|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 12 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.12 |
|
2 | 4,00% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 2,00% |
| Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
25 | 50,00% |
| Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
8 | 16,00% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.12 |
|
5 | 10,00% |
| Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
6 | 12,00% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013
Cytat:
Gdybym zdecydowala sie na zamawianie z tej hurtowni to w gre wchodziloby jedynie zamowienie online, jestem z podkarpackiego wiec stanowczo za daleko ew. moze tam zadzwonie i dopytam bo cena podejrzanie niska
|
|
#3932 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013
Cześć
u nas wczoraj wizyta lekarz się zmartwił wynikami mam zrobić awidność IgG cytomegalii. Ogółem tłumaczył mi że to choroba której się w ciąży nie leczy i że jak mały rozwija się prawidłowo to będzie to tylko informacja dla pediatrów po urodzeniu Do tego mam zrobić USG tarczycy. Strasznie się zmartwiłam tą CMV. Lekarz caly czas mnie uspokajał ale jednak... Nastepną wizyte mam na 11.04 Jenny jakbyś mogła mi dopisać. Za tydzień 21 USG ![]() Poza tym mam wysokie ciśnienie które mam mierzyć 2 razy dziennie Edytowane przez niunka045 Czas edycji: 2013-03-15 o 06:57 |
|
|
|
#3933 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() powodzenia ---------- Dopisano o 07:22 ---------- Poprzedni post napisano o 07:17 ---------- Cytat:
awidność pewnie dlatego żeby sprawdzić czy nie miałaś cmv w ostatnich miesiącach podczas ciąży-ale przecież maluch rozwija się prawidłowo, i to jest najważniejsze a za USG tarczycy zaciskam kciuki ![]() i witam się porannie, i zmykam odśnieżać auto
|
|
#3934 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam sie z rana
![]() Nie spie od 6, bo wstalam ucalowac Tz i tak jakos szkoda mi sie go zrobilo, bo teraz jest tak zarobiony, ze nie ma na nic czasu w dodatku on nigdy na nic nie narzeka wiec dodatkowo martwie sie o niego.. widze ze sie niewysypia ma duzo na glowie i jeszcze ta budowa..i pierwsze siwe wlosy mnie wczoraj przerazily najgorzej ze sama nie wiem jak mu pomoc to wszystko ogarnac a on jest naprawde taki kochany.. wiec zaraz zbieram sie zajrzec do pracy zeby nie siedziec bezczynnie i rozmyslac a wiem ze im tez przyda sie jakas pomoc, to moze jakas dodatkowa kasa wpadnie Vil piszesz ze wiosna idzie? U mnie zima na calego, pelno sniegu i ciagle sypie, eh depresje jeszcze przez to zlapie , bo jak jest tak zimno to musimy co pare godzin podjezdzac na budowe zeby przepalac w piecu, w nocy tez ja chce juz wiosne! Ok, ponarzekalam z rana wiec moge sie zbierac do wyjscia, milego dnia i zycze powodzenia dla wizytujacych dzis
|
#3935 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczyny, sorry, że nie doczytam wczorajszego popołudnia, ale musze wam coś napisać.....
wczoraj byłam z tż i małą w tesco. Była już pod koniec trochę niegrzeczna i jak wychodziliśmy to niby szła za nami, ale ciągle sie zatrzymywała i marudziła i w końcu z tżem odstawiliśmy szopkę pt. to my idziemy, a ty jak chcesz to zostań. I przeszliśmy kilka kroków do przodu, obejrzałam się żeby sprawdzic czy idzie i zobaczyłam ją jak stoi w drzwiach (tych na fotokomórke zasuwanych, nie wiem jak się to nazywa) i te drzwi zamykaja się na nią.... Instynkt matki mi kazał rozpocząć dziki bieg do małej i po 3 susach padłam na chodnik bo przeszył mnie ból tak jakby na wysokości wzgórka łonowego (nie wiem jak to miejsce inaczej opisać...miednica, na wysokości między pachwinami, dół brzucha juz pod blizną czyli na samym dole?).... no i nie mogłam wstać tż mnie podniósłi chciałam powoli pójść ale nie mogłam. Jakoś wsiadłam do auta, ale od auta do domu tż musiał mnie zanieść na rękach, bo nie byłam w stanie chodzić. W domu trochę się przełamałam i na początki z pomocą tża a teraz już sama powolutku chodzę, ale sprawia mi to duży ból. Sam brzuch nie boli. Dzidziuś się rusza, więc z ciążą nic się pewnie nie stało. Martwi nie tylko, czy to może byc to spojenie łonowe....? dzwoniłam do lekarza, powiedział, że mogę przyjechać na usg, ale nie chcialam, bo Kubuś się rusza, urazu brzucha nie było... Myślę, że to coś od kręgosłupa poszło, albo to spojenie... Myślę sobie, że chyba pójdę dzisiaj do tej kliniki w ktorej rodzę i spotkam sie z rehabilitantem... rany, co o tym myslicie dziewczyny...powinnam sie bardzo martwić? boję się, że tak mi już zostanie do porodu albo dłużej i będę musiała o kulach chodzić, bo dzisiaj to raczej bez kul się nie obejdzie... |
|
|
|
#3936 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pawie_oczko za 34 tc
|
|
|
|
|
#3937 |
|
Zakorzenienie
|
Pozdrowienia z Zakopca
spadlo w nocy pól metra śniegu
|
|
#3938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a byc moze tylko nadwyrezylas sobie ?
|
|
#3939 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3940 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale fakt.. od 2 tygodni mam całkowity spokój...Tego i Tobie życzę ![]() Witam i ja
|
|
|
#3941 |
|
Zakorzenienie
|
Helooo
Color MEtro boli wzgorek przez upadek nie przez rozchodzenie sie spojenia, ![]() Metro ja bym to sprawdzila pojechala na ip i tam zrobia usg i bedziesz pewna, buziak oby bylo ok ---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ---------- Pawie za 34 tc U mnie w SZczecinie tez bialo i wiosny nie widac heee
|
#3942 | |||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry, my już byliśmy u piesków
![]() zjedliśmy śniadanko i zaraz jedziemy do dentysty ![]() Cytat:
![]() dzięki za inforacje Cytat:
2. 3. ojj, sorki ale to na szczęście zdrowa zachcianka więc godna zkuszenia się ![]() Cytat:
mam nadzieję, że jednak wszystko ok ![]() nie martw się na zapas, szkoda nerwów |
|||
|
|
|
#3943 |
|
Zakorzenienie
|
na ich stronie tam gdzie można ściągnąć aplikacje
|
|
#3944 |
|
Zakorzenienie
|
za wszystkie wizyty ale wam zazdroszczę. w sumie to wszystkiego. wizyt, wyjazdów, spacerów...
|
|
|
|
#3945 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podlewać kwiatki jeżdżę do teściowej jak wyjeżdża. A rodzice mają super sąsiadów, jak pojechali w zimie do sanatorium, to sąsiad chodził dorzucać węgiel do pieca. A jak się okazało, że w okolicy były włamania to chodzili z sąsiadką często i na zmianę żeby poświecić w domu na dłużej, później zgasić żeby nikt się nie włamał bo pusto. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szczerze bardzo Ci współczuję, ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło ![]() Później będziesz miała dwa zdrowe skarby No i cały personel Cię pozna i będziesz na Ty z lekarzami i położnymi
|
|
#3947 |
|
Wtajemniczenie
|
niunka045 głowa do góry, będzie wszystko dobrze
![]() ![]() za wczorajsze wizyty ![]() dziś mam plan oszczędzania się na maxa, wczoraj przesadziłam i myślałam że padne tak mnie plecy bolały, ciężar brzuszka już robi swoje ![]() Aaś jeszcze chwila i będziesz miała Twoje maleństwa w ramionach, i nie smutaj się, najważniejsze że jesteś pod stałą opieką ![]() wczoraj odebrałam wszystkie rzeczy apteczne, tak więc zostały do kupienia pampersy i chusteczki, w przyszłym tygodniu pakuję torbę, niech leży i się kurzy jak najdłużej
|
|
|
|
#3948 |
|
Zakorzenienie
|
Witam. To co jest za oknem to szok. W ciągu nocy nasypało ponad pół metra śniegu i dalej sypie... Jak tak pójdzie do wieczora to będzie metr. Zima zaskoczyła kierowców
|
#3949 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ma być ok +18 C
|
|
|
|
|
#3950 |
|
Zakorzenienie
|
vvgh to w średniakach się mieści
gratuluję wszystkich wizyt ![]() Dzięki za przekazanie wiadomości o Diabli Aś jeszcze troszkę słonko Za niedługo zobaczysz swoje dwa skarby
|
#3951 |
|
Zakorzenienie
|
JennyAniolek, gosiulka22, vvgh, XxXJuSstiii dziewczynki trzymam kciuki :P i czekamy na relacje :P
ja czekam na tz , poszedl z suka na spacer i do sklepu po buleczki , wczoraj upieklam ciacho to po sniadanku bedzie w sam raz )
|
#3952 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry!Pospałam za wszystkie czasy: 10h ale czuję się super rześka i wypoczęta Mam dziś w planach małe porządki, a potem SR i znajomi ![]() Na jutro umówiłam się z koleżanką na ciuch-tour i cieszę się jak głupia na to ![]() Sofcia i jej rodzice dziękują za wszystkie oklaski ![]() Cytat:
muszę poczytać kiedy zaczyna się starzeć Najwięcej historii, że coś nie tak poszło w okresie przedporodowych słyszałam własnie z udziałem starzejącego się łożyska ![]() Cytat:
Ależ dokładna relacja! Nelcia już niedługo przywita się z rodzicami Niedobrze, z tą niską hemogloiną, ale dobrze, że dopiero na koniec ciąży Cię łapie. Tylko jak z cholerstwem walczyć? Z drugiej strony 11 to wciąż w normie, więc może jakoś dotrwasz w normie do końca? ![]() Zapomniałam Wam napisać, że Sofcia też jest położona główkowo, pleckami skierowana do prawej i tam właśnie najczeście wystawia pupcię do głaskania Ciekawe czy już sobie tak zostanie ![]() Cytat:
dla kuzynki! No rzeczywiście będą bardzo bliskimi rówieśnikami ![]() Cytat:
za wizytę, no i żeby z glukozą okazało się, że nie musisz się marwić. Choć z tego co mi wiadomo, każdy przypadek powyżej normy (nawet niewiele) klasyfikują na cukrzycową dietę I jak widać, różnie to się ma do właściwej cukrzycy... A brzuch ma prawo twardnieć do kilku razy dziennie i to jest normalne Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
, żeby to był fałszywy alarm.Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#3953 |
|
Zakorzenienie
|
banka jakie ciacho??
|
#3954 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
diabli trzymaj się.. Cytat:
![]() waga przy porodzie w sam raz...Ja moich synów właśnie z taką wagą rodziłam..K..3400 a Wiko 3300...ciekawe ile ten syneczek będzie ważyl.. łożysko bardzo młodziutkie...stopień III jest najstarszy.. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
nie martw się może na zapas..będzie wszystko dobrze ..zobaczysz..Cytat:
(w tesco)...z tym bólem kochana nie zwlekaj..co by to nie było.. skoro boli tak mocno trzeba to skontrolować..może byc tak jak dziewczyny pisały nawet pękniecie błony (przepuklina) co może utrudnić poród..jak równiez złamanie spojenia łonowego..jedź sprawdzic to na ip...mam nadzieje ze to tylko nadwyrężenie wiązadeł i szybko się rozejdzie witam się ... |
|||||||
|
|
|
#3955 | |
|
Zakorzenienie
|
za 34t
![]() Cytat:
w krakowie też sporo.. aa no i dziś mamy z Ignaśkiem studniówkę także synek stawia wszystkim ciotkom koktajle owocowe
|
|
#3956 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam w 34 tc
![]() Wczoraj miałam kiepski dzień. Najpierw zorientowałam sie że ktoś wykupił mi buciki na all a prosiłam o to TŻta od 3 dni ale on oczywiście "zrobi to później bo na pewno nikt nie wykupi". Wkurzyłam się na maxa i wydarłam na niego jak nie wiem co. Później mi trochę głupio było bo to tylko buciki ale kurde to nie był pierwszy raz kiedy go poprosiłam żeby mi coś zamówił i zanim on się za to zabrał to było za późno Później poszłam do sklepu i oczywiście się potknęłam ![]() Poszłam jeszcze do biedronki i ludzi było tyle jakby co rozdawali za darmo. Nawet na święta był mniejszy ruch ![]() Z pozytywnych rzeczy to kupiłam sobie odżywkę do włosów i hennę do brwi i rzęs. Trochę się zdziwiłam bo droga była (14 zł) a zawzse jakieś grosze dawałam. No jest jej DUŻO więc starczy mi na DŁUUUUUUUGO i jest na prawdę fajna. Szybko barwi i łatwo się później zmywa, zero śladów na skórze. Moja mała od paru dni szaleje strasznie. Momentami sprawia mi taki ból że aż krzyknę. Chyba już ma mało miejsca i daje mamusi popalić. I przestawiła sobie dzień z nocą mam nadzieje że jej tak nie zostanie ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja relacja będzie jutro popołudniu dopiero dziś po wizycie jedziemy do znajomych a jutro znów szkoła Oczko za wizytę ![]() Cześć Dziś mają mi przyjechać moje chusty
|
|
|
|
|
#3959 |
|
Zakorzenienie
|
biszkopt- oczywisie sama zrobilam przecielam , przelozylam budyniem smietankowym, a na wierzch ubulam smietane i posypalam inka :P
a wlasnei ja w 30 jak bylam na usg mialam lozysko II stopnia , od czego to zalezy , czytam ze niektore ciezarne w 34 tc maja dalej I stopien hmmm
|
#3960 |
|
Zakorzenienie
|
Hump słońce brawa za 100dniówkę
Sharp brawa za 34 tydzień Zmienia się środek ciężkości, także uważaj na was;*u nas dziś zaczynamy w takim razie 27 bańka mmm zjadłabym ![]() Ja chyba zrobię naleśniki z serem... +krupnik już ugotowany.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:30.

A z tym cennikiem to mają pokręcone
[COLOR="Silver"]
ew. moze tam zadzwonie i dopytam bo cena podejrzanie niska

u nas wczoraj wizyta lekarz się zmartwił wynikami mam zrobić awidność IgG cytomegalii. Ogółem tłumaczył mi że to choroba której się w ciąży nie leczy i że jak mały rozwija się prawidłowo to będzie to tylko informacja dla pediatrów po urodzeniu
Do tego mam zrobić USG tarczycy. Strasznie się zmartwiłam tą CMV. Lekarz caly czas mnie uspokajał ale jednak... Nastepną wizyte mam na 11.04 Jenny jakbyś mogła mi dopisać. Za tydzień 21 USG 
stwierdził, że szyjka długa, zamknięta i dobrze trzyma - jak zwykle to badanie trochę bolało
mimo mistrzowskiej diety i brania witamin (tak btw. jak mniej uwagi zwracałam na jedzenie i nie brałam żadnych witamin to była lepsza 

ja chce juz wiosne! 

klask i:

dzień dobry!
ale czuję się super rześka i wypoczęta 

także synek stawia wszystkim ciotkom koktajle owocowe