Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013 cz.11 - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 12 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.12 2 4,00%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.12 1 2,00%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.12 1 2,00%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 1 2,00%
Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 25 50,00%
Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 8 16,00%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.12 5 10,00%
Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.12 6 12,00%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 1 2,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-13, 07:19   #3301
humpback
Zakorzenienie

Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
a możę zrobimy trzy lub cztery dziewczyny dyżurujące ... i każda z nas mogłaby do jednej lub dwóch czy tam wszystkich napisac o porodzie ..
na pierwszej stronie można podac które to mamy i wtedy każda z nas pw dostałaby po prośbie oczywiście numer
i tak można na pw wymienić się numerami, niekoniecznie to musi widnieć na pierwszej stronie

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
zabrzmiało jakbyś zamierzała leżeć w tej wannie, z tą książką, do jutra ale przecinek uratował zdanie
pa
w sumie jeszcze jakieś 200 stron książki zostało, więc mogłabym leżeć dłużej

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
u mnie tylko leżenie działa na żebra
u mnie kąpiel, i czasem leżenie na prawym boku na tych bolących żebrach. dziś idę na ćwiczenia na sr to się zapytam czy są jakieś metody ćwiczeniowe na to

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
I śniadanie: 2 lub 3 kanapki z chleba razowego i wędliny drobiowej albo jakiejś ryby. Do tego zawsze warzywa: sałata, pomidor, ogórek kiszony, papryka (co akurat mam w domu) i czasem jajko na twardo

II śniadanie : jogurt naturalny + muesli lub owoc, czasem kilka orzechów

obiad: drób lub ryba (gotowane lub pieczone w folii), czasem jakiś sos(dziś jadłam dietetyczne spaghetti z mięsa z indyka, z duszoną na wodzie cebulką i czosnkiem) do tego pełnoziarniste makarony, ryż brązowy, grube kasze.
Do obiadu zawsze surówka, często z kapusty pekińskiej lub kiszonej (mogę jej dużo więcej zjeść niż salaty ) z olejem rzepakowym tłoczonym na zimno (polecam! smak dużo lepszy niż oliwa, a te same cudowne właściwości). Dorzucam orzechy włoskie alo ziarno słonecznika.

Podwieczorek: owoce z twarożkiem (najczęściej maliny, truskawki, śliwki lub jabłko) + orzechy

I kolacja: 2 kanapki podobne jak na śniadanie

II kolacja (na pół h przed spaniem) - 1 kanapka, ewentualnie jogurt naturalny
jadłopis całkiem smaczny

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Jestem z siebie dumna. Wysłałam właśnie deklaracje za 2012 rok przez internet Zawsze bałam się tych wynalazków ale przeraziła mnie perspektywa stania w kolejce i się skusiłam
ja już któryś raz z kolei wysyłałam pita przez internet. uwielbiam to rozwiązanie

---------- Dopisano o 07:15 ---------- Poprzedni post napisano o 07:10 ----------

Cytat:
a wszystkie widzę kupujecie...? a kołderka na maj- sierpień?
ja nie kupuję. może później na chłodniejsze dnia, na razie nie sądze by była potrzebna

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
Puściłam muzyczkę yt i mówię mężowi, że mała lubi tą piosenkę a on: zobaczymy po kim będzie miała gust muzyczny (on ma FATALNY!!!), ja: całe szczęście, że to dziecko ze mną przebywaale serio, oby on jej czegoś w genach nie przekazał

Cytat:
Xal i jej macanki : ))

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
mój mąż ma wiele zalet, ale niech tylko mała nie ma gustu muzycznego i wyczucia rytmu po nim, bo biedne to dziecię będzie
moje dziecko jest biedne bo nie ma szans na odziedziczenie wyczucia rytmu i jakichkolwiek minimalnych zdolności muzycznych po rodzicach

---------- Dopisano o 07:19 ---------- Poprzedni post napisano o 07:15 ----------

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
a co powiesz na 44?
zaczyna do mnie docierać
44 brzmi super

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Kończymy 28 tc, zostało równe 12 tygodni !!!

dzień dobry wszystkim
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 07:33   #3302
karota11
Zadomowienie

Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez Kamciatka Pokaż wiadomość
Kurczę, też mam tv w sypialni...Na czas ciąży poprzenosiliśmy tuney, żeby mi było w łóżku wygodnie oglądaći teraz w sypialni mamy ten lepszy tuner. No i tak się przyzwyczaiłam z łóżka oglądać ulubione programy, ale chyba jednak trza będzie zrezygnować z tego
My zrobiliśmy 3 tyg temu mały remont i przemeblowanie całego mieszkania.. Do tej pory żyliśmy na totalnym luzie i mieliśmy np. narty na szafietorby podróżne pod łóżkiemwielkie półki z książkamistwierd ziliśmy, że to wszystko musi jednak zniknąć, bo nie ma miejsca na Wojtkowe rzeczy A jak zaczęliśmy to wynosić do piwnicy i wywozić do rodziców to załamka...Szok, ile człowiek gromadzi rzeczy

---------- Dopisano o 07:06 ---------- Poprzedni post napisano o 07:04 ----------

Widzę, że wszystkie śpią
A śpijcie na zdrowie
Nas chyba męczy bezsenność od niedzieli...
ja usypiam przy tv jak już mam stan krytyczny to włączam kuchnie + i sobie usypiam Ale jak sie urodzi Mały myślę, ze problemów z zasypianiem nei bedzie

Ja dzisiaj pół nocy nie spałam Strasznie bolą mnie biodra i jeszcze krocze?! jak się przekręcam to ból, do lekrza idę 21.03. mam nadzieję,z e to nie szyjka czy coś?
karota11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 07:39   #3303
Kamciatka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karota11 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

ja usypiam przy tv jak już mam stan krytyczny to włączam kuchnie + i sobie usypiam Ale jak sie urodzi Mały myślę, ze problemów z zasypianiem nei bedzie

Ja dzisiaj pół nocy nie spałam Strasznie bolą mnie biodra i jeszcze krocze?! jak się przekręcam to ból, do lekrza idę 21.03. mam nadzieję,z e to nie szyjka czy coś?

Miałam ból krocza, byłam u ortopedy, bo ginekologicznie było ok. Ortopeda stwierdził, że rozchodzi się spojenie łonowe.
A nie możesz wcześniej pójść do lekarza? I potem też do ortopedy, jeśli wykluczy sprawy ginekologiczne? Bo przy spojeniu (wg mojego lek) bolą też biodra i na to trzeba też uważać, mogą nawet zalecić leżenie
Kamciatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 07:44   #3304
karota11
Zadomowienie

mogę zapisać się prywatnie, tylko tak mam nadzieję ze to chwilowe i dlatego ;/ zobaczę jak dzisiaj w nocy
A co to znaczy "rozchodzi się spojenie łonowe" to groźne czy jednak ciążowe przygotowania jakieś do porodu?
Stary 2013-03-13, 08:10   #3305
sharpnowaja
Zakorzenienie

Witam
Nie śpię od 4, a wstałam o 5:30. Eh kiedy ja się wyśpię

marchewka ja mam całe komplety pościeli od razu z ochraniaczami mimo że na początku będę używać same ochraniacze

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
a nie bierzesz żadnego laktatora albo odciągacza mleka?
no właśnie nie wiem czy kupić już teraz jakiś zwykły czy jak będzie potrzeba to wysłać TŻta do apteki jak będę w szpitalu. Bo w gruncie rzeczy to ja nie znam NIKOGO komu by się laktator przydał

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
a jeszcze zapytam o pie.r.do.ł.y do wózka - moskitiera, parasolka, folia przeciwdeszczowa i nie wiem czy coś jest jeszcze?? Czy takie rzeczy trzeba koniecznie kupić oryginalne? czy inne też będą pasowały?? szczególnie zastanawiam sie jak sie montuje taką parasolkę?
wszystkie te rzeczy powinnaś mieć w zestawie. A jak nie masz to nie muszą być oryginalne, można kupić za niską cenę takie uniwersalne. Ja moskitierę mam oryginalną ale szczerze to nie wiem jak ją się zakłada bo jest dziwna parasolkę muszę dokupić ale to jak będzie potrzeba (sklep mam 2 m od domu).
Stary 2013-03-13, 08:21   #3306
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
co do parasolki nie mam pojęcia. moskitiera- po co to?
folię kupuję (ryzykuję, bo tańśza pięć razy) taką http://allegro.pl/folia-przeciwdeszc...020581143.html i taką http://allegro.pl/folia-przeciwdeszc...092128092.html
moskitiera jest super latem dla maleństwa..Ja mam na stałe w wózku w kieszonce i folie też..i gdyby nie byłoby jej to nie wiedzial nawet jaka super sprawa z tym jest...np. na tarasie jak zostawialam maluszka do spania a sama w ogródku sobie "grzebałam" pewnośc miałam że ani komar..mucha czy osa małego nie ugryzie...

miałam raz przeżycie z maluszkiem..jak małego szczypawica kąsała pod koszulką...darł sie i panicznie płakał a ja nie wiedziałam co się działo
w końcu rozebrałam do nagusia mojego małego coby sprawdzic skąd płacz jak nic nie pomagało..i wtedy zauważyłam "wiedźmę"...zabijałam ją nogą 10 razy ze złości i żalu za mojego synka
no ale tu akurat moskitiera nie ma znaczenia ale w innych latających przypadkach (groźnych os) to świetne zabezpieczenie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
i tak można na pw wymienić się numerami, niekoniecznie to musi widnieć na pierwszej stronie

w sumie jeszcze jakieś 200 stron książki zostało, więc mogłabym leżeć dłużej

u mnie kąpiel, i czasem leżenie na prawym boku na tych bolących żebrach. dziś idę na ćwiczenia na sr to się zapytam czy są jakieś metody ćwiczeniowe na to

jadłopis całkiem smaczny

ja już któryś raz z kolei wysyłałam pita przez internet. uwielbiam to rozwiązanie

---------- Dopisano o 07:15 ---------- Poprzedni post napisano o 07:10 ----------

ja nie kupuję. może później na chłodniejsze dnia, na razie nie sądze by była potrzebna

moje dziecko jest biedne bo nie ma szans na odziedziczenie wyczucia rytmu i jakichkolwiek minimalnych zdolności muzycznych po rodzicach

---------- Dopisano o 07:19 ---------- Poprzedni post napisano o 07:15 ----------

44 brzmi super

dzień dobry wszystkim
pewnie tak....ale....np.
bez dyżurujących...to troszkę problem mógłby powstac..powiedzmy że akurat w tym samym czasie mamy ktore wymieniły się numerami będą rodzic..i problem wtedy z donosem tej wieści mogłoby miec
i znów mój przykład
w watku moim wcześniejszym..w którym rodziłam Wika...mimo mam dyżurujących i wszyscy mieliśmy do nich numer(były trzy mamy)..ja napisałam o wieści tylko jednej wtedy mamie...akurat na mnie trafiło (i tylko na mnie) że w tym samym czasie i ona była rodzic..nie miała głowy przekazac tego sms innej mamie ..i nikt nie wiedzial czy ja już i jak się czuje..wtedy pomyślałam że powinnam napisac jeszcze do choc jednej mamy dyżurującej (też miałam numer ale nie pomyslałam)

myślę ze łatwiej na pierwszej stronie zerknąc do kogo można napisac z prośbą o numer ..bo nie każda z nas jest na bieżąco w wątku..i może nie wiedziec że rozmawiamy teraz o kontaktach w razie godziny 0.....

ale decyzja należy do wiekszości
ja sie przystosuję

witajcie z rana..tak po za tym

W

G
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 08:21   #3307
banka26
Zakorzenienie

Dzien doberek z ranca , ale naskrobalyscie przez nocke hehhe
My z Michasiem witamy sie w 32 tc !!!!!!!!!!
za oknem -9 i piekna biala sceneria....
Mlody spi jeszcze ide go obudzic , mam nadzieje ze oczy dzisiaj beda w lepszym stanie
co do poscieli to ja do lozeczka turystycznego mam bez ochraniacza i mam 4lub 5 kpl. ale to z tego wzgledu ze po mlodym zostaly , tak to pewnie bym gora 2 kupila, poduszeczke o grubosci 1 mm mam i kalderke ....
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 08:23   #3308
karota11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
Witam
Nie śpię od 4, a wstałam o 5:30. Eh kiedy ja się wyśpię

marchewka ja mam całe komplety pościeli od razu z ochraniaczami mimo że na początku będę używać same ochraniacze

no właśnie nie wiem czy kupić już teraz jakiś zwykły czy jak będzie potrzeba to wysłać TŻta do apteki jak będę w szpitalu. Bo w gruncie rzeczy to ja nie znam NIKOGO komu by się laktator przydał

wszystkie te rzeczy powinnaś mieć w zestawie. A jak nie masz to nie muszą być oryginalne, można kupić za niską cenę takie uniwersalne. Ja moskitierę mam oryginalną ale szczerze to nie wiem jak ją się zakłada bo jest dziwna parasolkę muszę dokupić ale to jak będzie potrzeba (sklep mam 2 m od domu).
ja też kupiłam cały komplet

A pościel z baldachimem?
Stary 2013-03-13, 08:24   #3309
Mysia mysz
Zakorzenienie

Witam Was z nad płatków na 9.20 lecę do gina

TV w sypialni mówię stanowcze nie to ma być intymne miejsce dla pary a TV mi to jakoś wyklucza
Stary 2013-03-13, 08:27   #3310
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
moskitiera jest super latem dla maleństwa..Ja mam na stałe w wózku w kieszonce i folie też..i gdyby nie byłoby jej to nie wiedzial nawet jaka super sprawa z tym jest...np. na tarasie jak zostawialam maluszka do spania a sama w ogródku sobie "grzebałam" pewnośc miałam że ani komar..mucha czy osa małego nie ugryzie...

miałam raz przeżycie z maluszkiem..jak małego szczypawica kąsała pod koszulką...darł sie i panicznie płakał a ja nie wiedziałam co się działo
w końcu rozebrałam do nagusia mojego małego coby sprawdzic skąd płacz jak nic nie pomagało..i wtedy zauważyłam "wiedźmę"...zabijałam ją nogą 10 razy ze złości i żalu za mojego synka
no ale tu akurat moskitiera nie ma znaczenia ale w innych latających przypadkach (groźnych os) to świetne zabezpieczenie

nie mam tarasu, nawet balkonu, to nie pomyślałam. z drugiej strony nie pamiętam, żeby którakolwiek z sióstr lub bratowych miały takie coś. ja nie kupuję, wystarczy mi pieluszka, ale ja będę mieć bebe cały czas na oku

cześć!
Stary 2013-03-13, 08:28   #3311
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
a jeszcze zapytam o pie.r.do.ł.y do wózka - moskitiera, parasolka, folia przeciwdeszczowa i nie wiem czy coś jest jeszcze?? Czy takie rzeczy trzeba koniecznie kupić oryginalne? czy inne też będą pasowały?? szczególnie zastanawiam sie jak sie montuje taką parasolkę?
ja miałam to wszystko z wózkiem, nawet kocyk +uchwyt na parasolkę ale bez parasolki dokupiłam oryginalną - jest super ma filtr uv 30 i wygina się jak chcesz
Stary 2013-03-13, 08:29   #3312
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
ja też kupiłam cały komplet

A pościel z baldachimem?

te baldachimy są takie brzydkie! wiem, wiem, o gustach się nie dyskutuje

---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ----------

do cholery z tą zgagą francowatą
Stary 2013-03-13, 08:34   #3313
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Dzien doberek z ranca , ale naskrobalyscie przez nocke hehhe
za oknem -9 i piekna biala sceneria....
Mlody spi jeszcze ide go obudzic , mam nadzieje ze oczy dzisiaj beda w lepszym stanie
co do poscieli to ja do lozeczka turystycznego mam bez ochraniacza i mam 4lub 5 kpl. ale to z tego wzgledu ze po mlodym zostaly , tak to pewnie bym gora 2 kupila, poduszeczke o grubosci 1 mm mam i kalderke ....

no to za 32 tc...
wow..jeszcze tylko 8 tygodni....

my poduszki nie mieliśmy i nie mamy dalej..i drugie małe też miec nie będzie w łóżeczku absolutnie....
ochraniaczy mamy trzy różne..ale dwa wystarczą na zmiane...i raczej pościel częściej się zmienia dziecku niż ochraniacz
kołderki też mam dwie różne wielkości i grubości..lekkie jak piórka...ale dlatego że są po Wiktorku..i dla niego raczej teraz w zimie..latem używałam lekkich kocyków w poszewce w chłodniejsze dni a samą poszewkę lub przescieradełko w upały..

W

G
Stary 2013-03-13, 08:36   #3314
metropolitan
Zadomowienie

hej! widzę, że na tapecie temat pościeli i przedwczesnych porodów

mi już brzucho twardnieje bardzo... nie jest to zbyt przyjemne, ale te kilka tygodni jeszcze jakoś trzeba przetrzymać. Juz bliżej niż dalej.
Siedzę bez śniadania, bo muszę lecieć na morfologię... zaraz sie zbieram.

Miłego dzionka!!

aha, co do prania pościeli, bo któraś z dziewczyn na ten temat pisała: uważam, że trzeba uprać pościel, przecież te pościele troche śmierdzą po kupieniu, nie wiadomo, co na nich jest, na pewno pełno dziwnych rzeczy, a dziecko ma kontakt z tym nawet w okolicach buzi, ja bedę prac na pewno i prasować. Zresztą w ogóle uważam, że wszystko powinno sie wyprać po kupieniu.

---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ----------

ada, ja też nie kładłam małej na podusi. Potem dopiero.... ale ta poduszka moja z nino jest tak płaska, że prawie wcale jej nie ma. A teraz to śpi na normalnej.
metropolitan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 08:37   #3315
Elusiek
BAN stały

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość

chodzę do szkoły rodzenia i tam położne ciągle nam tłumaczą aby z zakupem poczekać do wyjścia ze szpitala, gdyż tam jeszcze będą uczyć karmić maluszka i nie wiadomo czy wogóle on będzie przydatny, oczywiście jeśli planujesz karmić bobaska piersią, bo jeśli nie to lepiej kup od razu go
Elusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 08:37   #3316
nuna2
Zakorzenienie

Dzień dobry.

Kciuki za dziś wizytujące

Dziewczyny nie można chyba plastrów na plecy przeciwbólowych nie??
Stary 2013-03-13, 08:38   #3317
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
hej! widzę, że na tapecie temat pościeli i przedwczesnych porodów

mi już brzucho twardnieje bardzo... nie jest to zbyt przyjemne, ale te kilka tygodni jeszcze jakoś trzeba przetrzymać. Juz bliżej niż dalej.
Siedzę bez śniadania, bo muszę lecieć na morfologię... zaraz sie zbieram.

Miłego dzionka!!

aha, co do prania pościeli, bo któraś z dziewczyn na ten temat pisała: uważam, że trzeba uprać pościel, przecież te pościele troche śmierdzą po kupieniu, nie wiadomo, co na nich jest, na pewno pełno dziwnych rzeczy, a dziecko ma kontakt z tym nawet w okolicach buzi, ja bedę prac na pewno i prasować. Zresztą w ogóle uważam, że wszystko powinno sie wyprać po kupieniu.

---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ----------

ada, ja też nie kładłam małej na podusi. Potem dopiero.... ale ta poduszka moja z nino jest tak płaska, że prawie wcale jej nie ma. A teraz to śpi na normalnej.

---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ----------

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Dzień dobry.

rozgrzewających chyba nie, a co się dzieje?
Stary 2013-03-13, 08:41   #3318
ada32
Wtajemniczenie

mój tż wczoraj oglądał jakiś film i oznajmił mi że podoba mu się imię Gabriel..
nie wiem czy mam się przyzwyczajac czy jednak się odwidzi
mi tak średnio ..choc przypasowuję powiem szczerze imiona do moich synów..nawet pasuje...
ale takiego na 100% imiona nie mamy jeszcze

W

G
Stary 2013-03-13, 08:42   #3319
karota11
Zadomowienie

Cytat:
Dzień dobry.

oj raczej nie, moja koleżanka wiem że przyklejała nawet nie na plecy, tylko na kolano czy coś i dostała opierdziel od lekarza Tylko nie wiem czy tak trafiła, czy coś w tym jest
Stary 2013-03-13, 08:43   #3320
metropolitan
Zadomowienie

ooo...sharp, przepraszam bardzo ale znasz mnie mi laktator w szpitalu uratował cycole, ile razy już to pisałam
metropolitan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 08:45   #3321
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzień dobry.

nie!!!

bolą Cię plecy..?

W

G
Stary 2013-03-13, 08:59   #3322
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

hej

szybko przeleciałam ale nic nie piszę, muszę się szykować bo dziś dłuuugi dzień przez nami

zaczynamy 31tc 69 dni do wielkiego dnia a ja mam nawet nadzieję, że mniej

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 08:59   #3323
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
mogę zapisać się prywatnie, tylko tak mam nadzieję ze to chwilowe i dlatego ;/ zobaczę jak dzisiaj w nocy
A co to znaczy "rozchodzi się spojenie łonowe" to groźne czy jednak ciążowe przygotowania jakieś do porodu?
Pisałam o tym tutaj:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1817

Cytat:
mi tak średnio ..choc przypasowuję powiem szczerze imiona do moich synów..nawet pasuje...
Gabriel to piękne imię trzymam kciuki, żeby zostało
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 09:01   #3324
nuna2
Zakorzenienie

Motylku dobrze, że z malutką oki i już duża dziewczynka i że to jednak nie był czop... ODpocznij kochana w łóżku... DObrze Ci to zrobi... jakiś filmik książka... zrelaksuj się.

kalka ja też jestem z końca listy i jak nabardziej chcę wiedzieć, że urodziłaś

ada
pomysł z nr oki Ale tak sobie pomyślałam hump wymieńmy się my bo mamy praktycznie ten sam termin

odnośnie pleców:
no właśnie bolą i to dość mocno... i pomyślałam o plastrach... a może jakieś inne sposoby??
Stary 2013-03-13, 09:03   #3325
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Gabrys suuperrr )

nom 8 tyg. brrrrr 62 dni )
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 09:06   #3326
nuna2
Zakorzenienie

o kurcze!! 100 dniówka dzisiaj u nas
Stary 2013-03-13, 09:10   #3327
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
odnośnie pleców:
no właśnie bolą i to dość mocno... i pomyślałam o plastrach... a może jakieś inne sposoby??
masaż i ćwiczenia (choć Ty chyba średnio możesz) no i ew. zapytaj lekarza na wizycie

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 09:11   #3328
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Przyszłam się z Wami przywitać Chciałam posiedzieć dłużej, ale moje Maleństwo się buntuje, że matka go gniecie siedząc, rozpycha się jak szalony, więc chyba muszę wrócić do łóżka, coby Kuba miał więcej miejsca na harce

Zatem do później!

za wizyty!

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 09:22   #3329
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
a co powiesz na 44?
zaczyna do mnie docierać
ja bym się stresowała... tak powoli... ale też trochę cieszyła ty na pewno możesz sie cieszyć! (może nie skacz jeszcze z radości, ale się ciesz! w końcu wszystko gotowe )
Cytat:
Tak patrzę na moją liste wyprawkową.. już tak niewiele a jeszcze tak dużo.. Największy dylemat mam przy laktatorze i termometrze..
no i wstrzymuje się z zakupem jeszcze pościeli, rozka, kocyka i wanienki bo coś mama ma kupić coś bratowa ma dać, ale w koncu nie wiem czy da czy kupi, wiec muszę cierpliwie czekać do świąt wielkanocnych, wybadać sprawę i wtedy kupuje (ale dla świętego spokoju już znalazlam na allegro)..
A i sporo mi się listy zmniejszyło jak stwierdzilam, że nie chce mi się szukać na allegro i nie kupuje
ja tam w dalszym ciągu mam tylko wózek i ciuszki. no nie wiem, nie stresuję się wcale z tego powodu... niedługo kupię jeszcze:
- fotelik samochodowy
- jakieś kocyki - cienki i grubszy,
- pieluszki (co do jednorazówek, to nie będę wielkich pak kupować, bo w mojej rodzinie na większość dzieciaki miały uczulenie... trza było szukać i szukać, a te wielkie paki szły do oddania ),
- łóżeczko jakieś,
- wiaderko lub wanienkę,
...
no nie wiem, wydaje mi się, że laktator mąż mi na szybko może kupić jak będzie potrzebny (już mu pokazałam, że ma być to ten ręczny, masujący avent). kosmetyki kupić to żaden problem. żel hipp do mycia mam i tak zawsze na stanie, bo sama używam, waciki jakieś też... do pępka się jeszcze dowiem co trzeba i też raz dwa w aptece przecież kupię. jakoś wcale nie czuję presji czasu jeśli chodzi o wyprawkę. za to z budową domu i przeprowadzką trochę tremy jest
Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
U Was to już lada chwila
Tylko macie ten plus, że wyprawka skompletowana, jesteście na swoim i pokoik dla Przemusia też gotowy; ale u nas się skumuluje wszystko naraz

---
Kończymy 28 tc, zostało równe 12 tygodni !!!

Mąż pojechał do pracy, ja coś spania nie mam; a w dodatku świerszcze właśnie rozpoczęły koncert - znalazły sobie porę
gratulejszyn! ja dzisiaj zaczynam 29ty a propos, śniło mi się, że do mnie dzwoniłaś, chyba w związku z cukrzycą ciążową... i się okazało, że byłaś facetem przepraszam, nie wiem skąd... miałaś męski głos i nagle cię widziałam przez ten telefon. i se myślę: to facet się podszywa pod naszą Jenny, czy faktycznie nasza Jenny to facet i zaszła (a raczej zaszedł) w ciążę??? co na to jej (jego...) mąż???????
ten stres z remontem kompletnie rozumiem... też mam. a praktycznie w domku już niewiele do zrobienia zostało. pokończyć ściany, zrobić podłogi, płytki... schody, drzwi... no, plan jest taki, że damy radę

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

Cytat:
no no, to już nas praktycznie dogoniłaś
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 09:28   #3330
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
za oknem -9 i piekna biala sceneria..
za 32 t
u nas też śnieg

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
TV w sypialni mówię stanowcze nie to ma być intymne miejsce dla pary a TV mi to jakoś wyklucza
ja w ogóle nie przepadam za telewizorem włączonym podczas posiłków. i w sypialni też sobie nie wyobrażam TV

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
zaczynamy 31tc 69 dni do wielkiego dnia a ja mam nawet nadzieję, że mniej
za 31t
ale wam niedużo zostało, u mnie wciąż niewiele ponad 100

Cytat:
Ale tak sobie pomyślałam hump wymieńmy się my bo mamy praktycznie ten sam termin
i zrobimy wyścig kto będzie pierwszy Julka czy Ignaś i smsy: widzisz już główkę?
co do bólów pleców to położna na sr polecała nam ćwiczenie rozsciągające: leży się na plecach z wyprostowanymi nogami i jedną nogę biodrem ciągnie do siebie, a drugą do przodu (wyprostowane)

Cytat:
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości