Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013 cz.11 - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 12 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.12 2 4,00%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.12 1 2,00%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.12 1 2,00%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 1 2,00%
Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 25 50,00%
Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 8 16,00%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.12 5 10,00%
Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.12 6 12,00%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 1 2,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-13, 09:29   #3331
axella
Zakorzenienie

GG do axella
Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
heloł, buziak na szybko i idę spać
(podczytałam 4 ostatnie strony i widziałam, że axella dalej w kulki leci... phi!)
pfffff... ja? w kulki?

swobodnie pisac się nie da to wole nie pisać

jutro tz cały dzień w pracy więc posiedzę dużej, póki co w duuużym skrócie: przedwczoraj była jeszcze jedna wojna z tż, ale jaja jak cholerka..

a psa jedziemy odwieźć zaraz

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 09:31   #3332
banka26
Zakorzenienie

Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
o kurcze!! 100 dniówka dzisiaj u nas

Cytat:
ja bym się stresowała... tak powoli... ale też trochę cieszyła ty na pewno możesz sie cieszyć! (może nie skacz jeszcze z radości, ale się ciesz! w końcu wszystko gotowe )

ja tam w dalszym ciągu mam tylko wózek i ciuszki. no nie wiem, nie stresuję się wcale z tego powodu... niedługo kupię jeszcze:
- fotelik samochodowy
- jakieś kocyki - cienki i grubszy,
- pieluszki (co do jednorazówek, to nie będę wielkich pak kupować, bo w mojej rodzinie na większość dzieciaki miały uczulenie... trza było szukać i szukać, a te wielkie paki szły do oddania ),
- łóżeczko jakieś,
- wiaderko lub wanienkę,
...
no nie wiem, wydaje mi się, że laktator mąż mi na szybko może kupić jak będzie potrzebny (już mu pokazałam, że ma być to ten ręczny, masujący avent). kosmetyki kupić to żaden problem. żel hipp do mycia mam i tak zawsze na stanie, bo sama używam, waciki jakieś też... do pępka się jeszcze dowiem co trzeba i też raz dwa w aptece przecież kupię. jakoś wcale nie czuję presji czasu jeśli chodzi o wyprawkę. za to z budową domu i przeprowadzką trochę tremy jest

gratulejszyn! ja dzisiaj zaczynam 29ty a propos, śniło mi się, że do mnie dzwoniłaś, chyba w związku z cukrzycą ciążową... i się okazało, że byłaś facetem przepraszam, nie wiem skąd... miałaś męski głos i nagle cię widziałam przez ten telefon. i se myślę: to facet się podszywa pod naszą Jenny, czy faktycznie nasza Jenny to facet i zaszła (a raczej zaszedł) w ciążę??? co na to jej (jego...) mąż???????
ten stres z remontem kompletnie rozumiem... też mam. a praktycznie w domku już niewiele do zrobienia zostało. pokończyć ściany, zrobić podłogi, płytki... schody, drzwi... no, plan jest taki, że damy radę

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

no no, to już nas praktycznie dogoniłaś
za 29 tc
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 09:32   #3333
happy blue
Zadomowienie

Próbuję znaleźć coś o sposobach na zgagę, nie mam imbiru, skończyły mi się migdały, zaraz skończy mi się mleko, więc czytam co jeszcze i trafiam na perełki :
"moze to smiszne ale mialam w ciazy okrona zgage pod koniec ciazy to nawet kwas mi podchodzil do gory, blee i ciotka mi mowila ze jak kobieta ma tak dokuczliwa zgage w ciazy to dziecko bedzie mialo dlugie wlosy jak sie urodzi, smialam sie z tego ale moja Maja zaraz po urodzeniu miala wlosy czarne do ramion hehe"

Stary 2013-03-13, 09:33   #3334
karota11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Pisałam o tym tutaj:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1817

Gabriel to piękne imię trzymam kciuki, żeby zostało
dzieki za info, zapiszę się na wcześniejszą wizytę, niech mi tak zerknie
karota11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 09:33   #3335
xal
Zakorzenienie

Wróciłam z badań krwi, nie wiedziałam czy iść dzisiaj czy jutro, ale jak się obudziłam przed 8 i mała bardzo chciała żeby mama wstała to poszłyśmy. Jak tam zimno za oknem ...

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 09:37   #3336
kalka
Zadomowienie

Witam w 33 tygodniu. Jak już tak piszecie to mi zostało 55 dni
To już tak blisko. Mam nadzieję ze tym razem to będzie mniej niz 55 dni

U mnie śnieg, śnieg, śnieg, ale po niedzieli ma już wiosna wrócić na dobreTylko że ja nie mam kurteczki, płaszczyka wiosennego A tu święta i jakoś trza się prezentować.

Acha : Wymieniłam się numerem z HUMPBACK, ale wszystkim dziękuję za odzew
Z hump. raczej razem rozdić nie będziemy

Edytowane przez kalka
Czas edycji: 2013-03-13 o 09:45
kalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 09:47   #3337
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Swoją drogą ja się zastanawiam gdzie ja to dziecko w moim mieszkanku upchnę.. Było takie ładne i przestrone jak kupowaliśmy a teraz zaczynam mieć wszędzie pudła- 3 kartony pampersów na jednej szafie (kupiłam bo robilam tort z pampersów i nie wiedziałam ile pójdzie), karton z wózka na drugiej szafie, za sofą upchane złożone łożeczko, w sypialni za łóżkiem upchnięty materacyk i przewijak, za drzwiami upchniete pudło z ubrankami.. za drugimi drzwiami moje ubrania w których się nie mieszcze a nie mieszczą się w szafie.. wózek stoi po srodku salonu.. w piwnicy same pudła..
jeszcze przydałoby sie jakieś miejsce w kuchni w szafkach..
A jeszcze dojdą zabawki, mata edukacyjna, nowe ciuszki...
Wiesz, masz ten problem co ja, mąż problemu nie widzi ... Niby mieszkanie duże, ale remont mi się przeciąga więc mam wycięty największy pokój z użytkowania. Jeden pokój to praktycznie same pudła (ponad 3 lata a ja mebli nie mam wszystkich) a meble też w pudłach czekają na skręcenie. Wszelkie narzędzia też tam są. No i puste pudła też chyba będziemy musieli gdzieś w mieszkaniu poupychać, bo ostatnio były włamania do piwnic, niby nic nie zginęło, ale chyba do reklamacji trzeba w oryginalnych pudłach ... No i wiertarki, wkrętarki i inne zabawki męża do piwnicy już nigdy nie trafią. Opony po włamaniu zostawiliśmy bo to są mężowe, używane. Moje na felgach wylądowały u kuzyna w garażu.
Muszę przemeblować (poprzesuwać) sypialnię i moją szafę, bo na razie z Młodą będziemy mieć jedną i wymyśliłam worki próżniowe na to w co nie wchodzę i wrzucić pod łóżko.
Cytat:
Napisane przez karota11 Pokaż wiadomość
Moja sypialnia jest malutka, i ciężko mi znaleźć odpowiednie rozwiązanie dla łóżeczka Może mój Tż cos wymyśli , a jeszcze tv i ciężko się go pozbyć
Ja mam takiej średniej wielkości sypialnie, a TV w sumie robi za ozdobę szafki, bo odpalony był 2 razy, raz żeby sprawdzić czy kabel cały i raz jak byli moi rodzice a to spiochy do 10 rano, więc my o 8 na nogach to się TV włączyło. Teraz tylko zbiera kurz

Stary 2013-03-13, 09:53   #3338
klauda88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kalka Pokaż wiadomość
witam wszystkie

u mnie 47 dni do terminu :P ale ja nie chcę jeszcze rodzić - jeszcze tyle do zrobienia

a jak na razie lecę do sklepu po świeże pieczywo i jakiś jogurcik
klauda88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 09:58   #3339
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Gabrys suuperrr )

nom 8 tyg. brrrrr 62 dni )

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
hej

szybko przeleciałam ale nic nie piszę, muszę się szykować bo dziś dłuuugi dzień przez nami

zaczynamy 31tc 69 dni do wielkiego dnia a ja mam nawet nadzieję, że mniej

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
mój tż wczoraj oglądał jakiś film i oznajmił mi że podoba mu się imię Gabriel..
nie wiem czy mam się przyzwyczajac czy jednak się odwidzi
mi tak średnio ..choc przypasowuję powiem szczerze imiona do moich synów..nawet pasuje...
ale takiego na 100% imiona nie mamy jeszcze
Bardzo ładne imię

Cytat:
Gratuluję studniówki

Cytat:
ja bym się stresowała... tak powoli... ale też trochę cieszyła ty na pewno możesz sie cieszyć! (może nie skacz jeszcze z radości, ale się ciesz! w końcu wszystko gotowe )

ja tam w dalszym ciągu mam tylko wózek i ciuszki. no nie wiem, nie stresuję się wcale z tego powodu... niedługo kupię jeszcze:
- fotelik samochodowy
- pieluszki (co do jednorazówek, to nie będę wielkich pak kupować, bo w mojej rodzinie na większość dzieciaki miały uczulenie... trza było szukać i szukać, a te wielkie paki szły do oddania ),
- łóżeczko jakieś,
- wiaderko lub wanienkę,
...
no nie wiem, wydaje mi się, że laktator mąż mi na szybko może kupić jak będzie potrzebny (już mu pokazałam, że ma być to ten ręczny, masujący avent). kosmetyki kupić to żaden problem. żel hipp do mycia mam i tak zawsze na stanie, bo sama używam, waciki jakieś też... do pępka się jeszcze dowiem co trzeba i też raz dwa w aptece przecież kupię. jakoś wcale nie czuję presji czasu jeśli chodzi o wyprawkę. za to z budową domu i przeprowadzką trochę tremy jest

gratulejszyn! ja dzisiaj zaczynam 29ty a propos, śniło mi się, że do mnie dzwoniłaś, chyba w związku z cukrzycą ciążową... i się okazało, że byłaś facetem przepraszam, nie wiem skąd... miałaś męski głos i nagle cię widziałam przez ten telefon. i se myślę: to facet się podszywa pod naszą Jenny, czy faktycznie nasza Jenny to facet i zaszła (a raczej zaszedł) w ciążę??? co na to jej (jego...) mąż???????
ten stres z remontem kompletnie rozumiem... też mam. a praktycznie w domku już niewiele do zrobienia zostało. pokończyć ściany, zrobić podłogi, płytki... schody, drzwi... no, plan jest taki, że damy radę

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

no no, to już nas praktycznie dogoniłaś
za 29tc

Cytat:

U mnie śnieg, śnieg, śnieg, ale po niedzieli ma już wiosna wrócić na dobreTylko że ja nie mam kurteczki, płaszczyka wiosennego A tu święta i jakoś trza się prezentować.

No ten śnieg już by mógł sobie pójść

Witam

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 10:00   #3340
karota11
Zadomowienie

[QUOTE=xal;39738329]Wiesz, masz ten problem co ja, mąż problemu nie widzi ... Niby mieszkanie duże, ale remont mi się przeciąga więc mam wycięty największy pokój z użytkowania. Jeden pokój to praktycznie same pudła (ponad 3 lata a ja mebli nie mam wszystkich) a meble też w pudłach czekają na skręcenie. Wszelkie narzędzia też tam są. No i puste pudła też chyba będziemy musieli gdzieś w mieszkaniu poupychać, bo ostatnio były włamania do piwnic, niby nic nie zginęło, ale chyba do reklamacji trzeba w oryginalnych pudłach ... No i wiertarki, wkrętarki i inne zabawki męża do piwnicy już nigdy nie trafią. Opony po włamaniu zostawiliśmy bo to są mężowe, używane. Moje na felgach wylądowały u kuzyna w garażu.
Muszę przemeblować (poprzesuwać) sypialnię i moją szafę, bo na razie z Młodą będziemy mieć jedną i wymyśliłam worki próżniowe na to w co nie wchodzę i wrzucić pod łóżko.
Ja mam takiej średniej wielkości sypialnie, a TV w sumie robi za ozdobę szafki, bo odpalony był 2 razy, raz żeby sprawdzić czy kabel cały i raz jak byli moi rodzice a to spiochy do 10 rano, więc my o 8 na nogach to się TV włączyło. Teraz tylko zbiera kurz [/QUOTE

oj to podziwiam kwestia przyzwyczajenia napewno, ale jak maż na noc na służbę idzie, to ja tylko przy tv usypiam, inaczej bym się wsłuchiwała w cisze

Cytat:
Napisane przez klauda88 Pokaż wiadomość
witam wszystkie

u mnie 47 dni do terminu :P ale ja nie chcę jeszcze rodzić - jeszcze tyle do zrobienia

a jak na razie lecę do sklepu po świeże pieczywo i jakiś jogurcik
Ale już fajnie brzmi 47 dni
A ja po tym jak w tym tygodniu śnił się mój taki łagodny poród, to juz tak się nastawiałam że i dzisiaj mogłabym iść
Stary 2013-03-13, 10:01   #3341
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
odnośnie pleców:
no właśnie bolą i to dość mocno... i pomyślałam o plastrach... a może jakieś inne sposoby??
Mi pomaga samo siedzenie na piłce bo ona wymusza prawidłową postawe. Wczoraj mnie tak plecy nawalały, że myślałam, że oszaleje i do tego zgaga, ale po godzinie siedzenia na piłce przestały boleć ale nie wiem czy ty możesz...

Wstałam w niezbyt dobrym humorze, Tż mnie wczoraj wkurzył i tak mi jakoś zostało.

Opowiadał mi , że śniło mu sie, że urodziłam. Miałam cesarkę ( malutką bliznę ) i mówi, że widział małą. Miała takie czarne oczy jak ja i włoski też ciemne jak ja. Ale mówi, że pamięta, że jak ją widział to już była taka duża jakby koło roku, a że jak się urodziła to ważyła 1600. I na koniec stwierdził, że tatuś się zakochał w Laurce od razu

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 10:08   #3342
kalka
Zadomowienie

Cytat:

Ale już fajnie brzmi 47 dni
A ja po tym jak w tym tygodniu śnił się mój taki łagodny poród, to juz tak się nastawiałam że i dzisiaj mogłabym iść
Ja dzisiejszej nocy sadziłam truskawki i obudziłam się zanim zjadłam

kalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 10:15   #3343
metropolitan
Zadomowienie

Cytat:

odnośnie pleców:
no właśnie bolą i to dość mocno... i pomyślałam o plastrach... a może jakieś inne sposoby??
no ja też mam z tym problem, ty jesteś chuchro takie jak ja i wydaje mi się, że dużo osób szczupłych w ciąży ma problemy +plus ja miałam jeszcze przed ciążą, przeciążenie, noszenie małej no i skrzywienie kęgosłupa dodatkowo.... ja jak dłużej poleżę albo posiedzę, to mam problem ogromny ze wstaniem, nieraz już sie osunęłam na podłogę....

Cytat:

za to my jak najbardziej możemy razem rodzić

włąśnie byłam oddać mocz i krew, jezu jak się cieszę, że w tej ciąży nie muszę się stresować i wkur.... w kolejkach w labach.... tam u mnie cisza spokój, może kawki może herbatki.... wręcz relaks

no i dzwoniłam do przedszkola, bo mała kaszlała rano ale pani powiedziała, że wygląda ok i nic się nie dzieje, więc odetchnęłam z ulgą. Nie chcę żeby mała już chorowała do porodu... potem zresztą też nie, bo kto będzie ze mną i z Kubusiem chodził na spacerki???

Banka, a jak twój potomek? jak tam te oczyska?

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

Cytat:

kalka, moja babcia ostatnio w nocy zbierała truskawki. Tylko, że ona ma początki demencji starczej
metropolitan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 10:17   #3344
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Swoją drogą ja się zastanawiam gdzie ja to dziecko w moim mieszkanku upchnę.. Było takie ładne i przestrone jak kupowaliśmy a teraz zaczynam mieć wszędzie pudła- 3 kartony pampersów na jednej szafie (kupiłam bo robilam tort z pampersów i nie wiedziałam ile pójdzie), karton z wózka na drugiej szafie, za sofą upchane złożone łożeczko, w sypialni za łóżkiem upchnięty materacyk i przewijak, za drzwiami upchniete pudło z ubrankami.. za drugimi drzwiami moje ubrania w których się nie mieszcze a nie mieszczą się w szafie.. wózek stoi po srodku salonu.. w piwnicy same pudła..
jeszcze przydałoby sie jakieś miejsce w kuchni w szafkach..
A jeszcze dojdą zabawki, mata edukacyjna, nowe ciuszki...
ja też się nad tym zastanawiam jeszcze nic prawie nie mamy, ale mieszkanie będzie musiało ulec małej metamorfozie

na pewno musimy przemeblować sypialnię, bo nam się łóżeczko nie zmieści.. musimy przesunąć łóżko i wyrzucić toaletkę/komodę z lustrem
na jej miejsce przyjdzie łóżeczko

w późniejszym etapie czeka nas przygotowanie pokoika dziecięcego... i tu ogromna strata- musimy się pozbyć naszej pięknej garderoby

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
na pewno się pochwalę, o ile będzie mi się podobał
Materiały kupiłam w sklepie stacjonarnym u siebie. Polarek jest taki arbuzowo- malwowy , bawełna jasna w niebieskie kropki, gdzieniegdzie właśnie czerwone lub różowe + króliki duże w zadziornej wersji damskiej i męskiej (tzn. np. królik rozbójnik z przepaską na głowie i takie tam... ), widziałam tam jeszcze biegające kurczaczki i jakiś zamek Początkowo nie był to wzór jaki chciałam pierwotnie, ale materiały dobre jakościowo, polarki takie jak na allegro, bawełna 100% i wyjdzie mi jakieś 70 zł za materiały i krawcową
no to super, na pewno będzie śliczny

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
dzięki za listę
a nie bierzesz żadnego laktatora albo odciągacza mleka?
właśnie Sharp mi brakuje laktatora, podkładów i maści na brodawki

Nuna - plastrów na plecy raczej nie można, bo rozgrzewają ale dopytaj lekarza. Mnie też okrutnie bolą plecy.. pomagają masaże, które robi mi Tż i ćwiczenia. Spróbuj bić chociaż kocie grzbiety czy skłony w rozkroku
to delikatne ćwiczenka, nie powinny Ci zaszkodzić

Ada- Gabryś śliczne imię

Cytat:
- fotelik samochodowy
- łóżeczko jakieś,
- wiaderko lub wanienkę,
widzę, że podchodzisz do wyprawki tak lightowo jak ja
na razie mam tylko ciuszki

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
Próbuję znaleźć coś o sposobach na zgagę, nie mam imbiru, skończyły mi się migdały, zaraz skończy mi się mleko, więc czytam co jeszcze i trafiam na perełki :
"moze to smiszne ale mialam w ciazy okrona zgage pod koniec ciazy to nawet kwas mi podchodzil do gory, blee i ciotka mi mowila ze jak kobieta ma tak dokuczliwa zgage w ciazy to dziecko bedzie mialo dlugie wlosy jak sie urodzi, smialam sie z tego ale moja Maja zaraz po urodzeniu miala wlosy czarne do ramion hehe"

już słyszałam ten mit wielokrotnie i tu na forum się z tego śmiałyśmy
mój w takim razie będzie łysy, bo nie mam wcale zgagi
no ale jak ma mieć coś po tatusiu, to niech będzie łysy przy narodzinach

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

Marchewka - ja też lubię mieć wszystko do kompletu.. nie cierpię jak każda rzecz jest z innej parafii i nic do siebie nie pasuje
dlatego też pościel chcę kupić w całym większym komplecie. Mimo, że na początku kołderka i poduszka nie będzie potrzebna

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 10:17   #3345
Kamciatka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karota11 Pokaż wiadomość
mogę zapisać się prywatnie, tylko tak mam nadzieję ze to chwilowe i dlatego ;/ zobaczę jak dzisiaj w nocy
A co to znaczy "rozchodzi się spojenie łonowe" to groźne czy jednak ciążowe przygotowania jakieś do porodu?
Ktoś to fajnie opisał wcześniej tutaj- fizjoterapeuta był na SR i opowiadał - tam się najwięcej dowiesz.
Ja tak w skrócie tylko Ci napiszę - rozchodzi się wg mojej gin zawsze, ale cały myk w tym, żeby się nie rozeszło ani przed, ani w trakcie porodu, bo wtedy szpital na 6 - 7 tyg
Siostra mojego Tż też to miała w ciaży, mówi, że strasznie ją bolało, spała z poduszką miedzy nogami, ale wszystko było dobrze podczas porodu, nie rozeszło się jednak, a ona chudzinka, wąska w biodrach
Kamciatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 10:18   #3346
karota11
Zadomowienie

Cytat:
eh a jeszcze sen mógł trwa z 10 minut i byś się najadła
Stary 2013-03-13, 10:22   #3347
ankaaa206
Wtajemniczenie

Witam w 31 tc powoli czuję na karku oddech porodówki
dziś byłam na badaniach krwi i musiałam 2 podchodzić, bo za 1 razem babce się pomyliło i na jakieś inne badania mi wysłała niż na morfo i dzwonili do mnie, jejku jak one mnie przepraszały jakby nie wiem co się stało.
Kupiłam dziś materiały do uszycia kotka sensorka
ale miałam dzis chore sny, śniło mi się że zamiast brzucha ciążowego miałam półprzezroczysty balon i mały się tak wypinał rączkami, nózkami, buzią przez ten balon i było wszystko widać, taki przerażający sen, obudziłam się a w brzuchu faktycznie dyskoteka. Od dwóch dni tak strasznie mocno kopie, nie wiem czy to normalne bo czasami aż zaboli tak się wierci.
Lecę do robótek ręcznych

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 10:24   #3348
Kamciatka
Rozeznanie

Cytat:
dobre
Stary 2013-03-13, 10:25   #3349
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
mi tak średnio ..choc przypasowuję powiem szczerze imiona do moich synów..nawet pasuje...
Bardzo podoba mi się imię Gabriel

Cytat:

ada
pomysł z nr oki Ale tak sobie pomyślałam hump wymieńmy się my bo mamy praktycznie ten sam termin

odnośnie pleców:
Ja też jestem gdzieś tam w pobliżu. Jak wszystko pójdzie z planem to ja tutaj będę ostatnia Termin mam w sumie między 26.06.-28.06.2013 a jeszcze przecież zawsze można trochę przenosić...to już w ogóle będzie lipiec

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 10:27   #3350
xal
Zakorzenienie

Co do numerów, to ja kilka Waszych mam
Mam też do Justi co ma termin jak ja (może parę dni różnicy) to sobie popiszemy najwyżej na porodówkach

Stary 2013-03-13, 10:28   #3351
Kamciatka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
dziś byłam na badaniach krwi i musiałam 2 podchodzić, bo za 1 razem babce się pomyliło i na jakieś inne badania mi wysłała niż na morfo i dzwonili do mnie, jejku jak one mnie przepraszały jakby nie wiem co się stało.
ale miałam dzis chore sny, śniło mi się że zamiast brzucha ciążowego miałam półprzezroczysty balon i mały się tak wypinał rączkami, nózkami, buzią przez ten balon i było wszystko widać, taki przerażający sen, obudziłam się a w brzuchu faktycznie dyskoteka. Od dwóch dni tak strasznie mocno kopie, nie wiem czy to normalne bo czasami aż zaboli tak się wierci.
Lecę do robótek ręcznych

Jestem w 30 tc i mój Mały też od kilku dni jest bardzo ruchliwy, szczególnie w nocy i jak odpoczywam sobie Nasze dzieciaki chyba po prostu urosły i są silniejsze, stąd z taką siłą w nas naparzają
Stary 2013-03-13, 10:31   #3352
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Czekałam aż mąż wstanie, żeby dopytać czy przypadkiem czegoś nie przekręciłam, ale potwierdził to co Ci pisałam wyżej. Tylko w tym sklepie babka wydawała mi się jakby mniej doinformowana niż w hurtowni, więc przy następnej okazji dopytam w hurtowni czy na pewno tak jest z tym fotelikiem MC.

Wizualnie Tako wydaje się być masywniejszy niż Jedo; chociaż mi się dalej podobają oba wózki , ale mężowi już Tako się nie spodobał - chwilę go pooglądał i poszedł oglądać/składać/rozkładać Jedo

Z tego co pamiętam to Alive ma największą i chyba najszerszą gondolkę (Alive: dł. 90cm/szer. 40cm, Jedo: dł. 80cm/szer.35cm, a np. X-lander x-move dł. 75cm/szer. 31cm) z wszystkich wózków jakie oglądałam do tej pory. I mimo, że wagowo podobnie (Alive i Jedo ok 14-15kg) to Alive wydaje mi się cięższy.

Porównując Alive i chyba to był Tako Baby Heaven to Baby Heaven jest lepszy dla wysokich osób. Ja mimo że mam 1,72 cm to wyglądałam przy nim śmiesznie

W Alive nie podoba mi się ten kosz i plastikowa gondola, ale to kwestia gustu.

Oba wózki (Tako i Jedo) mają pompowane koła i przednie skrętne z możliwością blokady. Jak sobie pojeździłam po sklepie to oba mi spasowały.

Tylko na tą chwilę Alive odpada ze względu na ten fotelik i nawet go nie rozkładaliśmy itd.
Kurde nie wiem co Ci jeszcze napisać

Muszę się jeszcze raz przejechać do sklepu czy hurtowni zobaczyć Maxi Cosi no i poszukać sklepu, żeby pooglądać Mutsy. Najbardziej brałam pod uwagę X-landera X-move, ale trochę mnie zniechęciły negatywne opinie, poza tym jest mały patrząc rozmiarowo na Tako czy Jedo no i za cenę zestawu X-landera (3000 zł z bazą, 2500 zł tylko z fotelikiem MC) mam np. Jedo + fotelik MC + bazę (+ 500 zł zaoszczędzone)

Z tego co widziałam na stronie hurtowni => http://www.ewozki.eu/ <= to Mutsy Transporter mają za 1699,00 zł (2w1), Mutsy Evo za 1789,00 zł (2w1), a Maxi Cosi Mura 4 za 2799,00 zł (3w1).

Dziękuję bardzo za tak obszerną relację
Akurat nam gondolka nie jest potrzebna taka duża, bo będziemy używać jej głównie latem, na zimę przesiądziemy się już w spacerówkę
Z tego co patrzyłam na tej stronie ewózki którą podałaś to cena za MC jest owszem 2799, ale bez fotelika, pisze tam: fotelik za dopłatą, ale może jestem jakaś ciemna i źle patrzę taka cena za MC z fotelikiem myślę, że by była bardzo korzystna
Stary 2013-03-13, 10:36   #3353
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość

dzisiaj mi gin mówił, że mleko nie jest dobre:/ że pomaga na chwilę ale, że ma dużo białka to potem jest jeszcze gorzej ja mam kwas w gardle co wieczór jak sie tylko położe :/
Stary 2013-03-13, 10:37   #3354
vil84
Wtajemniczenie

nasz synek przechodzi jakiś bunt płodowy chyba - najpierw przestał się z nami bawić, a teraz trzeci dzień na budzik nie reaguje

Cytat:
u nas miał być Gabriel, cały czas powtarzałam mężowi że jak będzie synek to Gabriel - ale jakoś wyszło inaczej

ja mam laktator kupiony i jestem pewna że się przyda - nie mam zamiaru siedzieć non stop z dzieckiem w domu, zwłaszcza po tylu miesiącach "uwięzienia" - chcę mieć możliwość zostawienia dziecka na 3-4 godzinki z mężem czy z mamą i wyskoczyć sobie na zakupy czy do fryzjera bez obaw że zaraz muszę pędzić do domu karmić głodomorka

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 10:44   #3355
Mysia mysz
Zakorzenienie

ja juz po wizycie

gin mnie wychwalił:P
-ze pięknie przytyłam (2,8 kg w miesiąc )
-że super spalam cukier
-szyjka super
-tętno młodego super

Nie wiem czy urósł, bo gin mówi, że ma słabe usg w gabinecie. Mam juz nr do położnej, skierowanie na kolejne usg i mocz przed kolejną wizytą i to tyle widzimy się za miesiąc:0

proszę o wpisanie mi wizyty na 10.04 i usg III trym na 18.04
Stary 2013-03-13, 10:50   #3356
nuna2
Zakorzenienie

metropoli no właśnie tez mam skrzywiony i myślę, że to ma wpływ... i dużo leżę... Poproszę TŻta , żeby dziś spróbowal pomasować Co do piłki to znów nie spytałam gina

brawa za kolejne tygodnie

Mysia brawa za wizytę
Stary 2013-03-13, 10:51   #3357
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
ja juz po wizycie

-że super spalam cukier
-szyjka super
-tętno młodego super

Nie wiem czy urósł, bo gin mówi, że ma słabe usg w gabinecie. Mam juz nr do położnej, skierowanie na kolejne usg i mocz przed kolejną wizytą i to tyle widzimy się za miesiąc:0

no to pięknie nic - tylko się cieszyć
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 10:55   #3358
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Lecę do robótek ręcznych
za 31 tc, ruchami się nie martw nasz też ostro szaleje w brzuszku. CZasem tak się wypina, że mam wrażenie że mi skóra pęknie w tym miejscu, głaszczę go wtedy delikatnie.. Bo może w ten sposób się pieszczot domaga
powodzenia z sensorkiem, pochwal się efektami

Cytat:
ja juz po wizycie

-że super spalam cukier
-szyjka super
-tętno młodego super

no to super
widzę, że i Ty w końcu zaczęłaś tyć, kiedyś musiało to nastać

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

ejjj... a co się dzieje z Diabli, gdzie nasza gaduła zaginęła

Ciekawe co tam u Can i małej Z.

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 11:01   #3359
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Dzien doberek z ranca , ale naskrobalyscie przez nocke hehhe
My z Michasiem witamy sie w 32 tc !!!!!!!!!!
za oknem -9 i piekna biala sceneria....
Mlody spi jeszcze ide go obudzic , mam nadzieje ze oczy dzisiaj beda w lepszym stanie
co do poscieli to ja do lozeczka turystycznego mam bez ochraniacza i mam 4lub 5 kpl. ale to z tego wzgledu ze po mlodym zostaly , tak to pewnie bym gora 2 kupila, poduszeczke o grubosci 1 mm mam i kalderke ....
za 32 tydzień już bliżej niż dalej
u mnie też dziś nasypał śnieg a już się cieszyłam że nas to ominie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
zaczynamy 31tc 69 dni do wielkiego dnia a ja mam nawet nadzieję, że mniej
za 31tc
Cytat:

Cytat:
o kurcze Ty masz jeszcze bliżej, stres?

Cytat:
a mnie dzisiaj w nocy goniło ciastko a dokładnie napoleonka i chciała żebym ją zjadła
a jak już zabierałam się za to ciacho to ktos mi przerywał i nie mogłam go zjeść

Cytat:
za 31tc nie dziwię Ci się tez już bym była w stresie

A ja wróciłam z kośćiółka i z zakupów. Pije sobie kawkę
Za oknem zimowa aura, mój dom dziś podłączają do kanalizacja. Zła jestem bo akurat w taka pogodę, zdewastują mi cały ogródek i bedzie masa błota

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

Cytat:
ja juz po wizycie

-że super spalam cukier
-szyjka super
-tętno młodego super

to też masz cukrzycę?
za wizytę
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 11:04   #3360
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
za 29t
sen rewelacyjny
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości