|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#991 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVII
Cytat:
Ale wieczorem kąpię się przed Olim i razem z nim się kładę i on wtedy potrafi 1,5 godz wisieć przy piersi, a jak go odłączę to często płacze, już nie chce ponownie ssać i mamy krzyk nawet 2 godziny. Siłą rzeczy chodzę spać o 20 i brakuję mi trochę wieczorów z TŻ, już nie wspomnę, że znajomi też nas nie odwiedzają wieczorami z tego powodu :/ ale chyba kiedyś z tego wyrośnie mam nadzieję przynajmniej, że tak będzie
|
|
#992 | |||||
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVII
Cześć Dziewczyny,
U nas OK. Powrót do globulek, morfologia mi się posypała - muszę jeść czerwone mięso i ogólnie więcej żelaza (muszę się zawziąć i nadrobić to jedzeniem, bo żelazo w tabletkach=zaparcia, a to najgorsze, co mi się może przytrafić). Ale w sumie to takie drobiazgi. Aha i Nospa Forte zamiast zwykłej. Artuś waży 470 gr Czy ktoś może mi ŁOPATOLOGICZNIE wyjaśnić te siatki centylowe? Cytat:
Cytat:
Dostałam pozwolenie na filharmonię. Kochana, a teraz: co Wam ciocia Perse przepowiedziała?:P "Ale Ty już nie przeczytasz mojej relacji z koncertu, bo będziesz zajęta Torressikiem" ![]() ![]() Może do soboty wyjdziecie ![]() Cytat:
Co ile masz wizyty? Cytat:
![]() Cytat:
Brak mi słów.... ![]() Naprawdę strasznie, strasznie mi przykro
Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2013-03-13 o 15:12 |
|||||
|
|
|
#993 |
|
Zakorzenienie
|
Perse a gin dał Ci jakieś witaminy
![]() Siatki centylowe to wykresy w które pokazują statystycznie ile % danych dzieci ma taką samą wagę, wzrost, obwód główki. Stasio przy wadze jest w 50 centylu i to znaczy, że ma taką wagę co połowa dzieci w jego wieku Na tej podstawie ocenia się jak rozwija się dziecko. Nie chodzi o to, żeby było w najwyższych ale żeby rosło harmonijnie. Edytowane przez fiolusiek Czas edycji: 2013-03-13 o 15:15 |
|
|
|
#994 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie, nie mówił o dodatkowych witaminach, na razie mam to nadrobić jedzeniem. Kazał jeść dobre, czerwone mięso. Kupiłam wołowinę i teraz nie wiem, co z nią zrobić Nigdy nie robiłam wołowiny, ale przypuszczam, że zrobię gulasz...
|
|
|
|
|
#995 |
|
MBZ♥
|
Perse dobrze, że jest ok po wizycie
![]() sprawdzasz tc i wagę Maluszka jak bliżej 10 centyla to faktycznie Maluszek, jak bliżej środka to średniaczek, przy górnej normie to słuszny Jegomość ![]() o co chodzi z filharmonią? Esesko nie wszyscy mogą wziąć tacierzyński, żołnierze zawodowi nie mają tego przywileju:/ |
|
|
|
#996 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39745604]No to Artuś jest koło 50 z tego, co czytałam. To ok, chyba ten środek jest dobry.
Nie, nie mówił o dodatkowych witaminach, na razie mam to nadrobić jedzeniem. Kazał jeść dobre, czerwone mięso. Kupiłam wołowinę i teraz nie wiem, co z nią zrobić Nigdy nie robiłam wołowiny, ale przypuszczam, że zrobię gulasz...[/QUOTE]Tu dużo dziewczyn brało Maturelle W szpinaku też jest dużo żelaza |
|
|
|
#997 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A bo chcę iść na koncert i tu pytałam dziewczyn, czy sądzą, że mogę, dziś gin mi potwierdził, że mogę, no z Panią była właśnie taka dyskusja, jak zacytowałam ![]() Cytat:
Szpinak oczywiście, zjem, ale wątróbkę
|
||
|
|
|
#998 |
|
Wtajemniczenie
|
Może nie będzie tak widać zacieków, ale chropowate szybki łatwiej "zachodzą".
|
#999 |
|
MBZ♥
|
wątróbki nie wolno dużo:/ ma witaminę a.
Perse rozumiem my chodzimy normalnie do kina i nic się nie dzieje
|
|
|
|
#1000 |
|
Konto usunięte
|
Ja wiem, że pewnie przesadzam, ale mój gin jest cierpliwy i odpowiada na każde moje pytanie :P Na następnej wizycie zamierzam uzyskać pozwolenie na farbowanie włosów :P
|
|
|
|
#1001 |
|
MBZ♥
|
Nie twierdzę, że przesadzasz
też się pytam mojego o wszystko![]() ja dziś zamierzam farbować
|
|
|
|
#1002 |
|
Zakorzenienie
|
a ja sklaniam się ku temu aby jutro chyba iść na bete jutro jeszcze raz....
|
#1003 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1004 |
|
Wtajemniczenie
|
jasny róż
![]() już kiedyś wspominałam o regenerum, jest naprawdę dobry. cały tata!!! a domek super. duży salon i świetny hol ciii! żebyś go nie obudziła muśnij go delikatnie od cioci maksi
|
|
|
|
#1005 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39745388]Cześć Dziewczyny,
U nas OK. Powrót do globulek, morfologia mi się posypała - muszę jeść czerwone mięso i ogólnie więcej żelaza (muszę się zawziąć i nadrobić to jedzeniem, bo żelazo w tabletkach=zaparcia, a to najgorsze, co mi się może przytrafić). Ale w sumie to takie drobiazgi. Aha i Nospa Forte zamiast zwykłej. Artuś waży 470 gr Czy ktoś może mi ŁOPATOLOGICZNIE wyjaśnić te siatki centylowe? Ale na co pić tę wodę? W sensie: przy jakiej dolegliwości? Bo ja piję, żeby rozrzedzić krew i na lepszą przemianę materii. A pomaga też na coś innego? [/QUOTE] ![]() za wizyte![]() No powiedział, ze pice wody w ilosci 1,5-2 litry sprawia, ze nie ma obrzeków, nie puchna rece i nogi. Wydaje mi sie, że przez to sie obniża cisnienie krwi... ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39745604]No to Artuś jest koło 50 z tego, co czytałam. To ok, chyba ten środek jest dobry. Nie, nie mówił o dodatkowych witaminach, na razie mam to nadrobić jedzeniem. Kazał jeść dobre, czerwone mięso. Kupiłam wołowinę i teraz nie wiem, co z nią zrobić Nigdy nie robiłam wołowiny, ale przypuszczam, że zrobię gulasz...[/QUOTE]Ja biore żelazo..i o dziwo teraz chodze 2 razy dziennie do wc Mnie to jakoś pobudza do działania |
|
|
|
#1006 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() aaaaa! suuuuper ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
wiem, że to nie dużo - sama jestem po czterech # - ale nie trać nadziei dziś dowiadywałam się ile kosztują moje badania i cholerka kolejne 200zł pójdzie :/ bo oprócz zespołu antyfos. muszę zrobić chlamydię... |
|||||
|
|
|
#1007 |
|
Zakorzenienie
|
wizyta w sobotę....!!!
|
#1008 | |
|
Zadomowienie
|
Santom, bardzo mi przykro...
![]() Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39745388]Cześć Dziewczyny, U nas OK. Powrót do globulek, morfologia mi się posypała - muszę jeść czerwone mięso i ogólnie więcej żelaza (muszę się zawziąć i nadrobić to jedzeniem, bo żelazo w tabletkach=zaparcia, a to najgorsze, co mi się może przytrafić). Ale w sumie to takie drobiazgi. Aha i Nospa Forte zamiast zwykłej. Artuś waży 470 gr Czy ktoś może mi ŁOPATOLOGICZNIE wyjaśnić te siatki centylowe? Co ile masz wizyty? [/QUOTE] Perse, gratuluję wizyty! Arturek to już pól kilo żywej wagi! Ja też muszę jeść dużo mięsa, bo z żelazem u mnie słabo - wołowinę jem na 2 sposoby, albo w gulaszu, albo w domowych burgerach. Jem też sporo szpinaku. Wieczorem zeskanuję Ci to co dał mi lekarz na temat przyswajania żelaza Wizyty mam co 4 tygodnie, a Ty Perse? |
|
|
|
|
#1009 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1010 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1011 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem, że się denerwujesz, ale musisz strać się myśleć pozytywnie, bo ciąża trwa 9 ms, które przy normalnej szybko lecą, a przy każdej po stracie wydaje się, że trwa wieczność, która jest podszyta strachem.
Ciągle będziesz się bała- uwierz. Łatwo w ten sposób wpadać w nerwicę. Sama to przeszłam. Zwykły ból głowy, a już czytałam o komplikacjach na necie i się nakręcałam Zrobiłaś 2 bety które pokazują, że wszystko jest W PORZĄDKU ![]() Teraz najlepsze co możesz zrobić to wyjść na zakupy, kupić sobie coś fajnego. Bo już niedługo coraz ciężej będzie Ci się chodziło Proszę odganiaj złe myśli |
|
|
|
#1012 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja też robiłam 3 razy betę. Ale obiecaj, że potem już dasz spokój ![]() Cytat:
Ja i tak piję butelkę wody dziennie, TŻ mi nosi takie 6-paki Więc tym lepiej dla mnie ![]() Co do żelaza - w moim wypadku nie wierzę w cuda ![]() Cytat:
![]() Ja się boję, bo jak zjem coś ciężkiego, to potem mi leży na żołądku i boli mnie brzuch. No ale postaram się jadać te mięsne obiady wcześniej niż jak TŻ wraca z pracy. Ale szpinak oczywiście jak najbardziej na plus ![]() Co 2 tygodnie. Nie umiałabym już wytrzymać ani dnia dłużej bez wizyty. ---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ---------- Cytat:
Odliczam od jednego momentu, do drugiego, od wizyty do wizyty i już ponad połowa za mną. Teraz odliczam np. do momentu, kiedy dziecko będzie zdolne do przeżycia na świecie. Leci w TV taka reklama fundacji Wcześniak i tam jest dziewczynka, która się urodziła z wagą taką, jak ma teraz Artuś... Ale to, co piszesz o np. bólu głowy - mam na co dzień. Szukam komplikacji chorób, które nie mają nic wspólnego z ciążą... Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2013-03-13 o 16:53 |
||||
|
|
|
#1013 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1014 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie miałam wymiotów, bólu głowy czy coś z tych rzeczy Nawet jak gin mi powiedział, że widzi, pęcherzyk i zapytał czy czuję, że jestem w ciąży to powiedziałam, że niee, bo owulacji nie było ![]() A teraz ten Pęcherzyk smacznie śpi
|
|
|
|
|
#1015 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39745388]Cześć Dziewczyny,
U nas OK. Artuś waży 470 gr [/QUOTE]Pięknie!!!! [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39745604]No to Artuś jest koło 50 z tego, co czytałam. To ok, chyba ten środek jest dobry. Kupiłam wołowinę i teraz nie wiem, co z nią zrobić Nigdy nie robiłam wołowiny, ale przypuszczam, że zrobię gulasz...[/QUOTE]Moja Zosia tez 50 centyl- dzis wazona w przychodni 6 kg!!! a i u mnie dzis zupa gulaszowa. a i jeszcze moze jak ladna wolowinke kupisz to zraziki.Cytat:
Cytat:
PANI! pogłaskaj Torreska!!! |
||
|
|
|
#1016 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze prawi..polać JEJ!!! ![]() : winko:
|
|
|
|
|
#1017 |
|
Zakorzenienie
|
AGATKO jeżeli cię to uspokoi to jasne zrób bete.Ja jestem pewna że będzie wszystko ok
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#1018 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1019 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1020 |
|
Zakorzenienie
|
musiałam się zdrzemnąć. chyba jestem trochę zawiedziona, że nic się nie dzieje i dalej tylko czekać. tyle tygodni czekam i się martwię.. i.. mam dosyć
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:38.

Ale wieczorem kąpię się przed Olim i razem z nim się kładę i on wtedy potrafi 1,5 godz wisieć przy piersi, a jak go odłączę to często płacze, już nie chce ponownie ssać i mamy krzyk nawet 2 godziny. Siłą rzeczy chodzę spać o 20 i brakuję mi trochę wieczorów z TŻ, już nie wspomnę, że znajomi też nas nie odwiedzają wieczorami z tego powodu :/ ale chyba kiedyś z tego wyrośnie
mam nadzieję przynajmniej, że tak będzie

Może do soboty wyjdziecie 

i czytać w necie, i czytać, i nakręcać się...