|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 12 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.12 |
|
2 | 4,00% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 2,00% |
| Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
25 | 50,00% |
| Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
8 | 16,00% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.12 |
|
5 | 10,00% |
| Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
6 | 12,00% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013
to jest galaretka z serkiem homo..
miało się zmienić w kolorowo-serniko-podobna masę.. zostało z centymetr na dnie.. myślę że jak zastygnie to poprostu walnę na to dodatkową warstweę owoców i kolejną warstwę serową..---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ---------- |
|
|
|
#4142 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013
Cytat:
powodzenia
|
|
#4143 |
|
Zakorzenienie
|
mama tż przyjeżdza na obiad jutro,pytam tż co zrobić..
"wymyśl coś" help!!!!! doradźcie czy lepiej sałatkę hawajską czy potrawkę z kurczaka? albo cokolwiek nie mam głowy do tego..
|
|
|
|
#4144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Damian, Darek i Daniel, póki co stanęło na Darku, więc Jenny, proszę dopisz pierwszego tutaj Dareczka ![]() Axella gratuluję wyników ![]() A to zdjęcie to nieco hardcore i przyznam szczerze, że biedne to dzieciątko, bo ono już w ogóle przeżyje szok jak nagle rozetną ten worek.
|
|
#4145 |
|
siedzę i myślę
|
Wiecie czy gdzieś w internecie można zlecić komuś uszycie kocyka ze swoich własnych materiałów? Sama niestety nie dam rady
Mam dwie lewe ręce.
|
#4146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4147 |
|
siedzę i myślę
|
No chyba tak zrobię... ciekawe ile to będzie kosztowało... Poczekam aż się trochę ociepli i pójdę zrobić rozpoznanie w terenie, bo w moim kożuszku już ledwo się dopinam i wieje mi po brzuchu
|
#4148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() cenowo nie mam pojęcia bo caałe życie szyje moja babcia,mama i ja ![]() ![]() lecę! |
|
|
|
|
#4149 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co, zgłupiałam ....
Byłam w Smyku i już 2gi sprzedawca przekonywał mnie, że fotelik Safety 1st to jest to samo co Maxi Cosi City tylko bez metki MC bo to producent. Posiada te same atesty (widziałam atesty) i że niby też 4 gwiazdki. Teraz patrzę w necie na tą stronę o fotelikach co podawałyście i on ma 3 gwiazdki a MC 4. No więc kto tutaj leci w kulki? Jeszcze muszę podpytać w jednym sklepie bo zachwalali fotelik, że ma 5 gwiazdek i doczepioną metkę x-lander, że niby dla nich i dlatego taniej niż bez tej metki. Chyba to było beSafe, ale głowy nie dam.
|
#4150 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Dopiero niedawno wróciliśmy do domu ![]() Najpierw byliśmy załatwić jeden papierek, potem na wizycie , obiadku i do innego miejsca po kolejny papierek, a na koniec zakupy, ale tylko spożywcze No i nie mogę zrozumieć jednej rzeczy... Poszliśmy do placówki X i babka nam gada, że nie może nam wystawić potrzebnego papierka, bo nie ma takiej możliwości (a na infolinii powiedzieli, że możemy iść do dowolnej placówki w PL i powinni nam to załatwić od ręki); po czym jej kolega się wtrąca, że mogą wystawić ale potrzebna jest zgoda i podpis dyrektora, którego akurat nie ma i może będzie w poniedziałek Wkurzyliśmy się i poszliśmy do placówki Y, 2 ulice dalej i tam bez najmniejszego problemu babka w ciągu 5 minut wystawiła nam papierek i nie potrzebna była zgoda, podpis itd żadnego dyrektora |
|
|
|
#4151 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja co miesiąc przeżywam jedną stuację,równie durną.. dziś też nie było inaczej.. chodze do centrum medycznego CERTUS do gina w Poznaniu, ale u mnie w miasteczku też mają placówkę-tu robię badania, i za KAŻDYM RAZEM dając na ich Certusowym blankiecie skierowanie na badania Pani mówi "ale u Nas to bedzie płatne" na co mówię "nie,nie będzie płatne, skoro to WASZ lekarz, i WASZE centrum medyczne i skierowanie JEST NA NFZ to obojętnie gdzie zrobię,prawda?" no prawda ![]() i tak co miesiąc ![]() spadam w końcu! |
|
|
|
|
#4152 |
|
Zakorzenienie
|
Jenny jakoś mnie to w tym kraju nie dziwi ...
Już wiem, to był fotelik BeSafe izi go, też na adaptery MC ... ale on też ma tylko 4 gwiazdki. Nie rozumiem, albo ja mam złą stronę z testami, albo sprzedawcy "dodają" sobie gwiazdki według własnego uznania.
|
#4153 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejo.
Już po wizycie, Jurek leży głową na dół I mam podwyższone leukocyty w moczu, max może być 5 , a ja mam 10-15. Mam brać Prenatal Uro Care do końca ---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ---------- A jutro idziemy z mężem obejrzeć szpital
|
#4154 |
|
Zakorzenienie
|
Jenny a jak z tym Twoim cukrem ?
|
#4155 | |
|
Wtajemniczenie
|
[
Jak ja bym chiała, żeby mi ktoś kartkę na święta wysłał Zawsze wszyscy mówią : "Wyślę ci na pewno", a potem tylko ja wysyłam, a żadnej nie dostaję...buu.---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- Cytat:
Hmmm... ciekawe czy to działa
|
|
#4157 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Podziwiam ![]()
|
|
#4158 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
NA pewno sprawa potrwa i to nie krótko, ale co nam zalezy. Co do proszku to też sie zastanawiam na ile wystarczy. Ja chciałam kupić mniejszy do białego bo w sumie tylko pieluchy i nieliczne body mam białe. Ale jak mam dać praktycznie 2zł wiecej za kg to chyba lepiej to 5kg. Raczej się to nie zepsuje. A w sumie może do maja będzie jeszcze jakaś promocja gdzieś. Też lubie ![]() A ja wcinam pomarańczka. ![]() Plecy mnie bolą od mycia podłóg mopem... Cytat:
Śmiać mi się chciało bo Pan z recepcji nas pouczał, że on to nic nie kupuje na internecie bo widzi ilu ludzi przychodzi zgłaszać. Że teraz w sklepach wszytsko jest i po co by to przez internet. PArę razy mu sie zdarzyło coś kupić ale tylko za pobraniem. Przecież jakbym mogła ten wózek kupić na miejscu to bym to zrobiła... Cytat:
A mogę prosić o link do strony gdzie sprawdzałaś ile ma gwiazdek?? Przyszły dzisiaj moje rzeczy do szpitala Nareszcie ktoś uczciwy się trafił. Jestem bardzo zadowolona z wszytskiego prócz majtek poporodowych bo myślałam, że będą inne, są takie jakby z flizeliny. Ale ogólem wszytsko spoko i szybko przyszło bo Pani wczoraj dzwoniła, że wysyła. A jak zobaczyłam te podkłady bella to się zdziwiłam jakie one wielkie. Widzałam jak pisałyście, że wam pół torby zajmują i sie zastanwiałam dlaczego...teraz już wiem.
|
|
#4159 |
|
Wtajemniczenie
|
o kurcze, niezłe zdjęcie, jeszcze nie widziałam tak urodzonego dziecka w worku
|
|
|
|
#4160 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4161 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tak będzie pysznie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4162 |
|
siedzę i myślę
|
Kurde policzyłam ile zapłacę za sam materiał na kocyk i zrezygnowałam... 150zł...
Może któraś z Was wybiera się do IKEI ? Mam tam kilka upatrzonych rzeczy
|
#4163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak coś to dam Wam znać
|
|
|
|
|
#4164 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4165 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
Na allegro mają niezłą przebitką, a jechać specjalnie do Warszawy po kilka rzeczy to też nie bardzo się opłaca
|
|
#4166 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Justi - dzięki za info od Diabli, pozdrów ją od nas i napisz, że tęsknimy..
za chusty, pochwal się fotkami jak będziesz miała czasCytat:
![]() u nas na obiadek był dzisiaj krupniczek od cioci ![]() a na drugie zrobiłam ziemniaczki z koperkiem, rybę w cieście naleśnikowym i marchewkę z groszkiem polaną masełkiem i bułką ![]() anoxee- za imię Janek bardzo mi się podoba, bardziej niż Leon ![]() szprotka_mada za 28tcsuper, że z kredytem w końcu się udało ![]() Cytat:
za wyniki, a z tymi liściami to może jeszcze poczekaj ![]() Cytat:
![]() napisz o tam u Ciebie ? jak mała Z. ? Cytat:
albo jakiejś znajomej, komuś z rodziny kto ma maszynę. W szyciu kocyka dużej filozofii nie ma ![]() coś mi się kojarzy, że Pawie oczko pisała, że miała zapłącić u krawcowej za szycie 20 zł ale wyszło w sumie 30zł (ale ona z wypełnieniem chciała) właśnie Pawie oczko, masz już kocyk ? pochwal się
|
||||
|
|
|
#4167 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No prosze to nam sie upiekło Swoją drogą jaki ten świat mały Jak szliśmy z Tż to gościu z tego auta nieźle przeklinał i to po angielsku
Edytowane przez Innocence_89 Czas edycji: 2013-03-15 o 17:25 |
|
|
|
|
#4168 |
|
Zakorzenienie
|
głodna jesteemmmmm!!!!!!
|
#4169 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4170 |
|
Zakorzenienie
|
Widziałam, że wprowadziłam małe zamieszanie i troszkę śmiechu tym moim słownikiem w komórce i proszkiem licealistów
![]() Pawie oczko- będę zamawiała rzeczy u gapa_kids, ale tak jak Motylek pisała, teraz byłam samochodem z Mężem więc nic mi nie szkodziło podskoczyć do inter marche ale dziękuję Ci za info, może od tego allegrowicza jeszcze domówię proszek ![]() bo kupiliśmy na razie tylko do kolorów i tylko 1,8kg zrobię pranie na próbę i zobaczę cóż to za proszek, bo nigdy nie miałam z nim do czynienia.. Myślałam też o płatkach mydlanych
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:48.

miało się zmienić w kolorowo-serniko-podobna masę.. zostało z centymetr na dnie.. myślę że jak zastygnie to poprostu walnę na to dodatkową warstweę owoców i kolejną warstwę serową..

nie mam głowy do tego..

07.07.2012
Mam dwie lewe ręce.

i do innego miejsca po kolejny papierek, a na koniec zakupy, ale tylko spożywcze
(a na infolinii powiedzieli, że możemy iść do dowolnej placówki w PL i powinni nam to załatwić od ręki); po czym jej kolega się wtrąca, że mogą wystawić ale potrzebna jest zgoda i podpis dyrektora, którego akurat nie ma i może będzie w poniedziałek
Wkurzyliśmy się i poszliśmy do placówki Y, 2 ulice dalej i tam bez najmniejszego problemu babka w ciągu 5 minut wystawiła nam papierek i nie potrzebna była zgoda, podpis itd żadnego dyrektora 

Jak coś to dam Wam znać 
pochwal się