|
|
#1681 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39798231]Silver, wymiatasz
Swoją drogą, jakoś nie bardzo wierzę w celibat zaróno księży, jak zakonnic. Pewnie wyjątki są, jak we wszystkim, ale organizmu się nie oszuka często i potrzeby są.[/QUOTE] Ja też nie wierze. Zresztą polecam książkę - Piotr Dzedzej-Porzucone sutanny. Opowieści byłych księży.
|
|
#1682 | |||
|
Zakorzenienie
|
Trzymam kciuki
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1683 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39798231]Silver, wymiatasz
Swoją drogą, jakoś nie bardzo wierzę w celibat zaróno księży, jak zakonnic. Pewnie wyjątki są, jak we wszystkim, ale organizmu się nie oszuka często i potrzeby są.[/QUOTE] Ja też jakoś w to nie wierzę.
|
#1684 |
|
Zakorzenienie
|
.... Zuzia przespała 5,5 godziny od 21 do 2:30
i później pobudka znowu o 6 ![]() Miłej soboty ![]() My zasypani jesteśmy Edytowane przez Aga8484 Czas edycji: 2013-03-16 o 10:14 |
|
|
|
#1685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1686 |
|
Zakorzenienie
|
lubie ryzyko
![]() Coraz bardziej podobaja mi sie Kubusiowe noce. Dzis budzil sie co 3h jak w zegarku a nie jak kiedys co 1h, brrr
|
|
|
|
#1687 |
|
Konto usunięte
|
No u nas noce przespane, ale coś za coś, w dzień jedzenie co 2-2,5h max
|
|
|
|
#1688 |
|
Zakorzenienie
|
Fewcia nie kracz hihihi
Chociaz moj druga noc z rzedu od 24 do prawie 5 ale ciiiiiiiiSilver Ja tez nie wierze w takie rzeczy ![]() U nas rano slonce tak walilo przez okna ze nie spie od 7 rano ale teraz kicha, zaszlo i pewnie zimnica straszna, a maz wycieczke obiecal chlip---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- Aaa i tak tak, kota pilnuje Pietraszka jak na razie sie dogaduja bardzo - Luna nie wie co to, powacha i ucieka
|
#1689 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39798901]No u nas noce przespane, ale coś za coś, w dzień jedzenie co 2-2,5h max
[/QUOTE]U nas to samo, rzadko kiedy wytrzymuje w dzień 3 godziny bez jedzenia. Dziewczyny Mała jest strasznie blada ( od wczoraj), taka biała czy to może być reakcja po szczepieniu na pneumokoki ?? |
|
|
|
#1690 |
|
Raczkowanie
|
My mamy taki leżaczek i mogę go polecić.[/QUOTE]
O, dzięki, a jakbyś mogła powiedzieć na oko na jak długo on wystarczy? Jest w miarę duża ta gondolka po rozłożeniu? Ślicznie Leżaczek ma w środku ok 70 cm. Mój Mikołaj przy ur miał 3740, teraz waży już ponad 5 i jeszcze ma dużo miejsca. Ciężko mi określić na jak długo wystarczy- tzn ta rozłożona wersja. Ale powiem szczerze że u nas pelni ona funckję kołyski- mały w niej śpi cały dzien bo rozkłada się na płasko i lekko można zabujać- nawet nogą;-) |
|
|
|
#1691 |
|
Zakorzenienie
|
Hej wszystkim!
Dzis Yae bardzo marudna byla przez caly dzien. Razem z tz szukalismy wszelkich sposobow, zeby dziecie uspokoic i kiedy juz stracilismy wszelka nadzieje, przypomnial mi sie sposob, ktory ostatnio bije rekordy popularnosci w Japonii. Mianowicie krotki filmik na youtube z piosenka i sweetasna animacja stworzony przez jakiegos naukowca, ktory przebadal wiele dzieci pod katem uspokajania sie pod wplywem bodzcow dzwiekowych i wzrokowych. I co najlepsze, to naprawde dziala! Bylam swiadkiem uspokojenia sie trojki dzieci znajomych a dzis w akcie rozpaczy puscilismy filmik Yae, oczywiscie na filmiku skupic sie jeszcze nie potrafi, ale dwa razy piosenke przesluchala i... w koncu plakac przestala. Moze bedziecie chetne, zeby sprobowac uciszyc w ten sposob Wasze placzace dzieci, to wstawie tu link. |
|
|
|
#1692 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Cytat:
![]()
|
|
#1693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
#1694 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Cytat:
|
|
#1695 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39798231]Silver, wymiatasz Swoją drogą, jakoś nie bardzo wierzę w celibat zaróno księży, jak zakonnic. Pewnie wyjątki są, jak we wszystkim, ale organizmu się nie oszuka często i potrzeby są.[/QUOTE] Własnie oglądałam kiedyś program na tvn style, Miasto Kobiet chyba.. Był wywiad z kochankami księży, prostytutkami do których chodzą księza itd Cytat:
|
|
|
#1696 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39798110]Dziewczyny, składam wyrazy skruchy, ciemna masa jestem
kompletnie o jednej rzeczy zapomniałam a propos zielonych kup - otóż... kupy się utleniają i wówczas robią się zielone! zarówno, gdy długo są w pieluszce (a ja np. nie wybudzam dziecka) ale też gdy dziecko długo stęka i wyciska bo długo odbyt rozwarty i też tlenu więcej dochodzi. Dlatego sama zielona kupa nie jest zła. [/QUOTE] no pisałąm Wam że mnie ordynator na dzieciach powiedział żę zielone kupy są ok. trzebatylko patrzeć czy śluzu w nich nie ma
|
#1697 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39798110]A coś fajnego dostaliście? My dużo podróżniczych
![]() Ano właśnie. Tak mnie refleksja ostatnio naszła, że jednak ruchowo dzieci miejskie są w gorszej sytuacji, niż wiejskie czy z krajów mniej rozwiniętych, bo u nas za dużo wynalazków, a za mało prostoty. Jakby to ująć Zjadła o 21, przed 22 usnęła, obudziła się przez 6 rano mało tego, w międzyczasie (nie wiem o której, ciemno było) mąż mi wsadził Agatkę do łóżka bo do mamy chciała Przeważnie koło miesiąca, czasem trochę dłużej, nie martw się. A w ogóle to tak sobie wspominam, i Agatka z takich najbardziej widocznych rzeczy to dość późno się obracała na plecy - dzień przed 5 miesiącem, ztópki w paszczę wsadziła dzień przed końcem 7, siadać/wstawać/raczkować całkowicie sama zaczęła mając 8,5 miesiąca - w ciągu tygodnia to wsio, za to fajnie chodzić zaczęła, bez chodzików żadnych rzecz jasna, gdy miała rok i 2 tygodnie zasuwała na nóżkach A teoretycznie dzieci siadają koło 6-7mca same... i co z tego? Teraz Agata jest BARDZO sprawna ruchowo. Mnie rozwala, że jest ciśnienie na kp, ale już z wiedzą u pediatrów i położnych gorzej w tym temacie Najłatwiej dać zje.bkę i sprawa załatwiona ![]() Trzymajcie się tam! I po małej ilości śliny i odbarwionym (bladym) podniebieniu, dziąsłach. ------------------------- Dziewczyny, składam wyrazy skruchy, ciemna masa jestem kompletnie o jednej rzeczy zapomniałam a propos zielonych kup - otóż... kupy się utleniają i wówczas robią się zielone! zarówno, gdy długo są w pieluszce (a ja np. nie wybudzam dziecka) ale też gdy dziecko długo stęka i wyciska bo długo odbyt rozwarty i też tlenu więcej dochodzi. Dlatego sama zielona kupa nie jest zła. Przypomniało mi się, gdy wczoraj się z koleżanką pielęgniarką spotkałam i mówię, że jabłek nie mogę, bo zielone kupy - a ona, że dzieci ROBIĄ zielone kupy (sama ma dwójkę). I mnie olśniło...W związku z tym nie wiem, czy moja Dorka znosi jabłka czy nie [/QUOTE]Dostaliśmy dużo podróżniczych, parę o gotowaniu, pare takich jakie jak czytam i mąż i jedną o dziecku ( to od chrzestnego męża który wiedział ze jestem w 10 tyg ciazy). ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39798231]Silver, wymiatasz Swoją drogą, jakoś nie bardzo wierzę w celibat zaróno księży, jak zakonnic. Pewnie wyjątki są, jak we wszystkim, ale organizmu się nie oszuka często i potrzeby są.[/QUOTE] Ja tez nie, proboszcz z mojej rodzinnej parafii ma dwójkę dzieci i dom wystawiony w Krakowie w dzielnicy willowej. Wiadomo, ze w takiej sytuacji nie pójdzie do domu księży emerytów.---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1698 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej!
dziekuje Wam dziewczyny, dziekuje! 10 stron do nadrobienia! ![]() na Was zawsze mozna liczyc! wczoraj byla u nas kolejna kolezanka, potem popoludniu pojechalismy po ubranko na chrzest, wstapilismy do biedry i pedem do domku. jak weszlam to niezdazylam bluzki zdjac bo byl szal na cyca P.S. mama krzyczy z dolu - Sylwia, zamykaj drzwi na klucz! - po co, co sie stało? - Jehowe ida! O jaka śliczna! a jakie ma wlosieta!!!! podobaja mi sie takie "owłosione" bobaski i rzeczywiscie nie widac ze to mala Japoneczka, chyba ze pozniej nabierze "wygladu" |
|
|
|
#1699 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A u nas piękne słoneczko, ale wiatr wieje. Mała na baklon tylko w takim razie wystawie. ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Cytat:
Ślicznie Słodko Mój mały w sumie jeszcze nim skończył miesiąc to robił sobie około 6 godzin przerwy w nocy, tyle, że my na butli, a wtedy na odciągniętym pokarmie jeszcze. Nina my byliśmy najpierw na Bebilonie a teraz przeszliśmy na Hipp. Poprawy nie widać. Dziś kupiłam Hipp HA, może coś pomoże, a w międzyczasie szukam jakiegoś normalnego pediatry, bo do baby która twierdzi że nie ma skazy przy mm to ja chodzić nie będę. W ogóle, dziewczyny, powiedzcie mi czemu AŻ takie ciśnienie jest na karmienie piersią? Wiem, że to najlepiej dla maluszka itd, no ale jak idę do lekarza, który robi ze mnie wyrodną matkę bo podaję dziecku takie coś, to już mnie szlag trafia, a ostatnio przeglądałam jakąś broszurkę z cyklu pierwszy rok życia i co tam czytam? Że kp leży tylko w głowie, że nie istnieje sytuacja, że nie można karmić, że każda matka która CHCE karmić to będzie to robić (czyli każda która tego nie robi to dlatego że jej się nie chce, tak wnioskuję), że krowie mleko jest dla cieląt a nie ludzi... No masakra, już przeszłam ten kryzys że nie umiałam małego nakarmić, a teraz mi to wraca, jeszcze jak widzę jak on płacze przez brzuszek, to w ogóle czuję się okropnie... ehh No to szukaj normalnego pediatry i niech coś doradzi. |
|||
|
|
|
#1700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1701 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde, a jak ja bylam z ta mega goraczka co mnie rozwalilam2tyg po porodzie to facio w gabinecie malo sie na mnie nie obrazil, ze karmie piersia, bo musial ruszyc mozgownica zeby wiedziec, jakie leki mi dac, apfff
Silver, no niespodzianka miala byc wlasnie. Zreszta, auto i tak nam nie odpalilo:/ durna zima Meneq pokaz ![]() Pstryczku Dziewczyny - D R A M A T!!!!! Ide umyc zeby - nie ma pasty chce umyc wlosy - NIE MA SZAMPONU!!!!!!! Ja pitole, jak w takim stanie w ogole na zakupy wyjsc?! Moj oddech po nocy zabija a na wlosach jajecznice mozna smazyc cholera...W pn bedzie moma chustatatatatataaaa A dziec znowu spi, na brzuszku
|
#1702 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a za dostawe jakies 5-6 zl sie płaci ![]() ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Cytat:
|
|
#1703 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1704 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ogólnie nic mi ŚJ nie wadzą, do domu zwyczajnie nie wpuszczam, natomiast pracuję z 2 dziewczynami i... nie dałabym dzieci do wychowawcy ŚJ. Nie wiem, jak gdzie indziej, ale ich przekonania rzutują na prowadzenie toku wychowania - na klasową Wigilię nie przyjdą, Mikołajek nie urządzą... Nieładnie. Może nabierze wyglądu, a może bardziej europejska będzie ![]() Cytat:
Załóż apaszkę na głowę jakąś, do gęby gumę miętową ![]() Dobra, lecę płytki z mężem do mamy kłaść cholera, 5,5 roku z budowlańcem (mój były) robi swoje ![]() ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- A wczoraj u fryzjera na szybko byłam, ściąć włosy, godzinę mnie nie było, jak wróciłam do dziecko i tak mi cycki wyssało |
||
|
|
|
#1705 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1706 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pamietam to ![]() fajna ta kiecka, ja chyba wlasnie tez bede szukac tego typu bo ta falbanka ladne zakrywa wystajacy brzuszek ![]() Cytat:
ale wczoraj po wizycie wbiedrze zjadlam taja gotowa rybe z sosem meksykanskim czy jakos tak. bylam taaaaaaaaaaaaka glodna ze szok. rybke pochlonelam w 2 min tylko dlatego ze goraca byla! doprawilam 2 kanapkami bo mi bylo malo a z mlodym wszystko ok. dzis se pierdykne taka sama rybke tylko z sosem brokulowym ![]() Cytat:
Cytat:
tylko wex czlowieku i znajdz jakies fajne eleganckie buciki/szpilki na 5 cm obcasie! :wsciekly: Cytat:
![]() Ciota jedna! Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1707 |
|
Zakorzenienie
|
To moja tym samym była szczepiona
|
|
|
|
#1708 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no wasnie, co u niej? chyba ktoras ma z nia kontakt.... jestem ciekawa jak wyglada jej niunia teraz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
super zestawienie z tymi paluszkami Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1709 |
|
Zakorzenienie
|
Prosze:
http://www.youtube.com/watch?v=tksjPfzRND8 Dajcie znac jakie efekty. szaja, pstryczku moze sie okazac, ze wygraja polskie geny - nos juz rosnie zadarty, powieka gorna ma wyrazne zalamanie i wlosy ewidentnie jasnieja. W tej chwili z cech charakterystycznych dla Japonczykow to tylko czarne teczowki i plama mongolska. Edytowane przez meneq Czas edycji: 2013-03-16 o 13:14 |
|
|
|
#1710 | |||
|
Raczkowanie
|
Hej,
my byłyśmy wczoraj na szczepieniu. Mała ma już 6300 g (ma 9,5 tyg.). Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39794605] A, my na ślub poprosiliśmy o książki zamiast kwiatów A my o słodycze dla dzieci z domu dziecka. Cytat:
Cytat:
Zresztą ona w ogóle sama nie lubi w pokoju przebywać, nudzi jej się, strasznie towarzyska jest [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39798110]Ano właśnie. Tak mnie refleksja ostatnio naszła, że jednak ruchowo dzieci miejskie są w gorszej sytuacji, niż wiejskie czy z krajów mniej rozwiniętych, bo u nas za dużo wynalazków, a za mało prostoty.[/QUOTE] Coś w tym jest, ale myślę, że pod innym względem ich wyprzedzają. Dzieciaki na wsi na pewno lepiej sobie radzą z bieganiem, jeżdżeniem na rowerze, wchodzeniem na drzewa itp., ale np. do książek, gier, układanek niezbyt się biorą. Chociaż, dużo też zależy od wychowania i tego, czy rodzic czegoś uczy, czy woli, aby dzieciak mu głowy nie zawracał. Macie bardzo ładne zdjęcia
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:17.

, przewinęłam. Otworzyła jedno oko... po 10 minutach znowu w kimę poszła, już w łóżeczku. Nie było nawet przez to kąpania. Śpi i śpi. 5 minut jedzenia to niewiele, a godzinki lecą..
Ale znalazłam na kompie fotkę, gdzie są te buty. 

ale ciiiiiiii
ale teraz kicha, zaszlo i pewnie zimnica straszna, a maz wycieczke obiecal

6 5 4 3 2 1
kompletnie o jednej rzeczy zapomniałam a propos zielonych kup - otóż... kupy się utleniają i wówczas robią się zielone! zarówno, gdy długo są w pieluszce (a ja np. nie wybudzam dziecka) ale też gdy dziecko długo stęka i wyciska