|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł ma mieć kolejny wątek? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! cz. 9 |
|
11 | 25,58% |
| Półmetek już za nami, a my z wielkimi brzuszkami-Mamy lipiec/sierpień 2013 cz.9 |
|
4 | 9,30% |
| Półmetek już za nami, a my się cieszymy kopniakami-Mamy lipiec/sierpień 2013 cz.9 |
|
9 | 20,93% |
| Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 |
|
17 | 39,53% |
| Wiosennie plotkujemy,wyprawki maluszkom szykujemy- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 |
|
2 | 4,65% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! część 8
Żabciu!!!! A Ty gdzie?!
|
|
|
|
#3092 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ten zielony spoko ![]() aaaaa - dzień dobry w 20tygodniu!!! 19 mignął nie wiem nawet kiedy... Edytowane przez roxi1980 Czas edycji: 2013-03-16 o 09:51 |
|
|
|
|
#3093 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z tą płcią to o co chodz (jestem nie w temacie ) Rodzina nie akceptuje płci dzidziusia, które nosisz pod sercem![]() Cytat:
Cytat:
Karolajna Jeżeli u ciebie jest też tak piękne dzisiaj jak u mnie, to masz super pogodę na ślub |
|||
|
|
|
#3094 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ze niby lepiej troszke bo troche scene zrobilam ale i tak kazdy - o Boze -o matko -wspolczuje itp.
|
|
#3095 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3096 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj byliśmy zobaczyć małą Idkę..jest taka malutka, że ciuszki na 56 są za duże
Mój mąż wziął ją na ręce jako pierwszy i był przeszczęśliwy.. nie mogłam się na niego i małą napatrzeć.. Uśpił małą na rękach..zdolny tatuś z niego będzie Był też obiecany pokaz kąpieli.. uznaliśmy, że wieczorna kąpiel to cały długi rytuał.. Od rozebrania, nalania wody do wanienki, wykąpania, umyciem ciałka, włosków, suszenia, wysmarowania małej czymś nawilżającym, wyczyszczeniem uszek, oczek, ubranie... a mała przy wycieraniu i ubieraniu tak przeraźliwie płakała..ojoj.. aż ucichliśmy z przerażenia Zauroczeni w każdym razie jesteśmy taki maleństwem
|
|
|
|
#3097 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3098 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
U mnie dzień 2 przeziębienia, walczę z nim wszystkimi domowymi sposobami, mam już dość czosnku od którego mam okropniastą zgagę Dziś piękne słoneczko świeci ale Tż oznajmił mnie że to tylko pozory bo jest strasznie zimno. Gratuluję wszystkim mamusią nowo rozpoczętych tygodni ![]() Lachryma Sto latek kochana ![]() Karolajn Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia Ita współczuję sytuacji i nie rozumiem reakcji twoich bliskich, jest to dla mnie nie do przyjęcia że tak zareagowali na płeć dziecka. Fiazo świetna robota z tym zestawieniem
|
|
|
|
#3099 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się żegnam, będę pewnie wieczorem
Miłej i słonecznej soboty!
|
|
|
|
#3100 |
|
Zadomowienie
|
http://demotywatory.pl/4077830/Niezw...sarskie-ciecie
Patrzcie aż mi kopara opadła ![]() ![]()
|
|
|
|
#3101 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Ja jeszcze nadrabiam zaległości... ale zaraz muszę w końcu iść coś zjeść..
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39767259]Ja też nie mogłam farbować do 18-tki, ani żadnych kolczyków. O makijażu jakoś nie myślałam zbytnio. [/QUOTE] u mnie podobnie, jak zrobiłam tatoo w wieku 18 lat to była awantura jak tata sie dowiedział przez przypadek.. kolczyk w nosie wieku 16tu ukrywałam przez rok.. (mieszkałam w internacie, u rodziców byłam na weekendy lub raz na dwa tygodnie więc łatwiej było)... kolejne w uszach tez były awantury... aż dopiero jak miałam 25 to kolczyk w języku już na spokojnie przyjęli A farbować się farbwałam bo od zawsze chciałam mieć rude/czerwone włosy... poproszę męża, ale u nas dzisija sos pomidorowo-czosnkowy z makaronem długaśnym z mątwy Cytat:
gratuluję półmetka!
|
|
#3102 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie Mamusie
Byłam wczoraj na tej glukozie. Powiem Wam, że tak się bałam, że to zwymiotuje, a nie było źle Smaczne to nawet było ![]() Ale od tych pobrań ręka mnie do tej pory boli Na trzecie pobranie nadstawiłam już drugą rękę. Jednak wolę jak krew pobiera mi ciocia tż ![]() Pojechaliśmy z tż po tej glukozie do Tarnowa bo chcieliśmy pooglądać wózki, łóżeczka itp. Ale niestety znaleźliśmy tylko w jednym sklepie bo pogoda nie zachęcała do spacerów po całym mieście Już się nie mogę doczekać kiedy będę mogła ją w nie ubrać
|
|
|
|
#3103 |
|
Zakorzenienie
|
Wrzuciłam do klubu zdjęcia mojego brzusia w 20t4d ciąży
![]() ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- malinka0525 mniam mniam..jeszcze się rozsmakuję w tej glukozie jak będziesz tak zachwalać ![]() katarzynkajg Bidulko kuruj się ostro
|
|
|
|
#3104 |
|
Zakorzenienie
|
Zmobilizowałam się do tego, zeby wstać z łóżka
|
|
|
|
#3105 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() jak miał 7 mc ważył 10 kg, a startował z wagą 3670!!! zobaczymy jak tym razem będzie, nie mogę się już doczekać aż zobaczę Leosia, czy będzie podobny do brata, jaki będzie miał charakter... ehhh |
|
|
|
|
#3106 | |
|
Zakorzenienie
|
HEJ,
Lachryma 100 lat, 100 lat ... i zdrowego dzidziusia, lekkiego porodu. Karolajn Powodzenia, wszystkiego najlepszego dla Was.Cytat:
Ja powiem tak : o matko, współczuję takiej rodziny ! Też wolałabym mieć dziewczynkę, ale jeśli będzie chłopczyk to przecież też będę go kochała, już kocham właściwie. Płeć nie jest aż tak istotna, ważne aby zdrowe było. |
|
|
|
|
#3107 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale może dlatego mi tak smakowało bo przez ostatnie dni zajadałam się mega słodkimi owocowymi cukierkami mordoklejkami z lidla ![]()
|
|
|
|
|
#3108 |
|
Konto usunięte
|
Ita nie przejmuj się w ogóle, a nawet im powiedz, że wcale nie muszą synka oglądać jak im nie pasuje... i nie życzysz sobie tego rodzaju tekstów, przecież takie zachowanie jest chore !!!
|
|
|
|
#3109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Jestem w trakcie przygotowywania mieszanki na włosy..kompozycja Neni - żelatyna, woda, odżywka Chłodzę na razie 2 pierwsze składniki na balkonie.. Mam nadzieję, że efekt powali mnie na podłogę
|
|
|
|
|
#3110 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;39799328]dokładnie jak mój synek, był jak ludzik michelin ![]() jak miał 7 mc ważył 10 kg, a startował z wagą 3670!!! zobaczymy jak tym razem będzie, nie mogę się już doczekać aż zobaczę Leosia, czy będzie podobny do brata, jaki będzie miał charakter... ehhh[/QUOTE] moja sie urodzila 3330 g a na roczek wazyla 12 kg, wiec znam to - pozniej w spzitalu zrzucila, zaczela tez chodzic i teraz wazy niecale 12 kg. Ja tez sie zastanawiam jak Aleks sie urodzi jaki bedzie, jak bedzie wygladal, czy temperament po siostrze odziedziczy.
|
|
#3111 |
|
Zakorzenienie
|
*Karolajn* wszystkiego dobrego.
Witam sie dzis z lepszym samopoczuciem . Gratulacje udanych wizyt i poznania plci maluszka. ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Lachryma Sto lat
|
#3112 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale ja miałam tylko dwa pobraniaNo i gratulacje za garderobę, czekamy na jakieś zdjęcia w tym temacie
|
|
#3113 |
|
Zakorzenienie
|
Piękny brzusio, też mam duży
![]() fiazo za zestawienieDziewczynki gratuluję nowych tygodni Wytłumaczcie mi coś, bo już się pogubiłam. Np. nosidełko max-cosi city jest też fotelikiem dla maluszka? Ja zawsze rozumiałam, że jest to fotelik i nosidełko, a potem jak dziecko jest starsze to kupuje się już sam fotelik. Bo mnie zależy na foteliku przede wszystkim, ale takim dla malutkiego dziecka 0-13kg. Nie mamy zamiaru za dużo jeździć, ale całkowita rezygnacja z jazdy jest nie możliwa. Czy da się montować takie nosidełko/fotelik na pasy, czy trzeba kupić bazę iso-fix? |
|
|
|
#3114 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane moje kobitki na przeziebienie P. Doktor kazala pic zwykla herbatke z polowki wycisnietej cytrynki do tego miodek . Pychotka . Teraz tez pije mam nadzieje ze z antybiotykiem nie bedzie sie "gryzlo"
|
#3115 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
U mnie dzis wietrznie, ale na szczęście choć sloneczko świeci i niebo bezchmurne Gardło nadal mnie boli. Tż ma mi kupić Tantum Verde. Oby przeszło. Co do jedzenia, to mój na pewno by tak nie powiedział, wolałby jednak zjeść na mieście, znając moje marne zdolności kulinarne ![]() wow piekne ![]() Cytat:
Cytat:
Gratulacje ![]() Idziemy praktycznie łeb w łeb bo ja jutro zaczynam 19 tc ![]() Cytat:
A co do rodziny, to ja też nie potrafie tego zrozumieć, jak można współczuć że dziecko jest chlopcem a nie dziewczynką najważniejsze, żeby było zdrowe. Bedziesz miała cudownego synka, i mam nadzieję, że im sie kiedyś zrobi głupio że tak gadaliCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
lachryma wszystkiego najlepszego z okazji wczorajszych urodzin |
||||||
|
|
|
#3116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie czeka glukoza za jakieś niecałe dwa tygodnie...tyle że ja słodkiego praktycznie nie jadam, nie słodzę herbaty, soków też nie pijam (oprócz pomidorowego). Na lody tylko się skuszę od czasu do czasu. Ita: a pogoń ich wszystkich! jak tu któraś z dziewczyn wyżej napisała, jak im się podoba to mogą Twojego synka w ogóle nie oglądać, a poza tym to Ty masz się cieszyć przede wszystkim z maleństwa, więc niech sie normalnie odwalą ![]() Domyślam się jednak jakie to może być przykre. Moja mama strasznie chciała wnuczkę i nie potrafiła przez jakieś 1,5 tygodnia ukryć rozczarowania, że jednak będzie wnuk. Ale potem jej przeszło
|
|
#3117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3118 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3119 |
|
Zakorzenienie
|
aa zapomniałam przy powitaniu zakomunikować że od dzisiaj rozpoczynamy 25 tydzień, który Igorek powitał od rana kopniakami
![]() Od którego tygodnia powinno się liczyć ruchy? Roxi: my tez narazie mamy za stare auto na isofix:P
|
#3120 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale teraz już będę Ci wierzyć bo chyba to co smakuje Tobie, smakuje i mi ![]() Ok, cyknęłam fotki pierwszej garderoby Milenki Mam nadzieję, że teraz będzie się szybciutko powiększać Zdjęcie nr: 1) moje ulubione 2) najzwyklejsze kaftaniki, rozmiar 62 3) pajace ten niebieski (rozm. 56), biały z pszczółką trochę większy bo się z tż zagalopowaliśmy i nie zwróciliśmy uwagi na rozmiar, a innych rozmiarów nie było (3-6 msc) - ma fajne rękawki z wszytymi niedrapkami , czapeczka, skarpeteczki i smoczek (przezroczysty cały)
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:21.

) Rodzina nie akceptuje płci dzidziusia, które nosisz pod sercem
Był też obiecany pokaz kąpieli.. uznaliśmy, że wieczorna kąpiel to cały długi rytuał.. Od rozebrania, nalania wody do wanienki, wykąpania, umyciem ciałka, włosków, suszenia, wysmarowania małej czymś nawilżającym, wyczyszczeniem uszek, oczek, ubranie... a mała przy wycieraniu i ubieraniu tak przeraźliwie płakała..ojoj.. aż ucichliśmy z przerażenia

także zaraz lecę do sklepu po zapasy cebuli miodu i czosnku, będę się ratować domowymi sposobami.
usg trwało chyba z 20 minut, generalnie wszystko dobrze, na wątrobie mam dwa włókniaki ale to nie ma wpływu, wiec albo mnie boli od ciąży bo macica mi już uciska narządy albo od jedzenia, chociaż już jem zdrowo i lekko. Nie spodziewałam się, że lekarz tez dzidzię będzie badał a on tak dokładnie to zrobił, że w szoku jestem, wszystko małemu sprawdził nerki, pęcherz, serduszko, pępowinę, normalnie lepiej niż moja ginka. Ale pewnie po prostu miałam farta bo próbowali sprzęt. Jakbym jeszcze miała wątpliwości co do płci to Panowie zaproponowali imię Franek wiec pewnie widać było ptaszka (ja monitora nie widziałam). Czyli wszystko dobrze na szczęście a brzuch dalej boli

Na trzecie pobranie nadstawiłam już drugą rękę. Jednak wolę jak krew pobiera mi ciocia tż