|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#11521 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ile dzisiaj zjadłam ? :)
A tak wogóle dziewczyny odkąd zaczęłam zaglądać tutaj i dzięki waszym postom, przepisom i zdrowych menu, zauważyłam u siebie zmianę, może waga narazie nie drgnęła ale widzę płastrzy brzuszek i ogólnie czuję się lżejsza
|
#11522 |
|
Zadomowienie
|
8:00 bulka grahamka z wiejskim ze szczypiorkiem, 2 lyzeczki dzemu, pomidorka troche, 4 lychy musli, mleko
10:30 bulka grahamka z 2 plasterkami sera zoltego, pomidor 4 cukierki multiwiatminki jakies (rozdawala kolezanka z okazji 8nastki )13:30 serek wiejski z brzoskwinia, 4 chipsy 17:00 omlet z 2 jajek z pomidorem (nie umiem go obracac i wyszla jajecznica dalej nie mam pojecia ;/
|
#11523 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to 2 łyżeczki kawki rozpuszczalnej i mleczko 2 % (dużo tłuszczyku ale to z mniejszą zawartością mi nie smakuje nie wiem dlaczego).
|
#11524 |
|
Zakorzenienie
|
A gdzie podwieczorek? na kolacji dołóż np jajo
zdrowy tłuszczyk![]() [/quote]Czasu brak na porządny podwieczorek... dobre jajo z serkiem wiejskim?
|
|
|
|
#11525 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#11526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co nazywasz "udziwnionymi potrawkami" bo nie rozumiem. serek wiejski,twarożek,grahamki , chude mięsko, to nie jest bynamniej udziwnione jedzenie...
|
|
|
|
|
#11527 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#11528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Muszę poszukać u mnie w mieście sklepu ze zdrową żywnością
|
|
|
|
|
#11529 |
|
Zakorzenienie
|
moja waga jest naprawde neizdecydowana.. w kazydm pomieszczeniu pokazuje inna wage.. roznica 1-2 kg. i nie wiem, co mam o tym myslec...
|
|
|
|
#11530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#11531 | |
|
xxyy
|
Cytat:
dostalam znowu od taty pol gorzkiej czekolady, niedlugo bede miala caly pokoj gorzkich czekolad. bo tata nie wie ze nie jem slodyczy i mi kupuje a nie chce mu mowic zeby sie nie dopytywal dlaczego. w dodatku on mowi ze gorzka czekolada jest bardzo zdrowa i wzmacnia. jak skoncze moj slodyczowy post to bede jadla jedna kostke dziennie.. myslicie ze to dobry pomysl?![]() chyba ze ktoras z was lubi czekolade gorzka i je takie rzeczy to moze do mnie wpasc i zabrac to ode mnie
|
|
#11532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Prosze nie waż się codziennie po kilka razy Dla mnie ważniejsze są cm niż kilogramy.
|
|
|
|
|
#11533 |
|
Rozeznanie
|
właśnie Atram...piszesz 0,5 - 1 kg na tydzień a ja nie schudłam nic
dodam że to moja peirwsza dieta, nigdy wcześniej nie odchudzałam się....Może powinnam zastosować dietę Kekwicka? co o niej myślicie? pIJę JAkieś herbatki slim program ale raczej nie pomagają:/ na poczatku to miałam plany żeby właśnie schudnąć 3, 4 kg ale teraz to mi zależy chociaż na 1, 2 kg żeby zobaczyć że potrafie.... |
|
|
|
#11534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W dodatku gorzka
|
|
|
|
|
#11535 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moze w koncu sie naucze
|
|
#11536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
DZIEWCZYNO! Nie schudłaś, bo nie nie stosowałaś się do zaleceń ZDROWEJ diety, nie rozumiesz tego?My tu piszemy i piszemy... a Ty dalej swoje z jakimiś wymyślnymi dietami Nie ma innego, skutecznego sposobu na trwałe schudniecie niż ZDROWA DIETA (=zmiana trybu życia na zdrowy)Edit.: z ciekawości ile ważysz i przy jakim wzroście?
|
|
|
|
|
#11537 | |
|
xxyy
|
Cytat:
ty nie dostarczasz organizmowi potrzebnych mu skladnikow, glodzisz go, wykanczasz wiec on sie broni, magazynuje tluszcz, kazda rzecz ktora zjesz zamienia w tkanke tluszczowa zeby przezyc.
|
|
#11538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A później za kilka lat problemy ze zdrowiem i większe z wagą Masz się z czego odchudzać Ile masz wzrostu i ile ważysz, bo domniemam, że masz 17 lat.Skoro dopiero zaczęłaś się odchudzać i nigdy wcześniej się nie odchudzałaś, to takiej osobie jest na zdrowej i racjonalnej diecie + aktywnośc fizyczna bardzo łatwo schudnąć Łatwiej niż osobie po różnych przejściach dietetycznych.
|
|
|
|
|
#11539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bueuee... ;/ |
|
|
|
|
#11540 |
|
xxyy
|
to po swietach bede tak jadla
jedna dziennie a i mam takie troche glupie pytanie czy wiecie moze czy progesteron powoduje tycie? bo musze zazywac takie tabletki z progesteronem i za kazdym razem jak cos mam zjesc to sie zastanawiam czy zjesc czy nie, boje sie ze przytyje po tych tabletkach a musze brac je przez 10 dni ![]() nie wiem czy w zwiazku z zazywaniem tych tabletek powinnam sie jakos bardziej ograniczac?
|
#11541 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kamisia_17 jak nie chcesz sobie zrujnować zdrowia i przemiany materii to poczytaj dla swojego własnego dobra więcej o odzywianiu W takim wieku to minimum 1600 kcal powinnaś przyjmować A zapewne i tak Twoje zapotrzebowanie kaloryczne jest znacznie wyższe...
|
|
|
|
|
#11542 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wieśniaczek będzie z warzywkami. Jakoś z jajkiem mi się nie widzi
|
|
|
|
|
#11543 |
|
Rozeznanie
|
Ja ogólnie jem naprawdę wszystko co zdrowe, oprócz mięsa. Mam 18 l, wzrost 165 i ważę 59 kg.
|
|
|
|
#11544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#11545 |
|
xxyy
|
ale jesz za malo.
|
#11546 |
|
Rozeznanie
|
Zresztą nie mam czasu sobie gotować. a też często jem np jogurty z otrębami, albo serki wiejskie z rzodkiewą i szczypiorkiem. poza tym warzywka na parze i inne również. zupki różne kalafiorowe, wiosenne itp. poza tym przyjmuje full preparatów witaminowych.
|
|
|
|
#11547 | |
|
xxyy
|
Cytat:
Boje sie ze przytyje
|
|
#11548 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#11549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przecież na tym to nawet 4 letnie dziecko by nie pociągnęło Nie wiem czy dobrze pamiętam, ale pisałaś tam coś o 400 kcal...Nie jesz mięsa to musisz dostarczać sobie dodatkowo dużą ilośc białka i żelaza, bo inaczej zaczną się poważne problemy. Już się nie pytam o tą wagę i o to co z nią nie tak, ale może skoro nie jesteś zadowolona z figury to zaczni ćwiczyć, a nie się bezmyślnie głodzisz
|
|
|
|
|
#11550 |
|
Zakorzenienie
|
"Przeciętna waga dla kobiety w wieku 18 lat przy wzroście 165 cm:
52 - 55 kg +/- 5 kg (zależne od budowy ciała) Twoja waga 59 kg jest prawidłowa! BMI: 21,67" (coś takiego wyskoczyło w obliczeniach na tej stronie -> http://www.dieta.pl, pytanie: czy to dobrze oblicza czy nie? )
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:59.

)

[/quote]
No tego jeszcze nie jadłam

Nie schudłaś, bo nie nie stosowałaś się do zaleceń ZDROWEJ diety, nie rozumiesz tego?
Brałam ją i wszystko było w jak najlepszy porządku - a i okres się pojawił