Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! część 8 - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł ma mieć kolejny wątek?
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! cz. 9 11 25,58%
Półmetek już za nami, a my z wielkimi brzuszkami-Mamy lipiec/sierpień 2013 cz.9 4 9,30%
Półmetek już za nami, a my się cieszymy kopniakami-Mamy lipiec/sierpień 2013 cz.9 9 20,93%
Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 17 39,53%
Wiosennie plotkujemy,wyprawki maluszkom szykujemy- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 2 4,65%
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-15, 10:37   #2611
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! część 8

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
po 36 tc jest donoszona
38-42 tc - to ciąża donoszona
>42 - przenoszona
<38 - jest poród przedwczesny, aczkolwiek od 36 tygodnia już nic dziecku się nie stanie jak się urodzi.

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39780448]A to dam do kuchni Dzięki za rady

Prezentuję w załączniku [/QUOTE]

ale wiosenka

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 10:40   #2612
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
hejooo
ja tez polecam gondole i odradzam wozenia dziecka caly czas w nosidelku.
Ale mialam dzis nocwyczyscilam na noc nosek, a nad ranem caly zapchany obudzilam sie bo juz oddychac nie moglam i tak sobie mysle, czy mnie sie snilo czy TZ faktycznie nagrywal jak chrape. Ide do sypialni i pytam - tak nagralem cie bo 1,5 h nie moglem usnac przez Ciebie i mi puscil - no ja pierdziuuuuuuuuuuuuuuuuu wcale sie nie dziwie, az sie poplakalam ze smiechu. Jak stary bossman.
ja mojego męża czasem nagrywam jak chrapie hehehhe bo mi nei wierzy

Cytat:
Napisane przez katarzynkajg Pokaż wiadomość
Pamiętacie mnie jeszcze?

Gratuluję wszystkich udanych wizyt i ujawnionych i potwierdzonych maluszków.
Ja Cię wogóle nei kojarzę myslę, że enleve powinna Cię wyrzucic z klubu za małe zainteresowanie nami

Żartuję Katarzynka bidulko nie daj się choróbsku!!!!!zdrówka zycze

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Hehe

Głupie gadanie, ze wiocha. To jest poprostu gwara. Tak jak Górale maja swoją tak inne regiony tez ja maja.
Żebyście posłuchali maja babcie ona w ogóle mowi taka masakryczna gwara. Ktoś by mógł powiedzieć, ze po wsiowemu,ale na mojego głupota.

Wiadomo język literacki sie bardzo od tego różni i wielkomiejskich ludzi gwara śmieszy. Bez sensu.

Ja sie cieszę, ze nie muszę na to zwracać uwagi jak gadam z Polakami.

W większości życia i tak po Eng mowie i czasem sie zapomina własnego języka. Mimo, ze z Tz jesteśmy oboje Pl to z biegiem czasu często łatwiej jest cos powiedzieć po Eng. Moj tz jest tu od dziecka.
Nie wiem jak to wytłumaczyć poprostu tak jest.

Jak z Wami pisze to sie bardzo staram zeby pisać dobrze po Pl
A Ty długo juz w Stanach jesteś?
Mi się wydaje, ze wogole ani byków ani nic nei robisz..ja Cię rozumiem co piszesz:P

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Tak sie rozgadałam w pracy z rana z koleżankami, że dopiero mogłam włączyć wizaż Tak poza tym spóźniłam się do pracy Ta noc była dziwaczna. Najpierw budziłam się przez niefajne sny, częściowo nie mogłam ich odróżnić od rzeczywistości...np. słyszałam i widziałam jakby coś przeszurało przy łóżku..! to było tak realne, że po nos kołdrę naciągnęłam i zatrzasnęłam powieki na amen.. Dodatkowo słyszałam jakby ktoś młoteczkiem stukał, remont, włam czy co Sama nie wiem czy to też nie był sen..ale znowu zesrana byłam . Była już 5:50..zadzwoniłam do męża czy mógłby mnie odwieźć.. Ze spuszczoną głową szłam, w windzie on do mnie: 'a Ty co focha masz?'..a ja 'nie, wstyd mi' Roześmialiśmy się i mu opowiedziałam moją straszną noc i poranek. W pracy byłam 10-15 po
Wsyd??? czemuw styd że się spóżniłaś, czy że Cię mąż wiózł:P

[QUOTE=Samantha7;39777817]Ile w Pl po porodzie sie jest w szpitalu? U nas na drugi dzień wypad o ile wszystko jest dobrze

Nie mówcie,ze Wam sie taki pokoik nie podoba. Ja jestem zakochana

na 2 dzien...o mamusiuuuu!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!

Cytat:

Edit: zapomniałam zapytać. Czy ktoś Wam tez mówił żebyście sutki hartowaly miękka szczotka? Moja tesciowa ma jakiegoś pier*** ciagle jak mnie widzi to mi gada " sutki hartujesz" Mysle WTF kobieto co cie moje sutki Może mi zazdrości, ze mam duże piersi bo ona ma bardzo małe. Nie wiem,ale to jest dziwne. Ja mam duże sutki po mamie, a mama karmila zawsze nawet do 2latek cycem i nic o hartowaniu nie mówiła. Tesciowa mi mowi,ze dziecko bedzie mnie gryzc ,ale czym ?
ja jeszcze nie hartowałam heheheh

Cytat:
Wow Świetny opis. Może bedzie jakis pływak z niego

Moja bratow cała ciaze kopcila. Stała z bembzonem na weselu swoim i palila z nami. Miała w d.co my myślimy o tym. Dla mnie to by była taka siara, taki wstyd, ze naprawde bym sie pod ziemie zapadła na jej miejscu.
Mały jej urodził sie zdrowy,ale cieżko oddychał jak gruzlik. Ale ona w ogóle miałam wrażenie, ze ma te ciaze w d.bo dopiero do gina poszła w 6tym mcu

:
w 6 msc...o boszeee a te wszystkie ważne badania??? o kurde....

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
ja juz pisze z lozka, jestesmy po polowkowym i jest wszystko z porzadku Mala wazy 580 gramow, ma otwarte oczka, wszystkie wymiary w normach. serduszko pieknie bilo, ogolnie dosc ruchliwa byla i machala nozkami. jest na dzien dzisiejszy starsza o tydzien niz wynika to z daty OM. jutro wkleje jakas fotke, filmik pewnie bede ogladac pare razy
Jaka duża Twoja mała dobrze, zę badanie się udało

WITAM SIĘ PIĄTKOWO juhuuuu!!!!

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 10:40   #2613
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
gorzej jak na prawdę COŚ urodzi :P

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Ja mam suwaczek od poczatku ustawiony wg USG, bo mi juz kilka razy Lilo wyszla na starsza o 7-10 dni, klocek jeden.
Oficjalnie wg OM to mam termin na 18 lipca, a ciagle wypada na 10 z pomiarow.
I tak pewnie urodze 2 tygodnie wczesniej, jak zawsze
Ja wg OM na 20 lipca mam, ale gin dodał mi tydzień z wyciągniętej średniej cykli w ostatnim półroczu... strasznie to skomplikowane Teraz to się nie dziwię, że rodzisz 2 tyg wcześniej..zawsze na najwyższych obrotach jesteś.. jak będę miała pod koniec ciąży dość upałów, pocenia się, opuchnięć i dźwigania bebecha, to zacznę powielać Twój plan dnia w celu pobudzenia dziecka do wyjścia ze mnie

Cytat:
Najbardziej lekarze biora pod uwage termin wg OM, teraz kazde dziecko rosnie swoim tempem i moze sie okazac, ze jest duze i dlatego wychodzi ze termin porodu wczesniej. generalnie jest ok 2 tyg tolerancji. a juz po 36tc ciaza jest uznawana jako donoszona a wiec jak moj gin powiedzial tylko kilka procent rodzi w wyznaczonym terminie, kazde dziecko wychodzi kiedy mu juz sie znudzi trzeba byc wiec w gotowosci
Dziwne, ze nie nudzi im się już wcześniej 9 miesięcy w takich warunkach? Twarde te maluchy Wczoraj zapytałam gina kiedy dzieci otwierają powieki..a on, że ok 30tc..i że to wskazuje na ich inteligencję, po po cholerę otwierać oczy wcześniej skoro ciemno wkoło

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39780231]Ja nigdy w życiu nie posadziłam żadnego kwiatka, nawet te na balkonie montuje mi mama Czyli podlewać 1x w tygodniu? Mój jest na półeczce z powodu kota. A jak uschnie (zżółknie) to obciąć, tak? A na jesień (jak do tego czasu jeszcze ten kwiatek będzie istnieć), ściąć i przechować w piwnicy, tak?[/QUOTE] Ja posadziłam w tamtym roku w 5 doniczkach kwiatuszki.. i jak już pięnie w górę poszybowały to zaczęły zdychać..i jeszcze jakaś zasrakana pani gołębica 2 jajeczka sobie złożyła w środkowej donicy i wysiadywała.. co za kwoka wredna..

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 10:41   #2614
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Jak to jest z tym wiekiem płodu? Wg suwaczka lecę sobie tak jak od pierwszych wizyt u gina.. czyli 20 tydzień i 4 dzień, wg wczorajszego usg połówkowego jest 21 tydzień i 2 dzień, a wg OM 21 tydzień i 5 dzień.. I w wydruku widziałam, że wyliczył komputerek, że spodziewany termin porodu na 23 lipca.. na początku był 27 lipca, po pierwszym usg genetycznym 25 lipca..czyli teraz znowu jakby o 2 dni szybciej.. Już nie wiem w sumie jak mam tego suwaczka ustawić
ja mam suwaczek wg OM i nie ruszam go

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39780448]A to dam do kuchni Dzięki za rady

jaki śliczny ten kwiat, chyba skocze do mojej kwiaciarki dziś i zapytam co wiosennego mogę do domu przemycić, żeby uwagi nie wymagało

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 10:41   #2615
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
Edit: zapomniałam zapytać. Czy ktoś Wam tez mówił żebyście sutki hartowaly miękka szczotka? Moja tesciowa ma jakiegoś pier*** ciagle jak mnie widzi to mi gada " sutki hartujesz" Mysle WTF kobieto co cie moje sutki Może mi zazdrości, ze mam duże piersi bo ona ma bardzo małe. Nie wiem,ale to jest dziwne. Ja mam duże sutki po mamie, a mama karmila zawsze nawet do 2latek cycem i nic o hartowaniu nie mówiła. Tesciowa mi mowi,ze dziecko bedzie mnie gryzc ,ale czym ?
Moja ciotka uważa podobnie. Przy drugim dziecku zaczęła wcześniej hartować sutki i nie miała ich podrażnionych. Ja się przy Małgosi tydzień męczyłam z sutkami, ale przeżyłam choć wyć nie raz mi się chciało.

Dzień dobry.
Do wt coraz bliżej, a podobno od wtedy ma się ocieplać!
Mnie dziś gazy męczą, ale jakoś psu pod kocem nie przeszkadzają więc chyba jest znośnie
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 10:42   #2616
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
na 2 dzien...o mamusiuuuu!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!
to i tak "długo" Koleżanki z UK rodziły rano, wieczorem do domu, a Ola w NL urodziła o 11, o 16 już do domu...

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 10:46   #2617
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
wiecie co, od wczoraj mam takie chwilowe kłucia w podbrzuszu i lewej pachwinie. Jakby mnie ktoś dźgał igłą... nic przyjemnego... Ale macica miękka, więc chyba nie mam co się martwić?
Ty NAS sie pytasz? to my Ciebie powinnysmy
Podobno to nic zlego.
Zle jak twardnieje i boli albo boli jak na okres
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39780448]A to dam do kuchni

Jak wiosennie
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 10:48   #2618
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

A dziewczyny w kwiaciarni początkowo nie chciały mi sprzedać hiacyntu, bo one są bardzo zapachowe, a w moim stanie..... Ale powiedziałam, że mi już zapachy nie przeszkadzają Ale miło, że już nawet w kurteczce widać

Swoją drogą - niech się ta zima już kończy, bo wkrótce mi ta kurtka pęknie w szwach :/
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 10:49   #2619
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość

Wsyd??? czemuw styd że się spóżniłaś, czy że Cię mąż wiózł:P
Że się nie wyrobiłam i musiał mnie odwozić... że się doigrałam wreszcie Obawiam się, ze im większy brzuch będzie, to tym gorzej będę dawała sobie radę czasowo

Stary 2013-03-15, 10:50   #2620
fiazo
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39780751]
Swoją drogą - niech się ta zima już kończy, bo wkrótce mi ta kurtka pęknie w szwach :/[/QUOTE]

moja też już się ledwo trzyma, wyczekuje kiedy płaszczyk będę mogła założyć

ta wiosna strasznie powoli do nas idzie

Synek
Stary 2013-03-15, 10:52   #2621
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

a czy tylko ja jestem taka dziwna kobieta, ze nie lubie grzebac w ogrodku z kwaitami itp? nie lubie tego, nie mam z tego zadnej satysfakcji :P
a czy wy pod brzuchem macie tak jakby zakwasy? czuje jak sie przekrecam z boku na bok jak spie, albo jak wstaje to mnie tak ciagnie, od czego to moze byc? moze dlatego ze miesnie musza sie jakos rozszerzyc?

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Kathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 10:57   #2622
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
a czy tylko ja jestem taka dziwna kobieta, ze nie lubie grzebac w ogrodku z kwaitami itp? nie lubie tego, nie mam z tego zadnej satysfakcji :P
a czy wy pod brzuchem macie tak jakby zakwasy? czuje jak sie przekrecam z boku na bok jak spie, albo jak wstaje to mnie tak ciagnie, od czego to moze byc? moze dlatego ze miesnie musza sie jakos rozszerzyc?
Ja tez nie lubię babrania się w ziemi.
Mam też jakby zakwasy na brzuchu, pod też mnie ciągnie jak chodzę.
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 10:57   #2623
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Wczoraj zapytałam gina kiedy dzieci otwierają powieki..a on, że ok 30tc..i że to wskazuje na ich inteligencję, po po cholerę otwierać oczy wcześniej skoro ciemno wkoło
Niemozliwe - wszedzie pisze, ze 21-24 tc Lili miala oczyska jak pieciozlotowki ostatnio - otwarte i okraglutkie
Co do rodzenia, to mi po prostu wody odchodza w 38 raz, kiedy wyczytalam, ze powinnam masowac sobie sutki i natluszczac i bylam w trakcie tegoz, i drugi raz, bo mielismy malowanie i spedzalam dzien mega aktywnie maz stal akurat na drabinie czterometrowej i machal walkiem po suficie, myslalam, ze poleci
Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
to i tak "długo" Koleżanki z UK rodziły rano, wieczorem do domu, a Ola w NL urodziła o 11, o 16 już do domu...
Zazdroszcze, u nas nawet jesli wszystko jest super, to obserwuja chyba min. 3 doby dzieciatko pod katem zoltaczki fizjo i koniecznosci wykonania rozmazow z paluszka (fenyloketonuria?).
Powiem Wam szczerze, ze jakbym czula sie po porodzie tak, jak ostatnio, to chetnie na wlasne zyczenie bym nas wypisala - ale jestem siusiumajtek i pewnie bede siedziec ile kaza
Co Ty myslisz o tych min. 3 dniach, KATE?
Kubulek

Edytowane przez Oliath
Czas edycji: 2013-03-15 o 10:59
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 11:02   #2624
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Ty NAS sie pytasz? to my Ciebie powinnysmy
Podobno to nic zlego.
Zle jak twardnieje i boli albo boli jak na okres

Jak wiosennie
Haha pytam, bo co to za położna, która nie rodziła? :P Też wszystko dla mnie nowość :P A im większa wiedza, tym większa panika :P

Filipiśko

Stary 2013-03-15, 11:03   #2625
idzia111
Zakorzenienie

spokój tu dzisiaj ... zasypiam żywcem
Stary 2013-03-15, 11:03   #2626
paulinka777
Raczkowanie

Dzieeeeeeeeeeeeń dobry Ale Wy poranne ptaszki jesteście Ja już po śniadanku, za niedługo zbieram się na wędrówki o Ikei, BRW, Leroy Merlin i co mi tam jeszcze wpadnie w oko Muszę znaleźć meble łazienkowe A nic mi się nie podoba I ogólnie pobyć w urządzonym otoczeniu A nie wśród cegieł

Cytat:
W większości życia i tak po Eng mowie i czasem sie zapomina własnego języka. Mimo, ze z Tz jesteśmy oboje Pl to z biegiem czasu często łatwiej jest cos powiedzieć po Eng. Moj tz jest tu od dziecka.
Nie wiem jak to wytłumaczyć poprostu tak jest.

Jak z Wami pisze to sie bardzo staram zeby pisać dobrze po Pl
Wierzę, że możesz mieć taki "problem". Moja siostra jest obecnie w USA i też nie ma okazji do używania ojczystego języka, w związku z czym czasami jak rozmawiamy na skype to potrafi się tak zapętlić, że szok

Cytat:
Napisane przez rasha90 Pokaż wiadomość
Jakoś tak ucichło... wszystko w pracy/na zajęciach, jedzą śniadania, zakupują, wyprawiają innych do szkoły/pracy...
Czas podjąć decyzję w sprawie ważnego zakupu - ŻELAZKO!
Zazdroszczę wyboru żelazka:P Ja właśnie jestem na etapie wyboru lodówki, zmywarki, płyty indykcyjnej, piekanika i okapu Przeraża mnie to :P

Cytat:
Napisane przez shestiger Pokaż wiadomość
Po wizycie..płeć nie znana dalej, dziecko leżało pupą do góry
Łożysko na tylnej ścianie maluch waży ponad 300g nie pamiętam dokładnie ile. Przepisałam się do pani doktor więc koniec z ginem tyranem..wizyta na 3 kwietnia to się dowiem więcej jak z maluchem..Teraz by poznać płeć to trzeba jednak to 3d zrobić tylko żeby trafić na odpowiednie obrócenie malucha a i wiek płodu 20 tydzień 5 dzień wg usg czyli 4 dni więcej jak suwaczek pokazuje
Gratuluję wizyty i ważne, że wszystko jest OK! Ja jestem w 24 tc i też nie znam płci :P A najbliższa okazja to dopiero ok 30 tc ;-)
Stary 2013-03-15, 11:04   #2627
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Niemozliwe - wszedzie pisze, ze 21-24 tc Lili miala oczyska jak pieciozlotowki ostatnio - otwarte i okraglutkie
Co do rodzenia, to mi po prostu wody odchodza w 38 raz, kiedy wyczytalam, ze powinnam masowac sobie sutki i natluszczac i bylam w trakcie tegoz, i drugi raz, bo mielismy malowanie i spedzalam dzien mega aktywnie maz stal akurat na drabinie czterometrowej i machal walkiem po suficie, myslalam, ze poleci
A wiesz, że jak mi powiedział, że ok. 30 tc, to ja sobie pomyślałam "hmm..dziwne.. dziecko Oliath miało już otwarte w 22-24 jakoś?" Pamiętałam, że to sprawdzałaś..czy to możliwe

Stary 2013-03-15, 11:04   #2628
Ewusia709
Zadomowienie

Cytat:
38-42 tc - to ciąża donoszona
>42 - przenoszona
<38 - jest poród przedwczesny, aczkolwiek od 36 tygodnia już nic dziecku się nie stanie jak się urodzi.
Dzięki Kate za wyjaśnienie

Cytat:
Że się nie wyrobiłam i musiał mnie odwozić... że się doigrałam wreszcie Obawiam się, ze im większy brzuch będzie, to tym gorzej będę dawała sobie radę czasowo
Ja się codzień praktycznie spóźniam 5-10min do pracy, mimo, że samochodem jeżdżę, ale to wina mojego TŻ bo ja go zawożę po drodze i ja wstaje rano wcześnie i jestem gotowa, a on wstaje jakieś 10-15 min później ode mnie i codzień się nie wyrabia wyszykować i codzień na niego muszę czekac przy drzwiach i pośpieszać Ale u mnie w pracy to nikt na to nie patrzy, choć tez mi mega głupio codziennie się spóźniać. Na dodatek cwany TŻ jest na czas w pracy bo jego wysadzam po drodze, a do mnie musze jechać jeszcze 5km przez miasto, więc ja się przez niego spóźniam.

A z tą powolnością to zauwazyłam, że mega mam zwolnione obroty, zawsze robiłam obiad to potrafiłam się zgrać zanim ziemniaki się ugowowały, to piekłam mięsko czy rybę i surówkę zdążałam zrobić w miedzyczasie, tak że w ciagu 30min obiad był gotowy i wszystko cieple, a ostatnio szkoda mówić... nie dość ze wszystko mi z rąk leci i kuchnia wygląda po moim gotowaniu jak po przejsciu tajfunu, to jeszcze się nie wyrabiam czasowo. Czas się przyzwyczaić chyba...

Moja Słodka Fabryka => www.slodkafabryka.blox.pl
Ewusia709 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 11:05   #2629
mela1234
Zakorzenienie

Najbardziej wiarygodne USG co do terminu "ocielenia" jest to między 12 a 14 tyg ciąży Podobno.
Stary 2013-03-15, 11:06   #2630
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

moja kuzyna rodzila w sobote rano i w pon wychodzila, ja najchetniej to po 24 godzinach poszlabym do domu, no ale okaze sie jak bede funkcjonowac. wiadomo nie od dzis, ze szpital na psychike dobrze nam nie robi ;/
w ogole juz sie nie moge doczekac tego dnia kiedy wychodze z malym do domu, chcialabym z szpitala pojechac i pokazac mojemu dziadkowi i chrzestnej dzidzi, pozniej do moich rodzicow troche tam posiedziec, pobyc i zeby mogli sie nacieszyc no i pozniej do domku troche odetchnac ale no zobaczymy jak ja i dzidzi bedziemy sie czuc, bo plany planami a zycie co innego
no i jak urodze to powinno byc cieplo, ale nie az tak zeby wiecie
no ale u nas w szpitalu jest tak ze jak dzidzi dostanie zoltaczk to pobyt w szpitalu sie wydluza

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Stary 2013-03-15, 11:07   #2631
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Haha pytam, bo co to za położna, która nie rodziła? :P Też wszystko dla mnie nowość :P A im większa wiedza, tym większa panika :P
no coś w tym jest
Stary 2013-03-15, 11:08   #2632
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
enlevee Twoja babcia ma niezłe poczucie humoru...Orest może lubi fOrresta Gumpa
No.. poczucie humoru rzeczywiście można jej przypisać

Cytat:
Napisane przez shestiger Pokaż wiadomość
Po wizycie..płeć nie znana dalej, dziecko leżało pupą do góry
Łożysko na tylnej ścianie maluch waży ponad 300g nie pamiętam dokładnie ile. Przepisałam się do pani doktor więc koniec z ginem tyranem..wizyta na 3 kwietnia to się dowiem więcej jak z maluchem..Teraz by poznać płeć to trzeba jednak to 3d zrobić tylko żeby trafić na odpowiednie obrócenie malucha a i wiek płodu 20 tydzień 5 dzień wg usg czyli 4 dni więcej jak suwaczek pokazuje
Dobrze, że wszystko w porządku i umówiłaś się do dobrej lekarki
a płci tak naprawdę jeżeli nie chce pokazać to nie pokaże dopóki mu/jej się nie odwidzi

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39779894]
Dziewczyny kupiłam hiacynta. Mam już dość przebrzydłej zimy, a na parapecie z powodu kota nie mogę nic postawić, bo mi zeżre i się jeszcze otruje. No dobra, jest sobie ten hiacynt na półeczce, teraz mam pytanie: jak mam o niego dbać? Jak często go podlewać?. Ja się kompletnie nie znam na kwiatkach i aż mi było głupio o to pytać w kwiaciarni :/

Poza tym dziś się dowiedziałam, że synek dziewczyny, z którą leżałam w szpitalu w poprzedniej ciąży, jest ciężko chory, ma mukowiscydozę. A rano w DDTVN był program o matkach alkoholiczkach i narkomankach, które porzucają swoje dzieci. I ja się pytam: gdzie jest jakakolwiek sprawiedliwość na tym świecie?.... Dla mnie od dawna nie ma żadnej.[/QUOTE]

Ja podlewam wtedy, kiedy widzę, że kwiatek potrzebuje czytaj wtedy kiedy ma sucho też mam ten problem bo przecież orchidee dostałam od Tżta na dzień kobiet i trochę głupio, żeby uschła po tygodniu skoro sam mi mówił, że ten kwiat jest jak nasza miłość hahahaha

A sprawiedliwości.. nie ma. To już nie od dzisiaj wiadomo. Strasznie przykre to co piszesz

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość

ja płeć poznałam na normalnym usg, na 3d też może nie pokazać, koleżanka tak 3x chodziła i dopiero w 7 miesiącu poznała

ja jak mam problem z kwiatem to wędruje regularnie do mojej kwiaciarki bo jestem beztalenciem kwiatowym, a te w lidlu kwiaty mnie czarują i chyba się skuszę na żółtego

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

a ja się witam w 20tyg półmetek
za kolejny tydzień ~!

Cytat:
Jak to jest z tym wiekiem płodu? Wg suwaczka lecę sobie tak jak od pierwszych wizyt u gina.. czyli 20 tydzień i 4 dzień, wg wczorajszego usg połówkowego jest 21 tydzień i 2 dzień, a wg OM 21 tydzień i 5 dzień.. I w wydruku widziałam, że wyliczył komputerek, że spodziewany termin porodu na 23 lipca.. na początku był 27 lipca, po pierwszym usg genetycznym 25 lipca..czyli teraz znowu jakby o 2 dni szybciej.. Już nie wiem w sumie jak mam tego suwaczka ustawić
Dzoan mój ostatnio tez wg wieku płodu obliczył mi wcześniej poród bo na 17, a mam mieć na 21. Spytał jak było wcześniej wyliczane i powiedział zeby trzymac się daty z 1 trymestru wyliczonej bo ona jest najdokładniejsza zawsze bo potem dzieci tak naprawdę różnie rosną i to też zależy od kośćca, od genów itp

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Mnie dziś gazy męczą, ale jakoś psu pod kocem nie przeszkadzają więc chyba jest znośnie
komora gazowa

Witam się ja i mój Bezik i trzymamy kciuki za wszystkie wizyty i przesyłamy Ciotkom Wizażowym buziaki !

Zjadłam właśnie maślankę z muesli i jestem taaaaaka najedzona
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 11:08   #2633
mela1234
Zakorzenienie

Ja pamiętam, że wieczorami w szpitalu to mnie hormony dobijały i wyłam. Dwie noce a strasznie było.
Stary 2013-03-15, 11:09   #2634
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

aa wczoraj odezwala sie do mnie kuzynka ktora ma podobny termin co ja i oni juz w styczniu dowiedzieli sie ze beda miec syna, w lutym gin im nie robil usg, a wczoraj na wizycie gin mowi do nich ze to dziewczynka oni na siebie i smiech prawie wszystko juz maja pokupione, lozeczko, posciel, wozek itp gin mowil ze maja isc na 3d to beda wiedziec lepiej masakra dlatego ja jeszcze na kwietniowej wizycie zapytam sie czy Michal na pewno jest Michalkiem no ale skoro potwierdzony przez 2 lekarzy to chyba to musi byc to?

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Stary 2013-03-15, 11:11   #2635
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Moim zdaniem 3 doby po porodzie, to optymalny czas. Można zrobić dziecku wszystkie badania, szczepienia, można poobserwować laktację, podpytać, obserwować macicę - jak tam się obkurcza...

Filipiśko

Stary 2013-03-15, 11:11   #2636
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
aa wczoraj odezwala sie do mnie kuzynka ktora ma podobny termin co ja i oni juz w styczniu dowiedzieli sie ze beda miec syna, w lutym gin im nie robil usg, a wczoraj na wizycie gin mowi do nich ze to dziewczynka oni na siebie i smiech prawie wszystko juz maja pokupione, lozeczko, posciel, wozek itp gin mowil ze maja isc na 3d to beda wiedziec lepiej masakra dlatego ja jeszcze na kwietniowej wizycie zapytam sie czy Michal na pewno jest Michalkiem no ale skoro potwierdzony przez 2 lekarzy to chyba to musi byc to?
po porodzie będzie wiadomo na 100% czy dziewczynka czy chłopczyk
Stary 2013-03-15, 11:12   #2637
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
ja też nie lubię w kwiatach się babrać, ale jak ładnie kwitną to lubię popatrzeć

Synek
Stary 2013-03-15, 11:13   #2638
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
Ja się codzień praktycznie spóźniam 5-10min do pracy, mimo, że samochodem jeżdżę, ale to wina mojego TŻ bo ja go zawożę po drodze i ja wstaje rano wcześnie i jestem gotowa, a on wstaje jakieś 10-15 min później ode mnie i codzień się nie wyrabia wyszykować i codzień na niego muszę czekac przy drzwiach i pośpieszać Ale u mnie w pracy to nikt na to nie patrzy, choć tez mi mega głupio codziennie się spóźniać. Na dodatek cwany TŻ jest na czas w pracy bo jego wysadzam po drodze, a do mnie musze jechać jeszcze 5km przez miasto, więc ja się przez niego spóźniam.

A z tą powolnością to zauwazyłam, że mega mam zwolnione obroty, zawsze robiłam obiad to potrafiłam się zgrać zanim ziemniaki się ugowowały, to piekłam mięsko czy rybę i surówkę zdążałam zrobić w miedzyczasie, tak że w ciagu 30min obiad był gotowy i wszystko cieple, a ostatnio szkoda mówić... nie dość ze wszystko mi z rąk leci i kuchnia wygląda po moim gotowaniu jak po przejsciu tajfunu, to jeszcze się nie wyrabiam czasowo. Czas się przyzwyczaić chyba...
To może dobrze, że ja nie jeżdżę autem, bo na bank co dzień bym się spóźniała..a tak to mam motywację, że mi autobus spiep.zy jak przegnę

Nawet mi nie mów..2 dni temu mąż mnie zrypał, że zachwaszczyłam całą kuchnię, a po podłodze walały się marchewkowe wióry i że straszna syfiara ze mnie..a ja po prostu nie miałam już siły sprzątnąć ani nawet się rozejrzeć w jakim stanie kuchnię zostawiam.. potrzebowałam usiąść i odpocząć
Wczoraj jak robiłam zapiekankę starałam się nie pobrudzić kuchni, ale to wymagało ciągłego schylania się do poziomu podłogi, tak mi wszystko spadało z blatu No i jeszcze w trakcie bolały mnie mięśnie i nerwy przy kości ogonowej..znowu ucisk i rozciągania.. mąż mi musiał później rozmasować tyły

Stary 2013-03-15, 11:15   #2639
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
po porodzie będzie wiadomo na 100% czy dziewczynka czy chłopczyk
wiem ze na 100% po porodzie, no ale skoro mamy taki sprzet i lekarze juz coraz mniej sie myla to moze jednak chlopak? moja mama a moze to pepowina byla zamiast siusiaka? jest to mozliwe??
moja ciocia chodzila do mojego gin ale to bylo 14 lat temu i on jej pow ze chlopak, po czym przed porodem jakos w szpitalu juz na usg dowiedziala sie ze uwidentnie dziewczynka
no ale na 3d byl inny lekarz i tez mowi o widze syn
dodam, ze nie mialabym nic przeciwko synkowi

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Stary 2013-03-15, 11:16   #2640
Margosia__
Zakorzenienie

Ej nie chce mi się cytować i w ogóle jakoś za szybko dziś dla mnie piszecie

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości