|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#901 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVII
inutil zazdroszczę wakacji!
co do tej tabelki to już całkiem masakra bo i mnie był wczoraj 37 dc a owu miałam wcześnie bo ok 10 dc....
|
#902 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVII
Cytat:
![]() Boję się tego krwawienia, bo właśnie różnie czytałam, niektóre piszą, że przeszły to łagodniej niż okres, inne - tak jak Ty - że to poród... I że boli nawet bardziej niż poród... Kiedy byłam w poniedziałek na usg, gin chciał mnie zostawić na zabieg, ale ja nie chciałam. Powiedziałam, że najbardziej chciałabym, żeby to było naturalne, po prostu poczekać na krwawienie. Gin się zgodził i dał mi tydzień, jeśli w tym czasie nie zacznę krwawić, to we wtorek ma podać te leki... A napiszecie mi jak to wygląda? Te leki wkłada dopochwowo? I trzeba być na czczo?
|
|
#903 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Tylko ja, gdybym miała sypialnię, to na bank zdecydowałabym się na taki tapicerowany zagłówek Nie wiem, czy to jest jeszcze modne, ale mnie się strasznie podoba ![]() Cytat:
W każdym razie - trzymaj się, trudne chwile przed Tobą, ale tutaj znajdziesz zrozumienie Ja za chwilę zbieram się na wizytę i już mnie boli brzuch ze stresu, nie śpię od 6 chyba.. |
||
|
|
|
#904 |
|
Zakorzenienie
|
ale o na do was podobna
|
#905 | ||
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
nie miałam wczoraj czasu na forum, w sumie to na nic i dzisiaj nadal zapowiada się pracowicie Zeberko Kasia jest cudaśna ![]() klaski :Cytat:
przykro mi że tutaj trafiłaś... z # tak jak pisały dziewczyny u każdej z nas może być inaczej. Ja obydwa poronienia miałam zakończone łyżeczkowaniem, choć te zabiegi tylko były dopełnienie tego co już się stało Pierwsze# w 6 tc to był taki faktycznie silniejszy okres.. ale drugie# w 7/8 tc. było straszne miałam silne skurcze i bóle krzyża.. i bardzo, ale to bardzo dużo krwi i najgorszym był widok mojego Maleństwa gdy ze mnie wyszło nikt mnie na to nie przygotował.. wpadłam w taką histerię że długo nie mogłam opanować mojego wycia.. bo to nie był płacz.. to było wycie.Ty sama zdecydujesz co dla Ciebie w tej sytuacji będzie dobre, ale ja chyba psychicznie nie dałabym rady czekać na #... u mnie oba # były kwestią zaledwie kilku godzin.. nie wyobrażam sobie jak miałabym przetrwać ileś tam dni czekając na najgorsze.. Ściskam Cię mocno i życzę Ci kochana dużo sił Ciężkie chwile przed Tobą.Ja osobiście dobrze znosiłam narkozę.. choć ból po łyżeczkowaniu nie jest mi obcy.. [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39736788] Ja za chwilę zbieram się na wizytę i już mnie boli brzuch ze stresu, nie śpię od 6 chyba.. [/QUOTE] Perse spokojnie kochana ![]() Cytat:
Chociaż dla mnie osobiście taki pomiar na zasadzie "czy przyrasta" po tygodniu nie jest dobry, no bo jak ma sprawdzić czy faktycznie przyrost jest dobry i nie potrzebnie tylko przysparza nam nerwów. A nie myślałaś żeby np. jutro powtórzyć? Wierzę z całych sił że jest dobrze!!!!!!!!!! |
||
|
|
|
#906 | ||||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry dziewuszki
![]() Cytat:
ale walczę dalej... trzymaj się !!Cytat:
![]() gin na prawdę super - liczę na to, że już niedługo będą II ![]() mój mąż na szczęście lubi rzeczy na parze Cytat:
![]() Cytat:
będę kombinować ![]() prześliczna któraś z Was ostatnio pytała o dobre albumy na wklejane zdjęcia - ja mam firmy walther - moim zdaniem jest świetny
|
||||
|
|
|
#907 |
|
Zadomowienie
|
Rena cieszę się że trafiłaś na porządnego lekarza
Jakie badanie na zespół antyfos. powtarzasz? bo ja mam cały komplet powtórzyć .. |
|
|
|
#908 |
|
Konto usunięte
|
O 10.30
|
|
|
|
#909 |
|
Zakorzenienie
|
ja miałam zrobione tylko p/c antykariolipinowe a mam dodatkowo zrobić anty koagulat toczniowy i B2 glikoproteina IgM/ IgG - to są trzy badania stwierdzające lub nie zespół
|
|
|
|
#910 |
|
Zakorzenienie
|
tyle sie napisałam i wcięlo....
pani- to ja się nadalanie ogarnęłam- przed ciazą miałam prawie zawsze malnięte paznokcie, po ciąży może 2-3 razy, no i wczoraj oczywiście nie zdążyłam... agatko- błagam myśl pozytywnie Perse- kciukam za wizytę! rozważamy zakup "podgłówka" bo tak jesteśmy nauczeni spać
|
#911 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Choć szczerze to myślę że u mnie nic nie wyjdzie. W dużej ilości przypadków wszystkie wymienione p/c ujawniają się tylko w czasie ciąży i ewentualnie do 6 tyg. po#. A u mnie od drugiego# minęło już 9 miesięcy.. Oczywiście wolałabym aby żadnej z nas nic nie wyszło i abyśmy wszystkie były zdrowe, bo ten zespół antyfos. to naprawdę nic dobrego. |
|
|
|
|
#912 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#913 |
|
Zakorzenienie
|
eliza- - miło mi sie zrobiło, nie jestem dekoratorem
![]() zawsze podpatrywałam pracę Taty, który jest stolarzem, czasem doradzałam rózne rozwiązania gdy rysował meble ![]() dom jest piętrowy - na dole mieszka Teściowa, my remontujemy mieszkanie na piętrze ale oczywiście CO i wymianę okien trzeba było wykonać w całym domu CO robili lokalni fachowcy, okna na surowo wstawiała firma, prąd przerabiał szwagier podłogówkę mamy tylko na piętrze tam gdzie płytki- przedpokój, kuchnia i łazienka cała reszta, którą widać na zdjeciach to zasługa mojego Taty i Brata- my poddawaliśmy pomysły, Tata korygował nie wiem co masz na myśli pytając o koszty "całej kuchni"? wylewkę, podłogówkę, ściany wykonywaliśy równocześnie z innymi pomieszczeniami więc nie umiem podać kosztów samej kuchni za sprzęt zapłaciliśy 8,5tyś, kuchnia- meble to koszt troszkę mniejszy niż sprzęt, my płaciliśy tylko za materiał i jego transport elizka- a Ty planujesz remont kuchni/całgo domu/ mieszkania? ---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- dziękuję dziewczyny za komplementy kierowane w stronę Kasi i mieszkania ![]() ---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- wedera- a może jednak lepiej udać sie do szpitala? może w takim razie masz tzw "puste jajo płodowe"?
|
#914 |
|
Zakorzenienie
|
czy któraś z Was miała robioną histeroskopię?? jak wygląda takie badanie??
tak się zastanawiam też czy takie branie aspiryny i odstawianie nie odbija się źle na zdrowiu? kurczę oczywiście będę brała te tabletki, ale czy myślicie, że jest to bezpieczne? mam je odstawić gdybym nie zaszła w ciążę a niedawno też je brałam... zebrawpaski przepiękna kuchnia - właśnie taką chciałabym mieć - tylko ja mam większą i póki co nie ma szans, bo chcemy zmienić auto...salon - świetne panele sypialnia piękna my mamy w kolorze venge i szlag mnie trafia, bo tylko zetrę kurze i zaraz można byłoby ścierać znowu - zamieniłabym się z Tobą nawet dziś
Edytowane przez rena5 Czas edycji: 2013-03-13 o 09:38 |
|
|
|
#915 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Chyba tak to określił mój gin. Podobno zarodek obumarł we wczesnym etapie, teraz jest tylko pusty pęcherzyk z jakimiś "pozostałościami"...
|
|
#916 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Cytat:
Bete zrobie dopiero jak wyjdzie coś na sikańcu. Cytat:
Cytat:
Oby teraz było dobrzeCytat:
![]() Śliczna
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||||
|
|
|
#917 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny....
ja tylko na chwile..rycze od rana bo Santom nam wczoraj pisała, ze jest w ciąży a dziś krwawi ze skrzepami. Trzymajcie kciuki za Nią...za nich! Co to # ja nigdy nie zapomne tej chwili kiedy spusciłam wode....moje serce w jakieś części odpłyneło razem z nia! Najdłuższe chwile w zyciu kiedy nie wiedziałam co zrobić...wyciagac czy nie... Kuźwa... Na pocieszenie dodam, że byłam wczoraj u lekarza i wszystko wygląda ok. Serce Marcelka bije i lekarz nie miał uwag. Płytki krwi nie spadły a to juz sukces!! Po analizie badań moich i tych ze szpitala we wczesniejszych latach stwierdził, ze jest to immunologia. Nawet jeśli przeciwciała wyszły mniejsze niż normy, to nic nie znaczy. To jest podstepne!! Krąży gdzies w organizmie i sie czai.... ![]() i tu uwaga!!!! PERSE! Kazał pić dużo wody..nie soki itp.tylko woda niegazowana!! Nie powinny powstawać obrzęki i puchnięcia!! Ide popłakać bo strasznie mi smuto...i wybaczcie, ze nie nadrobie, ale nie wyrobie po tych wpisach psychicznie....jest to takie smutne....
|
|
|
|
#918 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny wierzycie w to że ja się coś śni to zawsze jest na odwrót?Śniło mi się dzisiaj że zrobiłam test i były 2 kreski,a zawsze jak mi się tak śniło to przychodziła @ także chyba nic z tego
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#919 |
|
Zakorzenienie
|
Skończyłem 8 miesięcy
|
#920 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#921 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
trzymam za test - kiedy robisz??eee tam nie wierz w sny!! będzie dobrze!! śliczny |
||
|
|
|
#922 |
|
Zakorzenienie
|
Najwcześniej w niedziele.
|
|
|
#923 |
|
Zakorzenienie
|
koocurek o ludzie! a wy mnie ganicie ze ja wciąż w to nie wierzę i tak się boję
iza nie wierzę w to! za dużo o tym myślisz i dlatego Ci się śni...
|
#924 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#925 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
My też mamy nakładkę na garnek (była w komplecie z garnkami) i parowar (dostaliśmy kiedyś w prezencie). Ale u nas zwyklaki najczęściej, warzywa + pierś kurczaka albo ryba. Muszę przejrzeć tego bloga (BYou Zeberka ja ostatnio robiłam próbę z jogurtem kozim (naturalnym), Julkowi nie posmakował, ale dodałam mu potem do owocka i jadł, nic mu nie jest po nim (na razie), więc może teraz spróbuję mleko. Jakie kupujesz? Bo ja myślałam, czy nie spróbować by owsianego. Ale z kozim łatwiej na pewno Kasia na pierwszym zdjęciu to cała Ty. Oczy, uśmiech. Mam w pamięci jedno takie Twoje zdjęcie, gdzie wyglądacie jak dwie krople wody wcześniej tego podobieństwa nie widziałam. U nas nie byłoby żadnej perspektywy wakacji, gdyby nie teściowie, bo finansowo jesteśmy ciągle na krawędzi. Cytat:
Berbie ja mam od dwóch tygodni i widzę poprawę, paznokcie są twarde i mocne. Zobaczymy co będzie jak skończy kurację. Mówisz o tej odzywce eveline 8w1, mam ją http://darmowekosmetykii.pinger.pl/m/15674849Ja się na solarium wybieram od trzech tygodni u ciągle dojść nie mogę ![]() Pani jak się czujecie?? Wadera jak tam? Perse zaciskam kciuki ![]() Kocoorku ![]() Iza ja nie wierzę, chociaż czasem coś w tym jest. Alfa |
|
|
|
|
#926 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ano nic, będę czekać do wtorku jak na szpilkach ![]() i czytać w necie, i czytać, i nakręcać się...
|
|
#927 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie masz racje.
Dzis 36 dc.
|
|
|
#928 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam!
Ależ potwornie przykro się zrobiło na wątku... Perse, trzymam kciuki za wizytę! Agatko, widzę, że Cię ta beta męczy... Ja w 35 dc miałam betę... 500. I 4 tygodnie później na usg widziałam moją dzidzię, której wymiary były zgodne z OM. Sama wiesz, jak te widełki są duże jeśli chodzi o normy bety. Agatko, będzie dobrze! Wiem, że się powtarzam, ale tak właśnie będzie ![]() Zeberko, ależ ładnie tam u Ciebie! A Kaśka rzeczywiście rośnie na modelkę! Alfa, Twój Synek jest przecudny! Wadera, trudny okres przed Tobą... Trzymaj się tam! Izka, ja też nie wierzę, żeby sny nam miały "przepowiedzieć" przyszłość. Bardziej skłaniam się ku temu, że jest to właśnie projekcja naszych podświadomych myśli- obaw, ale też i marzeń. Choć wiadomo, że zdarzają się nieprzyjemne sny i wtedy się doszukujemy znaczenia w nich. Mnie się jakieś 2 tygodnie temu śniło, że byłam w szpitalu, lekarka mnie zbadała i zobaczyłam, jak wpisuje w kartę "ciąża pozamaciczna". Dziś z kolei śniło mi się, że napisała do mnie koleżanka z dzieciństwa, z którą miałam ostatnio kontakt na kilka dni przed #. Pytała się, czy już się rozpakowałam... Trzymam mocno kciuki za Santom... Dziewczyny, Eveline 8w1 jest fajną odżywką, można na niej naprawdę długie i mocne pazury wyhodować. Ale ona jest na formaldehydzie (Nail Tek również) i trzeba obserwować paznokcie w trakcie stosowania i jeśli pojawią się jakieś czerwone, brązowe lub białe plamy na płytce, jeśli będziecie czuć ból- zmywajcie odżywkę od razu! Edytowane przez Mmedeah88 Czas edycji: 2013-03-13 o 10:48 |
|
|
|
#929 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co dopiero 2 tygodnie temu pisałysmy PW ....
|
|
#930 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:39.

klaski :
Pierwsze# w 6 tc to był taki faktycznie silniejszy okres.. ale drugie# w 7/8 tc. było straszne
Ciężkie chwile przed Tobą.
i nie potrzebnie tylko przysparza nam nerwów. A nie myślałaś żeby np. jutro powtórzyć? 

mój kiedyś wrócił do domu i z przedpokoju nasłuchiwał czy słychać skwierczenie z patelni, bo tak się bał, że na parze gotuję