|
|
#1291 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I
Szaja, Bokeh, a wy byłybyście chętne tak na pewno? Może jakbyśmy się we trzy zebrały z naszymi tż i dziećmi to by zrobiła te warsztaty w sobotę?
|
#1292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1293 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczeta, a ile czasu zajmuje dziecku dojscie do tego glebokiego mleka, tej smietany??
|
#1294 |
|
Zakorzenienie
|
Delicjanko zupelnie inne sa ubranka dla dzieci (nadal nie wiem czym sie body od spioszkow i pajacow rozni), ze swieca szukac wozka, ktorego mozna uzywac od razu po urodzeniu (dla takich maluchow sa owszem, ale dopiero po ukonczeniu miesiaca mozna z nich korzystac, siedzenie rozlozone nadal jest pod katem a nie zupelnie plasko), cala zabawa z lozeczkiem i akcesoriami do niego mnie ominela (spimy na materacach na podlodze). Poza tym sa tu takie gadzety, o ktorych nie wspominalyscie, np. podgrzewacz do chusteczek do pupy. Slyszalyscie o takim czyms?
|
|
|
|
#1295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1296 |
|
Zakorzenienie
|
O rany! weszlam w moje ukochane spodnie w malutkim rozmiarze hura hura!
|
|
#1297 |
|
Zakorzenienie
|
Lady no to ladnie. Rzeczywiscie musi byc zakrecony.
|
|
|
|
#1298 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() A znasz jezyk japonski? Zanim zaszlas w ciaze to pracowalas tam gdzies? Cytat:
Cytat:
dla niego i gratulacje
|
|
#1299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie slyszalam ;o ale ostatniio myslalam nad tym ze przydaloby sie takie cos zeby te chusteczki byly cieplejsze haha ![]() Black- moglabys mi polecic jakis super ekstra hiper fajny peeling do ciala?
|
|
|
#1300 | |
|
Zakorzenienie
|
Kurde, to teraz sie waham...
I jak dlugo je za jednym razem? Cytat:
Ale jazda ![]() Mozesz pokazac jakies przykladowe ubranko?
|
|
|
|
|
#1301 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#1302 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1303 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez u nas takie cos jest. Ale z tymi wozkami to dziwnie :/ hm. Myslalam ze w Japonii wszystko jest a tu taki problem z wozkiem.
|
|
#1305 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
http://www.jedynysklep.pl/medela-sys...s-id-1520.html Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mąż pojechał do Frankfurtu, wróci dopiero nad ranem jutro U mnie siedzi mama. Michaś śpi.Bijkora ładnie to wyszło ![]() Deli gratuluję wejścia w spodnie ![]() Miałam więcej cytatów zaznaczonych ale znikło
|
||||||||
|
|
|
#1306 |
|
Zakorzenienie
|
Wow, Meneq, brzmi niesamowicie
![]() Wiecie, bo ja obiecałam mojemu, że jak zda N1 to jedziemy do Japonii ![]() Nawijko, je tak 30 - 40 min
|
#1307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdjecia ok, ale musze opanowac dodawanie. Jako bielizny uzywa sie takich koszulek zakladanych kopertowo, sa dlugie i krotkie. Podobno za komuny u nas tez takie byly. Na wierzch 2w1, ma napy w kroku i mozna z tego ubranka zrobic sukienke badz spodenki. Wersja sukienkowa pozwala blyskawicznie pieluche zmienic. |
|
|
|
|
#1308 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cos mi sie zdaje ze bedziesz tu nasza atrakcja badz co badz japonia to zupelnie inna kultura niz nasza i co chwile bedziemy zasypywac cie pytaniami ![]() Mi sie japonia kojarzy z takimi wlasnie roznymi dziwacznymi wynalazkami :P
|
|
#1309 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dużo zdrówka dla wszystkich chorych dzieciaczków i ich mam, oby szybo minęło [QUOTE=nafiyqa;39758490]Witam sie i ja ![]() Noc marzenie dzis, calkiem inaczej niz wczoraj ![]() Maly zasnal o 20 po kapaniu, obudzil sie o 23, zjadl, pospal do 3:30 (!!), znow jedzonko i spanie do 7:30 ![]() [/QUOTE Oto bardzo podobnie u mnie noc przebiegała tylko, że ja jeszcze o 7 nakarmiłam i ululałam dziecię do 9.oo wstał znów trochę pociumkał cyca, pogapiła się na karuzelę i od 10 znów spi Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Co do leżenia na brzuszku, to mój mały też nie za chętnie to robi. tak samo jak mała Niny, nie odpocznie nawet na chwilę tylko cały czas się siłuję i zadziera łepetynkę, zazwyczaj wytrzymuje mniej niz 5 min, jak już się zmęczy lub nie ma ochoty leżeć dalej to przekręca się na plecy i zadowolony. I tak sie bawimy: ja go na brzuch, a on z powrotem na plecy. ![]() Pisałyście o wierceniu się dzieci w nocy. Ja coraz częściej zastaję małego w poprzek łóżka, nie wiem jak on to robi. I wali nogami w przewijak, tak, że aż podskakuje ![]() Kobietki karmiące w nocy na leżąco, przewijacie dziecko, odpijacie potem? Ja też bym chciała zacząć tak karmić w nocy, bo czasami muszę strasznie ze sobą walczyć, żeby nie zasnąć na fotelu, ale myślę sobie, że i tak trzeba wstać przewinąć i odbić i nie wiem czy jest sens Witam nową mamusię
|
|
#1310 |
|
Zakorzenienie
|
W dzien dobry tvn raz mowili o przydatnych rzeczach po urodzeniu dziecka i wlasnie pokazywali podgrzewacze do chusteczek
|
#1311 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Cytat:
ale usypiam go smoczkiem, czasem sie udaje a czasem znow przystawiam do piersi pociumka chwile i spi
|
|
#1312 |
|
Zakorzenienie
|
Silver jezyk znam.
Pracowac chcialam, ale nie zdazylam. Bylam juz w ciazy, kiedy dostalam pozwolenie na prace. Przy najszczerszych checiach do porodu nie zdazylabym nawet przejsc procesu rekrutacyjnego. A wozki generalnie nie sa potrzebne od razu. Z dzieckiem wychodzi sie na spacery najwczesniej w trzecim miesiacu. Lady zacznij oszczedzac!! N1 mozna spokojnie zdac po 3-4 latach intensywnej nauki. A Twoj maz ma przeciez niezla motywacje. |
|
|
|
#1313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do Twojego synusia jak wytrzymujesz te czeste wstawanie w nocy?? Moja sie budzi tak co 3-4 godz.
|
|
#1314 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Bokeh, zdjęcia są cudowne, szkoda, że nie mam sprzętu i umiejętności, żeby też takie sprawić Piotrusiowi. Cudna pamiątka Tak pisałyście o tym chustach, że i ja z chęcią bym sobie sprawiła, tylko, że młody nie lubi być na rączkach, woli leżeć i gadać to chyba nie mam sensu, co?
|
|
#1315 |
|
Zakorzenienie
|
Deli, najlepszy: https://wizaz.pl/Pielegnacja/Trendy-...Peeling-kawowy
Eff, ja coś podpisywałam, ale tak jak mówi Laurka, powinni - albo nawet muszą - zapytać przed wykonaniem czegoś, a mnie nie zapytali. Sama zapytałam, czy chcą mnie naciąć, jak zobaczyłam, że położna bierze narzędzia do tego - wtedy się dowiedziałam, że tak, a inaczej by mi nawet nie powiedzieli. ![]() Jestem pewna, że w moim przypadku nie było takiej konieczności, bo a) przed porodem, mój ginekolog mówił, że wymiar główki jest nieduży - robili mi pomiary na takim dokładnym USG - i prawdopodobnie uda się uniknąć nacięcia, b) nawet pediatra powiedziała, że Oliwka ma śliczną, drobną główkę... Leżałam w sali z babką, która urodziła kolosa 4,2kg i jej nie nacięli, mimo że używali próżnociągu i parcie trwało prawie 3h... I normalnie funkcjonowała, a ja ledwo chodziłam bezpośrednio po porodzie... Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-03-14 o 11:03 |
|
|
|
#1316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlaczego dopiero w 3 miesiacu????
|
|
#1317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1318 |
|
Zadomowienie
|
Chciałam was w całości nadrobić ale od wczorajszego wieczora naskrobałyście chyba z 5 stron a moje dziecko już mnie tak wzywa że nie dam rady. Tylko szybko pare pytań mam.
Ile płaciłyście za chrzest? Bo ja dzisiaj idę i nie mam zielonego pojęcia ile dać? Od którego tygodnia podawałyście BioGaie? Można ją podawać profilaktycznie codziennie? Czym smarujecie rozstępy?
|
#1319 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Mitabe: zdrówka dla synka! Co do podnoszenia głowy - moja od początku strasznie silna jest. Już bardzo mocno i długo potrafi trzymać główkę, ażw szoku jestem. To dobrze chyba?
|
|
|
|
#1320 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Analogicznie na lewą stronę. Postaram się nagrać
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:09.

Ale jazda

Czy to normalne? Ustabilizuje się? To tak jakby jedna i druga dostawały sygnał "brać się do roboty, produkować!!"
i tak od 3 dni... boję się, że mi spadnie na wadze... nie wiem co robić