Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! część 8 - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł ma mieć kolejny wątek?
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! cz. 9 11 25,58%
Półmetek już za nami, a my z wielkimi brzuszkami-Mamy lipiec/sierpień 2013 cz.9 4 9,30%
Półmetek już za nami, a my się cieszymy kopniakami-Mamy lipiec/sierpień 2013 cz.9 9 20,93%
Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 17 39,53%
Wiosennie plotkujemy,wyprawki maluszkom szykujemy- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 2 4,65%
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-16, 09:41   #3091
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! część 8

Żabciu!!!! A Ty gdzie?!

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 09:50   #3092
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Chyba nalazlam wozek dla mojego dziecka http://www.ebay.com/itm/Vintage-1950...item3f22d5923a

Ten mi sie podoba http://www.ebay.com/itm/NEW-PRAM-2-I...item2ebe707335
Czy taki jest dobry?

ten zielony spoko

aaaaa - dzień dobry w 20tygodniu!!! 19 mignął nie wiem nawet kiedy...

Edytowane przez roxi1980
Czas edycji: 2013-03-16 o 09:51
roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 09:50   #3093
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny - wpadłam na chwile żeby powiedzieć że żyje choć ledwo od wczoraj wymiotuje jak kot - nie ma to jak wymioty w 18tc.....

dalej mam przeprawe z rodzina odnosnie plci co prawde juz mniej mnie to rusza ale lezka w oku za kazdym razem sie pojawia
Mam nadzieje ze im minie
Życzę zaprzestania wymiotów :kcuki:

A z tą płcią to o co chodz (jestem nie w temacie) Rodzina nie akceptuje płci dzidziusia, które nosisz pod sercem

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
wstępnie skończone, potem sobie pomyślałam, że mogłam sobie uprościć sprawę, ale tak to jest jak się na co dzień nie pracuje z programem to się wolniej myśli

wrzucam oficjalnie, może kogoś pominęłam to się upominać

patrze, że słabo widać ;/ chyba rozdzielę na mniejsze części
WOW, ale się napracowałaś. Ja widzę, że najabrdziej aktywna byłam w 2 wątku, oczywiście co byłam wtedy na L4

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
u mnie w bibliotece jest jeszcze jedna jej pozycja, ale nie pamietam tytulu, zaraz lookne: Zamieć śnieżna i woń migdałów
Oj dziękuję ci dobra kobieta, zobaczyłam teraz i u nas też już dodali ta pozycję, muszę się wpisać w kolejkę oczekujących

Karolajna

Jeżeli u ciebie jest też tak piękne dzisiaj jak u mnie, to masz super pogodę na ślub Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 09:54   #3094
ita83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Życzę zaprzestania wymiotów :kcuki:

A z tą płcią to o co chodz (jestem nie w temacie) Rodzina nie akceptuje płci dzidziusia, które nosisz pod sercem
no niestety wszyscy oprocz mnie nastawiali sie na dziewczynke i jak sie pokazal siusiak to wielkie halo sie zrobilo
ze niby lepiej troszke bo troche scene zrobilam ale i tak kazdy
- o Boze
-o matko
-wspolczuje itp.
Stary 2013-03-16, 09:57   #3095
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
no niestety wszyscy oprocz mnie nastawiali sie na dziewczynke i jak sie pokazal siusiak to wielkie halo sie zrobilo
- o Boze
-o matko
-wspolczuje itp.
Jak można współczuć dziecka?! Ludzie są nienormalni... Na pewno będziesz miała wspaniałego synka!

Filipiśko

Stary 2013-03-16, 10:04   #3096
dzoan
Zakorzenienie

Wczoraj byliśmy zobaczyć małą Idkę..jest taka malutka, że ciuszki na 56 są za duże Długa,ale szczuplutka..z czarnymi gęstymi włoskami na główce..śliczna
Mój mąż wziął ją na ręce jako pierwszy i był przeszczęśliwy.. nie mogłam się na niego i małą napatrzeć.. Uśpił małą na rękach..zdolny tatuś z niego będzie Był też obiecany pokaz kąpieli.. uznaliśmy, że wieczorna kąpiel to cały długi rytuał.. Od rozebrania, nalania wody do wanienki, wykąpania, umyciem ciałka, włosków, suszenia, wysmarowania małej czymś nawilżającym, wyczyszczeniem uszek, oczek, ubranie... a mała przy wycieraniu i ubieraniu tak przeraźliwie płakała..ojoj.. aż ucichliśmy z przerażenia a przyjaciele się z nas śmiali, że przeżywamy szok..a oni już przywykli Później mała została nakarmiona i usnęła Zauroczeni w każdym razie jesteśmy taki maleństwem

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 10:04   #3097
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość

Cytat:
- o Boze
-o matko
-wspolczuje itp.
O matko Dla mnie nie ważna jest płaeć tylko, żeby dzidizuś zdrowo się rozwijał. Współczuję zachowania rodziny. Będziesz miała wspaniałego synusia
Stary 2013-03-16, 10:04   #3098
katarzynkajg
Zadomowienie

Dzień dobry

U mnie dzień 2 przeziębienia, walczę z nim wszystkimi domowymi sposobami, mam już dość czosnku od którego mam okropniastą zgagę , jeśli jutro nie poczuję się lepiej w poniedziałek idę do lekarza.

Dziś piękne słoneczko świeci ale Tż oznajmił mnie że to tylko pozory bo jest strasznie zimno.

Gratuluję wszystkim mamusią nowo rozpoczętych tygodni

Lachryma Sto latek kochana

Karolajn Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia

Ita współczuję sytuacji i nie rozumiem reakcji twoich bliskich, jest to dla mnie nie do przyjęcia że tak zareagowali na płeć dziecka.

Fiazo świetna robota z tym zestawieniem

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
katarzynkajg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 10:12   #3099
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Ja się żegnam, będę pewnie wieczorem Miłej i słonecznej soboty!

Filipiśko

Stary 2013-03-16, 10:14   #3100
katarzynkajg
Zadomowienie

http://demotywatory.pl/4077830/Niezw...sarskie-ciecie

Patrzcie aż mi kopara opadła

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
katarzynkajg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 10:16   #3101
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Ja jeszcze nadrabiam zaległości... ale zaraz muszę w końcu iść coś zjeść..
Cytat:
Napisane przez katarzynkajg Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Pamiętacie mnie jeszcze?
Mało mnie ostatnio u was bo ciągle w domu mnie nie ma i nie mam jak z wami posiedzieć. U mnie w domu szpital wszyscy chorzy a i ja sie dziś obudziłam z bólem gardła także zaraz lecę do sklepu po zapasy cebuli miodu i czosnku, będę się ratować domowymi sposobami.

Gratuluję wszystkich udanych wizyt i ujawnionych i potwierdzonych maluszków.
zdrówka!!

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
a bo się sama już na siebie zdenerwowałam, że taki syf i wzięłam się do roboty
a ja jakoś zwalalam na męża:P on sprząta, ja pisze

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Jestem już po połówkowym
Z synusiem wszystko ok Rozwija się prawidłowo Waży już 391 g. Wiek ciąży wg OM 21t5d, wg usg 21t2d. Serduszko pyka 154/min, komory, przedsionki są, główka i w główce wszystko ok, nie ma wodogłowia, kręgosłupik piękny rączki, nóżki, płuca, wątroba, jelita, żołądek, nerki, pęcherz moczowy na swoim miejscu...Siusiol oczywiście też Położenie podłużne miednicowe.

Mały szalał i ciężko go było dobrze pomierzyć. Gin uznał, że on nie tyle co nie współpracuje (bo z tym dalibyśmy radę), tylko jeszcze utrudniał Początkowo przyłapaliśmy Małego na fikołkach.. przekręcił się na brzuch i wyglądał jakby odpychał się nóżkami i chciał fikołka do przodu trzasnąć, żeby obrócić się na plecki ale w końcu dał za wygraną i przeturlał się bokiem

Pokażę Wam 2 zdjęcia, jedno buźki (wyglądał na fochniętego, aż mu się czółko zmarszczyło ), a na drugim pięknie widać siusiola (aż błyszczy na naszej fotografii ).
gratulacje!!

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
jestem już po usg jamy brzusznej, byłam pierwsza w kolejce ale i tak czekałam 0,30 minut bo okazało się, że lekarze zakupili nowy sprzęt do usg jakiś supernowoczesny i właśnie się uczyli na nim. Ja byłam pierwszym królikiem doświadczalnym, oprócz lekarza było jeszcze dwóch facetów od sprzętu i lekarz mnie badał a oni miedzy sobą tylko o sprzęcie rozmawiali usg trwało chyba z 20 minut, generalnie wszystko dobrze, na wątrobie mam dwa włókniaki ale to nie ma wpływu, wiec albo mnie boli od ciąży bo macica mi już uciska narządy albo od jedzenia, chociaż już jem zdrowo i lekko. Nie spodziewałam się, że lekarz tez dzidzię będzie badał a on tak dokładnie to zrobił, że w szoku jestem, wszystko małemu sprawdził nerki, pęcherz, serduszko, pępowinę, normalnie lepiej niż moja ginka. Ale pewnie po prostu miałam farta bo próbowali sprzęt. Jakbym jeszcze miała wątpliwości co do płci to Panowie zaproponowali imię Franek wiec pewnie widać było ptaszka (ja monitora nie widziałam). Czyli wszystko dobrze na szczęście a brzuch dalej boli
gratulacje!! szkoda że nie wyjaśnili tego bólu brzucha, dalej boli?

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
mój gra tylko w fifę, ale odkąd jestem w ciąży i siedzę w domku, fifa już nie jest mi konkurencją mam przewagę liczebną
:P:P

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39767259]Ja też nie mogłam farbować do 18-tki, ani żadnych kolczyków.
O makijażu jakoś nie myślałam zbytnio.

[/QUOTE]

u mnie podobnie, jak zrobiłam tatoo w wieku 18 lat to była awantura jak tata sie dowiedział przez przypadek.. kolczyk w nosie wieku 16tu ukrywałam przez rok.. (mieszkałam w internacie, u rodziców byłam na weekendy lub raz na dwa tygodnie więc łatwiej było)... kolejne w uszach tez były awantury... aż dopiero jak miałam 25 to kolczyk w języku już na spokojnie przyjęli A farbować się farbwałam bo od zawsze chciałam mieć rude/czerwone włosy...

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Niech mi ktos zrobi placki....:pros i:
poproszę męża, ale u nas dzisija sos pomidorowo-czosnkowy z makaronem długaśnym z mątwy

Cytat:
Napisane przez Asiunia1230 Pokaż wiadomość
Witam Was w ten piękny słoneczny dzień

Jestem po wizycie, udało mi się ją przesunąć na wcześniejszą godzinę i był ze mną tż. Wyszła mi trochę słaba morfologia, ale lekarz zalecił branie biofer folik 2 razy dziennie.

Ogólnie wszystko jest dobrze, dzidzia śliczna, ma piękne rączki, paluszki, kręgosłup. Widziałam żołądek, serduszko, jelitka i uwaga... Ku mojemu zdziwieniu okazało się, że prawdopodobnie będziemy mieli córeczkę!! Uśmiech tż był nieoceniony.
Myślałam, że maluszek nie pokaże co ma między nóżkami, ale lekarz był cierpliwy i czekał.

PS. Przytyłam! Ważyłam 48kg, w ciągu 2 tyg waga skoczyła do 50kg Muszę się zdrowiej odżywiać, bo ostatnio zaszalałam z czekoladą!
gratulacje!!

Cytat:

ten zielony spoko

gratuluję półmetka!

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 10:21   #3102
malinka0525
Zadomowienie

Witajcie Mamusie
Byłam wczoraj na tej glukozie. Powiem Wam, że tak się bałam, że to zwymiotuje, a nie było źle Smaczne to nawet było
Ale od tych pobrań ręka mnie do tej pory boli Na trzecie pobranie nadstawiłam już drugą rękę. Jednak wolę jak krew pobiera mi ciocia tż

Pojechaliśmy z tż po tej glukozie do Tarnowa bo chcieliśmy pooglądać wózki, łóżeczka itp. Ale niestety znaleźliśmy tylko w jednym sklepie bo pogoda nie zachęcała do spacerów po całym mieście Na pocieszenie kupiliśmy troszkę ciuszków dla Milenki Nareszcie mamy dla niej pierwsze ubranka i smoczek Już się nie mogę doczekać kiedy będę mogła ją w nie ubrać

Milenka
malinka0525 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 10:38   #3103
dzoan
Zakorzenienie

Wrzuciłam do klubu zdjęcia mojego brzusia w 20t4d ciąży

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

malinka0525 mniam mniam..jeszcze się rozsmakuję w tej glukozie jak będziesz tak zachwalać

katarzynkajg Bidulko kuruj się ostro i żeby szybko przeszło

Stary 2013-03-16, 10:45   #3104
surka
Zakorzenienie

Zmobilizowałam się do tego, zeby wstać z łóżka
Stary 2013-03-16, 10:51   #3105
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
moja dziewczynka a tyla tez cos kolo tego, wiec garderobe szybciutko wymienialismy na nowamoja wogole zanim zaczela chodzic do byla "tlusciutka"
dokładnie jak mój synek, był jak ludzik michelin
jak miał 7 mc ważył 10 kg, a startował z wagą 3670!!!
zobaczymy jak tym razem będzie, nie mogę się już doczekać aż zobaczę Leosia, czy będzie podobny do brata, jaki będzie miał charakter... ehhh
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 10:56   #3106
idzia111
Zakorzenienie

HEJ,

Lachryma 100 lat, 100 lat ... i zdrowego dzidziusia, lekkiego porodu.

Karolajn Powodzenia, wszystkiego najlepszego dla Was.

Cytat:
- o Boze
-o matko
-wspolczuje itp.
:

Ja powiem tak : o matko, współczuję takiej rodziny !

Też wolałabym mieć dziewczynkę, ale jeśli będzie chłopczyk to przecież też będę go kochała, już kocham właściwie. Płeć nie jest aż tak istotna, ważne aby zdrowe było.
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 10:56   #3107
malinka0525
Zadomowienie

Cytat:
Wrzuciłam do klubu zdjęcia mojego brzusia w 20t4d ciąży

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

malinka0525 mniam mniam..jeszcze się rozsmakuję w tej glukozie jak będziesz tak zachwalać

katarzynkajg Bidulko kuruj się ostro i żeby szybko przeszło
Hehe myślałam, że będzie bardziej słodka Ale może dlatego mi tak smakowało bo przez ostatnie dni zajadałam się mega słodkimi owocowymi cukierkami mordoklejkami z lidla

Milenka
Stary 2013-03-16, 11:08   #3108
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Cytat:
- o Boze
-o matko
-wspolczuje itp.
Ita nie przejmuj się w ogóle, a nawet im powiedz, że wcale nie muszą synka oglądać jak im nie pasuje... i nie życzysz sobie tego rodzaju tekstów, przecież takie zachowanie jest chore !!!
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 11:13   #3109
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinka0525 Pokaż wiadomość
Hehe myślałam, że będzie bardziej słodka Ale może dlatego mi tak smakowało bo przez ostatnie dni zajadałam się mega słodkimi owocowymi cukierkami mordoklejkami z lidla
przygotowałaś się..nie ma co

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

Jestem w trakcie przygotowywania mieszanki na włosy..kompozycja Neni - żelatyna, woda, odżywka Chłodzę na razie 2 pierwsze składniki na balkonie.. Mam nadzieję, że efekt powali mnie na podłogę

Stary 2013-03-16, 11:33   #3110
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Oj dziękuję ci dobra kobieta, zobaczyłam teraz i u nas też już dodali ta pozycję, muszę się wpisać w kolejkę oczekujących
a prosze bardzo, ja tez musze sie zapisac w kolejce, bo jakos najpierw chcialam sage poczytac

Cytat:
- o Boze
-o matko
-wspolczuje itp.
ja to nie rozumiem, wszyscy sie nastawili! a czy to ma wieksze znaczenie... kochana zacisnij zeby i juz, a jak beda gadac to powiedz, ze plec w glownej mierze zalezy od faceta - wiec do niego "reklamacje"

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;39799328]dokładnie jak mój synek, był jak ludzik michelin
jak miał 7 mc ważył 10 kg, a startował z wagą 3670!!!
zobaczymy jak tym razem będzie, nie mogę się już doczekać aż zobaczę Leosia, czy będzie podobny do brata, jaki będzie miał charakter... ehhh[/QUOTE]
moja sie urodzila 3330 g a na roczek wazyla 12 kg, wiec znam to - pozniej w spzitalu zrzucila, zaczela tez chodzic i teraz wazy niecale 12 kg. Ja tez sie zastanawiam jak Aleks sie urodzi jaki bedzie, jak bedzie wygladal, czy temperament po siostrze odziedziczy.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 11:49   #3111
b a r b a r a
Zakorzenienie

GG do b a r b a r a

*Karolajn* wszystkiego dobrego.

Witam sie dzis z lepszym samopoczuciem .
Gratulacje udanych wizyt i poznania plci maluszka.

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

Lachryma Sto lat

W... 09.11
lipiec 2008
W... 16.08
listopad 2017
b a r b a r a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 11:49   #3112
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Karolajna wszystkiego najlepszego w dniu ślubu kochana

witam sie dzisiaj w 19 tc

Cytat:

Cytat:
Witajcie Mamusie
Byłam wczoraj na tej glukozie. Powiem Wam, że tak się bałam, że to zwymiotuje, a nie było źle Smaczne to nawet było
Ale od tych pobrań ręka mnie do tej pory boli Na trzecie pobranie nadstawiłam już drugą rękę. Jednak wolę jak krew pobiera mi ciocia tż

Pojechaliśmy z tż po tej glukozie do Tarnowa bo chcieliśmy pooglądać wózki, łóżeczka itp. Ale niestety znaleźliśmy tylko w jednym sklepie bo pogoda nie zachęcała do spacerów po całym mieście Na pocieszenie kupiliśmy troszkę ciuszków dla Milenki Nareszcie mamy dla niej pierwsze ubranka i smoczek Już się nie mogę doczekać kiedy będę mogła ją w nie ubrać
Przecież Ci pisałam, ze to smaczne jest Ale ja miałam tylko dwa pobrania

No i gratulacje za garderobę, czekamy na jakieś zdjęcia w tym temacie

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 11:53   #3113
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
dobra to moj brzuch w 22 tygodniu
Piękny brzusio, też mam duży

fiazo za zestawienie

Dziewczynki gratuluję nowych tygodni

Wytłumaczcie mi coś, bo już się pogubiłam. Np. nosidełko max-cosi city jest też fotelikiem dla maluszka? Ja zawsze rozumiałam, że jest to fotelik i nosidełko, a potem jak dziecko jest starsze to kupuje się już sam fotelik. Bo mnie zależy na foteliku przede wszystkim, ale takim dla malutkiego dziecka 0-13kg. Nie mamy zamiaru za dużo jeździć, ale całkowita rezygnacja z jazdy jest nie możliwa. Czy da się montować takie nosidełko/fotelik na pasy, czy trzeba kupić bazę iso-fix?
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 11:58   #3114
b a r b a r a
Zakorzenienie

GG do b a r b a r a

Kochane moje kobitki na przeziebienie P. Doktor kazala pic zwykla herbatke z polowki wycisnietej cytrynki do tego miodek . Pychotka . Teraz tez pije mam nadzieje ze z antybiotykiem nie bedzie sie "gryzlo"

W... 09.11
lipiec 2008
W... 16.08
listopad 2017
b a r b a r a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 11:58   #3115
magolina
Wtajemniczenie

Dzień dobry
U mnie dzis wietrznie, ale na szczęście choć sloneczko świeci i niebo bezchmurne

Gardło nadal mnie boli. Tż ma mi kupić Tantum Verde. Oby przeszło.

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Moj by mi powiedzial - to sama zrob
Co do jedzenia, to mój na pewno by tak nie powiedział, wolałby jednak zjeść na mieście, znając moje marne zdolności kulinarne

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
ok, mąż pomógł, ale kolory nadal trochę przekłamane.
wow piekne zazdraszczam, ja bym nie miala cierpliwości

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi moje drogie jak to jest z tymi fotelikami/nosidełkami? Jakie kupujecie? Czy znacie jakieś dobre, bezpieczne?
Oglądałam crash-testy i jestem w szoku. Nie chcieliśmy kupować wózka 3w1 ale teraz jestem już więcej niż pewna, że nic nas nie podkusi, tylko 2w1 , a fotelik dodatkowo i taki co dobrze wypada w testach itp.
My też na pewno nie będziemy kupować 3 w 1, tylko 2 w 1 a fotelik samochodowy osobno. Podobno Maxi Cosi są bardzo dobre, ale jeszcze się nie rozglądaliśmy.

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość

karolajn1987
W tym pięknym i ważnym dla Was dniu
Optymizmu, dużo uśmiechu, mało stresu...

I czekamy ze zniecierpliwieniem na relację i zdjęcia
Przyłączam się do życzeń

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość

witam sie dzisiaj w 19 tc
Gratulacje
Idziemy praktycznie łeb w łeb bo ja jutro zaczynam 19 tc

Cytat:
hej dziewczyny - wpadłam na chwile żeby powiedzieć że żyje choć ledwo od wczoraj wymiotuje jak kot - nie ma to jak wymioty w 18tc.....

dalej mam przeprawe z rodzina odnosnie plci co prawde juz mniej mnie to rusza ale lezka w oku za kazdym razem sie pojawia
Mam nadzieje ze im minie
Oj bidulko, mam nadzieję, że wymioty przejdą
A co do rodziny, to ja też nie potrafie tego zrozumieć, jak można współczuć że dziecko jest chlopcem a nie dziewczynką najważniejsze, żeby było zdrowe. Bedziesz miała cudownego synka, i mam nadzieję, że im sie kiedyś zrobi głupio że tak gadali

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
Dzień dobry !!!

Ja jestem na tej glukozie w lab, jeszcze pół godziny czekania. Ogólnie nie dobrze mi mnóstwo ludzi i nie ma czym oddychać, muszę wychodzić się wietrzyc i zamulona jestem po tym elegancko.
Trzymam kciuki za dobre wyniki

Cytat:

Cytat:
Napisane przez katarzynkajg Pokaż wiadomość

lachryma wszystkiego najlepszego z okazji wczorajszych urodzin
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 12:00   #3116
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Cytat:
właśnie miałam się pytać czy jakoś sie przygotowywałaś..... mnie czeka glukoza za jakieś niecałe dwa tygodnie...tyle że ja słodkiego praktycznie nie jadam, nie słodzę herbaty, soków też nie pijam (oprócz pomidorowego). Na lody tylko się skuszę od czasu do czasu.

Ita: a pogoń ich wszystkich! jak tu któraś z dziewczyn wyżej napisała, jak im się podoba to mogą Twojego synka w ogóle nie oglądać, a poza tym to Ty masz się cieszyć przede wszystkim z maleństwa, więc niech sie normalnie odwalą
Domyślam się jednak jakie to może być przykre. Moja mama strasznie chciała wnuczkę i nie potrafiła przez jakieś 1,5 tygodnia ukryć rozczarowania, że jednak będzie wnuk. Ale potem jej przeszło

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-03-16, 12:12   #3117
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
Wytłumaczcie mi coś, bo już się pogubiłam. Np. nosidełko max-cosi city jest też fotelikiem dla maluszka? Ja zawsze rozumiałam, że jest to fotelik i nosidełko, a potem jak dziecko jest starsze to kupuje się już sam fotelik. Bo mnie zależy na foteliku przede wszystkim, ale takim dla malutkiego dziecka 0-13kg. Nie mamy zamiaru za dużo jeździć, ale całkowita rezygnacja z jazdy jest nie możliwa. Czy da się montować takie nosidełko/fotelik na pasy, czy trzeba kupić bazę iso-fix?
normalnie montuje się pasami - te z bazą czy isofixem są bardziej stabilne, ale każdy da się zamontować. My poprzednio mieliśmy zwykły montowany w pasy, teraz trafił nam się z bazą (na isofixa mamy za stare auto

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 12:14   #3118
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Też wolałabym mieć dziewczynkę, ale jeśli będzie chłopczyk to przecież też będę go kochała, już kocham właściwie. Płeć nie jest aż tak istotna, ważne aby zdrowe było.
Ja początkowo bardziej wolałam chłopca, a będzie dziewczynka, chyba , że jeszcze siurak urośnie

Cytat:
Jestem w trakcie przygotowywania mieszanki na włosy..kompozycja Neni - żelatyna, woda, odżywka Chłodzę na razie 2 pierwsze składniki na balkonie.. Mam nadzieję, że efekt powali mnie na podłogę
Daj znać jaki efekt, muszę też spróbować. A tą żelatynę to miesza się tylko z niewielką ilością żelatyny, czy z całąodżywką
Stary 2013-03-16, 12:17   #3119
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

aa zapomniałam przy powitaniu zakomunikować że od dzisiaj rozpoczynamy 25 tydzień, który Igorek powitał od rana kopniakami

Od którego tygodnia powinno się liczyć ruchy?

Roxi: my tez narazie mamy za stare auto na isofix:P

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-03-16, 12:23   #3120
malinka0525
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość

Przecież Ci pisałam, ze to smaczne jest Ale ja miałam tylko dwa pobrania

No i gratulacje za garderobę, czekamy na jakieś zdjęcia w tym temacie
Nie wierzyłam póki sama się nie przekonałam ale teraz już będę Ci wierzyć bo chyba to co smakuje Tobie, smakuje i mi

Ok, cyknęłam fotki pierwszej garderoby Milenki Mam nadzieję, że teraz będzie się szybciutko powiększać

Zdjęcie nr:
1) moje ulubione nie mogłam się temu oprzeć, rozmiar 62
2) najzwyklejsze kaftaniki, rozmiar 62
3) pajace ten niebieski (rozm. 56), biały z pszczółką trochę większy bo się z tż zagalopowaliśmy i nie zwróciliśmy uwagi na rozmiar, a innych rozmiarów nie było (3-6 msc) - ma fajne rękawki z wszytymi niedrapkami , czapeczka, skarpeteczki i smoczek (przezroczysty cały)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1080005_1024x768.jpg (137,2 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1080006_1024x768.jpg (134,0 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1080007_1024x768.jpg (109,0 KB, 24 załadowań)

Milenka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości