Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013 cz.11 - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 12 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.12 2 4,00%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.12 1 2,00%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.12 1 2,00%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 1 2,00%
Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 25 50,00%
Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 8 16,00%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.12 5 10,00%
Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.12 6 12,00%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 1 2,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-15, 10:12   #3961
sharpnowaja
Zakorzenienie

Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Sharp a jak wygląda Twoja łazienka co tam masz jeszcze, jakie kolory??
łazienka jest zielona taki jasny groszek. Meble białe. Jest duża bo gdzieś 3x4 m z tym że jak już napisałam jest nieustawna. Jedna ściana całkiem odpada żeby coś tam ustawić. Na jednej stronie jest prysznic (narożny), pralka, umywalka i drzwi. Na drugiej prysznic i drzwi do wc. Na trzeciej właśnie ta szyrafka, będzie komoda, kosz na pranie, kaloryfer. pomieszczenie miało 4,2 m wysokości ale obniżyliśmy trochę sufit.

Cytat:
Jeszcze się tylko nie nauczył zabierania tego z krzeseł.. robi czasami w salonie małą szafę na krzesłach..
ooo czyli mój nie jest wyjątkiem. U mnie sobie zrobił szafę z wózka i łóżeczka

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
dziewczyny a kogo polecacie z uzytkowników allegro od których zamawiałyście produkty dla maluszków?
ja zamawiałam u flaminga24

pawie oczko jaki masz leżaczek-bujaczek?
Stary 2013-03-15, 10:16   #3962
maarchewka
Zakorzenienie

Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013

Zwariuje z tym moim rozciąganiem, ciągle mam uczucie, ze mam nieporozciągane nogi. Leżąc cały czas macham raz jedną raz drugą nogą przytulając prawie kolano do nosa...

Sharp to faktycznie fatalnie!

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 10:17   #3963
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
aa no i dziś mamy z Ignaśkiem studniówkę także synek stawia wszystkim ciotkom koktajle owocowe
No brawo! Gonicie nas, gonicie Ja poproszę virgin mohito bez cukru

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
Witam w 34 tc
Wczoraj miałam kiepski dzień. Najpierw zorientowałam sie że ktoś wykupił mi buciki na all a prosiłam o to TŻta od 3 dni ale on oczywiście "zrobi to później bo na pewno nikt nie wykupi". Wkurzyłam się na maxa i wydarłam na niego jak nie wiem co. Później mi trochę głupio było bo to tylko buciki ale kurde to nie był pierwszy raz kiedy go poprosiłam żeby mi coś zamówił i zanim on się za to zabrał to było za późno
Później poszłam do sklepu i oczywiście się potknęłam no ale podparłam się i tylko kolano trochę zdarłam. Sierota ze mnie później w domu znów bym zaliczyła upadek, nie wiem jakim cudem bo stałam na boso i nie robiłam żadnych dziwnych ruchów coś z moją koordynacją ruchową jest nie tak
Poszłam jeszcze do biedronki i ludzi było tyle jakby co rozdawali za darmo. Nawet na święta był mniejszy ruch
Z pozytywnych rzeczy to kupiłam sobie odżywkę do włosów i hennę do brwi i rzęs. Trochę się zdziwiłam bo droga była (14 zł) a zawzse jakieś grosze dawałam. No jest jej DUŻO więc starczy mi na DŁUUUUUUUGO i jest na prawdę fajna. Szybko barwi i łatwo się później zmywa, zero śladów na skórze.

Moja mała od paru dni szaleje strasznie. Momentami sprawia mi taki ból że aż krzyknę. Chyba już ma mało miejsca i daje mamusi popalić. I przestawiła sobie dzień z nocą mam nadzieje że jej tak nie zostanie
Mam nadzieję, ze dzisiejszy dzień będzie o niebo lepszy. A te upadki to pewnie przez zmianę środka ciężkości. Uważaj na siebie!
A jaką hennę kupiłaś? Też chcę sobie sprawić bo już nie będę do kosmetyczki latać z takimi bzdurami

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Dziś mają mi przyjechać moje chusty trochę mi to nie pasuje bo muszę iść na zakupy i odebrać wyniki a po 15:00 jedziemy, mam nadzieję, że kurier się dobrze wstrzeli
Powodzenia na wizycie! I też mam nadzieję, że kurier się dobrze wstrzeli i będziecie mieli weekend na chustowe testy
My wczoraj zaczęliśmy się wiązać i w sumie wcale nie jest to takie straszne (zwłaszcza z udziałem miśka a nie dziecka ) tylko długość mnie przeraża. Jeszcze kilka prób i zdecyduję czy M czy L....
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 10:18   #3964
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Hump słońce brawa za 100dniówkę a co do wiosny to masz rację, to chyba tylko o kalendarzowej mowa

Sharp brawa za 34 tydzień Zmienia się środek ciężkości, także uważaj na was;*

u nas dziś zaczynamy w takim razie 27

bańka mmm zjadłabym

Ja chyba zrobię naleśniki z serem... +krupnik już ugotowany.
to zapraszam, pyszne mi wyszlo biszkopcik I klasa :P heheh i brawa za 27 tc :P

a ja mam 60 dni do porodu

Edytowane przez banka26
Czas edycji: 2013-03-15 o 10:23
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 10:20   #3965
lonely_lady
Zakorzenienie

Pozdrowienia z gabinetu dentystycznego
Doktor juz mi zaleczyl zabka, bez znieczulenia ale prawie nie bolało, Małecka dziurka mi sie zrobiła. Teraz czekam na Tz bo ma piaskowane zabki

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 10:22   #3966
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
A u Ciebie to już pewne, że będziesz leżeć do rozwiązania?
Szczerze bardzo Ci współczuję, ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło
Później będziesz miała dwa zdrowe skarby

No i cały personel Cię pozna i będziesz na Ty z lekarzami i położnymi
tak to już pewne.

a ja leżę na patologii więc tu i tak są inni lekarze i pielęgniarki niż na porodówce.

i taki mam jakiś zły dzień. już mam dość takich samych tekstów.
że będzie dobrze, muszę wytrzymać, jeszcze trochę, czy coś ci przywieźć, czy czegoś nie potrzeba...matko. jak niepełnosprawna się czuję i mam tego dość...

miałam badanie przed chwilą. bez zmian. jeszcze 4 tyg muszę minimum wyleżeć. dziś dopiero 29 tydzień skończony...
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 10:24   #3967
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niunka045 Pokaż wiadomość
Cześć u nas wczoraj wizyta lekarz się zmartwił wynikami mam zrobić awidność IgG cytomegalii. Ogółem tłumaczył mi że to choroba której się w ciąży nie leczy i że jak mały rozwija się prawidłowo to będzie to tylko informacja dla pediatrów po urodzeniu Do tego mam zrobić USG tarczycy. Strasznie się zmartwiłam tą CMV. Lekarz caly czas mnie uspokajał ale jednak... Nastepną wizyte mam na 11.04 Jenny jakbyś mogła mi dopisać. Za tydzień 21 USG

Poza tym mam wysokie ciśnienie które mam mierzyć 2 razy dziennie
mam nadzieje że wszystko będzie dobrze, nie martw się

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Witam sie z rana w 34t
Nie spie od 6, bo wstalam ucalowac Tz i tak jakos szkoda mi sie go zrobilo, bo teraz jest tak zarobiony, ze nie ma na nic czasu w dodatku on nigdy na nic nie narzeka wiec dodatkowo martwie sie o niego.. widze ze sie niewysypia ma duzo na glowie i jeszcze ta budowa..i pierwsze siwe wlosy mnie wczoraj przerazily najgorzej ze sama nie wiem jak mu pomoc to wszystko ogarnac a on jest naprawde taki kochany.. wiec zaraz zbieram sie zajrzec do pracy zeby nie siedziec bezczynnie i rozmyslac a wiem ze im tez przyda sie jakas pomoc, to moze jakas dodatkowa kasa wpadnie
za 34 tydzień
wiem cos o tym co piszesz, mój mąż też na wygnaniu za granicą, zapiernicz maja okropny. A ja nigdzie nie pracuje i nie pracowałam bo studia i jednak wszystko jest na głowie męża

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
Pozdrowienia z Zakopca spadlo w nocy pól metra śniegu
nooo mieszkam jakieś 40km od zakopanego i jest masakra, moja mam z siostra odkopuja dom a ja mam wyrzuty sumienia bo nawet nie moge im pomóc ale wolę nie ryzykować

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
JennyAniolek, gosiulka22, vvgh, XxXJuSstiii dziewczynki trzymam kciuki :P i czekamy na relacje :P

ja czekam na tz , poszedl z suka na spacer i do sklepu po buleczki , wczoraj upieklam ciacho to po sniadanku bedzie w sam raz )
dziękuje ja mam dopiero wizyte o 16.20 jesli się dokopię do auta oczywiście

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
[FONT=Georgia, serif]aa no i dziś mamy z Ignaśkiem studniówkę także synek stawia wszystkim ciotkom koktajle owocowe

Cytat:
Witam w 34 tc
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 10:31   #3968
maarchewka
Zakorzenienie

Wczoraj mnie TŻcik wkurzył..
Zaczęłam mu pokazywać kolory fotelików czy może taki niebieski by bardziej nie pasował niż ten siwy co kupiliśmy.. No i wkurzony stwierdził, żebym się zajęła czymś sensownym a nie tym co już mamy i że to wszystko jedno jaki kolor i że szary pasuje.. Potem jeszcze zapytał czy w ogóle sprawdziłam czy nic nie brakuje z tego wózka co kupiliśmy? a nie zajmuje się kolorem fotelika:/. Ja na to, a czy on sprawdzal, bo ja sama tego dziecka nie robiłam i on tak samo jest odpowiedzialny za zakupy jak i ja.. To stwierdził, że ja i tak nic nie robię to moge się tym zając a on nie ma czasu bo zarabia (jakbym ja nie zarabiała będąc na L4...)..

Potem chyba mu sie głupio zrobiło bo poszedł zrobić mega kanapki z bułką, żółtym serem, wędliną, korniszonkiem, rzodkiewką, pomidorem, majonezem, jajkiem a na górze jeszcze posypane szczypiorkiem..

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
tak to już pewne.

a ja leżę na patologii więc tu i tak są inni lekarze i pielęgniarki niż na porodówce.

że będzie dobrze, muszę wytrzymać, jeszcze trochę, czy coś ci przywieźć, czy czegoś nie potrzeba...matko. jak niepełnosprawna się czuję i mam tego dość...

miałam badanie przed chwilą. bez zmian. jeszcze 4 tyg muszę minimum wyleżeć. dziś dopiero 29 tydzień skończony...
a jak Mariolka?? urodziła??

Wojtek
Stary 2013-03-15, 10:32   #3969
pawie_oczko
Wtajemniczenie

dziewczyny dziękuje za wszystkie oklaski

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość

Ależ dokładna relacja! Nelcia już niedługo przywita się z rodzicami
Niedobrze, z tą niską hemogloiną, ale dobrze, że dopiero na koniec ciąży Cię łapie. Tylko jak z cholerstwem walczyć? Z drugiej strony 11 to wciąż w normie, więc może jakoś dotrwasz w normie do końca?
No niby niedobrze, ale wg mojego gina 11 to nie jest jeszcze wynik żeby dodatkowo coś przepisywać tym bardziej, że to już ten etap ciąży zobaczymy za 2 tyg. a jak z tym walczyć to nie mam pojęcia... biorę witaminy, dietę mam tak urozmaiconą i myślałam, że wynik tym razem mi podskoczy a tu du.pa
Mam nadzieję, że Sofcia zostanie ułożona już tak jak jest
Stary 2013-03-15, 10:32   #3970
becik_4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
hej dziewczyny, sorry, że nie doczytam wczorajszego popołudnia, ale musze wam coś napisać.....

wczoraj byłam z tż i małą w tesco. Była już pod koniec trochę niegrzeczna i jak wychodziliśmy to niby szła za nami, ale ciągle sie zatrzymywała i marudziła i w końcu z tżem odstawiliśmy szopkę pt. to my idziemy, a ty jak chcesz to zostań. I przeszliśmy kilka kroków do przodu, obejrzałam się żeby sprawdzic czy idzie i zobaczyłam ją jak stoi w drzwiach (tych na fotokomórke zasuwanych, nie wiem jak się to nazywa) i te drzwi zamykaja się na nią.... Instynkt matki mi kazał rozpocząć dziki bieg do małej i po 3 susach padłam na chodnik bo przeszył mnie ból tak jakby na wysokości wzgórka łonowego (nie wiem jak to miejsce inaczej opisać...miednica, na wysokości między pachwinami, dół brzucha juz pod blizną czyli na samym dole?).... no i nie mogłam wstać tż mnie podniósłi chciałam powoli pójść ale nie mogłam. Jakoś wsiadłam do auta, ale od auta do domu tż musiał mnie zanieść na rękach, bo nie byłam w stanie chodzić. W domu trochę się przełamałam i na początki z pomocą tża a teraz już sama powolutku chodzę, ale sprawia mi to duży ból. Sam brzuch nie boli. Dzidziuś się rusza, więc z ciążą nic się pewnie nie stało. Martwi nie tylko, czy to może byc to spojenie łonowe....? dzwoniłam do lekarza, powiedział, że mogę przyjechać na usg, ale nie chcialam, bo Kubuś się rusza, urazu brzucha nie było... Myślę, że to coś od kręgosłupa poszło, albo to spojenie... Myślę sobie, że chyba pójdę dzisiaj do tej kliniki w ktorej rodzę i spotkam sie z rehabilitantem...

rany, co o tym myslicie dziewczyny...powinnam sie bardzo martwić? boję się, że tak mi już zostanie do porodu albo dłużej i będę musiała o kulach chodzić, bo dzisiaj to raczej bez kul się nie obejdzie...
o kurcze to miałaś nie fajną sytuację a co z małą zdąrzyłaś ja chyba złapać przed tymi drzwiami? swoją drogą to nieźle was załatwiła co do bólu to ja też mam taki ale wydaje mi sie ze to normalne u mnie po prostu te kości macicy mi sie rozciągają ale u ciebie tak z nienacka rozbolało ze trzeba to obserwować jak nie minie to ja bym skonsultowała to z jakimś lekarzem niech obejrzy fachowym okiem

Cytat:
Zwariuje z tym moim rozciąganiem, ciągle mam uczucie, ze mam nieporozciągane nogi. Leżąc cały czas macham raz jedną raz drugą nogą przytulając prawie kolano do nosa...

ja to już w ogóle zastaalm sie na maksa nie dość ze zero gimnastyki to jeszcze to lezenie nie wiem jak ja urodze z takimi zastałymi miesniami

wiosna idzie ale dopiero od przyszłego tygodnia nawet 10 stopni na plusie
becik_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 10:34   #3971
lonely_lady
Zakorzenienie

Metropolitan miałam wcześniej odpisać ale skasowalo mi. Takiego mocnego bólu nie można lekceważyć. Z ciąża na pewno wszystko ok, ale Ty nie zwlekać tylko pędz do ortopedy. Trzymam kciuki. Oby to było nadwyrezenie i szybko przeszło

Cytat:

Ja tez staram sie rozciągać, bo coraz bardziej półroczne sie ruszam. Tylko ja to robię raczej na stojąco sklony.

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

Dziewczyny ta promocja proszku lovela jest w internet marche? Bo niedaleko dentysty jest ten sklep wiec może przy okazji zaraz podjedziemy

Edytowane przez lonely_lady
Czas edycji: 2013-03-15 o 11:31
Stary 2013-03-15, 10:37   #3972
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość

Dziewczyny ta promocja proszku licealistów jest w internet marche? Bo niedaleko dentysty jest ten sklep wiec może przy okazji zaraz podjedziemy
proszek licealistów?

W inter march jest promocja na lovele http://promobaby.pl/promocja-12807.html
17,99 za 1,8 kg
a i 5 kg za 39,99

Wojtek

Edytowane przez maarchewka
Czas edycji: 2013-03-15 o 10:39
Stary 2013-03-15, 10:39   #3973
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Doktor juz mi zaleczyl zabka, bez znieczulenia ale prawie nie bolało, Małecka dziurka mi sie zrobiła. Teraz czekam na Tz bo ma piaskowane zabki
ja tez mam jeszcze jeden do zrobienia ale boje sie wrrr hii
Cytat:
tak to już pewne.

o u nas ci sami lekarze na patologii i na porodowce....
domyslam sie ze tahkie teksty po takim czasie lezenia i z perspektywa dalszego lezenia wyprowadza z rownowagiii , wiec my nie bedziemy Tobie tak pisac napisz lepiej co tam z sasiadka rodzaca?/ hehe

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
mam nadzieje że wszystko będzie dobrze, nie martw się

za 34 tydzień
wiem cos o tym co piszesz, mój mąż też na wygnaniu za granicą, zapiernicz maja okropny. A ja nigdzie nie pracuje i nie pracowałam bo studia i jednak wszystko jest na głowie męża

nooo mieszkam jakieś 40km od zakopanego i jest masakra, moja mam z siostra odkopuja dom a ja mam wyrzuty sumienia bo nawet nie moge im pomóc ale wolę nie ryzykować

dziękuje ja mam dopiero wizyte o 16.20 jesli się dokopię do auta oczywiście

o widze ze u ciebie wiosny takze nie widac.... heheh

Edytowane przez banka26
Czas edycji: 2013-03-15 o 10:41
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 10:40   #3974
becik_4
Zadomowienie

Aaś ja tez mam dzisiaj koniec 29 tygodnia ale na szczescie mam lezec tylko w domu po trzech tygodniach izyta i wtedy sie zobaczy ale mnie też wkurza takie ciągłe pocieszanie wiem ze ludzie chcą dobrze i nie wiedza też co powiedzieć innego ale na prawdę może to rozdrażnić jak wymiotowalam w 1 trymestrze to teściowa co drugi dzień dzwoniła i pytała jak sie czuje i zebym to przetrzymała bo to minie no przecież kurde wiem ze musze to przetrzymać przecież sie nie pochlastam masakra
becik_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 10:42   #3975
maarchewka
Zakorzenienie

Niektórzy nie powinni nigdy dzieci rodzić:
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1019385,title,Dramaty czny-telefon-dziecka-na-policje-w-Bartoszycach,wid,15415419 ,wiadomosc.html?fb_action _ids=530150843701977&fb_a ction_types=news.reads&fb _source=other_multiline&a ction_object_map={%225301 50843701977%22%3A13984651 9521936}&action_type_map= {%22530150843701977%22%3A %22news.reads%22}&action_ ref_map=[]&ticaid=1103bb

Wojtek
Stary 2013-03-15, 10:44   #3976
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Metropolitan miałam wcześniej odpisać ale skasowalo mi. Takiego mocnego bólu nie można lekceważyć. Z ciąża na pewno wszystko ok, ale Ty nie zwlekać tylko pędz do ortopedy. Trzymam kciuki. Oby to było nadwyrezenie i szybko przeszło

Ja tez staram sie rozciągać, bo coraz bardziej półroczne sie ruszam. Tylko ja to robię raczej na stojąco sklony.

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

Dziewczyny ta promocja proszku licealistów jest w internet marche? Bo niedaleko dentysty jest ten sklep wiec może przy okazji zaraz podjedziemy
czemu licealistów ?
tak, lovela jest w inter

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 10:45   #3977
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Witam w 34 tc
za 34t

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Hump słońce brawa za 100dniówkę

u nas dziś zaczynamy w takim razie 27

i za 27t to lada chwila 3 trymestr
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 10:45   #3978
lonely_lady
Zakorzenienie

pawie oczko mi tez sie wydaje ze ten wynik hemoglobiny nie jest raki zły. No i jesteś juz daleko w ciaxy. Ja taki wynik miałam w14tc

Stary 2013-03-15, 10:46   #3979
niunka045
Zadomowienie

Cytat:
cholercia mam nadzieję, że jednak wszystko ok
nie martw się na zapas, szkoda nerwów

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
niunka045 głowa do góry, będzie wszystko dobrze
Cytat:

Kochana, wierze, że stres jest.... Ale zrobisz badanie i będziesz wiedzieć co i jak kiedy się na tę awidność wybierasz?
Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość

nie martw się może na zapas..będzie wszystko dobrze ..zobaczysz..
Dziękuję wam za słowa otuchy najgorsze jest to że nawet jak cos jest to i tak narazie nic nie można zrobić. Lekarz cały czas mnie pocieszał, że jakby coś było nie tak z rozwojem małego, na USG już dawno byłoby to widać. Teraz mam w czwartek badanie to poproszę lekarkę żeby rzuciła okiem na jakieś nieprawidłowości
Na badanie pewnie pójdę w przyszły piątek...
niunka045 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 10:48   #3980
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
[/COLOR]
a jak Mariolka?? urodziła??
Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
ja tez mam jeszcze jeden do zrobienia ale boje sie wrrr hii

o u nas ci sami lekarze na patologii i na porodowce....
domyslam sie ze tahkie teksty po takim czasie lezenia i z perspektywa dalszego lezenia wyprowadza z rownowagiii , wiec my nie bedziemy Tobie tak pisac napisz lepiej co tam z sasiadka rodzaca?/ hehe
jeszcze nie. ma nowe gazetki. świat seriali i coś tam z historiami....

ale to badanie troche mi humor poprawiło. była dr, 2 pielegniarki i chyba z 5 studentów. i dr im pokazywała ten mój pęcherz. ale tak zabawnie że zaczęłam się śmiać i cała się trząść tekst dnia:
-i tu mamy pessar, szyjkę i pęcherz przezroczysty. wszyscy widzą?
-(pielęgniarka) jeszcze ja! jeszcze ja! poczekajcie!
jak osioł ze shreka no i zaczęłam się śmiać
Stary 2013-03-15, 10:48   #3981
maarchewka
Zakorzenienie

A i oglądałam O Matko na Tvn Player.. Ogólnie fajny program.. Tylko ta ostatnia scena jak zagryzała ogórka zamoczonego w dżemie truskawkowym.. Jakbym takie coś w I trymestrze przełknęła to bym pół sklepu zarzygała o ile od samego zapachu już bym sie nie porzygała..

Wojtek
Stary 2013-03-15, 10:50   #3982
metropolitan
Zadomowienie

hej, dzięki za zainteresowanie dziewczyny. Ja właśnie wróciłam z wizyty z ginekologiem, bo zadzwoniłam do tego mojego centrum położniczego i położna powiedziała, że mam przestać gdybać i przyjechac na wizytę. Był ordynator, powiem wam, że normalnie złoty człowiek, poświęcił mi ponad godzinę. Ktg, usg, fotel. Uważa, że powinnam pojechać do szpitala (oni tam nie maja patologii) bo gdyby coś się działo, np. łożysko zaczęło się odklejać, to lepiej być pod obserwacją. Ale na usg na razie łożysko jest lładnie przyczepione. Z Kubuchem wszystko ok. Ponaciskał mnie na kość łonową i stwierdził, ze mogło mi się rozejść to spojenie łonowe jednak, bo mnie to bardzo bolało. Powiedziałam mu, że nie pójdę do szpitala i musiałam mu podpisać takie oświadczenie, że on mi zaleca, ale ja nie zgadzam się. Ale powiedział, że mnie rozumie i żebym w takim razie przyszła jutro do południa na badanie i w niedzielę mam wizytę ze swoim ginem i przy okazji mnie wbije tego samego dnia na konsultację ortopedyczną, bo mają tam bardzo dobrego ortopedę. Cieszę się, że poszłam, jestem teraz chyba spokojniejsza. A do szpitala nie chcę iść, bo wiem jak u nas jest, położą mnie i oleją, nawet badań nie zrobią żadnych prócz krwi i moczu więc mam ich gdzieś.
BECIK, dzięki, z małą ok, te drzwi pewnie i tak by się nie zamknęły, zresztą tż stwierdził, że ona stała trochę przed nimi a nie w nich, ale wiesz jak to jest, matka reaguje instynktownie w takim momencie i nic się nie liczy tylko to, żeby ratować małe z opresji rzuciłam się w jej stronę, mimo, że i tak widziałam, że nie dobiegłabym do niej na czas... głupie to było, ale tak jak mówię, to instynkt każdej mamy...
metropolitan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 10:51   #3983
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
Aaś ja tez mam dzisiaj koniec 29 tygodnia ale na szczescie mam lezec tylko w domu po trzech tygodniach izyta i wtedy sie zobaczy ale mnie też wkurza takie ciągłe pocieszanie wiem ze ludzie chcą dobrze i nie wiedza też co powiedzieć innego ale na prawdę może to rozdrażnić jak wymiotowalam w 1 trymestrze to teściowa co drugi dzień dzwoniła i pytała jak sie czuje i zebym to przetrzymała bo to minie no przecież kurde wiem ze musze to przetrzymać przecież sie nie pochlastam masakra

dokładnie!
a jeszcze moja mariolka z sali mnie inaczej "pociesza": "wiesz co ja to bym nie wytrzymała tak leżeć i chyba bym oszalała"
no kurde. a mam inne wyjście?
Stary 2013-03-15, 10:51   #3984
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
jeszcze nie. ma nowe gazetki. świat seriali i coś tam z historiami....

ale to badanie troche mi humor poprawiło. była dr, 2 pielegniarki i chyba z 5 studentów. i dr im pokazywała ten mój pęcherz. ale tak zabawnie że zaczęłam się śmiać i cała się trząść tekst dnia:
-i tu mamy pessar, szyjkę i pęcherz przezroczysty. wszyscy widzą?
-(pielęgniarka) jeszcze ja! jeszcze ja! poczekajcie!
jak osioł ze shreka no i zaczęłam się śmiać
ale ze się tak zapytam jak oni ten pesser pokazywali?? na usg?

Wojtek
Stary 2013-03-15, 10:51   #3985
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Meliitele Pokaż wiadomość
Pecha mam nie?
oj masz co z tymi facetami się dzieje, co chwilę słyszę że spotykają się z kilkoma dziewczynami na raz;/

Cytat:
A znowu rok wczesniej pojechaliśmy na tydzien to się do nas przeprowadzili.. Niby ok.. ale jakoś tak sie nie spodziewałam, że jak mieszkają na przeciwko to się przeprowadza.. i zrobili sobie u nas male wakacje, kąpali się, spali w naszym lózku, oglądali u nas tv.. no normalnie wszystko.. jakoś tak dziwnie dla mnie..
normalnie w szoku jestem! do głowy by mi coś takiego nie przyszło.

dziewczyny za wizyty

metropolitam ja bym na Twoim miejscu jednak pojechała do lekarza
Stary 2013-03-15, 10:52   #3986
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Powodzenia na wizycie! I też mam nadzieję, że kurier się dobrze wstrzeli i będziecie mieli weekend na chustowe testy
My wczoraj zaczęliśmy się wiązać i w sumie wcale nie jest to takie straszne (zwłaszcza z udziałem miśka a nie dziecka ) tylko długość mnie przeraża. Jeszcze kilka prób i zdecyduję czy M czy L....
Dzięki
No póki co poleciałam do sklepu i chyba go nie było A co do wiązania to słyszałam, że na dziecku jest łatwiej niż na miśku
Cytat:
super

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 10:53   #3987
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
za 34 tydzień
Trochę mnie przeraża to co piszesz... Długo już tak ciągniecie na odległość? I jakie macie plany jak się maleństwo urodzi? Nie myślałaś o tym, żeby wyjechać do męża? Przynajmniej bylibyście razem.

My z TŻ już różne opcje przerabialiśmy i na odległość i razem w Polsce i razem za granicą i doszliśmy do jednego mega ważnego wniosku: najwazniejsze to być razem. Miejsce zawsze można zmienić, a nic nie zastąpi budowania relacji na codzień.
Mam nadzieję, że to u Was przejściowe i szybko będziecie juz razem na dobre.

Cytat:

Lonely piszesz ze słownikiem w komórce, prawda? Nie zawsze odgaduje Twoje intencje i śmiesznie rzeczy wychodzą. Specjalny proszek licealistów, to dopiero tworzenie produktu pod wyselekcjonowaną grupę odbiorców
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 10:54   #3988
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
ale ze się tak zapytam jak oni ten pesser pokazywali?? na usg?
że tak powiem: na żywo, na fotelu
Stary 2013-03-15, 10:55   #3989
maarchewka
Zakorzenienie

Aas a na czym staneło z wozkiem kupujesz tramwaj czy wózek widłowy?

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

Cytat:
Lonely piszesz ze słownikiem w komórce, prawda? Nie zawsze odgaduje Twoje intencje i śmiesznie rzeczy wychodzą. Specjalny proszek licealistów, to dopiero tworzenie produktu pod wyselekcjonowaną grupę odbiorców

Wojtek
Stary 2013-03-15, 10:56   #3990
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
dokładnie!
a jeszcze moja mariolka z sali mnie inaczej "pociesza": "wiesz co ja to bym nie wytrzymała tak leżeć i chyba bym oszalała"
no kurde. a mam inne wyjście?
kretynka

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości