|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 12 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.12 |
|
2 | 4,00% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 2,00% |
| Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
25 | 50,00% |
| Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
8 | 16,00% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.12 |
|
5 | 10,00% |
| Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
6 | 12,00% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013
Cytat:
![]() swobodnie pisac się nie da to wole nie pisać ![]() jutro tz cały dzień w pracy więc posiedzę dużej, póki co w duuużym skrócie: przedwczoraj była jeszcze jedna wojna z tż, ale jaja jak cholerka.. a psa jedziemy odwieźć zaraz
|
|
|
|
|
#3332 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013
![]() Cytat:
za 29 tc
|
|
#3333 |
|
Zadomowienie
|
Próbuję znaleźć coś o sposobach na zgagę, nie mam imbiru, skończyły mi się migdały, zaraz skończy mi się mleko, więc czytam co jeszcze i trafiam na perełki :
"moze to smiszne ale mialam w ciazy okrona zgage pod koniec ciazy to nawet kwas mi podchodzil do gory, blee i ciotka mi mowila ze jak kobieta ma tak dokuczliwa zgage w ciazy to dziecko bedzie mialo dlugie wlosy jak sie urodzi, smialam sie z tego ale moja Maja zaraz po urodzeniu miala wlosy czarne do ramion hehe"
|
#3334 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3335 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam z badań krwi, nie wiedziałam czy iść dzisiaj czy jutro, ale jak się obudziłam przed 8 i mała bardzo chciała żeby mama wstała to poszłyśmy. Jak tam zimno za oknem ...
|
#3336 |
|
Zadomowienie
|
Witam w 33 tygodniu. Jak już tak piszecie to mi zostało 55 dni
![]() To już tak blisko. Mam nadzieję ze tym razem to będzie mniej niz 55 dni U mnie śnieg, śnieg, śnieg, ale po niedzieli ma już wiosna wrócić na dobre Tylko że ja nie mam kurteczki, płaszczyka wiosennego Acha : Wymieniłam się numerem z HUMPBACK, ale wszystkim dziękuję za odzew ![]() Z hump. raczej razem rozdić nie będziemy
Edytowane przez kalka Czas edycji: 2013-03-13 o 09:45 |
|
|
|
#3337 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Muszę przemeblować (poprzesuwać) sypialnię i moją szafę, bo na razie z Młodą będziemy mieć jedną i wymyśliłam worki próżniowe na to w co nie wchodzę i wrzucić pod łóżko. Cytat:
|
|
#3338 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() u mnie 47 dni do terminu :P ale ja nie chcę jeszcze rodzić - jeszcze tyle do zrobienia ![]() a jak na razie lecę do sklepu po świeże pieczywo i jakiś jogurcik |
|
|
|
|
#3339 | ||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gratuluję studniówki ![]() Cytat:
za 29tcCytat:
![]() Witam
|
|
|
#3340 | |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=xal;39738329]Wiesz, masz ten problem co ja, mąż problemu nie widzi ... Niby mieszkanie duże, ale remont mi się przeciąga więc mam wycięty największy pokój z użytkowania. Jeden pokój to praktycznie same pudła (ponad 3 lata a ja mebli nie mam wszystkich) a meble też w pudłach czekają na skręcenie. Wszelkie narzędzia też tam są. No i puste pudła też chyba będziemy musieli gdzieś w mieszkaniu poupychać, bo ostatnio były włamania do piwnic, niby nic nie zginęło, ale chyba do reklamacji trzeba w oryginalnych pudłach ... No i wiertarki, wkrętarki i inne zabawki męża do piwnicy już nigdy nie trafią. Opony po włamaniu zostawiliśmy bo to są mężowe, używane. Moje na felgach wylądowały u kuzyna w garażu.
Muszę przemeblować (poprzesuwać) sypialnię i moją szafę, bo na razie z Młodą będziemy mieć jedną i wymyśliłam worki próżniowe na to w co nie wchodzę i wrzucić pod łóżko. Ja mam takiej średniej wielkości sypialnie, a TV w sumie robi za ozdobę szafki, bo odpalony był 2 razy, raz żeby sprawdzić czy kabel cały i raz jak byli moi rodzice a to spiochy do 10 rano, więc my o 8 na nogach to się TV włączyło. Teraz tylko zbiera kurz [/QUOTEoj to podziwiam kwestia przyzwyczajenia napewno, ale jak maż na noc na służbę idzie, to ja tylko przy tv usypiam, inaczej bym się wsłuchiwała w cisze ![]() Cytat:
![]() A ja po tym jak w tym tygodniu śnił się mój taki łagodny poród, to juz tak się nastawiałam że i dzisiaj mogłabym iść
|
|
|
|
|
#3341 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wstałam w niezbyt dobrym humorze, Tż mnie wczoraj wkurzył i tak mi jakoś zostało. Opowiadał mi , że śniło mu sie, że urodziłam. Miałam cesarkę ( malutką bliznę ) i mówi, że widział małą. Miała takie czarne oczy jak ja i włoski też ciemne jak ja. Ale mówi, że pamięta, że jak ją widział to już była taka duża jakby koło roku, a że jak się urodziła to ważyła 1600. I na koniec stwierdził, że tatuś się zakochał w Laurce od razu
|
|
#3342 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3343 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() włąśnie byłam oddać mocz i krew, jezu jak się cieszę, że w tej ciąży nie muszę się stresować i wkur.... w kolejkach w labach.... tam u mnie cisza spokój, może kawki może herbatki.... wręcz relaks ![]() no i dzwoniłam do przedszkola, bo mała kaszlała rano ale pani powiedziała, że wygląda ok i nic się nie dzieje, więc odetchnęłam z ulgą. Nie chcę żeby mała już chorowała do porodu... potem zresztą też nie, bo kto będzie ze mną i z Kubusiem chodził na spacerki??? Banka, a jak twój potomek? jak tam te oczyska? ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- kalka, moja babcia ostatnio w nocy zbierała truskawki. Tylko, że ona ma początki demencji starczej
|
||
|
|
|
#3344 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze nic prawie nie mamy, ale mieszkanie będzie musiało ulec małej metamorfozie![]() na pewno musimy przemeblować sypialnię, bo nam się łóżeczko nie zmieści.. musimy przesunąć łóżko i wyrzucić toaletkę/komodę z lustrem na jej miejsce przyjdzie łóżeczko ![]() w późniejszym etapie czeka nas przygotowanie pokoika dziecięcego... i tu ogromna strata- musimy się pozbyć naszej pięknej garderoby Cytat:
![]() Cytat:
Nuna - plastrów na plecy raczej nie można, bo rozgrzewają ale dopytaj lekarza. Mnie też okrutnie bolą plecy.. pomagają masaże, które robi mi Tż i ćwiczenia. Spróbuj bić chociaż kocie grzbiety czy skłony w rozkroku to delikatne ćwiczenka, nie powinny Ci zaszkodzić Ada- Gabryś śliczne imię Cytat:
![]() na razie mam tylko ciuszki ![]() Cytat:
już słyszałam ten mit wielokrotnie i tu na forum się z tego śmiałyśmy mój w takim razie będzie łysy, bo nie mam wcale zgagi ![]() no ale jak ma mieć coś po tatusiu, to niech będzie łysy przy narodzinach ---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Marchewka - ja też lubię mieć wszystko do kompletu.. nie cierpię jak każda rzecz jest z innej parafii i nic do siebie nie pasuje dlatego też pościel chcę kupić w całym większym komplecie. Mimo, że na początku kołderka i poduszka nie będzie potrzebna |
|||||
|
|
|
#3345 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja tak w skrócie tylko Ci napiszę - rozchodzi się wg mojej gin zawsze, ale cały myk w tym, żeby się nie rozeszło ani przed, ani w trakcie porodu, bo wtedy szpital na 6 - 7 tyg Siostra mojego Tż też to miała w ciaży, mówi, że strasznie ją bolało, spała z poduszką miedzy nogami, ale wszystko było dobrze podczas porodu, nie rozeszło się jednak, a ona chudzinka, wąska w biodrach
|
|
|
|
|
#3346 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3347 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam w 31 tc
powoli czuję na karku oddech porodówki dziś byłam na badaniach krwi i musiałam 2 podchodzić, bo za 1 razem babce się pomyliło i na jakieś inne badania mi wysłała niż na morfo i dzwonili do mnie, jejku jak one mnie przepraszały jakby nie wiem co się stało. Kupiłam dziś materiały do uszycia kotka sensorka ![]() ale miałam dzis chore sny, śniło mi się że zamiast brzucha ciążowego miałam półprzezroczysty balon i mały się tak wypinał rączkami, nózkami, buzią przez ten balon i było wszystko widać, taki przerażający sen, obudziłam się a w brzuchu faktycznie dyskoteka. Od dwóch dni tak strasznie mocno kopie, nie wiem czy to normalne bo czasami aż zaboli tak się wierci. Lecę do robótek ręcznych
|
|
|
|
#3348 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3349 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Termin mam w sumie między 26.06.-28.06.2013 a jeszcze przecież zawsze można trochę przenosić...to już w ogóle będzie lipiec
|
|
#3350 |
|
Zakorzenienie
|
Co do numerów, to ja kilka Waszych mam
![]() Mam też do Justi co ma termin jak ja (może parę dni różnicy) to sobie popiszemy najwyżej na porodówkach
|
#3351 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jestem w 30 tc i mój Mały też od kilku dni jest bardzo ruchliwy, szczególnie w nocy i jak odpoczywam sobie Nasze dzieciaki chyba po prostu urosły i są silniejsze, stąd z taką siłą w nas naparzają
|
|
|
|
|
#3352 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziękuję bardzo za tak obszerną relację Akurat nam gondolka nie jest potrzebna taka duża, bo będziemy używać jej głównie latem, na zimę przesiądziemy się już w spacerówkę Z tego co patrzyłam na tej stronie ewózki którą podałaś to cena za MC jest owszem 2799, ale bez fotelika, pisze tam: fotelik za dopłatą, ale może jestem jakaś ciemna i źle patrzę taka cena za MC z fotelikiem myślę, że by była bardzo korzystna
|
|
#3353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam kwas w gardle co wieczór jak sie tylko położe :/
|
|
|
#3354 | |
|
Wtajemniczenie
|
nasz synek przechodzi jakiś bunt płodowy chyba - najpierw przestał się z nami bawić, a teraz trzeci dzień na budzik nie reaguje
![]() Cytat:
![]() ja mam laktator kupiony i jestem pewna że się przyda - nie mam zamiaru siedzieć non stop z dzieckiem w domu, zwłaszcza po tylu miesiącach "uwięzienia" - chcę mieć możliwość zostawienia dziecka na 3-4 godzinki z mężem czy z mamą i wyskoczyć sobie na zakupy czy do fryzjera bez obaw że zaraz muszę pędzić do domu karmić głodomorka
|
|
|
|
|
#3355 |
|
Zakorzenienie
|
ja juz po wizycie
![]() gin mnie wychwalił:P -ze pięknie przytyłam (2,8 kg w miesiąc -że super spalam cukier ![]() -szyjka super -tętno młodego super ![]() Nie wiem czy urósł, bo gin mówi, że ma słabe usg w gabinecie. Mam juz nr do położnej, skierowanie na kolejne usg i mocz przed kolejną wizytą i to tyle widzimy się za miesiąc:0proszę o wpisanie mi wizyty na 10.04 i usg III trym na 18.04
|
|
#3356 |
|
Zakorzenienie
|
metropoli no właśnie tez mam skrzywiony i myślę, że to ma wpływ... i dużo leżę... Poproszę TŻta , żeby dziś spróbowal pomasować
Co do piłki to znów nie spytałam ginabrawa za kolejne tygodnie ![]() Mysia brawa za wizytę
|
#3357 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nic - tylko się cieszyć
|
|
|
|
|
#3358 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za 31 tc, ruchami się nie martw nasz też ostro szaleje w brzuszku. CZasem tak się wypina, że mam wrażenie że mi skóra pęknie w tym miejscu, głaszczę go wtedy delikatnie.. Bo może w ten sposób się pieszczot domaga ![]() powodzenia z sensorkiem, pochwal się efektami ![]() Cytat:
no to super ![]() widzę, że i Ty w końcu zaczęłaś tyć, kiedyś musiało to nastać ![]() ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- ejjj... a co się dzieje z Diabli, gdzie nasza gaduła zaginęła ![]() Ciekawe co tam u Can i małej Z.
|
||
|
|
|
#3359 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za 32 tydzień już bliżej niż dalej u mnie też dziś nasypał śnieg a już się cieszyłam że nas to ominie Cytat:
za 31tc![]() ![]() Cytat:
o kurcze Ty masz jeszcze bliżej, stres?a mnie dzisiaj w nocy goniło ciastko a dokładnie napoleonka i chciała żebym ją zjadła ![]() a jak już zabierałam się za to ciacho to ktos mi przerywał i nie mogłam go zjeść za 31tc nie dziwię Ci się tez już bym była w stresieA ja wróciłam z kośćiółka i z zakupów. Pije sobie kawkę ![]() Za oknem zimowa aura, mój dom dziś podłączają do kanalizacja. Zła jestem bo akurat w taka pogodę, zdewastują mi cały ogródek i bedzie masa błota ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Cytat:
za wizytę
|
||||
|
|
|
#3360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() sen rewelacyjny
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:38.

ja bym się stresowała... tak powoli... ale też trochę cieszyła
ty na pewno możesz sie cieszyć! (może nie skacz jeszcze z radości, ale się ciesz! w końcu wszystko gotowe
),

Ślub 27. X. 2012
ja mam kwas w gardle co wieczór jak sie tylko położe :/