Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013 cz.11 - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 12 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.12 2 4,00%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.12 1 2,00%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.12 1 2,00%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 1 2,00%
Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 25 50,00%
Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 8 16,00%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.12 5 10,00%
Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.12 6 12,00%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 1 2,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-14, 17:58   #3871
justyna_g4
Zakorzenienie

Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
i tak naprawdę nie wiadomo ile ma lat ten wózek Ciężko tu coś znaleźć:/;/
Wiem, że cieżko. Sama się przekonałam jak to jest. Ja teraz jeden negocjuje zobaczymy. Ale powiem wam wszytsko jak będę mieć wózek w domu bo nie chcę powtórki.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 17:59   #3872
nuna2
Zakorzenienie

Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Wiem, że cieżko. Sama się przekonałam jak to jest. Ja teraz jeden negocjuje zobaczymy. Ale powiem wam wszytsko jak będę mieć wózek w domu bo nie chcę powtórki.
To trzymam kciuki
Stary 2013-03-14, 18:01   #3873
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
To trzymam kciuki
To trzymaj jutro, żeby na policji poszło.

A ja nie wiem ile nasza mała waży...nie zapytałam ostanio, a moja Pani doktor nigdy mi nie mówi. Nie jestem nawet pewna, że ją waży.

Laura

Stary 2013-03-14, 18:03   #3874
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
a ile ma twój??
32tc i na ostatnim usg (8.03.) ważył 1706g, jakoś tak.
Stary 2013-03-14, 18:04   #3875
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Ja tylko na szybko wpadam przekazać, że nasza kinder niespodzianka pozostała SYNEM !
To super, że wam płci nie zmienil

Dziewczyny, waga jest orientacyjna na podstawie wymiarów dziecka, tego nie da się zważyć osobno.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 18:15   #3876
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tylko na szybko wpadam przekazać, że nasza kinder niespodzianka pozostała SYNEM !

Znowu zrobił małe przedstawienie i nie chciał się pokazać, ale go pomęczylismy. Odwrócony w całości w stronę kręgosłupa, nawet z profilu buźki nie pokazał. No i waży 987 g.

Reszta później, bo jestem na kom.
w koncu niespodzianka sie ujawniła!!

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 18:16   #3877
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość

A w którym jesteś tygodniu?
W sobotę kończę 26 tc.

Waga jest podawana na podstawie pomiarów: główki, brzuszka i kości udowej.

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 18:18   #3878
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość

Dziewczyny, waga jest orientacyjna na podstawie wymiarów dziecka, tego nie da się zważyć osobno.
dokładnie tak masa ciała dziecka jest oceniana na postawie dokonywanych pomiarów, więc może być niespodzianka podczas porodu
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 18:18   #3879
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
trochę twój synuś namieszał, ale witamy z powrotem w niebieskim klubie
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 18:21   #3880
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
dokładnie tak masa ciała dziecka jest oceniana na postawie dokonywanych pomiarów, więc może być niespodzianka podczas porodu
No wiadomo, przecież nie wkładają nam wagi do brzucha i nie ważą go
Stary 2013-03-14, 18:26   #3881
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale zrobiłam niewyraźne zdjęcia... No ale kartki są.
bardzo fajne kartki

Cytat:

Znowu zrobił małe przedstawienie i nie chciał się pokazać, ale go pomęczylismy. Odwrócony w całości w stronę kręgosłupa, nawet z profilu buźki nie pokazał. No i waży 987 g.
ale uparciuch duży chłopak

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 18:53   #3882
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
przedstawiam Wam owoc moich robótek ręcznych - kot paskuda, tak go z tz nazwaliśmy
słodki

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
nie lubię bardzo jak mi coś leży, np tż zostawia piżamkę na pralce rano..a wróci koło 23.. a ja cały dzień musz na to patrzeć jakoś nie lubię mieć rzeczy na widoku.. wszystko upycham w kosze,pojemniki i inne cuda
no to każ mu chować piżamę

Cytat:
on jest z home&you
ile zapłaciłaś? mam taki sam ale z allegro i cały kremowy

Cytat:
Napisane przez Kaaasiulka Pokaż wiadomość
Cesarka na życzenie, nie mam żadnych wskazań. Mąż jest zdania, że skoro ja rodzę, to ja decyduję. Co do wózka, zamówiliśmy mój wózek marzeń Stokke xplory
Sąsiadka mojej mamy jeździ takim i jak widzę jak się użera z krawężnikami to śmiać mi się chce no i w ogóle wygląda na dość ciężki w prowadzeniu po chodnikach... mam nadzieję, że u Was się sprawdzi

---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ----------

Cytat:
Napisane przez Kaaasiulka Pokaż wiadomość
Wspomniałaś o 3 tys za cesarkę. W jakim mieście są takie ceny?Ja mieszkam w Warszawie i za swoją płacę 7500 zł.

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że u Diabli okaże się, że to samoistne niegroźne plamienie. Tak miała dziewczyna z pokoju, gdzie leżałam. Potrzymali na obserwacji i nie doszli po tygodniu, skąd się wzięło plamienie, wszystko było w porządku.
Diabli mi pisała, że
Ktg idealne, nastrój też niezły. Ogólnie lepiej poleżeć niż wracać tu za 2 dni znowu. Niech się dowiedzą skąd to plamienie... teraz był obchód - zalecenia na jutro (czyli dziś) usg i fotel. Może coś wypatrzą.

i dziś rano:

Na pewno zostaję do przyszłego tygodnia. Chcieli mnie puścić dzisiaj ale podczas badania szyjka znów krwawiła. Podobno jest bardzo podrażniona, pewnie przez czopki, które stosowałam. Będą obserwować czy po odstawieniu wszystkiego dopochwowego będzie ok. Na szczęście ujście zamknięte, szyjka długa, nie ma zagrożenia wcześniejszym porodem.
Cytat:

Gratuluję kochana
Cytat:
W sobotę kończę 26 tc.

Waga jest podawana na podstawie pomiarów: główki, brzuszka i kości udowej.
dokładnie tak

No to teraz się przywitam

dziś byłam na badaniach, u mamy, koleżanki, zrobiłam sobie obiad, nadrobiłam i jestem... ale zaraz chyba się zdrzemnę

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 19:02   #3883
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Diabli mi pisała, że
Kochana trzymamy kciuki, żeby wszytsko było ok i żeby was wypuścili w końcu. Brakuje mi Ciebie na forum

Laura

Stary 2013-03-14, 19:07   #3884
Ashyshqa
Zakorzenienie

Anoxe dla synka, że wreszcie postanowił się ujawnić! Teraz już nic Cię nie powstrzyma przed zakupami no i czekamy na filcowe cuda

Justi, dzięki za wieści o Diabli. Najważniejsze, że nie ma ryzyka wcześniejszego porodu.

My właśnie wróciliśmy z wizyty Nic już nie widziałam na tym ekranie, Sofcia taka duża Przez chwilę mogłam buźkę podziwiać z pełnymi policzkami po mamusi Wierciła się strasznie, brzuch mi cały czas falował
Córeczka nasza waży 1900g i jest dokładnie w środeczku normy więc super Lekarz powiedział, że wyglądan na to, że tak mniej więcej 3300-3400 będzie ważyć przy porodzie. Ale to wiadomo, takie szacunki. Łożysko I stopnia (musze sprawdzić co to znaczy), przepływy przez pępowinę ok, więc wszystko wygląda dobrze
Teraz tylko czekać aż ją zobaczymy na żywo!
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 19:11   #3885
banka26
Zakorzenienie

Cytat:

za wizyte i za synka i za wagee
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 19:34   #3886
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Diabli mi pisała, że
Ktg idealne, nastrój też niezły. Ogólnie lepiej poleżeć niż wracać tu za 2 dni znowu. Niech się dowiedzą skąd to plamienie... teraz był obchód - zalecenia na jutro (czyli dziś) usg i fotel. Może coś wypatrzą.

i dziś rano:

Na pewno zostaję do przyszłego tygodnia. Chcieli mnie puścić dzisiaj ale podczas badania szyjka znów krwawiła. Podobno jest bardzo podrażniona, pewnie przez czopki, które stosowałam. Będą obserwować czy po odstawieniu wszystkiego dopochwowego będzie ok. Na szczęście ujście zamknięte, szyjka długa, nie ma zagrożenia wcześniejszym porodem.
super, dziękujemy za informacje

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość

My właśnie wróciliśmy z wizyty Nic już nie widziałam na tym ekranie, Sofcia taka duża Przez chwilę mogłam buźkę podziwiać z pełnymi policzkami po mamusi Wierciła się strasznie, brzuch mi cały czas falował
Córeczka nasza waży 1900g i jest dokładnie w środeczku normy więc super Lekarz powiedział, że wyglądan na to, że tak mniej więcej 3300-3400 będzie ważyć przy porodzie. Ale to wiadomo, takie szacunki. Łożysko I stopnia (musze sprawdzić co to znaczy), przepływy przez pępowinę ok, więc wszystko wygląda dobrze
Teraz tylko czekać aż ją zobaczymy na żywo!
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 19:37   #3887
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Ale zrobiłam niewyraźne zdjęcia... No ale kartki są.
świetne! cholera zapomniałam że też musę kartki porobic/wysłać.. będzie zajecie
jutro idę na badania od rana,potem musze zrobić jakieś ciacho,w sobotę mój chrzestny wpada i ciocia i weekend=dostawa rzeczy dla Zu
chcę już urządać pokoik

aa,tż przyjechał wcześniej,taka mi niespodziankę zrobił więc u mamy byłam tylko z 5min,miła niespodzianka no ale...

jutro mój kumpel wpada na kawę i ogólnie mam tysiąc rzeczy do zrobienia

dzis poki co znikam

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 19:51   #3888
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
hej! widzę, że na tapecie temat pościeli i przedwczesnych porodów

mi już brzucho twardnieje bardzo... nie jest to zbyt przyjemne, ale te kilka tygodni jeszcze jakoś trzeba przetrzymać. Juz bliżej niż dalej.
Siedzę bez śniadania, bo muszę lecieć na morfologię... zaraz sie zbieram.

Miłego dzionka!!

aha, co do prania pościeli, bo któraś z dziewczyn na ten temat pisała: uważam, że trzeba uprać pościel, przecież te pościele troche śmierdzą po kupieniu, nie wiadomo, co na nich jest, na pewno pełno dziwnych rzeczy, a dziecko ma kontakt z tym nawet w okolicach buzi, ja bedę prac na pewno i prasować. Zresztą w ogóle uważam, że wszystko powinno sie wyprać po kupieniu.

---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ----------

ada, ja też nie kładłam małej na podusi. Potem dopiero.... ale ta poduszka moja z nino jest tak płaska, że prawie wcale jej nie ma. A teraz to śpi na normalnej.
Mi też czasami brzuch się robi twardy jak kamień, nie wiem czy tak ma być

---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ----------

Cytat:
hej

szybko przeleciałam ale nic nie piszę, muszę się szykować bo dziś dłuuugi dzień przez nami

zaczynamy 31tc 69 dni do wielkiego dnia a ja mam nawet nadzieję, że mniej

Storczykomaniaczka : 25
Innocence_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 19:55   #3889
lonely_lady
Zakorzenienie

dopiero teraz mam chwilkę wolną
mam 14 stron do nadrobienia
zaraz troszkę podczytam

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 20:02   #3890
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
Próbuję znaleźć coś o sposobach na zgagę, nie mam imbiru, skończyły mi się migdały, zaraz skończy mi się mleko, więc czytam co jeszcze i trafiam na perełki :
"moze to smiszne ale mialam w ciazy okrona zgage pod koniec ciazy to nawet kwas mi podchodzil do gory, blee i ciotka mi mowila ze jak kobieta ma tak dokuczliwa zgage w ciazy to dziecko bedzie mialo dlugie wlosy jak sie urodzi, smialam sie z tego ale moja Maja zaraz po urodzeniu miala wlosy czarne do ramion hehe"

Położne na szkole rodzenia śmiały się właśnie na temat tych przesądów odnośnie zgagi i włosów a na zgage polecały majeranek , ale nie próbowałam wiec nie wiem czy działa

---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ----------

Cytat:
Napisane przez Kamciatka Pokaż wiadomość
Jestem w 30 tc i mój Mały też od kilku dni jest bardzo ruchliwy, szczególnie w nocy i jak odpoczywam sobie Nasze dzieciaki chyba po prostu urosły i są silniejsze, stąd z taką siłą w nas naparzają
Mój też się ciągle wierci, kopie i rozpycha a ja zgaduje co to może byż za cześć ciałka

---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ----------

Kalka za 33 tc
Ankaaa206 za 31 tc

Stary 2013-03-14, 20:05   #3891
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
No wiadomo, przecież nie wkładają nam wagi do brzucha i nie ważą go
dobre

Mój Mały też ma fazę rozciągania, rozpychania i kopania
moim zdaniem na pewno nie leży główką w dół... uderzenia (chyba nóżkami) najmocniej czuję w prawym boku

Edytowane przez Veronic
Czas edycji: 2013-03-14 o 20:06
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 20:08   #3892
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
ja juz po wizycie

gin mnie wychwalił:P
-ze pięknie przytyłam (2,8 kg w miesiąc )
-że super spalam cukier
-szyjka super
-tętno młodego super

Nie wiem czy urósł, bo gin mówi, że ma słabe usg w gabinecie. Mam juz nr do położnej, skierowanie na kolejne usg i mocz przed kolejną wizytą i to tyle widzimy się za miesiąc:0

proszę o wpisanie mi wizyty na 10.04 i usg III trym na 18.04
za wizytę

Stary 2013-03-14, 20:24   #3893
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
kto pyta nie błądzi Właśnie wypytałam babkę, w którym roku zakupiony wózek i czy przez 1 dziecko i sie okazalo ze wózek odkupiony od kogo.ś w 2010 r i w sumie to przez 2 dzieci używany... i za 700 zł... chyba trochę drogo sobie liczy bo wózek może mieć z 5 lat
Eeee, ja bym chyba taki olała. Chociaż wszystko zależy w jakim jest stanie...

Cytat:
no to w końcu wiesz, co nosisz pod serduszkiemduży: oklaski:
Cytat:
Napisane przez whatIthink Pokaż wiadomość
Gratulejszyn!
Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Cytat:
Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
w koncu niespodzianka sie ujawniła!!
Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
trochę twój synuś namieszał, ale witamy z powrotem w niebieskim klubie
Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
ale uparciuch duży chłopak
Cytat:
Gratuluję kochana
Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Anoxe dla synka, że wreszcie postanowił się ujawnić! Teraz już nic Cię nie powstrzyma przed zakupami no i czekamy na filcowe cuda
Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
za wizyte i za synka i za wagee
Dziękuję Wam dobre kobiety

Ash, za Sofcię!

Ale się cieszę. Jutro śmigam na lumpkowe zakupy.

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 20:25   #3894
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
wróciliśmy z wizyty
pessar jeszcze się trzyma i dwa tygodnie powinien potrzymać, 29 ściągamy i mogę rodzić wtedy też odstawiam fenoterol. z Młodym wszystko ok, niziutko leży jak zawsze łebkiem w dół. waży ok. 2300
i coś co mnie niesamowicie cieszy - jestem zdrowa, nie mam wzw c specjalistyczne badanie wyszło ujemnie, więc mam po prostu przeciwciała w organiźmie jestem przeszczęśliwa bo było tylko jakieś 5% szans że te przeciwciała nie świadczą o chorobie i się udało ale żeby nie było tak różowo mam ślad białka w moczu i za 2-3 dni muszę powtórzyć bo to może być początek zatrucia ciążowego. ciśnienie mam niskie jak zawsze. no i pobrała mi wymaz na paciorka
cieszę się że wszystko w porządku. To już niedługo będziesz miała maluszka przy sobie ahhh...co za emocje

---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ----------

Diabli dobrze ze wszystko oktrzymajcie się

Stary 2013-03-14, 20:27   #3895
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
dobre

Mój Mały też ma fazę rozciągania, rozpychania i kopania
moim zdaniem na pewno nie leży główką w dół... uderzenia (chyba nóżkami) najmocniej czuję w prawym boku
Ja też w boku, ale to chyba rączki Na usg leżał łepkiem na dół
Stary 2013-03-14, 20:31   #3896
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
Obejrzałam trochę "Z porodówki" na TLC i załamała mnie jedna jehowa ...Miała jakieś mięśniaki w brzuchu i była w ciąży i lekarze jej powiedzieli, że jak to usuną to będzie się wykrwawiać, więc muszą jej krew przetoczyć, a ona stwierdziała,że bóg za nią decyduje i ona nie może i się nie zgadza :sciana: chore.... Idiotka by świadomie umarła i zostawiła dziecko, nienawidzę takich obłąkanych ludzi. Oczywiście przy cesarce dużo krwi traciła, ale potem już tego nie oglądałam.
Moj znajomy umarł kilka lat temu przez takie coś bo żona sie nie zgodziła na przetoczenie oczywiście z jego polecenia co tam ze zostawił ją i dwóch synów bez środków do życia i samych sobienigdy tego nie zrozumiem no alecóż....

Stary 2013-03-14, 20:38   #3897
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Innocence_89 Pokaż wiadomość
Moj znajomy umarł kilka lat temu przez takie coś bo żona sie nie zgodziła na przetoczenie oczywiście z jego polecenia co tam ze zostawił ją i dwóch synów bez środków do życia i samych sobienigdy tego nie zrozumiem no alecóż....
Ja też tego nie rozumiem... Można być mocno wierzącym, no ale bez przesady.....
Stary 2013-03-14, 20:53   #3898
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
wow, chyba łatwiej by było się tam przeprowadzic, albo je zabrać do siebie
a wiesz, że znajomi nam to proponowali
ale nie to tylko 3 dni- damy radę
zaraz do nich jedziemy

Cytat:

pościel prosto z paczki,ogólnie jest soczyście zieloniusia.

kocyk z misiem i czapa w której się zakochałam

tak myślę czy jak teraz popiorę wszystko to się nie zdąży "pobrudzić" do porodu i czy mleczko do prania działa zamiennie z proszkiem czy jako dodatek?
śliczne rzeczy

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
tak was dzisiaj dziewczyny czytam i kurcze większość z was to na prawdę ma już prawie wszystko albo duża większość ja mam termin na 22 maja i w sumie mam tylko wózek i ubranka ale też nie wszystkie ma może kóraś z was zblizony termin i pocieszy mnie ze tez nie ma już wszytskiego przygotowanego????
no to ja Cię pocieszę mamy zbliżone terminy. Na razie mam tylko sporo ciuszków, ale jeszcze nie wszystkie, dwa okrycia kąpielowe i jedną koszulę dla mnie do szpitala
aaa.. no i materac, ale bez łóżeczka i bez pościeli

Cytat:
dziewczyny a kogo polecacie z uzytkowników allegro od których zamawiałyście produkty dla maluszków?
ja jeszcze nie zamawiałam ale będę wybierała raczej z tych:
gapa_kids, rodzyneczki, flaming...

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Grrr A czekałam, aż je wstawi i chciałam zamówić.

Witam się Z Julią w 26 TC

Mam pytanie. Do czego są te sensorki ?? Widzę, że Axellka też wstawiła kocyk z tymi tasiemkami i nie mam pomysłów do czego one? Dziecko je paluszkami łapie? (Tylko się nie śmiejcie ale naprawdę nie mam pojęcia )
za 26 tc
te metki pozytywnie wpływają na rozwój maluszka i może sobie ćwiczyć "chwyt pęsetowy"

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
a propo w rossmanie 3 paczki chusteczek huggies (tych zielonych, dobrze ocenianych na tym blogu co podesłałyście) za 14 zł
kupiłam młodemu

ooo super, dzięki za info. po przeczytaniu tej stronki z analizą składów kosmetyków zamierzam ich używać

Cytat:
A ja kupiłam wczoraj małej 5pak skarpetek Nareszcie moje dziecię ma jakieś skarpetki.
no to piona ja wczoraj kupiłam 3pak skarpetek dla Wiktorka

Cytat:
Zu tez tak robi i zawsze mi wtedy jeszcze smutniej, że jestem smutna mając taki skarb pod sercem..
kojarzy mi się to z Pijakiem z Małego Księcia:
-dlaczego pijesz
-żeby zapomnieć
-o czym zapomnieć ?
-że mi wstyd
-a czego się wstydzisz?
-że piję

ojjj Axellko bo będę musiała iść po bacik

Cytat:
a i jeszcze rożkiem sie pochwalę, kolorowiasty
świetne kolorki

resztę nadrobię później, bo już musimy jechać do piesków

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 21:08   #3899
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
tak was dzisiaj dziewczyny czytam i kurcze większość z was to na prawdę ma już prawie wszystko albo duża większość ja mam termin na 22 maja i w sumie mam tylko wózek i ubranka ale też nie wszystkie ma może kóraś z was zblizony termin i pocieszy mnie ze tez nie ma już wszytskiego przygotowanego????
Kochana nie martw się ja mam termin na 27 maja i kilka dni temuz robiłam dopiero z mężem listę wyprawkową i nie mamy jeszcze nic kupione Zaczynamy od końca marca

Stary 2013-03-14, 21:10   #3900
vvgh
Wtajemniczenie

Lecimy spać z czkającym Jurkiem pa
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości