|
|
#1741 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I
Cytat:
![]() I super, ze to nic powaznego! [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39801883]Pytanie roku: która z was olejuje włosy, czym i jak to robicie?[/QUOTE] Ja ![]() Olejuje przed kazdym myciem. Glownie naturalnymi kuchennymi olejami, bo jak cos mi nie przypasuje to zuzywam w kuchni. Probowalam oleju z pestek winogron, orzechow wloskich, pestek dyni, sezamowego, krokoszowego, lnianego, oliwy z oliwek, rycynowego, slodkich migdalow, kokosowego. Moje ulubione to pestki winogron, orzech wloski i kokosowy. Oprocz tego mam oleje indyjskie, a ostatnio bawie sie w kremowanie wlosow kremami do rak lub maslami ![]() Olej kokosowy nie kazdym wlosom pasuje. Moze latwo spuszyc. Ale tak jak dziewczyny pisza - mozesz uzyc dzieciowych oliwek. Pytasz jak olejowac - kojarze, ze masz wlosy mniej wiecej do ramion. Na taka dlugosc nalozylabym ok 1-1,5 lyzki. Najpierw dobrze rozczesz wlosy, potem nalej olej na spodek, zanurz opuszki palcow i jedziesz Mozesz olejowac na mokro lub sucho. Jesli chcesz wzmocnic efekt, to wczesniej spryskaj wlosy woda z dodatkiem lyzki ulubionej odzywki (najlepiej zmieszac te substancje w buteleczce z atomizerem).Ja oleje trzymam cala noc, rano zmywam szamponem, a potem odzywka lub maska. Cytat:
![]() Polecam to maselko, super dziala, cena rewelacyjna w stosunku do pojemnosci: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...ter-kakao.html Cytat:
![]() Narazie nie wpisywalam, bo wiekszosc sie nie wypowiedziala czy chce. Dziewczyny co myslicie o pomysle szai, zeby wpisac sposob karmienia na I strone? Jest ktoras przeciwko? Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2013-03-16 o 18:54 |
|||
|
|
|
#1742 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A to ciekawe Zobaczymy czy działa ![]() Cytat:
GRATULUJE!! dziękujemy ![]() Wogóle dziewczyny Daria dziękuje za pochwały ![]() Cytat:
Nie wiem czy każde tu można sprawdzić http://www.tesco.pl/ezakupy/powiadom...sci-uslugi.php Cytat:
|
|
#1743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie mam ni przeciwko
|
|
|
|
|
#1744 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
muszę też wypróbować ![]() Cytat:
Ja kp
|
|
#1745 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Karmię mm
|
|
|
#1746 |
|
Zakorzenienie
|
Ja uważam, że wpisywanie karmienia na 1. stronie jest bez sensu - sorry, Szaja.
Bo po co? Ja np nie jestem dumna z tego, że muszę karmić mm, więc nie chciałabym, żeby każdy widział na 1. stronie moją porażkę w kwestii kp.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-03-16 o 17:45 |
|
|
|
#1747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1748 |
|
Zakorzenienie
|
nie mam nic przeciwko. Ja karmie MM
|
|
|
|
#1749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też nie mam nic przeciwko, ja kp.
|
|
#1750 |
|
Zakorzenienie
|
No Nawijko, niestety, ja nie jestem z tego powodu zadowolona, bardzo mi zależało na kp, walczyłam, walczyłam i walczyłam, ale nie wyszło - same wiecie, ile u mnie było problemów w tej kwestii.
Ale pozostałe dziewczyny na pewno będą chciały, więc nie patrzcie na mnie, po prostu mi nie wpisuj, czym karmię i tyle.
|
|
|
|
#1751 |
|
Zadomowienie
|
A ja bym chciała ale sama nie wiem już jak się karmimy
|
|
|
|
#1752 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() szkoda, że chłopakom takich opasek nie można zakładać ![]() ja też KP ![]() ---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ---------- Meneq, dziala ta piosenka ![]() Znalazlam juz na yt godzinna wersje hah
|
|
#1753 |
|
Zadomowienie
|
Nawijka ja karmię kp/mm
Lady no wlaśnie szkoda że na chlopaków nie ma takich opasek itp. Byłam dzisiaj w Smyku i stwierdziłam że dla dziewczynek ubranka są dużo fajniejsze. Meneq piosenka swietna
|
#1754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uwierz mi, ze godzinna nie bedzie Ci potrzebna. Przy starszych dzieciach dzialaja juz pierwsze takty! Ktores z Was jeszcze sluchaly piosenki z dzieckiem? |
|
|
|
|
#1755 |
|
Zakorzenienie
|
Na moją Niuńkę nie działa
Już dawno po kąpieli i karmieniu i Skarb nie może zasnąć. Strasznie płacze ;(((
|
|
|
|
#1756 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
zycie z kotem jest 100 razy lepsze niz zycie bez kota ![]() Cytat:
Cytat:
do buzi guma, na głowe czapa i jazda ![]() Cytat:
co do pomysłu na temat wpisów o karmieniu- ja nie mam nic przeciwko, prosze mi wpisac kp Bijkora- ale śmiechowy pies ![]() Szaja- jak samopoczucie? a dziewczynki? u mnie łazienka już nabiera kształtu dziewczyny, kurz i pył są nawet w srodku w meblach...... normalnie cementownia....---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- a po co jest to olejowanie? bo ja ciemna masa jestem ![]() a to ku przestrodze ![]() http://demotywatory.pl/4078021/Wysta...ko-na-3-minuty |
|||||
|
|
|
#1757 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja już pisałam, że jak dla mnie ok Cytat:
Cytat:
![]() Współczuje
|
|
#1758 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I
Wiecie, ze jest aplikacja wizaz.pl na smartfony???
wlasnie sciagnelam, przez zupelny przypadek znalazlam Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- Patrzcie ![]() http://kwejk.pl/galeria/1709757/0/na...tml#gallerypic
|
#1759 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I
Hehe, słuchajcie... TŻ w drodze do domu z pracy, zajechał do Biedronki po małe zakupy i przywiózł mi... drinka gruszkowego z wódką.
|
|
|
|
#1760 |
|
Zakorzenienie
|
W takich wlasnie sytuacjach zazdroszcze karmiacym mm
aaaaaaaaaa
|
#1761 |
|
Zakorzenienie
|
No to jest pozytyw, że nie patrzysz, co jesz i pijesz, i jeszcze fakt, że dziecko rewelacyjnie rośnie na mm... Ale poza tym: musisz mieć zawsze przygotowane czyściutkie butelki i wodę, może być nawet zimna, ale przegotowana, do tego podgrzewacz, dodatkowo mleko modyfikowane trochę kosztuje...
A mleko matki zawsze sterylne, pyszne, ciepłe i na miejscu. Do tej pory używałam pieluch Dada, ale ostatnio kupiłam na spróbowanie BD i kurczę, są lepsze, moim zdaniem, bo chłoną zapach, nie przepuszczają (a Dadom się to zdarzyło), lepiej obejmują boczkami nóżki mojej małej, i przede wszystkim - nie oddają wilgoci, a to w Dadach było normą po kilku godzinach bez zmiany pieluchy (np w nocy). No i szerzej rozstawiają bioderka. Może nie są takie ładne, jak Dady, ale jakie to ma znaczenie , jeśli trochę lepiej się spisują?
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-03-16 o 21:05 |
|
|
|
#1762 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już dziś na szczęście nie pada. Mąż musiał odśnieżać samochód wokół łopatą.... W ogóle masakra bo ulice nie po odśnieżane..... Cytat:
eee nie wolno tak NAM robić
|
||
|
|
|
#1763 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do ubranek - rowniez uwazam, ze dla dziewczynek sa ladniejsze. Te wszystkie sukienunie, opaski, spodniczki... Ale przeciez nie skrzywdze Kuby ![]()
|
||
|
|
|
#1764 |
|
Zadomowienie
|
Pędzicie jak zawsze
byłam dzisiaj na kolejnym spotkaniu laktacyjnej grupy wsparcia, fajna sprawa, dobrze mi zrobiła moderowana przez laktacyjną położną rozmowa z innymi matkami mającymi kłopoty z karmieniem swoich pociech. u mnie pokarmu coraz to więcej, ale jeszcze nie leci strumieniami, położna przez kolejne 3 dni poleciła mi przystawiać małego po max 15 min najpierw do jednej piersi potem do drugiej a po tym dać mm i co najmniej 6 razy na dobę walki z laktatorem. Od jutro biorę się do ciężkiej pracy o ile jutro jest niedziela i tz bedzie mógł mi sporo pomóc z małym, ciężko widzę ten laktator 6x 30 min, ale będę próbować. Ach i nie mogę się napatrzeć na te Wasze maluszki, super filmiki. |
|
|
|
#1765 |
|
Zakorzenienie
|
http://gazetki.biedronka.pl/g70,wios...20nadchodzi/18 Szaja, skusisz sie?
![]() a co do ubranek chłopczykowych- mnie sie podobają bo naprawde można znalezc fajoskie |
|
|
|
#1766 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Zdrówka! Cytat:
![]() Michała nie mogliśmy uśpić od 2h. Jak tylko wypuszczał cyca oczy jak pięć złotych. Wreszcie śpi. Byliśmy u teściów. Znów gorąco jak w piekle!! Miś cały czas na cycu, z gorąca tak mu się chciało pić Aż zapadnięte ciemiączko miał i mu pulsowało Ja pierdziele, jak można tak grzać! Mnie też z tego ciepła łeb pęka.
|
|||||
|
|
|
#1767 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dla dziewczynek 50% ubranek to róż... Najlepsza była mina ekspedientki, jak szukałam kombinezonu zimowego dziewczęcego Nadii z zastrzeżeniem oby tylko nie był różowy, w końcu wzięłam chłopięcy, błękitny z autami i traktorkiem
|
|
|
#1768 |
|
Zakorzenienie
|
hmm wiecie co jest dziwne
![]() ![]() przestały mi rosnąć włosy pod pachami przedtem co 2 dni musiałam golić, a teraz nie pamiętam kiedy goliłam ostatni raz i nawet szczecinki nie mam ![]() |
|
|
|
#1769 |
|
Zakorzenienie
|
Aga, mam podobnie! Ale z wlosami ogolem, na Kasce, pod pachami i na nogach, rosna jeszcze wolniej niz w ciazy!
Black, no przy mm by mnie szlag trafil z tymi butlami;jak maly placze to tylko odslaniam cyca i bach, spokoj, a zanim mm sie przygotuje to szooook, zwlaszcza w nocy; takze mam nadzieje, ze uda mi sie utrzymac laktacje jak najdluzej Cos jeszcze mialam napisac i zapomnialam co ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1770 |
|
Zakorzenienie
|
Dlatego ja zawsze na noc przygotowuję sobie dzbanek przegotowanej wody, czyste butelki, puszkę z mlekiem i podgrzewacz, żeby nie latać na dół, do kuchni.
Wszystko stoi na szafeczce przy łóżku, więc tylko wyciągam rękę, robię mleko, biorę małą na ręce i szamiemy. Zaletą jest jeszcze to, że mój TŻ też może ją nakarmić, więc robimy to na zmianę najczęściej. Ja tam uwielbiam różowe ubranka. Sama noszę tylko czarne i to jest fajna odmiana, jak mogę ubrać moją landrynę w same róże.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:55.

Mozesz olejowac na mokro lub sucho. Jesli chcesz wzmocnic efekt, to wczesniej spryskaj wlosy woda z dodatkiem lyzki ulubionej odzywki (najlepiej zmieszac te substancje w buteleczce z atomizerem).

dziękujemy 

6 5 4 3 2 1

22.05.2008
Ale pozostałe dziewczyny na pewno będą chciały, więc nie patrzcie na mnie, po prostu mi nie wpisuj, czym karmię i tyle.

ale ciiiiiiii
chce umyc wlosy - NIE MA SZAMPONU!!!!!!! Ja pitole, jak w takim stanie w ogole na zakupy wyjsc?! Moj oddech po nocy zabija a na wlosach jajecznice mozna smazyc
aaaaaaaaaa