|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł ma mieć kolejny wątek? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! cz. 9 |
|
11 | 25,58% |
| Półmetek już za nami, a my z wielkimi brzuszkami-Mamy lipiec/sierpień 2013 cz.9 |
|
4 | 9,30% |
| Półmetek już za nami, a my się cieszymy kopniakami-Mamy lipiec/sierpień 2013 cz.9 |
|
9 | 20,93% |
| Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 |
|
17 | 39,53% |
| Wiosennie plotkujemy,wyprawki maluszkom szykujemy- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 |
|
2 | 4,65% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2611 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! część 8
38-42 tc - to ciąża donoszona
>42 - przenoszona <38 - jest poród przedwczesny, aczkolwiek od 36 tygodnia już nic dziecku się nie stanie jak się urodzi. ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39780448]A to dam do kuchni Dzięki za rady ![]() Prezentuję w załączniku [/QUOTE]ale wiosenka
|
|
|
|
#2612 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
myslę, że enleve powinna Cię wyrzucic z klubu za małe zainteresowanie nami![]() Żartuję Katarzynka bidulko nie daj się choróbsku!!!!!zdrówka zycze![]() Cytat:
Mi się wydaje, ze wogole ani byków ani nic nei robisz..ja Cię rozumiem co piszesz:P Cytat:
że się spóżniłaś, czy że Cię mąż wiózł:P[QUOTE=Samantha7;39777817]Ile w Pl po porodzie sie jest w szpitalu? U nas na drugi dzień wypad o ile wszystko jest dobrze ![]() Nie mówcie,ze Wam sie taki pokoik nie podoba. Ja jestem zakochana na 2 dzien...o mamusiuuuu!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
dobrze, zę badanie się udało![]() WITAM SIĘ PIĄTKOWO juhuuuu!!!! |
|||||||
|
|
|
#2613 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wczoraj zapytałam gina kiedy dzieci otwierają powieki..a on, że ok 30tc..i że to wskazuje na ich inteligencję, po po cholerę otwierać oczy wcześniej skoro ciemno wkoło ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39780231]Ja nigdy w życiu nie posadziłam żadnego kwiatka, nawet te na balkonie montuje mi mama Czyli podlewać 1x w tygodniu? Mój jest na półeczce z powodu kota. A jak uschnie (zżółknie) to obciąć, tak? A na jesień (jak do tego czasu jeszcze ten kwiatek będzie istnieć), ściąć i przechować w piwnicy, tak?[/QUOTE] Ja posadziłam w tamtym roku w 5 doniczkach kwiatuszki.. i jak już pięnie w górę poszybowały to zaczęły zdychać..i jeszcze jakaś zasrakana pani gołębica 2 jajeczka sobie złożyła w środkowej donicy i wysiadywała.. co za kwoka wredna.. |
||
|
|
|
#2614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39780448]A to dam do kuchni Dzięki za rady ![]() Prezentuję w załączniku [/QUOTE]jaki śliczny ten kwiat, chyba skocze do mojej kwiaciarki dziś i zapytam co wiosennego mogę do domu przemycić, żeby uwagi nie wymagało |
|
|
|
|
#2615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzień dobry. Do wt coraz bliżej, a podobno od wtedy ma się ocieplać! Mnie dziś gazy męczą, ale jakoś psu pod kocem nie przeszkadzają więc chyba jest znośnie
|
|
#2616 |
|
Zakorzenienie
|
to i tak "długo"
Koleżanki z UK rodziły rano, wieczorem do domu, a Ola w NL urodziła o 11, o 16 już do domu... |
|
|
|
#2617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Podobno to nic zlego. Zle jak twardnieje i boli albo boli jak na okres ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39780448]A to dam do kuchni Prezentuję w załączniku [/QUOTE]Jak wiosennie
|
|
#2618 |
|
Konto usunięte
|
A dziewczyny w kwiaciarni początkowo nie chciały mi sprzedać hiacyntu, bo one są bardzo zapachowe, a w moim stanie.....
Ale powiedziałam, że mi już zapachy nie przeszkadzają Ale miło, że już nawet w kurteczce widać ![]() Swoją drogą - niech się ta zima już kończy, bo wkrótce mi ta kurtka pęknie w szwach :/ |
|
|
|
#2619 |
|
Zakorzenienie
|
Że się nie wyrobiłam i musiał mnie odwozić... że się doigrałam wreszcie
|
|
|
|
#2620 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39780751]
Swoją drogą - niech się ta zima już kończy, bo wkrótce mi ta kurtka pęknie w szwach :/[/QUOTE] moja też już się ledwo trzyma, wyczekuje kiedy płaszczyk będę mogła założyć ta wiosna strasznie powoli do nas idzie |
|
|
|
#2621 |
|
Wtajemniczenie
|
a czy tylko ja jestem taka dziwna kobieta, ze nie lubie grzebac w ogrodku z kwaitami itp? nie lubie tego, nie mam z tego zadnej satysfakcji :P
a czy wy pod brzuchem macie tak jakby zakwasy? czuje jak sie przekrecam z boku na bok jak spie, albo jak wstaje to mnie tak ciagnie, od czego to moze byc? moze dlatego ze miesnie musza sie jakos rozszerzyc? |
|
|
|
#2622 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam też jakby zakwasy na brzuchu, pod też mnie ciągnie jak chodzę. |
|
|
|
|
#2623 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lili miala oczyska jak pieciozlotowki ostatnio - otwarte i okraglutkie ![]() Co do rodzenia, to mi po prostu wody odchodza w 38 raz, kiedy wyczytalam, ze powinnam masowac sobie sutki i natluszczac i bylam w trakcie tegoz, i drugi raz, bo mielismy malowanie i spedzalam dzien mega aktywnie maz stal akurat na drabinie czterometrowej i machal walkiem po suficie, myslalam, ze poleci ![]() Cytat:
Powiem Wam szczerze, ze jakbym czula sie po porodzie tak, jak ostatnio, to chetnie na wlasne zyczenie bym nas wypisala - ale jestem siusiumajtek i pewnie bede siedziec ile kaza ![]() Co Ty myslisz o tych min. 3 dniach, KATE?
Iza Diablicja Lilo Kubulek Edytowane przez Oliath Czas edycji: 2013-03-15 o 10:59 |
||
|
|
|
#2624 |
|
Zakorzenienie
|
Haha pytam, bo co to za położna, która nie rodziła? :P Też wszystko dla mnie nowość :P A im większa wiedza, tym większa panika :P
|
|
|
|
#2625 |
|
Zakorzenienie
|
spokój tu dzisiaj ... zasypiam żywcem
|
|
|
|
#2626 | |||
|
Raczkowanie
|
Dzieeeeeeeeeeeeń dobry
![]() ![]() Ale Wy poranne ptaszki jesteście Ja już po śniadanku, za niedługo zbieram się na wędrówki o Ikei, BRW, Leroy Merlin i co mi tam jeszcze wpadnie w oko Muszę znaleźć meble łazienkowe A nic mi się nie podoba I ogólnie pobyć w urządzonym otoczeniu A nie wśród cegieł ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Przeraża mnie to :PCytat:
Ja jestem w 24 tc i też nie znam płci :P A najbliższa okazja to dopiero ok 30 tc ;-)
|
|
#2627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2628 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale u mnie w pracy to nikt na to nie patrzy, choć tez mi mega głupio codziennie się spóźniać. Na dodatek cwany TŻ jest na czas w pracy bo jego wysadzam po drodze, a do mnie musze jechać jeszcze 5km przez miasto, więc ja się przez niego spóźniam.A z tą powolnością to zauwazyłam, że mega mam zwolnione obroty, zawsze robiłam obiad to potrafiłam się zgrać zanim ziemniaki się ugowowały, to piekłam mięsko czy rybę i surówkę zdążałam zrobić w miedzyczasie, tak że w ciagu 30min obiad był gotowy i wszystko cieple, a ostatnio szkoda mówić... nie dość ze wszystko mi z rąk leci i kuchnia wygląda po moim gotowaniu jak po przejsciu tajfunu, to jeszcze się nie wyrabiam czasowo.
|
|
|
#2629 |
|
Zakorzenienie
|
Najbardziej wiarygodne USG co do terminu "ocielenia"
jest to między 12 a 14 tyg ciąży Podobno.
|
#2630 |
|
Wtajemniczenie
|
moja kuzyna rodzila w sobote rano i w pon wychodzila, ja najchetniej to po 24 godzinach poszlabym do domu, no ale okaze sie jak bede funkcjonowac. wiadomo nie od dzis, ze szpital na psychike dobrze nam nie robi ;/
w ogole juz sie nie moge doczekac tego dnia kiedy wychodze z malym do domu, chcialabym z szpitala pojechac i pokazac mojemu dziadkowi i chrzestnej dzidzi, pozniej do moich rodzicow troche tam posiedziec, pobyc i zeby mogli sie nacieszyc no i pozniej do domku troche odetchnac ale no zobaczymy jak ja i dzidzi bedziemy sie czuc, bo plany planami a zycie co innego ![]() no i jak urodze to powinno byc cieplo, ale nie az tak zeby wiecie ![]() no ale u nas w szpitalu jest tak ze jak dzidzi dostanie zoltaczk to pobyt w szpitalu sie wydluza |
|
|
|
#2631 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2632 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a płci tak naprawdę jeżeli nie chce pokazać to nie pokaże dopóki mu/jej się nie odwidzi ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39779894] Dziewczyny kupiłam hiacynta. Mam już dość przebrzydłej zimy, a na parapecie z powodu kota nie mogę nic postawić, bo mi zeżre i się jeszcze otruje. No dobra, jest sobie ten hiacynt na półeczce, teraz mam pytanie: jak mam o niego dbać? Jak często go podlewać?. Ja się kompletnie nie znam na kwiatkach i aż mi było głupio o to pytać w kwiaciarni :/ Poza tym dziś się dowiedziałam, że synek dziewczyny, z którą leżałam w szpitalu w poprzedniej ciąży, jest ciężko chory, ma mukowiscydozę. A rano w DDTVN był program o matkach alkoholiczkach i narkomankach, które porzucają swoje dzieci. I ja się pytam: gdzie jest jakakolwiek sprawiedliwość na tym świecie?.... Dla mnie od dawna nie ma żadnej.[/QUOTE] Ja podlewam wtedy, kiedy widzę, że kwiatek potrzebuje czytaj wtedy kiedy ma sucho też mam ten problem bo przecież orchidee dostałam od Tżta na dzień kobiet i trochę głupio, żeby uschła po tygodniu skoro sam mi mówił, że ten kwiat jest jak nasza miłość hahahaha A sprawiedliwości.. nie ma. To już nie od dzisiaj wiadomo. Strasznie przykre to co piszesz ![]() Cytat:
za kolejny tydzień ~!Cytat:
Cytat:
Witam się ja i mój Bezik i trzymamy kciuki za wszystkie wizyty i przesyłamy Ciotkom Wizażowym buziaki !Zjadłam właśnie maślankę z muesli i jestem taaaaaka najedzona
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|||||
|
|
|
#2633 |
|
Zakorzenienie
|
Ja pamiętam, że wieczorami w szpitalu to mnie hormony dobijały i wyłam. Dwie noce a strasznie było.
|
#2634 |
|
Wtajemniczenie
|
aa wczoraj odezwala sie do mnie kuzynka ktora ma podobny termin co ja
i oni juz w styczniu dowiedzieli sie ze beda miec syna, w lutym gin im nie robil usg, a wczoraj na wizycie gin mowi do nich ze to dziewczynka oni na siebie i smiech prawie wszystko juz maja pokupione, lozeczko, posciel, wozek itp gin mowil ze maja isc na 3d to beda wiedziec lepiej masakra dlatego ja jeszcze na kwietniowej wizycie zapytam sie czy Michal na pewno jest Michalkiem no ale skoro potwierdzony przez 2 lekarzy to chyba to musi byc to?
|
|
|
|
#2635 |
|
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem 3 doby po porodzie, to optymalny czas. Można zrobić dziecku wszystkie badania, szczepienia, można poobserwować laktację, podpytać, obserwować macicę - jak tam się obkurcza...
|
|
|
|
#2636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2637 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nawet mi nie mów..2 dni temu mąż mnie zrypał, że zachwaszczyłam całą kuchnię, a po podłodze walały się marchewkowe wióry i że straszna syfiara ze mnie..a ja po prostu nie miałam już siły sprzątnąć ani nawet się rozejrzeć w jakim stanie kuchnię zostawiam.. potrzebowałam usiąść i odpocząć Wczoraj jak robiłam zapiekankę starałam się nie pobrudzić kuchni, ale to wymagało ciągłego schylania się do poziomu podłogi, tak mi wszystko spadało z blatu No i jeszcze w trakcie bolały mnie mięśnie i nerwy przy kości ogonowej..znowu ucisk i rozciągania.. mąż mi musiał później rozmasować tyły
|
|
|
|
|
#2639 |
|
Wtajemniczenie
|
wiem ze na 100% po porodzie, no ale skoro mamy taki sprzet i lekarze juz coraz mniej sie myla to moze jednak chlopak? moja mama a moze to pepowina byla zamiast siusiaka? jest to mozliwe??
![]() moja ciocia chodzila do mojego gin ale to bylo 14 lat temu i on jej pow ze chlopak, po czym przed porodem jakos w szpitalu juz na usg dowiedziala sie ze uwidentnie dziewczynka ![]() no ale na 3d byl inny lekarz i tez mowi o widze syn ![]() dodam, ze nie mialabym nic przeciwko synkowi
|
|
|
|
#2640 |
|
Zakorzenienie
|
Ej nie chce mi się cytować i w ogóle jakoś za szybko dziś dla mnie piszecie
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:36.

wyczyscilam na noc nosek, a nad ranem caly zapchany
obudzilam sie bo juz oddychac nie moglam i tak sobie mysle, czy mnie sie snilo czy TZ faktycznie nagrywal jak chrape. Ide do sypialni i pytam - tak nagralem cie bo 1,5 h nie moglem usnac przez Ciebie i mi puscil - no ja pierdziuuuuuuuuuuuuuuuuu 
Tak poza tym spóźniłam się do pracy
Dodatkowo słyszałam jakby ktoś młoteczkiem stukał, remont, włam czy co
Może mi zazdrości, ze mam duże piersi bo ona ma bardzo małe. Nie wiem,ale to jest dziwne. Ja mam duże sutki po mamie, a mama karmila zawsze nawet do 2latek cycem i nic o hartowaniu nie mówiła. Tesciowa mi mowi,ze dziecko bedzie mnie gryzc ,ale czym ? 

Czyli podlewać 1x w tygodniu? Mój jest na półeczce z powodu kota. A jak uschnie (zżółknie) to obciąć, tak? A na jesień (jak do tego czasu jeszcze ten kwiatek będzie istnieć), ściąć i przechować w piwnicy, tak?[/QUOTE] Ja posadziłam w tamtym roku w 5 doniczkach kwiatuszki.. i jak już pięnie w górę poszybowały to zaczęły zdychać..i jeszcze jakaś zasrakana pani gołębica 2 jajeczka sobie złożyła w środkowej donicy i wysiadywała.. co za kwoka wredna..
Ale macica miękka, więc chyba nie mam co się martwić?

A nic mi się nie podoba 

i przesyłamy Ciotkom Wizażowym buziaki !