|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 12 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.12 |
|
2 | 4,00% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 2,00% |
| Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
25 | 50,00% |
| Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
8 | 16,00% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.12 |
|
5 | 10,00% |
| Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
6 | 12,00% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013
Cytat:
A czy ktoś nie wie kiedy będzie go można oglądnąć w Krakowie i gdzie???
Edytowane przez Innocence_89 Czas edycji: 2013-03-14 o 21:54 |
|
|
|
|
#3902 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013
Lonely ale fajni z Was znajomi, zostawili Wam psy i tak sie opiekujecie
![]() My na wakacje zostawiliśmy mieszkanie znajomym, którzy mieszkaja w bloku na przeciwko.. Wyjechaliśmy na 2 tygodnie.. 2 dni przed naszym powrotem wysłali smsa kiedy wracamy.. okazało się za myśleli ze pojechaliśmy na tydzien, wiec po tygodniu pojechali do rodziców.. Tylko wpadli tuż przed naszym przyjazdem poodlewali znowu kwiatki bo pousychaly.. Jedngo storczyka nam zalali i już był nie do uratowania.. Dobrze ze zwierząt nie mieliśmy bo by nam zdechly.. A znowu rok wczesniej pojechaliśmy na tydzien to się do nas przeprowadzili.. Niby ok.. ale jakoś tak sie nie spodziewałam, że jak mieszkają na przeciwko to się przeprowadza.. i zrobili sobie u nas male wakacje, kąpali się, spali w naszym lózku, oglądali u nas tv.. no normalnie wszystko.. jakoś tak dziwnie dla mnie.. Edytowane przez maarchewka Czas edycji: 2013-03-14 o 21:25 |
|
|
|
#3903 |
|
Rozeznanie
|
nam położne kazały wziąć sztućce i kubek i jeśli chodzi o napoje w małych butelkach to najlepiej te z dziubkiem
i coś słodkiego na porodówke i 2 osobne torny jedna z dokumentami portfelem i tel a drugą dużą z reszta
|
|
|
|
#3904 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3905 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3906 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za synka
|
|
#3907 |
|
Rozeznanie
|
Paulina87 za 29tc
![]() Antoinetteeza 26 tc ![]() Angie83za 32 tc
|
|
|
|
#3908 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na szczęście jak my wyjeżdżamy to kotem zajmują się moi bracia i moja mama dobranoc
|
|
|
|
|
#3909 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dla Sofci! zaraz nadrobię jednym okiem cokolwiek i napiszę co u nas
|
|
#3910 |
|
Zakorzenienie
|
no my niestety musimy zdawać się na znajomych.. tzn nasi bardziej odpowiedzialni mieszkają sporo dalej i nie chcieliśmy kogoś obarczać zeby godzinę tracił na podlanie kwiatków.. stąd prośba do tych z naprzeciwka.. tylko zawszze się boimy ze nie będzie do czego wracac bo zjarają chalupe albo zaleją..
|
|
|
|
#3911 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za wizytę .Istopień łożyska to bardzo dobrze . Stopnie łożyska okreslają jego starzenie się a są trzy
|
|
|
|
|
#3912 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3913 | |
|
Zakorzenienie
|
Już wróciliśmy, pieski ładnie zjadły to co dostały, wybiegały się i już je zamknęliśmy w ich sypialni. Pościeliliśmy im jeszcze bo koce pościągały, wygłaskaliśmy je dla otuchy
Cytat:
![]() Ci nasi znajomi mieszkają dwa osiedla dalej, mamy do nich jakieś 3 km. Oferowali nam przeprowadzkę, z jednej strony fajnie bo nie musielibyśmy z samego rana się zrywać i pędzić do psów.. ale jakoś sobie tego nie wyobrażam, to nie są aż tacy dobzi znajomi żebym miała u nich zamieszkać, zwłaszcza podczas ich nieobecności.. nie czułabym się komfortowo, jakoś tak mi głupio. Im pewnie byłoby to na rękę, bo mają duży dom, sporą działkę, zostawili 3 samochody, no i najważniejsze psy miałyby towarzystwo.. A tak musimy tam jeździć minimum 4x dziennie. Na szczęście pojechali tylko na 3 dni więc jakoś się przemęczymy. zarówno ja jak i Tż jesteśmy bardzo pomocni i dla innych jesteśmy w stanie na prawdę wiele zrobić.. niestety wielokrotnie sparzyliśmy się na tym, czasem nie warto być zbyt dobrym.. ale dzięki temu mamy bardzo wyselekcjonowanych znajomych lecę dalej nadrabiać |
|
|
|
|
#3914 |
|
Zadomowienie
|
mam do was takie pytanko bo byłam wczoraj u lekarza powiedizłą ze dół brzucha twardy ale poza tym nic niepokojącego sie nie dzieje zeby poleżeć do świąt ale dziwnie mnie ciągnie ten brzuch na dole i nie wiem czy to ciezar dziecka tak uciska ??? bo to nie można nazwac bólem tylko takim uciskiem, ciągnięciem. Z drugiej strony skoro wczoraj mnie badał i nic nie stwierdził to chyba nie bede panikować a z drugiej strony moze czegoś nie zauważył już sama nie wiem ...
|
|
|
|
#3915 |
|
Rozeznanie
|
W końcu nadrobiłam
![]() Teraz moge napisac co u mnie Byliśmy wczoraj na ćwiczeniach ze szkoły rodzenia. Ćwiczyliśmy min oddechy w fazie skurczu a przy okazji zaoszczedziliśmy z Tż kilka stówek bo podjechaliśmy pod miejsce gdzie zawsze parkujemy a tam stoi inny samochód z blokada na kołach Mojemu Tż aż sie goraco zrobiło bo mieliśmy tam stanąć![]() Przed SR byliśmy tez zsuperowym sklepie dziecięcym oglądaliśmy wózki mają tam ogromną ilość wóżków praktycznie wszystkie firmy które znam a ceny są takie jak na allegro i rabat jeszcze dają ,jedynie co mnie wqrzyło to facet z obsługi nic nam nie potrafił powiedzieć na temat tych wózków jakbym go za język nie wyciągnęła co chwile to bym sie nic nie dowiedziała a i tak nic nowego mi nie powiedział. Myślałam ze mi pokaże kazdą firme powie który wózek warto kupić a on podszedł do sprawy "ja nie wiem na czym Państwu zależy, i cena=jakość" i uznał ze nie będzie mi pokazywał innych modeli niż te co wymieniłam zeby mi nie mącic w głowe Jak narazie obstawiamy model Jedo Fyn Memo![]() ---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- AHa i wizyte mam na 29 marca
|
|
|
|
#3916 |
|
Wtajemniczenie
|
Ok, więc zdaję relację z wizyty - ogólnie wszystko dobrze
Córeczka pozostaje niezmiennie córeczką, dziś tzn. w 32t6d ważyła (+/- 15%) - 1927 g. Na siatce centylowej jest to dokładnie minimalnie poniżej standardowego średniaka, czyli, że przy takim jej wzroście w 38-40 tc może ważyć około 3200. Tak więc cesarka z powodu dużej ilości kg dziecka na pewno mi nie grozi Gin też stwierdził, że poród nie powinien być przedwczesny, wg niego powinnam spokojnie donosić jeszcze z 4-5 tyg. Szyjki nie mierzył głowicą co do mm, bo mówił, że teraz nie ma to sensu, bo gołym okiem i gmerającą łapą stwierdził, że szyjka długa, zamknięta i dobrze trzyma - jak zwykle to badanie trochę bolało ![]() Cała budowa, czyli czaszka, mózgowie, kręgosłup, klatka piersiowa, serduszko, jama brzuszna, pęcherz moczowy, nerki zostały dokładnie sprawdzone i wszystko z nimi Ok. Łożysko jest na ścianie tylnej, nie przoduje i przylega w pełni, jest I stopnia. Pępowina i ilość płynu owodniowego też prawidłowa. Mała jak ustawiła się główkowo tak pozostała i mam nadzieję, że już nie zmieni pozycji. A i od ostatniej wizyty schudłam 0,5 kg co wydało mi się trochę dziwne, ale gin. mówił, żeby się tym zbytnio nie przejmować - może to być spowodowane obrzękami, które raz są większe a raz mniejsze, skontrolujemy to za 2 tyg. bo teraz co tyle będziemy się widywać, więc juuuuuż zbliżamy się finałuuu aaa i hemoglobina też leci mi w dół, startowałam z 12.7 teraz mam 11 mimo mistrzowskiej diety i brania witamin (tak btw. jak mniej uwagi zwracałam na jedzenie i nie brałam żadnych witamin to była lepsza ![]() JENNY - proszę dopisz mi następną wizytę na 28 marca
|
#3917 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tylko u mnie te twardnienia i ta "ciężkość" może być wynikiem nerwów. Cytat:
|
|
#3918 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za wizyte
|
|
|
|
|
#3919 |
|
Zakorzenienie
|
helou... nie wiem, czy mam was nadrabiać, bo chyba już padam... tylko się zastanawiam, czy jeszcze coś zjeść, żeby przetrwać do glukozy i jakiegoś normalnego posiłku
![]() ---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- ech, zjem lepiej!
|
#3920 |
|
Wtajemniczenie
|
Ash, Pawie Oczko,
za wizyty !!! coraz fajniejsze są te relacje, maleństwa coraz większe ![]() a ja mam nowego członka rodziny - kuzynka wieczorem urodziła synka
|
|
|
|
#3921 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cholercia...
nie chce mi się sytować kolejny raz.. Meli- trzymam kciuki za pracę i rycerza na białym koniu do tych tomków to miałaś strasznego pecha.. co za dupki ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
i mam zamiar właśnie tak uczynić ![]() Cytat:
zwłaszcza od siedzenia..ćwiczenia i masaże wykonywane przez Tż uśmierzają ból na szczęście na SR mamy worki saco i wygodnie się siedzi ![]() moja mamusia pracuje na świetlicy z dziećmi, często jej pomagałam i różne takie kartki z dzieciakami robiliśmy fajna sprawa Cytat:
![]() za potwierdzenie płci, witamy ponownie w niebieskim klubie ![]() dzięki za info od Diabli.. Bidulka ![]() ale najważniejsze, że nie ma zagrożenia wcześniejszym porodem |
|||||
|
|
|
#3922 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla SofciCytat:
Cytat:
![]() jejjjj... jak Wam już mało zostało ![]()
|
|||
|
|
|
#3923 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Dopiero mam chwilę i chęci, żeby się odezwać ![]() Dziś zamiast na Bezpiecznym Maluchu to wylądowaliśmy w Ikei Chodziliśmy ok 2h, ale pooglądałam sobie stół do przewijania i wstępnie mamy wybrany + pojemniki do mocowania z boku np. na waciki, kosmetyki itd, Ptyś dostał od taty pacynkę sowę (chyba Cynamon_owa o niej pisała ? ![]() Nie robiliśmy zdjęć, a na necie jak szukam to nie ma wrr ![]() Poza tym dziś pierwszy raz poczułam jak mi brzuch twardnieje :/ no i od jakiś 2 dni bolą mnie stopy
Edytowane przez JennyAniolek Czas edycji: 2013-03-14 o 22:49 |
|
|
|
#3924 |
|
Zakorzenienie
|
uffff... nadrobiłam
i padam ![]() Jutro o 7 musimy być już u piesków żeby dać im jedzonko i wypuścić na dwór ![]() o 9 jedziemy oboje do dentysty.. już mam małego stracha ![]() Dzisiaj na SR mieliśmy zajęcia o porodzie. Położna tłumaczyła jak liczyć czas co ile są skurcze- pierwsze pytanie jakie usłyszymy w szpitalu to właśnie: od której godziny i co ile ma pani skurcze jak oddychać w fazie skurczu.. jak odróżnić skurcze przepowiadające od skurczy porodowych- te pierwsze są nieregularne i zawsze po 2h przechodzą. Te drugie są coraz silniejsze, regularne, a czas ich występowania skraca się.. kiedy jechać do szpitala- koniecznie kiedy wody odejdą, kiedy skurcze są co ok 5 minut, albo dłużej ale boimy się i wolimy być pod opieką ćwiczyliśmy oddychanie w fazie skurczu- oddychanie przeponą |
|
|
|
#3925 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gratulacje! ![]() ![]() ![]() Cytat:
dla Sofci za wagę, duża panienka ![]() Cytat:
![]() Kolejna duża panienka ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ---------- Zjedz zjedz ![]() ---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ---------- Cytat:
![]() Fajnie, że Przemuś będzie miał kuzyna (?) w podobnym wieku
|
||||
|
|
|
#3926 |
|
Zakorzenienie
|
uciekam, dobrej nocki
|
|
|
|
#3927 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() za wizyty dziewczyny i zdrowe dzieciaczki ![]() Justyna trzymam za jutrzejszą wizytę na policjiDiabli - dobrze, że Cię w tym szpitalu porządnie badają, a nie takie "hop siup" i na siłę wysłanie do domku. A już w ogóle byłoby dobrze jakby się faktycznie okazało, że to tylko podrażnienie małe od tabletek i nic poważnego Dziewczyny ja dziś też byłam na SR i mam jedną ciekawostkę. Mówiliśmy o lewatywie w szpitalu i tutaj nowości nie ma, tylko taka, że trza samemu powiedzieć, że się chce, oni tego nie proponują. Ale ale....położna dała nam "przepis" na domową "lewatywę", którą osobiście zaleca robić dopiero koło 38 tc i później. Podobno nie trzeba się obawiać, że wywoła poród bo jeśli macica nie jest gotowa do porodu to nic się nie dzieje, natomiast jeśli macica jest gotowa do porodu to faktycznie może przy okazji sprowokować skurcze, a to dlatego, że napój, który w ramach tej lewatywy wypijemy ( zaraz przepis) idąc od góry i prowokując te nasze złogi kałowe do wydalenia może postymulować macicę. Zapewniała jednak, że jak macica nie będzie gotowa do porodu to nic się nie stanie. A oto przepis jakby któraś chciała ( do wypicia pół szklanki wody + 2 łyżeczki olejku rycynowego + można sobie wkropić cytrynę. I super się cieszę, bo okazało się, że nie muszę do szpitala brać ze sobą ciuszków dla dziecka. Cieszy mnie to ogromnie bo już się zastanawiałam czy pakować 2 czy 3 rozmiary
|
|
#3928 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Kupiłam na początku ciąży i jestem bardzo zadowolona ![]() Cytat:
(początek czerwca). Przydałyby się jeszcze z 1-2 osoby, w tym na pewno ktoś z drugiej połowy czerwca ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Specjalistyczne badanie, czyli co ? GBS ?? Cytat:
A z tym cennikiem to mają pokręcone ![]() ---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez JennyAniolek Czas edycji: 2013-03-14 o 23:43 |
|||||||||
|
|
|
#3929 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(Nie urażając nikogo, jeśli któraś z Was jest ŚJ)Chyba nawet kiedyś w jakiejś gazecie czytałam artykuł, że młoda dziewczyna wolała umrzeć niż dać sobie przetoczyć krew ...Cytat:
![]() Cytat:
Nam gin podaje wagę na każdej wizycie ![]() Cytat:
![]() Gratulacje! ![]() https://www.facebook.com/PawelZawitkowski --- Nie mam siły więcej nadrabiać Do usłyszenia jutro Edytowane przez JennyAniolek Czas edycji: 2013-03-14 o 23:56 |
||||
|
|
|
#3930 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na szczęście wystarczyło badanie za 150 zł a nie 800 jak początkowo mówili w laboratoriach ![]() dziewczyny ... wiosna idzie !!! wszędzie widzę kocią sierść, na panelach i łóżku
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:20.

Storczykomaniaczka : 25
i coś słodkiego na porodówke

na szczęście jak my wyjeżdżamy to kotem zajmują się moi bracia i moja mama 

mimo mistrzowskiej diety i brania witamin (tak btw. jak mniej uwagi zwracałam na jedzenie i nie brałam żadnych witamin to była lepsza 
zwłaszcza od siedzenia..
za jutrzejszą wizytę na policji
07.07.2012