|
|
#1321 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I
Cytat:
i taki piekący ból jak mały sie już zassie i mleko zaczyna napływac ![]() Cytat:
trudno- niech sie zlosci ale dla jego dobra bede próbowac zachecic go do tego Meneg- jestes naszą atrakcją wątkową a z tym wychodzeniem na spacer w trzecim miesiącu to by cie wszystkie nasze tesciowe pokochały
|
||
|
|
|
#1322 | |||
|
Zakorzenienie
|
O, to widze, ze nie z czesto masz okazje, zeby sie wyspac?
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Cytat:
Ale czy teraz mozemy go robic? Bo w ciazy raczej nie bardzo przez kofeine. |
|||
|
|
|
#1323 |
|
Zakorzenienie
|
Zwyczaje okoloporodowe sa dla mnie jeszcze zagadka.
W Japonii panuje przekonanie, ze kobieta polog powinna przelezec i nic nie robic poza opieka nad dzieckiem, a i tak w tym odciazaja ja w wiekszosci przypadkow jej rodzice. Poza tyn pokutuje mysl, ze maluszka trzeba chronic i nim nabierze sil bedzie mu lepiej w domu. Wiec tylko sobie wyobrazcie jak ja z dwutygodniowym dzieckiem spacerowalam... Ps. Dobrze Ci sie kojarzy z gadzetami. |
|
|
|
#1324 |
|
Zakorzenienie
|
Nawijko, myślę, że nic się nie stanie, jak chwilę się nim pomasujesz, a potem spłuczesz. Raczej nie zdąży przeniknąć w takim czasie.
|
|
|
|
#1325 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie - czy można dziecko przystawiać do piersi ZBYT CZĘSTO?
Bo..u nas cycuś jest..lekarstwem na wszystko. Tzn nawet jeśli są problemy z bączkami (wczoraj były), i Małą przystawię to trochę pociumka i zaraz się wycisza, uspokaja, śpi. Tylko, że wówczas też trochę zjada, Nie zzapycham jej za bardzo, dokładając znowu pokarm? Czy się nie przejmować - chce to niech je? Wczoraj to działało najlepiej, na brzuszek i niepokój, przystawienie, i przez to wisiała przy piersi praktycznie co godzinę. Jadła może chwilę (bo nie nadążała zgłodnieć) ale jednak. |
|
|
|
#1326 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poprostu dziwie sie ze Black az tak to przezywa. szkoda dziewczyny bo ewidentnie ja to meczy i to bardzo. moim zdaniem szkoda nerw, zastanawiania sie co by bylo gdyby.... Black, jestes piekna, masz super faceta, zdrowa, mega urocza córcie, potrafisz wkonac odjazdowe makijaze i jakas tam gupia blizna nie powinna Ci tego przysłaniac! w kazdej sutuacji trzeba szukac "+" Cytat:
![]() w szoku jestem jak wysoko glowke podnosi. musze swojego czesciej klasc na brzuszku. nie ma ze boli ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1327 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1328 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymamy kciuki za was! Cytat:
szkoda ze tak pozno sie ujawnilas! oki, dzia! |
||
|
|
|
#1329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1330 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwietta na szczescie mojej tesciowej wytlumaczylam na czym polega zimny chow i o dziwo, racje mi przyznaje, ale to tylko dlatego, ze jakis wziety pediatra wprowadza teraz rewolucje w opiece nad dziecmi i poleca wychodzic na dwor jak najszybciej. A u nas to przeciez normalka
Nawijko nie pomyslalam z linkami http://combimini.jp/CGI/user/shop_re...17&search.y=13 Na tym widac krotka koszulinke i 2w1 w wersji spodenek. Mozna te napy w kroku przepiac i robi sie wtedy sukienka |
|
|
|
#1331 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
chustę?
|
|
#1332 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, moja niunia ma cala buzie wysypana czerwonymi krostkami, pod wloskami tez ma, na brwiach ma taka sucha skore, luszczaca sie.. od kilku dni strasznie niespokoja jest, ciagle placze i pręzy sie.. na początku myslalam ze ta wysypka to potowki, ale teraz zaczynam sie zastanawiac czy to nie jest alergia jakas.. miala ktoras z was podobnie? We wtorek mamy szczepienia, ale moze pojde wczesniej do lekarki, jak myslicie?
|
|
|
|
#1333 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a wracajac do tych kolan-glowka ma niby 'zwisac'? Cytat:
pisz jak najwiecej - o wszystkim-ciaza, lekarze, porod, codzienne zycie... w koncu kilka watkow musisz nadrobic ![]() Cytat:
dla mnie Japonia to ogrody..... Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1334 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1335 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1336 |
|
Zakorzenienie
|
Trochę się pozłości a później się będzie cieszył jak mu się uda podnieśc główkę wysoko i będzie wszystko widział z innej perspektywy
|
|
|
|
#1337 |
|
Zadomowienie
|
|
#1338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1339 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() cFaniara
|
||
|
|
|
#1340 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1341 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do brzuszka to przeczytaj to co napisałam Sylwi |
|
|
|
|
#1342 |
|
Zakorzenienie
|
Badzia ja tak miałam przy skazie!!!
Witam nową mamę dziewczyny, ale macie sprytne córcie
|
|
|
|
#1343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1344 |
|
Zakorzenienie
|
Nafiyqa jak możesz podwieś to na początek wątku pewnie nie jednym się przyda
ćwiczenia dostałam od mojej Pani fizjoterapeutki ROZSTĘP[ MIĘSNIA PROSTEGO BRZUCHA dotyczy kobiet po porodzie a nawet w czasie ciąży - wiąże się z rozciągnięciem mięśnia prostego brzuchja poprzez działanie hormonu jakim jest relaksyna - o rozstępie mówi się w przypadku rozsunięcia mięśnia na ok 3 palce -sprawdzamy leżąc na plecach,nogi proste,przyciągamy brodę do mostka -rozstęp powoduje brak funkcji stabilizacyjnej i może powodować ból kręgosłupa w odcinku lędzwiowym -ćwiczymy izometrycznie mięsień prosty brzucha (czyli inaczej spięcia) ale nie ćwiczymy mięśni skośnych brzucha dopóki brzusiec mięśnia prostego się nie zejdzie więc zapomnijcie o szóstce vaidera!!!!!! ĆWICZENIA 1. Leżymy na plecach,nogi ugięte w kolanach,ręce skrzyżowane na brzuchu,pacjentka podnosi brodę do mostka- 10 powtórzeń, 3-5 serii 2. Leżymy naplecach,nogi ugięte w kolanach,pacjentka stara się zbliżyć pępek do podłogi- na chłopski rozum to maksymalne wciąganie brzucha w pozycji leżącej, 10 powtórzeń 3. Leżymy na plecach,nogi wyprostowane,ręcę wzdłuż tułowia,wciskanie lędzwi w podłoźe- 10 powtórzeń 4. Leżymy na plecach,nogi wyprostowane,ręce wzdłuż tułowia,wykonujemy płytkie brzuszki na zasadzie spięć,z unoszeniem głowy, barków i łopatek! nic więcej, 10 powtórzeń 5. Leżymy na plecach,nogi ugięte w kolanach, ręce wzdłuż tułowia unoszenie bioder w górę, 10 powtorzeń 6. Leżymy na plecach, nogi wyprostowane, ręce wzdłóż tułowia, odrywamy stopy od podłoża, nie za wysoko, 10 powtórzeń 7. Leżymy na plecach, polana przyciągamy do klatki piersiowej, łapiemy za nie i wykonujemy kołyskę, 10 powtórzeń 8. Leżymy na boku, przyciągamy nogi do klatki piersiowej, 10 powtórzeń 9. Klęk podparty, wykonujemy koci grzbiet i kolanem próbujemy dosięgnąć ręki, 10 powtórzeń acha, dziewczyny, bo dziś było kilku fizjoterapeutów i rzuciłam temat do dyskusji, chustowanie wiecie co osoba to inna opinia? zdania był bardzo podzielone,jeden obóz mówił,że super,inny,że nóżki ułozone w żabkę długo w jednej pozycji nie są dobre bo mogą powodować problemy z biodrami inni uważali,ze przeciwnie,że maluchowi taka pozycja nie szkodzi na koniec wypowiedziała się Pani doktorantka, ktora powiedziała,że chustowanie jest super, swoje dziecko też będzie chustować tylko rada- często ale nie za długo. Czyli nie róbmy tego np każdego dnia po 4 h na raz bo to za wiele dla takiego maluszka |
|
|
|
#1345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wstawisz zdjęcie coreczki, jestem strasznie ciekawa małej Yae opowiedz jak wygląda tak poród? wogóle ciężko było Ci się przyzwyczaić do nowej kultury? dlaczego wogóle znalazłaś się w Japonii? sorry jak są jakieś niewygodne pytanie to przepraszam
|
|
|
|
|
#1347 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
|
|
|
|
#1348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do gadżetów to podgrzewacz to chusteczek to jest coś o czym strasznie marzę bo mój synek strasznie nie lubi zimnych chusteczek i biedakowi się bródka trzęsie przy przewijaniu znalazłam taki http://www.fabrykawafelkow.pl/organi...husteczek.html ale cena kosmos Edytowane przez marsi11 Czas edycji: 2013-03-14 o 12:11 |
|
|
|
|
#1349 |
|
Zakorzenienie
|
a jak ja palca nie dam rady wcisnac to co? moge to tak zostawic jak jest czy tez cwiczyc?
|
|
|
|
#1350 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:55.

Czy to normalne? Ustabilizuje się? To tak jakby jedna i druga dostawały sygnał "brać się do roboty, produkować!!" 
i taki piekący ból jak mały sie już zassie i mleko zaczyna napływac 

ekhm, ekhm