|
|
#151 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Reakcja faceta na Was bez makijażu.
Cytat:
albo bezpłodna ( jeśli to o urodzenie dziecka warunkuje " kobiecość" z tym karmieniem to już w ogóle genialne. wielkość biustu nie ma nic wspólnego z ilością pokarmu. przecież on się wydziela " na bieżąco" a nie jest składowany w piersiach. jakoś inne ssaki mają wyłącznie sutki a nie dodatkowe wypukłości i karmią sobie z powodzeniem. no litości
Edytowane przez 201803300917 Czas edycji: 2013-03-13 o 23:19 |
|
|
|
|
|
#152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#153 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
bo nawet jeśli ktoś atrakcyjny nie jest to czy oznacza to z automatu, że nie jest "prawdziwą kobietą"? cokolwiek to określenie znaczy ( tzn no dla niektórych duże cycki, szerokie biodra i szaloną płodność ale jakoś nie kupuje tej definicji )
|
|
|
|
|
|
#154 |
|
psy-chopatka
|
Trochę to zabawne, malujesz się po to żeby wyglądać ładniej ale jak chłopak stwierdzi że w makijażu faktycznie wyglądasz lepiej to szukasz dziury w całym.
![]() Po za tym faceci są różni, nie wszyscy są "ślepi". Ja studiuje z ok 15 chłopakami w grupie i są wśród nich tacy którzy zauważą i pochwalą ładną i równą kreskę zrobioną eyelinerem ( a nie cieniem tak jak zwykle) czy nowe buty.
|
|
#155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ludzie boją się tej różnorodności, odmienności. Prościej się żyje w świecie o jasno określonych granicach, kiedy wiadomo, kto jest prawdziwą kobietą, a kto jest prawdziwym mężczyzną. To, żeby zapytać, skąd się wzięło jedno z drugim przekonanie, rzadko przychodzi komukolwiek do głowy. |
|
|
|
|
|
#156 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak postawisz przed facetem 3 baby 1.chudą i płąską 2. normalną z kawałkiem cycka i pupy a więc z poziomem tluszczu w normie 3. otłuszczoną kobiete to którą uzna facet za "prawdziwą kobiete" i nabardziej "przyszłościową" ? [pomijam pedofilii itd.] i pisałam odnośnie "prawdziwej kobiety" z punktu widzenia jaskiniowca wpadającego do jaskini kobiet, a nie faceta 21 wieku a wiec definicja tyczy sie tylko i wyłącznie wyglądu.Teraz jest oczywiście inna Natomiast cała moja odpowiedz była do rembertowej która twierdzi,że nie ma prawdy uniwersalnej jaka powinna być kobieta,więc napisałam jaka jest prawda uniwersalna = NAJBARDZIEJ pożadana i napisałam dlaczego taki a nie inny model jest NAJBARDZIEJ pożądany w pierwotnych pobudkach Tak samo jak kobietom bardziej podobają się mężczyźni o szerokich barkach niż o wąskich Natomiast pisałam to o ogólnej populacji a nie o poszczególnych jednostkach i skoro wam się podobają np. panowie tylko z wąskmi barkami itd. to nikomu tego nie zabraniam i nie mówie,że to nie może być prawda Ja wiem,że każda kobieta chce być ideałem dla swojego partnera niezależnie od figury i twarzy Natomiast moja wypowiedz kończyła i dążyła do tego dlaczego baby sie malują bo wątek zachacza o to dlaczego jej facet woli ją umalowana więc przestańce robić OT A to,że jesteśmy monogamiczni jest uwarunkowane kulturowo,skoro bawimi się w OT ![]() Kobieta brzydka ma mniejsze powodzenie u facetów i mniejsze szanse na posiadanie faceta z pożądanymi genami,może dlatego kobiety się upiększają?
Akcja "pokaż kolana!" czas: do maja cel: ćwiczyć,ćwiczyć,ćwiczyć ! 15km ![]() Edytowane przez ewa102 Czas edycji: 2013-03-14 o 00:36 |
|
|
|
|
|
#157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dodam jedynie, że ostatnią rzeczą, jaką chcę, to jest być czyimkolwiek ideałem, włączając w to mojego partnera. |
|
|
|
|
|
#158 | |
|
psy-chopatka
|
Cytat:
|
|
|
#159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i chyba nie uważasz ze facet zakochujący się w płaskiej desce albo grubasce jest nienormalny, bo nie wybrał sobie najlepszej z możliwych rozpłodowej klaczy której walory fizyczne świadczą o tym że jest maszynka do rodzenia dzieci?
|
|
|
#160 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() zresztą ewa102 nie użyłaś sformułowania cechy pożądane tylko prawdziwa kobieta. zresztą na świecie jest tyle "typów", że przedstawienie tych 3 jest bezsensu. można mieć np duże piersi ale wąskie biodra, nadwagę ale śliczną twarz, idealne proporcje ale krzywe nogi i można by tak wymieniać w nieskończoność. ja wiem, ze sa rózne wzory na " ideały piękna" ale moim zdaniem w praktyce nie działają. teoretycznie np facet idealny ma szerokie ramiona. no i fajnie, też mi się to podoba. ale znam ednego chudzielca, który emanuje takim seksapilem, że dziewczyny ustawiają sie do niego w kolejce. i cóż w moich oczach też wygrywa z wieloma "barczystymi" |
|
|
|
|
|
#161 | ||||||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
I czy da się w ogóle ten dobry makijaż zdefiniować, skoro każda kultura wytworzyła inny preferowany makijaż? A jeśli tak, to czy taka definicja pozwoli jednoznacznie określić czy dany makijaż jest (oczywiście, obiektywnie) dobry, czy zły? Cytat:
![]() Cytat:
Taka reakcja nie powinna być naturalna ani dla 16-latka, ani w ogóle dla nikogo. Nie wiem dlaczego ktoś miałby mieć przekonanie, że brak makijażu jest równoznaczny z bieganiem w dresach i przepoconych włosach oraz z ogólnym niedbaniem o siebie. Cytat:
|
|
|
#162 | ||
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Cytat:
Ja zmieniam kolor włosów jak przestaję się sobie w obecnym podobać, czyli tak, w moim przypadku ta zmiana też jest próbą upiększenia.
|
|
|
|
#163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przecież każda kobieta pragnie się oszpecić. Nie gniewaj się, ale dla mnie argument z tyłka wyjęty. Druga sprawa, że nie mówimy tu o jakimś teatralnym makijażu czy innych cudach, ale o zwykłym codziennym make'upie, który owszem - służy upiększaniu się.
|
|
|
|
|
|
#164 |
|
Zakorzenienie
|
_ema_ - zdjęcie miszcz
![]()
|
|
#165 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mojego faceta to obojętne czy mam makijaż czy nie.
Sent from my SK17i using Tapatalk |
|
|
|
|
#166 |
|
Zakorzenienie
|
Mój facet widział mnie bez makijażu jeszcze zanim zostaliśmy parą, później na wakacjach, jak spaliśmy razem i stwierdził że na spotkania z nim powinnam się mniej malować, być bardziej naturalną ale dodał też że lubi jak mam róż na policzkach i pomalowane oczy a do tego jak ubiorę szpilki bo wyglądam jak "pancia"a to podkreśla jeszcze bardziej że jestem kobietą która wie czego chce i niczego się nie boi a jemu to schlebia
![]() Ja natomiast mam bardzo duże oczy (nie wyłupiaste ) ale okrągłe, duże, czasami sińce pod nimi i jasne rzęsy więc czuję się lepiej jak chociaż te oczęta pomaluję.Druga zaś sprawa, że mimo swojego wieku (24) to wyglądam jak dziecko z gimnazjum bez makijażu, więc lekka oprawa twarzy sprawia że chociaż na te 19 lat wyglądam |
|
|
|
|
#167 |
|
Konto usunięte
|
Nie przesadzajcie z tymi komentarzami, nie pisałam ,że trzeba się malować, jak się idzie wyrzucać śmieci, ani o żadnym przymusie wewnętrznym.
![]() Po prostu lubię się malować, dla mnie to sztuka. Po prostu lubię umalowane kobiety. |
|
|
|
|
#168 |
|
BAN stały
|
Ok. Jednak napisałaś, że "nie wyobrażasz sobie" i że "to podstawa". Ja czasem lubię się malować, ale spokojnie sobie wyobrażam, że nie trzeba. Tak miałam całe życie i obecnie, po 40 też. Po prostu moje dobre samopoczucie w kontaktach z ludźmi nie jest uzależnione od tego, czy mam makijaż i nie czuję się gorzej bez niego.
|
|
|
|
|
#169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#170 |
|
Konto usunięte
|
wszyscy moi faceci powtarzali, że jak chcę, to mogę się malować, im to wszystko jedno, bo i tak jestem piękna, czy to w makijażu, czy bez
![]() nie robiłam z makijażu/braku makijażu jakiejś wielkiej rzeczy, więc i oni nigdy się zbytnio tym nie przejmowali czy akurat jestem umalowana, czy nie. |
|
|
|
|
#171 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się maluję na co dzień, bo lubię to robić. Ponadto, w makijażu czuję się pewniej, bo wiem, że dobrze wyglądam.
Mój Tż wolałby, żebym się nie malowała, bo woli mnie naturalną. Jego reakcji na mnie bez makijazu nie pamiętam - w zasadzie to takowej nie było, bo poznał mnie bez mejkapu (zaczęłam się malować z początkiem studiów). Myślę, że w wieku Autorki lepiej nie malować się zbyt mocno, ja wtedy malowałam tylko rzęsy i myślę, że to wystarczy
|
|
#172 |
|
Zakorzenienie
|
mi kiedyś chłopak, z którym coś kręciłam, powiedział, że chyba lepiej wyglądam bez makijażu
Oczywiście mnie bez niego nigdy nie widział, nie wiem skąd to wziął.Ale czy można naprawdę wyglądać lepiej będąc nieumalowaną ? |
|
|
|
|
#173 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kiedyś pytałam wśród kolegów, czy wolą kobietę w makijażu czy bez. 90% odpowiedzi brzmiało bez. I to nie było zwykłe 'wolę naturalne kobiety', to było skrajne oburzenie i obrzydzenie faktem posiadania makijażu. Co ciekawsze pytałam panów, o których wiem, że latają z wywieszonym jęzorem za wszelkimi 'licealnymi gwiazdkami', które nigdy nie pokazały się bez makijażu, solarium i w swetrze. Od tamtej pory po prostu uważam, że faceci twierdzą, że wolą naturalne kobiety bo tak wypada mówić, żeby być super facetem, natomiast i tak potem swoje robią.
|
|
|
|
|
#174 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#175 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Jasne że można, przecież nie każda dziewczyna maluje się umiejętnie
|
|
|
#176 |
|
Konto usunięte
|
A, no to wtedy jestem chyba jakaś inna, bo żaden kolega, facet, przyjaciel got (większość znajomych mam w klimacie, jeden kolega robi sobie make up w stylu Hocico) nie powiedział nigdy, że dziewczyna lepiej wygląda bez makijażu. Czasem lubię wręcz przerysowany wygląd, ale nie kiczowaty.
|
|
|
|
|
#177 |
|
Zakorzenienie
|
jak pierwszy raz sie pokazalam bez makijazu, to powiedział że teraz jeszcze bardziej widać moje naturalne piękno
co nie znaczy ze z makijazem jest zle ale po prostu wedlug niego bez makijazu wygladam "naturalnie pieknie" ![]()
|
|
#178 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#179 |
|
Zakorzenienie
|
Mam jasną oprawę oczu i mojej cerze do ideału daleko, dlatego nie lubię siebie bez makijażu. Mój facet zdaje sobie z tego sprawę i wie, że na każdym naszym spotkaniu czy przy każdym wyjściu muszę być umalowana ale często mówi, że on nie rozumie po co się maluję bo i tak nie widzi różnicy
![]() Kiedyś, jak mocniej podkreśliłam oczy stwierdził, że wyglądam jakbym miała 40 lat!
|
|
#180 | |||
|
ma zielone pojęcie
|
Naturalny, czyli stworzony naturalnymi kosmetykami czy wyglądający tak, jakby go nie było? Czy niewyglądający karykaturalnie?
Cytat:
Ja tutaj nie widzę dowodu na to, że faktem obiektywnym jest, że w dobrym makijażu zawsze wygląda się lepiej. Nadal uważam, że to kwestia subiektywna – jednemu bardziej się będzie dana osoba podobała bez makijażu, a drugiemu w makijażu. Cytat:
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:19.

)