Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: A nazwa IV części wątku mamuś wrześniowo-październikowych brzmieć będzie:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. IV 23 42,59%
Wyskakują naprzód brzuszki, bo w nich rosną jesienne maluszki 8 14,81%
Słońca już wyczekujemy, bo wystawić brzuszki chcemy mamusie IX-X.2013 11 20,37%
Na słoneczko już czekamy - dzidzie i ich boskie mamy IX-X.2013 5 9,26%
wrzesniowo-pazdziernikowe mamusie czekaja na swoje brzusie 4 7,41%
Non-stop dużo tu gadamy i na jesień wciąż czekamy 3 5,56%
Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-16, 10:18   #901
87czarna
Zakorzenienie

Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III

Hej
No więc byłam wczoraj na wizycie i okazuje się, że wszystko w porządku nie mam nadżerki, żadnego krwiaka, jestem szczelnie pozamykana, a dzieć ma się dobrze Lekarz stwierdziił, że kreq mogła się wydostać przez skurcze macicy... Stwierdzil tez, że mimo tego, że to 11 tydzień, to już widzi, że przezierność karkowa jest w porządku kazał mi się oszczędzać i zyć w celibacie : P
Jestem spokojniejsza

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

matallewarwidzę, że Twoja wizyta do bani :/

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------

ladanseusejak nosek?
samba znowu to samo? Daj znac jak sie teraz czujesz

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 10:19   #902
kaska87
Zakorzenienie

Czarna cieszę się, że jest ok, teraz chociaż spokojnie spędzisz urodziny córeczki

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 10:21   #903
87czarna
Zakorzenienie

Aa, a odnosnie tabletek- na razie nic mi nie dal- powiedzial, ze jak zacznie mnie boleč brzuch to wziac duphaston, a jesli pojawi sie krew to przyjsc do nich po luteine

Stary 2013-03-16, 10:22   #904
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość

ile twoj Adi ma ? moja w zlobku strasznie szybko zalapala liczenie po angielsku i po polsku 27 miesiecy miala, no i jakies tam wlasnie pojedyncze slowka tez ogarnia, mimo ze w sumie takich maluchow w KM nie ucza bezposrednio, ale przy okazji uczenia starszych lapia
Adi 06.05 skończy 3 latka ale jeszcze do przedszkola nie chodzi. Sam się nauczył (no trochę z moja pomocą) Liczy sam do 12 po angielsku i do 17 po polsku i ostanio nauczył się kilku literek: a, b, m, t, b,k(ale tutaj to zawsze mówi że to "kej"--> z alfabetu angielskiego bo lubi na you tube oglądać) A tak to jakies tam wierszyki umie , aniele boży (od deski so deski jak juz miał dwa latka mówił, i dobry Jezu kłade się spać). A teraz to nic się nie chce nauczyć bo jak go coś zacznę uczyc to mi mówi że tego nie umie i on mi powie wierszyk ...i zaczyna sie jedno i to samo w kółko ..."mam 3 latka 3i pół.... Zobaczymy kiedy mu to przejdzie zacznie się czegoś uczyć
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 10:22   #905
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Czarna cieszę się, że jest ok, teraz chociaż spokojnie spędzisz urodziny córeczki
Mam tyle szykowania, że płakać mi się chce!!!;(

Stary 2013-03-16, 10:26   #906
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Hej
No więc byłam wczoraj na wizycie i okazuje się, że wszystko w porządku nie mam nadżerki, żadnego krwiaka, jestem szczelnie pozamykana, a dzieć ma się dobrze Lekarz stwierdziił, że kreq mogła się wydostać przez skurcze macicy... Stwierdzil tez, że mimo tego, że to 11 tydzień, to już widzi, że przezierność karkowa jest w porządku kazał mi się oszczędzać i zyć w celibacie : P
Jestem spokojniejsza

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

matallewarwidzę, że Twoja wizyta do bani :/

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------

ladanseusejak nosek?
samba znowu to samo? Daj znac jak sie teraz czujesz

Super, że maleństwo zdrowe i bezpieczne

No, moja wizyta do bani, czekam na kwiecień aż ubezp. zdrowotne z pracy zacznie działać, to pójdę prywatnie.

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

A w ogóle witam w 13 tc

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 10:28   #907
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość

Super, że maleństwo zdrowe i bezpieczne

No, moja wizyta do bani, czekam na kwiecień aż ubezp. zdrowotne z pracy zacznie działać, to pójdę prywatnie.

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

A w ogóle witam w 13 tc
A ja w 12!:-D

Stary 2013-03-16, 10:30   #908
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

czarna ciesze sie ze wszystko dobrze...nie przemeczaj sie na ta impreze...kazdy wie jaka jest syt i na pewno to zrozumie!

U mnie oki, sikam ale jakas slaba jestem dla odmiany...
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 11:10   #909
__Paulinka__
Zakorzenienie

Dzień dobry
dopiero wstaliśmy a co tam korzystamy póki Maluszka nie ma na świecie ale TZ dzisiaj rano do mnie jak się przebudzałam:"meeeee maaamaaa kupe zrobilem, wstawaj"

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość

śliczna, ale kurcze żeby nie okazało się właśnie że za krótka, kupiłam kiedyś sukienkę z allegro co pisało niby asos ale asos to nie było ;p i właśnie co ja mam 172cm i waga jakoś 51,52kg to wzięłam rozmiar L a i tak była taka ciasnawa :/ i właśnie krótka
ale ta myślę że może być ok
ja nie kupowałam jej z allegro, bo wiem, że tam podróby i nie wiadomo co przyjdzie Ja już nie raz zamawialam coś bezpośrednio ze stronki asos.com i było super jakości i wiele tańsze niż na Allegro Ja mam 169cm więc może nie będzie za króciutka za taką cenę myślę, że warto jak dojdzie dam Wam znac choć pewnie teraz będzie jeszcze troszkę za duża

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Bardzo ładna. Ja ogólnie popieram ładne kolorowe sukienki (i ciuchy ogólnie)w ciąży, żeby się nie chowac w "namiotach", ale nadal wygladac kobieco. Bardzo podobalo mi sie podejscie w tym temacie Ani Muchy i Moniki Ordowskiej (niezaleznie od tego, ze celebrytek jako takich nie lubie)
ja tak samo, nie lubię gdy kobieta w ciąży nosi worki.. to tylko poszerza, anie eksponuje brzuszek.. nie wiem, ale niektore kobiety w ciąży mam wrażenie ze wogóle o siebie nie dbają jak widze na ulicy:/ bez makijażu, wlosy w nieładzie i te worki..

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Dobrze, że kupiłaś. Sukienka piękna i w świetnej cenie, później byś takiej fajnej nie upolowała
W kolorze nudziakowym brałaś?

Przez Ciebie zrobiłam przeszper po Maternity na Asosie - teren nigdy wcześniej przeze mnie nie eksplorowany Ale udało mi się na nic nie skusić.
Mam parę nowych ciuchów z sieciówek w pięknych kolorach i kupowałam już z myślą o miejscu na przyrost Miałabym jeszcze ochotę na jakieś płaskie buty z Melissy, są super wygodne i urocze, wymarzone na śmiganie w ciąży.

Samba Kurczę, faktycznie jeszcze trochę przeczekaj, ale jak się nie poprawi to lekarze będą musieli poradzić coś mądrego jak się ratować na dłuższą metę.
tak, w nudziakowym wzięłam ten granat jakoś do mnie na lato nie przemówił dodam do niej jakieś żywe dodatki (może koralowy kolorek?) i myślę, że bedzie fajnie

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
hahaha....moje dziecko mi mówi:
A: Mamo do widzenia, goodbye!!!
Ja: Adi ty potrafisz mówić po angielsku?
A: nie mamo nie umiem
(po chwili ciszy słysze).....one,two,three ......nine
Rozwalacz mój mały

---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

tez bym, chciała 80 nie przekroczyć Póki co nie jest źle z Adim w 17 tc juz miałam 6kg na plusie
świetny Adi

Cytat:
Hej
Jestem spokojniejsza

uff jak dobrze, że wszystko wporządku

Samba cieszę się, że siusiu poleciało
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 11:25   #910
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Monia , dzięki za info o chmielu, pogrzebałam i same zobaczcie:

Tymianek
To zioło ma nie tylko właściwości lecznicze, ale stosowane jako przyprawa kuchenna kusi aromatem i smakiem. Jednak w ciąży jest zdecydowanie niewskazana – może bowiem działać poronnie. Unikaj tymianku także w mieszankach ziołowych.
Rozmaryn
Choć groźny dopiero w dużych ilościach, warto zapomnieć o rozmarynie na jakiś czas. Jego działanie rozkurczające może wywołać skurcze macicy i doprowadzić do poronienia.
Żeń-szeń
Choć badania nad wpływem żeń-szenia na płód wciąż nie są zweryfikowane w próbie ludzkiej, lepiej zrezygnować z niego w I trymestrze ciąży. Aktywna substancja, zawarta w żeń-szeniu może spowalniać rozwój płodu i powodować jego wady wrodzone.
Aloes
Łagodzi podrażnienia i działa kojąco. Ale nie w ciąży. W tym szczególnym stanie unikaj aloesu, by nie dopuścić do przekrwienia miednicy mniejszej, przedwczesnych skurczów i poronienia.
Chmiel
Stymuluje produkcję estrogenów, których nadmiar w ciąży jest niewskazany z uwagi na toksyczność i teratogenność (powodowanie wad wrodzonych u płodu).

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 11:36   #911
bojatoja
Zakorzenienie

Cześć
Witam się w 15tc Dzisiaj długo pospałam. Tż poszedł na wykład bo robi kurs sędziowski i czekam na niego.
Mój tata ma dzisiaj imieniny, zawsze goście do niego przychodzą i pomagam mamie sałatki robić i gotować

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
ja bym chciała przytyć 10kg max ale nie wiem czy to możliwe
teraz się zważyłam i jestem 2kg mniej niż przed ciążą a jest 16tc
Oj też chciałabym mieć 10 kg max, ale wiem że to niemożliwe. Już teraz mam 3 kg na plusie
Moja dzisiejsza waga jest najwyższą jaką w życiu miałam a to dopiero początek tycia...
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 12:01   #912
ewuszkaaa
Zakorzenienie

aleeeeeee nadrabiania Nie było mnie od środy przy komputerze. Miałam 2 dni szkoleń i dopiero dzisiaj odpoczywam.

Od rana rozkminiam co zjem na obiad i nie mam smaku na nic

Potem będzie relacja z warsztatów Bezpieczny Maluszek

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

Mam wrażenie, że brzuch mi zmalał
W poniedziałek prentalane aaaaaa nie wytrzymam, im bliżej usg tym bardziej się martwię.

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
i wczoraj na warsztatach bezpieczny maluch wygrałam szlafroczek dla dzidziusia ogólnie fajnie było i polecam dostaliśmy trochę gadżetów.. i mam pierwsze skarpetki urocze malusie
nie wiem tylko dlaczego niektóre pary brały po 2 poduszki przez co ja nie dostałam wcale
najlepsze były osoby które wrzucały po kilka losów na siebie
nigdy nie ogarne tej polskiej mentalności byleby nabrać ile się da bo dają za darmo
To jednak byłaś Ja też! Wygrałam niebieską poduszkę do karmienia Szkoda, że nie wiedziałyśmy jak wyglądamy

"Kobieta wierzy, że 2 i 2 zmieni się w 5,
jeśli będzie długo płakać i zrobi awanturę"

- George Elliot
ewuszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 12:02   #913
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
Hej
Jestem spokojniejsza
(...)
Super Bardzo się cieszę
Wycałuj Majeczkę od wizażowej cioci i życz Jej 100lat
Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 12:05   #914
nena_milka
Wtajemniczenie

hej dziewczyny, jestem trochę do tyłu z nadrabianiem... Jakieś 10 stron Dopiero w poniedziałek planuję do Was przysiąść ale póki co... Nie wiem czy któraś z Was już o tym pisała, ale na grouponie pojawił się taki gadżet
http://shopping.groupon.pl/d-1895798...or-tetna-plodu

Jeśli dobrze kojarzę to chyba zmienniczka coś podobnego kupiła? Może któraś się skusi Miłego weekendu
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 12:20   #915
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
hej dziewczyny, jestem trochę do tyłu z nadrabianiem... Jakieś 10 stron Dopiero w poniedziałek planuję do Was przysiąść ale póki co... Nie wiem czy któraś z Was już o tym pisała, ale na grouponie pojawił się taki gadżet

Jeśli dobrze kojarzę to chyba zmienniczka coś podobnego kupiła? Może któraś się skusi Miłego weekendu
Ma dość dobre opinie, ale nie kupiłabym takiego gadżetu
Niektóre kobiety piszą, że używają tego codziennie
Dla mnie jest to zbędny bajer
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 12:34   #916
nena_milka
Wtajemniczenie

ja tez się raczej nie skuszę no ale tak napisałam w razie jakby ktoś chciał
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 13:15   #917
zmienniczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
o jaki sliczny w koncu nie ja mam najwiekszy

a pierwsze ruchy to bulgotki.

co do kg, to w poprzedniej zatrzymalam sie na 78
no dzieki wielkie...w srode sie okaze czy to czasem nie blizniaki
no to chyba to mam
ale wam dobrze...ja to tyle wazylam przed ciaza
Cytat:
Hej
Jestem spokojniejsza[COLOR="Silver"]
widzisz? nie tacy straszni ci lekarze w UK (no, prezynajmniej nie wszyscy )
Cytat:
Aa, a odnosnie tabletek- na razie nic mi nie dal- powiedzial, ze jak zacznie mnie boleč brzuch to wziac duphaston, a jesli pojawi sie krew to przyjsc do nich po luteine
wiesz pewnie o tym, ze ciezarne maja w UK leki za darmo?
Cytat:
nie, Kochana..nnie ja...ale sie przymierzalam

http://babystrology.com/tickers/baby..."180"></embed>
zmienniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 13:23   #918
rubinka25
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
(...)
A moja wizyta...?
NIGDY NIE BYŁAM TAK ROZCZAROWANA.
W sumie nic się nie dowiedziałam
Wiem, że dziecko żyje. O, tyle wiem.

Tż mówi, że się rusza.
Lekarz TOTALNY gbur. Pytam, czy mogę z mężem. A on "Jak musi!". Normalnie na mnie nawarczał. Ok, jestem cierpliwa. Przez całe badanie ani słowa. Ekran tyłem do mnie, nic nie zobaczyłam. Nie wiem, jaki wynik, do odebrania u ginekologa, a wizyta... 9 kwietnia!
Jedynie na koniec powiedział "z tego, co mogłem sprawdzić, to mniej więcej wszystko dobrze"
Nosz....

Nawet nie zobaczyłam maleństwa

Nie mówiąc, że było dopochwowe i taki delikatny ten lekarz, że wszystko mnie tam boli teraz I brzuch też mnie boli od badania

---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ----------

Dobrze, że chociaż mam quesadillę, to mi humor poprawia
Też miałam lekki niesmak po ostatniej wizycie u gina, jak nie chciał wpuścić męża na badanie. Ja się uparłam i nie miał wyjścia. Ale niesmak pozostał. W dodatku była to wizyta prywatna. Zastanawiam się czy nie zmienić gina i coraz bliżej jestem decyzji o zmianie...

Cytat:
Hej
Jestem spokojniejsza(...)
No i fajnie, że wszystko dobrze. Tylko ten celibat...

01.02.2016
Leoś
rubinka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 13:43   #919
dirtymagic85
Zadomowienie

Cześć dziewczyny
Słońce tak pięknie świeci, a mi trochę smutno...dowiedziałam się ze dwie godziny temu, że moja babcia zmarła wczoraj wieczorem....taki Anioł...nie ma już tak dobrych ludzi, a przynajmniej niewielu....
A mojego kuzyna synek, Stasio, wcześniak, który urodził się ze swoją siostrzyczką bliźniaczką kilka dni temu dostał jakiegoś wylewu i jest zaintubowany ...maleństwa ogólnie mają pod górkę, bo urodziły się w 29 tygodniu, są i tak na wiele wad i problemów narażone, a teraz jeszcze ten wylew....
Czarna cieszę się, że wszystko ok po wizycie
Samba bidulko ty masz kamicę nerkową, że tak cię blokuje z sikaniem?pytam, bo mam spore braki, może pisałaś o tym, a nie trafiłam przy pobieżnym nadrabianiu. Ja łykam femisept uro, sytuacja z siuśkami poprawiła się po tym. A jak masz jakieś złogi w nerkach to staraj się nie leżeć na plecach, dużo pij i czasem weź nospę, może rozkurczy ci tam trochę i będzie ci łatwiej sikać.
Ladanseuse jak twój nosek?

A co do duphastonu i czasu jego odstawienia, to ja od tygodnia łykam już nie 2x tylko 1x dziennie aż do wykończenia opakowania, czyli jeszcze 1,5 tygodnia i koniec.
dirtymagic85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 13:59   #920
nephelim89
Rozeznanie

Cytat:

Osobiście posiadam coś podobnego i jak dla mnie to bardzo fajny wynalazek naszego dzidziusia w 8 albo 9 tygodniu słyszeliśmy. Fakt że będąc w Polsce bym go nie kupiła, bo mialabym masę lekarzy pod ręką a nie to co tutaj.
nephelim89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 13:59   #921
Natala84
Zakorzenienie

dziewczyny, wpadam tylko na chwile poinfomorwać że mnie nie będzie przez kilka dni, lecimy dziś do Dublina wracamy w środę wieczorem, wiec pewnie odezwę sie w czwartek

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 14:14   #922
t_89
Zakorzenienie

hej ja ide w pn na wizyte, troche sie boje bo wydaje mi sie, ze mam zle wyniki i cos z pecherzem bo wykryto mi liczne bakterie w moczu ;( badania krwi dobre mam z tego co widzialam.
Wypisze mi tez pewnie skierowanie na II usg ciekawe
t_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 14:22   #923
Snow_White1
Wtajemniczenie

Odp: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III

Dirtymagic - przykro mi z powodu babci ja mam tylko jedna babcię, nie jestem z nią blisko, ale jest ewenementem natury, bo zbliza sie do 101 lat, a jest nadal samodzielna i na nic powaznego nigdy nie chorowała. Licze, ze oddziedziczylam jakies geny...

---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
dziewczyny, wpadam tylko na chwile poinfomorwać że mnie nie będzie przez kilka dni, lecimy dziś do Dublina wracamy w środę wieczorem, wiec pewnie odezwę sie w czwartek
Miłej podróży i udanego wyjazdu.
Stary 2013-03-16, 14:26   #924
dirtymagic85
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez t_89 Pokaż wiadomość
hej ja ide w pn na wizyte, troche sie boje bo wydaje mi sie, ze mam zle wyniki i cos z pecherzem bo wykryto mi liczne bakterie w moczu ;( badania krwi dobre mam z tego co widzialam.
Wypisze mi tez pewnie skierowanie na II usg ciekawe
Te liczne bakterie to chyba częsta sprawa w ciązy u wielu kobiet, miałam to samo, jak wspomniałam wyżej, łykam femisept uro, po nim wyniki mi się poprawiły, jedz dużo żurawiny i pietruszki, to też poprawia sytuację

Ja drugie usg, to połówkowe dopiero za 5 tygodni będę miała

T_89 nie korci cię, żeby podczytywać forum mamusiek sierpniowych, czy tak czytasz, trochę tu, trochę tam? Bo ja się zastanawiam, czy nie powinnam czytać tych sierpniówek trochę, skoro mam termin na sam początek września, a dzidzi może wyskoczyć nawet chwilę wcześniej
Stary 2013-03-16, 14:30   #925
t_89
Zakorzenienie

Nie czytam tamtych sierpniowych juz tutaj jestem od poczatku, teraz troche nie w temacie bo nie bylam pare dni na forum .
Wlasnie czytalam, ze zurawina pomaga, a mozna jesc taka suszona?
Ja mam termin na 25 sierpnia ciekawe kiedy sie wykluje juz 17 tydzien czekam na USG
Stary 2013-03-16, 14:32   #926
dirtymagic85
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez t_89 Pokaż wiadomość
Nie czytam tamtych sierpniowych juz tutaj jestem od poczatku, teraz troche nie w temacie bo nie bylam pare dni na forum .
Wlasnie czytalam, ze zurawina pomaga, a mozna jesc taka suszona?
Ja mam termin na 25 sierpnia ciekawe kiedy sie wykluje juz 17 tydzien czekam na USG teraz.
Suszona jak najbardziej może być. Herbatki z żurawiną też.
Będziesz pionierką, wszystkie będą czekać na twoje relacje, ja zaraz po tobie i parę innych dziewczyn

Spadam coś zjeść.
Stary 2013-03-16, 14:34   #927
t_89
Zakorzenienie

Hahaha mam nadzieje, ze nie bede zle wspominac
napsze relacje :P jak dojde do siebie i bede miala troche czasu. Ja chyba dziaj ide z TZ na pizze
a na obiadek mam chec na ziemniaki i kefirek

Edytowane przez t_89
Czas edycji: 2013-03-16 o 14:38
Stary 2013-03-16, 15:16   #928
inwersja
dryfuję słowami

Odp: Dot.: Odp: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Dirtymagic - przykro mi z powodu babci ja mam tylko jedna babcię, nie jestem z nią blisko, ale jest ewenementem natury, bo zbliza sie do 101 lat, a jest nadal samodzielna i na nic powaznego nigdy nie chorowała. Licze, ze oddziedziczylam jakies geny...

---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------

Miłej podróży i udanego wyjazdu.
Oj nie takim aż ewenementem mojego męża babcia we wrześniu skończy 102 lata, mieszka z tesciami, ale ma się całkiem dobrze. Tyle tylko, że gotuje teściowa, a babcia co dzień kawkę pije i wybrzydza z jedzeniem jeszcze nie dawno temu książki czytała hurtowo, ale teraz już wzrok jej się pogorszył. Żadnych leków na stałe nie przyjmuje. Są i takie cuda wśród nas...

Alem się nasprzątała. A mój Marek mnie do szału doprowadza, bo ma nową grę na Xboksa i ciągle powtarza: „tera będę grał w grę, tomb raider" aaa... Masakra!! Bo ja to będę musiała znieść... :banghead:

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2013-03-16 o 15:31
inwersja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 15:40   #929
teacherka
Zakorzenienie

Hej, ja nadal się kiepsko czuję, tydzien to przeziębienie trzyma i się zastanawiam już czy nie iść do lekarza w poniedziałek..

Ale dzis zaszalalam zakupowo w lumpku... kolejne 10 ubranek, w tym śliczna, granatowa kurteczka zimowa
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 15:48   #930
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
Kasia moja Szwagierka jak Oleńce urodzonej w maju kupiła na zimę rozmiar 80 kombinezonika to byl tak wielki że dopiero nadał się na następną zimę jakieś takie te kombinezoniki wielkie robią
taki rozmar ma moja prawie dwulatka wiec sie nie dziwie ze byl za duzy. Zwykle jeden rozmiar na 3mies starcza

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości