|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 12 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.12 |
|
2 | 4,00% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 2,00% |
| Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
25 | 50,00% |
| Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
8 | 16,00% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.12 |
|
5 | 10,00% |
| Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
6 | 12,00% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013
hej
Wy tu gadu gadu , a ja od samego rana na basenie było jak zwykle super, teraz sobie poleżę, a potem zrobię śledziki w śmietanie
|
|
|
|
#4082 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013
Cytat:
W razie "Wu" chciałabym być w takim pod opieką.
|
|
#4083 |
|
Zadomowienie
|
Jenny, jak znajdziesz chwilę, to możesz mi dopisać:
- kolejną wizytę - 09.03, - tp 22.06, - imię Janek. ![]() Jedziemy na święta do teściów i mamy zamiar wracać w niedzielę, 7 kwietnia. Jako, że śmigamy przez Częstochowę, to spróbujemy wdepnąć do Auchana, gdzie będą te konsultacje i badania USG 3d/4d z fundacji Szczęśliwe Macierzyństwo. Wybiera się któraś mamusia? Albo jest z okolic Częstochowy i może podpowiedzieć czy ten Auchan to daleko od krajowej jedynki?
|
|
|
|
#4084 |
|
Wtajemniczenie
|
anoxee-
za synusia! Justi- dzięki za info od diabli. Pozdrów Ją od nas serdecznie! Aaś- bardzo fajny wózek wybraliście! A wytrzymać jakoś musisz, dla swoich kochanych kobietek! axella- za stanowczość odnośnie psa! Meli- trzymam mocno, oby udało się wszystko z tym stażem i z późniejszą pracą! No i jeszcze większe za tego rycerza na białym koniu ![]() za nowe tc, udane wizyty i za dzisiejsze!----- A ja się witam troszkę spóźniona z moim Kubusiem w 28tc! Powiem Wam, że przez te zawirowania bankowe w ciągu ostatnich dwóch tygodni miałam tyle stresów, że podejrzewam, że moje dzieciątko nie będzie chciało czekać do 12.06. Pobolewa mnie troszkę brzuch, zrobił się twardszy no i częściej szyjka kłuje. Ale Kubuś wesoło fika, więc z maluchem raczej wszystko ok. Na razie nie panikuję, wizyta za 2 tygodnie to zobaczymy co i jak. Niemniej to już 7 miesiąc, więc wczoraj zamówiłam część wyprawki, w tygodniu postaram się ogarnąć coś więcej żeby w razie W nie zostać z ręką w nocniku. Jutro śmigam na wyniki, później pewnie na lumpy, bo w końcu muszę jakąś kurtawę sobie upolować! Miałam dzisiaj kolejny tel z banku- uwierzcie mi, że jak pokazuje mi na wyświetlaczu, że dzwoni BANK to mnie od razu trzęsie. Ale przy piątku kobietka miała dobrą informację- przyznali nam kredyt! Tak więc od przyszłego tygodnia zaczynamy wojowanie z notariuszem i inną porcją zaświadczeń, ale już coraz bliżej końca... Uffff... Spadam smażyć rybkę! Do później!
|
#4085 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4086 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
czy zakup będzie udany
|
|
|
|
|
#4087 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aaś w szoku ejstem ze rodzi się aż tyle małych maluszków. Oby wszystkei zdrowe były! zmykam robić obiad i tą maseczkę na włosy. Pochłonęło mnie all |
|
|
|
|
#4088 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i w końcu jakieś dobre wieści z banku
|
|
#4089 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za 28tc!No i gratuluję tego przyznanego kredytu, to pewnie ogromny krok do dalszego szczęścia. ![]() Cytat:
/edit To chyba to? http://www.groupon.pl/oferty/cala-po...-Sp-k/18439767 |
||
|
|
|
#4090 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Muszę się wybrać tylko najpierw kupić jakiś większy strój kąpielowy Cytat:
|
|
#4091 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja w weekend też planuję basen, a dziś na rozpoczęcie weekendu umówiłam się z przyjacielem na budyń
|
|
#4092 |
|
Zadomowienie
|
No to melduję, że kolejna marcówka rozpakowana.
O 2:27 jeszcze napisała na forum, że coś się zaczęło dziać - coś maziste z krwią, a o 11:58 urodziła się córeczka - 56cm i 3850g. |
|
|
|
#4093 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4094 |
|
Zakorzenienie
|
akurat taka specyfika szpitala. z całej polski tu dziewczyny są kierowane stąd tyle maluchów poniżej 1000g.
|
|
|
|
#4095 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
nie jestem pośród osób co kupiły Cytat:
Ok, wychodzi na to, że na razie nic nie kupiłam i muszę czekać na weryfikację. Bardzo Wam dziękuję za pomoc Zastanawiam się, co ze sobą zrobić... rzadko mi się nudzi, ale dzisiaj jakoś trochę tak. Nie chcę mi się grać, czytać. Posprzątane w miarę jest, zakupy zrobione, za obiad wezmę się później. Do oglądania też nie ma za bardzo co. Zaraz sobie coś znajdę Może się pouczę? :PJutro zaczynamy 30 tc! Jak ten czas leci, zaraz rodzę...
Człowiek zawsze dla siebie stanowi 100%, choćby dla innych był kimś zupełnie obojętnym. 06.06.2013 r. - Piotruś Edytowane przez whatIthink Czas edycji: 2013-03-15 o 13:21 |
|||
|
|
|
#4096 |
|
Zakorzenienie
|
to gratuluję wszystkim rozpoczetych tyg
Dodatkowo anoxxe za podwójną cyferkę![]() Rany jakie maleństwa się rodzą... Dobrze, że żyją... ![]() Metropoli dobrze, że poszłaś do tego gina. Lepiej sprawdzać, jak potem żałować My już po obiadku. Zjadłam krupnik miseczkę i 1,5 naleśnika z serem, bo mnie przytkało. Nie wiem czy mała się podniosła i uciska gdzieś na żołądek bo jak jadłam na śniadanie 2 duże kromki tak teraz mieszczę 1,5.
|
#4097 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dwa dania pod rząd to nie dla mnie - muszę mieć ok 20-30 minut przerwy żeby zrobiło się mi miejsce
|
|
#4098 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mnie zainspirowały Ash i axella swoimi boskimi wykonaniami. nuna, dziękować. Sprawdziłam sobie ten Auchan w Częstochowie. Okazało się, że on wcale nie jest w samej Częstochowie, tylko w Poczesnej i to przy głównej trasie. Także wdepniemy tam, ciekawe czy się jeszcze na coś załapiemy koło południa.
|
|
|
|
|
#4099 |
|
Zakorzenienie
|
Śnieg przestał sypać
|
#4100 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Nam też na SR mówili, że jeśli się poród zacznieprzed 34tc to tylko na Karową śmigać. Cytat:
![]() A gdzie się kupuje takie nakładki? Ja zawsze rozkładam papier na deskę w takich sytuacjach ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale się cieszę! Wreszcie coś ruszyło do przodu. Wiem, że jeszcze dużo męki przed Wami, ale kredyt potwierdzony, to najwazniejsze!Justi, czekam na relację odnośnie chust
|
|||||
|
|
|
#4101 |
|
Zadomowienie
|
Jenny, sorry za upierdliwość
ale mogłabyś wrzucić na pierwszą stronę opis maarchewki z Bezpiecznego Malucha? Mam ten link w zakładkach, ale już tyle razy go wyłączyłam przez przypadek i tyle razy go szukałam w historii, że A chcę oszczędzić Jaśkowi nerwicy od najmłodszych dni. Miałam już to tyle razy dać tż-owi do przeczytania i zawsze zapomnę, a boję się, że to usunę na amen. A może się niektórym dziewczynom przyda. ![]() Podaję link: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=460 |
|
|
|
#4102 |
|
Wtajemniczenie
|
pocytowałam ładnie i mi wszystko wcięło.... nie chce mi się drugi raz
![]() zaczęłam się dziś niepokoić lekko bo mam wrażenie że zaczynają mi puchnąć kostki, zmierzyłam ciśnienie i podwyższyło mi się (110/80, norma u mnie to 90-100/50-60) no i ten ślad białka w moczu ... czyli wszystko na co ginekolog mi kazała zwracać uwagę w najbliższych dniach do zrobienia drugiego badania moczu. wiem że o niczym to nie świadczy i że wszystko w normie ale niepokój jakiś tam jest ... qrcze, zastanawiałam się nad tymi nakładkami na sedes, czy kupować ... ale chyba nie kupię ... dziś za ostatnie 50 zł z konta zamówiłam sobie dwa cienie w musie z bella rozgrzeszając się ładnie że jak się dziecko urodzi to pewnie będę miała mało czasu na malowanie się a makijaż tymi cieniami to pół minuty roboty
|
|
|
|
#4103 |
|
Zakorzenienie
|
hejo
tż pojechał do pracki,ja wróciłam z zakupów i zaraz biore się za sernik z banankami,brzoskwinią i galaretką ![]() jutro rodzinka wpada jak "dobrze" pojdzie to wpadnie moj chrzestny z siostrą(rodzenstwo mojej mamy) moi rodzice,siorka,tż z mamą i psem ![]() a ja mam 4talerzyki deserowe do tego musze zjesc cos bo rano na czczo poszlam na badania(wyniki dzis dostane mailem,boje sie o cukier ) i do tej pory zjadłam tylko pączka ![]() aa,przyszły mi dziś liście malin jeszcze nie piłam,boję sie że będa ble-pije już któras ?
|
|
|
|
#4104 |
|
Zadomowienie
|
To ja się pochwalę, że u nas nic nie sypie, jest czyściutko, suchutko i mam nadzieję, że śniegu tej zimy już nie zobaczę.
![]() Super to by był Leon Cała rodzina i wszyscy wokoło pytają jak tam Jasio. Już mi tż ostatnio powiedział, jak oglądaliśmy Lekarzy (tam jest lekarz Leon i koleżanka zwraca się do niego Leoś), że mam przestać ględzić, bo nikomu się to imię nie podoba. Powiedziałam, że nie musi się nikomu podobać, ważne, że nam się podoba. Mam duży sentyment do rodziny, rodziców, dziadków... i pewnie dlatego teraz sama lubię to imię dla naszego syna, bo... tż-a dziadek, to właśnie Jan. Przekochany człowiek, cudowny dziadek. Tż spędził z nim całe dzieciństwo, jak odjeżdżali to domu, to nie mogli go od dziadka oderwać, a jak zaczął chodzić do przedszkola, to zawsze płakał dziadkowi, że go ma uratować. Dzisiaj dziadek ma 81 lat (będzie miał w lipcu), dalej jest pełen werwy, jakby umiał, to odda nam wszystko co ma, jak wracamy do domu (mieszkają ok. 400km stąd), to samochód nam się ugina pod całą wałówką od niego. Teściowa opowiadała, że jak mu napomknęła, że chyba będzie Jan, to chodził dumny jak paw i tak bardzo się cieszył. A, że ja teraz walczę z hormonami ![]() Rozpisałam się, a miałam napisać tylko "dziękuję". |
|
|
|
#4105 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dopiero teraz sie pojawiam bo od samego rana jeździliśmy i załatwialiśmy. NAdrabiać będę jak posprzątam chciałam wam tylko napisać co i jak ma policji. Powiem szczerze, że byłam zaskoczona jak się nami zajęli. Pierwsze przyszedł Pan opisaliśmy mu sytuacje. Powiedział, żeby składać zawiadomienie o przestępstwie. Że Tż musi złożyć bo z jego konta kasa. Opisał jak będzie wyglądało postępowanie. Ze wyślą do nich na komistariat, tamci policjanci muszą ich sprawdzić, iść do domu odebrac kase, albo zrobić przeszukanie. Ze to nie jest mała kwta. I kazał czekac na policjantów, którzy przyjmą zgłoszenie bo byli gdzies na wyjeździe. Czekaliśmy pół godziny. Ja w końcu poszłam do domu bo nie zdązyłabym Tż zrobić obiadu przed pracą. Podobno tamci przyjechali opieprzyli wszystkich, że ile już Tż czeka, ze mieli to przyjąc. Spisali dokładne zeznania. I powiedzieli, że działać będą bo teraz plaga przestępst internetowych i , że trzeba pytać co i jak się rozwija i w przyszłym tygodniu ma być wiadomo kto naszą sprawę prowadzi. Podobno fajny policjant był. Pytał się Tż ile ten wózek kosztuje on mu mowi, że 1100zł miał kosztować, a ten się pyta czy nowy czy uzywany. Na co Tż, że nowy 3000tys ok kosztuje. A policjant się śmiał, że pewnie pierwsze dziecko jak chcemy jeździć takim mercedesem. Mam nadzieję, że sprawa pójdzie dalej. Już nawet nie o kasę chodzi ale o sam fakt oszukiwania. Byliśmy też w interze i kupiliśmy 5kg loveli do koloru. W sumie teraz zaczęłam się zastanwiać, że migłam kupić też 5kg do białego. Jak to się mówi jeść sie temu nie daje,a za 39,90 5kg to chyba bardzo dobra cena jak na lovele bo nawet dzidziusia w takiej nie znalazłam.
|
#4106 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#4107 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() aha, nie wiem czy będziecie chciały coś takiego, bo raczej się w prezencie dostaje takie rzeczy, ale ... jest multum albumów maluszka do wklejania zdjęć itp, żaden mnie nie urzekł, ale kiedyś przyszedł do nas do pracy taki jeden fajny, bardzo gruby album, odszukałam go sobie teraz i jest w fajnej promocji w matrasie - ja sobie zamówiłam ![]() http://www.matras.pl/szukaj/?query=d...mojego+dziecka Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-03-15 o 13:54 |
|
|
|
|
#4108 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W sumie, to macie dużo dowodów, bo pisałaś, że macie e-maile? Może się okazać, że to nie są jacyś "zawodowi" oszuści, a jedynie jakaś rodzinka, która się połakomiła na trochę ponad 200zł. Myślę, że jak to będzie to drugie, to się nieźle wystraszą, jak przyjdą do nich policjanci, albo zawiadomienie, że mają się stawić na wyjaśnienia. Nie wiem jak można być takim człowiekiem. |
|
|
|
|
#4109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4110 |
|
Wtajemniczenie
|
doszedł fotelik, nie ma nawet ani jednej ryski na plastiku czy rączce, stan idealny, skorupa cała, teraz tylko przeprać i będzie super
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:01.

było jak zwykle super, teraz sobie poleżę, a potem zrobię śledziki w śmietanie

za synusia!
trzymam mocno, oby udało się wszystko z tym stażem i z późniejszą pracą! No i jeszcze większe za tego rycerza na białym koniu 

07.07.2012 

ale dostała 9 pkt i wszystko poza tym ok
A chcę oszczędzić Jaśkowi nerwicy od najmłodszych dni. 
?
W sumie, to macie dużo dowodów, bo pisałaś, że macie e-maile? Może się okazać, że to nie są jacyś "zawodowi" oszuści, a jedynie jakaś rodzinka, która się połakomiła na trochę ponad 200zł. Myślę, że jak to będzie to drugie, to się nieźle wystraszą, jak przyjdą do nich policjanci, albo zawiadomienie, że mają się stawić na wyjaśnienia. Nie wiem jak można być takim człowiekiem.