Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! część 8 - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł ma mieć kolejny wątek?
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! cz. 9 11 25,58%
Półmetek już za nami, a my z wielkimi brzuszkami-Mamy lipiec/sierpień 2013 cz.9 4 9,30%
Półmetek już za nami, a my się cieszymy kopniakami-Mamy lipiec/sierpień 2013 cz.9 9 20,93%
Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 17 39,53%
Wiosennie plotkujemy,wyprawki maluszkom szykujemy- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 2 4,65%
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-16, 19:26   #3181
Neni1984
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! część 8

Ewusia rozumiem Twoją złość, bo też bym się wkurzyła. Tyle czasu miał, a nagle teraz mu się przypomniało, że kasa z UE się kończy ... A na pewno w nowym okresie programownia nie będzie już dotacji na działalność? Zorientował się w temacie?
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 19:35   #3182
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Mieczysławek miał dziś kastrację?
Wycałuj go od cioci Neni
wycałowany
Ale pies zazdrosny bo dziś się wszyscy Mietkiem zajmują a nim nikt
Wysterylizowałabym ją co by miała tak fajnie jak kotek, ale ktoś mnie uprzedził
Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
jeśli ktoś nie chce czytać żali to nie czytajcie poniżej, ale muszę się dziś uzewnętrznić bo nie wytrzymam

... a i mnie mąż tez dzisiaj doprowadził do płaczu, może i miał w sumie rację, ale ja z moimi hormonami ciążowymi nie ogarniam 15 tygodni do urodzenia naszego dziecka, ja pójdę na l4 i macierzyński na którym dostanę 1/2 wypłaty, kredyt hipoteczny, koszty z utrzymaniem dziecka dojdą, a on nagle wymyślił, że on sobie działalność gospodarczą teraz chce otwierać, starać się o dofinansowania z UE na grube pieniądze, bo w czerwcu jest ostatnia szansa na dotacje, a zrezygnuje ze swojej pracy. To zaburzyło moje poczucie bezpieczeństwa. Ja mu powiedziałam, ze będę go wspierać cokolwiek zdecyduje, ale że teraz nie jest najlepszy czas na takie nowe projekty bo z czego będziemy żyć, a dodatkowo, że takie rozkręcanie interesu to będzie wymagało dużo poświęconego czasu, a teraz będzie mi potrzebna tez jego pomoc w domu i po porodzie będę potrzebować wsparcia bo sama nie dam rady, ( zaznaczam że aktualnie on pracuje 8 godzin na etacie, i w domu po ok 3-4 godziny dodatkowo codziennie w sklepie internetowym i dodatkowo chce jeszcze tą działalność , a docelowo zrezygnować z tego etatu, jak ruszy działalność) a on mi na to... że ja tak zawsze mówię że to nie odpowiedni czas i że nigdy nie będzie odpowiedni czas... i jak mu wytłumaczyć, że teraz to naprawdę nie jest odpowiedni czas na takie rzeczy, a może ja się mylę??
No i jeszcze później dodał, że ja to swoich decyzji z nim nie uzgadniam i że jak mnie poprzednia praca męczyła to złożyłam wypowiedzenie z dnia na dzień i że nawet nie uzgodniłam z nim tej decyzji... choc to bzdura totalna, owszem bylo tak, że zdecydowałam o tym wypowiedzeniu na 100% dzień przed jego złożeniem, ale o wszystkim wiedział i rozmawialiśmy o zmianie mojej pracy od dłuższego czasu... ehh zupełnie nie wiem jak on może tak myśleć, że nie zapytałam go o zdanie, jak nawet on sam mnie namawiał na tą zmianę pracy, bo ja się bałam utraty dochodu, a on mnie zapewniał, że damy radę i że szybko znajdę nową pracę.. to było 5 lat temu, a nową pracę znalazłam po ...10 dniach, więc nie stanowiło to najmniejszego problemu dla naszego budżetu Zupełnie mnie wyprowadził z równowagi.

Przepraszam za zanudzanie, ale musiałam się wyżalić
Czasem zupełnie nie rozumiem, jak możemy żyć tyle lat razem i być tacy zgodni i świetnie się dogadujemy, a nagle wychodzi jakaś taka różnica zdań, której nie potrafimy rozwiązać bez kłótni
Wcale Ci się nie dziwię, bałabym się strasznie takich zmian teraz...

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 19:38   #3183
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
Dziewczyny piszą, że perso najlepszy, ale np wg mnie najlepszy to jedo fyn. Próbowałam wszystkie pchać i dla mnie perso jest tak ciężki, że pchanie sprawia trudność, już nie wspominam o wnoszeniu go gdziekolwiek. On wazy tak: stelaż i gondola ponad 18kg, a spacerówka 17kg. Rozumiem, że lekkie wózki są drogie, ale to już jest przesada.
Cytat:
Tako perso to cięższy wózek, natomiast baby heaven to jest super lekka konstrukcja (stelaż waży tylko 6kg) i jest to ogólnie nowość w ofercie tako. Ogólnie większość wózków tako jest do siebie podobnych.
Jak przeczytałam o wadze perso to już wiedziałam jaka jest różnica Ten baby heaven z gondolą waży coś 11kg, więc znacznie mniej. U mnie jest ten problem, że mieszkam na Podbeskidziu i ciężko znaleźć inne wózki w sklepach Kilka modeli może było... A nie chciałabym zamawiać wózka z neta całkiem w ciemno bez obejrzenia go. Jeden jaki był i był lekki to Mutsy Evo, ale wg ma za małą gondolkę...

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Ja wiem, że to jego matka i będzie z nią gadał, ale on się jej radzi w sprawach w których ona nie ma pojęcia, a ja przy takich sprawach pracowałam 5 lat. Poza tym ona mu źle radzi i ma przez nią mega problemy i wkurza mnie, że jej słucha, a potem jest na mnie, że za słabo przy swoim obstawałam. Kiedyś mi tak wypomniała, myślałam, że jej patelnią strzelę! Ech szkoda gadać bo pisanie o niej podnosi mi ciśnienie.
O matko Chyba kobietę pogrzało!

Cytat:
jeśli ktoś nie chce czytać żali to nie czytajcie poniżej, ale muszę się dziś uzewnętrznić bo nie wytrzymam
Przepraszam za zanudzanie, ale musiałam się wyżalić
Czasem zupełnie nie rozumiem, jak możemy żyć tyle lat razem i być tacy zgodni i świetnie się dogadujemy, a nagle wychodzi jakaś taka różnica zdań, której nie potrafimy rozwiązać bez kłótni
Ewusia z facetami tak jest niestety Z twojego opisu zgadzam się, że to nie jest najlepszy czas... Ale widzisz mój TŻ uważa, że nie ma po co się martwić finansami, bo u niego zawsze było tak, że nie było kasy, a potem nagle się znajdowała. A brała się najczęściej z banku, jak jego rodzice brali kredyt na spłatę poprzedniego kredytu i żeby coś zostało. Ja sobie nie wyobrażam takiego życia i on dobrze o tym wie. A mimo to jak zaszłam w ciążę to zaczął naciskać, żebym rzuciła pracę, bo damy radę bez mojej wypłaty... Owszem, może byśmy dali radę, ale tak będzie nam łatwiej i więcej będziemy mogli odłożyć na budowę... Ale jego tekst "nie wiesz? dziś kasy nie ma, jutro jest" działa na mnie jak płachta na byka. I o moje zwolnienie ciągle się kłócimy, mamy tak odmienne zdanie w tej kwestii
Czasami trzeba zaryzykować, żeby coś osiągnąć, ale teraz potrzebujecie poczucia bezpieczeństwa, nie jesteście już tylko we dwójkę i trzeba myśleć o tej małej istotce, która niebawem pojawi się na świecie.
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 19:39   #3184
surka
Zakorzenienie

Ewusia709

Nie dziwię się twojemu zdenerwowaniu. Ciąża to bardzo odmienny stan i potrzebna jest nam bardzo stabilizacja. A teraz nagłe zakładnie działalności, zrezygnowanie ze stałej pracy, myślę, że nie jest to odpowiedni moment. A co jeśli interes nie wypali?
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 19:42   #3185
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Kochane żabeczki
Właśnie wróciłam ze szpitala.Już jest ok.
W środe popołudniu od rana silniej niż zwykle pobolewało mnie w podbrzuszu i popołudniu zauwazyłam ten podły śluz zabarwiony na brązowo.Zadzwoniłam do swojego gina i ten kazał mi pojechać na IP.Zostałam na obserwacji....Az do dziś do 10.00. Ale juz wszystko sie uspokoiło,usg potwierdziło ze Laura to na 100% córeczka i nie ma wacka

Strasznie mi miło ze sie o mnie martwiłyście Uwielbiam Was Musze koniecznie zakupic jakiego fona z dostępem do neta zeby miec dostep do wizażu.
Ale juz jestem i powoli wróce do spamerstwa Chciałam jakos wejsc na neta ale zawsze jak juz miałam plan to Tż-a ze swoją zabawką przy mnie juz nie bbyło bo zdążył sie do domku wybrać...
Ogolnie ciesze sie ze martwiłyście sie Moje kochane
Zajrze pozniej albo jutro bo musze sie ogarnac.Dawno mnie w domku nie było

Miłego dnia żabki
Dobrze, że sytuacja opanowana i wszystko jest dobrze

Ewusia- Nie dziwię się, że się martwisz i denerwujesz. Założenie własnej działalności, to na początku nie tylko konieczność zaangażowania się na maksa, brak czasu, ale i często problemy finansowe. Wiadomo biznes musi się nakręcić. Mój mąż miał przez trzy lata swoją firmę i na początku bywały miesiące kiedy mieliśmy gotówkę, czasem sporo, a były i takie kiedy zarobił tyle żeby opłacić ZUS i księgową. Kompletnie nic nie zostawało na życie, inwestycje itd.

Domcia- nowy awatarek. Wiosenny
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 19:45   #3186
Ewusia709
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Wiesz co... moje nie było gęste
Może Ci źle rozrobili?
Ja nie wiem co ona mi tam namieszała, może dała podwójną dawkę bo poszła sobie i przyszła z kubeczkiem napełnionym gęstym słodkim płynem i był patyczek do mieszania to mieszkałam, aby mi nie zostało na koniec najsłodsze, ale i tak jak dla mnie to było znacznie bardziej słodkie niż sobie wyobrażałam

Cytat:
Ewusia rozumiem Twoją złość, bo też bym się wkurzyła. Tyle czasu miał, a nagle teraz mu się przypomniało, że kasa z UE się kończy ... A na pewno w nowym okresie programownia nie będzie już dotacji na działalność? Zorientował się w temacie?
Na razie projekty są rozpisane do 2013 roku, a nowe projekty nie są jeszcze ustalone jakie będą na kolejne 7 lat. Ale myślę, że skoro jakieś tam pieniądze z unii są uwzględnione w tym nowym budżecie, to na jakiś projekt uda się załapać. Wogóle to mamy plan, że ja wrócę po 6 mcach macierzynskiego do pracy, a tż będzie w domu i będzie wolny od tego etatu, zostanie mu sklep internetowy + opieka nad dzieckiem przez 6 godzin, a w domu będę mu pomagać po pracy i uważam, że wtedy będzie lepszy czas na wymyślenie i konkretne zaplanowanie tej dzialalności bo będzie miał więcej czasu. Z resztą ufam mu i wiem, że nie zostaniemy na lodzie niezależnie jaką decyzję podejmie, ale teraz jak jestem w ciąży to mam mocniejszą potrzebę takiej stabilizacji i poczucia bezpieczeństwa i jakoś ta rozmowa doprowadziła mnie do łez.
Ale już mi lepiej jak się pożaliłam.

Moja Słodka Fabryka => www.slodkafabryka.blox.pl
Ewusia709 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 19:52   #3187
Neni1984
Zakorzenienie

Ewusia porozmawiajce na spokojnie. Wysłuchaj go też Ty, bo myślę, że on też chce dla Was jak najlepiej. Kłótnią do niczego nie dojdziecie ...
Stary 2013-03-16, 19:58   #3188
Ewusia709
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Jak przeczytałam o wadze perso to już wiedziałam jaka jest różnica Ten baby heaven z gondolą waży coś 11kg, więc znacznie mniej. U mnie jest ten problem, że mieszkam na Podbeskidziu i ciężko znaleźć inne wózki w sklepach Kilka modeli może było... A nie chciałabym zamawiać wózka z neta całkiem w ciemno bez obejrzenia go. Jeden jaki był i był lekki to Mutsy Evo, ale wg ma za małą gondolkę...
My jesteśmy zdecydowani na Mutsy Evo, jak oglądałam gondolę w sklepie to różnica pomiędzy mutsy, a tako nie była taka duża, a różnica w prowadzeniu, wyglądzie i funkcjonalności spora. No i myślę, że Tymuś drobny będzie, bo my z Tż oboje raczej niscy i z usg wychodzi cały czas że Tymuś raczej mały jak na swój wiek. A jak bardzo wyrośnie to przerzucimy się na spacerówkę szybciej

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ----------

Cytat:
Ewusia porozmawiajce na spokojnie. Wysłuchaj go też Ty, bo myślę, że on też chce dla Was jak najlepiej. Kłótnią do niczego nie dojdziecie ...
No to prawda, ja przewrażliwona jestem i to raczej nie była kłótnia, bo nikt nie krzyczał, tylko rozmawialiśmy i doprowadził mnie do łez tym co powiedział to powiedziałam, że uszanuję jego decyzję i sobie poszłam bo nie mogłam wytrzymać. No cóż, wrócimy do tematu jak będę czuła się bardziej na siłach, bo dziś hormony mną targają i czuję się taka krucha i bezbronna jak dziecko.

Stary 2013-03-16, 19:59   #3189
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
Od samego czytania się zmęczyłam
Obiad miałam taki sam dziś
mnie boli wszystko, a najbardziej mój zaRWAny tyłek
ale jest tak miło i czysto, że było warto

Cytat:
My jesteśmy zdecydowani na Mutsy Evo, jak oglądałam gondolę w sklepie to różnica pomiędzy mutsy, a tako nie była taka duża, a różnica w prowadzeniu, wyglądzie i funkcjonalności spora. No i myślę, że Tymuś drobny będzie, bo my z Tż oboje raczej niscy i z usg wychodzi cały czas że Tymuś raczej mały jak na swój wiek. A jak bardzo wyrośnie to przerzucimy się na spacerówkę szybciej
z tym przerzuceniem wcześniej to bywa różnie, szczególnie jak się rodzi latem... Ja Norbercika rodziłam w styczniu, ważył 3600, końcem marca przestał się mieścić w Tako Jumperze, więc wsadziliśmy go do spacerówki rozłożonej na płasko, ale... było ciepło. Nie wyobrażam sobie wsadzić 3 miesięcznego dziecka do spacerówki zimą - nie ta ochrona przed wiatrem i mrozem... mimo wszystko

Edytowane przez roxi1980
Czas edycji: 2013-03-16 o 20:00
roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 20:00   #3190
Ewusia709
Zadomowienie

Idę na kolację i oglądać galę mma. Dziękuję za rady i za wysłuchanie moich żali

Stary 2013-03-16, 20:08   #3191
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:
Takie miałam wrażenie w sklepie, chociaż na stronie mutsy napisali, że gondola ma 87cm Tako tyle nie ma... Mi się wydała malutka i mi nie zależy na lekkim wózku, bo nie będę go nigdzie nosić
Muszę znaleźć sklep, gdzie jest więcej firm i pojechać nawet kilkadziesiąt km, żeby je porównać, bo tak teoretycznie to se mogę wybierać

---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ----------

Edit: na innej stronie napisali, że 73cm, a tako ma 80, więc jednak różnica jest... Ja się przymierzam do zimy w gondoli, więc to ważne dla mnie.
Stary 2013-03-16, 20:19   #3192
Neni1984
Zakorzenienie

Uciekam
Stary 2013-03-16, 20:21   #3193
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Uciekam
Dobrej

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 20:22   #3194
magdalennne
Wtajemniczenie

Mąż zaprasza na pizzę, więc do jutra
Stary 2013-03-16, 20:38   #3195
enlevee
Zakorzenienie

no, dziewczyny.. wpadłam na chwilę po całym dniu na nogach.. a więc-

Nasz pies został zwycięzcą juniorów, a co najważniejsze i najbardziej niespodziewane został również zwycięzcą rasy czyli wygrał z championami i innymi na swojej pierwszej w życiu wystawie. Do tego był najmłodszy i dostał ocenę doskonałą

PĘKAM Z DUMY I DZIĘKUJEMY ZA WSZYSTKIE KCIUKI

No- a teraz w koncu możemy się przytulać i przytulać!

Ja padam na ryjek bo wstaliśmy o 7 rano ( - srodek nocy dla mnie jak wiecie) i dopiero teraz wróciliśmy do domu. Ale dzidziol też dumny bo kopał!
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 20:40   #3196
surka
Zakorzenienie

Ja też uciekam
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 20:42   #3197
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Byłam na koncercie w filharmonii, synusiowi się podobało, a ja go już obsadzam: będzie solistą, skrzypkiem lub wiolonczelistą

Ewusia
wcale Ci się nie dziwię, ja bym się nie zgodziła, gdyby mi teraz TŻ wyskoczył ze zmianą pracy. Mamy rachunki, kredyty, ja zaraz stracę $ (bo mam umowę na czas określony, do dnia porodu+pół roku macierzyńskiego z ZUSu), więc musimy mieć jeden pewny dochód.

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość

Nasz pies został zwycięzcą juniorów, a co najważniejsze i najbardziej niespodziewane został również zwycięzcą rasy czyli wygrał z championami i innymi na swojej pierwszej w życiu wystawie. Do tego był najmłodszy i dostał ocenę doskonałą

Ja padam na ryjek bo wstaliśmy o 7 rano ( - srodek nocy dla mnie jak wiecie) i dopiero teraz wróciliśmy do domu. Ale dzidziol też dumny bo kopał!

klask i:
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 20:42   #3198
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:

Nooo! Gratulacje dla Pana pieska i dumnych właścicieli
Stary 2013-03-16, 20:49   #3199
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Hej Wróciłam od rodziców, miło z nimi spędzać czas. No i mamusiny szpinak to cudo! Filip ją w podzięce skopał
Zaraz wrzucę foty do klubu, porównałam z zeszłym tygodniem i rety... jak urosłam!

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 20:54   #3200
Anulka_p
Zakorzenienie

Uciekam. Jakaś dziś zmarznięta jestem i muszę wskoczyć pod kołdrę.
Dobrej nocy
Stary 2013-03-16, 20:55   #3201
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Ja wiem, że to jego matka i będzie z nią gadał, ale on się jej radzi w sprawach w których ona nie ma pojęcia, a ja przy takich sprawach pracowałam 5 lat. Poza tym ona mu źle radzi i ma przez nią mega problemy i wkurza mnie, że jej słucha, a potem jest na mnie, że za słabo przy swoim obstawałam. Kiedyś mi tak wypomniała, myślałam, że jej patelnią strzelę! Ech szkoda gadać bo pisanie o niej podnosi mi ciśnienie.
nie przepadam za takimi ludźmi, ciężkie życie mając ich u boku... 3maj sie mocno.

Cytat:

I kolejna osoba powiedziała mi, że mam mały brzuszek!
Nie ogarniam
zamiast ogarniać to cieszyć się, że nie mówią że jesteś wielorybem)
Cytat:
jesteśmy po to tutaj aby wysłuchać i przytulić) wcale się nie dziwię Twojej reakcji.. poczucia bezpieczeństwa i stabilizacji to w tej chwili jedna z podstawowych potrzeb. Nie wyobrażam sobie tego, że nagle z własnej woli akurat teraz mój mąż przemeblowywałby całe nasze życie.

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
z tym przerzuceniem wcześniej to bywa różnie, szczególnie jak się rodzi latem... Ja Norbercika rodziłam w styczniu, ważył 3600, końcem marca przestał się mieścić w Tako Jumperze, więc wsadziliśmy go do spacerówki rozłożonej na płasko, ale... było ciepło. Nie wyobrażam sobie wsadzić 3 miesięcznego dziecka do spacerówki zimą - nie ta ochrona przed wiatrem i mrozem... mimo wszystko
no właśnie, ja tak robiłam rozeznanie wśród bardziej doświadczonych mam i raczej mówiły żeby się nastawić na zimę w gondoli.. tak do marca..bo za zimno na przerzucenie takiego malucha do spacerówki. Położna ze szkoły zresztą potwierdziła.. i tu moje pytanie, jakie są największe gondole?

Cytat:

nooooooo!!! gratki dla psiaaka! ))

ja to położyłam się na chwilę, bo ten kręgosłup mnie męczył i padłam. Przed chwilą wstałam...:P

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 21:13   #3202
Guuusiaa
Zadomowienie

Wpadłam tylko powiedzieć dobranoc

Cały dzień poza domem, padam na twarz...
Jutro postaram się wszystko nadrobić

Buziaki Dobrej Nocki

08.08.2013 r. Nasze Życie Nabrało Sensu Synuś

Rośnij kruszynko rośnij

Edytowane przez Guuusiaa
Czas edycji: 2013-03-16 o 21:15
Guuusiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 21:17   #3203
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez sarna405 Pokaż wiadomość

ja też nie znam płci dziecka ale każdy mówi oby była dziewczynka i w ogóle bo mam synka to wychodzą z założenia ze 2 to córcia, nie ukrywam ze bym chciała ale co będzie to będzie , ale właśnie takie głupie nastawianie się, mówią ja też myślę.
u mnie tez wszyscy mi wrozyli syna, bo jest Marysia, a ja na przekor mowilam, ze stawiam na dziewczynke (chyba po cichu na nia liczylam), a tu sie okazalo ze syn i tez fajnie
Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Duże już te wasze brzuszki Ja będę robić jutro coniedzielne i się pochwalę
pamietaj moj jest wynikiem drugiej ciazy - szybciej mi wyskoczyl (to tak na pocieszenie dla mnie, dlaczego on taki wielki)
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;39804546]
taka dyskusja wyszła odnośnie płci dziecka, ale dopiero się zacznie wg mnie jazda jak będzie bliżej porodu i wyjdzie temat imion wnuczek/wnuczków he he nie znam prawie nikogo kto by nie miał jakiś przepraw z dziadkami dziecka czy z rodziną na temat imion... bo jednemu to się nie podoba, a dla kogoś jest np. za bardzo oryginalne, albo kogoś mu przypomina kogo nie lubił...
my np. jak zdecydowaliśmy że synek będzie nazywał się Ignacy to od teściów usłyszeliśmy że i tak będą na niego mówili Filipek bo nasze im się nie podobało. Oczywiście odparowałam że to jest nasze dziecko i nasza decyzja, a jak się im nie podoba to mogą go własnie nie oglądać... po porodzie im przeszło.. ale w☠☠☠☠ u mnie był [/QUOTE]
u mnie juz byla dyskusja odnosnie imienia i pierwsze potyczki mamy za soba

Lece dziewuszki spac, bo tak mi Mery dala dzis popalic (nie chciala spac w dzien) ze ledwo sie trzymam kupy paaaaaaaaaaaaaa

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 21:21   #3204
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Rockyyy... jak dobrze, że już jesteś z nami. W szpitalu mówili skąd to się wzięło? Wróciłać do luteiny?
Oby już nic się Tobie nie przypałętało

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 21:23   #3205
enlevee
Zakorzenienie

to tak po krótce z nadrabiania:

malinka- śliczne ubranka dla małej znaleźliście zwłaszcza to body z napisem sweety !
ita- w ogóle nie słuchaj tych głupot i powiedz zeby sami spróbowali sobie utrafić w dziewczynkę skoro tacy fanatycy kobiet z nich są! Nie wazne jaka płec- wazne, zeby było zdrowe i kochane- a na pewno tak będzie!

Rockyyy- całe szczęście, że się odezwałaś i że wszystko z Tobą i Małą w porządku Koniecznie zaopatrz się w telefon z internetem, albo ukradnij Tżtowi ten hiper ekstra żebyśmy tu nie umierały ze strachu następnym razem!

Ewusia- doskonale Cię rozumiem. Myślę, że każda z nas marzy o tym aby czuć się stabilnie zwłaszcza wtedy jak spodziewamy się małej istotki i za chwilę już nie będzie "ja, ty i nasze potrzeby" tylko "ja, Ty i nasze malenstwo"... dlatego jak najbardziej Cię rozumiem i nie są to Twoje wymysły ciążowe. Spróbujcie z Mężem porozmawiać na spokojnie i powiedz mu o swoich obawach tak jak nam- niech nie przerzuca piłeczki na drugą stronę tylko pomyśli realnie- teraz będzie dużo więcej wydatków, dużo więcej roboty i trzeba będzie Ci też pomóc, a doba cały czas będzie miała 24h tak jak do tej pory. Zresztą wszystko lepiej przemyśleć na spokojnie i podjąć racjonalne decyzje, a nie że teraz już zaraz.
Trzymam kciuki za Wasze dogadanie się w tej kwestii

No i dziękujemy za gratulacje
Coś mało dzisiaj napłodziłyście moje drogie
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 21:29   #3206
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:

gratulacje - proszę w nagrodę podrapać zwycięzcę za uchem

Stary 2013-03-16, 21:30   #3207
rasha90
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
[/COLOR]powiem Wam, że się urobiłam dziś jak głupi osioł... pozmieniałam pościel, poodkurzałam, przetarłam meble, pomyłam podłogi, uprałam 3 prania (znaczy pralka, ale ja zaniosłam do piwnicy do suszarni i rozwiesiłam...), ugotowałam obiadek (pomidorowa, ziemniaki, ryba, surówka), byłam na zakupach, obstreczowałam łózeczko dla malucha i wanienkę, żeby się nie kurzyły, bo umyte i zniosłam do piwnicy - padam na paszczę Do tego mąż w pracy od 6 do 18, więc cała robota w towarzystwie rozbrykanego 4-latka - hardcore!
Kobieto, jak Ci się udało to wszystko zrobić i jeszcze skończyć tak wcześnie?! Mój plan na dzisiejszy dzień był piekielnie ambitny, ale padł śmiercią tragiczną, bo jak wyszliśmy sobie o 11 to wróciliśmy około 17 (a tu ani posprzątane, ani obiadu) ale za to - 2 sweterki z wyprzedaży złapane i jest żelazko teraz w kolejce deska do prasowania i odkurzacz. Aż mam ochotę wypróbować to nowe cudeńko, ale nie będę szaleć na podłodze, poczekam na deskę

A z tego co wszystkie już oglądałyście lub wiecie z doświadczenia - który wózek jest możliwie ciężki? (wyjaśnienie - najpewniej będziemy mieć 2 wózki, bo Tż porusza się przy kulach a chce aktywnie uczestniczyć w spacerkach, więc z wcześniejszych doświadczeń z siostrzenicą wie, że powinien być możliwie ciężki i jak najbardziej stabilny - nie może zbyt łatwo się podnosić przy nacisku na rączkę) możecie coś doradzić?
Stary 2013-03-16, 21:30   #3208
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

enlevee: nikomu nie chciało sie pisać za bardzo

Gusiaaa:
a Ty usunęłaś zdjęcia z klubu?

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 21:43   #3209
roxi1980
Zakorzenienie

Kupiłam Norbertowi szlafrok na allegro - fajny, czarny z seledynowymi dodatkami, śliczny. Dzś dotarł do nas.
No i biega w nim Norbert po domu - przyszła prababcia:
- Norbercik, do czego Ci ten szlafroczek?
- Po kąpieli i na basen - rezolutnie mówi N.
- A z kim na ten basen będziesz chodził.
- Z tatusiem
- A z mamusią czemu nie?
- Bo mamusia ma taaaaki brzuch (i tu gest odpowiedni) i nie może pływać po dnie
Więc ja pytam:
- Czemu nie mogę?
A moje dziecko mówi:
- Bo byś się odbijała jak mała skoczna kuleczka

Czyli jakoś tak:

Stary 2013-03-16, 21:50   #3210
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
DOMI, odkrylam, ze takie wanienki, o ktore mi chodzi sa powszechnie dostepne w UK, nazywaja sie SUPABATH/ OVER BATH BABY TUB (np. Mothercare), ale te ktore znalazlam na e-bay moga byc dostarczone tylko w granicach UK . Zalaczam linka gdyby ktoras z Was byla ciekawa - to jest wanieneczka nakladana bez zadnych stelazy wprost na duza wanne, z odplywem, super dla malutkich mieszkan/ nadwerezonych kregoslupow. Dla mnie ekstra, strzal w 10, ale polski producent TEGA wycofal wanienki tego typu z produkcji i nikt inny ich u nas nie robi - ciekawe czemu

http://www.ebay.co.uk/itm/mothercare...item3380ab438b
o dziekuje za wiadomosc i pamietanie o mnie))
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości