Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-14, 12:16   #1351
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Dzieki za odpowiedz.
A ktoras sie orientuje jak sprawa wyglada z rozwolnieniem?
Leci bardzo wodniste coś. Często o kwaśnym zapachu.

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość

Wiesz jaki ja opierdziel dostałam w poniedziałek od lekarza, jak powiedziałam ze mała się denerwuje jak już głowy nie może podnieść ze zmęczenia i ja przekładam na plecki.
Lekarz mi mówił, żeby dziecko zaciekawić na koc np. żółty i jakieś zabawki i niech próbuje jak się znudzi to na koc zielony i inne zabawki.
Dziecko umie skupić uwagę na 2-3 min a jak potrafi skupić na 45 to idzie do szkoły ( tekst lekarza - no chłop ma rację).
Kazał każdą moją wolną chwilę poświęcać na leżenie na brzuchu i dopingować małą.
Świetne

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Szaja, Bokeh, a wy byłybyście chętne tak na pewno? Może jakbyśmy się we trzy zebrały z naszymi tż i dziećmi to by zrobiła te warsztaty w sobotę?
Ja tak, ale sama, p. to nie kręci

Cytat:
Delicjanko zupelnie inne sa ubranka dla dzieci (nadal nie wiem czym sie body od spioszkow i pajacow rozni), ze swieca szukac wozka, ktorego mozna uzywac od razu po urodzeniu (dla takich maluchow sa owszem, ale dopiero po ukonczeniu miesiaca mozna z nich korzystac, siedzenie rozlozone nadal jest pod katem a nie zupelnie plasko), cala zabawa z lozeczkiem i akcesoriami do niego mnie ominela (spimy na materacach na podlodze). Poza tym sa tu takie gadzety, o ktorych nie wspominalyscie, np. podgrzewacz do chusteczek do pupy. Slyszalyscie o takim czyms?
A czy Japonia chustuje?

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
nie slyszalam ;o ale ostatniio myslalam nad tym ze przydaloby sie takie cos zeby te chusteczki byly cieplejsze haha

Black- moglabys mi polecic jakis super ekstra hiper fajny peeling do ciala?
peeling - zmielone fusy z kawy

Cytat:
Zdjecia ok, ale musze opanowac dodawanie.
Jako bielizny uzywa sie takich koszulek zakladanych kopertowo, sa dlugie i krotkie. Podobno za komuny u nas tez takie byly.
Na wierzch 2w1, ma napy w kroku i mozna z tego ubranka zrobic sukienke badz spodenki. Wersja sukienkowa pozwala blyskawicznie pieluche zmienic.
Teraz też kaftaniki są

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość

Co do leżenia na brzuszku, to mój mały też nie za chętnie to robi. tak samo jak mała Niny, nie odpocznie nawet na chwilę tylko cały czas się siłuję i zadziera łepetynkę, zazwyczaj wytrzymuje mniej niz 5 min, jak już się zmęczy lub nie ma ochoty leżeć dalej to przekręca się na plecy i zadowolony. I tak sie bawimy: ja go na brzuch, a on z powrotem na plecy.

Pisałyście o wierceniu się dzieci w nocy. Ja coraz częściej zastaję małego w poprzek łóżka, nie wiem jak on to robi. I wali nogami w przewijak, tak, że aż podskakuje

Kobietki karmiące w nocy na leżąco, przewijacie dziecko, odpijacie potem? Ja też bym chciała zacząć tak karmić w nocy, bo czasami muszę strasznie ze sobą walczyć, żeby nie zasnąć na fotelu, ale myślę sobie, że i tak trzeba wstać przewinąć i odbić i nie wiem czy jest sens

Witam nową mamusię
A mówiłaś pediatrze o tym odwracaniu się już? To bardzo wcześnie, z reguły koło 4mca dziecko na tyle silne jest, ja bym się z pediatrą skonsultowała.

Cytat:
Silver jezyk znam.
Pracowac chcialam, ale nie zdazylam. Bylam juz w ciazy, kiedy dostalam pozwolenie na prace. Przy najszczerszych checiach do porodu nie zdazylabym nawet przejsc procesu rekrutacyjnego.

A wozki generalnie nie sa potrzebne od razu. Z dzieckiem wychodzi sie na spacery najwczesniej w trzecim miesiacu.

Lady zacznij oszczedzac!! N1 mozna spokojnie zdac po 3-4 latach intensywnej nauki.
A Twoj maz ma przeciez niezla motywacje.
Pypcia bym dostała tyle czasu w domu

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość

Od którego tygodnia podawałyście BioGaie? Można ją podawać profilaktycznie codziennie?

Czym smarujecie rozstępy?
Tylko codziennie, inaczej nie ma sensu.

Niczym, nie mam.

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Właśnie - czy można dziecko przystawiać do piersi ZBYT CZĘSTO?
Bo..u nas cycuś jest..lekarstwem na wszystko. Tzn nawet jeśli są problemy z bączkami (wczoraj były), i Małą przystawię to trochę pociumka i zaraz się wycisza, uspokaja, śpi. Tylko, że wówczas też trochę zjada, Nie zzapycham jej za bardzo, dokładając znowu pokarm? Czy się nie przejmować - chce to niech je? Wczoraj to działało najlepiej, na brzuszek i niepokój, przystawienie, i przez to wisiała przy piersi praktycznie co godzinę. Jadła może chwilę (bo nie nadążała zgłodnieć) ale jednak.
Wiesz, takie częste przystawianie grozi jednym tylko - nadmiar laktozy, może robicie sobie zamknięte koło - stąd bączki?
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 12:22   #1352
insolito
Zadomowienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39762165]

A mówiłaś pediatrze o tym odwracaniu się już? To bardzo wcześnie, z reguły koło 4mca dziecko na tyle silne jest, ja bym się z pediatrą skonsultowała.
[/QUOTE]

Byłam, konsultowałam Właśnie się naczytałam, że to może być zwiększone napięcie nerwowe. Pani doktor dokładnie zbadała i stwierdziła, że po prostu jest bardzo silny i tylko się cieszyć

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 12:24   #1353
meduzza
Zadomowienie

Cytat:
Moja przez ostatnie dwa tygodnie miała schizę i ni echciała podnosić, leżenie na brzuszku kończyło się ssaniem rączki. Już drugi raz takinumer mi wykręciła. Z1,5 miesiąca temu było to samo, a potem znów zaczyna podnosić, ale z nowymi umiejętnościami.

W załączniku dzisiejsze osiągnięcia mojego TRZYMIESIĘCZNIAKA a na drugim zdjęciu mina roku
Ojejku 3 miesiące!!!
Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Hej!
moj dziec od wczoraj jakis zaczarowany jest chyba!
wczoraj spal mi 2x po rawie 3 godz, i padł jak zwykle ok 19.
nocka bez zmian, pieknie przespana!
i teraz od 15 min pienkie spi!
cos mi tu nie pasuje

Superaśne!

Kciuki zacisniete!

dla Maluszka!
a zserduszkiem bedzie wszystko ok

Kobieto, załamujesz mnie tym zdjeciami!
Przepiekne są!
a powiedz mi, ile kosztowalby taki najtanszy aparat ktory robily takie cudne zdjecia?
no bo nie moge sie napatrzec sie na te twoje fotki. a dzieciatka tak szybko rosna, warto by zachowac wspomnienia w takiej pieknej formie...

Dziekujemy!!!!

jejku, nawet nie wiedzialam ze cos takiego istnieje!
hm, ja czuje ze szzeline mam ale palca tam nie wsadze
czyli moge czaekac az sie samoistnie zejdzie? jak długo?

Super ze u Was coraz lepiej! ucałuj Krzysiulka!
Hehe też zawsze patrze podejrzanie na małą jak za spokojna jest

Bijkora Super pomysł i taki na czasie teraz
meneq Witaj, ale Cię wywiało
Położna była 3 raz... Ile jeszcze będzie przychodzić?
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 12:26   #1354
marsi11
Zakorzenienie

Szaja to co piszesz o peelingu z kawy to racja, jak dla mnie najlepszy,dodaje jeszcze pare kropel oliwy z oliwek
tylko kawa musi byc zaparzona- mi tz przynosi po dniu co uzbierał w biurze w ekspresie

a na ujędrnianie brzuszka straaaasznie polecam gąbkę syrene cena jakieś 3 zl, stosuje 2 tydzień wraz z balsamem ujędrniającym i nic mi już nie wisi, nie muszę już nosić pasa
na poczatku bardzo boli dlatego polecam łagodniejsza stroną a potem dopiero tą ostrzejszą, prysznic kończę zimną wodą i brzuszek mam ładniejszy niż po pierwszej ciąży
taaadaaam
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 12:28   #1355
insolito
Zadomowienie

Cytat:

A to dobrze kombinuje, już niewiele jej brakuje. Nagraj filmik, chetnie zobacze
Mówisz i masz

http://www.youtube.com/watch?v=B2yK2...ature=youtu.be

Tylko coś wyjątkowo mu się nie spodobało to przekręcenie, zazwyczaj jest zaciesz

Stary 2013-03-14, 12:32   #1356
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Mówisz i masz

Tylko coś wyjątkowo mu się nie spodobało to przekręcenie, zazwyczaj jest zaciesz
Pisze mi, ze filmik jest prywatny

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ----------

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Szaja to co piszesz o peelingu z kawy to racja, jak dla mnie najlepszy,dodaje jeszcze pare kropel oliwy z oliwek
tylko kawa musi byc zaparzona- mi tz przynosi po dniu co uzbierał w biurze w ekspresie

a na ujędrnianie brzuszka straaaasznie polecam gąbkę syrene cena jakieś 3 zl, stosuje 2 tydzień wraz z balsamem ujędrniającym i nic mi już nie wisi, nie muszę już nosić pasa
na poczatku bardzo boli dlatego polecam łagodniejsza stroną a potem dopiero tą ostrzejszą, prysznic kończę zimną wodą i brzuszek mam ładniejszy niż po pierwszej ciąży
taaadaaam
A jaki masz balsam???
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 12:38   #1357
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:

A jaki masz balsam???
jakiś dove, zielony ujedrnający
ale to może być każdy z koenzymem q10 czy coś takiego
Stary 2013-03-14, 12:38   #1358
LadyWhisper
Zakorzenienie

Marsi, ale Tobie nic nie zwisało przeca
ile waży Twój Leoś już?

Szajka, napisałam do babeczki, może się uda

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 12:40   #1359
Konto usunięte

Insolito, to dobrze to się cieszymy a filmik prywatny.

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

A, nie pisałam wam - ja rano koło 8 karmię, a tu mnei taki ból brzucha chwycił, że myślałam, że zemdleję. Dobrze, że Dorka już kończyła jeść, poleciałam do łazienki, biegunka jak cholera :/ i tak się zastanawiam, czy to nie od wody źródlanej, która pijemy. Ale aż się trzęsłam, teraz też mi słabo i zimno.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 12:42   #1360
meduzza
Zadomowienie

Cytat:
Sylwietta na szczescie mojej tesciowej wytlumaczylam na czym polega zimny chow i o dziwo, racje mi przyznaje, ale to tylko dlatego, ze jakis wziety pediatra wprowadza teraz rewolucje w opiece nad dziecmi i poleca wychodzic na dwor jak najszybciej. A u nas to przeciez normalka

Nawijko nie pomyslalam z linkami

http://combimini.jp/CGI/user/shop_re...17&search.y=13
Na tym widac krotka koszulinke i 2w1 w wersji spodenek. Mozna te napy w kroku przepiac i robi sie wtedy sukienka
Urocze ubranka!

Marsi Potwierdzam, szorstka gąbka i jazda-ja zawszę uda tak męcze.

Bonitki zbożowe z czekoladą i kawka z mlekiem -poranek od razu piękniejszy
Kurde muszę wyciągnąć z szafy nieciążowe rzeczy bo nadal jak lump chodzę
Stary 2013-03-14, 12:42   #1361
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Marsi, ale Tobie nic nie zwisało przeca
ile waży Twój Leoś już?

Szajka, napisałam do babeczki, może się uda
sorry lady zapomniałam Ci wczoraj odpisać
dziś jak go wazyłam w pieluszce z rana to 6 kg-ale nie wiem na ile wiarygodny jest ten wynik bo to waga taka jak dla dorosłych po prostu stanęłam razem z nim

a co do wiszenia to skóre niestety miałam bardzo wiotką
teraz tą gąbką tre też cyce bo powiem Wam,że ja po 2 letnim karmieniu, piersi miałam w opłakanym stanie- zresztą od tamtej pory chomikuje $$ na nowe cyce ale to już chyba o tym pisałam
Stary 2013-03-14, 12:44   #1362
meduzza
Zadomowienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39762677]Insolito, to dobrze to się cieszymy a filmik prywatny.

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

A, nie pisałam wam - ja rano koło 8 karmię, a tu mnei taki ból brzucha chwycił, że myślałam, że zemdleję. Dobrze, że Dorka już kończyła jeść, poleciałam do łazienki, biegunka jak cholera :/ i tak się zastanawiam, czy to nie od wody źródlanej, która pijemy. Ale aż się trzęsłam, teraz też mi słabo i zimno.[/QUOTE]
Żeby to nie był żaden wirus wstrętny....
Stary 2013-03-14, 12:47   #1363
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:

taaadaaam
to musze ten peeling zastosować a ta gąbka super sprawa;p

ufffff wreszcie zdobyłam wszystkie podpisy od wykładowców o zgode na indywidualne. Prasowania mam 3 suszarki ;p cholera;p
Mój tzt nie ma nawet czasu do mnie zadzwonić tyle ma roboty (3 budowy prowadzi duze) aj kurna..;/ ;/ a mi sie tak teskni. Dobrze ze maj niedlugo to chociaz tydzien urlopu wezmie.

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 12:48   #1364
nafiyqa
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39762165]
Wiesz, takie częste przystawianie grozi jednym tylko - nadmiar laktozy, może robicie sobie zamknięte koło - stąd bączki?[/QUOTE]
Czesto czyli...? Co 1h?

Cytat:

taaadaaam
Tak, z oliwa jest jeszcze lepszy
Ja dodaj tez cynamonu - boski zapach wychodzi

Syrena! Na smierc o niej zapomnialam - musze sie ponownie zaopatrzyc, bo kiedys uzywalam do ud

Zaraz podwiesze Twoj post o cwiczeniach.

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 12:49   #1365
insolito
Zadomowienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39762677]Insolito, to dobrze to się cieszymy a filmik prywatny.
[/QUOTE]

http://youtu.be/B2yK2aeJTMI

Powinno być ok

Stary 2013-03-14, 12:49   #1366
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
dziś jak go wazyłam w pieluszce z rana to 6 kg-ale nie wiem na ile wiarygodny jest ten wynik bo to waga taka jak dla dorosłych po prostu stanęłam razem z nim

teraz tą gąbką tre też cyce bo powiem Wam,że ja po 2 letnim karmieniu, piersi miałam w opłakanym stanie- zresztą od tamtej pory chomikuje $$ na nowe cyce ale to już chyba o tym pisałam
ja wczoraj swoją wazylam wyszlo ze 6.200 ale tez na wadze razem ze mna byla

noo pisalas pisalas a widzialyscie dzis w ddtvn dziewczyne jaki miaala biust? o w morde.
Ja jednak wole maly biust niz ten co mam tera;p

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2013-03-14, 12:51   #1367
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
A nie będzie potem problemu, że mała będzie wiedziała ze pierś jest lekiem na każde zło. Gdzieś o tym kiedyś czytałam. No, ale nie karmię, więc niech się karmiące wypowiedzą.
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39762165]Leci bardzo wodniste coś. Często o kwaśnym zapachu.

Świetne

Ja tak, ale sama, p. to nie kręci

A czy Japonia chustuje?

peeling - zmielone fusy z kawy

Teraz też kaftaniki są

Pypcia bym dostała tyle czasu w domu

Tylko codziennie, inaczej nie ma sensu.

Niczym, nie mam.

Wiesz, takie częste przystawianie grozi jednym tylko - nadmiar laktozy, może robicie sobie zamknięte koło - stąd bączki?[/QUOTE]
No właśnie takie same mam rozterki. Ale to tylko wczoraj tak - normalnie jemy co 2.5 - 3.5 godziny.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 12:53   #1368
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Dobra mała wstała, więc pora na spacer:
Plan dnia wykonałam zamówiłam filtry do wody, kupiłam nawilżacz i mleko małej zamówiłam.
Jak siadam do kompa to zaraz forum, wiec zrobienie zakupów zajęło mi tydzień
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 12:55   #1369
Konto usunięte

Insolito, świetnie tak mnie naszło, że taki łysolek to tak niemowlęco wygląda, a jak na czuprynkę moją czarną patrzę to już dziecko duże

Debrah, ja nie wiem, tak się zastanawiam tylko. Bo jednakna początku tej laktozy sporo.
Stary 2013-03-14, 12:58   #1370
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Bonitki zbożowe z czekoladą i kawka z mlekiem -poranek od razu piękniejszy
Kurde muszę wyciągnąć z szafy nieciążowe rzeczy bo nadal jak lump chodzę
Jesz te z czekolada?
Kupilam te zwykle, ale nie sa tak dobre...

Za to herbatniki maslane

Stary 2013-03-14, 13:00   #1371
Ewik86
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39763047]Insolito, świetnie tak mnie naszło, że taki łysolek to tak niemowlęco wygląda, a jak na czuprynkę moją czarną patrzę to już dziecko duże

Debrah, ja nie wiem, tak się zastanawiam tylko. Bo jednakna początku tej laktozy sporo.[/QUOTE]

Hmmm a nie wiesz czy od nadmiaru tej laktozy mogą być zielone kupy???

Cytat:

Powinno być ok
Ale silny chłopak

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 13:01   #1372
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Mówisz i masz

Charakterny - nie ma nic na pokaz :P
A tak poważnie, to super się przekręca.
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 13:02   #1373
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Jesz te z czekolada?
Kupilam te zwykle, ale nie sa tak dobre...

Za to herbatniki maslane
Nie piszcie o herbatnikach, odstawiłam nabiał i umieram bez nich, a mam pół paczki w szafce

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 13:02   #1374
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Dziewczyny Blance się strasznie ulewa! Nie miała tak wcześniej? Powinno mnie to niepokoić?
Stary 2013-03-14, 13:09   #1375
LadyWhisper
Zakorzenienie

Cytat:

kurka, ja jak patrzę na mojego opustoszałego lewego cycka to masakra, taki zwis a dużych cycków nie mam przecież....

Cytat:

Powinno być ok
ależ siłacz!!! Super!!!
Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
ja wczoraj swoją wazylam wyszlo ze 6.200 ale tez na wadze razem ze mna byla

noo pisalas pisalas a widzialyscie dzis w ddtvn dziewczyne jaki miaala biust? o w morde.
Ja jednak wole maly biust niz ten co mam tera;p
kurde, a mówią, że mój to duży chłop, apf

Szajka, kuruj się
ale że co, w wodzie jakiś wirus???
Kobitka odpisała, że zgłosił się jeszcze ktoś (Bokeh? ) i że będzie w kontakcie, jak się uzbiera więcej ludziów to może jeszcze w marcu zrobi te warsztatya pisałaś do niej już?
Kurczę, ja jak się na coś napalę to nie ma bata

Stary 2013-03-14, 13:15   #1376
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Nie piszcie o herbatnikach, odstawiłam nabiał i umieram bez nich, a mam pół paczki w szafce
Dobra, mowisz i masz - nie bede

Stary 2013-03-14, 13:16   #1377
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
kurka, ja jak patrzę na mojego opustoszałego lewego cycka to masakra, taki zwis a dużych cycków nie mam przecież....

ależ siłacz!!! Super!!!

kurde, a mówią, że mój to duży chłop, apf

Szajka, kuruj się
ale że co, w wodzie jakiś wirus???
Kobitka odpisała, że zgłosił się jeszcze ktoś (Bokeh? ) i że będzie w kontakcie, jak się uzbiera więcej ludziów to może jeszcze w marcu zrobi te warsztatya pisałaś do niej już?
Kurczę, ja jak się na coś napalę to nie ma bata
a ile Pietraszko wazy?
moja to kolosek
dzisiaj nie spaala w spiworku bo upralam i w nocy wstaje ....ta nie dość że cała rozkopana to jeszcze leżała przy szczebelkach bo tka to na srodku przecie ją kłade

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2013-03-14, 13:16   #1378
pstryczek84
Zakorzenienie

Insolito, w szoku jestem jak to malenstwo glowke trzyma. oj nie ma zmiluj, bierzem sie z Kubulkiem do roboty

co do wagi to moj 2 dni temu wazyl 5720 wiec te 6kg jest calkiem mozliwe

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 13:17   #1379
LadyWhisper
Zakorzenienie

Ostatnio na szczepieniu 5200, więc teraz będzie miał jakieś 5400

Stary 2013-03-14, 13:21   #1380
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Ale "ciężkie" te Wasze Skarby! Ciekawe ile moja waży...??? w poniedziałek mamy wizytę u lekarza to zobaczymy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości