Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: A nazwa IV części wątku mamuś wrześniowo-październikowych brzmieć będzie:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. IV 23 42,59%
Wyskakują naprzód brzuszki, bo w nich rosną jesienne maluszki 8 14,81%
Słońca już wyczekujemy, bo wystawić brzuszki chcemy mamusie IX-X.2013 11 20,37%
Na słoneczko już czekamy - dzidzie i ich boskie mamy IX-X.2013 5 9,26%
wrzesniowo-pazdziernikowe mamusie czekaja na swoje brzusie 4 7,41%
Non-stop dużo tu gadamy i na jesień wciąż czekamy 3 5,56%
Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-15, 10:08   #601
Snow_White1
Wtajemniczenie

Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III

Cytat:
Napisane przez Selay Pokaż wiadomość
Kod:
Po czym to poznać???
to jest moja 3cia ciaza, pierwsza starcilam w 9tyg a druga szczesliwie donosilam (w niej poczulam ruchy w 16tyg dopiero) ...ale teraz jak wiem jakie one sa to juz teraz je czuje. jak klade reke na brzuch, tak ponizej pepka (zawsze jakos tak z lewj strony troche) i trzymam w nieruchu to poparu sekunach czuje takie polsowanie-jakby cos w srodku zylo...a nawet jak mam szczescie jak dzis to tak jakby male jablko sie troche przesowalo z jednego miejsca w drugie lub podskoczylo. trzeba sie wsluchac bo nasze malestwa tam przeciez sa i jak ktos dobrze zna swoj organizm i wie ze mu w brzuchy jedynie "burczy" to wyczuje takie zmiany. im wiekszy dzieciaczek tym latwiej wyczuc. aaa i niejest prawda ze jak ktos jest szczuply to szybciej je wyczuje, ja do chudzinek nienaleze
Ok, to będę nasłuchiwać Ja za moment kończę 15 tc, a czytałam, że pierwsze ruchy można właśnie wyczuć między 16 a 22 tc

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
tak, ja, pochodzę. a co?
Bo ja też jestem z Sieradza
Stary 2013-03-15, 10:10   #602
87czarna
Zakorzenienie

papalinka chyba nie mam nospy, ale w razie czego kupię Dzisiaj też mnie troche boli:-/

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 10:10   #603
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Selay Pokaż wiadomość
vea7 spytaj sie prosze mamy czy spotkala sie z przypadkiem kiedy kobieta chora na niedoczynnosc przy TSH w pierszym trymestrze okolo 7 i ft3 i ft4 w polowie norm, dotego ma Himosito urodzila chore dziecko mimo brania lekow jak Eutyrox?
jestem na dawce Euthyrox -150
...ja mam taka sytuacje i strasznie sie stresuje, bo na necie okropne rzeczy pisza jak ma sie TSH wysokie i jest sie w ciazy (dodam dla ciekowski ze zaszlam w ciaze przy TSH 77!!!, co lekarz nazwal CUDEM)

czarna bardzo sie ciesze, ze z malenstwem OK i trzymamy kciuki (w 2pacu )
wow to na prawde mialas wielkie to tsh... ja mialam najwiecej 12 i lekarz stwierdzil ze to duzo... a dowiedzialas sie o chorobie jak juz bylas w ciazy czy wczesniej?? bo szczerze mowiac to dziwie się, że lekarz przy takim tsh nie zabronil ci staran... ja raz poronilam i potem mi wyszly problemy z tarczyca i wlasnie Hashimoto i lekarz powiedzial zebym na razie wstrzymala sie ze staraniami az mi sie wszystko nie unormuje... i tak czekalam prawie rok na zielone swiatlo ale wolalam to niz zycie w stresie ze cos moze sie stac... wlasnie wczoraj robilam tsh i ft4 - dzisiaj po poludniu bede dzwonic po wyniki... przed ciaza mialam tsh 1,06 wiec idealne, ale zaraz po zajsciu skoczylo na 2,86... troche zwiekszylam dawke i bylo 2,24... ciekawe jak sytuacja ma sie teraz...

trzymam kciuki by u Ciebie bylo wszystko dobrze koniecznie czesto to kontroluj bo to jest bardzo wazne w ciazy... ja teraz powtarzam wyniki co miesiac zeby miec pewnosc ze nic sie nie dzieje...

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
na porodowce spotkalam sie z przypadkiem ze rosnaca macica uciskala na moczowód tak skutecznie ze pecherz byl ciagle pusty a nerki pelne moczu. dziewczyna chodzila z cewnikiem cala ciaze. oby u ciebie tak nie bylo...
u mnie pecherz byl mega full, normalnie lekarz nie mogl uwierzyc, widac bylo na usg ze jest mega rozciagniety i napchany... zreszta bylo widac bo brzuch mi urosl o 100 % ale przynajmniej wiem ze spodnie ciazowe mi jeszcze dlugo nie potrzebne bo w normalne bez problemu sie dopielam jak mnie podpieli do tego cewnika to lecialo jak niagara hahaha mam nadzieje ze to mi sie nie powtorzy...

Cytat:
Napisane przez zmienniczka Pokaż wiadomość
no to sie chwale a co
zdjecie w czerwonej bluzce to 9 tydz 4 dzien a w czarnej dzisiejsze 11 tydz 4 dzien

sorki, cos mi sie pokopalo z zalacznikami-0ponizej sie powtorzylo
wow ale wielki brzuszek!!
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 10:11   #604
your Angel
czyli Endżi

Cytat:
Napisane przez zmienniczka Pokaż wiadomość
na buzi bylam zawsze szczupla...wszystko wlazi mi w dupe, biodra i uda...no i zaczelo w brzuch
No to po kobiecemu, taka Twoja uroda

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Dorisha, super!!

Ja mam wielkiego zaroztępionego flaka i ogólnie jak tż pcha łapy to warczę. Też miałam plany na Chodakowską, brzuszki i inne cuda ale jakoś tak wyszło że nie zdążyłam
Ja miałam postanowienie noworoczne, z którym wystartowałam już od grudnia. A w połowie lutego wyszło szydło z worka Miałam potem stracha, że małemu mogło się coś stać w trakcie tych moich wygibasów i skoków

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
ufff ale sie rozpisalam...
To super wiadomości! Super, że udało się ulżyć i ustalić przyczynę.

Powodzenia na Waszych USG dzisiaj, będzie dobrze

Mój chłop wczoraj wyciął fotkę z USG, która mu się najbardziej podobała, pocałował i schował do portfela - aż się wzruszyłam z lekka
Stary 2013-03-15, 10:12   #605
87czarna
Zakorzenienie

Zostało mi też kilka tabletek duphastonu, ale chyba bez sensu brać, skoro jest ich mało...

Stary 2013-03-15, 10:18   #606
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
We Wrocławiu to nie wiem, co Ci doradzić, bo jestem z Łodzi
Ja akurat mam wygodnie, bo zajęcia 16:30 i dojazd z pracy zajmuje mi 10 min.

Coś mi się pomyliło że z Wrocławia jesteś. Jakieś przewidzenia miałam
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 10:21   #607
tancerka212
Zakorzenienie

Samba ale ulga że wszystko ok- prawie litr siku uzbierałaś- przecież brzuch to musiał cię boleć jak cholera... pamiętam że raz na usg parę lat temu poszła i kazali przyjść z pełnym pęcherzem no to przyszłam ale na miejscu okazało się że jest opóźnienie to już tak mnie brzuch bolał że się popłakałam w poczekalni a co mówić jakbym cały dzień tam miała czekać i też mi brzuch wtedy wywaliło że lekarka myślała że w ciąży jestem no ale to dobrze że jest dobrze ufffffff
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 10:21   #608
wiktom
Raczkowanie

A czy jest ktoś z Poznania?
wiktom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 10:22   #609
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Bo ja też jestem z Sieradza
wow
Ja się w ogóle zastanawiam czy nie przyjechać do S-dza rodzić,bo wujek zna tamtejszego ordynatora. A moja lekarka w Łodzi nie pracuje w szpitalu.

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2013-03-15 o 10:27
inwersja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 10:25   #610
akaja_2004
Raczkowanie

GG do akaja_2004

Cytat:
Napisane przez wiktom Pokaż wiadomość
A czy jest ktoś z Poznania?
ja jestem
akaja_2004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 10:29   #611
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Zostało mi też kilka tabletek duphastonu, ale chyba bez sensu brać, skoro jest ich mało...
No nie wiem sama. Może doczekasz spokojnie do tej wizyty zaplanowanej, a jakby co to idź do tego polskiego ginekologa Będzie dobrze!

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 10:31   #612
Selay
Raczkowanie

SAMBAdiJANEIRO ja po pierwszym poronieniu tarczyce mialam Ok, tzn TSH zupelnie w normie itd, przy drugiej moje TSH to okolo 2,5 wiec tez OK mimo wszystko lekarz ginekolog z PL dal mi eutyrox 25 tak profilaktycznie, po porodzie przestalam brac bo jak swteirdzil wszystko bylo ok wiec niebylo sensu kontynuowac. po porodzie niemialam mleka wiec polozna dala mi tabletki na polepszenie laktacji, pomoglo ale jak sie okazalo wplynelo to na moje TSH, niewiedzialam dopoki standardowo dla pewnosci nie sprawdzialm 2go stycznia TSH i wtedy wow 77...dwa tygodnie pozniej dowiedzialam sie ze jestem w ciazy....wiec sama tego nieplanowalam wrecz sie zabezpieczalam przed zajsciem, jednak bylo zapozno teraz widuje endo co 4 tyg. obecnie mam dawke 150 i moje ostatnie TSH bede znala 25go marca, badajac je 4tyg temu bylo 7 i ft3, ft4 w normie (w polowie)....ponoc ft4 jest w ciazy najwazniejsze a to mam niby w normie od 5-6tyd ciazy
Selay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 10:37   #613
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
wow
Ja się w ogóle zastanawiam czy nie przyjechać do S-dza rodzić,bo wujek zna tamtejszego ordynatora. A moja lekarka w Łodzi nie pracuje w szpitalu.
Ja masz jakieś znajomości... ja jakoś nie mam przekonania do sieradzkiego szpitala i ogólnie tamtejszych lekarzy, ale jak kogoś znasz, to na pewno jest inaczej i warto to rozważyć
Stary 2013-03-15, 10:39   #614
wiktom
Raczkowanie

akaja - super, witam się

Orientujesz się może gdzie w Poznaniu są zajęcia z jogi dla ciężarówek.
Tylko tym mogę się zająć. Niestety nie mogę wrócić do biegania, ani chodzić na basen, praktycznie żadnej aktywności fizycznej Lekarz mi zabronił, bo ma łożysko przodujące
wiktom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 10:41   #615
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Mam opiekę finansowaną przez firmę w Medicoverze i stwierdziłam, że będę z niej korzystać, żeby nie płacić prywatnie. Jestem ogólnie zadowolona, wybrałam dr Kindah Mo Akoel.
pytałam ale chyba nei zauważyłaś na te zajęcia chodzisz do Rytmu? Jesli tak, to do którego
też mam pakiet firmowy w Medicoverze, może pracujemy w jednej firmie ? Byłam 2-3 razy u dr Kindah, ale to nie były miłe wizyty... źle ta Panią wspominam :/

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 10:42   #616
akaja_2004
Raczkowanie

GG do akaja_2004

Cytat:
Napisane przez wiktom Pokaż wiadomość
akaja - super, witam się

Orientujesz się może gdzie w Poznaniu są zajęcia z jogi dla ciężarówek.
Tylko tym mogę się zająć. Niestety nie mogę wrócić do biegania, ani chodzić na basen, praktycznie żadnej aktywności fizycznej Lekarz mi zabronił, bo ma łożysko przodujące
Witam :P
Niestety nie wiem , bo ja z tych " mało ruchliwych " jestem ...
akaja_2004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 10:43   #617
bojatoja
Zakorzenienie

A dziewczyny znacie jakieś ćwiczenia, które można wykonywać w ciąży?
Czekam jak się zrobi ciepło bo przynajmniej na dłuższe spacery można wyjść.
Basen odpada bo nie mogę długo przebywać w wodzie bo mdleje.
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 10:48   #618
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Ja masz jakieś znajomości... ja jakoś nie mam przekonania do sieradzkiego szpitala i ogólnie tamtejszych lekarzy, ale jak kogoś znasz, to na pewno jest inaczej i warto to rozważyć
leżałam tam pare dni, bo akkurat odwiedzałam rodziców i taka mnie niespodzianka spotkała. położne wydały się ok, lekarze na dyżurach raczej masakra, ale wszyscy słuchają się ordynatora, a ten jest b. w porządku

niestety jak się nie ma "swojego" lekarza na oddziale to jest porażka, koleżankę kuzynki potraktowali w Madurowiczu jak śmiecia, 5 dni chodziła z martwą ciążą i nie chcieli się nią zająć, bo jej lekarka nie pracowała w szpitalu (a chodziła do tej samej, do której chodzę ja)
Stary 2013-03-15, 10:48   #619
LaLoca
Zakorzenienie

Witam z rana koszmarna zima u nas! ledwo do pracy dojechałam i teraz boje się powrotużałuję, że nie zostałam w domu :/
Mam dwa pytania
Czy Któraś łyka Falvit Mama? kupiłam sobie w aptece internetowej i mam stracha, że mi nie podejdzie. W internecie ma dobre opinie. Teraz łykam Prenatal Complex na Itr., ale drugi się zbliża i chcę zmienić.
Drugie pytanie co dzisiaj jemy na obiad?
LaLoca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 10:49   #620
mariiasia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
jejku !!! Czy u was tez zima szaleje na całego????!!!! U mnie wieje do tego straszny wiatr i mam zaspy pod domem(całą zimę tak nie bylo). Jak ja się wydostane z domu do Rzeszowa MIałam rajtek nie ubierac bo nie lubie ale takie ziuziu na polu że jednak na nie się skuszę
u nas (koło Krk) jest -5 stopni, piździ a zaspy takie, że aż się niedobrze robi jak się na to patrzy

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Pędzę do pracy, bo późnooooo, a ja muszę wcześniej wyjść na USG, bo z godzinę to będę jechać na pewno. Gópie korki
A w pt to już w ogóle nie da się jeździć.

Próbuję się nie stresować przed USG, ale gdzieś tam z tyłu głowy siedzi taka małpa i mówi: "A co jeśli nie jest ok? A co jeśli coś będzie źle?"
wszystko będzie dobrze

Cytat:
Czeszko
Zaraz Was ponadrabiam, ale najpierw napisze, ze zyje bo widze, ze sie martwilyscie kochane wczoraj juz nie mialam sily po dniu pelnym wrażeń...

więc tak, wszystko zaczęło się od tego, że rano byłam na pobraniu krwi i chciało mi się siku, ale ponieważ tak jakoś śmiesznie wołali to postanowiłam zaczekać, aż przyjdzie moja kolej i iść do toalety... nio i pobrali krew, poszlam się załatwić i nie mogę... no ale zero paniki bo czasem mi się tak zdarzało w miejscach publicznych, szczegolnie jak byla kolejka, mowie jade do domu tam sie wysiusiam.... jeszcze po drodze zakupy zrobilam, bo chcialo mi sie ale nie jakos bardzo... przyjechalam do domu kolo 11 i dalej nic nie moge zrobic, wiec glupia dolalam oliwy do ognia bo wypilam szklanke wody i kawe latte w nadziei ze popusci... nic z tego... 17 razy bralam cieply prysznic, wyprobowalam wszystkie pozycje sikania ale bolalo coraz bardziej... gin powiedzial ze moge przyjechac i on zbada czy w moczu sa bakterie, ale jak sie dowiedzial ze w ogole nie moge zrobic to kazal mi jechac do szpitala... wiec ja po meza i do szpitala...

w szpitalu bardzo milo mnie potraktowali, lekarz przyjal mnie bez kolejki, wzial nawet na usg na inny oddzial, bo ich bylo zajete, dziwil sie ze pecherz faktycznie mega mega pelny, potem popedzal pielegniary zeby przygotowywaly sale do cewnikowania bo wiedzial jak mnie boli...nie moglam stac ani siedziec... masakra... a brzuch mi tak wydelo ze pielegniarka po wszystkim powiedziala, ze wlasnie cos za duzy jej sie wydawal na 15 tc w kazdym razie sciagneli ze mnie 900 ml plynu... az sie poplakalam ze szczescia jak sie lalo hahaha a po wszystkim to myslalam ze wycaluje ta pielegniare i lekarza... lekarz powiedzial ze nie wiadomo co sie stalo, ze mozliwe ze za dlugo przetrzymalam (ale do 1 proby siku trzymalam moze z pol h i nie chcialo mi sie jakos strasznie) albo ze moze dziecko ucisnelo na pecherz... zreszta jak robil usg to bylo widac ze macica uciska pecherz a pecherz macice... mam nadzieje ze dzidzi sie nic nie stalo... widzialam, ale tylko przelotem jak jezdzil po pecherzu ze jest juz duza, ale nie widzialam zadnych ruchow ani nic... w kazdym razie powiedzial ze jakby mi sie cos takiego jeszcze zdarzylo to mam na nic nie czekac tylko od razu przyjezdzac... a w moczu nie bylo zadnych bakterii i nie mam nic zazywac...

no a maz stwierdzil ze juz super plynnie po niemiecku gadam bo faktycznie wszystko rozumialam i odpowiadalam ale wczoraj tak mnie bolalo zebym sie po chinsku dogadala...

wczoraj po wszystkim jeszcze pojechalismy do tego laryngologa bo moj maz mial akurat wizyte i inaczej by przepadlo skierowanie i siedzielismy tam prawie 3 godziny... ale tez jestem w szoku bo oprocz szczegolowych badan nosa i innych (maz ma skrzywiona przegrode i przez to problemy z oddychaniem czasem) zrobili mu na miejscu kompletne testy alergiczne bo gosciu stwierdzil ze trzeba wykluczyc alergie... takze kurcze jestem po raz kolejny pod wrazeniem tutejszej sluzby zdrowia...

bylismy w domu po 20 dopiero i wykonczeni tymi wrazeniami, wiec juz nawet nie myslalam o necie...w dodatku glodni tylko o sniadaniu, bo ja nie mialam weny zeby nic jesc, a maz tez nic nie zjadl bo czekal na wiesci ode mnie w pracy... kupilismy po drodze kurczaka z rozna i salatke i wcinalismy tak jakbysmy 1 raz w zyciu jedzenie widzieli...

ufff ale sie rozpisalam...

Czarna a co u Ciebie?? nie mialam wczoraj sily nic pisac ale myslalam o Tobie na kozetce
ufff, Samba, dobrze, że już ok
prawie litr!!!!!!!!! szok
ja nie wiem co bym zrobiła w takiej sytuacji, bo jak kilka lat temu miałam usg jajników i musiałam przyjść z pełnym pęcherzem, to w poczekalni do lekarza aż mnie skręcało, bo już wytrzymać nie mogłam, a potem dostałam od lekarza z☠☠☠kę, że mój pęcherz wcale nie jest pełny

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
ja też mam dziś genetyczne tylko o 11. Co to będzie

dobrze będzie
Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny witam z rana

Samba super, że wszystko u Ciebie w porządku!

j ajuż wstałam dzisiaj po 5 dniach siedzenia w domu wybioeram sie na male zakupki, robie ciasto a później jadę na usg genetyczne także ja tez poproszę o kciuki

Cytat:
papalinka chyba nie mam nospy, ale w razie czego kupię Dzisiaj też mnie troche boli:-/
już to kiedyś pisałam, ale może którąś zainteresuje, mój gin co do bóli brzucha wyjaśnił mi tak:
bóle takie kłujące, krótkotrwałe z lewej lub prawej strony brzucha, które pojawiają się przy chodzeniu, zmianie pozycji-nawet gdy leżysz, albo w ogóle przy aktywności są NORMALNE.
bóle ciągłe, odczuwane podobnie do skurczów przy miesiączce lub/i ciągnące w dół lub/i jeśli towarzyszy im krwawienie są PODSTAWĄ DO NIEPOKOJU i nie należy ich bagatelizować
jeśli ból jest dokuczliwy można zażyć nospę forte
Cytat:
na własną rękę może lepiej nie bierz

mój mały wielki cud

72--65--->62

mariiasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 10:51   #621
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
Witam z rana koszmarna zima u nas! ledwo do pracy dojechałam i teraz boje się powrotużałuję, że nie zostałam w domu :/
Mam dwa pytania
Czy Któraś łyka Falvit Mama? kupiłam sobie w aptece internetowej i mam stracha, że mi nie podejdzie. W internecie ma dobre opinie. Teraz łykam Prenatal Complex na Itr., ale drugi się zbliża i chcę zmienić.
U mnie dzisiaj spaghetti

Stary 2013-03-15, 10:51   #622
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Teraz niby ćwiczyłam (też m.in. Chodakowską) i ładnie brzuch wyrzeźbiłam, ale widocznie już nie aż tak, bo wcale mięśni już nie widać.
Ja przed pierwszą ciążą miałam super brzuch i super nogi.Ale i tak mięśnie słabe, w pierwszej ciąży dały chyba radę, w drugiej już nie,chyba po prostu takie mam.
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 10:52   #623
mariiasia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
Mam dwa pytania
ja mam centrum materna i sprawdza się super. falvit mi polecało też dużo osób.
co do obiadu- u mnie pstrąg dla tż-ta i łosoś dla mnie
do tego chyba frytki zrobię i jakąś surówkę

mój mały wielki cud

72--65--->62

mariiasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 10:53   #624
LaLoca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
A dziewczyny znacie jakieś ćwiczenia, które można wykonywać w ciąży?
Czekam jak się zrobi ciepło bo przynajmniej na dłuższe spacery można wyjść.
Basen odpada bo nie mogę długo przebywać w wodzie bo mdleje.
Na youtube są takie filmiki instruktażowe. Ja planuję od II tr. zacząć delikatnie ćwiczyć. Np. taki zestaw: http://www.youtube.com/watch?v=O_lq1ttGxwE lub te z piłką są fajne: http://www.youtube.com/watch?v=GqJoYWSsGNE
LaLoca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 10:54   #625
87czarna
Zakorzenienie

mariasia Na razie się wstrzymam.. Zobaczymy czy to byl tylko jednorazowy 'wyskok' ?:-P

Stary 2013-03-15, 10:54   #626
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
mam dokładnie tak samo. niby to dopiero początek 8 tygodnia, ale z moich spodni tylko jedne mi zostały, które nie gniotą mnie w brzuch

)
No właśnie mam do wyboru leggi i długi sweter, albo tunikę i jakiś rozpinany na to,ewentualnie mam jedną sukienkę co się na to zimno nadaje...
Stary 2013-03-15, 10:56   #627
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie dzisiaj spaghetti
A u mnie zupa i prawdopodobnie racuchy zrobię- dawno nie jadłam.
A spaghetti dawno nie robiłam, dzięki za pomysł Może zrobie w następnym tygodniu.
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 10:58   #628
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
A u mnie zupa i prawdopodobnie racuchy zrobię- dawno nie jadłam.
A spaghetti dawno nie robiłam, dzięki za pomysł Może zrobie w następnym tygodniu.
Ja ostatnio często sie nim obżeram Z obiadami mam problem, bo mie mam na nie ochoty :/

Stary 2013-03-15, 11:00   #629
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:

a co do niemieckiego to hmmm... ja tez nigdy nie lubilam tego jezyka, zawsze wolalam angielski...w lo mialam przez 3 lata niemiecki ale uczylam sie go zeby zaliczyc, mialam nawet 5tke i cos tam umialam, ale zawsze ang byl na pierwszym miejscu... potem niem calkiem zapomnialam bo od skonczenia lo juz 10 lat minelo
Ja też lepiej się angielskim dogaduję.Jak już próbuje nieme icki to wychodzi jakis miks.Nie wiem dlaczego, obydwu języków sie uczyłam w takim samym stopniu, ale niemiecki jakos mi bardziej ulatuje, może dlatego, że mam z nim mniej kontaktu na co dzień, wszelkie filmy muzyka itp częściej jest po angielsku.
A moja gafa językowa to że w Berlinie zamówiłam hot-doga z kwasem (miał być z kapustą).
Stary 2013-03-15, 11:05   #630
Candy Doll
Raczkowanie

U mnie na obiad zupka grzybowa i mysle co na drugie

sporo wizyt dzisiaj, trzymam kciuki za dobre wiadomosci i czekam na relacje

10.09.12- "tak"
Candy Doll jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości