|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 12 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.12 |
|
2 | 4,00% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 2,00% |
| Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
25 | 50,00% |
| Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
8 | 16,00% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.12 |
|
5 | 10,00% |
| Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
6 | 12,00% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013
Cytat:
Cytat:
![]() u mnie kąpiel, i czasem leżenie na prawym boku na tych bolących żebrach. dziś idę na ćwiczenia na sr to się zapytam czy są jakieś metody ćwiczeniowe na to ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja już któryś raz z kolei wysyłałam pita przez internet. uwielbiam to rozwiązanie ![]() ---------- Dopisano o 07:15 ---------- Poprzedni post napisano o 07:10 ---------- ja nie kupuję. może później na chłodniejsze dnia, na razie nie sądze by była potrzebna Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 07:19 ---------- Poprzedni post napisano o 07:15 ---------- 44 brzmi super ![]() ![]() dzień dobry wszystkim
|
|
#3302 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013
Dzień dobry
![]() Cytat:
jak już mam stan krytyczny to włączam kuchnie + i sobie usypiam Ale jak sie urodzi Mały myślę, ze problemów z zasypianiem nei bedzie ![]() Ja dzisiaj pół nocy nie spałam Strasznie bolą mnie biodra i jeszcze krocze?! jak się przekręcam to ból, do lekrza idę 21.03. mam nadzieję,z e to nie szyjka czy coś?
|
|
|
|
|
#3303 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Miałam ból krocza, byłam u ortopedy, bo ginekologicznie było ok. Ortopeda stwierdził, że rozchodzi się spojenie łonowe. A nie możesz wcześniej pójść do lekarza? I potem też do ortopedy, jeśli wykluczy sprawy ginekologiczne? Bo przy spojeniu (wg mojego lek) bolą też biodra i na to trzeba też uważać, mogą nawet zalecić leżenie |
|
|
|
|
#3304 |
|
Zadomowienie
|
mogę zapisać się prywatnie, tylko tak mam nadzieję ze to chwilowe i dlatego ;/ zobaczę jak dzisiaj w nocy
![]() A co to znaczy "rozchodzi się spojenie łonowe" to groźne czy jednak ciążowe przygotowania jakieś do porodu? |
|
|
|
#3305 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Nie śpię od 4, a wstałam o 5:30. Eh kiedy ja się wyśpię marchewka ja mam całe komplety pościeli od razu z ochraniaczami mimo że na początku będę używać same ochraniacze no właśnie nie wiem czy kupić już teraz jakiś zwykły czy jak będzie potrzeba to wysłać TŻta do apteki jak będę w szpitalu. Bo w gruncie rzeczy to ja nie znam NIKOGO komu by się laktator przydał ![]() Cytat:
parasolkę muszę dokupić ale to jak będzie potrzeba (sklep mam 2 m od domu).
|
|
|
|
|
#3306 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
miałam raz przeżycie z maluszkiem..jak małego szczypawica kąsała pod koszulką...darł sie i panicznie płakał a ja nie wiedziałam co się działo ![]() w końcu rozebrałam do nagusia mojego małego coby sprawdzic skąd płacz jak nic nie pomagało..i wtedy zauważyłam "wiedźmę"...zabijałam ją nogą 10 razy ze złości i żalu za mojego synka ![]() no ale tu akurat moskitiera nie ma znaczenia ale w innych latających przypadkach (groźnych os) to świetne zabezpieczenie Cytat:
bez dyżurujących...to troszkę problem mógłby powstac..powiedzmy że akurat w tym samym czasie mamy ktore wymieniły się numerami będą rodzic..i problem wtedy z donosem tej wieści mogłoby miec ![]() i znów mój przykład ![]() w watku moim wcześniejszym..w którym rodziłam Wika...mimo mam dyżurujących i wszyscy mieliśmy do nich numer(były trzy mamy)..ja napisałam o wieści tylko jednej wtedy mamie...akurat na mnie trafiło (i tylko na mnie) że w tym samym czasie i ona była rodzic..nie miała głowy przekazac tego sms innej mamie ..i nikt nie wiedzial czy ja już i jak się czuje..wtedy pomyślałam że powinnam napisac jeszcze do choc jednej mamy dyżurującej (też miałam numer ale nie pomyslałam) myślę ze łatwiej na pierwszej stronie zerknąc do kogo można napisac z prośbą o numer ..bo nie każda z nas jest na bieżąco w wątku..i może nie wiedziec że rozmawiamy teraz o kontaktach w razie godziny 0..... ale decyzja należy do wiekszości ![]() ja sie przystosuję ![]() witajcie z rana..tak po za tym
|
||
|
|
|
#3307 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien doberek z ranca , ale naskrobalyscie przez nocke hehhe
My z Michasiem witamy sie w 32 tc !!!!!!!!!! za oknem -9 i piekna biala sceneria.... Mlody spi jeszcze ide go obudzic , mam nadzieje ze oczy dzisiaj beda w lepszym stanie ![]() co do poscieli to ja do lozeczka turystycznego mam bez ochraniacza i mam 4lub 5 kpl. ale to z tego wzgledu ze po mlodym zostaly , tak to pewnie bym gora 2 kupila, poduszeczke o grubosci 1 mm
|
#3308 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A pościel z baldachimem? |
|
|
|
|
#3309 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Was z nad płatków
na 9.20 lecę do ginaTV w sypialni mówię stanowcze nie
|
|
#3310 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie mam tarasu, nawet balkonu, to nie pomyślałam. z drugiej strony nie pamiętam, żeby którakolwiek z sióstr lub bratowych miały takie coś. ja nie kupuję, wystarczy mi pieluszka, ale ja będę mieć bebe cały czas na oku ![]() cześć!
|
|
#3311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dokupiłam oryginalną - jest super ma filtr uv 30 i wygina się jak chcesz
|
|
|
#3312 |
|
Zadomowienie
|
te baldachimy są takie brzydkie! wiem, wiem, o gustach się nie dyskutuje ![]() ---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ---------- do cholery z tą zgagą francowatą
|
#3313 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no to za 32 tc... ![]() wow..jeszcze tylko 8 tygodni.... ![]() my poduszki nie mieliśmy i nie mamy dalej..i drugie małe też miec nie będzie w łóżeczku absolutnie.... ![]() ochraniaczy mamy trzy różne..ale dwa wystarczą na zmiane...i raczej pościel częściej się zmienia dziecku niż ochraniacz kołderki też mam dwie różne wielkości i grubości..lekkie jak piórka...ale dlatego że są po Wiktorku..i dla niego raczej teraz w zimie..latem używałam lekkich kocyków w poszewce w chłodniejsze dni a samą poszewkę lub przescieradełko w upały.. |
|
|
|
|
#3314 |
|
Zadomowienie
|
hej! widzę, że na tapecie temat pościeli i przedwczesnych porodów
![]() mi już brzucho twardnieje bardzo... nie jest to zbyt przyjemne, ale te kilka tygodni jeszcze jakoś trzeba przetrzymać. Juz bliżej niż dalej. Siedzę bez śniadania, bo muszę lecieć na morfologię... zaraz sie zbieram. Miłego dzionka!! aha, co do prania pościeli, bo któraś z dziewczyn na ten temat pisała: uważam, że trzeba uprać pościel, przecież te pościele troche śmierdzą po kupieniu, nie wiadomo, co na nich jest, na pewno pełno dziwnych rzeczy, a dziecko ma kontakt z tym nawet w okolicach buzi, ja bedę prac na pewno i prasować. Zresztą w ogóle uważam, że wszystko powinno sie wyprać po kupieniu. ---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ---------- ada, ja też nie kładłam małej na podusi. Potem dopiero.... ale ta poduszka moja z nino jest tak płaska, że prawie wcale jej nie ma. A teraz to śpi na normalnej. |
|
|
|
#3315 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3316 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Kciuki za dziś wizytujące ![]() Dziewczyny nie można chyba plastrów na plecy przeciwbólowych nie??
|
#3317 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ---------- rozgrzewających chyba nie, a co się dzieje?
|
|
#3318 |
|
Wtajemniczenie
|
mój tż wczoraj oglądał jakiś film i oznajmił mi że podoba mu się imię Gabriel..
![]() nie wiem czy mam się przyzwyczajac czy jednak się odwidzi ![]() mi tak średnio ..choc przypasowuję powiem szczerze imiona do moich synów..nawet pasuje... ale takiego na 100% imiona nie mamy jeszcze
|
|
|
|
#3319 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tylko nie wiem czy tak trafiła, czy coś w tym jest
|
|
|
|
|
#3320 |
|
Zadomowienie
|
ooo...sharp, przepraszam bardzo ale znasz mnie
mi laktator w szpitalu uratował cycole, ile razy już to pisałam
|
|
|
|
#3321 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie!!! bolą Cię plecy..? |
|
|
|
|
#3322 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() szybko przeleciałam ale nic nie piszę, muszę się szykować bo dziś dłuuugi dzień przez nami ![]() zaczynamy 31tc a ja mam nawet nadzieję, że mniej
|
|
|
|
#3323 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1817 Cytat:
|
||
|
|
|
#3324 |
|
Zakorzenienie
|
Motylku dobrze, że z malutką oki i już duża dziewczynka i że to jednak nie był czop... ODpocznij kochana w łóżku... DObrze Ci to zrobi... jakiś filmik książka... zrelaksuj się.
kalka ja też jestem z końca listy i jak nabardziej chcę wiedzieć, że urodziłaś ![]() ada pomysł z nr oki Ale tak sobie pomyślałam hump wymieńmy się myodnośnie pleców: no właśnie bolą i to dość mocno... i pomyślałam o plastrach... a może jakieś inne sposoby??
|
#3325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)nom 8 tyg. brrrrr 62 dni )
|
|
#3326 |
|
Zakorzenienie
|
o kurcze!! 100 dniówka dzisiaj u nas
|
#3327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) no i ew. zapytaj lekarza na wizycie |
|
|
|
|
#3328 |
|
Wtajemniczenie
|
Przyszłam się z Wami przywitać Chciałam posiedzieć dłużej, ale moje Maleństwo się buntuje, że matka go gniecie siedząc, rozpycha się jak szalony, więc chyba muszę wrócić do łóżka, coby Kuba miał więcej miejsca na harce Zatem do później! za wizyty!
|
#3329 | ||
|
Zakorzenienie
|
ja bym się stresowała... tak powoli... ale też trochę cieszyła ty na pewno możesz sie cieszyć! (może nie skacz jeszcze z radości, ale się ciesz! w końcu wszystko gotowe Cytat:
- fotelik samochodowy - jakieś kocyki - cienki i grubszy, - pieluszki (co do jednorazówek, to nie będę wielkich pak kupować, bo w mojej rodzinie na większość dzieciaki miały uczulenie... trza było szukać i szukać, a te wielkie paki szły do oddania ),- łóżeczko jakieś, - wiaderko lub wanienkę, ... no nie wiem, wydaje mi się, że laktator mąż mi na szybko może kupić jak będzie potrzebny (już mu pokazałam, że ma być to ten ręczny, masujący avent). kosmetyki kupić to żaden problem. żel hipp do mycia mam i tak zawsze na stanie, bo sama używam, waciki jakieś też... do pępka się jeszcze dowiem co trzeba i też raz dwa w aptece przecież kupię. jakoś wcale nie czuję presji czasu jeśli chodzi o wyprawkę. za to z budową domu i przeprowadzką trochę tremy jest ![]() Cytat:
a propos, śniło mi się, że do mnie dzwoniłaś, chyba w związku z cukrzycą ciążową... i się okazało, że byłaś facetem ten stres z remontem kompletnie rozumiem... też mam. a praktycznie w domku już niewiele do zrobienia zostało. pokończyć ściany, zrobić podłogi, płytki... schody, drzwi... no, plan jest taki, że damy radę ![]() ---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- no no, to już nas praktycznie dogoniłaś
|
|
#3330 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas też śnieg ![]() Cytat:
Cytat:
za 31tale wam niedużo zostało, u mnie wciąż niewiele ponad 100 ![]() Cytat:
co do bólów pleców to położna na sr polecała nam ćwiczenie rozsciągające: leży się na plecach z wyprostowanymi nogami i jedną nogę biodrem ciągnie do siebie, a drugą do przodu (wyprostowane)
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:16.

ja już któryś raz z kolei wysyłałam pita przez internet. uwielbiam to rozwiązanie
), ja: całe szczęście, że to dziecko ze mną przebywa

Strasznie bolą mnie biodra i jeszcze krocze?! jak się przekręcam to ból, do lekrza idę 21.03. mam nadzieję,z e to nie szyjka czy coś?

) no i ew. zapytaj lekarza na wizycie
- znalazły sobie porę