Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVII - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-13, 08:00   #901
agatkaa1
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVII

inutil zazdroszczę wakacji!
co do tej tabelki to już całkiem masakra bo i mnie był wczoraj 37 dc a owu miałam wcześnie bo ok 10 dc....

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 08:00   #902
wadera4
Wtajemniczenie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVII

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
witaj- bardzo mi przykro- trudny niezmiernie czas przed Tobą
z łyżeczkowaniem jest tak jak dziewczyny piszą- nie zawsze macica się sama "oczyści"
co do Twoich obaw to przepraszam, jeśli Cię wystraszę ale jestem po dwóch # i przy pierwszym też nic nie wiedziałam na ten temat
byłam w podobnie wysokiej ciąży jak Ty, gin powiedziała, że mam czekać aż się sama "oczyszczę" i to będzie taki większy okres
nie ma potrzeby iść do szpitala
no i pomyliła się podwójnie
niestety poronienie to nie okres, to bardziej poród przepraszam, ze będzie dosłownie ale musisz liczyć się z tym, że maleńki płód wyjdzie na zewnątrz - dla mnie to był największy szok , nikt mnie na to nie przygotował- myślałam, że faktycznie będę jedynie mocno skrzepowato krwawić, tymczasem trzeba się przygotować na to, że w 9tc jest inaczej
poza tym gin która prowadziła moją pierwszą ciążę nie wzięla pod uwagę, że mam krew Rh"-" a pacjentki z taką krwią muszą dostać przeciwciała do 72 h po każdym poronieniu i porodzie
w moim wypadku mimo poronienia w domu nie obyło się bez szpitala i bez łyżeczkowania
To straszne... Ale u mnie chyba nie ma już płodu, lekarz mówił że tylko jakieś "resztki" widać...
Boję się tego krwawienia, bo właśnie różnie czytałam, niektóre piszą, że przeszły to łagodniej niż okres, inne - tak jak Ty - że to poród... I że boli nawet bardziej niż poród...

Kiedy byłam w poniedziałek na usg, gin chciał mnie zostawić na zabieg, ale ja nie chciałam. Powiedziałam, że najbardziej chciałabym, żeby to było naturalne, po prostu poczekać na krwawienie. Gin się zgodził i dał mi tydzień, jeśli w tym czasie nie zacznę krwawić, to we wtorek ma podać te leki...
A napiszecie mi jak to wygląda? Te leki wkłada dopochwowo? I trzeba być na czczo?

Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy.
wadera4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 08:02   #903
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cudnie... Toaletka.... Wszystko bardzo mi się podoba, masz bardzo dobry gust, wszystko takie ciepłe i przytulne. Super

Tylko ja, gdybym miała sypialnię, to na bank zdecydowałabym się na taki tapicerowany zagłówek Nie wiem, czy to jest jeszcze modne, ale mnie się strasznie podoba

Cytat:
Napisane przez wadera4 Pokaż wiadomość
Dziękuję Wam kochane za wsparcie nie dałam rady wszystkich zacytować. Myślę, że na razie nie mam jeszcze o czym pisać, bo krwawienie dopiero przede mną, a samej utraty dziecka chyba nie da się wyrazić słowami...

Ale ja się tak boję tego łyżeczkowania... Może będziecie się śmiać, ale najbardziej to chyba narkozy, boję się że się nie obudzę już...
Ale tu się nikt nie będzie śmiać. To normalne, że się boisz, każdy się chyba boi narkozy. Ja nawet nie wiedziałam, że ten zabieg jest w narkozie, myślałam, że w znieczuleniu.
W każdym razie - trzymaj się, trudne chwile przed Tobą, ale tutaj znajdziesz zrozumienie

Ja za chwilę zbieram się na wizytę i już mnie boli brzuch ze stresu, nie śpię od 6 chyba..
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 08:15   #904
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Katarzynka na starych i na nowych "śmieciach"
ale o na do was podobna
Stary 2013-03-13, 08:23   #905
anitaxas
Zadomowienie

Cześć dziewczyny
nie miałam wczoraj czasu na forum, w sumie to na nic i dzisiaj nadal zapowiada się pracowicie

Zeberko Kasia jest cudaśna a mieszkanie naprawdę mi się podoba!!! Robi wrażenieklaski :

Cytat:
To straszne... Ale u mnie chyba nie ma już płodu, lekarz mówił że tylko jakieś "resztki" widać...
Boję się tego krwawienia, bo właśnie różnie czytałam, niektóre piszą, że przeszły to łagodniej niż okres, inne - tak jak Ty - że to poród... I że boli nawet bardziej niż poród...

Kiedy byłam w poniedziałek na usg, gin chciał mnie zostawić na zabieg, ale ja nie chciałam. Powiedziałam, że najbardziej chciałabym, żeby to było naturalne, po prostu poczekać na krwawienie. Gin się zgodził i dał mi tydzień, jeśli w tym czasie nie zacznę krwawić, to we wtorek ma podać te leki...
A napiszecie mi jak to wygląda? Te leki wkłada dopochwowo? I trzeba być na czczo?
Witaj Wedera
przykro mi że tutaj trafiłaś...
z # tak jak pisały dziewczyny u każdej z nas może być inaczej. Ja obydwa poronienia miałam zakończone łyżeczkowaniem, choć te zabiegi tylko były dopełnienie tego co już się stało Pierwsze# w 6 tc to był taki faktycznie silniejszy okres.. ale drugie# w 7/8 tc. było straszne miałam silne skurcze i bóle krzyża.. i bardzo, ale to bardzo dużo krwi i najgorszym był widok mojego Maleństwa gdy ze mnie wyszło nikt mnie na to nie przygotował.. wpadłam w taką histerię że długo nie mogłam opanować mojego wycia.. bo to nie był płacz.. to było wycie.
Ty sama zdecydujesz co dla Ciebie w tej sytuacji będzie dobre, ale ja chyba psychicznie nie dałabym rady czekać na #... u mnie oba # były kwestią zaledwie kilku godzin.. nie wyobrażam sobie jak miałabym przetrwać ileś tam dni czekając na najgorsze.. Ściskam Cię mocno i życzę Ci kochana dużo sił Ciężkie chwile przed Tobą.
Ja osobiście dobrze znosiłam narkozę.. choć ból po łyżeczkowaniu nie jest mi obcy..

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39736788]
Ja za chwilę zbieram się na wizytę i już mnie boli brzuch ze stresu, nie śpię od 6 chyba..
[/QUOTE]
Perse spokojnie kochana O której wizyta? zaciskam z całych sił

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
co do tej tabelki to już całkiem masakra bo i mnie był wczoraj 37 dc a owu miałam wcześnie bo ok 10 dc....
Agatko beta różnie przyrasta więc trzeba wierzyć że jest dobrze
Chociaż dla mnie osobiście taki pomiar na zasadzie "czy przyrasta" po tygodniu nie jest dobry, no bo jak ma sprawdzić czy faktycznie przyrost jest dobry i nie potrzebnie tylko przysparza nam nerwów. A nie myślałaś żeby np. jutro powtórzyć?
Wierzę z całych sił że jest dobrze!!!!!!!!!!
anitaxas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 08:25   #906
rena5
Zakorzenienie

dzień dobry dziewuszki

Cytat:
Dobry wieczór kobitki
Chyba już czas do Was dołączyć, choć jeszcze nie poroniłam, ale wypłakałam już chyba wszystkie łzy, bo moje dziecko umarło....
przykro mi każda z nas niestety przez to przeszła...ja jestem po czterech poronieniach ale walczę dalej... trzymaj się !!

Cytat:
ja ciasne wywaliłam- i tak nigdy nie wejdę w takie rozmiary....
rena-życzę aby nowy gin aby szczęśliwie poprowadził Was po II kreski a potem do szczęśliwego rozwiązania
z moim identycznie było- przerażony był jak kiedyś zjadł u nas danie z parowaru, że po ślubie takie będzie ciągle musiał jeść a potem polubił
ostatnio sam mi mówił, że dawno parowaru nie było a chętnie by zjadł coś na parze gotowanego
ja też za małe rzeczy oddałam - żeby nie straszyły
gin na prawdę super - liczę na to, że już niedługo będą II
mój mąż na szczęście lubi rzeczy na parze

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
faceci mój kiedyś wrócił do domu i z przedpokoju nasłuchiwał czy słychać skwierczenie z patelni, bo tak się bał, że na parze gotuję ja się muszę dokształcić w przepisach do pary bo po porodzie pewnie często te garnki będą w użyciu a nie chcę jeść tylko kilku rzeczy na krzyż.
wymieniajmy się przepisami

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Monika ja często gotuję w parowarze i korystam z przepisow stąd:http://ekscentrycznyparowar.blogspot.com/
świetna stronka będę kombinować

Cytat:
prześliczna

któraś z Was ostatnio pytała o dobre albumy na wklejane zdjęcia - ja mam firmy walther - moim zdaniem jest świetny
rena5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 08:28   #907
anitaxas
Zadomowienie

Rena cieszę się że trafiłaś na porządnego lekarza
Jakie badanie na zespół antyfos. powtarzasz? bo ja mam cały komplet powtórzyć ..
Stary 2013-03-13, 08:46   #908
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

O 10.30
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 08:49   #909
rena5
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anitaxas Pokaż wiadomość
Rena cieszę się że trafiłaś na porządnego lekarza
Jakie badanie na zespół antyfos. powtarzasz? bo ja mam cały komplet powtórzyć ..
ja miałam zrobione tylko p/c antykariolipinowe a mam dodatkowo zrobić anty koagulat toczniowy i B2 glikoproteina IgM/ IgG - to są trzy badania stwierdzające lub nie zespół
Stary 2013-03-13, 08:51   #910
zebrawpaski
Zakorzenienie

tyle sie napisałam i wcięlo....

pani- to ja się nadalanie ogarnęłam- przed ciazą miałam prawie zawsze malnięte paznokcie, po ciąży może 2-3 razy, no i wczoraj oczywiście nie zdążyłam...

agatko- błagam myśl pozytywnie

Perse- kciukam za wizytę!
rozważamy zakup "podgłówka" bo tak jesteśmy nauczeni spać

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 08:58   #911
anitaxas
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rena5 Pokaż wiadomość
ja miałam zrobione tylko p/c antykariolipinowe a mam dodatkowo zrobić anty koagulat toczniowy i B2 glikoproteina IgM/ IgG - to są trzy badania stwierdzające lub nie zespół
Ja mam powtórzyć raz jeszcze p/c p. kardiolipidowe + te które wymieniłaś + przeciwciała przeciw fosfatydyloserynie.
Choć szczerze to myślę że u mnie nic nie wyjdzie. W dużej ilości przypadków wszystkie wymienione p/c ujawniają się tylko w czasie ciąży i ewentualnie do 6 tyg. po#. A u mnie od drugiego# minęło już 9 miesięcy..
Oczywiście wolałabym aby żadnej z nas nic nie wyszło i abyśmy wszystkie były zdrowe, bo ten zespół antyfos. to naprawdę nic dobrego.
Stary 2013-03-13, 09:04   #912
rena5
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anitaxas Pokaż wiadomość
Ja mam powtórzyć raz jeszcze p/c p. kardiolipidowe + te które wymieniłaś + przeciwciała przeciw fosfatydyloserynie.
Choć szczerze to myślę że u mnie nic nie wyjdzie. W dużej ilości przypadków wszystkie wymienione p/c ujawniają się tylko w czasie ciąży i ewentualnie do 6 tyg. po#. A u mnie od drugiego# minęło już 9 miesięcy..
Oczywiście wolałabym aby żadnej z nas nic nie wyszło i abyśmy wszystkie były zdrowe, bo ten zespół antyfos. to naprawdę nic dobrego.
no ja też mam nadzieję, że nic nie wyjdzie - jeśli tak będzie to będę robić jeszcze trombofilię. J w sumie jestem 15dni po # więc muszę zrobić to jak najszybciej. Od dziś biorę aspirynę protect - bo jest to mój 15dc i gin kazał już brać...
Stary 2013-03-13, 09:09   #913
zebrawpaski
Zakorzenienie

eliza- - miło mi sie zrobiło, nie jestem dekoratorem
zawsze podpatrywałam pracę Taty, który jest stolarzem, czasem doradzałam rózne rozwiązania gdy rysował meble
dom jest piętrowy - na dole mieszka Teściowa, my remontujemy mieszkanie na piętrze ale oczywiście CO i wymianę okien trzeba było wykonać w całym domu
CO robili lokalni fachowcy, okna na surowo wstawiała firma, prąd przerabiał szwagier
podłogówkę mamy tylko na piętrze tam gdzie płytki- przedpokój, kuchnia i łazienka
cała reszta, którą widać na zdjeciach to zasługa mojego Taty i Brata- my poddawaliśmy pomysły, Tata korygował
nie wiem co masz na myśli pytając o koszty "całej kuchni"?
wylewkę, podłogówkę, ściany wykonywaliśy równocześnie z innymi pomieszczeniami więc nie umiem podać kosztów samej kuchni
za sprzęt zapłaciliśy 8,5tyś, kuchnia- meble to koszt troszkę mniejszy niż sprzęt, my płaciliśy tylko za materiał i jego transport
elizka- a Ty planujesz remont kuchni/całgo domu/ mieszkania?

---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ----------

dziękuję dziewczyny za komplementy kierowane w stronę Kasi i mieszkania

---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ----------

wedera- a może jednak lepiej udać sie do szpitala?
może w takim razie masz tzw "puste jajo płodowe"?

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 09:10   #914
rena5
Zakorzenienie

czy któraś z Was miała robioną histeroskopię?? jak wygląda takie badanie??

tak się zastanawiam też czy takie branie aspiryny i odstawianie nie odbija się źle na zdrowiu? kurczę oczywiście będę brała te tabletki, ale czy myślicie, że jest to bezpieczne? mam je odstawić gdybym nie zaszła w ciążę a niedawno też je brałam...

zebrawpaski przepiękna kuchnia - właśnie taką chciałabym mieć - tylko ja mam większą i póki co nie ma szans, bo chcemy zmienić auto...salon - świetne panele sypialnia piękna my mamy w kolorze venge i szlag mnie trafia, bo tylko zetrę kurze i zaraz można byłoby ścierać znowu - zamieniłabym się z Tobą nawet dziś

Edytowane przez rena5
Czas edycji: 2013-03-13 o 09:38
Stary 2013-03-13, 09:42   #915
wadera4
Wtajemniczenie

Cytat:

przykro mi każda z nas niestety przez to przeszła...ja jestem po czterech poronieniach ale walczę dalej... trzymaj się !!
Rena ja Ciebie kojarzę... Z naszego wątku mamuś wrześniowo-październikowych...

Cytat:

wedera- a może jednak lepiej udać sie do szpitala?
może w takim razie masz tzw "puste jajo płodowe"?
Chyba tak to określił mój gin. Podobno zarodek obumarł we wczesnym etapie, teraz jest tylko pusty pęcherzyk z jakimiś "pozostałościami"...

Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy.
Stary 2013-03-13, 09:45   #916
iza243
Zakorzenienie

Witam
Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
Muszę się jeszcze pochwalić Stasio w końcu zaczął ciągnąć głowę przy ciągnięciu za rączki, teraz nawet sam leżąc odpycha się łokciami i pięknie ciągnie głowę. W piątek u neurologa mu opadała a w poniedziałek u pediatry to zrobił, a dziś sam się tak bawi
Rośnie jak na drożdzach waży już 8.150g

Iza zrób betę. Twoje objawy są takie jak na początku ciąży

Bete zrobie dopiero jak wyjdzie coś na sikańcu.
Cytat:
mam wynik ale chyba mały trochę ;( wynik to 2274 a w poniedziałek tydzień temu było 303
Agatko przyrost jest bardzo dobry!!!!
Cytat:
jestem i wreszcie trafiłam do konkretnego lekarza wizyta prawie 50 minut i tylko 120zł zapłaciłam, ale mniejsza o to - wytłumaczył wszystko i przebadał dokładnie. Muszę zrobić jeszcze dwa badanka w celu potwierdzenia lub nie zespołu antyfosfolipidowego i badanie histeroskopii. Generalnie gościu bardzo konkretny i to ostatnie badanie zrobi na nfz powiedział, że skoro staramy się w tym miesiącu to już mam brać aspirynę protect i całą tabletkę a nie pół, no i jak zajdę w ciążę teraz to dołączy zastrzyki z heparyny, bo to często daje efekt. Mój TŻ urósł, bo jego badanie określił jako wyjątkowo dobre, bo zdarza się taki dobry wynik raz na kilkaset par, które on badał jestem zadowolona, że do niego trafiłam - młody, fajny i konkretny pan doktor
Dobrze że trafiłaś do konkretnego lekarzaOby teraz było dobrze
Cytat:
Dobry wieczór kobitki
Chyba już czas do Was dołączyć, choć jeszcze nie poroniłam, ale wypłakałam już chyba wszystkie łzy, bo moje dziecko umarło....
Witaj...Bardzi mi przykro
Cytat:
Śliczna

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 10:02   #917
kooocur
Zakorzenienie

Dziewczyny....
ja tylko na chwile..rycze od rana bo Santom nam wczoraj pisała, ze jest w ciąży a dziś krwawi ze skrzepami.

Trzymajcie kciuki za Nią...za nich!

Co to # ja nigdy nie zapomne tej chwili kiedy spusciłam wode....moje serce w jakieś części odpłyneło razem z nia!

Najdłuższe chwile w zyciu kiedy nie wiedziałam co zrobić...wyciagac czy nie...

Kuźwa...

Na pocieszenie dodam, że byłam wczoraj u lekarza i wszystko wygląda ok. Serce Marcelka bije i lekarz nie miał uwag.

Płytki krwi nie spadły a to juz sukces!!

Po analizie badań moich i tych ze szpitala we wczesniejszych latach stwierdził, ze jest to immunologia.

Nawet jeśli przeciwciała wyszły mniejsze niż normy, to nic nie znaczy.

To jest podstepne!!

Krąży gdzies w organizmie i sie czai....

i tu uwaga!!!!

PERSE! Kazał pić dużo wody..nie soki itp.tylko woda niegazowana!! Nie powinny powstawać obrzęki i puchnięcia!!

Ide popłakać bo strasznie mi smuto...i wybaczcie, ze nie nadrobie, ale nie wyrobie po tych wpisach psychicznie....jest to takie smutne....

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 10:03   #918
iza243
Zakorzenienie

Dziewczyny wierzycie w to że ja się coś śni to zawsze jest na odwrót?Śniło mi się dzisiaj że zrobiłam test i były 2 kreski,a zawsze jak mi się tak śniło to przychodziła @ także chyba nic z tego

Stary 2013-03-13, 10:06   #919
Alfahelisa
Zakorzenienie

Skończyłem 8 miesięcy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_3537[1].jpg (102,1 KB, 22 załadowań)
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 10:14   #920
wadera4
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Dziewczyny wierzycie w to że ja się coś śni to zawsze jest na odwrót?Śniło mi się dzisiaj że zrobiłam test i były 2 kreski,a zawsze jak mi się tak śniło to przychodziła @ także chyba nic z tego
Ze snami nigdy nic nie wiadomo... Mnie się śniło trzykrotnie, że krwawiłam... Nie patrz na sny i miej nadzieję

Stary 2013-03-13, 10:15   #921
rena5
Zakorzenienie

Cytat:
Rena ja Ciebie kojarzę... Z naszego wątku mamuś wrześniowo-październikowych... /
a no widzisz, ja nie dużo z tego pamiętam bo szybko uciekłam i później już nie wchodziłam...przepraszam, że nie pamiętam i przykro mi, że Ciebie też to spotkało...tu - na tym forum - znalazłam dużo wsparcia i przy okazji dużo pomysłów co zrobić i jakie badania robić itd.

Cytat:
Witam
Bete zrobie dopiero jak wyjdzie coś na sikańcu.
Dobrze że trafiłaś do konkretnego lekarzaOby teraz było dobrze
Będzie dobrze - nie może być inaczej!! kurczę dziewczyny mam mega powera - walczę i wierzę, że się uda trzymam za test - kiedy robisz??
eee tam nie wierz w sny!! będzie dobrze!!

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
Skończyłem 8 miesięcy
śliczny
Stary 2013-03-13, 10:18   #922
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
za test - kiedy robisz??
eee tam nie wierz w sny!! będzie dobrze!!
Najwcześniej w niedziele.

Stary 2013-03-13, 10:20   #923
agatkaa1
Zakorzenienie

koocurek o ludzie! a wy mnie ganicie ze ja wciąż w to nie wierzę i tak się boję

iza nie wierzę w to! za dużo o tym myślisz i dlatego Ci się śni...

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 10:20   #924
rena5
Zakorzenienie

Cytat:
Najwcześniej w niedziele.
a który to dzień cyklu?
Stary 2013-03-13, 10:22   #925
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Dzień dobry!

My też mamy nakładkę na garnek (była w komplecie z garnkami) i parowar (dostaliśmy kiedyś w prezencie). Ale u nas zwyklaki najczęściej, warzywa + pierś kurczaka albo ryba. Muszę przejrzeć tego bloga (BYou)

Zeberka ja ostatnio robiłam próbę z jogurtem kozim (naturalnym), Julkowi nie posmakował, ale dodałam mu potem do owocka i jadł, nic mu nie jest po nim (na razie), więc może teraz spróbuję mleko. Jakie kupujesz? Bo ja myślałam, czy nie spróbować by owsianego. Ale z kozim łatwiej na pewno
Kasia na pierwszym zdjęciu to cała Ty. Oczy, uśmiech. Mam w pamięci jedno takie Twoje zdjęcie, gdzie wyglądacie jak dwie krople wody
wcześniej tego podobieństwa nie widziałam.
U nas nie byłoby żadnej perspektywy wakacji, gdyby nie teściowie, bo finansowo jesteśmy ciągle na krawędzi.

Cytat:
inutil zazdroszczę wakacji!
no to nie patrz na to, może niepotrzebnie Ci namąciłam tą tabelką. Ważne, że przyrasta. Z tego co pamiętam, Alfa też miała zakręcone to wszystko i wychodziło inaczej. Ale możesz popatrzeć mniej więcej, jak powinno przyrastać ;-) Będzie dobrze

Berbie ja mam od dwóch tygodni i widzę poprawę, paznokcie są twarde i mocne. Zobaczymy co będzie jak skończy kurację. Mówisz o tej odzywce eveline 8w1, mam ją http://darmowekosmetykii.pinger.pl/m/15674849
Ja się na solarium wybieram od trzech tygodni u ciągle dojść nie mogę

Pani jak się czujecie??
Wadera jak tam?
Perse zaciskam kciuki

Kocoorku
Iza ja nie wierzę, chociaż czasem coś w tym jest.

Alfa kiedy to minęło?
Stary 2013-03-13, 10:32   #926
wadera4
Wtajemniczenie

Cytat:
a no widzisz, ja nie dużo z tego pamiętam bo szybko uciekłam i później już nie wchodziłam...przepraszam, że nie pamiętam i przykro mi, że Ciebie też to spotkało...tu - na tym forum - znalazłam dużo wsparcia i przy okazji dużo pomysłów co zrobić i jakie badania robić itd.
Mam nadzieję, że mi też to pomoże(cie)...

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

Wadera jak tam?
Ano nic, będę czekać do wtorku jak na szpilkach
i czytać w necie, i czytać, i nakręcać się...

Stary 2013-03-13, 10:33   #927
iza243
Zakorzenienie

Cytat:

iza nie wierzę w to! za dużo o tym myślisz i dlatego Ci się śni...
Pewnie masz racje.
Cytat:
a który to dzień cyklu?
Dzis 36 dc.

Stary 2013-03-13, 10:44   #928
Mmedeah88
Wtajemniczenie

Witam!

Ależ potwornie przykro się zrobiło na wątku...

Perse, trzymam kciuki za wizytę!

Agatko, widzę, że Cię ta beta męczy... Ja w 35 dc miałam betę... 500. I 4 tygodnie później na usg widziałam moją dzidzię, której wymiary były zgodne z OM. Sama wiesz, jak te widełki są duże jeśli chodzi o normy bety.
Agatko, będzie dobrze! Wiem, że się powtarzam, ale tak właśnie będzie

Zeberko, ależ ładnie tam u Ciebie!
A Kaśka rzeczywiście rośnie na modelkę!

Alfa, Twój Synek jest przecudny!

Wadera, trudny okres przed Tobą... Trzymaj się tam!

Izka, ja też nie wierzę, żeby sny nam miały "przepowiedzieć" przyszłość. Bardziej skłaniam się ku temu, że jest to właśnie projekcja naszych podświadomych myśli- obaw, ale też i marzeń. Choć wiadomo, że zdarzają się nieprzyjemne sny i wtedy się doszukujemy znaczenia w nich.
Mnie się jakieś 2 tygodnie temu śniło, że byłam w szpitalu, lekarka mnie zbadała i zobaczyłam, jak wpisuje w kartę "ciąża pozamaciczna".
Dziś z kolei śniło mi się, że napisała do mnie koleżanka z dzieciństwa, z którą miałam ostatnio kontakt na kilka dni przed #. Pytała się, czy już się rozpakowałam...

Trzymam mocno kciuki za Santom...

Dziewczyny, Eveline 8w1 jest fajną odżywką, można na niej naprawdę długie i mocne pazury wyhodować. Ale ona jest na formaldehydzie (Nail Tek również) i trzeba obserwować paznokcie w trakcie stosowania i jeśli pojawią się jakieś czerwone, brązowe lub białe plamy na płytce, jeśli będziecie czuć ból- zmywajcie odżywkę od razu!

Edytowane przez Mmedeah88
Czas edycji: 2013-03-13 o 10:48
Mmedeah88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 10:45   #929
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Dobry wieczór kobitki
Wadera!!!

A co dopiero 2 tygodnie temu pisałysmy PW ....

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 10:46   #930
fiolusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
Skończyłem 8 miesięcy
cudak
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości