|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 12 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.12 |
|
2 | 4,00% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 2,00% |
| Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
25 | 50,00% |
| Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
8 | 16,00% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.12 |
|
5 | 10,00% |
| Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
6 | 12,00% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013
Posprzątałam dokładnie 1 pokój, mężuś robi gładzie, i usłyszał pod koniec odkurzania odkurzacz. Oczywiście wystawił głowę z pokoju i na mnie nakrzyczał, że mam siedzieć i takie tam.
Ja już nie mogłam, no i dobrze, że miałam siły bo ile można kogoś prosić o odkurzenie i słyszeć "później, po szlifowaniu" a pokój na 2gim końcu mieszkania. Dodatkowo coś się rozlało na podłogę i takie brudne smugi były na panelach, a pod TV warstwa kurzu, która jak dzisiaj wyszło słońce zadecydowała o sprzątaniu. Przedpokój niech robi mąż, kanapy i fotele też będzie robić bo turboszczotka już za ciężka, ale do choinki nie wytrzymałam. No i wiem, że ja to zrobiłam dokładniej niż on
|
#4322 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013
Hej dziewczynki
Dzięki za brawa odnośnie moich propozycji na tytuł wątku ) Oczywiście można modyfikować. Wczoraj zainspirowały mnie marcowo - kwietniowe bo ich kolejny wątek ma mieć tytuł Ciśnij dziołcha ciśnij )Wczoraj już nie miałam siły pisać bo najadłam się jak jakaś ciężarna Zaszliśmy z TŻ do KFC potem na lody - 3 gałki ), że zjadłam go prawie pół :p Oo jak malutka skakała radośnie na taką porcję dobroci ) A mamusia chodziła 10 razy w nocy do łazienki bo te arbuzy strasznie moczopędne :pA teraz lecę na kawusie. Miłej i słonecznej soboty mamuśki
|
#4323 | ||
|
Zakorzenienie
|
ja też
ale nie jestem gotowa na ich mycie - może za tydzień jak już przyjdzie ta wiosna ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4324 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
a takie kanapeczki też bym zjadła... ![]() Cytat:
)... ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#4325 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
ech, ale pokaz zrobiłam......
przyjechała rodzina małża, żeby mu trochę pomóc na budowie. w mieszkaniu bałagan, więc od 8mej rano coś próbuję ogarnąć... średnio wychodziło, no ale się nie poddawałam. i siedzieliśmy wszyscy przy stole, a ja czułam, że zemdleję... już 3ci raz dzisiaj. tylko że wcześniej jakoś mogłam szybko legnąć na chwilę. a teraz od stołu nie zdążyłabym.... no i tylko męża za rękaw zdążyłam pociągnąć i ... ![]() hemoglobinę mam super, ale ciśnienie jakieś niskie. jednak zazwyczaj te 90/60 mam, a to powinno wystarczyć czemu mi tak spada czasem to już nie wiem...no w każdym razie kawusię małż mi zrobił - w takiej sytuacji obowiązkowo z kofeinką ![]() Cytat:
świetny ten misiu, i do tego ma rację!!!Cytat:
Cytat:
![]() kurcze, jak wy już przepowiadacze macie, to ojjj... następny tytuł wątku faktycznie powinien coś zahaczać o poród ![]() Cytat:
Cytat:
![]() z tą cesarką to na pewno wiedzą, co robią... a jak by miało coś się dziać, to wcześniej zrobią Cytat:
gości mam i zamiast sprzątać, to mdleję... a słońce pokazało nie tylko syf na oknach, ale i kurze na każdym centymetrze kwadratowym no, po obiedzie trochę się tym kurzem jeszcze zajmę... ale powoli, bo nie mam ochoty tu mdleć w samotności...
|
|
#4326 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Czyli Twój opis porodu przeczytamy jako jeden z pierwszych ![]() Ag_nes będziemy mocno zaciskać w poniedziałek!Xal, myślę, żr takie odkurzenie jednego pokoju i pościeranie kurzu nie powinno zaszkodzić, a przynajmniej się lepiej poczułaś I masz rację, zawsze to dokładniej niż jak mężczyzna sprząta ![]() Wróciłam z zakupów, zaraz Wam pokaże łowy. Nie są jakieś wyjątkowe, ale takie ostateczne dokompletowanie ciuszkowej wyprawki I sobie kupiłam sweterek i płaszczyk - rozmiar XL
|
||
|
|
|
#4327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4328 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#4330 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() za obronę będzie dobrze Pierwszą córcię rodziłam naturalnie, ale bez komentarza I termin mam 5 dni przed z racji tego ze córcię wywoływali w 42 tyg Cytat:
|
||
|
|
|
#4331 |
|
Zadomowienie
|
u mnie pizza jutro ale robiona wlasnoręcznie testuje już trzeci przepis na ciasto
ale chyba najlepiej wychodzi na drożdzowym spodzie ![]() Już posprzatałam z tż dobrze ze już okna mam czyste bo to słońce tak świeci zebym nie mogła na nie patrzeć zostały mi jeszcze w kchni i sypialnia ale to zostawie tż na przyszły tydzięn bo ja nie dam rady ich umyć. Pogoda boska jutro ponoć ciąg dalszy słońca za godzinkę mam gości - rodzice przybywają
|
|
|
|
#4332 |
|
Zakorzenienie
|
W ogole spałam dzisiaj 14 godzin z 3 przerwami na siku i amciu..
No i zalałam sobie telefon..Przewrocilam szklankę z wodą na szafce nocnej.. Wydawało mi się ze nie było w niej wody, a bez okularów nie widziałam, że była.. Na razie pływa w nim w woda i się suszy na parapecie.. ale jestem optymistycznie nastawiona.. Moglam zalac dwa telefony bo drugi firmowy leżał obok, ale ten był suchy.. także z dwojga złego zalany prywatny który i tak chyba z 4 lata ma jak nie wiecej.. |
|
|
|
#4333 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4334 | |
|
Zakorzenienie
|
my robimy jutro dziś resztki kremu z brokułów z grzankami czosnkowymi kurczak curry z kus-kusem ![]() Cytat:
|
|
#4335 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
aż mi zaburczało w brzuchu jak przeczytałam Twój obiad
|
|
|
|
|
#4336 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
za synka i za imię ![]() Cytat:
za 28 tydzień i za kredyt teraz, to juz pójdzie z górki z formalnościami... załatwialiśmy to wszystko w październiku, więc wiem, o czym mówię ![]() Cytat:
za wyniki ![]() Cytat:
za 27 tydzień co do sprzątania, też wolę jak jest ciepło, ale nie dam rady wszystkiego zrobić na raz, więc robię sobie po troszku, tyle, ile dam radę nie będę się przecież przemęczać ![]() Cytat:
dla Ciebie i Ptysia ![]() i dla pielęgniary... Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#4337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#4339 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ja też się czuję normalnie, chodzi mi po prostu o zwykłe, ludzkie zainteresowanie... a ona ma nas w...
|
|
|
|
|
#4340 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
! Uważaj na siebie kobito i zdecydowanie odpuść sobie te porządki. Jak sama mówisz i tak będą zbyt zmęczeni jak wrócą po cąłym dniu na budowie.Cytat:
Ja bym już zostawiła tak jak jest I zobacz, dzięki upartości Twojego męża macie najbezpieczniejszy fotelik na rynku ![]() Cytat:
Wklejam Wam zakupy. Tak jak mówiłam nie jakaś rewelacja, ale większość po 1pln Na ostatnim zdjęciu z dzieciaczkowymi łupami są rzeczy na ok rok-1,5, ale spodobały mi sie ![]() Dla mnie sweterek i płaszyk - każde 4pln
Edytowane przez Ashyshqa Czas edycji: 2013-03-16 o 13:52 |
|||
|
|
|
#4341 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Hello. ja już po dzisiejszym KTG, jutro znowu wizyta
![]() no i są newsy...nie wiem czy dobre, czy złe...ale... będę mieć cc. Ze względu na rozmiary miednicy, która mi dzisiaj została pomierzona nie ma szans na to , żebym urodziła naturalnie, zwłaszcza, że już miałam jedną cesarkę... W sumie to nie wiem, może to i lepiej, przynajniej nie bedę żyć w niepewności, jak będzie wyglądał mój poród. No i nie będzie bólu porodowego... ale jeszcze muszę się przespać z ta informacją, bo na razie nie wiem co myśleć o tym. Jutro zobaczę też co mi mój gin powie, bo dzisiaj była położna i ginka, która jest dyrektorem tej porodówki, podobno ma to z nim skonsultować... zobaczę co on jutro też powie. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
tego ci życzę!Cytat:
Cytat:
a co do skurczy, to moim zdaniem masz właśnie przepowiadacze...tzn chyba te braxtona to właśnie przepowiadacze i one są bezbolesne, tylko brzuch się spina. A takie bolesne skurcze to juz w ogóle hardkor i chyba jeszcze nie czas na nie. Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#4342 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a ten tytuł marcowo-kwietniowych to taki bardzo ślunski fajny ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4343 |
|
Zakorzenienie
|
kalka gratulacje córci
i duża jestcloche to lepiej nie chodź za bardzo nigdzie sama... Uważajcie na siebie a sprzątanie olej- nie dasz rady to nic się nie stanie Chyba dziś coś z cisnieniem bo mi się słabo w łóżku zrobiło
|
#4344 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4345 |
|
Zakorzenienie
|
Ashy pięknie ciuszki
![]() metropoli
|
#4346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4347 | |
|
Raczkowanie
|
Ashyshqa - cuuuudne sukieneczki
![]() ---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4348 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ani okien ani za bardzo nie posprzątam.... Ale chociaż może coś popiekę...
Uwielbiam
|
#4349 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wiesz już jak to jest, najważniejsze bezpieczeństwo Twoje i dziecka. A po cesarkach różnie bywa z tymi porodami sn, więc nawet jakbyś podjęła się próby nie wiadomo czy by się cięciem nie skończyło.
|
|
|
#4350 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013 c
Kurde. Pierwszy raz od 3 tyg był spokój na ktg. Dziewczyny sobie grzecznie spały i nie rozrabialy to przyszły pielęgniarki żeby je trochę rozbudzić bo zapis jest płaski... I tak źle i tak niedobrze
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:18.

), że zjadłam go prawie pół :p Oo jak malutka skakała radośnie na taką porcję dobroci

Co prawda nie boli, ale stwierdziłam, że trza jechać szybko do dentysty więc jedziemy.
także synek stawia wszystkim ciotkom koktajle owocowe 

czemu mi tak spada czasem to już nie wiem...