|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł ma mieć kolejny wątek? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! cz. 9 |
|
11 | 25,58% |
| Półmetek już za nami, a my z wielkimi brzuszkami-Mamy lipiec/sierpień 2013 cz.9 |
|
4 | 9,30% |
| Półmetek już za nami, a my się cieszymy kopniakami-Mamy lipiec/sierpień 2013 cz.9 |
|
9 | 20,93% |
| Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 |
|
17 | 39,53% |
| Wiosennie plotkujemy,wyprawki maluszkom szykujemy- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 |
|
2 | 4,65% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! część 8
Ewusia rozumiem Twoją złość, bo też bym się wkurzyła. Tyle czasu miał, a nagle teraz mu się przypomniało, że kasa z UE się kończy ... A na pewno w nowym okresie programownia nie będzie już dotacji na działalność? Zorientował się w temacie?
|
|
|
|
#3182 | |
|
Zakorzenienie
|
Ale pies zazdrosny bo dziś się wszyscy Mietkiem zajmują a nim nikt ![]() Wysterylizowałabym ją co by miała tak fajnie jak kotek, ale ktoś mnie uprzedził Cytat:
|
|
#3183 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ten baby heaven z gondolą waży coś 11kg, więc znacznie mniej. U mnie jest ten problem, że mieszkam na Podbeskidziu i ciężko znaleźć inne wózki w sklepach Kilka modeli może było... A nie chciałabym zamawiać wózka z neta całkiem w ciemno bez obejrzenia go. Jeden jaki był i był lekki to Mutsy Evo, ale wg ma za małą gondolkę... Cytat:
Chyba kobietę pogrzało!Cytat:
Z twojego opisu zgadzam się, że to nie jest najlepszy czas... Ale widzisz mój TŻ uważa, że nie ma po co się martwić finansami, bo u niego zawsze było tak, że nie było kasy, a potem nagle się znajdowała. A brała się najczęściej z banku, jak jego rodzice brali kredyt na spłatę poprzedniego kredytu i żeby coś zostało. Ja sobie nie wyobrażam takiego życia i on dobrze o tym wie. A mimo to jak zaszłam w ciążę to zaczął naciskać, żebym rzuciła pracę, bo damy radę bez mojej wypłaty... Owszem, może byśmy dali radę, ale tak będzie nam łatwiej i więcej będziemy mogli odłożyć na budowę... Ale jego tekst "nie wiesz? dziś kasy nie ma, jutro jest" działa na mnie jak płachta na byka. I o moje zwolnienie ciągle się kłócimy, mamy tak odmienne zdanie w tej kwestii Czasami trzeba zaryzykować, żeby coś osiągnąć, ale teraz potrzebujecie poczucia bezpieczeństwa, nie jesteście już tylko we dwójkę i trzeba myśleć o tej małej istotce, która niebawem pojawi się na świecie.
|
|
#3184 |
|
Zakorzenienie
|
Ewusia709
Nie dziwię się twojemu zdenerwowaniu. Ciąża to bardzo odmienny stan i potrzebna jest nam bardzo stabilizacja. A teraz nagłe zakładnie działalności, zrezygnowanie ze stałej pracy, myślę, że nie jest to odpowiedni moment. A co jeśli interes nie wypali? |
|
|
|
#3185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ewusia- Nie dziwię się, że się martwisz i denerwujesz. Założenie własnej działalności, to na początku nie tylko konieczność zaangażowania się na maksa, brak czasu, ale i często problemy finansowe. Wiadomo biznes musi się nakręcić. Mój mąż miał przez trzy lata swoją firmę i na początku bywały miesiące kiedy mieliśmy gotówkę, czasem sporo, a były i takie kiedy zarobił tyle żeby opłacić ZUS i księgową. Kompletnie nic nie zostawało na życie, inwestycje itd. Domcia- nowy awatarek. Wiosenny ![]()
|
|
|
|
|
#3186 | |
|
Zadomowienie
|
Ja nie wiem co ona mi tam namieszała, może dała podwójną dawkę
bo poszła sobie i przyszła z kubeczkiem napełnionym gęstym słodkim płynem i był patyczek do mieszania to mieszkałam, aby mi nie zostało na koniec najsłodsze, ale i tak jak dla mnie to było znacznie bardziej słodkie niż sobie wyobrażałam ![]() Cytat:
Ale już mi lepiej jak się pożaliłam.
|
|
|
#3187 |
|
Zakorzenienie
|
Ewusia porozmawiajce na spokojnie. Wysłuchaj go też Ty, bo myślę, że on też chce dla Was jak najlepiej. Kłótnią do niczego nie dojdziecie ...
|
|
|
|
#3188 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- No to prawda, ja przewrażliwona jestem i to raczej nie była kłótnia, bo nikt nie krzyczał, tylko rozmawialiśmy i doprowadził mnie do łez tym co powiedział to powiedziałam, że uszanuję jego decyzję i sobie poszłam bo nie mogłam wytrzymać. No cóż, wrócimy do tematu jak będę czuła się bardziej na siłach, bo dziś hormony mną targają i czuję się taka krucha i bezbronna jak dziecko.
|
|
|
#3189 | |
|
Zakorzenienie
|
mnie boli wszystko, a najbardziej mój zaRWAny tyłek
![]() ale jest tak miło i czysto, że było warto ![]() Cytat:
Edytowane przez roxi1980 Czas edycji: 2013-03-16 o 20:00 |
|
|
|
|
#3190 |
|
Zadomowienie
|
Idę na kolację i oglądać galę mma. Dziękuję za rady i za wysłuchanie moich żali
|
|
#3191 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tako tyle nie ma... Mi się wydała malutka i mi nie zależy na lekkim wózku, bo nie będę go nigdzie nosić Muszę znaleźć sklep, gdzie jest więcej firm i pojechać nawet kilkadziesiąt km, żeby je porównać, bo tak teoretycznie to se mogę wybierać ---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ---------- Edit: na innej stronie napisali, że 73cm, a tako ma 80, więc jednak różnica jest... Ja się przymierzam do zimy w gondoli, więc to ważne dla mnie.
|
|
#3192 |
|
Zakorzenienie
|
Uciekam
|
|
|
|
#3193 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3194 |
|
Wtajemniczenie
|
Mąż zaprasza na pizzę, więc do jutra
|
#3195 |
|
Zakorzenienie
|
no, dziewczyny.. wpadłam na chwilę po całym dniu na nogach.. a więc-
Nasz pies został zwycięzcą juniorów, a co najważniejsze i najbardziej niespodziewane został również zwycięzcą rasy czyli wygrał z championami i innymi na swojej pierwszej w życiu wystawie. Do tego był najmłodszy i dostał ocenę doskonałą ![]() PĘKAM Z DUMY I DZIĘKUJEMY ZA WSZYSTKIE KCIUKI ![]() No- a teraz w koncu możemy się przytulać i przytulać! ![]() Ja padam na ryjek bo wstaliśmy o 7 rano ( - srodek nocy dla mnie jak wiecie) i dopiero teraz wróciliśmy do domu. Ale dzidziol też dumny bo kopał!
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#3196 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też uciekam
|
|
|
|
#3197 | |
|
Konto usunięte
|
Byłam na koncercie w filharmonii, synusiowi się podobało, a ja go już obsadzam: będzie solistą, skrzypkiem lub wiolonczelistą
Ewusia wcale Ci się nie dziwię, ja bym się nie zgodziła, gdyby mi teraz TŻ wyskoczył ze zmianą pracy. Mamy rachunki, kredyty, ja zaraz stracę $ (bo mam umowę na czas określony, do dnia porodu+pół roku macierzyńskiego z ZUSu), więc musimy mieć jeden pewny dochód. Cytat:
![]() ![]() klask i:
|
|
|
|
|
#3198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nooo! Gratulacje dla Pana pieska i dumnych właścicieli
|
|
|
|
|
#3199 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Wróciłam od rodziców, miło z nimi spędzać czas. No i mamusiny szpinak to cudo! Filip ją w podzięce skopał ![]() Zaraz wrzucę foty do klubu, porównałam z zeszłym tygodniem i rety... jak urosłam! |
|
|
|
#3200 |
|
Zakorzenienie
|
Uciekam. Jakaś dziś zmarznięta jestem i muszę wskoczyć pod kołdrę.
Dobrej nocy
|
|
|
|
#3201 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zamiast ogarniać to cieszyć się, że nie mówią że jesteś wielorybem )Cytat:
) wcale się nie dziwię Twojej reakcji.. poczucia bezpieczeństwa i stabilizacji to w tej chwili jedna z podstawowych potrzeb. Nie wyobrażam sobie tego, że nagle z własnej woli akurat teraz mój mąż przemeblowywałby całe nasze życie.Cytat:
![]() Cytat:
nooooooo!!! gratki dla psiaaka! ))ja to położyłam się na chwilę, bo ten kręgosłup mnie męczył i padłam. Przed chwilą wstałam...:P
|
|
#3202 |
|
Zadomowienie
|
![]() Cały dzień poza domem, padam na twarz... ![]() Jutro postaram się wszystko nadrobić Buziaki Dobrej Nocki
08.08.2013 r. Nasze Życie Nabrało Sensu Synuś Rośnij kruszynko rośnij Edytowane przez Guuusiaa Czas edycji: 2013-03-16 o 21:15 |
|
|
|
#3203 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;39804546] taka dyskusja wyszła odnośnie płci dziecka, ale dopiero się zacznie wg mnie jazda jak będzie bliżej porodu i wyjdzie temat imion wnuczek/wnuczków he he nie znam prawie nikogo kto by nie miał jakiś przepraw z dziadkami dziecka czy z rodziną na temat imion... bo jednemu to się nie podoba, a dla kogoś jest np. za bardzo oryginalne, albo kogoś mu przypomina kogo nie lubił... my np. jak zdecydowaliśmy że synek będzie nazywał się Ignacy to od teściów usłyszeliśmy że i tak będą na niego mówili Filipek bo nasze im się nie podobało. Oczywiście odparowałam że to jest nasze dziecko i nasza decyzja, a jak się im nie podoba to mogą go własnie nie oglądać... po porodzie im przeszło.. ale w☠☠☠☠ u mnie był [/QUOTE]u mnie juz byla dyskusja odnosnie imienia i pierwsze potyczki mamy za soba Lece dziewuszki spac, bo tak mi Mery dala dzis popalic (nie chciala spac w dzien) ze ledwo sie trzymam kupy paaaaaaaaaaaaaa
|
|
#3204 |
|
Zakorzenienie
|
Rockyyy... jak dobrze, że już jesteś z nami. W szpitalu mówili skąd to się wzięło?
Wróciłać do luteiny? Oby już nic się Tobie nie przypałętało
|
|
|
|
#3205 |
|
Zakorzenienie
|
to tak po krótce z nadrabiania:
malinka- śliczne ubranka dla małej znaleźliście ita- w ogóle nie słuchaj tych głupot i powiedz zeby sami spróbowali sobie utrafić w dziewczynkę skoro tacy fanatycy kobiet z nich są! Nie wazne jaka płec- wazne, zeby było zdrowe i kochane- a na pewno tak będzie! Rockyyy- całe szczęście, że się odezwałaś i że wszystko z Tobą i Małą w porządku Koniecznie zaopatrz się w telefon z internetem, albo ukradnij Tżtowi ten hiper ekstra żebyśmy tu nie umierały ze strachu następnym razem! ![]() Ewusia- doskonale Cię rozumiem. Myślę, że każda z nas marzy o tym aby czuć się stabilnie zwłaszcza wtedy jak spodziewamy się małej istotki i za chwilę już nie będzie "ja, ty i nasze potrzeby" tylko "ja, Ty i nasze malenstwo"... dlatego jak najbardziej Cię rozumiem i nie są to Twoje wymysły ciążowe. Spróbujcie z Mężem porozmawiać na spokojnie i powiedz mu o swoich obawach tak jak nam- niech nie przerzuca piłeczki na drugą stronę tylko pomyśli realnie- teraz będzie dużo więcej wydatków, dużo więcej roboty i trzeba będzie Ci też pomóc, a doba cały czas będzie miała 24h tak jak do tej pory. Zresztą wszystko lepiej przemyśleć na spokojnie i podjąć racjonalne decyzje, a nie że teraz już zaraz. Trzymam kciuki za Wasze dogadanie się w tej kwestii ![]() No i dziękujemy za gratulacje ![]() Coś mało dzisiaj napłodziłyście moje drogie
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#3206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3207 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mój plan na dzisiejszy dzień był piekielnie ambitny, ale padł śmiercią tragiczną, bo jak wyszliśmy sobie o 11 to wróciliśmy około 17 (a tu ani posprzątane, ani obiadu) ale za to - 2 sweterki z wyprzedaży złapane i jest żelazko teraz w kolejce deska do prasowania i odkurzacz. Aż mam ochotę wypróbować to nowe cudeńko, ale nie będę szaleć na podłodze, poczekam na deskęA z tego co wszystkie już oglądałyście lub wiecie z doświadczenia - który wózek jest możliwie ciężki? (wyjaśnienie - najpewniej będziemy mieć 2 wózki, bo Tż porusza się przy kulach a chce aktywnie uczestniczyć w spacerkach, więc z wcześniejszych doświadczeń z siostrzenicą wie, że powinien być możliwie ciężki i jak najbardziej stabilny - nie może zbyt łatwo się podnosić przy nacisku na rączkę) możecie coś doradzić?
|
|
#3208 |
|
Zakorzenienie
|
enlevee: nikomu nie chciało sie pisać za bardzo
![]() Gusiaaa: a Ty usunęłaś zdjęcia z klubu?
|
#3209 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam Norbertowi szlafrok na allegro - fajny, czarny z seledynowymi dodatkami, śliczny. Dzś dotarł do nas.
No i biega w nim Norbert po domu - przyszła prababcia: - Norbercik, do czego Ci ten szlafroczek? - Po kąpieli i na basen - rezolutnie mówi N. - A z kim na ten basen będziesz chodził. - Z tatusiem - A z mamusią czemu nie? - Bo mamusia ma taaaaki brzuch (i tu gest odpowiedni) i nie może pływać po dnie Więc ja pytam: - Czemu nie mogę? A moje dziecko mówi: - Bo byś się odbijała jak mała skoczna kuleczka Czyli jakoś tak:
|
|
|
|
#3210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
))!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:06.

15 tygodni do urodzenia naszego dziecka, ja pójdę na l4 i macierzyński na którym dostanę 1/2 wypłaty, kredyt hipoteczny, koszty z utrzymaniem dziecka dojdą, a on nagle wymyślił, że on sobie działalność gospodarczą teraz chce otwierać, starać się o dofinansowania z UE na grube pieniądze, bo w czerwcu jest ostatnia szansa na dotacje, a zrezygnuje ze swojej pracy. To zaburzyło moje poczucie bezpieczeństwa. Ja mu powiedziałam, ze będę go wspierać cokolwiek zdecyduje, ale że teraz nie jest najlepszy czas na takie nowe projekty bo z czego będziemy żyć, a dodatkowo, że takie rozkręcanie interesu to będzie wymagało dużo poświęconego czasu, a teraz będzie mi potrzebna tez jego pomoc w domu i po porodzie będę potrzebować wsparcia bo sama nie dam rady, ( zaznaczam że aktualnie on pracuje 8 godzin na etacie, i w domu po ok 3-4 godziny dodatkowo codziennie w sklepie internetowym i dodatkowo chce jeszcze tą działalność
Zupełnie mnie wyprowadził z równowagi.
Ten baby heaven z gondolą waży coś 11kg, więc znacznie mniej. U mnie jest ten problem, że mieszkam na Podbeskidziu i ciężko znaleźć inne wózki w sklepach
Kilka modeli może było... A nie chciałabym zamawiać wózka z neta całkiem w ciemno bez obejrzenia go. Jeden jaki był i był lekki to Mutsy Evo, ale wg ma za małą gondolkę...
Chyba kobietę pogrzało!
Z twojego opisu zgadzam się, że to nie jest najlepszy czas... Ale widzisz mój TŻ uważa, że nie ma po co się martwić finansami, bo u niego zawsze było tak, że nie było kasy, a potem nagle się znajdowała. A brała się najczęściej z banku, jak jego rodzice brali kredyt na spłatę poprzedniego kredytu i żeby coś zostało. Ja sobie nie wyobrażam takiego życia i on dobrze o tym wie. A mimo to jak zaszłam w ciążę to zaczął naciskać, żebym rzuciła pracę, bo damy radę bez mojej wypłaty... Owszem, może byśmy dali radę, ale tak będzie nam łatwiej i więcej będziemy mogli odłożyć na budowę... Ale jego tekst "nie wiesz? dziś kasy nie ma, jutro jest" działa na mnie jak płachta na byka. I o moje zwolnienie ciągle się kłócimy, mamy tak odmienne zdanie w tej kwestii

klask i:

12.06.2010