Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! część 8 - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł ma mieć kolejny wątek?
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! cz. 9 11 25,58%
Półmetek już za nami, a my z wielkimi brzuszkami-Mamy lipiec/sierpień 2013 cz.9 4 9,30%
Półmetek już za nami, a my się cieszymy kopniakami-Mamy lipiec/sierpień 2013 cz.9 9 20,93%
Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 17 39,53%
Wiosennie plotkujemy,wyprawki maluszkom szykujemy- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 2 4,65%
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-13, 09:32   #1471
dzoan
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! część 8

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Wylapuje bezdomne i sterylizuje, czipuje, karmie, lecze. Same koty. Psy do nas nie przychodzą.
Pomagam tez mojej koleżance z Pl z koło Wawy z kotami. Ratuje konie z rzeźni. Nie jem mięsa,nie zabijać much o pajakow. Ogolnie kocham każde zwierze.
Zwierzęta sa najlepsze na świecie i szkoda, ze w wielu przypadkach sa złe traktowane.

Dzieci,które żyją wsród zwierząt lepiej sie rozwijają i mniej chorują. Oczywiście nie mozna przeginac z ilością zwierząt w domu i trzeba dbać o higienę i badać zwierzęta tak samo jak my sie badamy
Koty są super
za pomoc zwierzakom Ja tez jestem bardzo wrażliwa na wszelką ich krzywdę.. i jak słyszę np.w tv, co człowiek potrafi im zgotować, to mam ochotę rozszarpać takiego jednego czy drugiego gno.a!

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 09:33   #1472
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Ja gdybym chciała ukryć ciążę to bym nie dała rady. Mi od 3mca taki balon wyskoczył, ze masakra. Teraz to juz jak dwa balony
Ja w zależności co ubiorę, ale jakbym chciała ukryć, to jestem w stanie tak się ubrać, że ktoś pomyśli, że jestem gruba tylko
Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość

I pytanie do Was:
Półśpiochy - czy są funkcjonalne? Czy nie lepsze śpiochy na szelkach rozpinane w kroku?
Do półśpiochów zakładamy bodziaki? Czy kaftaniki? Jeśli kaftaniki to przecież wylezą one z półśpiochów jak się dziecko będzie kręciło?
Mnie się wydaje (bo przecież praktyki żadnej)
że latem półśpiochy fajna sprawa, jak będzie chłodniej czy wiało to + body i fajnie Ale my półścpiochów mamy tylko 3 sztuki i jedne 56 to takie maleńkie, że szybko wyjdą z użycia
A jak będzie bardzo ciepło i bezwietrznie to można ubrać do kaftanika (bo wydaje mi się, że w bodziaku w ukrop nie ma przewiewu i Maluch może za bardzo się pocić?

Ogólnie preferuje body, ale mamy sporo kaftaników, bo ciotka, od której dostaliśmy ubranka nienawidziła bodziaków
Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Ja pamiętam jak zazdrościłam żonie brata mojego męża, jak pierwsza zaszła w ciążę, najlepsze że my jeszcze wtedy nawet nie próbowaliśmy zajść
Widziałam też minę i zachowanie mojej bratowej, po tym jak poinformowaliśmy o naszej ciąży. Przycichła bardzo. Niby radość, ale było jej przykro. Później mój brat tłumaczył, że Ania chciała już zajść, ale ma problemy i to u nich potrwa..i dlatego tak jej się troszkę przykro zrobiło.. Rozumiem ją. Ona ma problemy owulacyjne i bez wsparcia tabletkami i hormonami jajeczko nie chce się wypuścić..ta ostatnia faza nie następuje.. Gin najpierw kazał jej odczekać pół roku, ma brac hormony, a później jak dostaną zielone światło, to już muszą na maksa próbować.. Mam nadzieję, że szybko się uda..widzę jak bardzo jej na dzieciątku zależy i boję się, że mogłaby wpaść w depresję jakąś.
Trzymamy kciuki za bratową!
Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość

PS> witams ie w 20 tygodniu łooooo jak to zleciało

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Dzień dobry Mamy
Miałam dziś iść na glukoze i badania, ale mnie w nocy olśniło, że jej nie kupiłam :banghead:
Wyleguje się jeszcze w łóżku po Euthyroxie i czekam na porę śniadania
U nas w labku też sprzedają glukozę, ale co się odwlecze to nie uciecze

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 09:35   #1473
czarownica1
Zakorzenienie

Dzoan, też się często zastanawiam co gdzie mam, jedno jest pewne... serce na swoim miejscu

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

O Boziu, ja już zaczynam wpadać w panikę, że nie będę wiedziała co dziecku ubierać
Pierwotni ludzie nie mieli takich problemów
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 09:38   #1474
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
witam z rana!!

wpadam tylko na chwilkę, powiedzieć, że za godzinę idę do położnej i zdam Wam relację po

a tymczasem, ktoś pisał o spaniu na wznak i na prawej stronie.
TO JA TAK MAM, wiem, ż eponoć na lewy bok lepiej się obracać, ale co jak mi wygodnie na prawym zasnąć, a póżniej spać na wznak?? i jak tak leżę to chyba wygodniej mi .

poza tym wieczorem wczoraj chyba dostałam kopniaka. najpierw takie jakby bulgotanie, położyłam rękę i za chwilę kopniak w rękę. tylko raz ale to był kopniaczek delikatny. długo się naczekałam bo od 2 tygodni prawie nic nie czułam. a tu taka niespodzianka wczoraj przed snem
za kopniaczki, może Sara się już rozrusza na dobre

A i tyle Was dziś wizytuje, że trzymam zbiorowe kciuki, żeby nikogo nie pominąć

---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

Cytat:

O Boziu, ja już zaczynam wpadać w panikę, że nie będę wiedziała co dziecku ubierać
Mam nadzieję, że jak pojawi się dziecko to będzie łatwiej
Zawsze można go nie ubierać tylko okryć kocem

Mały
Stary 2013-03-13, 09:38   #1475
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
za kopniaczki, może Sara się już rozrusza na dobre

A i tyle Was dziś wizytuje, że trzymam zbiorowe kciuki, żeby nikogo nie pominąć
no zobaczymy. to drugi raz kiedy czułam coś, ale może rzeczywiście teraz będzie częściej niż raz na dwa tygodnie haha.

u mnie to raczej nie wizyta, tylko taka kontrola u położnej. także nie przeżywam za bardzo

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 09:39   #1476
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Wybrałam jeszcze taka huśtawke http://www.toysrus.com/product/index...uctId=13039765 Jak patrzę na zdjęciach na te Aniolki to bym je zjadla normalnie z miłości
Świetna huśtawka.. taka kosmiczna

Cytat:
poza tym wieczorem wczoraj chyba dostałam kopniaka. najpierw takie jakby bulgotanie, położyłam rękę i za chwilę kopniak w rękę. tylko raz ale to był kopniaczek delikatny. długo się naczekałam bo od 2 tygodni prawie nic nie czułam. a tu taka niespodzianka wczoraj przed snem
wreszcie dzidziuś nabrał sił, by mamcię lutnąć porządnie

Stary 2013-03-13, 09:43   #1477
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

a mi sie taka hustawka podoba:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg $T2eC16hHJGwE9n)yVT4BBRHN,CtsWw~~60_12.jpg (28,6 KB, 13 załadowań)

Stary 2013-03-13, 09:44   #1478
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
no zobaczymy. to drugi raz kiedy czułam coś, ale może rzeczywiście teraz będzie częściej niż raz na dwa tygodnie haha.

u mnie to raczej nie wizyta, tylko taka kontrola u położnej. także nie przeżywam za bardzo
Wizyta czy kontrola kciuki się należą z urzędu

No i życzę Ci, żeby Sarenka się rozkopała

Mały
Stary 2013-03-13, 09:45   #1479
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:

Mam nadzieję, że jak pojawi się dziecko to będzie łatwiej
Zawsze można go nie ubierać tylko okryć kocem
jakby lato bylo bardzo gorace, to tylko pieluszka i okryc pieluszka tetrowa haha.
jaka oszczednosc!

Stary 2013-03-13, 09:49   #1480
czarownica1
Zakorzenienie

II śniadanko:
2,5 paróweczki dobrej drobiowej (dobrej jakościowo) + mix sałat z pomidorkiem, fetą, oliwą z oliwek - normalnie pycha

---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

Domciatko, najprościej by było z tą tetrową
trzymamy kciuki
Stary 2013-03-13, 09:50   #1481
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
witam z rana!!

wpadam tylko na chwilkę, powiedzieć, że za godzinę idę do położnej i zdam Wam relację po

TO JA TAK MAM, wiem, ż eponoć na lewy bok lepiej się obracać, ale co jak mi wygodnie na prawym zasnąć, a póżniej spać na wznak?? i jak tak leżę to chyba wygodniej mi .

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

piękna huśtawka, ale cena mnie odpycha, niestety.
Ale cos Ty ja jej nie kupuje. Tesciowa kupuje A teściu wózek i gadal zeby nie żałować dla pierwszej wnuczki/wnuka. Oni juz sraczki dostają. Tesciowa to mi brzucha zazdrości bo mowi,ze ona nigdy nie miała w ciazy taka była chuda , zylasta i umiesniona.

Miłej wizyty u położonej
I oby wiecej tych kopniaczkow było.

Cytat:
Babo Kochana, jakie Ty śliczne rzeczy wynajdujesz
cudna ta hustawka, ale zastanawiam się czy u nas dziecko czy koty by się bujały
Hehe u mnie na bank, ze kotka bedzie kimac
Ostatnio kupiłam sobie poduszkę nowa to skubana tak kombinowala zeby ja zsunac na płasko i legnac na nią i jej sie udało.

Cytat:
Koty są super
za pomoc zwierzakom Ja tez jestem bardzo wrażliwa na wszelką ich krzywdę.. i jak słyszę np.w tv, co człowiek potrafi im zgotować, to mam ochotę rozszarpać takiego jednego czy drugiego gno.a!
Dziękuje
To nic wielkiego. Kazdy może pomoc. Tak naprawde ludzie sobie nie zdają sprawy, ze gdyby nawet kupili karmę raz w mcu i zawiezli do pobliskiego schroniska to juz jest cos.

Cytat:
Dzoan, też się często zastanawiam co gdzie mam, jedno jest pewne... serce na swoim miejscu

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

Ja tez mam serce na miejscu czasem mi tak wali,ze sie boje,ze wyskoczy. Przynajmniej czuje,ze żyje

Dobre i sama prawda. Ja tez nie wiem co będę robić, ale zagrywam hojraczke. Nie chce pokazać słabości bo jak mi tesciowa wywacha to będę mieć przesrane.
Mam nadzieje,ze moja mama wizę dostanie i przyleci mi pomoc.

A sie zdaje 4 rodzeństwa mam moja najmłodsza siostra ma 14lat. Przewijalam ja, karmiłam, usypialam,ale nie pamietam juz nic.

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 09:54   #1482
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
jakby lato bylo bardzo gorace, to tylko pieluszka i okryc pieluszka tetrowa haha.
jaka oszczednosc!
Chyba sprzedam większość ciuszków, które mam

Mały
Stary 2013-03-13, 09:57   #1483
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
A sie zdaje 4 rodzeństwa mam moja najmłodsza siostra ma 14lat. Przewijalam ja, karmiłam, usypialam,ale nie pamietam juz nic.
Jak urodziła się moja siostra miałam 15 lat, też wszystko przy niej robiłam, mama nie bała się zostawić jej pod moją opieką, gdy musiała gdzieś wyjść.. i też już niewiele pamiętam

Stary 2013-03-13, 09:57   #1484
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:

I pytanie do Was:
Półśpiochy - czy są funkcjonalne? Czy nie lepsze śpiochy na szelkach rozpinane w kroku?
Do półśpiochów zakładamy bodziaki? Czy kaftaniki? Jeśli kaftaniki to przecież wylezą one z półśpiochów jak się dziecko będzie kręciło?

jak dla mnei bardzo funkcjonalne, zakladasz body i polspiocha i git. Do przebrania sciagasz dol i juz

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 10:01   #1485
czarownica1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
jak dla mnei bardzo funkcjonalne, zakladasz body i polspiocha i git. Do przebrania sciagasz dol i juz
właśnie Twoje wypowiedzi o nich mnie zaintrygowały i zaczęłam o nich myśleć
Eveewe ale już od pierwszych dni te półśpiochy, czy też jak trochę podrośnie? Tzn. koło 3 miesiąca np?
Stary 2013-03-13, 10:02   #1486
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Dzien dobry Wam

Noc srednio, zanim jeszcze małż poszedl spac zlapal mnie KOLEJNY taki skurcz w stope, ze ani rozciagnac, ani stąpnąć, po prostu plakalam na caly glos, a małż juz nie wiedzial, co mi robic, zeby przeszlo . Po dluuuuugiej chwili odpuscilo, pol godziny staralam sie to rozchodzic jak juz moglam w ogole stanac na nogach
A do bolu pachwin doszedl bol kosci w kroku, normalnie jakby mnie kto bejsbolem obil.

Na dzis nie mam zbyt ambitnych planow - ot francuskie zawijaski z mozzarella, szynką i sosem pomidorowym, cd. decoupage'ow i w poludnie zebranie wspolnoty mieszkaniowej. Kawal drogi, a we Wro BIALUTKO , na szczescie zabieram sie autem z sasiadka.

Milego poranka, spiooooooooochy.

EDIT: Witam sie w 24 tygodniu
Gratulacje za tydzień ! Odnośnie bólu to biedaku mam nadzieję, że Ci przejdzie. Bierz magnez i jakby nie przechodziło to szybko do lekarza dzwon !
p.s. Jak to nie są ambitne plany, to ja jestem w takim razie nienormalna

Cytat:
Babcia to babcia... co by nie było i jakby nie było pogadać sobie musi...
Moja w lutym też pytała czy nie zmyślam i czy na pewno jestem w ciąży bo brzucha nie mam
Ale Kocham tą moją Babcie w ciąży i bez ciąży

A co do ubrań... To nasz Glut ma więcej ubrań niż my razem wzięci

Z tymi komplikacjami przy porodzie to znam sprawę
Osobiście znam chłopca, który jest niepełnosprawny z winy lekarzy odbierających poród
Ale, że to jest wyjątkowo szczęśliwy wątek to będzie tylko lepiej

I za dzisiejsze USG... nie zapomnij zdać nam relacji

Witaj ranny ptaszku i za kolejny tydzień
Może zwiększ dawkę magnezu na te skurcze?

Mnie chyba też powoli zaczyna łapać jedna z ciążowych dolegliwości- tak to jest jak się cały czas chwaliłam, że mnie nic nie boli
Jak śpię na boku to po pewnym czasie bolą mnie kości miednicy(?) Pomaga poduszka międzynożna jeszcze
Ale brzucha nie mam jakiegoś ogromnego to miałam nadzieje, że dotrwam tak bezboleśnie do porodu, ale moja próżność mnie zgubiła
---------- Dopisano o 06:34 ---------- Poprzedni post napisano o 06:33 ----------
Mój Tż ma w sumie podobnie ubrań do mnie, ale w większość się nie mieści odkąd zaczęliśmy razem mieszkać więc leżą i czekają na lepsze czasy

Cytat:

Kurcze ja zacofana jakaś..bo nie wiem czemu babcia miałaby być nie do końca zadowolona z Twojej ciąży
Kochana moja babcia jest osobą bardzo wymagającą i surową. Bardzo kocha mnie i kuzynów, natomiast nie jest to tajemnicą, że ja jako wnuczka nie do końca spełniam jej plany i marzenia jakie sobie założyła. Przede wszystkim ciosem było dla niej jak zrezygnowałam ze studiów dziennych bo stwierdziłam, że kierunek jest idiotyczny i w ogóle nieprzydatny. (Moja Babcia nawet teraz się uczy chodząc na Uniwersytet Trzeciego Wieku), po drugie wyprowadzka z domu i zamieszkanie z Tżtem też nie było jej w smak. Tżta do tej pory nie zna, aczkolwiek mam ich zamiar w koncu poznać. No i ogólnie moje wybory nie pokrywały się z tym co Babcia by zrobiła, dlatego też Jej opinii bałam się najbardziej. Wczoraj pytała czy się pobieramy, powiedziałam, że póki co nie no to pytała dlaczego i tak dalej. Jak to ujęła- nie jest w żaden sposób zła tylko zdaje sobie sprawę, że może zbyt szybko wzięłam zbyt dorosłe życie na siebie. Ot

Cytat:
Napisane przez rasha90 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
Po tygodniu bezczelnego obijania się wracam dziś do rzeczywistości studenckiej i to dość brutalnie (2 zaliczenia) Trzymajcie mocno kciuki za te testy i za późniejsze USG! To będzie długi dzień, pewnie nadrobię Was dopiero jutro rano (to będzie dłuuugie odrabianie) może uda mi się wpaść wieczorem i zdać relację

Miłych dzionków i kopniaków
za usg i zaliczenia !

Cytat:
Czarowniczko, nie ma problemu zakłądaj Różne są na decoupage i inne takei fajne rzeczy a te ważne moga byc pod innym tytułem dajemy Ci pałeczkę stwórz dyskusję

PS> witams ie w 20 tygodniu łooooo jak to zleciało
dla Synusia za 20 tygodni ;*

Cytat:
Wybrałam jeszcze taka huśtawke http://www.toysrus.com/product/index...uctId=13039765 Jak patrzę na zdjęciach na te Aniolki to bym je zjadla normalnie z miłości

Padlam z tym zoladkiem. Dobre
Śliczna huśtawka ! Ja jeszcze wstyd się przyznać w ogóle za takimi bajerami się nie rozglądam

Cytat:

Małe Sarniątko zaczęło kopać, w końcu ! oczywiście zaciśnięte !
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 10:02   #1487
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez shestiger Pokaż wiadomość
No ja właśnie się nudzę jakoś...mama mnie jakby ignoruje..tż gadał z nią przez telefon ale zbyt się nie dogadał, jedynie że do świąt możemy zostać..ale kurcze to wciąż za mało czasu by z jednej pracującej osoby coś odłożyć i jeszcze żyć z tej kasy..były mi dowalił i napisał że da mi tylko 350zł na tysiaka jakiego dostanie oO lekko mnie to zdenerwowało ale cóż poradzę..
Mój będzie na gg koło 20 to dopiero z nim pogadam.
Nuuuuudy straszne
A ty nie możesz tej sprawy o alimenty założyć? Jak nie on to fundusz alimentacyjny będzie ci płacił i będziesz miała stałą kasę regularnie.

Cytat:
II śniadanko:
2,5 paróweczki dobrej drobiowej (dobrej jakościowo)
Przepraszam cię, ale nikt mi nie wmówi, że parówki są dobre jakościowo. To tylko napis na opakowaniu, ale z jakością to to nie ma nic wspólnego.

Witam się z rana
Małgosia w przedszkolu, a ja muszę się zabrać za ogarnięcie mieszkania. Ale siedzę na skype od 1,5 godziny i z siostrą gadam. Wypiłam cappuccino i coś mnie mdli. A wczoraj zjadłam chleb żytni i miałam po nim taką zgagę, że myślałam, że zwariuję!
Czy u was też taki śnieg? No dziś to już masakra. Odprowadziłam Małgosię do przedszkola, tyle co zdjęłam jej kurtkę i kapcie założyła no ile 5 min mnie nie było, a szyby całe w śniegu na aucie! Koszmar. Dobrze, że garażujemy to przynajmniej rano nie musiałam go odśnieżać.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 10:02   #1488
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
a mi sie taka hustawka podoba:
Tez mi sie podoba,ale jest za niska trochę jak na huśtawke wg.mnie. Takie niższe bujanko to kupie takie cos http://www.toysrus.com/family/index....56084&view=all

U nas jest łatwiej z tymi sprzetami zeby je skompletować bo robi sie taka imprezę Baby shower i zaprasza koleżanki ciotki i przedtem wybiera sie w sklepie co sie chce i każda z nich idzie do sklepu i kupuje cos z tej listy.
Ja tej imprezy nie robię bo to powinien ktoś mamusi zrobić czy to mama, przyjaciółka etc. Mi robi ciotka bo jest mi najbliższa tutaj. Ja tylko będę kupować ubranka potem i pieluszki i będę bulic do 21lat

Stary 2013-03-13, 10:03   #1489
Ewusia709
Zadomowienie

I Dzień dobry !!!

Nadrobiłam

Witam się oficjalnie w 25tc

Trzymam kciukasy razem z Tymusiem za wszystkie wizyty i czekam na relacje

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Dziewczyny moje sny w ciąży mnie powalają
sen z dzisiaj: romansowałam z księciem Williamem
Identyfikujesz się z księżniczką, ewidentnie jesteś zbyt mało rozpieszczana

Cytat:

Masz na doopsko, ze wizyta nie wpisana na 1sza strone

, i zaraz znowu Ci wleje za to zamartwianie
Co to za agresja od rana ???

Cytat:
to mamy już następną podróż marzeń dziewczyny Najpierw pojedziemy do Dubaju a potem do Stanów:P:P:P

WITAJCIE RANNE PTASZKI

Wrocek zabielony na maxa...i dalej sypie...
Zaraz robię tabelę ciśneiniową bo na dziś znów musiałam ginkowi zrobić...

Miłego dzionak życzę i czytam dalej
U nas też biało.. Jak wyszłam na parking to ręce załamałam, że auto znów trzeba odśnieżać. A drogi... lepiej niemówić, drogowcy już chyba zapadli w sen letni.

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
A co do placuszków. To zrobiłam je wczoraj na obiad. Mężowi tak smakowały, że w trakcie horroru wstawał po nie żeby sobie jeszcze podjeść
Normalnie tak zachwalacie te placuszki, że jutro je musze zrobić, koniecznie dziś nie zdąże bo ziemniaki muszę dzień wcześniej ugotować. Ale smaka mam.

Cytat:
GOTOWE:
nowa dyskusja w Klubie: WAŻNE INFORMACJE.
Tylko tam już nie plotkujemy, tylko wpisujemy ważne informacje..... reszte przeczytacie, jak tam zajrzycie

zaraz wstawię tam to co o cukrzycy pisałam.
Widziałam już z rana Twoją działalność bo najpierw weszlam do klubu. Bardzo ładne Ważne Informacje i myślę, że bardzo przydatne, wszystkie najwazniejsze kwestie w jednym miejscu.

Cytat:
No to chyba git, ze sie buja Atlantic sie NIE buja i dopiero mlodsze piecioletnie dziecko z powazna minka mnie poinstruowalo, ze "Mamusiu, nie wiesz? to sie tak robi, zeby Lilę uspac: (tu prezentacja wozenia przod-tyl) - no wiesz, zebym ja Cie wszystkiego musiala uczyc..."
Mądra córa, zazdraszczam

Moja Słodka Fabryka => www.slodkafabryka.blox.pl
Ewusia709 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 10:03   #1490
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Hej! Nadrobiłam, ale wybaczcie, że nie cytuję - leń :P
Dziś niedaleko mnie otwierają Factory I będzie nawet Smyk!
Poogarniam się i jadę, może coś upoluję fajnego
Trzymam mocno kciuki za wizyty! Perse, nic się nie martw Kochana! Pamiętajcie wszystkie, że nasze kciuki są wyjątkowe

A moje wczorajsze dzierganie kocyka skończyło się na to, że znalazłam wzór, wydrukowałam i sprułam to, co miałam :P

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 10:18   #1491
b a r b a r a
Zakorzenienie

GG do b a r b a r a

Witam sie z Wami

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość

Zdrówka żabciu
dziekuje
wczoraj padlam rozbroila mnie goraczka cale szczescie ze nie byla duza i zbilam ja okladami

W... 09.11
lipiec 2008
W... 16.08
listopad 2017
b a r b a r a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 10:20   #1492
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Kochana moja babcia jest osobą bardzo wymagającą i surową. Bardzo kocha mnie i kuzynów, natomiast nie jest to tajemnicą, że ja jako wnuczka nie do końca spełniam jej plany i marzenia jakie sobie założyła. Przede wszystkim ciosem było dla niej jak zrezygnowałam ze studiów dziennych bo stwierdziłam, że kierunek jest idiotyczny i w ogóle nieprzydatny. (Moja Babcia nawet teraz się uczy chodząc na Uniwersytet Trzeciego Wieku), po drugie wyprowadzka z domu i zamieszkanie z Tżtem też nie było jej w smak. Tżta do tej pory nie zna, aczkolwiek mam ich zamiar w koncu poznać. No i ogólnie moje wybory nie pokrywały się z tym co Babcia by zrobiła, dlatego też Jej opinii bałam się najbardziej. Wczoraj pytała czy się pobieramy, powiedziałam, że póki co nie no to pytała dlaczego i tak dalej. Jak to ujęła- nie jest w żaden sposób zła tylko zdaje sobie sprawę, że może zbyt szybko wzięłam zbyt dorosłe życie na siebie. Ot
Babcia mimo wszystko, z tego co opisujesz, wydaje się bardzo fajna..taka w dechę Jest przynajmniej szczera..ale najważniejsze, że czujesz jej miłość

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Hej! Nadrobiłam, ale wybaczcie, że nie cytuję - leń :P
Dziś niedaleko mnie otwierają Factory I będzie nawet Smyk!
Poogarniam się i jadę, może coś upoluję fajnego
Trzymam mocno kciuki za wizyty! Perse, nic się nie martw Kochana! Pamiętajcie wszystkie, że nasze kciuki są wyjątkowe

A moje wczorajsze dzierganie kocyka skończyło się na to, że znalazłam wzór, wydrukowałam i sprułam to, co miałam :P
Owocnych zakupów

Stary 2013-03-13, 10:21   #1493
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez b a r b a r a Pokaż wiadomość
dziekuje
wczoraj padlam rozbroila mnie goraczka cale szczescie ze nie byla duza i zbilam ja okladami
Mojego Tz też jakieś grypopodobne coś rozkłada... wczoraj jak wrócił z pracy to normalnie sie trząs z zimna, wszystko go boli, nie ma apetytu...
Mam nadzieję, że szybko mu przejdzie

Mały
Stary 2013-03-13, 10:23   #1494
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez b a r b a r a Pokaż wiadomość
Już lepiej?

---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

Cytat:
Mojego Tz też jakieś grypopodobne coś rozkłada... wczoraj jak wrócił z pracy to normalnie sie trząs z zimna, wszystko go boli, nie ma apetytu...
Mam nadzieję, że szybko mu przejdzie
Teściową wczoraj mąż odwoził z pracy do domu. Nie dałaby rady busem wracać, tak źle się czuła. Trzeba by później zadzwonić czy już z nią lepiej...

Stary 2013-03-13, 10:24   #1495
Samantha7
Zakorzenienie

Dziewczyny miłego spamowania
Ja spadam spać bo u mnie 4:30. Tz napisał, ze juz jedzie i jak zobaczy, ze nie śpię to bedzie bacik.
Miłego dzionka i do jutra

Stary 2013-03-13, 10:25   #1496
enlevee
Zakorzenienie

a ja się pochwalę moim małym osiągnięciem o 10:24- naczynia są już w zmywarce a tym ktosiem, który je tam włożył byłam Ja brawa dla mnie!

(Ja to taka bardzo biedna wersja Oliath)
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 10:27   #1497
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Teściową wczoraj mąż odwoził z pracy do domu. Nie dałaby rady busem wracać, tak źle się czuła. Trzeba by później zadzwonić czy już z nią lepiej...
No zadzwońcie Teraz te zawirowania pogodowe to i choróbska wracają
Cytat:
Dziewczyny miłego spamowania
Ja spadam spać bo u mnie 4:30. Tz napisał, ze juz jedzie i jak zobaczy, ze nie śpię to bedzie bacik.
Miłego dzionka i do jutra
Dobranoc

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

Cytat:
a ja się pochwalę moim małym osiągnięciem o 10:24- naczynia są już w zmywarce a tym ktosiem, który je tam włożył byłam Ja brawa dla mnie!

Wielkie brawa!
No i szacun

Mały
Stary 2013-03-13, 10:28   #1498
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
witam z rana!!

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

Warto czekać na takie kopniaczki A za wizytę u położnej też trzymam kciuki. Nie jest to zwykła wizyta, ale zgadzam się z Małgosią, że kciuki należą się z urzędu
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 10:29   #1499
surka
Zakorzenienie

Dzień Dobry

Cytat:
Założysz coś, a potem będziesz sprawdzać, czy nie za zimno mu lub za ciepło i będziesz dpbierać albo rozbierać

Cytat:
II śniadanko:
2,5 paróweczki dobrej drobiowej (dobrej jakościowo) + mix sałat z pomidorkiem, fetą, oliwą z oliwek - normalnie pycha
A ja jeszcze nic nie jadłam

Cytat:
. Tesciowa to mi brzucha zazdrości bo mowi,ze ona nigdy nie miała w ciazy taka była chuda , zylasta i umiesniona.
A teściowa to tak po złości mówi

A jeśli chodzi o opiekę ytego się nie zapomina na pewno sobie przypomnisz

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Dokładnie Dla mnie największym wyzwaniem będzie założenie pierwszy raz body dziecku

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Czy u was też taki śnieg?
Niestety tak

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość

trzymam za dzisiejsze wizyty
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 10:34   #1500
Ewusia709
Zadomowienie

Cytat:

szacun

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
A ja jeszcze nic nie jadłam
za głodzenie Dziecia

Ja juz odpakowalam moje 2 sniadanie

Moja Słodka Fabryka => www.slodkafabryka.blox.pl
Ewusia709 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości