na konkretne danie i mieszam wszystko w jeden ) Czyli kolejno: brokuł ugotowany (różyczki) pierś z kurczaka usmażona z przyprawą gyros makaron kokardki (pół opakowania) ugotowany wymieszany z odrobiną oleju i ziołami prowansalskimi 2-3 pomidory bez skórki (pokroić w kostkę) ser feta ok 30 dkg też w kostkę sos: majonez + jogurt nat. sól, pieprz, czosnek |
|
|
|
|
#4772 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
wiecie co nie rozumiem czemu niektóre osoby głosują jak nawet nie wiadomo czy są w ciąży.... myślę, żeby sprawdzić każdą osobę czy napisała choć 1 wiadomość na naszym wątku (nie liczą się gratulacje itp od mamuś z innych miesięcy) i nie brać pod uwagę takiego głosu, bo są np osoby, które się udzielają jak SnowWhite, a nie ma ich chyba na liście.... mogę się podjąć sprawdzenia osób po głosowaniu, tyle że w godzinach wieczornych lub porannych Edytowane przez 201704210903 Czas edycji: 2013-03-13 o 06:02 |
|
|
|
|
#4773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajnie, wreszcie byłaby dziewczynka Bo teraz to chyba przewaga chłopaków w wątku ![]() Wczoraj byłam u gina, u nas też wszystko dobrze. Mały ma 9,3 cm długości i jestem wg usg w 15, tygodniu i 5 dniu czyli zaczęłam II trymestr. Po krwiaku nie ma śladu Waga mi nieznacznie skoczyła, ostatnio było 51,4 kg teraz 51,8 kg i nadal jestem jakieś 1,5 kg na minusie ale nie przejmuje sie bo wyniki mam dobre. Tylko zaparcia mnie męczą :/ Czas umówić się na genetyczne w 20 tygodniu. Wracam do pracy. |
|
|
|
|
#4774 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
Niedawno wstałam, wiec spoznię się do pracy...ale muszę skończyć pić kakao, bo mialam straszną ochotę. Praca nie zając... ![]() Nie ma mnie na liscie, bo nie podalam danych - nie pamietałam, ktorej z Was mam je wysłać na priv :-/ ---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ---------- Cytat:
|
|
#4775 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4776 | ||||
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
http://praca.wp.pl/kalkulator-chorob...?ticaid=110388 Cytat:
![]() ja nie wiem po co już na nogach w nocy się obudziłam i się walałam z boku na bok, bo za gorąco mi było u mnie śnieg
|
|
#4777 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam się o poranku-już z pracy
Wstałam o 4.40 Zaraz wciągnę serek wiejski i biorę się za robotę bo chyba jednak będę miała jej więcej niż wczoraj myślałam...Cytat:
|
|
|
|
|
#4778 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja tez probuje wychowywac mlodego ale do tej pory cos nie slucha matki dobrze ze chociaz nie wymiotuje juz tak jedzeniem tylko przewaznie woda ze sluzem... Cytat:
Cytat:
ale juz wielkolud z dzidzi
|
|||
|
|
|
#4779 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka, dziś już u mnie lepiej, jeszcze nie było pawika i mam nadzieję,że już nie będzie. Wczoraj nic nie jadłam, tylko piłam wodę niegazowaną. W nocy już nie wymiotowałam. Właśnie skończyłam suchego rogalika z herbatą. Na 12:45 mam wizytę i zobaczę moje dzidzi
|
#4780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Postaram się troszkę więcej udzielać ![]() Za godzinę mam usg genetyczne także poproszę o kciuki
|
|
|
|
|
#4781 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powodzenia na wizycie
|
|
#4782 |
|
Zakorzenienie
|
Witam z rana
![]() Jakieś pomysły na obiad? Co dzisiaj robicie?
|
|
#4783 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki w 3 aptece bo w dwóch niebyło zapłaciłam 69.90
![]() witam, wstałam wyglądam przez okno i mogę śmiało zaśpiewać : uwaga zatkać uszy ![]() "zima zima zima , pada pada śnieg, jadę jadę, w świat sankami, sanki dzwonią dzwoneczkami, dzyń dzyń dzyń, dzyń dzyń dzyń, dzyń dzyń dzyń " nadrabiam 8 str
|
|
#4784 |
|
Raczkowanie
|
witajcie mamusie,
wczoraj mialam usg i to na 12 tydzien tzn PAPPA, wszystko z malenstwem OK ...oficjalnie sie dopisuje ![]() mi tez w moczu jakas jedna bakteria wyszla i dostalam antybiotyk co 5 dni mam brac (Nitrofurantoine) zygam moze i mniej tzn rzadziej ale jak juz to do boluuuuuuuu ![]() zasypalo amsterdam na maxa i tak mi sie niechce pracowac szkoda za nie ma tu L4...bo juz by mnie tu widzieli ja na obiad mam wczorajsza piers z kurczka, mizeria ze szczypiorkiem i ziemniaki....mama zrobila kompot truskawkowy wiec go pewnie wypije |
|
|
|
#4785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Planowałam zrobić rano badania krwi, ale jechałam 50 min do pracy a normalnie 30min i zrobię je chyba jutro, bo bym się spóźniła za bardzo.Przymierzam się do głosowania, ale nie mogę się zdecydować, który tytuł wybrać ;] zresztą i tak widzę, że pewnie stary wygra Najlepszy dla mnie byłby tytuł, który po spuszczeniu wizazu na pasek mnie nie zdradzi w pracy
|
|
|
|
|
#4786 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
* przegotowana woda z cytryną na czczo * przegotowana woda ze śliwkami na czczo * 2 łyżeczki siemienia lnianego na czczo * 2 kiwi na czczo * Colon C i Laxinat * syropy apteczne na zaparcia Ostatecznie najlepiej w tej chwili działa "kompocik" ze śliwek wypity rano + czarna kawa Tylko nie wiem jak długo.Musze też dłużej powalczyć z kiwi . Generalnie lekarz powiedział, że mam robić wszystko, żeby nie dopuścić do mocnych zaparć i hemoroidów. Tiaa duży bo i jestem dość wysoko w ciąży, w końcu niby koniec sierpnia początek września poród. Cytat:
|
||
|
|
|
#4787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie na kazdej wizycie jest samolot
Edytowane przez karolson Czas edycji: 2013-03-13 o 09:05 Powód: eidt |
|
|
|
|
#4788 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Ja też i mamy termin porodu na ten sam dzień .
|
|
#4789 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo kasa jednak niemala. wiec bede chyba brac na przelomie kwietnia i maja (baardzo dlugi majowy weekend). planuje od czerwca isc juz na l4 bo w moim biurze jest meega ciepło latem i zwyczajnie padne tu (i bez ciazy ciezko lato zniesc). gdyby nie kasa to bym nie brała urlopu wcale i odebrała go dopiero po skonczeniu rocznego macierzynskiego (i tak odbiore wtedy dwuletni urlop )
|
|
|
|
|
#4790 |
|
Zakorzenienie
|
chyba przez to ze na diecie cukrzycowej waga moze ostro poleciec na poczatku, a pozniej zeby kontrolowac przyrost, czy jest taki jak trzeba czy za maly.
|
|
|
|
#4791 |
|
Zakorzenienie
|
Hehe Kaśka ja wiem w którym jestem tygodniu tylko i wyłącznie dzięki USG
tak to kapliczka
|
|
|
|
#4792 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() U nas też zima.. TZ dzwonil do mnie, że jest -9 stopni, a po drodze do pracy bylo nawet -16!!! za 1,5 tygodnia lecimy do PL i nie mam zamiaru brac ze sobą zimowej kurtki:P o nie!:P ja bede miala rosół daaaawno nie bylo
|
|
|
|
#4793 |
|
Zakorzenienie
|
u nas dzis rano bylo -10, tz mowi ze takie poruszenie pod domem bylo jakby niemcy pierwszy raz zime widzieli
ale fakt ze w zeszlym roku zima byla tu duzo lagodniejsza...
|
|
|
|
#4794 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kciuki są ![]() U mnie dziś bitki schabowe(wczoraj wieczorem robione) z kaszą jaglaną i ogórkiem kiszonym ![]() Cytat:
Ależ mi się nie chce pracować
|
|||
|
|
|
#4795 | |
|
Zakorzenienie
|
super
![]() Cytat:
|
|
#4796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4797 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Ladanseuse świetne zdjęcie i cudowny mały człowieczek
Cytat:
![]() Cytat:
Eveline ![]() Cytat:
![]() Chodziło mi o sytuację, kiedy "coś swędzi i piecze" a mimo to idzie się na basen ![]() Cytat:
![]() Pij soczki, będziesz wielka Cytat:
A lekarz rzeczywiście jakiś dziwny... w sumie jaka dla niego różnica ![]() Ja się w sumie swojej gin na pierwszej wizycie zapytałam, czy Bartek może wejść, a później po prostu wchodzimy razem - kiedy mnie bada, chłop siedzi sobie w drugim pokoju i jak kończy, zawsze go na chwilę woła, żeby sobie na dziecia popatrzył ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#4798 |
|
Zakorzenienie
|
ja bym chciala urodzic 5 wrzesnia
to bylby cudowny prezent na 4 rocznice slubu termin mam na 11 wiec moze sie uda, chociaz raczej rodzi sie po terminie w ogole wczoraj dowiedzialam sie ze nasza znajoma ma termin na 21, wiec przy odrobinie szczescia mamy szanse spotkac sie na porodowce hahaha
|
|
|
|
#4799 |
|
Raczkowanie
|
Witam
Nadrobić Was to lada wyzwanie![]() My z dzidzią mamy dziś 13tydzi 6 dzień W końcu widać brzuszek Co do zaparć to współczuje bo sama mam problemy z tym Woda z cytryną mi pomagają fistaszki jeszcze Teraz jestem u siostry i pilnuje jej "cudów" Jakie te dzieci są mądre teraz i tylko jest "mama daj weż zabierz chodz kup i ostatnie mama on mnie bije " Stwierdzam że dziewczyny są gorsze od chłopców ![]()
Edytowane przez beatryszja4 Czas edycji: 2013-03-13 o 09:40 |
|
|
|
#4800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Madziuchna, ja te soki rozcieńczam wodą mineralną. Ok 20ml soku na dużą szklankę wody. I woda nie smakuje wyłącznie wodą i sok mniej kwaśny. Ile pijesz dziennie? Ja ok. 50-70ml - jak na opakowaniu.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:21.

bardzo mi przykro, nie chcę nawet myśleć co czułaś słyszać od niego takie słowa.... jestesmy tu wszystkie z Tobą
) 
ale gin (inny niz ostatnio) mowil ze na 51% ona.. poczekam do tego 15.04 i bede wiedziec na 100% 

Zaraz wciągnę serek wiejski i biorę się za robotę bo chyba jednak będę miała jej więcej niż wczoraj myślałam...

wiesz co, ja bym zatlukla takiego chama. ogolnie nie bede pisac nic nowego, podpinam sie pod to co napisaly dziewczyny. nie zmarnuj sobie i dziecku zycia przy boku takiego palanta...

ja jestem jakaś ciemna masa z tymi tygodniami