MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godziny - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-03-13, 13:13   #3601
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi
Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz

Cytat:
Napisane przez Villga Pokaż wiadomość
Rozwarcie na 2 palce mówią że wolno idzie. Wody odeszły. Jak mi badala rozwarcie to myślałam że zejde. Podobno szyjka twarda i długa. Coś tam o oksytocynie gadaly... Trzymajcie kciuki.
kochana

Cytat:
Napisane przez Mi6ka Pokaż wiadomość
Nie wiem co ciekawego, ale cos w tym jest, bo ja tez zawsze rowno o 3 sie budze ... Za kazdym razem, jak w morde strzelil

Powodzenia za kierownica
3 to godzina demonów także wiesz

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
hej

zapraszam do głosowania
poszło

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Dziewczyny jeszcze się pochwalę że moja kuzynka którą byłyśmy za dzieciaka bardzo zżyte tak do ukończenia szkół jest z drugim dzieckiem w ciąży i ma tp na połowę sierpnia i też będzie dziewczynka więc między naszymi córkami będzie taka sama różnica wieku jak między nami Na dodatek na 9 września bratowa ma termin i jak się okaże że też dziewczynka więc będą 3 kuzynki w tym samym wieku jakby się dogadały jak my to by było super
oooo to superrr

Cytat:
moj 15 minut nawet nie ciągnie bo wcześniej usypia a jak uśnie to nie da rady mu włożyć cyca do buzi

ja mojemu nie daję zasnąć

Cytat:
Napisane przez wolanin1 Pokaż wiadomość
Witam

Jestem całkowitym Świeżakiem i mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swego grona.

33 tydzień - s ynek - Arturek
Torba nie spakowana.
Na myśl o porodówce niemal słabnę...
Nie mam jeszcze w 100% skompletowanej wyprawki i ... ciągle jem
witaj z nami

Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość
Hej
Jeszcze jestem..
Po porannym badaniu 2 cm rozwarcia, o 13 mam się stawić na ponowne badanie rozwarcia, ginka kazała pochodzić więc maraton po sklepach zaliczylam..
Krzyże i podbrzusze non stop napierdzielaja, więc liczę ze mnie przyjmą i będzie po mojej myśli.. Czyli bez synka już nie wyjdę
Trzymajcie kciuki
kochana

Cytat:
Napisane przez Maluda2112 Pokaż wiadomość
Witam was dziewczynki

Wiadomość od Klementynki:
Kacper ma podwyższone crp i dostał birubinę dostał antybiotyk i do soboty muszą zostać w szpitalu więc proszą o ogromne trzymanie kciuków i pozdrawiają serdecznie wszystkich

Cytat:
pytanie do świeżych mamuś nie wiem jaka u was pogoda u mnie mróz i śnieg wychodzicie już z maluchami na dwór? Alliw ty też 1.03 jak u ciebie?
ja wychodzę od 7 dnia życia Michasia, wczoraj jak było -3 byłam godzinkę.

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
tytuł na nowy wątek powinien brzmieć :
"NAJEDZCIE SIĘ DZIEWCZYNY ,NIE ZNACIE DNIA ANI GODZINY "

dokładnie tak
Stary 2013-03-13, 13:14   #3602
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g
Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz

a ten proszek w leclercu to w jakiejś promocji jest? bo nie widziałam tego w żadnej gazetce, na tej stronie http://www.promobaby.pl/market-eleclerc.html też nie. ciekawe czy we wszystkich leclercach by był.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-13, 13:15   #3603
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

wstawiam wam mojego Michasia

Edytowane przez strippi
Czas edycji: 2013-03-19 o 18:11
strippi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-13, 13:17   #3604
misiulka06
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
a ten proszek w leclercu to w jakiejś promocji jest? bo nie widziałam tego w żadnej gazetce, na tej stronie http://www.promobaby.pl/market-eleclerc.html też nie. ciekawe czy we wszystkich leclercach by był.
ja własnie też nie widziałam tego w gazetce, dziś weszłam po ziemniaki i z czystej ciekawości zajrzałam na dział dzieciowy i taką promocję zauważyłam.
misiulka06 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-13, 13:19   #3605
mariolci
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
ha niezłe, nie wiem jak taki niemowlaczek może tak rączkami podtrzymywać główke, widać że foto profesjonalka , ale ślicznosci straszne z niego, boooziuu uwielbiam małych chłopczyków

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

Cytat:
Napisane przez misiulka06 Pokaż wiadomość
ja własnie też nie widziałam tego w gazetce, dziś weszłam po ziemniaki i z czystej ciekawości zajrzałam na dział dzieciowy i taką promocję zauważyłam.
więc trzeba sie też wybrac zobaczyc , tym bardziej ze jeszcze zadnego proszku nie mam

Mamusie a dziś taka fajna data 13.03.2013 niech któraś się wbije w nią na poród jeszcze troche czasu jest do końca dnia

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/10289

Edytowane przez mariolci
Czas edycji: 2013-03-13 o 13:21
mariolci jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-13, 13:21   #3606
Mi6ka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
w czasie ciąży przechodzi uświadamianie poziom hard
u nas dokladnie to samo identycznie
Mi6ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-13, 13:21   #3607
misiulka06
Rozeznanie

[ATTACH][/ATTACH]
Cytat:
Napisane przez oldzinx Pokaż wiadomość
Bardzo dobra cena. W lidlu ostatnio 2,8 kg Lovelli za 22zł kupiłam. Niezła promocja, szkoda że u nas leclerca nie ma
A jakie pojemniki na ubranka? Do szafy jakieś?
oto moje pojemniczki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg _s0.zmniejszacz.pl_DSC00452_zmniejszacz-pl_391020.jpg (58,4 KB, 31 załadowań)

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-03-13, 13:22   #3608
nati_85
Raczkowanie

Cytat:

Niesamowite Śliczne
nati_85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-13, 13:22   #3609
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maluda2112 Pokaż wiadomość
Wiadomość od Klementynki:
Kacper ma podwyższone crp i dostał birubinę dostał antybiotyk i do soboty muszą zostać w szpitalu więc proszą o ogromne trzymanie kciuków i pozdrawiają serdecznie wszystkich
Ogromne kciuki

Cytat:
Jest ktoś z Rzeszowa? Rodził w pro famili?
Ja jestem ale rodzę na Rycerskiej, jakoś co do Pro Famili mam obawy...
A Ty skąd jesteś? Masz umówioną cesarkę w Pro Famili?

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
Taaa TŻ współuczestniczy, nawet dr w szpitalu, żartował że przeprasza, że mu tak mało uwagi poświęcił W każdym bądź razie robi dziś za mojego szofera,z rana diabetolog, potem szpital, popołudniu gin i spotkanie z naszą księgową. I potem już bezkarnie leniuchuje do końca tygodnia
A jak po wizycie u diabetologa? Ostatnia czy jeszcze masz jakas?

Cytat:
jeszcze odnośnie zwolnień. jak to jest z tym zwolnieniem dla męża po porodzie? bo gin nic o tym nie wie
Mojej znajomej wypisali dla męża przy wypisie ze szpitala na 10 dni opieke nad żoną. Pani sama pytała czy potrzebują.

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
No to ja mam odwrotnie Wyszły jakieś skurcze... w tym jeden na 70% (nie mam pojęcia kiedy)... Jutro mam się zjawić na wizycie z badaniem ginekologicznym i USG (zła jestem jak szlak, że nie dzisiaj, ale co ja mogę...) i co najbardziej paraliżujące... zabrać torbę na przyjęcie. No to mi TŻ wykrakał... darł się o tą torbę i teraz naprawdę muszę się spakować!
I oczywiście dziewczynki prośba wielka jak kosmos - trzymać kciukory za mnie, żebym jutro z ów torbą wróciła do domu
obyś wróciła z torbą do domu
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-13, 13:22   #3610
mariolci
Rozeznanie

Cytat:
[ATTACH][/ATTACH]

oto moje pojemniczki
fajne, ile zapłąciłas ?

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/10289
mariolci jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-13, 13:25   #3611
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
cudne zdjęcie

Cytat:
może jakaś lokalna promocja gdyby nie to, że mam dzidziusia 1,9kg do białego i do kolorów to bym poleciała do leclerca.

Cytat:
Napisane przez mariolci Pokaż wiadomość
Mamusie a dziś taka fajna data 13.03.2013 niech któraś się wbije w nią na poród jeszcze troche czasu jest do końca dnia
no mi mama "przepowiadała" że dzisiaj urodzę, bo data ładna. ale to już kolejna data "przepowiadana" mi. nie powiem, chciałabym już mieć za sobą poród...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-13, 13:26   #3612
oldzinx
Raczkowanie

Cytat:
Śliczny Michałek jak wy to zrobiliście że tak ładnie główkę na raczkach opiera? Zawsze jak przeglądam takie fotki małych dzieciaczków to zastanawiam się czy tam jakiejś podpórki nie ma

Cytat:
oto moje pojemniczki
Fajne, przydały by się takie pod łóżko by mi się akurat zmieściły. Jaka cena jeśli można wiedzieć?

Pisałyście o sprzątaniu wcześniej i właśnie mi się przypomniało że pranie od rana w pralce mokre leży trzeba się wygrzebać z łóżka i to powiesić.
Stary 2013-03-13, 13:27   #3613
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
prawdziwy model
Stary 2013-03-13, 13:28   #3614
joanna200
Rozeznanie

Odesłali mnie do domu.. Mam się zgłosić w piątek więc
na razie lipa..

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-13, 13:28   #3615
corka_rosy
Wtajemniczenie

Cytat:
a wiesz, że Twój syncio i ja mamy tego samego dnia urodziny
Sto lat!!!!! Co się wcześniej nie chwaliłaś?

Cytat:
Witam

Jestem całkowitym Świeżakiem i mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swego grona.
Witaj

Cytat:
Hej
Jeszcze jestem..
Po porannym badaniu 2 cm rozwarcia, o 13 mam się stawić na ponowne badanie rozwarcia, ginka kazała pochodzić więc maraton po sklepach zaliczylam..
Krzyże i podbrzusze non stop napierdzielaja, więc liczę ze mnie przyjmą i będzie po mojej myśli.. Czyli bez synka już nie wyjdę
Trzymajcie kciuki
Trzymamy!!

Cytat:
ja mojemu mówie, kup sobie piwko jakies a ten to nie chce, a wczesniej zawsze sobie razem popijaliśmy jakies dobre piwko z sokiem, winko,a teraz sam to nie chce hee
Mój nie ma takich oporów

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
ale cię dziś wymacają obce chłopy, tż wie?

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
Sok do wody , cola , chipsy , cukier , czekolada haha oraz - chleb wiem Lista marzen Kazdej Ciezarowki ;-)
eeee czy ja wiem? U mnie ostatnio nr 1 na liście zachcianek ma jabłko i sałata.
Cytat:
żeby było w porządku u okulisty! I wiesz... jak się okaże, że rzeczywiście wskazanie na cc to chyba nie ma co się napalać na sn
Jak będzie wskazanie to oczywiście cc, nie będę poświęcać wzroku... mimo że zdecydowanie wolałabym sn.

Cytat:

Cytat:
jeszcze odnośnie zwolnień. jak to jest z tym zwolnieniem dla męża po porodzie? bo gin nic o tym nie wie
Z tego co wiem jest płatne 80% i wypisuje je lekarz w szpitalu na maksymalnie 2 tyg.
za L4

Cytat:
Nie wiem dziewczyny czy to normalne podejście, czy tylko ja tak mam.
Boję się porodu jak chyba każda ale... niby mam umówiona cesarkę na życzenie jednak nie mogę w nocy zasnąć ze strachu. Boję się, że zacznę wcześniej rodzić i będzie za późno na cc. Boję się ogromnego bólu (a mam niski próg wytrzymałości). Boję się bolesnego badania przy tabunie studenciaków. Boję się, że nie będę wiedziała jak się maluszkiem odpowiednio zająć, Boję się, że coś pójdzie nie tak.... i z tym strachem nie mogę sobie poradzić.
Jak masz umówioną, to powinni Ci zrobić i tak, nawet jeśli poród się zacznie wcześniej.
Z bólem może sama siebie zaskoczysz i nie będzie tak strasznie.
Co do tłumu studenciaków - masz prawo nie wyrazić zgody.
Też nie wiem, jak zająć się maluszkiem, od tego jest instynkt, który na pewno masz.
Każda z nas ma takie obawy, mniejsze lub większe i to jest zupełnie normalne. Tylko głupi by się nie bał.

21.04.2013.
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-03-13, 13:28   #3616
alliw
Zadomowienie

Cytat:
boski

Sorce, kciuki żebyś wróciła z torbą do domu ale wiesz, nawet jak ci pozwolą wrócić to nie jest powiedziane że za dzień dwa się zacznie u mnie tak było...
Stary 2013-03-13, 13:32   #3617
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
W szpitalu pani doktor powiedziała, że będzie coraz mniej wód i trzeba to obserwować (bo nie ma z czego już ubywać) - dlatego jutro badanie co i jak i decyzja. I myślę sobie czemu mnie dzisiaj nieprzepadała? Wrrrr... przecież się uszykowałam tam i ówdzie na ew. badanie sesesese

OC, Ty masz z IKEI ten biało- niebieski ręczniczek z kapturkiem??? Jaki jest? A po praniu?
No trudno, jak mus to mus, najwyżej Cię zapuszkują.. i będą obserwować..dyskusji chyba nie ma

Odnośnie ręczniczka, tak - mam ten http://www. i k e a.com /pl/pl/catalog/products/30194836/

Wd mnie spoko po praniu, moja teściowa szarpnęła się na jakiś za 70 zł, a szczerze mówiąc w dotyku nie widzę różnicy... nie wiem jak po prasowaniu, bo znasz moje zdanie także może nie jestem super miarodajna, ale uważam że spoko stosunek jakości do ceny ! I miękki !

Cytat:
rewelacyjne zdjęcie i model !

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość

A jak po wizycie u diabetologa? Ostatnia czy jeszcze masz jakas?
Ostatnia, doktorek pochwalił za wzorowe cukry, przepisał 3 opakowania pasków - bo mu wkręciłam, że przecież mogę nawet za miesiąc urodzić ..i mam się stawić do niego jak skończę karmić po skierowanie na glukozę. O ile oczywiście te pomiary poporodowe będą ok - ale on obstawia że będą.

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

Cytat:
na razie lipa..
biedna.. to teraz schody, seksy i sprzątanko
Stary 2013-03-13, 13:33   #3618
Anies06
Raczkowanie

Cześć Dziewczynki,

właśnie Was nadrobiłam. Villga i Joanna trzymam kciuki

Ja wczoraj próbowałam dodać dwa posty, ale nie dało rady..Dzwoniłam dziś do mojej położnej i nic się nie zmienia w sprawie jechania do szpitala, gdybym mi wody odeszły, a skurczy brak to mam i tak czekać te 6 godzin pomimo paciorkowca. Antybiotyk dwie godziny przed końcem porodu trzeba podać..

Ja też mam rozstępy straszne, mimo smarowania brzucha, o piersiach nie wspomnę. Wredne rozstępy na brzuchu niedawno się zrobiły.
Dzis trochę brzuch mnie pobolewa, ale to chyba nie skurcze tylko skóra rozciągnięta.
Anies06 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-13, 13:36   #3619
wolanin1
Raczkowanie

monicca1989 - jestem z okolic Rzeszowa, właściwie to 40 km mam Mam umówioną cesarkę, chodzę tam do lekarza od 1 miesiąca ciąży, tylko ja jestem taka, że w domu to mam przygotowanych 100 pytań do lekarza a jak już jestem na wizycie to jakoś ciężko jest mi tak wypytywać o wszystko, krępuje się bardzo.

joanna200 - przy rozwarciu na 2 palce? Bo wydaje mi się, że to ty pisałaś. To tak mogą w ogóle zrobić?

corka_rosy - dziękuję
wolanin1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-13, 13:36   #3620
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
na razie lipa..
to czekamy razem z Tobą.

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
Z tego co wiem jest płatne 80% i wypisuje je lekarz w szpitalu na maksymalnie 2 tyg.
za L4
że 80% to wiem, zresztą nieważne ile, grunt, żeby mąż mógł siedzieć z nami 2 tygodnie w domu, tylko teraz się obawiam, że w szpitalu mogą mi powiedzieć, że nie słyszeli o tym

nie mogę znaleźć żadnej podstawy prawnej do tego, żeby w razie czego upomnieć się
Stary 2013-03-13, 13:37   #3621
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
ha niezłe, nie wiem jak taki niemowlaczek może tak rączkami podtrzymywać główke, widać że foto profesjonalka , ale ślicznosci straszne z niego, boooziuu uwielbiam małych chłopczyków
układanie go do tego zdjęcia zajęło z godzinę, musi zasnąć głęboko, by można było wykonać myśliciela

Cytat:
[ATTACH][/ATTACH]

oto moje pojemniczki
świetne

Cytat:
Napisane przez nati_85 Pokaż wiadomość
Niesamowite Śliczne

Cytat:
cudne zdjęcie

Cytat:
Napisane przez oldzinx Pokaż wiadomość
Śliczny Michałek jak wy to zrobiliście że tak ładnie główkę na raczkach opiera? Zawsze jak przeglądam takie fotki małych dzieciaczków to zastanawiam się czy tam jakiejś podpórki nie ma
.
nie ma podpórki
tak ustawiony, że środek ciężkości podpiera, ale to sekundy, ja już byłam w pogotowiu by złapać jak tylko na milimetr się ruszy

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
prawdziwy model

Cytat:
na razie lipa..
kochana lepiej w domu siedzieć niż w szpitalu

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
boski

sorce - wszystkiego najlepszegooo
Stary 2013-03-13, 13:38   #3622
corka_rosy
Wtajemniczenie

Jakaś nieprzytomna dziś jestem...

Joanna - To teraz trzymam kciuki za piątek!

Vilga - ciśnij!

OC - Ty się w kolejkę dziewczynom nie wpychaj

Sorce - trzymam kciuki za powrót z torbą, bez dziecka

I rozstępy - podobno nie ma znaczenia czym się smaruje, ważny jest sam masaż skóry. Ja używam babydream, regularnie masuję i rozstępów póki co nie mam, mimo że moja Mama miała okropne.

21.04.2013.
Stary 2013-03-13, 13:41   #3623
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez Anies06 Pokaż wiadomość
Dzwoniłam dziś do mojej położnej i nic się nie zmienia w sprawie jechania do szpitala, gdybym mi wody odeszły, a skurczy brak to mam i tak czekać te 6 godzin pomimo paciorkowca. Antybiotyk dwie godziny przed końcem porodu trzeba podać..
dziwne widać wiele teorii jest. mi położna mówiła, że normalnie jak nic się nie dzieje tzn nie ma paciorkowca to po odejściu wód mogę czekać max 2-3 godz pod warunkiem, że czuję ruchy dziecka.

Cytat:
tylko ja jestem taka, że w domu to mam przygotowanych 100 pytań do lekarza a jak już jestem na wizycie to jakoś ciężko jest mi tak wypytywać o wszystko, krępuje się bardzo.
ja potrafię siedzieć z karteczką a i tak zapomnieć o coś zapytać
Stary 2013-03-13, 13:44   #3624
corka_rosy
Wtajemniczenie

Cytat:
nie mogę znaleźć żadnej podstawy prawnej do tego, żeby w razie czego upomnieć się
Art.31.1 Ustawy o świadczeniach pieniężnych z ubezpieczenia społecznego w razie choroby i macierzyństwa

21.04.2013.
Stary 2013-03-13, 13:45   #3625
misiulka06
Rozeznanie

Cytat:
fajne, ile zapłąciłas ?
te dwa mniejsze były po 9,99 zł a ten większy był jako jedyny za 6.99 zł ale dziś jak poszłam do kupić to niestety ten duży to koszt 14.99 a ten mniejszy 12.99
Stary 2013-03-13, 13:47   #3626
Mi6ka
Rozeznanie

Cytat:
cudne

Cytat:
kochana

3 to godzina demonów także wiesz

no juz sie tutaj dowiedzialam

Cytat:
układanie go do tego zdjęcia zajęło z godzinę, musi zasnąć głęboko, by można było wykonać myśliciela

wow, respect

---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ----------

hehe, 3 cytaty Strippi wyszly smiesznie to wyglada ... ehhh chyba sie kimne albo cos porobie, jedno z dwoch, od patrzenia w monitor same oczy mi sie zamykaja
Mi6ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-13, 13:51   #3627
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Yhmmm Pyszny Burgerek yhmmm a fryteczki yhmm 1wsza klasa.
Jak ja kocham miec "znajomosci" zawsze lepiej ci zrobia znaczy sie wiecej dadza niz powinno byc.

Mlodemu smakuje bo rusza sie ooo.
Oczywiscie wszyscy zachwycaja sie Brzuszkiem a tu tylko min 2 tyg i go nie bedzie hahaha

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-03-13, 13:54   #3628
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anies06 Pokaż wiadomość
Ja wczoraj próbowałam dodać dwa posty, ale nie dało rady..Dzwoniłam dziś do mojej położnej i nic się nie zmienia w sprawie jechania do szpitala, gdybym mi wody odeszły, a skurczy brak to mam i tak czekać te 6 godzin pomimo paciorkowca. Antybiotyk dwie godziny przed końcem porodu trzeba podać..
No to dziwne... bo gdzie nie czytałam to raczej teoria że po odejściu wód (w przypadku paciorkowca) od razu do szpitala, żeby podali antybiotyk i mój lekarz mówi, ze 4h przed porodem musi być podana pierwsza dawka.

---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ----------

Cytat:
na razie lipa..
lepiej w domu czekać niż tam leżeć
Stary 2013-03-13, 13:55   #3629
Anies06
Raczkowanie

[QUOTE=moni_ka.g;39744853]dziwne widać wiele teorii jest. mi położna mówiła, że normalnie jak nic się nie dzieje tzn nie ma paciorkowca to po odejściu wód mogę czekać max 2-3 godz pod warunkiem, że czuję ruchy dziecka.

No własnie u mnie w szpitalu jest 6 godzin, chyba, że zielone wody to lepiej od razu, ale też są 4 godziny na dojechanie. Nie wiem jak ja wytrzymam te 6 godzin, panikara ze mnie Te 6 godzin to po to żeby w domu się jeszcze zrelaksować i żeby skurcze się zaczęły, bo przyjazd do szpitala może je zatrzymać..
Anies06 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-13, 13:57   #3630
Nyaa
Zakorzenienie

GG do Nyaa

Cytat:
Nie wiem dziewczyny czy to normalne podejście, czy tylko ja tak mam.
Boję się porodu jak chyba każda ale... niby mam umówiona cesarkę na życzenie jednak nie mogę w nocy zasnąć ze strachu. Boję się, że zacznę wcześniej rodzić i będzie za późno na cc. Boję się ogromnego bólu (a mam niski próg wytrzymałości). Boję się bolesnego badania przy tabunie studenciaków. Boję się, że nie będę wiedziała jak się maluszkiem odpowiednio zająć, Boję się, że coś pójdzie nie tak.... i z tym strachem nie mogę sobie poradzić.
Chyba każda z nas się boi, zwłaszcza, jeśli pierwszy raz zostanie mamą. To naturalne. A im bliżej, tym więcej zaczynamy o tym myśleć. Ja tak przynajmniej mam. Wcześniej wychodziłam z założenia - przyjdzie czas, pojadę, urodzę i będzie dobrze. Teraz coraz częściej o tym rozmyślam i coraz bardziej sie denerwuje. A najgorsze, że nie znam dnia ani godziny

Cytat:

tytuł na nowy wątek powinien brzmieć :

Cytat:
Po raz nie wiem który zakochałam się w Michasiu Boooziu jaki on jest śliczny
Cytat:

oto moje pojemniczki
Fajny pomysł z tymi pudełkami

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87j44jq9d7lsxv.png
Nyaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości