|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: A nazwa IV części wątku mamuś wrześniowo-październikowych brzmieć będzie: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. IV |
|
23 | 42,59% |
| Wyskakują naprzód brzuszki, bo w nich rosną jesienne maluszki |
|
8 | 14,81% |
| Słońca już wyczekujemy, bo wystawić brzuszki chcemy mamusie IX-X.2013 |
|
11 | 20,37% |
| Na słoneczko już czekamy - dzidzie i ich boskie mamy IX-X.2013 |
|
5 | 9,26% |
| wrzesniowo-pazdziernikowe mamusie czekaja na swoje brzusie |
|
4 | 7,41% |
| Non-stop dużo tu gadamy i na jesień wciąż czekamy |
|
3 | 5,56% |
| Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#901 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III
Hej
![]() No więc byłam wczoraj na wizycie i okazuje się, że wszystko w porządku nie mam nadżerki, żadnego krwiaka, jestem szczelnie pozamykana, a dzieć ma się dobrze Lekarz stwierdziił, że kreq mogła się wydostać przez skurcze macicy... Stwierdzil tez, że mimo tego, że to 11 tydzień, to już widzi, że przezierność karkowa jest w porządku kazał mi się oszczędzać i zyć w celibacie : PJestem spokojniejsza ![]() ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- matallewarwidzę, że Twoja wizyta do bani :/ ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- ladanseusejak nosek? samba znowu to samo? Daj znac jak sie teraz czujesz
|
|
#902 |
|
Zakorzenienie
|
Czarna
|
#903 |
|
Zakorzenienie
|
Aa, a odnosnie tabletek- na razie nic mi nie dal- powiedzial, ze jak zacznie mnie boleč brzuch to wziac duphaston, a jesli pojawi sie krew to przyjsc do nich po luteine
|
|
#904 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ) A tak to jakies tam wierszyki umie , aniele boży (od deski so deski jak juz miał dwa latka mówił, i dobry Jezu kłade się spać). A teraz to nic się nie chce nauczyć bo jak go coś zacznę uczyc to mi mówi że tego nie umie i on mi powie wierszyk ...i zaczyna sie jedno i to samo w kółko ..."mam 3 latka 3i pół....![]() Zobaczymy kiedy mu to przejdzie zacznie się czegoś uczyć
|
|
|
|
|
#905 |
|
Zakorzenienie
|
Mam tyle szykowania, że płakać mi się chce!!!;(
|
|
#906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super, że maleństwo zdrowe i bezpieczne ![]() No, moja wizyta do bani, czekam na kwiecień aż ubezp. zdrowotne z pracy zacznie działać, to pójdę prywatnie. ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- A w ogóle witam w 13 tc
|
|
|
#907 |
|
Zakorzenienie
|
A ja w 12!:-D
|
|
#908 |
|
Zakorzenienie
|
czarna ciesze sie ze wszystko dobrze...nie przemeczaj sie na ta impreze...kazdy wie jaka jest syt i na pewno to zrozumie!
U mnie oki, sikam ale jakas slaba jestem dla odmiany... |
|
|
|
#909 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() dopiero wstaliśmy a co tam korzystamy póki Maluszka nie ma na świecie ale TZ dzisiaj rano do mnie jak się przebudzałam:"meeeee maaamaaa kupe zrobilem, wstawaj "Cytat:
Ja już nie raz zamawialam coś bezpośrednio ze stronki asos.com i było super jakości i wiele tańsze niż na Allegro Ja mam 169cm więc może nie będzie za króciutka za taką cenę myślę, że warto jak dojdzie dam Wam znac choć pewnie teraz będzie jeszcze troszkę za duża![]() Cytat:
Cytat:
ten granat jakoś do mnie na lato nie przemówił dodam do niej jakieś żywe dodatki (może koralowy kolorek? ) i myślę, że bedzie fajnie![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Samba cieszę się, że siusiu poleciało
|
|||||
|
|
|
#910 |
|
Zakorzenienie
|
Monia , dzięki za info o chmielu, pogrzebałam i same zobaczcie:
Tymianek To zioło ma nie tylko właściwości lecznicze, ale stosowane jako przyprawa kuchenna kusi aromatem i smakiem. Jednak w ciąży jest zdecydowanie niewskazana – może bowiem działać poronnie. Unikaj tymianku także w mieszankach ziołowych. Rozmaryn Choć groźny dopiero w dużych ilościach, warto zapomnieć o rozmarynie na jakiś czas. Jego działanie rozkurczające może wywołać skurcze macicy i doprowadzić do poronienia. Żeń-szeń Choć badania nad wpływem żeń-szenia na płód wciąż nie są zweryfikowane w próbie ludzkiej, lepiej zrezygnować z niego w I trymestrze ciąży. Aktywna substancja, zawarta w żeń-szeniu może spowalniać rozwój płodu i powodować jego wady wrodzone. Aloes Łagodzi podrażnienia i działa kojąco. Ale nie w ciąży. W tym szczególnym stanie unikaj aloesu, by nie dopuścić do przekrwienia miednicy mniejszej, przedwczesnych skurczów i poronienia. Chmiel Stymuluje produkcję estrogenów, których nadmiar w ciąży jest niewskazany z uwagi na toksyczność i teratogenność (powodowanie wad wrodzonych u płodu). |
|
|
|
#911 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Witam się w 15tc Dzisiaj długo pospałam. Tż poszedł na wykład bo robi kurs sędziowski i czekam na niego.Mój tata ma dzisiaj imieniny, zawsze goście do niego przychodzą i pomagam mamie sałatki robić i gotować ![]() Cytat:
![]() Moja dzisiejsza waga jest najwyższą jaką w życiu miałam a to dopiero początek tycia...
|
|
|
|
|
#912 | |
|
Zakorzenienie
|
aleeeeeee nadrabiania
Nie było mnie od środy przy komputerze. Miałam 2 dni szkoleń i dopiero dzisiaj odpoczywam. Od rana rozkminiam co zjem na obiad i nie mam smaku na nic ![]() Potem będzie relacja z warsztatów Bezpieczny Maluszek ![]() ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Mam wrażenie, że brzuch mi zmalał W poniedziałek prentalane aaaaaa nie wytrzymam, im bliżej usg tym bardziej się martwię. ![]() ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- Cytat:
Ja też! Wygrałam niebieską poduszkę do karmienia Szkoda, że nie wiedziałyśmy jak wyglądamy
|
|
|
#913 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wycałuj Majeczkę od wizażowej cioci i życz Jej 100lat
|
|
|
|
|
#914 |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny, jestem trochę do tyłu z nadrabianiem... Jakieś 10 stron
Dopiero w poniedziałek planuję do Was przysiąść ale póki co... Nie wiem czy któraś z Was już o tym pisała, ale na grouponie pojawił się taki gadżethttp://shopping.groupon.pl/d-1895798...or-tetna-plodu Jeśli dobrze kojarzę to chyba zmienniczka coś podobnego kupiła? Może któraś się skusi
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
#915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niektóre kobiety piszą, że używają tego codziennie ![]() Dla mnie jest to zbędny bajer
|
|
|
|
|
#916 |
|
Wtajemniczenie
|
ja tez się raczej nie skuszę no ale tak napisałam w razie jakby ktoś chciał
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
#917 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no to chyba to mam ![]() ale wam dobrze...ja to tyle wazylam przed ciaza Cytat:
)Cytat:
Cytat:
|
|
#918 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#919 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
Słońce tak pięknie świeci, a mi trochę smutno...dowiedziałam się ze dwie godziny temu, że moja babcia zmarła wczoraj wieczorem....taki Anioł...nie ma już tak dobrych ludzi, a przynajmniej niewielu.... A mojego kuzyna synek, Stasio, wcześniak, który urodził się ze swoją siostrzyczką bliźniaczką kilka dni temu dostał jakiegoś wylewu i jest zaintubowany ...maleństwa ogólnie mają pod górkę, bo urodziły się w 29 tygodniu, są i tak na wiele wad i problemów narażone, a teraz jeszcze ten wylew.... Czarna cieszę się, że wszystko ok po wizycie Samba bidulko ty masz kamicę nerkową, że tak cię blokuje z sikaniem?pytam, bo mam spore braki, może pisałaś o tym, a nie trafiłam przy pobieżnym nadrabianiu. Ja łykam femisept uro, sytuacja z siuśkami poprawiła się po tym. A jak masz jakieś złogi w nerkach to staraj się nie leżeć na plecach, dużo pij i czasem weź nospę, może rozkurczy ci tam trochę i będzie ci łatwiej sikać. Ladanseuse jak twój nosek? A co do duphastonu i czasu jego odstawienia, to ja od tygodnia łykam już nie 2x tylko 1x dziennie aż do wykończenia opakowania, czyli jeszcze 1,5 tygodnia i koniec. |
|
|
|
#920 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
naszego dzidziusia w 8 albo 9 tygodniu słyszeliśmy. Fakt że będąc w Polsce bym go nie kupiła, bo mialabym masę lekarzy pod ręką a nie to co tutaj.
|
|
#921 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, wpadam tylko na chwile poinfomorwać że mnie nie będzie przez kilka dni, lecimy dziś do Dublina
|
|
|
|
#922 |
|
Zakorzenienie
|
hej
ja ide w pn na wizyte, troche sie boje bo wydaje mi sie, ze mam zle wyniki i cos z pecherzem bo wykryto mi liczne bakterie w moczu ;( badania krwi dobre mam z tego co widzialam.Wypisze mi tez pewnie skierowanie na II usg ciekawe
|
#923 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III
Dirtymagic - przykro mi z powodu babci
ja mam tylko jedna babcię, nie jestem z nią blisko, ale jest ewenementem natury, bo zbliza sie do 101 lat, a jest nadal samodzielna i na nic powaznego nigdy nie chorowała. Licze, ze oddziedziczylam jakies geny...---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- Miłej podróży i udanego wyjazdu.
|
#924 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja drugie usg, to połówkowe dopiero za 5 tygodni będę miała T_89 nie korci cię, żeby podczytywać forum mamusiek sierpniowych, czy tak czytasz, trochę tu, trochę tam? Bo ja się zastanawiam, czy nie powinnam czytać tych sierpniówek trochę, skoro mam termin na sam początek września, a dzidzi może wyskoczyć nawet chwilę wcześniej
|
|
|
|
|
#925 |
|
Zakorzenienie
|
Nie czytam tamtych sierpniowych
juz tutaj jestem od poczatku, teraz troche nie w temacie bo nie bylam pare dni na forum .Wlasnie czytalam, ze zurawina pomaga, a mozna jesc taka suszona? Ja mam termin na 25 sierpnia ciekawe kiedy sie wykluje juz 17 tydzien czekam na USG
|
#926 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Będziesz pionierką, wszystkie będą czekać na twoje relacje, ja zaraz po tobie i parę innych dziewczyn ![]() Spadam coś zjeść. |
|
|
|
|
#927 |
|
Zakorzenienie
|
Hahaha
mam nadzieje, ze nie bede zle wspominac napsze relacje :P jak dojde do siebie i bede miala troche czasu. Ja chyba dziaj ide z TZ na pizze ![]() a na obiadek mam chec na ziemniaki i kefirek
WYMIANA https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=839675 UBRANKA DLA DZIECI https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=835143 KOSMETYKI https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post72384832 Edytowane przez t_89 Czas edycji: 2013-03-16 o 14:38 |
|
|
|
#928 | |
|
dryfuję słowami
|
Odp: Dot.: Odp: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III
Cytat:
mojego męża babcia we wrześniu skończy 102 lata, mieszka z tesciami, ale ma się całkiem dobrze. Tyle tylko, że gotuje teściowa, a babcia co dzień kawkę pije i wybrzydza z jedzeniem jeszcze nie dawno temu książki czytała hurtowo, ale teraz już wzrok jej się pogorszył. Żadnych leków na stałe nie przyjmuje. Są i takie cuda wśród nas... Alem się nasprzątała. A mój Marek mnie do szału doprowadza, bo ma nową grę na Xboksa i ciągle powtarza: „tera będę grał w grę, tomb raider" aaa... Masakra!! Bo ja to będę musiała znieść... :banghead:
Albert Einstein Edytowane przez inwersja Czas edycji: 2013-03-16 o 15:31 |
|
|
|
|
#929 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, ja nadal się kiepsko czuję, tydzien to przeziębienie trzyma i się zastanawiam już czy nie iść do lekarza w poniedziałek..
![]() Ale dzis zaszalalam zakupowo w lumpku... kolejne 10 ubranek, w tym śliczna, granatowa kurteczka zimowa
|
#930 |
|
Zakorzenienie
|
taki rozmar ma moja prawie dwulatka wiec sie nie dziwie ze byl za duzy. Zwykle jeden rozmiar na 3mies starcza
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:05.

korzystamy póki Maluszka nie ma na świecie
) i myślę, że bedzie fajnie

Nie było mnie od środy przy komputerze. Miałam 2 dni szkoleń i dopiero dzisiaj odpoczywam. 

I brzuch też mnie boli od badania