Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: A nazwa IV części wątku mamuś wrześniowo-październikowych brzmieć będzie:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. IV 23 42,59%
Wyskakują naprzód brzuszki, bo w nich rosną jesienne maluszki 8 14,81%
Słońca już wyczekujemy, bo wystawić brzuszki chcemy mamusie IX-X.2013 11 20,37%
Na słoneczko już czekamy - dzidzie i ich boskie mamy IX-X.2013 5 9,26%
wrzesniowo-pazdziernikowe mamusie czekaja na swoje brzusie 4 7,41%
Non-stop dużo tu gadamy i na jesień wciąż czekamy 3 5,56%
Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-14, 12:52   #361
ladanseuse14
Zakorzenienie

Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III

też myślę o czarnej..
Stary 2013-03-14, 12:54   #362
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rubinka25 Pokaż wiadomość
To może krokiety z kapustą i grzybami też z Biedronki?

(...)

A dziś na obiad - ogórkowa!!!
Ja mam na obiad ogórkową i naleśniki z kapustą kiszoną i grzybami
Stary 2013-03-14, 12:55   #363
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

dzieki dziewczyny... dzwonilam do gina ale niestety na razie go nie ma.... bedzie za pol godziny... mam nadzieje ze wskaze mi jakis bezpieczny lek... i ze nie bede musiala jechac do niego po recepte bo to 40 km w jedna strone... a moj rodzinny ma urlop 3 tyg...
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 13:01   #364
papalinka83
Zakorzenienie

.
Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
ja ostatnio jadłam naleśniki z serkiem białym i czekoladą i zagryzałam ogórkami kiszonymi ihihihiiihih pychota ale ja od małego tak wcinam więc to nie przez ciążę
A ja mam taki wstręt do słodyczy, ze nawet pomidory, które normalnie kocham, teraz mi się wydają za słodkie.... Moja mama mówi, że pewnie będzie ten chłopak

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

Na pewno będzie z Czarną dobrze, nie może być inaczej, dosyć tu już się złych rzeczy stało...

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 13:02   #365
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość

o widzisz
czyli się nie łapie... wizyte mam za 2 tygodnie więc będę miała 13t4d ale chodzę na nfz... więc musiałabym zapytać czy mi zrobi za opłatą
a wy wszystkie robicie to usg ?

Ja robiłam (płaciłam) i teraz zapisuje się na drugie połówkowe u tej samej osoby-placówki .
Stary 2013-03-14, 13:02   #366
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Dziewczyny używające mustele, wałkuje się wam po nałożeniu czy za dużo jej poprostu użyłam?
tak... wkurza mnie to bardzo, nawet jak nie dam jej aż tak dużo :/ czytałam opinie i tak się z nią niestety dzieje ;p

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
i wczoraj na warsztatach bezpieczny maluch wygrałam szlafroczek dla dzidziusia ogólnie fajnie było i polecam dostaliśmy trochę gadżetów.. i mam pierwsze skarpetki urocze malusie
nie wiem tylko dlaczego niektóre pary brały po 2 poduszki przez co ja nie dostałam wcale
najlepsze były osoby które wrzucały po kilka losów na siebie
nigdy nie ogarne tej polskiej mentalności byleby nabrać ile się da bo dają za darmo
szlafroczek? o fajnieee widzę że w każym mieście też nagrody do losowania są różne, u nas szlafroczka nie było skarpetek też nie dostawaliśmy, tylko śliniaczki
a z tymi losami no to jak to możliwe że wrzucali więcej niż jeden? u nas przy wejściu, Pan pytał o imię i nazwisko, zaznaczył że jesteśmy, dostawało się właśnie wtedy karteczkę do wypełnienia i plus ta reklamówka z rzeczami gratisowymi, dlatego każdy miał jedną tylko do wypełniania, nie było szans na więcej ;p
ale fajnie że i tak masz ten szlafroczek

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Teraz jest od niedawna bez recepty takie coś urofuraginum i właśnie patrzę, że ma taką samą dawkę jak furagin na receptę
ja to bałam się brać furagine, mam 2 opakowania, bo przed ciążą czasem mi się zdarzały zapalenia i musiałam mieć zawsze w domu furaginę, teraz w ciąży jednak wolałam dużo wody z cytryną, żuravit bo czytałam że nie można, ktoś inny pisał że można... jak gin zaleci to ok, ale sama wolę nie brać
Larysa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 13:02   #367
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
.Na pewno będzie z Czarną dobrze, nie może być inaczej, dosyć tu już się złych rzeczy stało...
no właśnie.. nie pozostaje nic jak tylko trzymać kciuki
Stary 2013-03-14, 13:05   #368
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

ja tez wole sama nic nie brac.... ale kurde w ogole nie moge sie wysikac... ja pitole... w zyciu tak nie mialam... normalnie siedze i cisne (kupe przy okazji zrobilam) a z dziury do sikania nic nie leci.... ja pitole....takie rzeczy tylko w ciazy... na domiar w de to ponoc nie problem ginekologiczny...
Stary 2013-03-14, 13:06   #369
your Angel
czyli Endżi

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
Mój też jest mięsożerca. Obiad bez mięsa to kpina zup wogóle nie cierpi. Musi być konkretne danie, a nie jakaś "paciara" jak on to mówi już woli na obiad zjeść kanapki.

Ja mam straszne parcie na słodkie. Jak się odchudzałam to ograniczałam, a teraz czuję taką niemoc w walce ze słabościami
Zaszałaś z tą mieszanką Nutelli z ogórkami. Dobrze się czułaś później?
Hihi Z bezmięsnych dań numerem jeden są dla niego pierogi i knedle mojej mamy - ręcznie robione, z owocami z działki, podsmażoną bułeczką tartą i cukrem.

Ostatnio przez pewien czas mi marudził, że chciałby zjeść coś ze szpinakiem. Więc na walentynkową kolację zrobiłam makaron (duże muszle) nadziewany szpinakiem, fetą i mozzarellą z pomidorowym sosem. Pyszne było To była porcja na 4 osoby, ale żarłok zjadł prawie wszystko Jak jest bez mięsa, to wcina dużo żeby się dopchać Jeszcze bezczelnie marudził czemu nie ma ciacha na deser
Ma chłop spust, ciekawe czy dzieciątko (prawdopodobnie chłopczyk) pójdzie w jego ślady

Jasne, że się dobrze czułam, nic mi nie było Jeszcze potem usmażyłam sobie 3 skrzydełka z kurczaka, bo miałam apetyt na trochę mięcha

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
ja ostatnio jadłam naleśniki z serkiem białym i czekoladą i zagryzałam ogórkami kiszonymi ihihihiiihih pychota ale ja od małego tak wcinam więc to nie przez ciążę
Ha, to też miałaś mieszankę
Ale wolę marynowane od kiszonych

Nagadałyście mi o domowych frytkach, już mam obrane i pokrojone ziemniaczki, czekają aż się upiecze kurczak Jeszcze na szybko machnęłam sosik czosnkowy, będzie pyszna wyżerka

Edytowane przez your Angel
Czas edycji: 2013-03-14 o 13:08
your Angel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 13:06   #370
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
tak... wkurza mnie to bardzo, nawet jak nie dam jej aż tak dużo :/ czytałam opinie i tak się z nią niestety dzieje ;p

szlafroczek? o fajnieee widzę że w każym mieście też nagrody do losowania są różne, u nas szlafroczka nie było skarpetek też nie dostawaliśmy, tylko śliniaczki
a z tymi losami no to jak to możliwe że wrzucali więcej niż jeden? u nas przy wejściu, Pan pytał o imię i nazwisko, zaznaczył że jesteśmy, dostawało się właśnie wtedy karteczkę do wypełnienia i plus ta reklamówka z rzeczami gratisowymi, dlatego każdy miał jedną tylko do wypełniania, nie było szans na więcej ;p
ale fajnie że i tak masz ten szlafroczek

ja to bałam się brać furagine, mam 2 opakowania, bo przed ciążą czasem mi się zdarzały zapalenia i musiałam mieć zawsze w domu furaginę, teraz w ciąży jednak wolałam dużo wody z cytryną, żuravit bo czytałam że nie można, ktoś inny pisał że można... jak gin zaleci to ok, ale sama wolę nie brać
Ja też mam w domu, bo często mi to dokuczało i bardzo gwałtownie zawsze się zaczynało. Na razie biorę profilaktycznie żurawit cały czas już chyba z 1,5 roku, a ginka powiedziała, że bardzo dobrze i że mam brać dalej.. Zawsze trzeba skonsultować z ginem Chociaż w 2 trymestrze wiem, że dużo dziewczyn bierze furagin

Pawełek 20.03.2015
Stary 2013-03-14, 13:07   #371
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
ja tez wole sama nic nie brac.... ale kurde w ogole nie moge sie wysikac... ja pitole... w zyciu tak nie mialam... normalnie siedze i cisne (kupe przy okazji zrobilam) a z dziury do sikania nic nie leci.... ja pitole....takie rzeczy tylko w ciazy... na domiar w de to ponoc nie problem ginekologiczny...
a jesteś ciepło ubrana na doopie? jak masz to weź nalej ciepłą (nie gorącą!) wodę do butelki i wsadź między nogi... przykryj się.. dużo pij..
Stary 2013-03-14, 13:07   #372
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
hahaha chyba wszystkie mamy taka wkręte na frytki, ja zwłaszcza na takie domowe
Ja nie mam.

Znów mnie głowa boli
I znów od rana pracuję, chociaż jestem na opiece :kwassny:
Miałam im 3 rzeczy zrobić, bo tak nagle i drugi raz pod rząd poszłam, ale wczoraj 9 h i dziś od rana, to przegięcie!!

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 13:07   #373
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Samba, idź do lekarza, jak jest gwałtownie tak to samo raczej nie przejdzie, nie chcę cię martwić. A leki na pewno szybko pomogą

Pawełek 20.03.2015
Stary 2013-03-14, 13:13   #374
Brydzia_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Ja idę, ale jak napisałam ze względu na wcześniejsze poronienie (które nie wiadomo czym było spowodowane), gdyby nie to, raczej zostałabym przy zwykłym - gin też jest w stanie sprawdzić, czy z noskiem jest wszystko ok i jak z przeziernością karku

Też tego nie rozumiem A szlafroczka gratuluję

Ja miałam problem z surówkami, bo wszystkie, które jadłam przed ciążą, przestały mi wchodzić. Aż wczoraj zrobiłam zwykłą sałatkę grecką i pożarłam dwie michy Zjadłabym więcej, ale mi się składniki skończyły

Wiesz, to nie do końca tak, że niczego nie zmieni.
Ja wolę wiedzieć, żeby albo podjąć działania (o ile to możliwe - niektóre wady można leczyć jeszcze w ciąży) albo chociaż po to, żeby się za wczasu przygotować (poszukac info jak wychowywać dziecko z wadą, ewentualnej pomocy w jak najszybszej rehabilitacji, czy poszukać odpowiedniego wyposażenia pokoiku).
Ale zgadzam się, że jest to kwestia własnego podejścia Ponadto mam świadomość, że bez inwazyjnych badań nie ma absolutnej pewności.
nie no wiadomo że jak są jakieś wskazania to co innego
i każdy ma indywidualne podejście do tego
jeszcze mam trochę czasu żeby się zastanowić...

czy te mdłości kiedyś miną
to już 5 tydzień jak się męczę jak se pomyśle że może tak być jeszcze kilka miesięcy

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 13:16   #375
tancerka212
Zakorzenienie

o masz ci los... chwilę mnie nie było a tu same smutne buźki....
Czarna trzymam kciuki musi byc dobrze- ty mi to zawsze powtarzasz
Samba idę od razu zrobić siku do łazienki bo mnie nastraszyłaś- zaraz wracam
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 13:31   #376
vea7
Zakorzenienie

Kurcze, a mi się przyplątała infekcja, ale... oka
Jest czerwone, szczypie, a ja nawet nie mam jak szkieł zdjąć
I do okulisty oczywiście najszybszy termin w przyszłym tygodniu... fuck.. no nic, będę jutro przez konsultanta próbowała się umówić

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 13:44   #377
kkkasikkk
Rozeznanie

GG do kkkasikkk

Cytat:
.
A ja mam taki wstręt do słodyczy, ze nawet pomidory, które normalnie kocham, teraz mi się wydają za słodkie.... Moja mama mówi, że pewnie będzie ten chłopak

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

Na pewno będzie z Czarną dobrze, nie może być inaczej, dosyć tu już się złych rzeczy stało...
Oj ja z córką przez 9 miesięcy nie mogłam spojrzeć na słodycze, tylko mięsko i ostre/kwaśne było. Więc nie wierzę w te smaki i określanie płci

http://babystrology.com/tickers/baby...11&babycount=1

kkkasikkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 13:45   #378
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

dzwonilam do gina i jak sie dowiedzial ze w ogole nie moge zrobic siku to kazal mi jechac do szpitala bo nie wiadomo co sie tam dzieje.... leeeeee masakra ((((
Stary 2013-03-14, 13:47   #379
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
dzwonilam do gina i jak sie dowiedzial ze w ogole nie moge zrobic siku to kazal mi jechac do szpitala bo nie wiadomo co sie tam dzieje.... leeeeee masakra ((((
Przynajmniej będziesz dobrze przebadana i dostaniesz leki nie ma co ryzykować

Pawełek 20.03.2015
Stary 2013-03-14, 13:48   #380
201704210903
Konto usunięte

daj znac samba co u Ciebie
Czarna - mam nadzieję, że wszytsko w porządku...
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 13:50   #381
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
no to jedź szybciutko... bo w takim zatrzymanym moczu to szybko się bakterie rozwijają więc jedź... i powodzenia!

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ----------

jejku myślę o tej naszej Czarnej........ mam nadzieję że w tym szpitalu nie odeślą jej z kwitkiem ale musi być wszystko dobrze... ona jest zaraz za mną na liście! i teraz i ja się o siebie martwię
Stary 2013-03-14, 13:53   #382
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

maz zwolni sie z pracy i jedzie ze mna....trzymajcie kciuki zeby z dzidzia bylo oki
Stary 2013-03-14, 13:55   #383
Selay
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO
a mialas ostatnio badania moczu...moze jaks bakteria ci sie przyplatala, ja robilam jakos malo siku, ale robilam i mimo wszystko mam jakas bakterie co zbijam antybiotykiem (niemailam zadnych objawow typu swedzenie, pieczenie, itp) ...teraz co ciekawe jestem 2 dzien na lekarstwie i zaczelam sikac na ZIELONO
Selay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 13:56   #384
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ----------

jejku myślę o tej naszej Czarnej........ mam nadzieję że w tym szpitalu nie odeślą jej z kwitkiem ale musi być wszystko dobrze... ona jest zaraz za mną na liście! i teraz i ja się o siebie martwię
Nie martw się o siebie, nie ma powodu, przecież ginek powiedział, że wszystko ok

Cytat:
maz zwolni sie z pracy i jedzie ze mna....trzymajcie kciuki zeby z dzidzia bylo oki
Trzymamy, trzymamy

Pawełek 20.03.2015
Stary 2013-03-14, 14:03   #385
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Ojjj to daj nam szybko znać co się stało bo faktycznie dziwne.

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 14:05   #386
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Nie martw się o siebie, nie ma powodu, przecież ginek powiedział, że wszystko ok
martwię sie w tym sensie że teoretycznie ryzyko poronienia i takie tam maleją niemalże z każdym tygodniem ciąży ale jak praktyka pokazuje ciągle cos sie może przypałętać
Stary 2013-03-14, 14:05   #387
LaLoca
Zakorzenienie

Cytat:
Trzymamy mocno! nie ma opcji, żeby było coś źle! powodzenia
LaLoca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 14:06   #388
Larysa88
Zakorzenienie

kurcze my to mamy przewalone, tak o tym teraz myślałam, bo przed ciążą jakieś zapalenie pęcherza czy infekcja pochwy czy cokolwiek nie sprawia nam tyle zmartwień co teraz. Lekarz - leki i po sprawie a teraz wielu rzeczy nie wolno.
Kiedyś ktoś ładnie napisał, że trzeba się przyzwyczajać do tego stresu, w końcu mamy w sobie dziecko i już do końca życia będziemy się o nie stresowali przy różnorakich sytuacjach

SAMBA trzymam mocno mocno mocno kciuki, myślę że to nic strasznego, napewno dadzą Ci coś aby to jakoś odblokować i już będzie ok mamy ten sam TP więc czuje się jakoś z Tobą też związana hehe 3maj sie dzielnie
Larysa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 14:08   #389
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Ja nie mam.

Znów mnie głowa boli
I znów od rana pracuję, chociaż jestem na opiece :kwassny:
Miałam im 3 rzeczy zrobić, bo tak nagle i drugi raz pod rząd poszłam, ale wczoraj 9 h i dziś od rana, to przegięcie!!
Nie daj sobie wejść na głowę...z doświadczenia wiem, że takie sytuacje potem szybką stają się normą
Stary 2013-03-14, 14:09   #390
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Trzymamy
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości