|
|
#1501 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I
Cytat:
Posłuchaj, moja dzidzia wazy 5,2kg a urodziła się mając 3,5, też ma 7 tygodni, no prawie 8, do tego jest dziewczynką. Na bilansie mówili ze wswzystko jest ok i waga w normie, więc nie przejmuj się tym Nadzia też miała wysypkę i jak zasugerowałam skazę białkową, to ta żebym sobie nie wymyślała bo kiedyś zadnych skaz nie było a dzieci zyły.. Na szczescie krostki zniknęły.. Po trzecie jak to dziecko nie moze miec zaparć? Pamietam jak Nadia w pierwszych 3 tygodniach od zaczęcia podawania mm, też miała z tym problem, płakała pręzyła się, ale jednak kupka była co 2 dni. boję się pomyśleć co by było jak okres bez kupki był by dłuzszy.. Jak na modyfikowanym nie ma alergii ?? Chyba dlatego produkuja mleczka HA, bo niektóre dzieci nie mogą normalnego. Chyba ze ja jestem tępa i się mylę.. Tylko że ja znam powody dla których niektórzy lekarze hmm " dorośli "traktuja mnie z pogardą a jesli o cos zapytam to traktują jak idiotkę. Powodem jest mój wiek, a oni myśla ze jak mam mało lat to mogą sobie na za dużo pozwolić..
|
|
|
#1502 |
|
Lurker ;)
|
Wolny czas i dostep do allegro mi nie sluza- wlasnie zamowilam sobie kolczyk do jezyka z Hello Kitty
Wisienka dlaczego Twoj brat nic nie robi? Masz male dziecko i masz prawo czuc sie zmeczona. Moze porozmawiaj z mama, spytaj sie czy ona wszystko robila w domu jak wy sie urodziliscie. Powinna zrozumiec ze przeciez male dziecko czasami potrzebuje uwagi co 5 minut i nie ma kiedy nawet isc siusiu... Szczerze- ja teraz pier Bijkora z tym wiekiem to racja, mnie tak traktowali w szpitalu przed porodem. A pozniej gadali ze jestem taka ciekawska wszystko musze wiedziec i zadaje duzo pytan. To chyba normalne ze czlowiek chce wiedziec, co podaja, dlaczego, co maja zamiar zrobic i jakie sa tego konsekwencje. Mysla, ze jak mlode to glupie i mozna z nimi robic co sie chce bo sie nie odezwa.
It's okay I got lost on the way But I'm a supergirl And supergirls don't cry Edytowane przez litllesweetangel Czas edycji: 2013-03-14 o 23:28 |
|
|
|
#1503 |
|
Rozeznanie
|
Little, nie mam po co pytać, i tak usłyszę ten sam tekst po raz setny: "JA się wami zajmowałam i jeszcze gospodarka była." Już nieraz jej mówiłam, że niestety, nie jestem taka super jak ona, ale jak grochem o ścianę.
A brat, cóż, on jest nietykalny. Na siostrę mogę liczyć, bo ona nawet jak z pracy wróci, to i tak coś pomoże i Polą też się zajmie. Edytowane przez Wisienka_0809 Czas edycji: 2013-03-14 o 23:34 |
|
|
|
#1504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widze, ze temat nacinania krocza walkujecie. W Japonii staraja sie chronic, ale zwykle u pierworodek nie da sie uniknac naciecia. Japonki sa drobne, rodza drobne dzieci, ale z dosc duzymi glowkami. W szpitalu, w ktorym rodzilam zarowno do naciecia i przy zszywaniu podawano znieczulenie. Natomiast porod odbywa sie zwykle bez znieczulenia, zaledwie 5% porodow sn w skali kraju jest ze znieczuleniem. Dzieki!! |
|
|
|
|
#1505 |
|
Zakorzenienie
|
Yellow, no cóż... Tak to już jest w tej Polsce, że nacięcie jest rutynowe... Ja naprawdę jestem BARDZO zadowolona z mojego szpitala, bo prawie wszystko było na medal, ale jestem w 100% pewna, że nie trzeba było mnie nacinać, bo Oliwka była drobna i miała małą, zgrabną główkę, jeszcze pediatra się nią zachwycała, że taka drobniusia i fajniusia...
A teraz, na tym nacięciu w kroku mam coś, co w dotyku i wielkością przypomina groszek konserwowy. Dlatego mnie to wkurza, bo nie jestem pewna, czy to się rozejdzie, czy już tak przypadkiem nie zostanie... I powtarzam - nie, TŻowi to nie przeszkadza, bo on nie jest małostkowy i mnie po prostu kocha, co by nie było, ale MI to przeszkadza, to nacięcie.Wisienko - kurczę, ja Cię podziwiam, że Ty masz siłę na tyle rzeczy! Ja to ledwo ogarniam cokolwiek, a w kuchni nie robiłam niczego już dawno, czasem jakieś jajka na śniadanie ugotuję, czy coś, a ostatnio śmietanę ubiłam, ale gdzie tam obiad! Nie mówiąc już o zmywaniu podłóg, czy coś... Przykre, że Twoja mama ma takie podejście do tego, no kurczę... Meneq, a Ty po cc, czy po sn jesteś? Właśnie miałam pytać, jak wygląda opieka okołoporodowa w Japonii, czy podobnie, jak u nas, czy jednak inaczej. Tak z czystej ciekawości. ![]() Ps. Laski, jutro wstawię fotkę w outficie na chrzest, bo dzisiaj ciemno już, a nie ma kto mi strzelić fotki - TŻ w pracy, a rodzice nie ogarną mojej lustrzanki. Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-03-15 o 00:09 |
|
|
|
#1506 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Black na pewno z czasem się to zmieni i będzie mniej wyczuwalne
Edytowane przez YellowSheep Czas edycji: 2013-03-15 o 00:39 |
|||
|
|
|
#1507 |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawia mnie mega te buty Black
![]() Jeszcze co do naciecia - wiesz, wydaje mi sie, ze ciezko to stwierdzic, czy mozna bylo temu zapobiec ,czy nie..... To nie tylko zalezy od wielkosci dziecka, ale i od tego, jaka Ty tam na dole jestes; Pietraszko tez drobniutki, mala glowka i chudzinka, a mnie nacieli meeeegaaaaaa i jeszcze peklam w srodku, nawet nie chce wiedziec, co by bylo, gdyby mnie nie nacieli - a wszystko dlatego, ze tyle lat trenowalam i jestem miesista, moze u Ciebie podobnie? Tak sobie mysle ![]() Dziolszki mam problema - nasz Maluszek bardzo, baaaardzo niespokojnie spi na pleckach. Budzi sie co chwile, wystraszony przez co od razu cycol. Jak zasnie to charczy, marudzi, krzyczy przez sen W dzien klade go na brzusiu i spi ladnie po pare godzin, w nocy sie boje i kladziemy go na pleckach, no i jest jak jest..... Macie jakiej pomysly??? Bo mi go tak strasznie szkoda....Szaja, przewertowalam cale forum chusty.info i tak wlasnie jakos te LF mnie ujely, zwlaszcza ze sa podobno przecudne malusie zabeczki oznaczajace srodek, a ja mam fiola na punkcie takich detali i stwierdzilam,ze umre jak tego nie zobacze Ahhhh i gdybym ja miala kupe kasy..... Tyle tam cudeniek powystawianych jest....... ---------- Dopisano o 00:35 ---------- Poprzedni post napisano o 00:26 ---------- A tak poza tym jakis c.iul z Kijowa mi sie wlamal na fejsa, cale szczescie od razu dostalam maila od fb i mi zawiesili konto (taka ochrona-od razu zmienilam haslo itd), wiec mam nadzieje, ze nic nie zamieszal..... Jakbyscie cos podostawaly z mojego konta to przepraszam, ale to nie ja
|
#1508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Opieka bardzo dobra, nie mam sie do czego przyczepic. Mimo, ze przed porodem wszyscy radzili mi klinike prywatna ze wzgledu na luksusy, ale zdecydowalam sie na szpital uniwersytecki. Przy porodzie najpierw bylam w dwuosobowej sali, gdzie kazda z nas za parawanikiem ze skurczami walczyla, mialam swoja polozna i wielki pokoj do porodu rodzinnego. byly szkolenia dla rodzicow, odpowiadali na kazde pytanie, zawsze niesli pomoc. |
|
|
|
|
#1509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak ja się na coś napalam to jestem dokładnie tak samo nakręcona jak ty ![]() ![]() Wisienko: jesteś bardzo dzielna |
|
|
|
|
#1510 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Też już chcę zamówić chustę, a potem tylko wiosna, ciepełko, słoneczko i spacerki ehh Szukając ostatnio leżaczka, natrafiłam na coś takiego: http://www.tinylove.com.pl/index.php...-3w1-tiny-love co o tym sądzicie? Bo mnie się spodobało, że można go rozłożyć całkowicie na płasko, w taką jakby kołyskę. No i jest do 18 kg. |
|
|
|
|
#1511 |
|
Zakorzenienie
|
Lady, mówisz o butach, o których wspomniałam a propos outfitu na chrzest, tak?
Ładne są, tyle powiem, ja mam manię na punkcie wysooookich obcasów i te należą do takich, mają prawie 12cm, a są bez platformy. Ale wygodne, naprawdę da się w nich chodzić. ![]() A co do nacięcia, to ja tak wnioskuję ze słów mojego ginekologa i pediatry, która opiekowała się dziećmi urodzonymi w tej dobie... To nie mój wymysł. Wiem, że jestem wąska i mocno ukrwiona, ale raczej można było tego uniknąć, jeszcze pogadam o tym z ginem moim, jak będę miała kontrolę u niego (niestety, dopiero 04.04., no ale trudno). Meneq, aha, czyli w Japonii porody kosztują? Ciekawa sprawa. Czyli w Polsce nie jest tak źle jednak, bo tu nawet przecież znieczulenie jest za darmo (choć niektóre szpitale chcą za to pieniądze, nie wiedzieć, czemu...). A jakiej wielkości i długości Twoja mała się urodziła? Sorry, że tak wypytuję, ale to czysta, mamusiowa ciekawość. Szybko nabijasz posty, więc pewnie wkrótce dołączysz do naszych elitarnych ![]() Yellow, zapomniałam się odnieść do lekarza - ale franca, faktycznie. Kurczę, nienawidzę takich lekarzy, co wszędzie wtrącają swoje - niekoniecznie poprawne - 3 grosze. Bez przesady. I jeszcze te komentarze na temat mm. Robią, kurczę, wszystko, żeby matki, które nie mogą karmić, poczuły się jak wyrodny beton.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-03-15 o 01:07 |
|
|
|
#1512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale z drugiej strony miejscowe becikowe zwykle wystarcza na pokrycie kosztow porodu, a na badania podczas ciazy miasto wydaje vouchery, takze samemu trzeba pokryc tylko niektore badania krwi, np. pod katem: hiv, rozyczka, etc oraz znieczulenie. Yae wazyla 3649g i mierzyla 49cm, i byla srednio prawie o 700g wieksza od pozostalych noworodkow na oddziale. Wzrost przecietny jak na normy japonskie. Naprawde bedzie mi dane dostapic takiego zaszczytu? Milo mi sie z Wami pisze, a przez to ze podczytywalam tak dlugo, to czuje sie jakbym Was wszystkie znala. Nawet kiedys mnie bodajze djerba wywolywala, zebym z ukrycia wyszla i w sumie mozna to bylo wowczas zrobic... |
|
|
|
|
#1513 |
|
Zakorzenienie
|
No można to było zrobić od razu!
My chętnie przyjmujemy do naszego grona wszystkie mamusie. Czy z Polski, czy z Japonii , czy obojętnie, skąd.
|
|
|
|
#1514 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi też mówią, że może ma wysypkę od proszku, a jak mówię, że od początku w tym samym piorę ( a nie było na początku wysypki) to im się buzia zamyka, bo sami nie wiedzą z czego te krostki. Co do wagi, ja karmię piersią, a też mi nagadała lekarka że za dużo waży. Poszłam do innego i powiedział, że jest jak najbardziej ok. Także te złote rady od lekarzy czasami trzeba z rezerwą przyjmować. Cytat:
Moja Droga nie przejmuj się. Syfu na pewno nie masz, a ogólny nieporządek to nie syf. Widziałabyś u mnie co się dzieje. Ja to zlewam, fakt mieszkamy osobno, ale czasami mi się po prostu nie chce sprzątać i generalnie to sprzątamy zawsze w sobotę razem z mężem. A prawo do odpoczynku tez mamy, bo całodniowa opieka nad dzieciątkiem jest przecież pomimo wszystko męcząca. Głowa do góry i się nie przejmuj. A przecież Ty i tak duuuuużo robisz w domu. Nie wiem jak to ogarniasz ![]() ![]() Cytat:
Kurde współczuję Wam. Moja mama sama wpadła, powiedziała, że mi okna umyje. To ja wtedy też takie generalne porządki zaczęłam robić. Ale do niczego mnie nie zmuszała, ani żadnych uwag nie czyniła. Edytowane przez Aga8484 Czas edycji: 2013-03-15 o 07:14 |
|||
|
|
|
#1515 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Bardzo chciałam rodzic sn i miałam swoją polozna z która często walkowam rożne tematy oczywiście kwestia naciecia była jednym z popularniejszych,moja polozna wytlumaczyla mi,ze wielkość to jedno,ale ważny jest rownież kat pod którym obraca sie dzidzia do wyjścia, według niej czasem większe dzieci lepiej wpasowuja sie w kanał rodny i wtedy unika sie naciecia.to tyle tylko ode mnie ![]() Zapomniałam dodać,ze tu faktycznie najważniejsza rola położonej,która powinna obserwować czy jest konieczność naciecia,najczęściej pewnie idą na łatwiznę i tną hurtowo... A poza tym to powiem wam u mnie kolejna z rzędu fatalna noc, mlody budził sie na cyca co godzinę- poltorej, ja to jakos odespie,ale żal mi tz,bo on zazwyczaj budzi sie ze mną a potem musi iść do pracy,gdzie tez zawsze na wysokich obrotach umysłowych musi być. Słoneczko za oknem,miłego dnia mamuski
Edytowane przez ezzo Czas edycji: 2013-03-15 o 08:33 |
|
|
|
|
#1516 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
To bliżej niż Śląsk Ja z Siedlec.To daleko od nas... [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39769115]Wykrakałaś ![]() Wszystkie 3 - jakiś wirus, na szczęście słabo, ja akcja rano i teraz brzuch jeszcze boli, Dorka rzadka kupa, ale nie odwodniona, ładnie pije, Agatka dla odmiany piękny rzyg przy obiedzie w przedszkolu, temp. 38,5 i ból brzucha bez kupy. [/QUOTE] Trzymaj się Szaja, mam nadzieję, że dzisiaj już lepiej. A poza tym jesteś nieoceniona
|
||
|
|
|
#1517 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć kobitki!
Igorek dziękuje ciotkom za komplementy Dziś pobudka przed 6 i oczy jak 5 zł ale to dlatego że wczoraj zasnął o 17:30, później zjadł 0 19:30 bez otwierania oczu i później to samo o 22. Nawet go nie wykąpaliśmy bo był taki śpiący. Teraz tak myślę że o tej 19:30 mogliśmy go wybudzić i wykąpać, może dłużej by spał później. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Kurde to ja już nic nie wiem. Niedawno misia pisała że bez recepty ![]() Cytat:
![]() ![]() M oja noga też by tam więcej nie postała...Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ---------- Fewciu, u nas Igorek za żadne skarby nie chce tego syropu połykać, wypluwa wszystko. Paskudztwo to musi być bo nawet pachnie niezbyt przyjemnie. A jak dawałam mu debridat albo wapno w syropie jak miał katar to tak nie wypluwał. Edytowane przez ILLUSION Czas edycji: 2013-03-15 o 08:35 |
|||||||||
|
|
|
#1518 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Śliczności! Moja siostra zamierza pracować w Japonii, myślę,że miałybyście wspólne tematy ![]() Cytat:
A swoją drogą to dobra dyspensa z jednej strony ten antybiotyk. ![]() Co do tęsknoty, to ja raz wyszłam na zdjęcie szwów, i cały czas myślałam co u Małej. Niestety mój mąż pracuje od 6 do 18 więc nie mam kiedy wyjść sama, a nie mam z kim Małej zostawić... Cytat:
![]() Nie łapiemy dołków ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1519 |
|
Zakorzenienie
|
Ezzo, to powiem Ci tyle, że po porodzie, jak lekarz mnie szył, to aż chwalił z położną, że mała idealnie była ułożona w kanale rodnym, bo im opowiedziałam, że wcześniej była ułożona przez długi czas miednicowo.
Nie wiedziałam, że to akurat miało wpływ na nacięcie, ale skoro sami powiedzieli, że była idealnie ułożona, to po co mnie nacinali? Ehh. Mała głowa, ogólnie zgrabne dziecko, dobre ułożenie, a i tak nacięli. Rutyna i tyle.
|
|
|
|
#1520 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Boję się Ją do bujaczka wkładać, wydaje mi się taka mała... Ma dopiero 2,5 tyg. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39774469] A ty piersiowa jesteś? coś nowego wprowadziłaś? Na ulewanie jest syrop gastrotuss baby. [/QUOTE] Tak karmię piersią, jem tylko gotowane mięso, ziemniaki i marchewkę oraz kanapki z szynką albo białym serem. Coś nowego będę wprowadzać jak mąż będzie. Czyli dzisiaj,na weekend![]() A powiedzcie kiedy to co zjem jest już w pokarmie? Chyba właśnie musimy olać. Znam to o czym mówicie. Nasze rodziny myślą, że będziemy 24/dobę na pełnych obrotach... |
||||
|
|
|
#1521 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny co się u mnie dzieje..... i zapowiadają na dziś -20 st. ![]() A ja zaplanowałam jutro wyjazd na zakupy ubraniowe na chrzciny i d.o.o.p.a , bo ja w takim śniegu nie potrafię jeździć ![]() dodaję zdjęcia Małej do klubu, kupiłam jej taką opaskę na główkę by na chrzciny w domciu założyć i jest za duża |
|
|
|
|
#1522 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc!
Dziekuje jeszcze raz za gorace przyjecie Wczoraj pisalam, ze na spacery po porodzie wychodzi sie bardzo pozno. Przed chwila na spacerze wyhaczyly mnie miejscowe babcie. Jedna tylko powiedziala jak to dobrze, ze biore Yae na spacery. Pozostale trzy czy cztery, czy to czasami nie za wczesnie. Dla Yae i dla mnie. Dlaczego mialoby byc za wczesnie?! Dziewczyny, jakies pomysly? fewcia czym chce albo bedzie zajmowac sie Twoja siostra? Jesli to nie tajemnica oczywiscie... Edytowane przez meneq Czas edycji: 2013-03-15 o 08:56 |
|
|
|
#1523 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Black Wisienka nie wiem czy ktoś jeszcze ślubuje w tym roku,macie ogarniete juz tematy zaproszeń czy pierwszego tańca? Ostatnio mnie koleżanka spytała czy robimy listę prezentów,nie myślałam tym wcześniej, moi rodzice pewnie byliby tym zniesmaczeni i cześć rodziny rownież,co Wy o tym sądzicie? ---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- Cytat:
Edytowane przez ezzo Czas edycji: 2013-03-15 o 09:05 |
||
|
|
|
#1524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po pierwsze ja jakoś piorę w dzidziusiu i nic nikt mi nie zarzucił, zapracia są od nieprawidłowego doboru mleczka (na przykładzie mojej niuni zaczęłyśmy od bebilonu mała miała okropne zaparcia, potem przeszłyśmy na enfamil no było nawet dużo lepiej ale ulewała z kupkami był problem i bólami brzuszka dostała delicol i jakoś z kupkami się wyrównało ale ulewała okropnie czasem nawet samą woda i na brzuszku nie chciała leżeć bo ewidentnie bolał ją brzuszek. Ja głupia sugerując się, że mleczko enfamil jest najlepszym podawałm jej do ukończenia 3 miesięcy. Poczytałam trochę na necie opinii o Hippie, mysle sobie spróbujemy i kazałam męzowi kupic. Mała dostaje od poniedziałku z dnia na dzień przestała ulewać, nie płacze leżąc na brzuszku ,kupki są prawidłowe i mleczko pije z dużą chęcią, bo enfamilu ostatnio już nie chciała mi pic). A co ty dajesz? Jak to nie ma alergii?? Przecież w MM też jest białko, a preparat mleko zastępczy to np. nutramigen. Boże że tacy lekarze jeszcze istnieją. Nie przejmuj się głupią torbą i rób co uważasz. Co do wagi jeśli dziecko mieści się w siatkach centylowych od 25-75 to jak najbardziej w normie. Moja urodziła się z wagą 2900 mając 3 miesiące ważyła równe 6.00 kg ok 50 centyla. Podwoiła swoją wagę w ciągu tych trzech miesęcy i tak powinno być. Ja ją karmię zgodnie z wytycznymi WHO, ale ona nie zjada pełnej normy. A matką dla swojego dziecka jesteś jak najbardziej najlepszą i nikt nie ma prawa tego podważać. |
|
|
|
|
#1525 |
|
Zakorzenienie
|
http://dziendobry.tvn.pl/czaty/czat-...iem,372,c.html
tu pytania i odpowiedzi z wlasnie trwającego czatu na temat zywienia dzieci, zabieram sie za przeczytanie i odpowiedzi bo od wczorajszego wieczoru troche jeszcze popisałyscie
|
|
|
|
#1526 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- Cytat:
Dziewczyny nie wiem czy was w przychodni poinformowali, ale po szczepieniu jeżeli dziecko boli miejsce wkłucia lub jest twarde to miejsce można robić okłady z sody oczyszczonej. |
||
|
|
|
#1527 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Gdzie ta wiosna?Co do opaski to zszyj delikatnie i będzie dobra ![]() Żadna tajemnica.Moja siostra jest fotomodelką, jeździ na kontrakty do różnych krajów ,no i teraz właśnie jest w trakcie załatwiania takiego kontraktu w Japonii. |
||
|
|
|
#1528 | ||
|
Zakorzenienie
|
slicznosci
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- u nas sniezyca straszna, masakra ;/ maly przed chwila usnal ale juz cos zaczyna marudzic - to cos nie pospal.. a ja chcialam w weekend na zakupy ciuchowe sie jakies wybrac, no ale jak bedzie taka pogoda i maly jeszcze dalej katarek ma to nie wiem czy sie wybierzemy
|
|
#1529 |
|
Zakorzenienie
|
Wisienko, ja pierdziele
jakby to powiedział mój brat- olej to ciepłym moczem i nie rób nic co nie jest zwiazane z opieka nad dzieckiem, a juz na pewno co do tyczy twojego brata. A gadanie twojej matki tez jest nie w porządku- masz małe dzieciątko a ono jest wazniejsze niz wyprasowanie spodni w tej sekundzie! Ja rozumiem, ze chcesz miec posprzątane, ale w takim razie niech wszyscy szanują twoją prace w domu a nie z buciorami! ja na twoim miejscu przestałabym robic cokolwiek wtedy by zobaczyli ile robisz i moze docenili.Yellow- no, to sie nóż sam w kieszeni otwiera znajdz innego pediatre, bo to co zaprezentowała ta pani zakrawa na smiesznosc....u nas nocka marzenie, Bartus spał od 9 do 2, potem obudził sie o 7
|
|
|
|
#1530 |
|
Zakorzenienie
|
fewcia i wszystko jasne. Pozwiedza sobie kawal swiata przy okazji pracy.
Daj moze pizniej znac, gdzie do obejrzenia beda zdjecia. To mile jak w magazynach trafiam na zdjecia slicznych Polek. ezzo Godzine temu, czyli ok. 16.30 bylo 13 stopni, brak chmur i wiatru. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:05.

spał cały dzień z przerwami na papu a potem całą noc. Wczoraj praktycznie cały dzień też przespany, w kąpieli błoga minka no i od 23 do 7 rano sobie chrapał
na pytanie o skazę usłyszeliśmy że przy mleku modyfikowanym nie ma alergii, bo to nie jest mleko tylko odżywka, i że mam zajrzeć do składu to mi się włosy zjeżą, jak zobaczę czym ja dziecko karmię. A skoro pytamy o skazę, to ona ma nadzieję że nie dajemy mu Łaciatego, bo wtedy można o niej mówić... Naprawdę poczułam się jak wyrodna matka i do tego głupia bo co ja dziecku do jedzenia daję... Jak on od początku nie chciał ssać i spadł z wagi tyle w 2 doby że chcieli nas zatrzymać jeszcze... Ja tu się cieszę że sobie zdrowo rośnie a teraz to już sama nie wiem o co chodzi... Jedno jest pewne więcej tam nie pójdziemy
6 5 4 3 2 1

A teraz, na tym nacięciu w kroku mam coś, co w dotyku i wielkością przypomina groszek konserwowy.
I powtarzam - nie, TŻowi to nie przeszkadza, bo on nie jest małostkowy i mnie po prostu kocha, co by nie było, ale MI to przeszkadza, to nacięcie.
- kurczę, ja Cię podziwiam, że Ty masz siłę na tyle rzeczy! Ja to ledwo ogarniam cokolwiek, a w kuchni nie robiłam niczego już dawno, czasem jakieś jajka na śniadanie ugotuję, czy coś, a ostatnio śmietanę ubiłam, ale gdzie tam obiad! Nie mówiąc już o zmywaniu podłóg, czy coś...
Tak z czystej ciekawości.
- a wszystko dlatego, ze tyle lat trenowalam i jestem miesista, moze u Ciebie podobnie? Tak sobie mysle 

Bez przesady. I jeszcze te komentarze na temat mm. Robią, kurczę, wszystko, żeby matki, które nie mogą karmić, poczuły się jak wyrodny beton.