|
|
#1711 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I
Dziewczyny, słuchajcie
![]() Ostatnio postanowiłam zrobić coś dla siebie\kupić coś sobie, nie wiem.. w każdym razie chciałam sobie polepszyć humor ![]() Zaczęłam od przeglądania allegro. Skończyło się na tym że kupiłam Małej chusteczki nawilżone, nowe smoczki, smoczki do butelek itd.. ![]() Później wróciłam do przegladania tego nieszczęsnego allegro. Chciałam sobie kupić jakiegoś fatałaszka Ale.. nic nie kupiłam, bo nic na mnie nie pasuje i rozmiar mi się jeszcze zmienia.. Gapiłam się, gapiłam.. aż w końcu wyczaiłam fajnych sprzedawców na allegro, którzy sprzedaja kosmetyki po takiej cenie, że aż grzech czegoś nie kupić np. podkład Revlon za 26zł.. już dawno na niego polowałam,ale sklepowa cena ponad 50zł nie jest na moją kieszeń..No to zrobiłam sobie zakupy, za przyzwoitą kwotę, nie ma co A co tam też mi się coś od życia nalezy. Przecież jestem sexi mamą ![]() Teraz już nie mogę się doczekać kiedy dostanę to do domu ![]() Jakby któraś z mamuś chciała obejrzeć to wstawię linka ![]() http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=24713611 http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=13495285
|
|
#1712 |
|
Zakorzenienie
|
Domyślam się, że mówisz o Colorstayu?
Najlepszy ze wszystkich! A jaki wzięłaś rodzaj i odcień?Ja ostatnio zdecydowałam się na pędzle, o których już od dawna myślałam... 2 zestawy Real Techniques - Starter Set i Core Collection. Moim zdaniem w makijażu najważniejsze są pędzle. Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-03-16 o 13:37 |
|
|
|
#1713 |
|
Rozeznanie
|
Wzięłam do tłustej i mieszanej, odcień 180 piaskowy beż
Wcześniej poszłam do drogerii sprawdzić który będzie mi pasował ![]() Myślałam ze wezme ten najjaśniejszy, bo jestem blada jak nie wiem co, ale dobrze ze to sprawdziłam, bo byłby dla mnie aż za jasny. Pierwszy raz się z tym spotkałam zeby podkład dla mnie był za jasny.. ![]() Pędzle w ich ofercie chyba nie najlepsze, chociaż jeden wzięłam, z naturalnego włosia ![]() Własnie zbieram trochę kaski żeby kupic sobie jakies porządne pędzle
Edytowane przez bijkora Czas edycji: 2013-03-16 o 13:39 |
|
|
|
#1714 |
|
Konto usunięte
|
Pytanie roku: która z was olejuje włosy, czym i jak to robicie?
|
|
|
|
#1715 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
też pewnie nas podczytują jak to już któraś z Was dziewczynki pisała ![]() U nas świeci takie piękne słońce! Chce się żyć!!
|
||
|
|
|
#1716 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie ja używam 110 Ivory
. Ja kupuję zawsze ten drugi typ - do suchej i normalnej, bo on rozświetla, jest fantastyczny wg mnie. Szaja, ja olejuję - oliwkami bez parafiny i naturalnymi olejkami. Nakładam niewielką ilość - taką, by włosy były lekko natłuszczone, ale nie ociekały olejem - na całą głowę, łącznie ze skalpem, tak na kilka godzin przed wieczornym myciem. Owijam głowę koszulką i czekam. Potem myję włosy szamponem bez SLS.
|
|
|
|
#1717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1718 |
|
Zakorzenienie
|
O ho coś czuje że i ja zrobię listę zakupów
Już dawno nie kupowałam sobie kosmetyków. Ale w sumie... Od kiedy Oskar jest na świecie mój pysk nie widział makijażu Black-polecisz coś super hiper nawilżającego do ciała? Szaja- ja naftą traktowałam swoje kłłaku
|
#1719 |
|
Konto usunięte
|
Fewcia, oni są zaSYpani, nie zaspani
ojjj kosmate myśli ![]() Black, a jaki olejem? mnie kokosowy kusi... |
|
|
|
#1720 |
|
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39801883]Pytanie roku: która z was olejuje włosy, czym i jak to robicie?[/QUOTE]
Ja olejuje olejkiem kokosowym Vatika. Własnie kilka godzin przed wieczornym myciem lub po prostu na noc, potem myje odżywczym szamponem
|
|
#1721 |
|
Zakorzenienie
|
Fewcia- przeczytałam też na początku zaspani ale coś mi się nie zgadzało i faktycznie
Aga napisała zasYpani
|
#1722 |
|
Zakorzenienie
|
Mała, ja w ciąży nawilżałam brzuch tym: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...wa-wersja.html Naturalny, z witaminą E, a więc dobrze wpływa na elastyczność skóry i odżywia ją. Fantastycznie nawilża i szybko się wchłania.
Nie ma parafiny w składzie, a to ważne, bo balsamy na parafinie zostawiają tłustą powłokę na skórze. Używam go cały czas, już którąś buteleczkę zużywam, małej też smaruję skórkę, jak się zaczyna przesuszać i od razu jest poprawa. Szaja, kokosowy jest rewelacyjny, tylko trzeba go rozgrzewać w dłoniach, jeśli jest to olej w czystej postaci - bo jak jest zimny, to ma stałą konsystencję. Na początek to możesz nawet spróbować z oliwką BD, ma dobry skład, odpowiedni do włosów, krzywdy na pewno nie zrobi.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-03-16 o 14:00 |
|
|
|
#1723 |
|
Rozeznanie
|
Nie jestem Black, ale ja mogę Ci polecić ten balsam https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...wilzajacy.html cena niewygórowana, duża ilość i jak dla mnie dość fajny skład
stosuję już od kilku miesięcy. Tylko ten balsam pomógł mi na swędzący brzuch. Zaczęłam go stosować jakoś miesiąc przed porodem i od tego czasu nie pojawił mi się zaden rozstep..Ahh gdybym wczesniej wiedziała... Teraz lubie go uzywać do łokci, ramion i przedramion (moje mieszki włosowe po ciąży wariują, a on ma mocznik więc troche pomaga) i pupy(jest mega gładka) ale to też zasługa szorstkiej gabki
|
|
#1724 | ||||
|
Zakorzenienie
|
sama słodycz, a ten uśmiech...
Cytat:
ślicznie wygladacie!!!!!! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1725 |
|
Lurker ;)
|
Dziekujemy dziewczyny za pochwaly!
Po usg- wszystko pieknie idealnie, nie musimy nawet isc na kontrole W ciagu 20 minutowego pobytu Tocha zrobila dwie kupy ![]() Szaja- wczoraj pierwszy raz olejowalam oliwka z Hippa ( jest z bez parabenow itp itd ;p) i serio widze roznice. Kudly sa mniej napuszone na koncach. Wiec polecam te oliwke ![]() Fewcia ja nawet nie wchodze w te linki bo znowu cos kupie . A co do blokowania konta- dlatego mamy dwa hehehe a na moim jest kasa "na zycie i przyjemnosci" ![]() ![]() Wczoraj znowu cos zamowilam- eyeliner w pisaku, bo pedzelkowym sie mecze
|
#1726 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39802055]Fewcia, oni są zaSYpani, nie zaspani
ojjj kosmate myśli ![]() Black, a jaki olejem? mnie kokosowy kusi...[/QUOTE] Gapa ze mnie ![]() Ale Szajka jest powiedzenie, że "głodny głodnemu wypomni" |
|
|
|
#1727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wlaczylam ta japonska piosenke... kurcze, nie wiem czy to przypadek czy nie ale mlody wyraznie sie zasluchal, uspokoil i zaczal nawet rozmawiac z sufitem dodaje do zakladek, dzieks! ---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Nadrobilam! |
|
|
|
|
#1728 |
|
Zakorzenienie
|
Pstryczku, to jest może 1/10 mojej kolekcji...
|
|
|
|
#1729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oglądam House'a a Zuzia śpi mi na klacie dalej taka blada jest
Edytowane przez Aga8484 Czas edycji: 2013-03-16 o 15:09 |
|
|
|
|
#1730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1731 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1732 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jeden raz wszedł do łóżeczka i położył się pod przewijakiem ale problem mamy taki, że już nie mogę znieść komentarzy rodziców tż i mojej rodziny, że mamy koty oddać, bo jak to tak przy małym dziecku, że będzie jakaś tragedia przez nie, a rodzice tż to już poszli o krok dalej mówiąc że to ich mieszkanie i żaden kot nie będzie tam mieszkał... Że mam teraz dziecko i to jest ważniejsze i na nim mam się skupić, tak jakby nie można było mieć w domu zwierząt i dzieci... A ja bardzo chcę żeby mały się ze zwierzątkami wychowywał Cytat:
Cytat:
![]() Ja to muszę sama na zakupy chodzić bo wysłać po coś tż to jakaś masakra jest, zawsze kupi coś nie tak ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39801883]Pytanie roku: która z was olejuje włosy, czym i jak to robicie?[/QUOTE] Przed myciem na kilka godzin albo na całą noc nakładam olej kokosowy, ważne żeby był nierafinowany. Ja u siebie staram się bardziej na długości. Dobra też jest oliwka Babydream dla ciężarnych ma fajny skład. Do zmywania używam balsamu pod prysznic z tej samej serii.U nas znów mega zaparcie, jestem wściekła na tą cholerną lekarkę, jakby nie ona to już by mały tak nie cierpiał |
|||
|
|
|
#1733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1734 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A co do psa.. Szłam dzisiaj z Nadią z pokoju do kuchni, po drodze wypadł jej smoczek i już nie zdążyłam go podnieść.. dostał piesek prezent ![]()
|
|
|
#1735 |
|
Zakorzenienie
|
Dobre !!!
|
|
|
|
#1736 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Piękne zdjęcia dziewczyny
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Silver, Daria cudna Ja włosy olejwałam olejem kokosowym i oliwko z hippa i dużo większe efekty były po oliwce. Tylko, że ja za leniwa na to jestem ,ale chyba postaram się zmobilizować bo włosięta moje są w tragicznym stanie ![]() ---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ---------- Cytat:
|
|
#1737 |
|
Zakorzenienie
|
Mogę się pochwalić zdjęciem?
![]() Nawijko jeśli wpisujesz na I str. rodzaj karmienia, to ja KP. |
|
|
|
#1738 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tydzień temu w niedziele byłam sobie z TŻ w kościele, słucham sobie kazania a TŻ nagle do mnie " Czemu ty się ostatnio nie malujesz, jakoś tak nie ładnie wyglądasz " Cytat:
Chyba muszę sobie kupić tą oliwkę jesli taka dobra. Moje rozstępy są tragiczne. Pytanie do mam na studiach. Czy w czasie zajęć odciagacie mleko? Jeśli tak to co z nim robicie? Ja dziś byłam pierwszy raz na zajęciach po porodzie i musialam odciagnąć po czym je wylałam, bo jakoś nie jestem pewna czy mogłabym je podać.
|
|
#1739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko dziala wtedy, kiedy placz nie ma konkretnej przyczyny. Mysle, ze to nie przypadek. Poszukalam objasnienia, dlaczego piosenka jest skuteczna. I tak po pierwsze odpowiednio dobrane dzwieki budza ciekawosc a tym samym dziecko zapomina o placzu; dzwiek nie moze byc monotonny, stale zmieniajacy sie gwarantuje wzmaganie czujnosci, po drugie dziecko slyszy w innych czestotliwosciach niz dorosly i w tej piosence jest wybrana najlepiej wychwytywana przez niemowle czestotliwosc dzwiekow i po trzecie spiew jest modulowany i co znow ma wplyw na wywolywanie zainteresowania. |
|
|
|
|
#1740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:10.

Ale.. nic nie kupiłam, bo nic na mnie nie pasuje i rozmiar mi się jeszcze zmienia.. Gapiłam się, gapiłam.. aż w końcu wyczaiłam fajnych sprzedawców na allegro, którzy sprzedaja kosmetyki po takiej cenie, że aż grzech czegoś nie kupić
A co tam też mi się coś od życia nalezy. Przecież jestem sexi mamą
6 5 4 3 2 1

ale teraz kicha, zaszlo i pewnie zimnica straszna, a maz wycieczke obiecal
chce umyc wlosy - NIE MA SZAMPONU!!!!!!! Ja pitole, jak w takim stanie w ogole na zakupy wyjsc?! Moj oddech po nocy zabija a na wlosach jajecznice mozna smazyc